ISTINA JE SAMO JEDNA: Doznajte zašto sam juče uhapšen!



Piše: Borislav Radovanović

Objelodanjujem sadržaj akta koji sam 23.08.2018. godine uputio ministru Lukaču i načelniku PU Prijedor Daliboru Ivaniću, a koji bez ikakve sumnje dokazuje njihovo zločinaštvo. Vidi se iz akta zašto sam bio primoran suprotstaviti se nezakonitoj suspenziji. Međutim, iz zadnjeg pasosa svako može vidjeti i čime sam im "zaprijetio", odnosno šta su onakvim brutalnim nasiljem pokušali spriječiti. 


I uspjeli bi u tome da nije uslijedila reakcija "PRAVDE ZA DAVIDA", te političko-medijskih uticajnih aktera koji podržavaju našu borbu, zbog čega su morali odustati od unaprijed dogovorenog zločinačkog nauma. Nema potrebe da bilošta objašnjavam, jer je istina samo jedna, a svako je može jasno vidjeti i prije negoli objelodanim šta se juče doista dešavalo.




SADRŽAJ AKTA:

"Viši stručni saradnik
Borislav Radovanović
PU Prijedor                                                                           
Odjeljenje za pravne i upravne poslove

MUP RS BANJA LUKA
-       Ministar
(Putem PU Prijedor)

PU PRIJEDOR
-       Načelnik

PREDMET:  Obavještenje o samoštićenju prava na rad, dostavlja se,-

Obraćam se Naslovima sa obavještenjem da od 01.09.2018. godine započinjem sa samoštićenjem nezakonito uskraćenog prava na rad i to na način da ću redovno dolaziti na posao i raditi u skladu sa poslovima radnog mjesta na koje sam raspoređen posljednjim rješenjem o rasporedu radnika.

U obrazloženju navodim da mi je pravo na rad nezakonito oduzeto 12.05.2017. godine, s tim da mi od 15.05.2018. godine nezakonito uskraćeno pravo na odsustvovanje sa posla povodom bolovanja. Iako su mi pomenuta prava oduzeta nezakonitim putem, a sve u nadi da ću pravnim putem zaštititi svoja prava, nedolaženjem na posao davao sam svojevrstan „legitimitet“ nezakonitostima kojima sam neskrivljeno izložen.

Međutim, egzistencijalna situacija moje porodice trenutno je takva da više ne mogu trpiti štetu produkovanu nezakonitom mjerom suspenzije (započeto je više postupaka o pljenidbi imovine). Primoran sam suprotstaviti situaciju kojoj sam neskrivljeno izložen. Uostalom, pravno je kontraproduktivno da poštujem odredbe nezakonitih rješenja koja krše elementarna prava radnika i građanina.

Zato od 03.09.2018. godine dolazim na svoje radno mjesto i započinjem sa radom, a od poslodavca očekujem da za to stvori pravne pretpostavke – donošenjem rješenja o ukidanju nezakonite suspenzije, te obračunavanjem plate u skladu sa važećim propisima i pravima (uključijući i isplatu nezakonito uskraćenih sredstava od 12.05.2017.).

U slučaju da prema meni PONOVO bude nezakonito upotrijebljena sila unaprijed najavljujem kako istog dana ispred PU Prijedor započinjem štrajk glađu i žeđu sa zahtjevom da nadležne institucije istraže nezakonitosti koje godinama trpim samo zato što sam zakonito i profesionalno suprotstavljao se kriminalizaciji u strukturama policije. Normalno, o mojoj namjeri i potonjim dešavanjima javnost će biti obavještena.

U Prijedoru, dana 23.08.2018. godine


Viši stručni saradnik:
Borislav Radovanović"



Na ovakve podneske poslodavci u normalnim društvima sa svojim zaposlenicima razgovaraju ili im pismeno odgovore. Kod nas lome ruke, hapse, zatvaraju i još lažno optužuju. I sve tu u saizvršilaštvu sa glavnim tužiocem Mitrovićem i sudijom Manojlovićem, koje je prijetnja štrajkom glađu jednako motivisala da po ko zna koji puta zloupotrijebe funkcije. Narednih dana slijedi objavljivanje i drugih akata kakvi nepobitno dokazuju istinu - jednu jedini!

Primjedbe

  1. Jadna je ova Država sa ovakvim feudalnim uređenjem i odnosom prema svojim građanima. Gospodina Radovanovića potpuno razumijem, jer i sam već petu godinu trpim teror policije koja niti zna niti želi raditi po propisima Države za koju bi morala da djeluje. Molim Radovanovića da bude strpljiv, da izdrži, jer ovakvo stanje ne može još dugo trajati. Sam se naoružavam strpljenjem već dugo i pored svakodnevnih provokacija od strane Policije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se borim za svoja prava evo vec 11 godina. Kroz sta sam sve prosla, to je za rubriku vjerovali ili ne.
      Puna podrska mom saborcu ,velikom covjeku Borislavu!
      Idemo do kraja!

      Izbriši
  2. ONO ŠTO STE VI (ČOVJEK) ONI NIKAD BITI NEĆE!

    OdgovoriIzbriši
  3. NICIJA NIJE DO ZORE SIJALA PA NECE NI NJIHOVA... PODRSKA GOSPODINU RADOVANOVICU

    OdgovoriIzbriši
  4. Puna podrska Vama i Vasim djelovanjima.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kraj ne ljudima i zverima se blizi iz minuta u minut . Ubeden sam da im gori pod nogama. A i treba i neka i oni izgore bolje nisu ni zasluzili ima boga hvala bogu dragom on sve vidi od njega se nemoze nista sakriti pravda jevspora ali stize sigurno

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!