Lukačev izvještaj skupštini o sopstvenom kriminalu i korupciji (FOTO)

Prema izvještaju koji ministar Lukač podnosi Narodnoj skupštini RS rad policije je "odličan", a šta najbolje dokazuje povećanje njegove kriminalom i korupcijom stečene privatne imovine. Hoće li kvaziopozicioni poslanici imati hrabrosti ministra ispitati o porijeklu milionski vrijedne imovine?!


borislav radovanovic blog

U nastavku sjednice Narodne skupštine RS slijedi uvijek interesantna tema - Izvještaj o radu MUP RS za 2021. godinu. Znam šta ponajviše interesuje ministra Dragana Lukača, pa sam posebno proučio financijski dio izvještaja. I utvrdio da je Lukač u prošloj godini potrošio 237.606.200 KM, šta je za 15 miliona više od prvobitnog plana, odnosno za 10 odsto više u odnosu na izuzetno rastrošan budžet iz 2020. godine.

Od ovih 237,6 miliona KM treba izdvojiti preko 43 miliona KM u ministrovim omiljenim stavkama "nabavke, izgradnje, adaptacije i ostale usluge". Prikazao je ministar i stavke koje se odnose na nabavke potpuno ili djelimično izvan ovog izvještaja kao što su izgradnja novog internata od 9,2 miliona KM, te okončanja adaptacije famoznog "objekta 191" u iznosu od 3 miliona maraka. Slijedi poznata nabavka tri helikoptera ukupne vrijednosti 48.756.276 KM, te 1.400 komada pištolja RS VAMPIR 9MM plaćenih gotovo 1,6 miliona maraka.

Jedan navod izvještaja moram citirati: "Izdaci za otplatu dugova iznose 1.430.217 KM, a odnose se na izdatke za iznajmljena vozila putem operativnog lizinga. Ugovorom sa „PORSCHE LEASING“ iz 2019. godine, Ministarstvo je preuzelo u zakup 102 vozila (ŠKODE), na period od četiri godine, a plaćanje se vrši na mjesečnom nivou". Afera koju sam davno otvorio, pa i konkretno upitao Koliki je Viškovićev tal od "iznajmljivanja" 102 Škode-oktavije?!. Za 5,7 miliona maraka iznajmili su vozila koja su u trajno vlasništvo mogli kupiti za 4,6 miliona KM (sa PDV), a ovako ih dogodine moraju vratiti. 

Od zanimljivih stavki izdvojio bih nabavku stacionarnih i mobilnih radara vrijednu 12 miliona maraka, nakon što sam mu razvalio onaj poznati lopovluk "javno-privatnog partnerstva" gdje je sa kompanjonima planirao ukrasti oko 90 miliona maraka (kroz 10 godina). Zna on šta je moja malenkost uradila na sprečavanju tog pogubnog "projekta" i zato više nije mogao kontrolisati mržnju, nego se javno razotktio. Sve u svemu, nakon ovih milionskih cifara jasnije je na čemu sam zasnovao tekst LUKAČ GRADI NOVU VILU: Odakle pare ministre?!.

Tada sam problematizovao pitanje: čime je ministar prahranjivao šestočlanu porodicu ukoliko je zadnjih preko 50 plata uštedio za izgradnju nove vile? Kako sam to prezentovao video snimkom i fotografijama sa lica mjesta Lukač je pored svoje vile sa bazenom za 80 000 KM kupio kuću i plac, pa sve to porušio i već izgradio dva sprata novog objekta. U međuvremenu radovi su intenzivno nastavljeni čime je investicija dostigla bar 200 000 KM, odnosno blizu 70 ministrovih plata.

Nadam se da će ga bar jedan opozicionar upitati: je li podigao kredit ili je tolike pare iskeširao iz drugog "izvora"? To da su moji podaci oko promjene imovnog stanja ministra tačni dokazuju promjene u Republičkoj upravi za gedetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP), gdje je dvorišnu površinu sadašnje vile sa bazenom povećao za 410 kvadrata. Svako može na mom Youtube kanalu (idi na link) vidjeti opisanu novogradnju pored luksuzne vile ministra Lukača. Kao što klikom na link RUGIPP za grad Banja Luka, KO Petrićevac 2, može provjeriti status parcele broj 2056/3. 


borislav radovanovic blog
Navod iz presude Miloradu Dodiku

Elem, kada je baza podataka RUGIPP-a u pitanju problem je sa Lukačevim stanom u Ul. Kralja Alfonsa XII broj 43/2. Katastarske parcele broj 3941/0 naprosto NEMA, iliti zgrada sa podnaslovne fotografije ne postoji. Na fotografiji iznad vidite navod iz presude Miloradu Dodiku po kom je Vlada RS za kupovinu stana Draganu Lukaču novembra 2000. godine izdvojila 171.786 KM. Na suđenju je utvrđeno kako NEMA zapisnika sa te sjednice vlade, odnosno da tog dana NEMA održane sjednice, a sad vidimo da NEMA ni stana za koji su izdvojene tolike pare.

U stvari jedino čega nema jeste zakonom propisana službena dokumentacija, a u stvarnosti 171.786 maraka narodnih para dato je Lukaču za kupovinu luksuznog stana površine 84 kvadrata, dok na podnaslovnoj fotografiji vidite da još kako postoji zgrada sa predmetnim stanom. Nije bilo lako otkriti ovu nekretninu, zbog luksuza opasno se trudio da istu sakrije, ali ja sam uporan i snalažljiv istraživački novinar sa diplomom kriminaliste. No, i takvom valja mi ponovo na teren radi razjašnjavanja ključnih činjenica.

Valja razjasniti za koju namjenu ministar Lukač koristi ovaj stan i to unazad duže od dvije decenije. Moram apostrofirati da je sredstva za stan dobio (novembar 2000.) kada je uveliko gradio luksuznu vilu sa bazenom na Petrićevcu, po njegovoj izjavi medijima završenu još 2001. godine. Potom valja utvrditi koji apartmani i poslovni prostori u ovoj zgradi pripadaju ministru Lukaču i donose mu prihode kojima može "pravdati" aktuelne investicije o kojima pišem zadnjih dana. Normalno, ukoliko su prihodi registrovani i oporezovani!

Srećom Jevrejska ulica je blizu dotične zgrade, pa valja locirati ministrova još najmanje dva poslovna prostora u toj poslovno atraktivnoj ulici. Za odlazak u Šimiće i snimanje vikendice sa plantažom lješnjaka trebaće vremena, dok trenutno ne razmišljam o snimanju apartmana u Crnoj Gori. Pa gdje je druga sakrivena imovina? Na početku ovog projekta znao sam da me čeka mnogo posla jer Lukač spada u red najbogatijih ljudi u ovoj nesrećnoj zemlji.

Dakle, ovim i vezanim tekstovima dao sam narodnim poslanicima "materijala" za ispitivanje rada MUP-a kroz prizmu porijekla imovine podnosioca izvještaja - ministra Dragana Lukača. Više niko nema predstavu koliko desetina i stotina miliona maraka je za dva mandata potrošio samo na svoje hirove u Zalužanima (obučni centar), sve sa konjicom i ogromnim novcem bačenim na tu notornu glupost. Neka ga narodni poslanici upitaju koliko stotina hiljada maraka godišnje troši samo na ishranu službenih konja i pasa, pa to uporede sa izdvajanjima za javne kuhinje. 

Elem, logično pitanje glasi: koji poslanici bi mogli ministru postaviti neugodna pitanja? Od "ljutitih opozicionara" Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića odavno gledamo samo izlive ljubavi prema Lukaču. Kao i kada su u pitanju klubovi PDP-a i SDS-a. Znači, posljednje nade možemo položiti u DNS i SPS, baš one koje "prava opozicija" etiketira izdajnicima. 

Draška Stanivukovića više nema u skupštini, ali šta od njega možemo očekivati prema Lukaču vidimo sa podnaslovne fotografije. Jedino bliske "muške" zagrljaje. Onda se narod čudi što sam se okrenuo od "opozicionara" koji su skupštinske mandate osvojili na traženju Lukačeve odgovornosti za ubistvo Davida Dragičevića, da bi se potom sa njim uortačili i u politici i u - KRIMINALU. Ili ćemo vjerovati portaloidima Draška Stanivukovića i Ivana Begića da moja malenkost po sirotinjskoj Ljubiji prodaje kokain?!

Upravo je indikativno da Stanivukovića i Begića, baš kao i Trivićevu ili Vukanovića, ne zanima stradanje načelnika Radenka Bašića. Možda zato što je u pitanju žrtva narko mafije koja je donedavno iste izdašno financirala, zajedno sa njihovim strankama. Ili izbjegavaju zamjeriti se svom omiljenom ministru Lukaču, čiju vezu sa pozadinom ubistva načelnika Bašića sam objasnio tekstom DOKUMENTOVANO: Zastrašujuća pozadina ubistva načelnika Radenka Bašića. Nakon kog postadoh i diler kokaina. Haos.

Zaključno, na tački Izvještaj o radu MUP RS narod će moći vidjeti kakav stav prema ministru Lukaču danas imaju oni što su na traženju njegove odgovornosti 2018. godine dobili glasove i mandaate, pa i razmisliti koliko pojedinima mogu vjerovati spram predstojećih izbora. Baš kao što će kroz ovaj moj projekat razotkrivanja porijekla i veličine imovine ministra Lukača shvatiti zašto okorjeli kriminalci godinama dominiraju u policiji, spremni da ubijaju svjedoke poput Mihajla Stupara i načelnike poput Radenka Bašića. Samo kako bi sticali nove vile, stanove, poslovne prostore, milione, kamione, avione...


(klikni na linkove)



Primjedbe

  1. Vratio sam opciju anonimnih komentara u nadi razvoja dijaloga oko tema tekstova i šire. Danas je nastavak sjednice i Lukačev izvještaj, gdje me zaista zanima vaše mišljenje o (ne)legalnom bogaćenju ministra, o stanju u MUP-u i uopšte temi sjednice skupštine - rad policije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pratim i cjenim vaš rad, i zato bih vas zamolio da mi kratko odgovorite na pisanje Slobodana Vasković, zašto ga niko ne tuži za klevetu? Opasne stvari piše. Hvala

      Izbriši
    2. Vaskovic je državljanin BiH i ovde ima prebivalište, a živi u Beogradu. Ovde mu ne mogu uručiti tužbe, a u Srbiji su sudovi nenadlezni za takve tužbe. Ima on podosta tuzbi, ali sve stoje iz gornjih razloga. Pored toga svu imovinu drži na drugima, a nema legalnih primanja da bi mi mogli naplatiti presude.

      Izbriši
  2. Mene zanima imaju li i drugi nelegalnu imovinu ili je ovo lično. Zanima me i zašto brišete komentare koji nisu uvredljivi, već razmena mišljenja. I zanima me hoće li nestati svi problemi u MUP i Republici Srpskoj ako Lukač ne bude ministar, tj. da li je on jedina prepreka ka nekorumpiranoj i uspešnoj Republici Srpskoj jer se samo o njemu piše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što se mene tiče neka Lukač bude ministar još 20 godina, jer ovaj narod ništa bolje nije zaslužio. Jeste, za mene je ovo lično, kao što bi bilo lično za svakog kom je ta bitanga nanijela zla kao što je meni učinio. Prekinuti radni odnos čovjeku pred penzijom i sa dobrano narušenom radnom sposobnošću može samo nečovjek bez ikakvih skrupula, a posebice kada je riječ o inspektoru čije rezultate rada kolege neće još dugo stići. Moj "grijeh" bio je što sam zakonito i profesionalno radio svoj posao, a zbog sposobnosti i uticaja smetao sam Lukačevim planovima da preko Darka Ilića, svog zeta Nedeljka Lubure, Gorana Mikanovića i sličnih unutar policije razvije kriminalnu organizaciju. Pored mene "očistio" je još desetine kolega, a onda smo vidjeli u šta se pretvorila policija. OK, ja sam danas bez posla i penzije, sa Republikom Srpskom ću se goniti sudom, a posebno zbog ove pokvarene opozicije volio bih da Lukač vlada još dugo. Pritom, dobro ga znam, on ne može bez ubistava, pljačke, droge, korupcije, pa neka i nadalje "usrećuje" ovaj narod. Meni više ništa ne može učiniti šta već učinio nije, a da ne pređe crvenu liniju poslije koje zna šta ga čeka i ne znam zašto bi mene tangiralo hoće li on ostati ministar. Neka o tome drugi razmišljaju. To da ću o njemu pisati dok je god meni volja i ovako ga javno pljuvati niko i ništa ne može promjeniti. Naprosto mu vraćam za sve one laži i muljaže koje je o meni nalagao, odnosno za zlo koje mi je načinio. Svetim se i nikad to nisam krio! Baš kao što se i on meni godinama sveti se, ali on nezakonitostima prema meni "čuva" RS, narod, komarce i Marsovce. Klošarčina obična

      Izbriši
    2. Koje godine ste Vi došli u sukob s MUP-om tačno?

      Izbriši
    3. Moj sukob sa Goranom Milanovićem, Darkom Ilićem, Nedeljkom Luburom i Specijalnim tužilaštvom izbio je pocetkom novembra 2007. zbog istrage prijedorskih zelenaša zbog kojih je desetak ljudi počinilo ubistva. Na to se nadovezuju poznata ubistva u Prijedoru i Dubici koja su zataskali, a ja sam ih razotkrio i pokrenuo istragu. Prvo im je zaštitu pružio Miloš Čubrilović Čubri, zbog cega su Vasic i Pena usrali se u gaće i mene ostavili na cjediku. Zavrnuo sam rukave i sve ih zajedno pozvao na rat, uz pominjanje majki lopovskih. Uslijedilo je par pokušaja likvidacija, a posebno kada se Čubri povukao i kada je SNSD odlučio da ne štiti svoje lopove kao do tada. Tukli smo se do negdje 2011. godine kada se politika opet umjesala i opet na mojoj strani. Tada sam počeo raditi sa Kostreševićem i zaista smo bili jaki do bola, no dolazi Lukac i vraća u igru Ilića, Luburu, Milanovića i ostale krimose, a nas eliminiše sa organizovanog. I kreću ubistva, narko klanovi, pljacke... Kada više nisam mogao nista učiniti kao inspektor pokrenuo sam ovaj blog i javno progovorio o onome šta bitange rade.

      Izbriši
    4. Dakle, nije u vreme Lukača jer je zapravo sve krenulo mnogo, mnogo pre no što je on došao ne čelo MUP-a. To sam htela da potvrdim.

      Izbriši
    5. Tačno, samo on je uradio takve gadosti da su ovi prije njega bili "anđeli". No, nije to pitanje pojedinca nego zločinačke organizacije formirane unutar policije i pravosuđa sa kojom se kao društvo moramo izboriti iki teško da imamo buducnosti. Možete li shvatiti da desetine ubijenih građana nose na duši?

      Izbriši
    6. Koga je tačno lično ubio Lukač ili naručio njegovo ubistvo pa ga nazivate ubicom? Sve ok, imate puno pravo na vrednosni sud a on je javna ličnost. Ali koga je on ubio?

      Izbriši
    7. Lukac je nalogadavac ubistva Davida Dragicevica i to godinama tvrdim, a počinioci su pripadnici policije. Formalno sam ga prijavio za zataskavanje tog ubistva i obezbjedio dokaze tog dijela odgovornosti, a da je nalogadavac ubistva mogu dokazati ako mo tužilaštvo omogući pristup spisu i svjedočenje preko dokaza koji du pribavljeni. Krajem 2018.u Republičkom tužilaštvu tako smo dogovorili i to stoji u mom svjedočkom iskazu, ali je Lukac onda organnizovak onaj progon PzD i namjerno produkivao haos. Ima jedan specifičan dokaz koji treba znati koristiti, a sa jod par dokaza meni nije problem identifikovati sve policajce koji su oteli, mučili i ubili Davida. Na mnogo težim slucajevima dokazao sam da znam kako se to radi, a zasto preko cetiri godine odbijaji moju pomoć u rjesavanju zlovina, ponuđenu javno odmah poslije one pres konferencije, neka objasne oni koji od starta zataskavaju ubistvo.

      Izbriši
    8. Gospodine Radovanoviću, tvrdnja da je Lukač nalogodavac ubistva Davida Dragičevića je u najmanju ruku paušalna, da ne upotrebim težu reč. Možemo argumentovano raspravljati o ovome do beskonačnosti. Da li je policija odradila traljavo istragu? Nesporno. Da li ima njegove komandne odgovornosti? Verovatno da. Ali tvrditi da je lično on naložio da ga ubiju je zaista neverovatno. Optužujete opoziciju da je iskoristila smrt Davida Dragičevića da dobije glasove. Pa i za Vas se tako pročulo, pre toga je malo ko znao da postojite. Sada ni Vi ni opozicija niste u dobrim odnosima sa PzD. Ali to su vaše interne stvari i ne tiču me se. Tiče me se kad neko nekoga naziva ubicom da bi mu se osvetio, to mi je crvena linija. Imala bih još što šta da napišem, ali ovde ću stati, za sad.

      Izbriši
    9. Niste shvatili moj prethodni odgovor. Znači, ja kao prijavitelj i svjedok u istrazi ubistva Davida Dragičevića tvrdim da je Lukač nalogodavac. I objasnio sam da to mogu dokazati ukoliko tužilaštvo odluči sprovesti zakonitu i djelotvornu istragu, sve sa identifikovanjem policajaca koji su direktni počinioci. Uvijek stojim na raspolaganju glavnom državnom tužiocu Kajganiću da u tv duelu stručno i činjenično razjasnimo kako tužilaštvo i danas opstruiše istragu, pa neka narod vidi ko nastupa "paušalno". Znate, isti taj Kajganić bio je sitni inspektor i potrčko Darka Ilića kada sam ja bio na vrhuncu profesionalne moći i bar meni ne može prodavati maglu. Drugo, povodom ovog ubistva objavio sam preko 200 tekstova od čega sam kroz feljtone (serije tekstova) stručno elaborirao nezakonitosti tužilaca, obducenta, inspektora, pa kad to proučite ponovo procjenite je li nešto "paušalno". Dovoljno je pogledati tekstove na temu "Mračne tajne doktora Željka Karana" pa da vidite kako eleboriram propuste jednog doktora medicinskih nauka i jako iskusnog stručnjaka, a ove iz pravne (moje) struke bukvalno sam razorio. To što vi nešto niste pročitali ili ne znate drugo je pitanje, no moje tvrdnje godinama su dostupne javnosti i time podložne opovrgavanju. Na kraju, preporuka za moj zadnji tekst na blogu, pa ćete doznati i za druga ubistva koja javno pripisujem ministru Lukaču. Imate i linkove na te tekstove pa lako provjerite da u svakom iznosim vrlo konkretne informacije, a vjerujte da rijetko objavim više od 10% onoga šta doista znam. I čitaoce postepeno uvodim u materiju kojom se bavim obzirom da je ovo ipak blog, a nije izvještaj tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu kakvih sam tokom karijere podnio hiljade i često za složenija ubistva od Davidovog.

      Izbriši
  3. Izmet Fekalji

    Uporno sam pokušavao da dam komentar, ali Boro to nije dozvoljavao. Meni... Niti jedan moj komentar nije bio protiv Bore, naprotiv... Boro, odluči se šta hoćeš, ko ti je prijatelj, ko neprijatelj. Ovo je zadnje što pišem na tvom blogu. Neću se više javljati niti anonimno, niti preko Google-a, neću te više ni pratiti... Sve najbolje ti želim! Kraj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne moze Kok Nikol bez komentara. Pitao sam se koliko ce izdrzati bez komentara, nije dugo potrajalo.. Toliko o njegovom psiho stanju

      Izbriši
    2. RE:Izmet Nikad nisam tvoj komentar onemogucavao ili brisao, nego sam bio promjenio postavke komentarisanja, a iz poznatih razloga maltretiranja jednog lika kojo je pisao neograničeno komentara

      Izbriši
    3. RE:Kok Nikol Mogu ja bez komentara, ali mi je drago kada na blogu imamo razmjene mišljenja ili kad ljudi napišu šta ih tišti. Što se tebe tiče radim na tvojoj identifikaciji, a onda ćemo nas dva pogledati se u oči.

      Izbriši
  4. Sto puta sam pokušavao da komentarišem, uvek sam dobio poruku da će komentar biti objavljen nakon što administrator da dozvolu. Prekršio sam svoje pravilo, ali sam morao da reagujem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je bilo periodično u zadnjih mjesec dana, kada sam zbog jednog te istog idiota bio primoran mijenjati opcije komentara.. Mogli ste upratiti sta se dešavalo. Evo sad pokušavam opet držati opciju bez kontrole komentara, a dijelom i da otkrijem tu barabu, pa dabga dobro izmlatim.

      Izbriši
  5. Boro ja te ne poznajem,ali jednostavno reaguješ previše osjetljivo za čovjeka koji je bio dugogodišnji inspektor.Ti znaš najbolje pred Bogom da si u policiji radio najbolje i pošteno.Svi smo suočeni da nas ljudi često puta mrze bez razloga a ponekad i sa razlogom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Objašnjenje je vrlo prosto. Svoja strucna znanja iz kriminalistike nikad ne koristim u druge svrhe ili u privatnom životu. Kada se pripremam za saslušanje osumnjičenog ili kriminalističku obradu razradjujem taktikuni tehniku ispitivanja, pa se onda orijentišem prema prilikama. Čim zavrsim tu rafnju sa istim tim osumnjicenimm popijem kafu i razgovaram sasvim prirodno. Kada zavrsim posao svoj "alat" ne nosim kući nego ga ostavljam tamo gdje mu je mjesto. Takonsamnskoloban i tako sam decenijama radio. A inače sam emotivac, jer da nisam ne bih sopstveni život rizikovao za istinu i pravdu za stradale žrtve najtežih zločina. Opet, sa druge stranr od 19. godine me treniraju za zahtjevne zadayke i naucen sam da podnosim stresna stanja. Da nije toga davno bih načinio masakr o kom bi svijet ima sta za reći. Srećom dobar sam jos, a jedini način pražnjenja emocija jeste ovaj blog.

      Izbriši
  6. Kaže ova,navodno ova; u slučaju Davida je policija napravila traljavu istragu.. pa ljudi su ukrali dokaze (inspektori),od početka sprdačina od istrage,izjave iz policije bez dokaza itd i sl,nema tu traljave istrage, to je organizovana istraga a na koji način i kako smo vidjeli

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sad postavimo logičkopitanje: kome je u interesu da pokuša zataškati to ubistvo, a onda onako grubo sprečavati istragu? Prvo šta pada na um jeste - onima koji su i počinili ubistvo. Zar ne?

      Izbriši
  7. Boro,koji je razlog Lukača da naredi ubistvo Dragičevića?Jel nekome mali zasmetao pa platili da ga ubiju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam objasio u desetinama tekstova. Aljoša Borković je sa Lukačem u dilu pokušao provaliti zaštitu domena i drugih inputa koje je naša policija oduzel u istragama Plejade i Port Rojal, ali je za takve stvari morao angažovati Davida. Cilj je bio domoći se računa sa bitkoinima koji je tad sa 460 maraka skočio na 20 000 dolara. Znaju inspektori za visokotehnološki kriminalitet MUP-a šta je od njih traženo i zašto su ljudi dali otkaze. Elem, David kakav jeste načinio im je blokade podataka zbog čega su ga morali oteti i mučiti da otkrije šta je uradio. Pazite sad, sve šta je oduzeto u tim međunarodnim istragama bilo je po naredbama Suda BiH, pa i kod tog suda deponovano. Znači, Tužilaštvo i Sud u svakom momentu mogu provesti postupak provjeravanja šta je sa dokazima oduzetim u tim akcijama, ali se niko ne usuđuje udariti tako visoko - ruska mafija preko američkih servera.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)