MEDIJSKA BRUKA: Diskriminisali Kostreševića pisanjem o diskriminaciji

Narednih dana nadam se naslovu "GUBITNIK DANA - SRPSKAINFO" i u nastavku: "Portal diskriminisao Sinišu Kostreševića u odnosu na druge stanovnike Republike Srpske medijskim sadržajem o diskriminaciji". Jedino za Kostreševića uredništvo je bilo uvjereno da ih neće krivično goniti za klevetu.

borislav radovanovic blog

Jedna od udarnih vijesti ovih dana jeste presuda Osnovnog suda u Banjaluci kojom se utvrđuje počinjenje diskriminacije nad Davorom Dragičevićem i dosuđuje odšteta u iznosu od 5.000 KM. Sud istovremeno zabranjuje dalje činjenje diskriminacije u ovoj pravnoj stvari tuženoj - Republici Srpskoj. Nemam uvid u odluku suda, a tumačenje presuda koje niste pročitali podvodi se pod pravnički diletantizam.

Po onome šta je faktički činjeno Republika Srpska trebala bi biti odgovorna za teži oblik diskriminacije propisan Zakonom o zabrani diskriminacije Bosne i Hercegovine. Pod "Težim oblikom diskriminacije smatrat će se diskriminacija počinjena prema određenoj osobi po više osnova iz člana 2. stav 1. ovog zakona (višestruka diskriminacija), diskriminacija počinjena više puta (ponovljena diskriminacija) i diskriminacija koja postoji duže vrijeme (produžena diskriminacija)" navodi se u članu 4. stavu 6. ovog zakona.

U ovoj pravnoj stvari tužena i presuđena, iliti oglašena odgovornom, za diskriminaciju jeste Republika Srpska, ali po zakonu Bosne i Hercegovine obzirom da nemamo takvog entitetskog propisa. Mjesecima i godinama Milorad Dodik i koaliciona kamarila ubjeđuju nas kako država potire entitet primjenom "neprihvatljivih" zakona i odluka sudova, gdje stoji opaska tokom 17 godina vlasti u kontinuitetu nisu našli za shodno zakonom zabraniti diskriminaciju.

Između ostalog zakoni se tumače i kao izrazi političke volje, a shodno tome i da je diskriminacija u Republici Srpskoj dozvoljena. Kako ono kažu: dozvoljeno je sve šta nije zakonom izričito zabranjeno? U gro entitetskih zakona stoje odredbe da je diskriminacija zabranjena, no primjena tih normi ovisi o blanketnim normama državnog Zakona o zabrani diskriminacije BiH. Što se tiče političkog opredjeljenja entitetske oligarhije Davor Dragičević ne bi imao zakonskog osnova za tužbu!

Ubjeđuju nas kako Republika Srpska ima sopstveni i samodovoljni pravni sistem kakvom "nemoguća država" Bosna i Hercegovina sprečava bitisanje spram sopstvenog opredjeljenja. U redu, ali moramo istaći da to podrazumijeva i legalizaciju diskriminacije obzirom na nepostojanje entitetskog zakona kojim se diskriminisanje zabranjuje. 

Vrijednost sudske presude koju su Davor Dragičević i advokat Dragan Tolimir nemjerljiva je obzirom da bar djelimično utvrđuje postojanje onoga šta se faktički slobodno može nazvati DRŽAVNOM TORTUROM nad nezaštićenom civilnom zajednicom građana koji su samo tražili da nadležni ogani izvršavaju zakonom naložene službene radnje. Moja malenkost je u podnesenim prijavama sporna dešavanja pravno okvalifikovala kao krivično djelo "Zločin protiv čovječnosti". 

Od Dodika i vladajuće kamarile nisam ni očekivao komentarisanje ove presude pošto su trenutno zabavljeni "odbranom Republike Srpske" od stranih zavojevača i domaćih izdajnika, a u koje su svojevremeno svrstavali i sada sudski utvrđene žrtve Davora Dragičevića i zajednicu Pravda za Davida. I dali sebi za pravo činjenje teškog zločinaštva zloupotrebom represivnog aparata! Elem, preko zločina i represije dolazimo do motiva ovog i ovakvog reagovanja.

Pravno gledano banjalučki sud je odgovornom oglasio Republiku Srpsku i pretpostavljam bez navođenja nečijeg imena ili funkcije. Najbliže ide do pominjanja policije kao subjekta činjenja diskriminacije. Iako nisam pročitao presudu po činjeničnom stanju siguran sam da aktuelnog direktora policije presuda ne tretira kao odgovornog u ovoj pravnoj stvari.

Sa druge strane portal "Srpskainfo" daje sebi za pravo odgovornost pripisati pojedincu koji je upravo suprotno - spriječio zloupotrebe policije kakve su prethodno masovno i učestalo činjene. Pravno i faktički neosnovano imputiranje odgovornosti do nivoa neviđenog bezobrazluka! Portal naslovno navodi: "GUBITNIK DANA Siniša Kostrešević", a kako vidite sa podnaslovnog srreenshot-a.

U obrazlaganju nebuloznog i sramnog okrivljivanja portal navodi: „Srpska dužna platiti 5.000 maraka Davoru Dragičeviću, jer je članove grupe 'Pravda za Davida' diskriminisala policija, odnosno MUP RS. Siniša Kostrešević, direktor policije RS“. Sve sa slikom dotičnog. Govorim o neviđenom bezobrazluku kakav zavređuje javnu osudu.

Ponavljam: sudskom presudom za diskriminaciju odgovornom je oglašena Republika Srpska. Zašto onda nema imena i slike Milorada Dodika po osnovu političke odgovornosti? Zna se ko je od ubistva Davida Dragičevića do danas najmoćniji politički autoritet Srpske. Zašto nema imena i slike Dragana Lukača po osnovu faktičke odgovornosti za zloupotrebe policije. Iliti Darka Ćuluma zbog zakonske odgovornosti?! Niti Radovana Viškovića i Željke Cvijanović zbog propuštanja kontrole nad radom (zloupotrebama) policije.

Postoje brojni argumenti zbog kojih od portala "Srpskainfo" u najmanjem očekujem javno izvinjenje Siniši Kostreševiću, a navodim samo neke. Prvo, javnost odlično pamti zabrane okupljanja i onu brutalnu represiju, kulminirajući kada su kordoni policije gazili nejač, u funkciji razbijanja protesta. Pa grupna i pojedinačna nezakonita krivična i prekršajna procesuiranja kakva su sudovi odreda oglašavali neosnovanima. O prijetnjama, hapšenjima, prebijanjima, maltretiranjima i drugim vidivima torture iluzorno je govoriti.

Svi prednje navedeni oblici zloupotreba policije prema zajednici Pravda za Davida automatizmom su prestali imenovanjem Siniše Kostreševića za direktora policije. Policija je naprosto prekinula sve dotadašnje radnje prema ovoj kategoriji građana i njihovim okupljanjima, a pojednostavljeno rečeno policajci nisu prilazili mjestima dešavanja. Samim tim prestaju i svi oblici zabrana i gonjenja građana. Dragan Lukač je i nadalje bio ministar, ali na poziciji direktora više nije bilo poslušnika Darka Ćuluma.

Znam, zlonamjerni će kazati kako direktor policije zakonski mora spriječiti zloupotrebe iste, no takve pitam: zašto isti "proncip" nije važio za Kostreševićevog prethodnika? Nego je za zločinaštvo nad narodom nagrađen direktorskom pozicijom u SIPA. Kako god, ali nepobitna je činjenica da su svi ostali subjekti odlučivanja ostali na istim pozicijama, a nakon imenovanja Kostreševića prestaju gotovo sve radnje policije prema Pravdi za Davida.

Idemo dalje, javnost odlično pamti kako su politički, policijski i tužilački moćnici punih 100 dana krivično djelo ubistva zataškavali "zadesnim utapanjem narkomana i kradljivca". Prvi koji je ovaj događaj javno okvalifikovao kao krivično djelo "Ubistvo" bio je Siniša Kostrešević i to 22. maja 2018. godine na saslušanju pred anketnim odborom Narodne skupštine.

Izvještaj anketnog odbora sadrži stenograme, a imate i snimke saslušanja tako da svako zainteresovan ove navode može konkretno provjeriti. Kostrešević je izjavio kako je pregledom policijskog izvještaja i svih priloga dostavljenih tužilaštvu zaključio da je događaj trebalo okvalifikovati kao ubistvo, a zašto to nije urađeno neka objasne drugi tada anketirani. Na moje objašnjenje da smo u prijavi tužilaštvu koristili kvalifikaciju "Teško ubistvo" Kostrešević se složio da je iz činjeničnih i procesnih razloga takva kvalifikacija primjerenija.

Nakon 100 dana zataškavanja zločina banjalučko tužilaštvo smrt je okvalifikovalo kao ubistvo i pokrenulo istragu, a pozivajući se na nalaz tima vještaka iz Zagreba. Ovde treba znati da je Kostrešević lično potegao da se dođe do takvog nalaza. Konkretno, doktor Ivica Milosavljević je izuzeo uzorke koje je Željko Karan propustio uraditi, pa je valjalo te dvije obdukcije procesno objediniti. Zato je našao i vještacima poslao sve naše odnosne podzakonske propise kako bi mogli izvesti valjane nalaze.

Najčešća zamjerka Kostreševiću svodi se na to što nije pohapsio ubice, ali i tu valja uobziriti konkretne činjenice. Imali smo priliku vidjeti da Tužilaštvo BiH pored SIPA i MUP RS za potrebe istrage koristi i forenzičare policije Federacije BiH, pa sad čekamo nalaze vještačenja iz renomiranih svjetskih forenzičkih centara. Pobogu, Kostrešević nije Supermen da uradi stvari sa kojima muku muče toliki angažovani resursi.

Davor Dragičević kao roditelj koji istinu i pravdu oko ubistva djeteta čeka preko pet godina ima pravo prozvati svakog unutar sistema države, uključujući i Kostreševića, baš kao i vezano za diskriminaciju koju je sudskim putem uspio dokazati. Određena prava imamo i nas stotine direktnih žrtava diskriminacije, torture i zloupotreba policije, a za mog znanja portal "Srpskainfo" nije trpio ništa od onoga šta je činjeno pojedinim medijima ili novinarima.

Zato se vraćam na polazišno pitanje: sa kojim pravom "Srpskainfo" targetira Sinišu Kostreševića? Možda su osnov našli u presudi? Ili znaju za nama nepoznata činjenja Kostreševića? Zašto onda to nisu lijepo objasnili, pa da i nas ostale "medijski informišu"? Ili su procjenili da ih Kostrešević neće krivično goniti za klevetu, a za druge pomenute ovim tekstom nisam siguran da bi propustili takvu pravnu mogućnost. 

Kad su Dodik, Lukač, Ćulum i drugi mogli krivično prijavljivati i parnično tužavati Davora Dragičevića čemu se onda može nadati ovaj medij. Očigledno nisu bili sigurni ni u reakciju ministra Siniše Karana, pa su i njega "zaobišli". Znaju da Kostrešević rijetko reaguje na medijske i uopšte javne prozivke, pa su njega odabrali za medijsko "junačenje". Samo, jadno je takvo ponašanje.

Zato se narednih dana nadam naslovu "GUBITNIK DANA Srpskainfo" i u nastavku: "Portal diskriminisao Sinišu Kostreševića u odnosu na druge stanovnike Republike Srpske u medijskom sadržaju o presuđenoj diskriminaciji". Ukoliko imaju zrno morala i novinarske odgovornosti za javno izrečeno mišljenje.



Primjedbe

  1. e budes li ga ti medijski branio, zastupao i pravdao moze samo jos dublje upasti u govna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Godinama mnogi tako tvrde, a on sve jači i jači. Ili još vjerujete u bajke da će u zatvor i šta su sve "baletan" i slični najavljivali. Kako ono reče - Slomiće ga Lukač kao trsku? Pa nigdje onih Sky aplikacija i droga... Vidiš kako sam ga dobro odbranio

      Izbriši
    2. vidim i da su ti fino zahvalili sto ih branis dobio si koji dan ludare, otkaz, hapsenje i prosjacki stap

      Izbriši
    3. Sve to sam doživljavao prije negoli je Kostrešević postao direktor policije, a nakon toga mnogo mirnije spavam jer znam ko mi čuva glavu.

      Izbriši
  2. I on je zgrabio direktorsku fotelju kao nagradu sutanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bi li bolje prošli da je direktor postao Šikuljak, Brkić ili Ivanić, koji su dokazali šta su spremni činiti narodu? Stvarno ne shvatam šta ovaj narod uopšte želi. Baš kao što ne shvatam zašto neki ljudi rade u policiji, a znam da mogu biti direktori u javnom sektoru i bez ikakvih briga. Ja sam bio takav, ali su bar moji dobri drugari iz mog primjera vidjeli šta je sve moguće i zato ne shvatam da i dalje srljaju u opasnosti. Da bi ih na kraju popljuvali. Treba vratiti Lukača i njegove metode, jer ovaj narod očito ništa nije naučio.

      Izbriši
    2. Oprosti Boro opet talasas , nije riječ ko bi bio bolji nego da su svi ista govna koja su se prodala za interes . I taj Brkic gledam ga na jednoj slavi pa iz ociju mu se vidi neljudskost ali nažalost i takvima dodje kraj kakvo se nisunadali

      Izbriši
    3. Provjerite koji tajkuni plaćaju da Brkić bude na poziciji i sve će vam biti jasno. Nema načelnika da iza sebe nema tajkunske lopine.

      Izbriši
    4. Boro samim time se potvrdjuje da je u policiji sve iz interesa. Tako neko lobira i za Kostresevica

      Izbriši
    5. Pa sta rado direktor policije ili kredita te pare ili neka smjenjuje te načelnike sto su postavljeni lobiranjem. Sama presuda je sve rekla tako da je direktor trebao smijeniti sve sluzbenike koji su doveli do ovakve presude.

      Izbriši
    6. Načelnike policijskih uprava imenuje ministar i isto tako ih smjenjuje. Po Kostreševiću nijedan ne bi bio na toj funkciji osim Milojice u Prijedoru.

      Izbriši
    7. Za Kostreševića nema ko lobirati kada je dugo bio komandir stanice u Laktašima i odatle ima veze sa Dodikom lično.

      Izbriši
    8. Odlično Boro pa onda je sasvim jasno da mora biti pokvaren ako ga je postavio glavni BOSS

      Izbriši
    9. Naravno, pa i Kostrešević je radio na zataškivanju slučaja, to što je on slučaj okvalifikovao kao ubistvo je bilo da se malo umiri javnost, nikad nije imao namjeru pohapsiti ubice kao što i vidimo

      Izbriši
    10. Ko je zataškavao ubistvo Davida ja sam to mahom prijavio i kao svjedok razjasnio počinjena krivična djela. Kad god bude suđenje biće jasno i kako sam rastumačio zataškavanja. No, kako obično biva oni koji najmanje znaju najviše pametuju, pa tako i za Kostreševića.

      Izbriši
    11. I ti se jedan od tih koji zataškavaju, nema šta nisi palamudio samo nikad nisi otkrio ni motiv ni ubice

      Izbriši
    12. Otkrio sam motiv i čak napisao par tektova o tome, no balkanske seljačine nisu intelektualno sposobne shvatiti tako složene konstrukcije. Ublili su ga policajci, a pisao sam da postoji dokaz preko kog ih mogu identifikovati poimenično, te da je isti u posjedu organa, a zašto nij iskorišten valjda je svima jasno.

      Izbriši
    13. Oprosti Boro na kom blovu si ti objasnio volio bib procitati

      Izbriši
    14. "Motiv ubistva Davida Dragičevića težak 500 milijardi dolara" naslov je samo jednog od tekstova na tu temu (https://radovanovicborislav.blogspot.com/2019/01/motiv-ubistva-davida-dragicevica-tezak.html)

      Izbriši
    15. Taj tekst je čista naučna fantastika

      Izbriši
    16. Za balkanske seljačine sve je naučna fantastika

      Izbriši
    17. A Vi ste , Borislave , pa bečlija da se tako obraćate svima ostalima? U ostalom , ako me i želite tretirati kao seljačinu onda Vas molim da me zovete SRBskom seljačinom.

      Izbriši
  3. Treba tebe vratiti,takvi kao ti su i stvorili ovu nakaradnu drzavu.Izbačen si iz agencije za sprovođenje zakona samo zato što imaš dugačak jezik.Veličaš krimose poput Đajića i Kostreševica,a govana poput tebe u Policiji još.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakva je to "logika". Svrstavaš me u govna u policiji, a konstatuješ da su me izbacili. I taj "dugački jezik" zbog kog su me izbacili jeste bar 700 tekstova o kriminalizaciji policije i drugih organa. Na kraju, ne mogu me vratiti tamo gdje ja ne želim biti, pa su ti teze bukvalno nespojive

      Izbriši
  4. Odgovor zašto neki ljudi rade u policiji je taj sto tu u uniformi mogu raditi sta zove a da nikome ne odgovaraju. Jedino što moraju položiti račun dragom Bogu ali oni o tome ne razmišljaju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da se mnogi policije drže zbog raznih benefita koje donosi uniforma. Sa druge strane ne shvataju da su robovi sistema kom služe i mnogo toga moraju progutati šta drugi ljudi ne bi pristajali. Kako obično kažem - ili plaćaš na mostu ili na ćupriji.

      Izbriši
    2. I ti si rob sistema, ovi tvoji zadnji tekstovi to dokazuju

      Izbriši
  5. Ispravka raditi sta hoce.lp

    OdgovoriIzbriši
  6. Zasto nisi odmjerio snagu sa Ivanicem ispred PU Prijedor?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nudio sam javno, preko bloga, da se nađemo gdje oni odrede Lukaču, Ivaniću, Vujanoviću i Karanoviću zajedno. Jedan na njih četiri. I prijavili me sudiji Manojloviću da ih zastrašujem. Ivaniću sam samo otvorio vrata kancelarije i nisam mu prišao bliže od šest metara, dok me je Karanović držao,pa me prijavio za ugrožavanje sigurnosti. Kakvu "snagu" sa takvima možeš odmjeriti? Daleko je on od moje kategorije, ja slabije ne tučem.

      Izbriši
  7. pa ko je u eri Dodik dosao na jaku funkciju a da nije u kriminalu ?! to su preporuke, a kad se isto ispostavi za Kostresevica Bora ce da pise kao i za pokojnog Basica prvo nesposoban pa onda surovi profesijonalac to vam je Borin blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, "to vam je Borin blog" na kom ti trolaš svakog dana.

      Izbriši
  8. Ja koliko sam primjetio otkad nema Pantera da nema ni 10 komentara,čovjek mu je na svaku stao na rep.Ima li jos neki drot koji zna o Bolesniku ovom sto je svakom loncu poklopac

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi policajci, koji znamo i cijenimo Borislava, ne pada nam na pamet da se sa sendvicarima poput vas natezemo putem blogova... "natezali" smo se da vas upratimo i kolegi dostavimo infotmaciju o tome ko ste i sta ste... srecom nista ozbiljno, obicna talasika ste 😂😂😂

      Izbriši
    2. Sta mislite vi što pljujete preko anonimnih komentara da se ne zna ko ste i šta ste... E moji vi, ne znate gdje ste šuplji, moze vas Boriša vrtiti oko malog prsta koliko mu se može

      Izbriši
    3. 😁😁😁Kolegi"dostavite"e moji paćenici,kolega je davno ispao iz sluzbe,baš zbog takvih sto ga branite?

      Izbriši
    4. Možda je ispao a možda i nije. Znam da je svako jutro tema šta je novo napisao pa čak i u komentarima...

      Izbriši
    5. Naravno da se zna ko je napisao komentar to sto Pise anoniman je farsa , ali sta je problem i kada se zna ko misli da je drugačije neka napise makar i anonimno. Samo slijepac nevidi da je u policiji sve korumpirano , Nazalost

      Izbriši
    6. Moze se provjeriti ko pise,ali za to ide procedura,mora agencija policijska,tuzilastvo,sud...tako da podnese zahtjev.A to sto ovi iz OBE ili ko zna vec koje ??? Oni to divljaka.Imate slučaj"Pantera"otkrijo je ovde i javno prozivao ljude!Kako?Na koji način???A njega niko nije provalijo

      Izbriši
    7. Sta je Panter otkrio svega ti? Nikoga i nista, lik je govorio da nesto zna al nista konkretno. Pijana budala i nista vise. Spominjao je neke ljude koje je neko naveo kao moguce ucesnike ubistva Davida ali je Boro rekao da je to provjereno i da nema veze s vezom. A Panter je razotkriven i procitan, zato je i pobjegao ko pickica.

      Izbriši
    8. Ljudi, nisam se potrudio saznati ko je Panter, a pobjegao je sa bloga kada ie shvatio da je previše otkrio o sebi i da su ga drugi provalili. Bio je "junačan" pod pseudonimom, a kad se primalko imenu utrče kao MIŠ. Jadno, Miš ufurao da je Panter.

      Izbriši
    9. Ako budu provjeravali ko piše, otkriće da Boro sam sebi anonimno postavlja komentare podrške, ili natjera ženu i djecu da pišu hahahaha

      Izbriši
    10. 😁😁😁🤸🤸Ludak,Van Dame,Sherlok Homs,Čak Noris...a u "Zepama"oda..Sećm se da je Avramov tako pametovao,dok ga nije Lazin ufatio na splavu,plače lik viče nemoj Lenkomi molim te...

      Izbriši
  9. Tesko je utvrditi anonimnost,samo registrovani meil ili blog.Ja se mogu zvati Ante a meil napraviti na Simu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebate znati da provajderi mogu svakog identifikovati do nivoa uređaja kojim se pristupa, a onda preko uređaja do imena. Znači, najviše se trebate čuvati onih lojima plaćate usluge. Što se mene tiče nikad niko neće dobiti saglasnost ili odobrenje da identifikuje osobe koje pišu komentare, a pošto sam vlasnik bloga niko bez mog pristajanja ne može pristupati podacima, bar ne u legalnom postupku. Sa druge strane svako ko to čini nelegalno valja mu računati da ću ga goniti na sve moguće načine. Odabrao sam ovu opciju komentara gdje se ne traži registracija ili ma kakvo otkrivanje identiteta korisnika usluge komentara i time pokazao svoje opredjeljenje, a drugi moraju uvažiti volju vlasnika bloga da ono šta vlasnik ne želi znati ne mogu ni drugi to imati.

      Izbriši
    2. Cisto sumnjam Boro da policijski hakeri neradne na tome da otkriju identitet onoga za koga su zainteresirani ali to nije razlog da se razmjenjuju mišljenja i informacije.lp

      Izbriši
    3. Da se ne razmjenjuju . ispravka

      Izbriši
    4. Teorijski možemo i tako razmišljati, ali nema ovde ničeg šta bi službe interesovalo do nivoa otkrivanja identiteta lica koja komentarišu. To da mnogi u službama čitaju komentare doznajem često, ali najviše iz znatiželje ili da uz kafe prepričavaju. Ništa formalno.

      Izbriši
  10. Medijska bruka,pa sam se uhvatio jednog primjera ,za borino mišljenje.. baš me interesuje..
    BBB dinamo napravi shou u dogovoru s grčkim navijačima protivnička ekipe ,grcima,sranje u atini .znači u dogovoru, ako sam dobro shvatio..
    Dva dana poslije nego li su 6 ili 7 grčkih navijača osuđeni na doživotno tj 20 godina zbog baš takvih izgreda.(u europi).Pa me interesuje jel to sumnjivo za tebe tj koliko ti smrdi ovo sve oko videa i sl stvari što se dešava..meni je pola od toga namještaljka ili ako ne sve..sva policija je sve znala ali ipak niko ništa nije poduzimao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, pojma nemam. Nisam ljubitelj fudbala, a navijači su nešto posljednje šta me zanima. Dok sam aktivno igrao rukomet dosta puta su navijači upadali na teren i od tada mi se takvi huligani gade.

      Izbriši
  11. Borislave, šta se dešava sa optužnicom protiv Dodika, da li je realno da sjedne na magareću(optuženičku) klupu ili da ga Šmit smijeni?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije potvrđena, jer Dodik nije nikakvo krivicno djelo uradio, samo je proglasio nesto sto je skupstina izglasala.

      Izbriši
    2. Bilo je za očekivati da će sudija za prethodni postupak tražiti dopunu i pojašnjenje optužnice, jer se tako najbolje artikulišu razni pritisci. Ima pravno pitanje koje se ovde mora razriješiti, ali o tome najvjerovatnije ide tekst sutra. Već sam na prvo pominjanje prijave objasnio da nije moguće počiniti takvo djelo, a sad ide i preciznije tumačenje. Iskreno, da sam u službi bez ikakvih premišljanja bih uhapsio Šmita i sproveo u tužilaštvo radi određivanja pritvora. Lako je svima njima6sa Dodikom6, a mogli bi ovako na vlast dovesti nekog malo zeznutijeg Srbina, pa da vide ko gdje gazduje.

      Izbriši
    3. Prije će biti da sudija kupuje vrijeme dok mu Dodik ne uplati neki milion

      Izbriši
  12. Mili i ja bi"karao" Cecu,ali nije moguće,šta umišljaš da možeš hapsiti koga hoceš.Mozda bi i mogao kad "zepe" skineš i košu zakopčaš i vratiš bijeli karton u ludnicu...pozz iz Ljubije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hapsio je on koga je htio a i tukao u tim istim zepama i raskopcanom kosuljom, zna to sav grad

      Izbriši
    2. Tačno, ja ne mogu hapsiti, a ovi što mogu nemaju petlje, pa vidite šta je tu dobro za narod i društvo. Kada sam došao u krim službu svaku drugu -treću noć bilo je ukradeno auto, oružane pljačke bile su sedmično, 22 eksplozije za dva mjeseca, a samo su javne kuće nove nicale. Ovi što danas kotiraju kao veliki krimosi bili su klinci koji uče zanat. Mnogi su mrtvi pa da ne pominjem sa kim sam se tada borio. Ovi današnji "kadrovi" u policiji sa onom problematikom nema šanse da bi se mogli nositi. Opet, za pet godina Prijedor niste mogli prepoznati koliko je bio suzbijen kriminal po kom je prije toga bio poznat, a neka se javi ko je više od mene tada radio i gonio kriminal. Javno kažem da sam radio koliko pet drugih inspektorata i volio bih da se javi ko je uradio više. Pa da uporedimo rezultate. Nema takvog u Prijedoru, a zna se koliko puta sam morao u Banjaluku da "povaljam" likove kojima nisu mogli ništa. Neka se neko drugi ovako pohvali pa ćete vidjeti opšte halabuke, a ovako niko ni riječ

      Izbriši
    3. Ti sto si nenacitan, a posebno u domenu prava, naravno da mislis da se americka podguzna muva Smit ne moze hapsiti.
      Vidio bi ti da imamo Srbina na vlasti. Isto tako i cestitog Bosanca tj.muslimana i hrvata kojem je BiH domovina. Ali nemamo. Ameri su davno instalisali svoje satelite, domace izdajnike nasih naroda.

      Izbriši
  13. https://images.app.goo.gl/h1qmgtAzDYknwCn19

    OdgovoriIzbriši
  14. Ima li ko snimak ubistva Selimagica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A za sta ti treba tako nesto bolesno? Zar nemamo dovoljno bolesnih sadrzaja gdje god okrenes?

      Izbriši
    2. Ponovo sam se interesovao, zbog mogućih novih saznanja, no ništa u odnosu na ono šta sam odmah objavio za to ubistvo. Mnogima odgovara Jasminova smrt, no ostaje da je riječ o trgično okončanom sukobljavanju-

      Izbriši
  15. Boro nije to tako ako stoje tajkuni iza svih nacelnika ja vjerujem da direktor gos Kostresevic zatrazio specjale radnje i načelnici bi bili pohapseni vidis da nisi upravu u suprotnom bi njegovo postenje,a njihovo nepostenje isplivalo pa ti kad budes imao vremena obrazloži jako bi volio da me razuvjeris

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako za nekih 20-30 načelnika tako visokog ranga pribaviti naredbe suda za primjenu posebnih istražnih radnji? I pride protiv prethodnog i aktuelnog ministra, druggih nosilaca funkcija, te ko zna koliko tajkuna. Nemoguće. Ja sam u istrazi protiv prijedorskih zelenaša imao samo jednog načelnika među osumnjičenima i jedva izvukao živu glavu, pa vidite je li moguće istraživati takve pojave - veze tajkuna i policijskih načelnika.

      Izbriši
    2. Ali on nije istražio niti jednog jedinog, čak ovaj tvoj iz Prijedora što ga ti prozivaš za silni kriminal postade savjetnik ministra, pored živog Kostreševića

      Izbriši
    3. Direktor policije se ništa ne pita oko toga koga će ministar postaviti za savjetnika i ne znam šta je tu mogao uticati. Ne mogu da vjerujem koliko ljudi slabo poznaju sistem u kom žive. Onda se "čude" šta se oko njih dešava, a lakše im gurnuti metar u guzicu nego cent u glavu

      Izbriši
    4. Po tebi se on ništa ne pita ni oko čega i ništa ne može učiniti, a istina je da neće jer je i on mafija, jer ga je mafija kao svog čovjeka postavila tu

      Izbriši
  16. Boriša kako komentarišeš poslednje negativne istupe gradonačelnika prema majkama ženama i našim sestrama nazivajući ih starletama,a sve kako bi diskreditovao jednu prije svega ljudsku veličinu humanistu i uglednog doktora gospodina Vladu Džajića.Čovjek kad sretne nepoznatog na ulici uljudan je kao prema rodjenom svom.Koliko nisko se moze ići to je strašno.Nek nam je Bog na pomoci

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upratio sam Draškovo "vađenje" iz te situacije kada je kazao kako misli na tek nekoliko osoba od aman tri i po hiljade zaposlenih na UKC-u. Jedina "starleta" koju je imenovao bio je Ćurla, pa sami vidite kako Draškove "velike riječi" promjene smisao kad ih treba egzaktno braniti. Kad mu ljudi kažu koje ime stoji na spomeniku strica kog vazda prevrće u grobu on priču prebacije na kršteno ime, pa sad neka ljudi u crkvenim knjigama provjeravaju da li uobičajeno laže ili govori istinu.

      Pazite, kad on nije svjestan šta čini hiljadama i hiljadama, čak desetinama hiljada, ljudi koji su se u tom momentu, ranije ili su tek trebali primati kiseoničku terapiju, nema dalje smisla raspredati koliko je "normalan". Kiseoničke terapije su nešto najbolje šta medicina koristi u oporavku organizma i idiot se time poigrava tvrdnjama da neko truje ljude. Ljekar to propisuje da spasi život pacijentu, a nesrećnik se boji da ga ovaj truje samo zato što propali student izvodi idiotarije, a mediji željni senzacija to šire - bez imalo svijesti o posljedicama. Pritom i Draško i novinari pojma nemaju kakve rigorozne kontrole se vrše od procesa proizvodnje kiseonika za medicinske svrhe, pa pakovanja i transporta, sve do kontrola pri upotrebi.

      Pet puta dnevno se vrše kontrole na aparatima i to na izlazima ka pacijentima, a da ne govorim o kontrolama kompletnog sistema pošto se isti kiseonik od skladišnih rezervoara cijevima razvodi po kompletnom UKC-u do aparata za kiseoničke terapije - od beba u inkubarorima do bukvalno svakog ležaja namijenjenog za teške bolesnike. Ogroman i komplikovan sistem unutar kog ne smije biti greške, a samo idioti mogu PAKOVATI onakve afere i poigravati se sa ljudskim životima.

      Izbriši
  17. Imaš"šizofena cijepanja"patiš za poslom koji si slabo ili nikako
    Ne čudim se ja tebi
    ,nego ovim ljudima sto te podrzavaju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od Mutić postani Šutić.. bilo bi nam ugodnije svima na blogu 😉

      Izbriši
    2. Boro sta bi sa Prizgonom

      Izbriši
    3. Ma i ne podržava ga niko osim Aske, ovo ostalo ili on sam piše komentare ili natjera ukućane da pišu

      Izbriši
    4. Kakav mentalni sklop može smisliti da sam pišem sebi komentare i da još porodicu na to primoravam? Takvi zaista ne govore o meni, nego o sebi pošto ne znam kakav poremećen um se toga može uopšte dosjetiti. To nije pitanje domišljatosti, nego pokvarenosti sposobne da razmišlja u tom pravcu. Nemam predstavu kako bih okarakterisao takve osobe.

      Izbriši
    5. Tvoja pokvarenost se vidjela u tekstu koji si nedavno objavio, kako žališ za vremenima kad je milicija mogla ubiti koga hoće pod izgovorom da se opirao hapšenju i ne odgovarati za to.

      Izbriši
    6. Da je valjao ostao bi u službi.Čovjek ga provali kako je navodno išao u sluzbu u Hrvatskoj,bio tamo 007.Samo laze i petlja,manipulise svojom Volovskom Glavom,eto i tako reče sam da su ga zvali u sluzbi.Kaze spasio Dodika,Papu,Vučica,Obamu,Severinu...samo sebe nije uspijo

      Izbriši
  18. Prigožin je operjao, čudi me da nije i prije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo mi je "prenategnuto" da Putin sruši avion sa Prigožinom nakon tolikih optužbi za ubistva oponenata. Opet, ima smisla ako se sličnima želi poslati poruka. Treba tu uobziriti jedan podatak da "manjka" šest milijardi dolara u američkim donacijama Ukrajini i sumnja se da je ta lova data Prigožinu za onaj pokušaj puča ili šta je već izvodio. Za tu lovu ima računa lažirati svoju smrt kako ne bi strepio od odmazde Amera, a i da je lovu podijelio sa Putinom opet govorimo o tri milijarde dolara. Kad je valika lova u putanju, kao i velika polutika, ništa nas ne treba ćuditi.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić