"PRAVDA ZA DAVIDA": Pokažimo da postojimo!


Borislav Radovanović

Krajnje je vrijeme da "PRAVDA ZA DAVIDA" odradi ono čega se Dodikov režim panično plašio cijelog ljeta. Konkretno: da održimo veliki međunarodni skup u našoj Banjaluci. Valja podsjetiti ostatak čovječanstva da još uvijek postojimo u reprezentativnoj veličini i to upravo na izvorištu ove ideje - u Banjaluci.  Pa i da gostima i sadržajem zaista pokažemo da smo međunarodna grupacija, da smo svjetlost u mraku!


Ljetos smo pogođeni policijskom akcijom masovnog prekršajnog kažnjavanja, prebijanja stranih državljana i viđenog zastrašivanja usljed čega nismo organizovali veće okupljanje naših istomišljenika. Dodikov režim postigao je zacrtani cilj i to treba prihvatiti kao fakt.

Međutim, tadašnji režimski napad mnogo više bio je izraz straha, negoli prezentacija moći ili šta slično. Potonje se dosta toga izdešavalo tako da će se teško usuditi ponoviti nešto slično. Preciznije, možemo sasvim slobodno razmišljati o organizovanju jednog velikog međunarodnog okupljanja, pa čak i da je krajnje vrijeme za takav čin.

Znate, svijet je zaokupljen brojnim problemima i teško da će razmišljati o nama bez određene akcije kakva će dobro medijski odjeknuti i privući pažnju uopšte. Ne treba imati dilema da će vodeći evropski mediji poslati ekipe u Banjaluku ili bar izvijestiti o događaju. No, pretpostavka za to je da organizujemo skup.

Treba uobziriti činjenicu da smo ranijim, a posebno trenutnim, aktivnostima pridobili značajan broj poznatih ličnosti i zvaničnika. Mislim na međunarodni nivo. Kontakte imamo, naše je da uputimo pozive, a jedan broj će svakako doći. Možda iznenadimo nekim imenima ili institucijama.

Upravo međunarodne zvanice najbolje su osiguranje da ovi naši bilmezi neće se usuditi ponavljati već viđeno nasilje nad narodom. Uostalom, gro uticajnih medija upravo će poslati ekipe na lice mjesta zbog svjetski poznate novogodišnje brutalnosti, a kako god okupljanje prošlo medijsko izvještavanje sadržavaće i podsjećanja na nemile scene.

Jedino o čemu bi valjalo ozbiljno razmisliti jeste forma onoga šta prezentovati. Neizostavni elementi su majka Suzana i Muriz Memić, a nije problem video-projekcijom izvesti direktno obraćanje Davora Dragičevića. 

No, dalji program moramo dići na bitno viši nivo. Nema tu pretjeranih mudrolija, treba kontaktirati poznate ličnosti i zamoliti za učešće u programu. Mnogi proslavljeni umjetnici dali su nam javnu podršku i sa te strane sigurno možemo računati i na konkretno angaživanje. Da bi  se neko humanitarno odazvao prvo moramo zakazati skup!

Mi smo i do sada praktikovali emitovanje Davidove pjesme i adekvatnih muzičkih sadržaja, a sad bi bilo dobro sa gostima pokušati organizovati i kakav nastup za sve prisutne i one koji će to medijski ispratiti. I sa te strane mogla bi doći vrlo zanimljiva iznenađenja.

Sve u svemu možemo organizovati nešto svrsishodno i ujedno atraktivno, pa da skupom konkretno pokažemo i da postojimo i da se još uvijek borimo. Treba nekih mjesec da se to izorganizuje na adekvatnom nivou, malo da  se potrudimo, a benefiti iz jednog takvog okupljanja su nemjerljivi.

Dakle, ili jesmo ili nismo. Ako JESMO onda to i pokažimo!

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)