Na Putu Pravde

Piše: Borislav Radovanović

Zadatak izvršen: danas smo u Banjaluci osnovali udruženje građana/pokret "Put Pravde". Izborom novinara Miljana Kovača za Predsjednika, jasno pokazujemo da je naš prioritet borba protiv institucionalne mafije i režimskih zločina, odnosno da i dalje slijedimo ideale zbog kojih nas preko decenije progone povampireni fašisti. Imamo ideje, imamo volju, radimo na strategiji, a narod neka nas vrednuje po djelima.


Kako sam najavio, eto održali smo osnivačku sjednicu pokreta "Put Pravde". Ispunili smo zakonsku formu za dobijanje odobrenja za djelovanje na nivou Bosne i Hercegovine, i sa mogućnošću međunarodnog rada sa sličnim asocijacijama. 

Ubrzo ide zvanična stranica udruženja na kojoj će javnost naći više detalja o pokretu, a sve kako dolikuje ozbiljnim subjektima društvenog i građanskog djelovanja. Biće postavljena i elektronska pristupnica, tako da svi koji se prepoznaju u ovome što radimo - su dobrodošli.

Po okončanju postupka registracije Udruženja, a po zakonu moramo tako, sa novouključenim članstvom idemo u formiranje odbora i radnih tijela. Dakle, svi mandati su podložni preispitivanju radi pronalaženja što boljeg kadra.

Iskreno, decenijska borba ostavila je na nama duboke rane i voljni smo izvojevati prve i odlučne bitke, ali i sanjamo dan kad će nas mladi lavovi "penzionisati". Ipak je riječ o njihovoj budućnosti i neka je grade kako misle da je najbolje. U konačnici, riječ je o našoj djeci i razumljivo vodimo "roditeljsku politiku".

Pokret će funkcionisati na modernoj i inovativnoj IT platformi na čemu već rade naši logističari. Radimo na razvoju sopstvenih medijskih resursa, tako da i na tom planu nećemo ovisiti od drugima. 

Cilj i jeste da unutar zemlje, dijaspore i regiona uspostavimo široki javni dijalog. Mislimo da građani, oko većine gorućih problema, mogu postići opšti konsenzus, a potom i stvari mijenjati najvišim instrumentom direktne demokratije - referendumom. 


Primjera radi: zar je normalno da Bosna i Hercegovina nema ustav usvojen u parlamentu i objavljen u službenom glasniku? Nema ni originala Aneksa 4 (ustav), ni primjerka mirovnog sporazuma, niti postoji volja da se to pribavi, validno usvoji i objavi. I tako već 24 godine!



Svi se pitaju zašto pojedine bitange mogu raditi šta im drago, a nikako da shvate kako im se može tako dok god imamo ovakve ustavne i zakonske "rupčage". E to ćemo još kako promijeniti! 

Zašto sam siguran u promjene? Mnoštvo sistemskih anomalija rješava se vrlo jednostavnim i konkretnim potezima. Većina populacije dovoljno je pismena da shvati prijedloge rješenja i to podrži u sopstvenom interesu. Naš cilj je okupiti narod oko realnih i kvalitetnih ideja, a vjerujemo da još uvijek imamo kritičnu masu dovoljnu za kvalitetne promjene.

Dakle, otvaraćemo teme, uspostavljati široki dijalog i boriti se za ono šta usaglasimo kao opšti interes. Zato smo otvoreni za saradnju, za narodno jedinstvo, za svaku dobru ideju. Svejedno je da li će se drugi subjekti pridruživati nama ili mi njima, važno je da smo saglasni i jedinstveni. 

Jedino sa kim nemamo namjeru bilošta "usaglašavati" su kvazi etno-klerikalni fašisti i svima znani vampiri koji prijete da nas pretvore u zombije. Nemamo namjeru nikom biti gospodari, a dosad smo pokazali da samoproklamovane voždove ne prihvatamo. Niti su nam se uspjeli nametnuti ma šta činili zadnjih 10-15 godina.

Vjerovatno ovom objavom nisam odgovorio na ona najinteresantnija pitanja, ali ponavljam - uskoro aktiviramo zvaničnu stranicu na kojoj će biti predstavljeno sve ono što javnost interesuje. 
Koliko umijemo i vrijedimo najbolje će ocijeniti narod.  

Primjedbe

  1. Dobro je Borislave na pravom , smo putu . Ovo je samo moj prijedlog. Pogledati predavanja na yutubu Branka Dragaša . Čovjek ima izuzetne predloge koji bi nam veoma dobro došli ne samo za Republiku Srpsku nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

    OdgovoriIzbriši
  2. bio sam gost kod Branka Dragaša face2face i razočarao sam se. Čivek je bankar i trgovac, a sve drugo je u cilju ličnog marketinga

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Бранко Драгаш је самопрокламовани аутистични месија.Крадљивац или ти лопов,обмањивач или ти преварант.
      Није он никакав трговац нити банкар.Врхумско достигнуће му је што је покрао поштењачине Кариће, мале акционаре државних предузећа у Србији и да не набрајам даље....
      Дакле,далеко му лијепа кућа!

      Izbriši
    2. Ipak da napomenem - veoma cijenim njegov ekonomski program, kao i program prof. Alekse Milojevića

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)