Šta sam još dužan Republici Srpskoj?!

Nakon 37 mjeseci trajanja "bajka" o našoj prodavnici završila se rasporodajom robe i inventara kako bi PRVO izmirili potraživanja prema Republici Srpskoj. Poštenim radom ovde jedino možete završiti na ulici i bez ičega, a i onda vam valja rintati za one koji vas uništiše.

borislav radovanovic blog

Ekonomska struka krize definiše kao prilike za preduzetnike spremne na započinjanje novih projekata ili poslova. Ono šta sam u prvom tekstu na tu temu nazvao "KORONA-LUDILO" juna 2020. godine taman je počelo slabiti u pogledu zabrana i ograničenja rada, šta se bar teorijski činilo odličnim momentom za otvaranje sopstvene prodavnice u našem komšiluku. 

Moja supruga je sa tek navršenih 18 godina i srednjom trgovačkom školom bila među prvim radnicama nekad čuvenog veletrgovca Voje Janjoša i nakon 24 godine bavljenja tom djelatnošću odlučila se osamostaliti. Sa budžetom manjim od 7.000 KM, normalno od kredita, krećemo u "avanturu". Neočekivano elektrodistribucija nas "odere" za nekih 1.200 KM, pa vidite šta nam je preostalo od početnog kapitala.

Supruga, sin i ja zavrnemo rukave i prvo očistimo deceniju zapušteni iznajmljeni poslovni prostor. Prelazimo na struganje, gletovanje i krečenje zidova kao bukvalno najteži fizički posao. Normalno sami pošto za majstore para nemamo. Potom idemo na farbanje metalne konstrukcije izloga, zamjenu razbijenih stakala i srodne poslove - gdje rezultat vidite na podnaslovnoj gotografiji.

Električne kablove potrebne za brojne uređaje sam sam razveo, baš kao što sam i odradio vodoinstalaterske radove, tako da je sve funkcionisalo primjereno mašinsko-tehničkoj školi koju sam davno završio. Zato sam shvatio prednosti i mane onih starinskih rashladnih vitrina, gdje dodavanjem par malih ventilatora od računara učinkovitost podižete do nekih 30 odsto. I dvije obrndane rashladne vitrine plaćene po 100 KM pokazuju se mnogo boljim rješenjem od treće "moderne" plaćene 650 maraka.

Brat, sin i ja rastavljamo police plaćene 110 KM, pa ih montiramo u našoj radnji, nakon čega počinje pristizati prva roba. Sa toliko godina radnog iskustva supruga je očekivano znala komercijaliste i iskalkulisati nabavke velike količine robe - bez keša i sa odgodama plaćanja. Aparat za varenje stavio sam u funkciju i načinio policu za voće, a onda skovao i drvenu policu za pekarske proizvode, pošto 51 metar polica ubrzo nije imao centimetar slobodnog prostora. 

borislav radovanovic blog

Stari pult sa kog smo radili molerske, električarske i druge "visinske" poslove kako vidite sa gornje fotografije jeftinim tapetama pretvorili smo u radni sa novom vagom, fiskalnom kasom, aparatom za dopune SIM brojeva i ino. Kako smo radili tako je i nova roba pristizala, no vidite datum sa kojim smo oficijelno započeli poslovanje. Prezadovoljni početnim uspjesima.

Šta je za nas značilo uspjehom u tim danima? Osigurali smo bazu snabdjevanja za našu porodicu sa troje djece školskog uzrasta, a bez drugih prihoda. Jula 2020. godine uspio sam žalbom pobiti otkaz u MUP-u kojim se ministar Dragan Lukač prethodno "pohvalio" u Narodnoj skupštini RS i zaista nisam mogao vjerovati da mi može prekinuti radni odnos sa onako nebuloznim i lažnim optužbama. 

Zbog nezakonite suspenzije u ljeto 2020. godine već tri godine nisam imao nikakvih primanja, ali mi je ono pola plate bar servisiralo dva kredita. Moram sam mjesečno domirivati nekih 40 KM za kredite kojima sam kupio porodičnu kuću i ovaj drugi podignut za postdiplomske studije. Diplomu magistra nikad nisam podigao jer mi ništa nije značila bez mogućnosti financiranja doktorskih studija, kako sam to deceniju ranije planirao u promjeni zaposlenja i izvora egzistencije.

Nakon posljednjeg pokušaja pobijanja teško nezakonite suspenzije, kada sam se morao isjeći otkinutom slavinom za vodu da živu glavu izvučem iz prostorija za zadržavanje, više nisam imao iluzija o radu u MUP-u. Danas su mi određene "stvari" mnogo jasnije, a ponajbolje kada vidim kako Dodik i njegove skutonoše nagrađuju počinioce teških krivičnih djela koji me isjteraše na ulicu sa najmanje 39 godina i 4 mjeseca radnog staža u SLUŽENJU Republici Srpskoj.

Dodik je Jelenu Pajić Baštinac nagradio pozicijom Generalnog sekretara Predsjednika RS za desetine teško nezakonitih drugostepenih rješenja kojima je "verifikovala" krivična djela ministra Lukača i njegove svite. Novi ministar Siniša Karan na visokim funkcijama drži direktne počinioce krivičnih djela u domenu TORTURE Dalibora Ivanića i Sretoju Vujanovića, a njih troje profesionalnih kompetencija i zasluga realno nemaju, pa jedino možemo govoriti o nagrađivanju za progon režimskih neistomišljenika.

Prednje okolnosti morao sam pomenuti jer jedna prodavnica ne može nadoknaditi potrebe porodice sa troje nesamostalne djece, dvoje učenika i jednim studentom, a posebice u sve težoj ekonomskoj i socijalnoj krizi okruženja o kom poslovanje ovisi. Mušterija je vremenom bivalo sve manje iz bioloških i migracionih procesa, platežna moć stanovništva sve lošija, pa je i prometa razumljivo bivalo sve manje. 

Kad nesreća potjera onda doista umije biti nemilosrdna. Sa početkom ove godine majka moje supruge obolijeva i karcinom zahvata jetru - od čega nesrećnica umire 12. juna. Tek što je sahranila majku suprugu stiže novi udarac u vidu zloćudnog tumora na mozgu kod oca i razornih posljedica u domenu osnovnih funkcija organizma. Opet bolnice, operacije, onkološki tretmani...

U takvom spletu nemilih okolnosti nije bilo moguće poslovati i prodavnicu kao našu "slamka spasa" supruga je morala odjaviti. Ovim dolazimo do paradoksa kakvih nigdje drugo nećete naći. Moja Vesna rasprodaje robu i inventar kako bi IZMIRILA OBAVEZE prema Republici Srpskoj pošto je to preduslov okončanja poslovanja. Kada treba pomoći preduzetnicima države ni na pomolu, a prva je u uzimanju danka

Valja izmiriti obaveze prema Republici Srpskoj da Dodik, Pajić Baštinac, Ivanić, Vujanović i sva ta kriminalna banda svakog mjeseca može inkasirati pozamašne plate. Moja Vesna mora financirati bitange da i nadalje čine teška krivična djela na štetu naše porodice, jer dok god traju štetne posljedice traje i počinjenje krivičnih djela. Tako sam naučio iz prvih lekcija prava i kriminalistike, no kako vidim praksa se bitno razlikuje od teorije.

Sad kad se "bajka" završava Vesni valja godinama raditi za servisiranje kredita podignutih za pokretanje i dokapitalizaciju prodavnice. Njeno novo zapošljavanje podrazumijeva dvije dimenzije. Prva, valja rintati za pola minimalne radničke plate, a drugom polovinom vraćati kredite. Druga, od njene bruto plate nekih 500 KM ili koliko već svakog mjeseca ide na raspolaganje Dodiku i njegovim razbojnicima. Bitange podesile sistem tako da im svaka situacija ide na ruku.

Našu teško stečenu porodičnu kuću godinama ne smatramo "svojinom" pošto traju postupci naplate mojih kreditnih dugova i raznih potraživanja nastalih tokom nezakonite suspenzije i još nezakonitijeg prekida radnog odnosa. Moja legitimna potraživanja prema Republici Srpskoj pozamašna su, no sa ovakvim pravosuđem - bukvalno nedostižna. Nema šanse da bitange prestanu činiti krivična djela, a kakva crna nadoknada materijalne i nematerijalne štete?!

U uređenim zemljama ljudi proglase bankrot ili lični stečaj, pa imetkom u cjelosti ili djelimično saniraju potraživanja države i drugih subjekata. Kod nas nevoljnici sve češće posežu za suicidom šta bi i formalno znali kada bi vlast objelodanila frapantne podatke. Elem, nas zanima opcija življenja, pa tako tragam za pravnim rješenjima. 

Napredne zemlje Vesni i meni pomogle bi već zbog činjenice da imamo troje izvanredno uspješne i pametne djece. Ovde kriminalčine u institucijama gledaju kako bi im zagorčale tek započete živote, no bez obzira na sve vazda isti rezultati: najbolji, najbolji, najbolji... Životne prepreke čak kale njihove ciljeve da egzistencije započnu fakultetskim diplomama i sa što više stečenih znanja i vještina.   

Ovim dolazimo do naslovnog pitanja: šta sam još dužan Republici Srpskoj? Iliti potpunije: koliko Vesna i ja ukupno dugujemo? Tražimo načina da svoja dugovanja izmirimo kako istima ne bi sutra djecu opterećivali. Ukoliko naš mukom stečeni imetak nije dovoljan da bar znamo kolikom cifrom trebamo domiriti potraživanja, pa da se nekako organizujemo. 

U tom smislu planiram na više adresa izvršne vlasti Srpske uputiti ZAHTJEV za obračunavanjem potraživanja koja trebamo izmiriti, pa da sporazumno ili postupkom dođemo do rješenja. Meni je suštinski bitno doći do nekog DATUMA nakon kog počinju ili prestaju teći obaveze stranaka u postupku - Srpske i mene, a posebice u domenu imovinskih odnosa. Upravo na fonu višedecenijskih rasprava oko toga šta je državna imovina želim svoje i "srpsko" razjasniti i RAZDVOJITI.

Normalno, ukoliko sa druge strane nađem subjekte odlučivanja spremne na sporazumno ili arbitražno rješavanje odnosa. U protivnom slijede moji JEDNOSTRANI POTEZI baš u stilu kakve Milorad Dodik najavljuje od neke 2005. godine. Kod mene je situacija prilično jednostavnija pošto sa Republikom Srpskom nemam potpisan nikakav okvirni ili temeljni ugovor (poput npr. dejtonskog).

Odlično znam u kojoj državi sam rođen i kakva prava crpim iz tog pravnog i faktičkog statusa, a to što sam u jednom periodu prihvatao nešto novo i NAMETNUTO ne znači da u istom statusu moram dovijeka provesti. Najmanje da sopstvenu djecu "osudim" na stvarnost za kakvu nemaju nikakve krivice. Moramo načiniti nekakvo polazište, pa bilo to da pored cijelog imetka još moram namiriti potraživanja, ali bez zaračunavanja "kamata". 

Znači, kako god moja Vesna rasprodaje imovinu prodavnice da izmiri dugove prema Republici Srpskoj, tako ćemo "postupak" proširiti na druge statuse i odnose. Primjera radi, iz elektrodistribucije su vrlo revnosni na isključenjima struje zbog dugovanja, a godinama odbijaju pomjeriti dva visokonaponska dalekovoda sa mog imanja - čije žice svako malo pucaju i padaju na tlo. Moramo živjeti pod "elektro-bombom" i još plaćati za opasnosti kojima smo 18 godina kontinuirano izloženi.

Iznad glava imamo dalekovod napona 6.000 volti, a zemlju natopljenu vodom od popucalih vodovodnih cijevi, pa vidite kako mi je bilo od Radovana Viškovića čuti: "Aj' ne seri!" kad sam pokušao ukazati na probleme. Eto Viškoviću naša kuća u nadi da će sjednice vlade održavati u takvom spoju struje i vode. Iskreno, sve više mi se sviđa ideja Ratka Mladića da odgovorne veže za stubove dalekovoda, a vidjeli smo koji "jezik" banda najbolje razumije.

Kako bi izbjegli vezivanja za dalekovode, bombardovanja i nasilje uopšte, posebice da ja trpim silu bez uzvraćanja kao godinama unazad, najbolje je da jednom za svagda razriješimo međusobne odnose. Zna se ko je davno privatizovao Republiku Srpsku, a onda i odlučio da za mene tu opstanka nema. Imamo snimke i transkripre kada ministar Lukač u Narodnoj skupštini tvrdi kako me treba protjerati odavde.  Nakon što je protjerivanje i faktički urađeno bio bi red da to i formalizujemo. 

Baš kao što valja izvući zaključak da ovde za poštene ljude odavno nema mjesta, da takvima nema opstanka. Kako rekoh supruga je odmah po završetku srednje škole sa tek navršenih 18 godina počela raditi i sa 45 godina upoznaće "čari" biroa za zapošljavanje. 

Četvrtog dana po odsluženju JNA moja malenkost počela je raditi i sa 50 godina starosti saznao sam kako je biti nezaposlen. Pritom sa bitno umanjenom radnom sposobnošću od posljedica rata i svega onoga čemu me je zločinačko udruženje vlastodržaca Srpske godinama izlagalo. Usljed oštećena kičme jedva se krećem (užasni bolovi), pa vidite kako se snalazim sa fizičkim poslovima na kakve sam primoran. 

Zatvaranje prodavnice prilično me je potreslo jer smo zaista iz ničega stvorili NEŠTO šta mi je priraslo srcu. Imam novi "projekat" u vidu poljoprivrednog gazdinstva ili mini farme sa više stočarskih i ratarskih komponenti kakve tek u praksi trebaju potvrditi zamisli. Kako ću uvezati akvaponiju sa stakleničkom proizvodnjom jagoda ili ovčarstvo i svinjogojstvo uz svoju proizvodnju hrane pojma nemam, a posebice bez prebijene pare i ovako šepajući na lijevu nogu. 

Srećom imam ovaj blog, youtube i druge kanale pa ću svaki uspjeh moći podijeliti sa svima koje to bude zanimalo. Osim banditske vlasti kako me ne bi udarili inspekcijama i "zakonima" poput Vesne. Ako ništa drugo sedam inspekcija po prijavama konkurencije i šta više znam koga utvrdilo je da radi zakonito i pravilno, a takvima je u trgovini kratak vijek opstajanja. Provjereno!

Sad mi ovo valja polako prekidati i večernje zahlađenje iskoristiti za nagomilane poslove i obaveze. Eto neke koristi od rata jer sam dobio zdravstveno osiguranje, pa se nadam bar ublažavanju bolova od reume - "zarađene" odbranom toga što nazivaju Republikom Srpskom. OK, razumijem da je faktički srpska, ali "republikom" se ne bi smjelo nazivati nešto karakteristično za srednjovjekovne feude. 


  


 



Primjedbe

  1. E moj Boro,do sad sam mislio da puno znas,lnutis me,covjece zar nisi znao da se trgovinom nikad nisu mogli baviti cestiti i posteni ljudi,te smatram da taj posao nije za tebe i tvoju porodicu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postoji posao za koji sam se školovao i stručno usavršavao, pa i za koji sam mislio da ga znam raditi. Da hapsim i zatvaram ubice, razbojnike, narko dilere i slične nebrojeno puta sam dokazao kako umijem i smijem. Elem došlo vrijeme da takvi vladaju državom, a ovakve progone i obespravljuju, pa kako biti "pametan"? Možda da se služim režimslim metodama, da ubijam, pljačkam, zlostavljam? I u tome sam vještiji od njih, samo postoje granice kakve čovjek sam sebi određuje, a posebice kad ima djecu. Moji Dule i Zorana, bar kako sad stvari stoje, žele biti advokati. Mogu im pomoći kako da se služe pravom, umjesto da se bave kriminalom, lažima i muljažama kakve su danas pretpostavke materijalnog uspjeha. U stvari da žive od svog znanja i rada, a pritom mirno spavaju. Zato valja neke stvari raskrsriti da ne ostaju njima na teret.

      Izbriši
  2. I šta? Djeca će Vam postati advokati? Da brane te lopurde i kriminalce , koji kinje sve nas skupa , i da lijepo žive ili da brane sirotinju i nemaju za 'leba kao i Vi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako mene budu slušala braniće najviše u predmetima gdje nađu pravne osnove i tumačenja nepoznata ili slabo primjenjivana u pravnoj praksi. Konkretno, riješe neku pravnu stvar na način kakav ranije nije ptimjenjivan, a onda su im klijenti svi sa istim problemom. Ovog momenta znam na desetine situacija kakve u pravosuđu ptolaze decenijama, a ne bi smjele pravno egzistirati i tu se ne brinem za klijente. Čak i da pored advokatskih usluga djeca naplaćuju i moje specijalističke usluge kakve sam pružao i advokatskim kancelarijama i građanima dok mi se sve ovo nije zgadilo do nivoa da sam prestao to raditi. Za djecu mi neće biti teško aktivirati se a posebno jer ionako vazda nešto istražujem, proučavam i tragam za rješenjima.

      Izbriši
    2. E svaka ti čast na obrazu i karakteru! Sram te bilo, prvo što nemaš obraz da staneš iza svojih riječi imenom i prezimenom, a drugo pominjati nečiju djecu koju ne poznajes je krajnje odvratno, neljudski, i nemoralno!!!! To samo govori o tebi koliki si nečovjek!

      Izbriši
    3. A da Vi pazite šta čitate i da razmislit o pročitanom? Ovo se , u opšte , nije odnosilo na djecu nego na sistem u kojem bi ta djeca trebala živjeti i raditi. Ako je to Borislav tako shvatio onda ste mogli i Vi. Naravno , ako ste u stanju? Ako niste , izvinjavam se.

      Izbriši
  3. Ako imas 39 godina i 4 mjeseca staza nadji posao bilo kakav jos 8 mjeseci da namiris 40 godina pa u penziju. Ako boli kicma valjda negdje treba portir..Koliko ja znam mozes u penziju sa 40 godina staza ili sa 65 godina starosti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lako je meni navući 40 godina staža i imam 53 godine starosti, no bitanga Ivanić mi je uplaćivao samo pola doptinosa za PIO, pa nisam siguran mogu li dobaciti do visine penzije policajca, a pripada mi penzija visoke stručne spreme. Riješiću ja to u okviru nekih drugih postupaka, ali dok razjasnim koliko đubrad može nisko ići, pa da shodno tome znam i kako kome "naplatiti" štetu. Meni se nigdje ne žuri3.

      Izbriši
    2. legendo vise puta sam procitao da kazes da nemas od cega zivjeti, kako onda da ti se ne zuri ?! ili imas "crne" prilive ili ako si u pravu za sve navedeno nadji dobrog pravnika i razracunaj se sa Dodiko, Viskovicem,lukacom i slicnima, nemas potrebe cekati ako je istina tvoj argument...

      Izbriši
    3. Sve na ovom svijetu platiš ili na mostu ili na ćupriji. Tako i ostvarivanje mojih potraživanja ili prava ima svoju cijenu. Primjera radi za nekih 300 KM razlike plate prekinuo sam bolovanje iako su me doktori ubjeđivali da to ne činim. Pritisla oskudica. No, samo jedan dan sam radio i uvališe mi suspenziju, pa umjesto 70 odsto plate dobijem samo 50 odsto i nagrabusim kako sanjati nisam mogao. Onda nezakonitu suspenziju pokušam sanirati dolaskom na posao, pa se moram sjeći da izvučem živu glavu. Imam 8bakvih primjera na pretek, ali pornta je da mi je živa glava važnija od naplate štete. Vidite, vukao sam status kako je moglo dok je moglo, ali shvatite da portatak na posao nije bila opcija. Kako raditi kad svako malo neko provocira incidente da bi me uhapsili pod optužbom da ugrožavanja ovoga ili onoga. Bar su to mediji prenosili pa nije tajna. Kako će nenaoružan civil ugroziti naoružane pripadnike policije usred objekta policije? Lako kad Karanović svjedoči za Ivanića, Vujanović za Karanovića, opet Ivanić za Lukača i ne znam ko me sve prijavljivao. Idiotizam neviđeni ali prolazi kod bandita Mitrovića u tužilaštvu i idiota Manojlovića u sudu, pa komedije postanu tragedije.

      Izbriši
    4. Ajde ne prosipaj demagogiju nego zasuči rukave i radi, a ne ovde glumiš stručnjaka za sve i svašta a ne znaš ništa

      Izbriši
    5. Re : "Ajde ne prosipaj demagogiju nego zasuči rukave i radi ..."
      Zašto bi radio , zasukanih rukava , (to valjda podrazumjeva fizički rad) kada ima diplomu?

      Izbriši
    6. Zato što je kupio diplomu koja je vrijedila jedino u policiji da bi neškolovani drotovi mogli dobti ili zadržati čin, jer je tada uvedena nova sistematizacija po kojoj treba fakultet da bi bio inspektor

      Izbriši
  4. Nisi ti nju majstore zasluzio,da si zasluzio davno bi je uziveo kao drugi.Pratim ovaj blog vec nekoliko.Jedan policajac ti je pisao kako je zmirijo na neke ljude i sad uziva.Ti si u mnogim stvarim tačan,samo sto pljuješ pa poslije ližeš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisao jedan policajac, isprovaljivali ga ljudi pa je pobjegao. Baš kao što je bježao i dok je bio u službi. Elem, ako sam radio u privatnoj policiji Dodika i Lukača meni takva penzija nije potrebna. Neka mi Fond PIO vrati ono šta mi je kao doprinos uzimano od plata i penziju mogu Dodik i Lukač sebi zabiti u guzice. Ne može tako? Pa mogu i ja drugačije. Pazite, neka oni odreda znaju da stojim iza nesreća koje ih pogađaju, a baš me zanima koliko daleko su spremni ići kad se ne bude plaćalo novcem nego glavama.

      Izbriši
  5. Nije ovo Republika, ovo je maćeha. Nije ovo ni entitet vec americka prćija. Niti su ovi pozicija i opozicija vec strani placenici.
    Nije ovo za sad nista,
    ali ĆERAT ĆEMO SE JOŠ!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da i drugi ljudi slicno misle mozete pogledati na Face TV direktno obraćanje Anise Mahmutović iza govornice CKSK. Mahmutović upozorava: Posljedni metak čuvamo za pucanj u demokratiju i sistem u kojem je i pravo na život ugroženo!

      Izbriši
    2. Aska

      Zaista je vrijeme da prevaziđemo zablude demokratije kreirane u globalizmu. Pola birača izađe na izbore, a onda se četvrtina okupi i formira vlast da bi upravljala i sa ostalih 75 odsto i sa svim resursima. Ovo šta nazovamo demokratijom i stvari je hegemonija manjine nad većinom.

      Izbriši
    3. re: Aska, ceraces se ti za tastaturom tako je najlakse isto kao sto si pocela bila mutiti vodu na ovom blogu kako ti znas o ratu ko je sta radio bio ti muz u komandi...joj, joj Aska da nisam pristojan napisao bih ja tebi sta da ti ĆERAŠ dok jos mozes ali ajde...

      Izbriši
    4. zasto nisi dosao kod mene u kafe Mozaik kod opstine, sve bih ti probleme rijesili, znas i sam da kod mene dolazi sef inspektorata Prijedor, a i znas da je ex gradonacelnik Dalibor Pavlovic drugovao kod mene u kaficu pa evo rijesili smo covjeka svih muka, sad nema ni vradzbina ni problema...pozdrav za blog od Pedje uz poruku doce koka na legalo, ceracemo se jos...

      Izbriši
    5. Ćoro iz Mozaika mora na Tunjice zbog svih lopovluka sa apotekom i RFZO.

      Izbriši
    6. Coro iz mozaika, mora samo na skupocjena putovanja i ljetovanja svakih mjesec dana, tako doktori propisali, slucaj mucke zastario Bora laje karavani prolaze i to je to...uvjek je bilo ko zna zna ko ne zna nece ni znati...hahaha pozdrav

      Izbriši
  6. Borislave, ipak je stupio na snagu zakon o kleveti. Kako komentarišeš to?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Komentarišem tako da navod kako bi štetna posljedica "mogla nastupiti" je neodrživ na preispitivanju inkriminacije kod Ustavnog suda. Drugo, davno sam objavio da će biti usvojena drugačija verzija od nacrta i sa manjim kaznama, te da nas Dodik samo zamajava da se ne bi bavili stvarnim problemima. Proaktivno artikulisanke krize.

      Elem, Dodik donese zakon pa doživi da se i drugi poput Šmita "igraju zakona", tako da ko traži guzici čep i nađe ga. Što nema petlje reći da je za njega nelegitiman i zakon i postupak? Pa da u tome neće učestvovati. Baš kao što ja više puta nisam svojim učešćem htio dati legitimitet postupcima protiv mene. Samo im poručim - Marš u materinu! Jok Dodik će se odazivati na sve procesne radnje jer ga prpa od hapšenja i pritvaranja. Zna on šta slijedi kad se ne odazove sudu ili tužilaštvu, a nema petlje rizikovati. Zato me ne bi čudilo da pobjegne iz zemlje kako mu to Vasković odavno prognozira.

      Izbriši
  7. Kaznjava te Bog Bo Ris Lave, za sve napisane izmisljotie i lazi. Bolestan si i lijeci se. Opet manipulises i spremas se za bjekstvo od uputa u zarvor. imas pozdrav od DOKTORA.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kog doktora? Što se tiče uputa u zatvor ja uvijek mogu uplatiti 50 KM samo da promjenim faktičko stanje i sud mora donijeti novo rješenje sa 9 umjesto 10 dana zatvora. Baš kao što zahtjevom za zaštitu zakonitosti presudu mogu od sprnje srušiti. No, ja čekam da me sprovedu u zatvor, a onda ćemo vidjeti na šta sam spreman. Davno sam im rekao da onaj sud treba srušiti i napraviti parking za policiju i poštu.

      Izbriši
  8. Boro, zasuci rukave i radi, samo seres po blogovima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bog te ubio radim kao nikad u životu. Sve same fizikalije, a samo da me prestanu bolovi tek me čeka kičmanje. Neke poslove mi žena brani jer je prerano (npr. vađenje krompira), a baš hoću da snimim izume i kako se to radi. Kad tek plug izložim to će biti hit. Umjesto željeznih točkova za frezu smislio sam lance i ako sve bude kako planiram imam inovaciju kakvu niste vidjeli.

      Izbriši
  9. gde je taj famozni kafe Mozaik i cije je vlasnistvo ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pored opstine, vlasnik Pedja Starcevic

      Izbriši
    2. koliko znam taj decko drzi i apoteke Medikus, ima on dosta tih apoteki ako se ne varam...

      Izbriši
    3. Ćoro je jedna obična bitanga koja mora da ide na Tunjice zbog svih lopovluka sa RFZO

      Izbriši
    4. tesko da ce se taj film gledati, slucaj zastario a bitanga se svakih mjesec dana baskari na destinacijama gdje noc kosta minimum 200 € dok 50 ak radnika zaradjuje na godisnjem.nivou milijonske iznose...zna to Bora sve samo ga jebe ne moze tu nista hahaha

      Izbriši
    5. Ne znam čemu to "hahaha"? Starčević je procesuiran 2015. godine i nije nastupila zastara krivičnog gonjenja. Mene da je zanimalo nešto raditi protiv Peđe davno bih to uradio. Objavio sam kako su zataškavali kriminal ministri i tužioci, a onda je to postao društveni problem. Nije moj lični.

      Ukoliko bih taj predmet posmatrao lično najprije bih podnio prijavu protiv tužioca Mitrovića, a svakako planiram ići sa više prijava protiv njega, pa da vidim može li ih sve zataškati.

      Izbriši
    6. radio si ti taj slucaj i ispitivao i Pavlovica Dalibora pa sad vidite gdje je slucaj a gdje ste vi...hahaha

      Izbriši
    7. Sta im fali, nekidan stoje zajedno u drustvu,imaju porodice, ostvarili se, ne zavise ni od koga

      Izbriši
    8. Nisam "ispitivao" Pavlovića nego smo sarađivali na tom predmetu i njegova stručnost i pomoć bila je iznimno važna. U stvari on je taj kriminal istraživao prije našeg uključivanja, a šta sam shvatio odmah jer je ključne dokaze već imao izdvojene i spremne. Sa današnje distance bar mogu reći da je čovjek bio ozbiljan profesionalac prije negoli je postavljen za direktora, a da mu ne načinim probleme. Podsjećam da tada i zbog tog lopovlika nisam samo ja nastradao, nego je i ministar Stanić maknut, pa vidite šta bi se desilo jednom službeniku samo zato što je odgovorno radio svoj posao.

      Izbriši
  10. sta bi sa tim slucajem, kad je Prijedorska policija umlatila tog Pedju Starcevica i onog poslanika Milana Tubina, tad je to bilo na svim vjestima al ne znam sta bi dalje ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Tubin se raspistoljio kad su mu rekli ovi iz policije da je kruška bolja od šljivovice

      Izbriši
  11. Obrisao sam komentar oko Starčevićevog kafića i Dalibora Pavlovića. Prvi sam "pustio" ali da neka bena ponavlja gluposti u nedogled - ne može. Ja sam Pavlovića zagotivio dok je bio gradonačelnik, a to sam u više tekstova obrazložio oko ostavke. Čovjek je platio cijenu životnr greške i to je više nego dovoljno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, sad si ti mjerodavan da znas koliko je dosta kad neko vara trudnu suprugu, i pokusava se ubiti zbog ljubavnice, dok je usput gradonacelnik kojeg ti velicas...

      Izbriši
    2. Ja sam "mjerodavan" jer dobro znam u čije spletke i igrice je Pavlović uvučen i da nije prva žrtva iste prevarantice. Neki prije su svoje naovnosti i životima platili. Objavio sam šta sam imao na tu temu, a u Ptijedoru se odlično zna u kakve kandže je Pavlović upao i zato su ljudi masovno razumjeli njegovo ponašanje. Srećom čovjek se vratio u normalu i opet je onaj isti vazda sa narodom i dobar čovjek prije svega. Mlad je i u konačnici možda mu je ostavka dobro došla jer nije potonuo dublje nego je vratio svoj život u svoje ruke.

      Izbriši
    3. sto Pavlovic, Pavic, Dodik i slicni ne upadose u te kandze ?! zato sto su prefrigani i stabilni a ne nasrcu na prvu kurvestinu koja im popusi penissss, Dalibor je dobar decko ali prezelen bio za taj nivo. taj isti Pedja Starcevic je skola pokojnog Srdje Srdica,Marka Pavica i tih starih udbasa celi grad zna da su do pre cca 5 g Pedjini drugari bili mahom ljudi od 55 pa na vise godina i mahom sve ekonomisti i funkcijoneri a on kao spuzva samo cutao i upijao tako da su za njega Pavlovic i slicni sitna boranija da bi oni nesto radili a na kraju taj pavlovic sa velaulom i jos par njih nisu izbivali iz Mozaika do Pavlovicevog mandata tako da jbg...

      Izbriši
    4. ispravka pocetka komentara STO PAVIC, DODIK I SLICNI NE UPADOSE U TE KANDZE...JADNI PAVLOVIC JE UPAO GRESKOM SAM GA UBROJAO

      Izbriši
    5. Zato što je pičkopaćenik

      Izbriši
    6. pa naravno, dozvolio sebi pored fine, pristojne, trudne zene da se pokusava ubiti zbog fukse ofucane od 50 i kusur godina pa mu sad Bora "pere" obraz

      Izbriši
  12. Odgovori
    1. Nesto mi poznato ovo nane zigova odakle pises bogati

      Izbriši
    2. iz Ljubije

      Izbriši
  13. boze,boze...citam ove komentare i ne vjerujem sta citam, zakacila se bjeda pisati o tom Pedji Starcevicu koji zadnjih 30 godina zivi tako da ne zna sta bi od para...da nije zalosno bilo bi smjesno

    OdgovoriIzbriši
  14. Hoce li biti smjene Karana ili ce se sam povuci

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neko mi je poslao link sa Vaskovićevim tekstom na tu temu, a sad sam ga "morao" i pročitati kako bih odgovorio pošto JEDINO ON POMINJE SMJENU KARANA. I ima logike u tom razmišljanju od Dodikovog straha od hapšenja i pritvaranja do toga kako ministar Karan prstom neće mrdnuti da bi ga zaštitio. Stoji i razmišljanje o Dodikovoj žurbi da na čelo ministarstva policije dovede nekog sposobnijeg. Znači, načelno se slažem sa Vaskovićevevom procjenom da postoji takva mogučnost, a šta će se doista dogoditi pojma nemam i - NEŠTO ME TA TEMA NE INTERESUJE. Mislim na smjenu Karana. Mimo toga čekam potvrđivanje optužnice i da onda bude objavljena, pa da istu prokomentarišem kako sam najavio.

      Nakon toga planirao sam tekst sa preciznim objašnjenjima ograničenja kakva čekaju Dodika i o razlozima straha od MOGUĆEG HAPŠENJA I PRITVARANJA u slučaju kršenja zabrana i ograničenja koje važe za svakog pod krivičnim postupkom. Nakon Dodikovog prvog putovanja u inostranstvo dići će medijsku frku oko toga kako je bez odobrenja suda mogao napustiti zemlju. Cilj je pritisak na tužilaštvo da od suda traži mjeru zabrane putovanja. Nakon potvrđivanja optužnice kad god Dodik pomene taj postupak slijedi medijsta uzbuna da vrši uticaj na pravosuđe, a opet sa ciljem da tužilaštvo od suda traži donošenje mjera zabrane. I još mnogo toga na fonu ograničavanja sloboda optuženog, a neminovno ga čekaju Šmitove prijetnje smjenom "kako ne bi zloupotrebom funkcije ometao krivični postupak". Mašinerija je to moćna i svjestan je Dodik toga, pa se nemojte čuditi što je iznenada postao vrlo koperativan.



      Izbriši
  15. A sta mislis Boro, da odes u inostranstvo, sa takvom pamecu i mudroscu, mogao bi biti uspjesan? A taman i nas da ostavis na miru od tvojih nebuloza

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ovaj blog isto ovako mogu voditi sa Aljaske, baš kao što se odavde mogu baviti temom "pingvina". Ono šta ne kontam jeste: KAKO MOGU NEKOM SMETATI ILI BITI PROBLEM sa ovim blogom? Ne mogu ljude natjerati da ulaze na blog i čitaju tekstove ili pišu komentare, nego je to ISKLJUČIVO VAŠA VOLJA.

      Pazite, ja ne volim te rijalitije i to je jedini razlog zašto ne pišem na temu kojom se javnost masovno bavi i ima tu zanimljivih društvenih problema. Međutim ne mogu sebe natjerati da to gledam kako bih u minimimu znao o čemu pisati, pa na blogu nema ničeg na tu temu. Iz te vizure nejasno mi je kako bih nekog trebao "ostaviti na miru od nebuloza", a posebice takve koji ulaze na blog i pišu ovakve komentare.

      Svojevremeno gdje god bih makao ljudi su pominjali nekog Ekrema iz nekog od tadašnjih rijalitija. Htio ili ne moraš zapamtiti ime koje svi pominju, no pojma nisam imao kako Ekrem izgleda, a kamoli šta radi. Tako se desilo da sam Ekremovu sliku negdje vidio i poslije par mjeseci čuo da je čovjek umro - pa onda oko smrti opet vidio slike. Nikad nisam vidio neki njegov video sadržaj. Neka je čovjeku laka crna zemlja, nikad ništa negativno o njemu nisam pomislio, ali to šta je radio nije me zanimalo i sa te strane bio sam među zaista rijetkima koji pojma nije imao kako je uopšte izgledao, a kamoli da sam gledao njegove uratke.

      Zato ste mi nejasni svi vi pokondireni koji tražite da ovom "Ekremu" zabrane blog ili da ga sam ugasim. Osim, ukoliko niste botovi koji pišu šta im se naloži i plati. Nemojmo se lagati. Ja na ovim temama postižem par hiljada pregleda po tekstu i mnogo više se bavim komentarima nego sadržajima. No upućeni znaju šta je dnevni rekord od 103.000 ulazaka na blog i kakve milionske tekstove mogu dobaciti kada drugi portali preuzimaju objave. Pa sve do toga kako se moje pisanje može pretočiti u masovne proteste na ulicama. Zato još kako imaju razloga plaćati botove za pisanje ovakvih komentara. NEMOJMO SE ZAVARAVATI.

      Izbriši
    2. on sa tom pameti kad bi otisao u inostranstvo bila bi ona magarac u beč magarac iz beča

      Izbriši
  16. Vojo Janjos je bio velicina od covjeka

    OdgovoriIzbriši
  17. jest, drzao preko 100 trgovina bez fiskalne kase i preko 100 radnika na crno nekih 20 godina. da bog da da ti djeca rade za takvu velicinu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok je Vojo Janjoš držao prodavnice fiskalnih kasa nije ni bilo, a svi radnici su bili prijavljeni i osigurani. Nemojte iznositi laži

      Izbriši
    2. konjino pa ja sam radio kod njega u skladistu u novom gradu 5 g ni dana staza nemam kod Janjosa koga ti pravis budalom covjek je imao 100 radnji a porez centa nije placao

      Izbriši
  18. Nista vi Borislave ne dugujete Republici Srpskoj!!!Vi dugujete izvinjenje Bosni i Hercegivini (koja vas hrani) u ime Republike Srpske. Dokazali ste da ste pametna osoba i da imate potencijal da, najzad tekstom potvrdite da je ocigledno BOG kaznio srpski narod ovim bijednim zivotom koji trenutno zivi. Duboko sam ubjedjen da su SRBI svijesni da su grijesni ali ne vide izlaz iz ovog haosa. Dobili ste za vladara Dodika koji je, - ZNATE VI KAKAV.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na koji način mene "hrani" Bosna i Hercegovina? I zašto bih se "izvinjavao u ime Republike Srpske"? Te generalizacije da su svi Srbi krivci teško da će nam nešto dobro donijeti. Upravo takve generalizacije osiguravaju vlast etnoklerikalnim politikama, uključujući i Dodika. Shvatite jednom da Bosna i Hercegovina ima budućnost samo ukoliko bude zasnovana na prinicipima struke i nauke, odnosno ukoliko podigne nivo obrazovanja i kulture svoje populacije. Jednako kao i Republika Srpska, odnosno svako društvo nesposobno da se nosi sa izazovima razvoja tehnologije i unutar ERE ZNANJA.

      Izbriši
  19. Na koji nacin vas BiH hrani?! Na nacin sto Republika Srpska uplacuje 25% a povlaci 34% iz drzavnih prihoda to su nekolike milijarde ukradenog novca. I jos nesto, ako Dodik toliko voli Srbe kao sto laze da se bori za njih, zasto se ne izbori da ljudi imaju penzije barem kao u Federaciji jer novca za to ima. Ali ne, on je poslan od Boga u vidu egzekutora . Kada bi srpski narod DOBRO zivio poslije napada na vlastitu drzavu, svi bi pomislili da se isplati ciniti zlo. Najdraze mi je kad nekom covjeku, koji misli da je intelektualno i moralno na malo visem ,levelu' kao sto mislite VI kazem da ponovi razred.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić