PREDIZBORNO PITANJE: Da li je Davidu Dragičeviću ipak slomljena vilica?! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)


Piše: Borislav Radovanović


Provjerom jedne jedine informacije moguće je razjasniti da li je institucionalni vrh Republike Srpske, sve do Milorada Dodika, saučestvovao u fingiranju ubistva Davida Dragičevića. Više izvora ukazuje kako je Davidu Dragičeviću tokom brutalnog mučenja ipak POLOMLJNA VILICA. I kako je to bilo toliko očigledno da su prije obdukcije morali "namještati" izvaljeni komad vilice. Je li zbog toga tokom uviđaja na Davidovu glavu samo stavljena kesa? Znači, valjalo bi prije izbora razjasniti: glasamo li za političare ili zločince?!



U feljtonu "Mračne tajne doktora Karana" obrazložio sam mnoštvo nepravilnosti i manipulacija načinjenih tokom uviđaja i obdukcije. Elem, ključnu stvar nisam otvarao jer sam tek potonje došao do saznanja na osnovu kojih možemo ozbiljno sumnjati u gotovo nezamislivu prevaru i počinjenje krivičnog djela.

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ
Više izvora ukazuje da je još tokom uviđaja bilo očigledno da je vilica Davida Dragičevića bila polomljena. Ili, što bi naš narod rekao, IZVALJENA, odnosno da je oštećenje bilo očigledno svima prisutnima. Je li to ključni razlog zbog kog se mrtvozornik Miljković decidno izjasnio kako sumnja na ubistvo, pa su ga Karanovim dovođenjem morali eliminisati iz dalje istrage? Možda je zbog toga tokom uviđaja na Davidovu glavu stvaljena kesa?

Vjerujte da sam prve objave o izbijenim zubima i polomljenoj vilici uobzirovao sa ozbiljnom rezervom. Kako da profesionalac povjeruje u to da su čak dva obducenta teško zloupotrijebila profesiju? Davor Dragičević mi je ste obrazložio zbog čega konkretno sumnja da Davidovo tijelo nije u Crkvenoj provelo šest dana. Međutim, prilikom identifikacije tijela jeste mogao omirisati sina, ali ko bi u tom šoku otvarao usta?

Nisam obavezan otkrivati svoje izvore, čak ni pojedinosti koje bi mogle nekog ugroziti, pa ostavljam svima na volju hoće li mi povjerovati na riječ da tu ipak ima osnova za sumnju u rad oba obducenta. Za Karana sam već naveo mnoštvo detalja koje je morao razjasniti i zadokumentovati, a nije to učinio u očiglednoj namjeri da prikrije zločin. 

Kad je dr Ivica Milosavljević u pitanju svi znamo ko ga je angažovao. Sa te strane objavio sam više informacija o Dodikovoj umiješanosti u ovaj zločin i to ne samo u domenu prikrivanja. Pisao sam o saučesništvu! 

Elem, manimo se već poznatih stvari i fokusirajmo na činjenice. Kao inspektor-kriminalista davno sam naučio kako treba provjeriti 10-20 informacija zarad one "prave" - koja rješava slučaj. Ono šta je ovde posebno značajno jeste da ovu informaciju možemo vrlo egzaktno provjeriti. Ili jeste, ili nije! 

Ukoliko se informacija o polomljenoj vilici pokaže nevjerodostojnom krivični predmet neće pretrpiti apsolutno nikakvu štetu. Ukoliko, pak, utvrdimo postojanje ove teške tjelesne povrede - ode dr Željko Karan u pritvor! Znate, da je polomljenu vilicu ili izbijene zube  u obdukcionom nalazu prikazao kao tešku tjelesnu povredu - a kako bi u policiji i tužilaštvu uopšte mogli razmatrati opciju "zades, nema elemenata krivičnog djela"?

Kako doći do istine? Ukoliko bi od Lepira i Vreće tražili službenu eshumaciju teško da bi to dobili u ovom vijeku. Zasigurno ne prije izbora! A kad prođu izbori, pa još ako zločinačka organizacija ostane na vlasti, zalud nem bilošta utvrđivati. Znamo kako oni poimaju dokaze.

No, kakva pravna prepreka postoji da Davor Dragičević obavijesti groblje kako ima potrebu iskopati sina radi pronalaženja dokaza? Ima advokatski tim, nije problem angažovati više medicinskih stručnjaka (čak i stomatološke struke), te pregledati unutrašnjost usta. Neka policija i tužilaštvo slobodno prisustvuju toj radnji (čak bi bilo poželjno).

Lom vilice ili izbijanje zuba moguće je utvrđivati i nakon decenije od smrti, a da ne govorimo kako ovog trenutka neke činjenice možemo istraživati i spram mesnog tkiva. Donja fotografija jeste uznemirujuća, ali jasno pokazuje tragove snažnog udarca (ili udaraca) u predjelu usta. Facijalne deformacije su i više nego očigledne! 

Uostalom, u našoj prijavi Davor i ja dali smo kvalifikaciju "Teško ubistvo" jer povrede ukazuju na bezobzirno nasilje, a saznanja da je ubistvo počinjeno zbog prikrivanja drugog krivičnog djela (kvalifikatorne okolnosti ubistva, teži oblik).

Dakle, nemam uticaja na to da li će oko ovoga nešto biti urađeno ili neće, no znam da bi eventualno utvrđivanje nevjerodostojnosti oba obdukciona nalaza uveliko uticala na "izbornu volju" naših građana. Uostalom, valja nam znati: da li glasamo za političare ili zločince? 

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ

Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću