Otvoreno pismo predsjedniku Dodiku

Piše: Borislav Radovanović


Gospodine Predsjedniče Republike Srpske,
ovako javno Vam se obraćam zbog potrebe hitnog reagovanja na sprečavanju već pripremeljenih teških zločina. Pored toga, po Vašim reakcijama vrlo brzo ćemo razjasniti pitanje jeste li i lično umiješani u namjeravane krimene, a kako bi ocijenili da li i Vas treba uvrstiti u zločinačku organizaciju od koje će "PRAVDA ZA DAVIDA" zatražiti međunarodnu zaštitu.



Vrlo brzo povezao sam ključne elemente aktuelnih dešavanja, pa i stvarne razloge mog zadnjeg hapšenja. Nisam ja nezakonito lišen slobode zbog likvidacije (bar ne tog dana), nego u funkciji već pripremljenog ubistva Darka Ilića, te hapšenja Davora Dragičeviča i drugih članova "PRAVDE ZA DAVIDA" kao počinioca. Meni je samo trebalo pritvaranjem, hospitalizacijom ili na drugi način ograničiti kretanje i djelovanje na nekih 15-20 dana, a kako ne bih "ometao" zločinački plan.

Nije nikakva tajna da Darko Ilić očekuje likvidaciju i povlači očajničke poteze kako bi se zaštitio. I odlično zna da kriminalna organizacija čiji je član priprema njegovo ubistvo! Davno sam kroz više tekstova objasnio zbog čega Ilića njegovi kriminalni šefovi ne mogu "pustiti niz vodu", pa sve do toga koliko je opasan kao svedok-pokajnik i na koji način on štiti sopstveni život.

"PRAVDI ZA DAVIDA" Darko Ilić treba živ, zdrav i PRITVOREN, a najgora varijanta po naše interese jeste njegovo ubistvo. To što Davor Dragičević posljednjih dana izgovara na Davidovom trgu samo je njemu svojstveno pozivanje institucija da odrade ono šta je zatražio prvog dana protesta, a da je namjeravao "uzeti pravdu u svoje ruke" ćutao bi i jednostavno izvršio "besu". Nije Davor ni za milimetar odstupio od principa koje je objavio prvog dana protesta.

To što se svima znani zločinci u institucijama ne reaguju na Davorove "prijetnje" upravo je indikator da to pitanje namjeravaju "prepustiti institucijama" (sami sebi!), a kao "osnov sumnje" zbog kog će ga osumnjičili i procesuirali za sopstveni zločin. Zato ga ovih dana intenzivno prate u cilju "prikupljanja dokaza" potrebnih za lažno optuženje.

Međutim, zamišljena konstrukcija je po svemu sudeći bitno složenija od toga da Davora direktno osumnjiče za Ilićevo ubistvo. Treba razbiti "PRAVDU ZA DAVIDA" kao zajednicu. Zato je od našeg najmanje jednog istaknutog člana policija nedavno nezakonito izuzela uzorak DNA . Ekspresno će biti zadokumentovana njegova izjava, te deponovana kog našeg advokatskog tima i na drugim mjestima. Znamo odlično kako preduprijediti pronalaženje njegovog DNA na oružju kojim bi bio ubijen Ilić. Na tom planu povući ćemo još neke poteze, a i ova objava ima svoju svrhu.

Znači, operacija "Dvije muve jednim udarcom" je prepoznata i po već ustaljenoj praksi je predupređujemo. Davno sam objavio kakva prevara je zamišljena u pogledu procesuiranja pojedinih "vojnika" za počinjenje ubistva Davida Dragičevića i objasnio namjernu "kontaminaciju dokaza" koje će sud morati odbaciti i osloboditi ih. Pa čak i varijantu o pokretanju istrage za ubistvo, a poslije izbora obustavljanje istrage zbog utvrđivanja da je David ipak zadesno nastradao. 

Znači, odmah po Ilićevom ubistvu i hapšenju Davora Dragičevića i drugih članova "PRAVDE ZA DAVIDA" slijedi i "bombastično hapšenje" ubica Davida Dragičevića. Najviši zvaničnici Republike Srpske "objasniće narodu" kako u stvari žale Davora, a za njegov čin optužiće političke protivnike i "dva blogera". Normalno, konstatovaće da "stvarne ubice" Davida Dragičevića nemaju nikakve veze sa vlašću i predstavnicima institucija, a šta potvrđuju i njihova "priznanja". Time slavodobitno mogu izaći na izbore, pa čak i pobijediti.

Znam, moje ovakvo obraćanje lako je podvesti pod "teoriju zavjere", međutim, mene ne interesuje šta će ko izjaviti i misliti, nego sam primarno posvećen predupređivanju zločinačkog nauma i zaštite mojih saboraca iz "PRAVDE ZA DAVIDA". Uostalom, već danas možmo početi javno razjašnjavati konkretne činjenice.

Eto ja sam objavio sadržaj akta ministru Lukaču i načelniku PU Prijedor Ivaniću zbog kog sam došao na posao. Ni do danas mi nije uručena "optužnica", pa pojma nemam za šta me optužuju i zbog čega su me sproveli kod sudije Manojlovića. Međutim, javno tražim da se objavi policijski snimak mog hapšenja, pa neka svako procijeni kakav sam to krimen počinio i kako sam nezakonito uhapšen (počinjenjem krivičnog djela!). 

