KONFERENCIJA ZA KONFERENCIJOM: Od Banjaluke do Beča i nazad


Piše: Borislav Radovanović

Na konferenciji u Banjaluci Željka Cvijanović prezentovala je rezultate svoje demografske politike: trećinu protjerati, trećina će pomrijeti, a ostaju samo "korisni idioti". Na međunarodnoj konfereciji "PRAVDE ZA DAVIDA" u Beču zaključeno je kako ubijanjem djece nikad niko nije popravio demografsku sliku. No, udarnu "konferenciju" zakazao je Osnovni sud u Banjaluci sa predesetak posebno izabranih učesnika, gdje mi je izuzetna čast što sam pozvan na ovaj istorijski događaj o kom će izvještavati mediji diljem svijeta. Ko će kome doista suditi tek ćemo vidjeti!



Za osam godina političkog angažmana Željke Cvijanović populacija Republike Srpske smanjena je za četvrtinu. I to upravo one radno i reproduktivno sposobne kategorije stanovništva. 

Međutim, predsjednica očigledno nije zadovoljna rezultatima, pa je okupila "eminentne stručnjake" i zatražila prijedlog mjera kakvima će nas populaciono totalno dotući. No, zasad bih otvorio samo jedno pitanje.

Zaista bih volio doznati koliko poreskog novca je potrošeno za nadriistraživanja i prezentaciju "rezultata"? Karikiram da se ukupan iznos mjeri u stotinama hiljada maraka, a mislim da je u interesu javnosti doznati stvarni utrošak.

Ovo potežem iz razloga što građane entiteta i države ništa nije koštala prva međunarodna konferencija "Pravda za Davida i svu djecu BiH", kakvu smo bili primorani organizovati u Beču. Iz svima dobro znanih razloga.

Međutim, Davor Dragičević je upravo izrazio čvrst stav da narednu konferenciju na istu temu organizujemo u Banjaluci. I svakako nećemo čekati formalno preuzimanje vlasti u Gradu na Vrbasu, a na hitno djelovanje naprosto nas primorava režimska genocidna politika. 

Kako ocijeniti konferenciju "PRAVDE ZA DAVIDA"? Obzirom na okolnosti i raspoloživa sredstva javno upućujem pohvalu za organizatore i protagoniste. Bez iole pristrasnosti! 

Neka Cvijanovićka saopšti koliko narodnog novca je spiskala na prezentovane budalaštine i laži, pa da sa te pozicije ocijenimo dobijeni kvalitet.  Nije problem da "naša strana" iskaže skromna sredstva iako smo ih sami obezbjedili.

Elem, vjerujte da će naredna "konferencija", organizovana od strane MUP RS i Osnovnog suda u Banjaluci za početak decembra neminovno dati ključne odgovore na brojna pitanja kakva određuju budućnost zemlje i regiona.

Sud je zakazao pretrese za nekih pedesetak (još sabiramo!) učesnika "protesta" ispred PU Banja Luka od 20.09.2018. godine. Riječ je o događaju kada je policija ubacila svog provokatora da napadne Davora Dragičevića, a kako bi upravo Davora uhapsili računajući da će fizički nasrnuti na provokatora.

Podsjećam da je ova akcija izvedena svega dvije sedmice nakon onog pokušaja moje likvidacije u Prijedoru, a šta je već dobrano poznata stvar. Valja jedino podsjetiti da su obe akcije uslijedile ubrzo i povodom nakon Davorove i moje dopune prijave Republičkom javnom tužilaštvu RS kojom smo procesuirali Lepira, Vreću, Lukača, Ilića i Ćuluma. 

I naredni napad na Davora, onaj od 25. decembra, organizovan je kako bi ga spriječili da svjedoči po svojoj prijavi. Baš kao i pokušaj njegove likvidacije od 30. decembra. Da je uveo narod u zgradu RTRS bila bi aktivirana zamka sa antiterorističkom jedinicom i metež bi iskoristili za Davorovu likvidaciju.  To je rezultat naše istrage!

No, vratimo se na zakazano suđenje. Koja imena čine grupu u kojoj sam ja procesuiran  (23 lica) vjerujte da mi čini čast i prestiž biti dio toga. Koliko sam vidio imena druge grupe, opet sve teška elita. Zato neću iznositi imena dok sve ne sumiramo, ali znajte da je riječ o teškoj artiljeriji opozicionara na nivou kompletne Bosne i Hercegovine.  

Manje-više govorim o spisku pedesetak osoba koje će činiti okosnicu i predstojećih promjena i buduće narodne vlasti ove zemlje. I ovo je odlično ispalo - da se okupimo u Banjaluci i proglasimo početak narodne antifašističke borbe.

Normalno je da ćemo zahtjevati javno suđenje i prenose uživo, a kako bi narod mogao suditi ovima što nas gone i sude. Sa ovakvom ekipom dokazanih boraca vjerujte da će postupajući sudija teško uspjeti doći do riječi.  

Svako od nas ima pravo pitati zbog čega nam sude, a vjerujte da takva pitanja možemo danima "elaborirati". A gdje su tek dopunska pitnja, pa ispitivanja ovih što nas optužuju, svjedoka, vještaka... sve do Inka i Sumera.

Po mojoj procjeni pretpretresna pitanja odvući će se do lokalnih izbora, a glavnu raspravu valja tempirati za opšte izbore. I nema šanse da neko može prekinuti ili skratiti suđenje dok ama baš sve bitne stvari ne iskristališemo do najsitnijeg detalja.  

Ko će kome doista suditi u tom predmetu tek ćemo vidjeti, a kad objavimo konačnu listu optuženih svima će biti jasno zašto unaprijed najavljujem neviđeni urnebes. Jedino sam strahovao da će me izostaviti iz ovog predmeta, a danas mi je svanulo kada sam dobio poziv i, time, priliku da budem akter procesa koji će istorija zabilježiti. Svakako sa mojim doprinosom u već prepoznatljivom stilu "napadačkog prava".

Primjera radi, moraće policija na sudu odgovoriti na pitanje koje sam nebrojeno puta ponovio tokom spornog incidenta. Ima li u prostorijama za zadržavanje u banjalučkoj policiji čaršafa ili je to uneseno samo za nesrećnog Boška. Onog što je pričao kako je David Dragičević mučen u Ljubačevu (gdje živi direktor policije Darko Ćulum, kog smo Davor i ja prijavili za Davidovo ubistvo). 

Moramo to "čaršafovanje" razjasniti, a posebno jer čini obilježje prekršaja za koji me terete. Nekoliko desetina puta te noći pitao sam policajce za sporne čaršafe i nisam dobio odgovor. Pošto su me procesuirali zbog takvih pitanja - moramo razjasniti "činjenični opis". A to je tek jedno od ko zna koliko sličnih vezanih pitanja.

Normalno, na sudu ćemo morati raspraviti i pitanje svih pitanja: "Ko je ubio Davida Dragičevića?!". To pitanje smo ponajviše postavljali, a policija nas procesuirala zbog toga. Pazite, meritum ove pravne stvari jeste smijemo li pitati: 

"Ko je ubio Davida?!"  

 

P.S. Molim sve koji su dobili pozive da, ukoliko iste fotografišu i objavljuju, prekriju JMB i adrese. Em je zabranjeno objavljivati takve podatke, em možemo naštetiti svojim saborcima.

Primjedbe

  1. Brine me - nisam dobio nikakav poziv, a bio sam te noći ispred zgrade ZLOTVORA.
    Pomisliće neko da imam kakavu vezu.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)