Time automatizmom razrješavamo i pitanje osnova zadržavanja u policijskom pritvoru i sprovođenja u sud po hitnom postupku.  Procijenili su kako ću ja nastaviti sa činjenjem "prekršaja" i dalje "ometati rad službenih lica". Odlično, sad samo neka javnosti prezentuju snimak na koji način sam ometao rad službenih lica i šta sam to mogao "nastaviti" ili "ponoviti". Audio-video zapis sve razjašnjava i zato tražim njegovo objavljivanje, uz napomenu kako nema nikakvih procesnih prepreka da se taj snimak emituje u interesu javnosti.

Za kraj, gospodine predsjedniče, već mi je poznato sa koje strane slijedi novi napad na mene. To što određene aspekte djelovanja zločinačke organizacije nisam javno pominjao ne znači da to ne držim pod nadzorom. Ekspresno sklanjam djecu na sigurno mjesto dok ne otklonim trenutnu opasnost, a koje radnje traženja međunarodne zaštite za sve članova i simpatizere "PRAVDE ZA DAVIDA" ćemo hitno i efikasno preduzeti doznaćete iz medija. 
Vidjećete sa koliko hiljada konkretnih dokaza ćemo demantovati Vašu izjavu o tome kako u Republici Srpskoj nema "medijskog linča" i kako nasilje (fizičko, prijetnje, brutalno vrijeđanje, etiketiranje i ino) nad svima koji traže istinu i pravdu nije produkovano od strane institucija i sredstava javnog informisanja. 

Nama su odlično poznata Vaša ovlaštenja u pogledu nadležnosti za kontrolu rada policije, kao i politička moć koja Vam daje mogućnost vrlo efikasnog otklanjanja opasnosti i predupređivanja zločina. Isto tako postoje neoborivi dokazi koliko ste i kako lično produkovali ugrožavanje "PRAVDE ZADAVIDA", a na Vašoj svijesti i savjesti je kakve poteze ćete povući narednih dana. 

P.S. Postavljam i fotografiju koja potvrđuje svjedočenje majke Suzane i Davora da prilikom posjete njihovoj kući niste kontaktirali sa Aljošom Borkovićem, a još uvijek niste javnosti objasnili kad, gdje i zašto se se sastajali sa ovim članom kriminalne organizacije koja je ubila Davida Dragičevića. 


Primjedbe

  1. Velika podrska G.Radovanovic!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mi hocemo samo istinu i pravdu,nista vise. Necemo da nas ubijate ko kerove,jer ne zasluzujemo to. Mi smo vise doprinjeli u stvaranju Republike Srpske,nego vecina vas. A sad nas optuzujete da smo protivnici drzave za koju smo ginuli. Jadno,potpuno zlikovacki!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mene u ovoj drzavi vise nista ne moze zacuditi ni iznenaditi...vratili smo se na Hobsovo Bellum omnium contra omnes, treba nam vlast koja ce siriti ljubav a ne rat, a to ova postojeca nikako ne cini...a sto se buducih prognoza tice, da se posluzim cuvenom recenicom iz filma Ko to tamo peva:"Boze, hocemo li stici zivi?"

    OdgovoriIzbriši
  4. Уколико, ''правда за Давида''не буде, кап преко чаше и не добије облик ошштенародног бунта, против свих злочина и криминала у републици, од '92 до данас, неће бити никад остварена правда за Давида!Бјежите од опозициције која Вас преко тзв. колумнисте и СДС-овог(Шаровићевог)плаћеника Васковића,контролише, искључиво зарад користољубља, њих у суштини уопште не интересују ни правда, ни Давид, иза позорнице они покривају криминале једни другима!Пишем Вам истине и правде ради иако ''знам'', да нећу допријети до Вас јер сте заслијепљени, Вп! Правда за Давида, ''правда за аве нас''

    OdgovoriIzbriši
  5. "Al tirjanstvu nogom stati za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija!" - Njegoš.
    I još nešto od Njegoša, za Davida, Dženana i sve ostale žrtve postojećeg, nemoralnog režima :"Blago onom ko navijek živi, imao se rašta i roditi".

    Djeco, vi niste mrtvi, oni vas nisu mogli ubiti, učinili su vas besmrtnim. Vaskrsnuli ste i živite u nama, u našim srcima. Neka i vaša duša nađe sebi mir i neka vam je vječna slava.

    A grešnici, ljudskog roda izrodi, stići će vas ruka pravde. Krst srama do neba je visok, čeka na vas. Omču oko vrata sami sebi ste nametnuli, slijepi ste pa je ne vidite.
    Neka svako svoj krst nosi i svoj grijeh gine, svako svoj!
    Pred Bogom i pred narodom, pred samim sobom!

    OdgovoriIzbriši
  6. Krst srama, do neba visok, čeka. Mnogi će biti razapeti na njemu. Istina i Pravda stižu, i kazna, puno brže nego što mnogi misle.
    Veliki pozdrav Borislave, hrabri čovječe.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ničiji grijeh neće ostati nekažnjen, ni moj, a ni tvoj!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!