Ko krije istinu o atentatu na Dodika?

Novembra 2007. godine otkrivam da Arkanovim ubicama Dobrosavu Gavriću i Mikiju Đurićiću nude pola miliona eura za likvidaciju Dodika. Kakvu ulogu u tom pripremanju atentata su imale hrvatske službe može utvrditi Dodikov intimus Zoran Milanović. Opisujem brojne kontraverze tih dešavanja.

borislav radovanovic blog

Posmatram učestale sastanke Milorada Dodika i Zorana Milanovića. Odlična prilika da Milanović u arhivama hrvatske javne i tajne policije nađe podatke o pripremanju atentata na Dodika iz 2006. godine. Taman da moja malenkost dozna stvarne razloge početka profesionalne i privatne golgote kakvu trpim od tadašnjeg otkrivanja i predupređivanja kontraverznog atentata. Jeste iracionalno da porodica i ja tolike godine trpimo torturu od režima čijeg lidera sam, bar po mom uvjerenju, spasio od ozbiljne životne ugroženosti. 

Zna Milorad Dodik jesam li ikad isticao svoje zasluge ili bar pokušao poentirati na predupređivanju atentata, a kako mi se doista "odužio" stvar je njegovog karaktera. Elem, imam ovaj blog i time mogućnost objelodaniti istinu do meni znanog obima, te temu "zatalasati" radi novih saznanja i razjašnjavanja činjenica. Normalno u granicama koje neće ugroziti nevine, a opet sa imenovanjem bitangi koje su moj profesionalni rad grubo zloupotrebile - do nivoa da sam jedva živu glavu izvukao.

Priča kreće krajem oktobra 2006. godine, nekako nakon izbora koje Dodiku osiguravaju politički tron na koji je već zasjeo usljed poznatih mešetarenja sa Draganom Čavićem. Obzirom da sam bio u Roguljićevom motelu "Bomi" kada su Čavić, Dodik i svita nazdravljali postignutom dogovoru, nekih 5-6 sati prije presa kojim je objelodanjeno dodjeljivanje mandata za sastavljanje nove vlade Dodiku, meni ne mogu prodavati priče kakvima godinama zamajavaju javnost. 

Rezultati izbora i gubitak vlasti pojedine "tvrdolinijaše" prethodnog režima iziritirali su do nivoa namjere da Dodikovom likvidacijom promijene faktičko stanje. Za ovu namjenu izdvojeno je pola miliona eura i započinje traženje potencijalnih atentatora. U tom momentu najbolje "reference" imaju Dobrosav Gavrić i Milan Miki Đuričić koji su se u Istri skrivali nakon likvidacije Željka Ražnjatovića Arkana. Pod zaštitom hrvatske obavještajne službe!

Moj dugogodišnji saradnik saznaje za kontakte i ponude Gavriću i Đuričiću, sve sa hercegovačkim mafijašem kao posrednikom u pregovorima, a odlično uvezanim sa policijskim i obavještajnim strukturama Hrvatske. Na sopstvenu nesreću i sam doznajem za sporna dešavanja, pa kontaktiram saradnika i u šifrovanim telefonskim razgovorima pokušavam dokučiti istinu. Dobijam djelimične potvrde, ali nije bilo druge do ići u Hrvatsku i obaviti klasičan informativni razgovor.

Svojim neposrednim pretpostavljenima, šefu odsjeka Željku Stojanoviću i načelniku Odjeljenja kriminalističke policije SJB Prijedor Mili (Mimi) Dobrijeviću, prenosim šta se dešava i ukazujem na ozbiljnost situacije. Pomenuti saradnik imao je raspisanu centralnu potjernicu za teritoriju Bosne i Hercegovine, no boravio je u Hrvatskoj čime nije bilo pravnih prepreka da se nađemo u toj zemlji. Kada su u pitanju atentati na najviše nosioce vlasti nema pravnih prepreka, no govorim sa pozicije "cjepidlačenja" kakva sam kao odgovoran profesionalac nastojao izbjeći.

Ranije su me pitali za fotografiju ovog saradnika u kontekstu raspisivanja međunarodne potjernice zbog izbjegavanja izvršenja kazne zatvora od šest mjeseci i to mi je ostalo zabilježeno u nekoj moždanoj ćeliji. Upitam Stojanovića i Dobrijevića ima li raspisane međunarodne potjernice kako sastajanjem sa saradnikom u drugoj zemlji ne bih zapao u neprilike i oba mi garantovaše da nema takve potjernice. Kažu samo centralna.

Po dogovoru sa šefovima odlučim otići do Zagreba i razjasniti informacije koliko je to moguće preko ovog saradnika, ali radi "maskiranja" prevoz organizuje jedan naš zajednički drugar. Našli smo se u Zagrebu, izljubili kao stari drugari koji se dugo nisu vidjeli, kafendisali, jeli, pričali... Normalno, pred zajedničkim drugom nismo pominjali ništa oko teme zbog koje smo se sastali.

Pred povratak dogovorimo se da saradnik mene poveze svojim autom, a ovaj drug da nas prati svojim i tako napokon dođosmo u priliku slobodnog razgovora. Objašnjava čovjek kako je slučajno doznao određene informacije, pa onda provjeravao i povezivao detalje. Priča duga i kompleksna, ali u suštini kako sam je uvodno opisao. Nije znao imena naručilaca zločina, nego samo da je u pitanju "tvrda linija sa Pala", kome i koliko nude za Dodikovu likvidaciju, a najviše vremena smo potrošili na poemenutog "posrednika" kao tačke na koju valja fokusirati dalje djelovanje.

Stigosmo tako do naplatnih kućica autoputa iza kojih ugledamo službeno vozilo i dva policajca u kontroli saobraćaja. Obzirom da je u Hrvatskoj koristio falsifikovan pasoš saradnik se odluči vratiti, a ja brzinski prelazim u auto drugara koji nas je pratio. I zaustavili su nas policajci, no sve je djelovalo kao rutinska kontrola. Kasnije mi je i taj detalj bio sumnjiv, no Zoran Milanović sa svoje funkcije može doznati punu istinu.

Noću, iza 23 sata istog dana, zove me supruga tog saradnika i kaže da su popodne oboje uhapšeni u Lipiku ili Novskoj, koliko se mogu sjetiti, gdje su se po ranijem dogovoru sastali. Po njenom opisu vidim da je u pitanju unaprijed planirana akcija sa popriličnim snagama i aktivnostima. Pojma nisam imao o njihovom sastajanju tog dana, pa me je sve to gadno uznemirilo. Posebice kad mi je kazala da je uhapšen po međunarodnoj potjernici i da su od upada znali koga traže - bez obzira na falsifikovan pasoš.

Nije mi bilo lako na samu pomisao da sam mogao i ja biti uhapšen, a posebno zbog očiglednih laži Dobrijevića i Stojanovića povodom međunarodne potjernice. Još kako su znali da je ista raspisana i višestruko me LAGALI, pa tako i izvrgli direktnoj opasnosti. Za čije interese su djelovali ne znam, ali sigurno nisu u cilju sprečavanja atentata na premijera Milorada Dodika. Govorim o njihovom ometanju radnji otkrivanja djela i počinioca, odnosno sprečavanja dokazivanja i istrage.

Kao već iskusan profesionalac prije odlaska u Zagreb sa svim dešavanjima upoznao sam i linijskog pretpostavljenog u CJB Banja Luka, današnjeg direktora SIPA Darka Ćuluma, pa obezbjedio i njegovu usmenu saglasnost za opisane službene radnje. Jesu atipične službene radnje, no slično postupaju sve službe ovog svijeta u takvim nedovoljno razjašnjenim okolnostima.

Sa Dobrijevićem i Stojanovićem više nisam imao o čemu razgovarati, bar ne preko nivoa razjašnjavanja njihove uloge u spornim dešavanjima. Zato odlazim kod Darka Ćuluma i izlažem mu cjelokupnu situaciju. Posebice oko nužnosti novog informativnog razgovora i prikupljanja saznanja preko ovog saradnika. 

Doznajem da je saradniku određen ekstradicioni pritvor u Sisku do okončanja postupka oko falsifikovanog pasoša i protjerivanja. Pokušavam preko kolege u Sisku da ga izvede na informativni razgovor kod sebe, a onda meni omogući kontakt, no ne mogu otkriti stvarne razloge pa odustajem. Zove me saradnik i kaže da mogu sa njegovom suprugom doći u posjetu kao "rođak", šta prenosim Ćulumu i on odobrava taj novi pokušaj.

Jok, u ekstradicionom pritvoru iza njega na metar stoji stražar i sluša svaku izgovorenu riječ. Nema šanse da išta progovorimo kroz šifre kakve smo davno razradili. Vraćam se nazad, Ćulumaa obavještavam o neuspjehu, te nastavljamo djelovati po dotad poznatim podacima. I u cilju predupređivanja atentata. Tako kreću medijske objave o pripremanju atentata, pa gdje se kriju Gavrić i Đuričić (Opatija), kako ih štite hrvatske službe i slično. Na to se nadovezuju informacije sarajevske policije, pa BIA i šta više znam kakvih službi. 

MEDIJSKA POMPA NORMALNO DA JE DJELOVALA NA NARUČIOCE ATENTATA U CILJU ODVRAĆANJA!

Vezano za saradnika nije bilo druge do čekati izdržavanje pet mjeseci kazne i protjerivanje u BiH. Odmah po preuzimanju, maja ili juna 2007. godine, izolovan je u KPZ Banja Luka i Ćulum organizuje informativni razgovor sa njim na koji upućuje Dubravka Kremenovića i mene po osnovu ranije stečenog povjerenja. Tokom te radnje zgražam se nad novim otkrićima šta je Mima Dobrijević spreman učiniti u zloupotrebama položaja i ovlaštenja.

Dobrijević je u međuvremenu po disciplinskom postupku dobio otkaz zbog saobraćajke službenim vozilom izazvanom u "mrtvo" pijanom stanju. U žalbenom postupku i preko raznih veza uspjeva vratiti se na posao, ali sa maksimalnim brojem disciplinskih bodova - gdje mu je jedno kašnjenje na posao moglo donijeti otkaz. Zato umoljava Darka Ilića da ga primi kao istražitelja Specijalnog tužilaštva RS. 

I šta nepopravljiva bitanga čini sa pozicije istražitelja? Sačinjava nekakvu zabilješku ili "informaciju" kojom ovog našeg saradnika optužuje za brojne pljačke počinjene u Prijedoru ranijih godina. Saradnik i ja bili smo zaprepašteni kada je Kremenović počeo postavljati pitanja po aktu koji je prethodno dobio od Ćuluma. Objasnio sam Kremenoviću da sve te "informacije" imam u predmetima razbojništava koje dužim i Mima Dobrijević za njih zna iz službene dokumentacije u koju je imao uvid kao moj pretpostavljeni. 

Dobrijević je odlično znao koje od tih informacija je dostavio ovaj saradnik i kakav je njegov doticaj sa djelima, baš kao što je meni bilo poznato iz kakvog koristoljublja je svetio se čovjeku. Đubre nezajažljivo! Shvativši dešavanja saradnik je od zatvorske uprave tražio omogućavanje kontakta sa Tužilaštvom BiH, gdje su me zvali i odvraćao sam ga od te namjere primarno zbog straha za njegov život. I Ćulum je povukao veze da ga zaštiti u zatvoru, pa je izašao živ i zdrav.

Moram ovo pomenuti. Saradnik je namjeravao Tužilaštvu priznati sva krivična djela koja je počinio zajedno sa Mimom Dobrijevićem! Od krađa i krivotvorenja auta, preko nebrojeno falsifikata i raznih zloupotreba službenog položaja do mita, korupcije, prevara... On je godinama bio "paravan" za organizovani kriminal koji su činili Dobrijević i drugi rukovodioci prijedorske policije. Sa pozicije mojih interesa pogriješio sam odgovaranjem saradnika od namjere kontakata sa državnim tužiocem, ali suštinski nisam jer teško da bi sačuvao živu glavu od osvjedočenih zločinaca u policiji koje je želio razotkriti.

Vratimo se na atentat. Tokom istog razgovora saradnik je ponovio ranije informacije i dao potrebna dalja saznanja. Ključne su bile informacije oko "posrednika" u angažovanju Gavrića i Đuričića, ali i oko drugih oblika kriminala kojim se bavio. Sve informacije koje je dao potvrđene su kasnijim operativnim dejstvima i istragama, no vezano za atentat ja sam sačinio službenu zabilješku i predao je nadređenima u CJB Banja Luka, a znam da su sa istom odjurili kod Dodika lično. 

Kasnije doznajem da je Specijalno tužilaštvo RS nastavilo djelovati po tom predmetu, gdje se nisam htio miješati iz razloga što je Dodik odabrao kakvim bitangama će povjeriti svoj život i to je bila stvar njegovog izbora. Mjesecima potom kao nezainteresovano pitam Dobrijevića šta su uradili, gdje mi je odgovorio kako su nešto provjeravali, ali ništa nisu postigli. Postigli su "rezultate", ali na planu zataškavanja i atentata i sopstvene umiješanosti

Baš kao što je moja malenkost te 2007. godine ostvarila izvanredne rezultate na planu suzbijanja automafije, procesuiranja razbojništava i organizovanog kriminala. Otkobra te godine dobijam plaketu od ministra (drugu nakon one iz 2002. godine), no za 10-15 dana Dobrijević, Goran Mikanović, Željko Stojanović i ostatak bande život mi pretvaraju u pakao. Uključujući i porodicu za čije patnje im nikad neću oprostiti. Rođena djeca će ih se odricati kada jednog dana pročitaju punu istinu o počinjenim zločinima i desetinama nevinih žrtava.

Problemi kreću kada Mima Dobrijević slučajno doznaje da Jedinica za posebne istrage MUP RS sprovodi istragu protiv prijedorskih zelenaša sa fokusom na desetak samoubistava žrtava zelenašenja i iznuda. Uključujući i više pripadnika prijedorske policije. U jednoj akciji dok je još bio načelnik uzeo je 30.000 KM mita od zelenaša, te činio brojne opstrukcije istrage, pa se prepao potencijalne robije.

Zato Goranu Mikanoviću prenosi da je pod istragom zbog njegovih dobro znanih zelenašenja i iznuda, a ovaj udara na mene kao "terenca" angažovanog od strane Jedinice za posebne istrage. Tada pojma nije imao da sam radio po naređenju direktora policije i načelnika UKP-a, ali je ipak zatražio i dobio pomoć od tadašnjeg šefa Dodikovog obezbjeđenja Miloša Čubrilovića - Čubrija. Nastaje nezapamćeni haos, ali za koji moram priznati da je presječen političkim uključivanjem SNSD-a i stajanjem na moju stranu.

Pošto mi ništa nisu mogli povodom pokušaja moje kriminalizacije započinju jednu drugu "igranku" preko 20-ak predmeta eksplozija koje sam prethodno procesuirao upravo kod Specijalnog tužilaštva. Nakon što me nisu uspjeli likvidirati prije otkrivanja stvarne istine o mojoj ulozi oko zelenašenja sad koriste moj drugi predmet i počinioce koje sam procesuirao za eksplozije primoravaju da meni pod auto postave eksploziv. 

Pošto Z.Š. uplašen lavežom pasa lutalica nije uspio podmetnuti pod moje auto napravu "na daljinac" pritiskaju Borisa Samardžiju da to učini kao mnogo iskusniji. Nesrećni momak nije bio spreman mene ubiti, a nije mogao trpiti torturu i počinio je SAMOUBISTVO. Govorim o višestruko provjerenim i potvrđenim informacijama koje je vrhuška policije godinama trpala u ladice, baš kao što je sa druge strane uništavala dokaze i opstruirala istrage. Ipak je ostalo dovoljno dokaza za razotkrivanje pune istine protiv kakvih ubica, zločinaca i okorjelih kriminalaca sam se ovolike godine borio.

Ne želim se baviti "alternativnom istorijom" i šta bi bilo da svoj posao nisam radio tako kako ovde samo u naznakama opisujem, ali još kako i nadalje planiram ovako javno SVJEDOČITI. Mnogo bi mi pomoglo da Zoran Milanović iskoristi predsjednička prava i po dokumentaciji hrvatskih službi utvrdi ono šta meni nije omogućeno. Dodik sa frendom Milanovićem može kako hoće, no mene i danas muče brojne nedoumice i sumnje - sa potencijalnim opasnostima. 

Iz današnje vizure baš me briga jesu li Mima Dobrojević i drugi djelovali u pravcu sprečavanja atentata ili njegovog počinjenja, neka se time Dodik bavi, ali za golgotu koju su produkovali porodici i meni progoniću ih dok sam živ. Moj najveći problem je u tome što svojom borbom ne želim ugroziti druge, poput pomenutog saradnika, a pojedinci bi trpili mnogo teže udarce od ovoga. Ne odugovlačim sa memoarskim romanima zbog sebe, nego da protekom vremena umanjim opasnosti po ljude koji su već poprilično postradali, ali i zato što mnoge "tajne" još uvijek kriju se u ladicama raznih službi. Ili u arhivima sa oznakom tajnosti.

Karikiram, možebitno iz kriminalnih krugova upoznatih sa opisanim dešavanjima dođu kakve reakcije ili informacije, odnosno od strane medija koji su tu temu dugo eksploatisali. Svašta se tada tvrdilo i izvještavalo, no ovo sa angažovanjem Arkanovih ubica je prva informacija o planiranom atentatu, a opet medijski je potpuno nepoznata. Kako rekoh, vještim plasiranjem vezanih sadržaja putem medija se naručioce i potencijalne počinioce poput Gavrića i Đuričića odvraćalo od kriminalnog nauma. 

U konačnici nemam potrebe kriti da Zorana Milanovića u priču uvodim zbog opisane moći dosezanja istine, ali i u nadi intrigiranja da se pozabavi i danas atraktivnom temom. Kontam, otvoren za medije kakav jeste možda saopšti nešto korisno. Možebitno stariji ili čak mladi pripadnici raznih službi odluče otvoriti davno "uladičene" predmete ili dojaviti kakvu informaciju. U istom cilju planiram podsjetiti na neke druge atentate kojima sam se profesionalno bavio, pa pratiti reakcije i prozvanih i javnosti.

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. I sta bi kad se probudi?Pojma ti nemaš,ti si mogao ici u Zagreb samo turisticki,tu priču mozes prosipati nekom ko nema pojma.U kratko da ti kazem,MUP niti pojedinac iz MUP-a ne moze raditi to sto ti pricas,ti vrlo dobro znas ko je bio tada u Prijedoru oficir za vezu sa SIPOM I OSOM,Posto tada jos nije postojala direkcija za koordinaciju policijskih tijela,tako da ti u stilu 007 Bonda nisi mogao biti.Čuj Mima ti dozvolio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi se da ne citas uopste sta se pise, a Boro je oduvijrk bio velika inspektorcina za vas sviju, ja znam da je ulazio kod koga je htio kako i kaf je zelio. Sinisa Kostresevic licno dosao po njega na Urije i ubacio ga u svoju ekipu koju je napravio kafa ga je licno Dodik postavio za nacelnika.

      Izbriši
    2. Ti Panteru samo o OSA i SIPA, a ne znam kakve veze imaju sa ovim dešavanjima. Zato što sam znao da imaju doušnike poput tebe i skrivao sam šta radim. Je li Ćulum živ i zdrav da ovo sve potvrdi? Ili Zoran Stanišljević? Ili ministar Čađo? Pa sve do Dodika. To je linija izvještavanja, a doušnici OSA i Karage iz SIPA, posebno Karage i Tatara, poput tebe mogli su sanjati da provale šta radimo. Kakav crni oficir za vezu i gluposti pominješ? Za mene su postojali načelnici poput Čuluma, a zna se koga su oni izvještavali. Ovu zabilješku je Stanišljević odnio Dodiku lično - i nije mu trebao oficir za vezu. Promijeni praškulju koju ločeš, rekao sam ti već

      Izbriši
    3. " Vidi se da ne citas uopste sta se pise, ..." Piše i na tarabama sladoled pa niko ne liže.
      Kada neko pažljivo čita i Borislavu ponudi kontradiktorne citate , iz njegovih komentara , onda on skače na takve da izmišljaju , lažu i da ga prate zbog toga što ga mrze.
      I zar Borislav stvarno misli da će . " ... temu "zatalasati" radi novih saznanja i razjašnjavanja činjenica." Jedino ako mu se ne javi direktno Milanović da mu ponudi dokumente u vezi "atentata" na Dodika ili atentata na Đinđića? Svi ostali koji nešto znaju čuvaju sebe i svoje porodice jer nisu ludi da ih Radovanović , Borislav Radovanović - 007 upeca na bućkalo. Zar autor stvarno misli da su ljudi , koji o tome imaju saznanja , idioti da ih lovi Dodik (saradnik hrvatskih službi i njegove sluge) i to u vrijeme kada se Hrvatskoj prilično ljulja pozicija?

      Izbriši
    4. Borin odbrambeni mehanizam je da kad ga neko uhvati u laži, on tog nekog dobro izvrijeđa i nazove doušnikom, to mu je modus operandi na blogu

      Izbriši
    5. Ne zna se ko je veća ljudina i bolji policajac: Ćulum, Stanišljević, Čađo ili Boro. Sve vrhunski stručnjaci.

      Izbriši
    6. A kako sam to "uhvaćen u laži"? Što neki seoski policajac nije čuo za određena dešavanja? Tugo moja.

      Izbriši
    7. Kakve veze imaju moji komentari sa "seoskim policajcem"? Kao što napisah , više puta sam ukazao na kontradiktornosti u Vašim tekstovima i komentarima. Ponovo pokušavate , kao i mnogo puta do sada , manipulisati skretanjem priče na "seoske policajce".

      Izbriši
    8. I ja sam mnogo puta objasio da nema "kontradiktornosti", no oba imate cilj (ili zadatak) uvjeriti ljude da ne vjeruju mojim navodima, da mene diskreditujete kako bi odvraćali čitaoce. OK, jesam lažljivac, manipulator i ovaj blog ne zavređuje pažnju, ali samo objasnite: ZAŠTO STE TOLIKO AGILNI? Dobijete neku crkavicu za svoja pisanja i samo nastavite u tom pravcu, ali da se zna ŠTA DOISTA RADITE.

      Izbriši
    9. “ I ja sam mnogo puta objasio da nema "kontradiktornosti", no oba imate cilj (ili zadatak) ...”

      Tačno , objašnjavali ste da nema kontradiktornosti ali je pitanje da li ste uspjeli objasniti ili je to samo ostalo na pokušaju? Naravno , oni slijepi , u smisli vjerovanja u sve što napišete , će povjerovati u objašnjenja bez da pažljivo čitaju napisano.

      “ Dobijete neku crkavicu za svoja pisanja ...”

      Ne znam od kuda Vam pravo i ideja da me stavljate u isti koš sa Vašim bivšim kolegom? Što se “dobivanja crkavice" tiče , i to sam već objasnio pošto mi je čitanje i komentarisanje razbibriga kao i vježba za održavanje kondicije uma.

      A kontradiktornosti?
      Evo jedne koju sam preskočio i nisam odgovorio iako ste me i za to napali a napisano je , u tekstu “Nema razlike između generala Glavaša ...” :

      “ Jbt. vi kao da ste na Marsu živjeli. Kao da se ratni progoni po etničkoj liniji čine po "dnevnim zapovjestima", sve sa potpisima i pečatima nalogodavaca ...”

      iako ste u tekstu decidno tvrdili da je Glavaš lično naredio Vaše hapšenje :

      “ ...moram se prisjetiti 21. avgusta 1991. godine kada su me slično pokupili po naredbi generala Glavaša, ...”

      Da li su to kontradiktornosti ili ja i dalje živim na Marsu?
      I da ne nabrajam vaše uporne tvrdnje kako , npr. , nemate kontakte sa režimom iako ste nedavno napisali da ste se obraćali “trojanskom konju” , Nenadu Nešiću kao ministru bezbjednosti (neki Srbi uporno koriste izraz “sigurnosti”) postavljenom na položaj kao kadar režima Milorada Dodik , a pored toga ste ustvrdili da bi Vam on pružio svaku pomoć ako bi to od njega tražili. Isto ste to , neki dan , ustvrdili i za Branislava Borenovića pa ostaje nejasno da li ste ga htjeli diskreditovati ili je ogromna većina pozicije i opozicije samo sadržaj iste septičke jame? Sada bih mogao ustvrditi da Vi balansirate između režima i opozicije , sa sve frakcijama unutar obe grupacije , nastojeći da “za svoja pisanja” zaradite neku , kako Vi kažete , crkavicu i od jednih i od drugih.

      Izbriši
    10. Postoje pismene i usmene (zabilježene i neformalne), odnosno legitimne i nelegitimne naredbe. Jesu li oko rata u BiH našli ijednu naredbu na kojoj je neko potpisao da se taj i taj uhapse i sprovede u logor, ili da se muči i ubije? Isto je bilo sa Glavašem, a za kog ne trebam podsjećati da je višestruko presuđivan za ratne zločine. I koji su posredno dokazivani pošto za počinjenje zločina nije izdavao pismene naredbe.

      Drugo, život nije tako prost. Poznajem mnogo ljudi na raznim položajima i ne nastupam kao neko ko stvari posmatra preko saznanja iz medija i slično. Govorim o poznanstiva nivoa direktnih kontakata, koji su jako rijetki, ali objektivno postoje. I nisam od onih koji kriju takve stvari pošto ne činim ništa šta bi trebalo kriti. Ministarstvo sigurnosti ima stotine i stotine projekata koje realizuje i ukoliko "nađem sebe" u nekom od njih mnogo mi je bolje to dogovarati sa ministrom, nego sa nekim službenikom ministarstva. Ili da čak apliciram sa svojim projektom. U struci nije tajna da se razumijem u projekte i imam dobre ideje, a sve šta radim je i legalno i transparentno. Ili ono šta sam radio. Primjera radi nedavno sam objavio predprojektne primjedbe na međunarodni projekat maloljetničke delikvencije u kom sam učestvovao. Baš kao što nije tajna da posjedujem zaista veliku količinu dokumenata, literature, podataka i ino korisne za projekte raznih oblasti. Nepoznato je možda da preko mreže Linked dobijam desetine mejlova na dnevnom nivou oko poslova bezbjednosnog-kriznog menadžmenta SAD i EU, kakve, istine radi, ne pratim dovoljno, ali bez ikakvih problema mogu doći do podataka o poslovima i dešavanjima unutar moje branše. Sa mogućnošću rada od kuće, odnosno iz moje Ljubije. Ozbiljno griješim što se previše bavim sobom umjesto traganja za poslom sa popriličnim primanjima. Daleko sam od nekadašnje "forme", odnosno prije 10-15 godina propustio sam priliku da sebi osiguram odličnu egzistenciju i dešavanja oko sebe posmatram kao nešto za čim me nije briga. Pogriješio sam i plaćam svoje greške.

      Izbriši
    11. Odlično si im Boro objasnio I dobro pomenuo kokošara Mimu i ostalu ekipu bitangi iz prijedorske policije . Ako su oni bili čisti policajci onda im neće smetati da objaviš njihove adrese gdje oni danas žive ima tu dosta ljudi koji bi im se zahvalili .

      Izbriši
  2. Ovaj teksta kao najvažnije ljude u društvenim tokovima poslije 2000. godine na ovamo na Balkanu pozicionira predsjednika Dodika, predsjednika Hrvatske, autora Boru i naravno Mimu. Ps. Sad zlobnicima treba da je jasno zasto Mima ima najveću penziju na Balkanu. Naravno, najbitniji grad na Balkanu je Prijedor i sve se vrti oko Prijedora, Uruja i Ljubije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I Vatikan se "vrtio" oko Prijedora, a uskoto o tome tekst. Pa kako se Beograd "vrtio"...

      Izbriši
    2. Boro, hoće li i u tom tekstu u glavnoj ulozi biti Mikan i Mima iz Prijedora, a iz Banja Luke Ćulum i Stanišljević?

      Izbriši
    3. Boro je 007, on je glavna uloga uvijek

      Izbriši
    4. Neće biti nikog od pomenutih pošto ih u pokušaju atentata na papu nije bilo.

      Izbriši
    5. Boki, ali lijepo je kad pomeneš svoje šefove iz Prijedora. Ono, onda priča ima početak, sredinu i kraj. Jer uvijek nekako su oni bili aktivni i u tim međunarodnim istragama ti si ili imao podršku sa lokalnog nivoa ili su te bušili. Iz ove perspektive lijepo je da i njih pozicioniraš tamo gdje im je mjesto.

      Izbriši
  3. Ko Boga vas molim,ovo je klasicno ludilo,Arkan ubijen 15.01.2000.Djuricic i Gavric bjezanija u Africku Republiku i td.Posle atentata na Arkana,cuj Istra,moguce ako je Loznica u Istri,a tek 2007 atentat na Lemija.Tek opet Zoran Milanovic u igri,sta je Zoran bio u Hrvatskoj 2006 ili 07.?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da nije mozda Simovic i Kalinic?

      Izbriši
    2. Ma Boro mlati jezikom ko repom

      Izbriši
    3. Zoran Milanović sad kao prodsjednik može od službi zatražiti dokumente i informacije od prije 15-16 godina, ili od prije 50 godina. U Loznici su bili iste večeri kada su ubili Arkana, a šest godina kasnije u Rijeci i Opatiji - odakle su morali otići nakon naših dejstava kakve djelimično pominjem. Ne treba nikom Milanović za utvrđivanje gdje su se ovi krili, ko ih je štitio i sa kim su bili ui vezama. Treba razjasniti kako su tog dana upratili mog saradnika, koja dejstva su izvodile pojedine službe i šta se tačno izdešavalo. Sve je to zadokumentovano, samo mi ne možemo doći do dokumenata, a Milanović može. Hoće li to je drugo pitanje. Baš kao što ni ja nisam otkrio mnoge stvari iz spornih dešavanja.

      Izbriši
  4. Borislave,opet nisi uzeo terapiju ili s bolest pogorsala, pa moras pojacati dozu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije Boro bolestan nego si ti u strahu druže za sva policijska nedijela koja ste napravili .

      Izbriši
  5. Nemoj se ljutiti,ali stvarno si bolestan,imaš poremecaj ličnosti,živiš u nekoj"PARANOJI"Zadnji put cu ti napisati da su te ljudi izbacili iz službe baš zbog toga.Nisi ti bio loš policajac daleko od toga,al si kontraš malo zesći,svi bijelo a ti crno.EVO MENE ZIVOG I ZDRAVOG,OTISAO U PEMZIJU ZASLUZENO I CASNO,BIO SAM POSTEN I SLUZBOVAO GDE SU ME SLALI,NISAM SE PRAVIO VAZAN NIKAD,JEL ZNAS KAD SU ME KOMANDIRI RIBALI ZA NALOGE ZASTO OSTANU PUNI.JA SAM VECINU SVOG VREMENA RADIO PO SELIMA I TU NEMA NISTA 👎,I TO MORA NEKO.ETO TI SI ME ODMA VRIJEDJAO DA RADIM PO"VUKOJEBINAMA"Eto otišao sam u peMziju😉2016,vratio se u federaciju na selo sa babom i nesto ovaca imamo,dijeca svojim putem,jos mi je nesto kredita ostalo ali ce se i to izdrzati.Zato ti kazem nemoj dozvoliti da ljudi pisu svasta ovde o tebi a sam si kriv

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sad je tebi Boro jer si niko i nista a on je veliki bio tad a i ostao

      Izbriši
    2. Panteru, što si ti službovao po selima i bavio se tričarijama ne znam kakve veze ima sa mnom i onim šta sam ja radio. Ja sam "kontraš" zato što nisam bavio se teškim kriminalom poput Dobrijevića ili Mikanovića, što desetine porodica nisam zavio u crno? Ili zato što nisam poput tebe i većine policajaca okretao glavu od njihovog kriminala? I TI I SLIČNI BILI STE PI*KE I SAMO GLEDALI KAKO GUZICE SKLONITI OD POSLA I STRADANJA LJUDI. DA STE IMALI OBRAZA PLATE NE BI UZIMALI JER IH NISTE ZASLUŽILI, A DA NE POMINJEMO PENZIJU KOJOM SE DIČIŠ-

      Ja nemam ni posla ni penzije, ali imam muda baš kao što sam ih imao dok sam radio. Nisam ja nikakav "kontraš" nego profesionalac koji je postavio standarde kakve nije lako dostići, pa raznim pi*kicama preostaje da mi zavide i liječe sopstvene komplekse. Imam ja rezultata i jačih od ovog atentata, a objavljivaću ih samo da takve iritiram. I POKAŽEM RAZLIKU IZMEĐU MENE I TAKVIH!

      Nije ovo prvi puta da ovu temu potežem na blogu, a kakav je problem da pomenuti saopšte javnosti da sam nešto izmislio ili slagao? Osim što znaju koje dokumente mogu fotografisati i objaviti.

      Izbriši
    3. Boro je u pravu , i danas imate policajce sa razinom razmisljanja Pantera ocu reci kokosara koji ni crnemacke nije vidio a Boro je za njih sve institucina - ciganka kaze nepravda ce te ubiti i svi se smiju ali dodje vreme raspitajte se malo pa ce vam biti jasno

      Izbriši
    4. Pratite sudbinu Brdara koji sve zanje policija penziono poslanik koji zijeva ' dobro zapamtite kako ce proci zetva vidjece te zivi bili pa prepricavali

      Izbriši
    5. Nerazumije sta hoces reci za doktora Brdara🤔

      Izbriši
  6. Panteru, kako si ti mogao raditi u policiji tako nepismen? I peMziju uzeti " odma"....zato nam i jeste ovako...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdje si ti vidio pismenog policajca ljeba ti

      Izbriši
  7. Neodgovori Boro ""Kutuzovu" u prethodnom tekstu,po pitanju Dejtona nista...interesantno...obicno ima odgovore spremne na sve i svasta

    OdgovoriIzbriši
  8. Panteru jesi ti onaj lik sto si isao sa nama na tekmu?Ti i Šormaz komadant kasarne u PD,jbt mi svi vecinom dijeca a njih dvojica umjesto da nam budu uzor oni "HULIGANI I KRONERI"gajbu limenki i litru rakije stamburaju do BG.Al su kraljevi nema šta...Veliki pozdrav od Joce

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisao je u komentarima da je bio strastveni navijač Partizana i odlazio na utakmice.

      Izbriši
  9. Kad će nastavak o Mega kriminalca i uglednom hirurgu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biće i toga, kao i druge problematike oko bolnice u KOLAPSU.

      Izbriši
  10. Moj izvor kaže da ceš sutra imati zabranu pristupa u Prijedoru,dzaba sto si akreditovan novinar.Sta dočeka kolega inspektoru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo si kontradiktoran, pises da je rezimski covjek a sad da ima zabranu, sto ce mu neko zabraniti ako je njihov. I drugo, kakve ti izvore mozes imati svega ti

      Izbriši
    2. Zato sto je Premijer tako naredio,da ne napravi cirkus.Čovjek je duševni bolesnik i Mr.Jekyll ili Mr.Hyde.Dvoličnost i zato mu nije vjerovati

      Izbriši
    3. Premijera se u ovoj drzavi pita koliko i mene i tebe

      Izbriši
    4. Čuj to , kakve izvore može imati? Pa iste kao i Borislav koji tvrdi da ne kontaktira sa službama a valjda je i policija nekakva služba. Ili je možda "družba"? Kao ona "Pere Kvržice" ili 'Ndrangheta???

      Izbriši
    5. To ćemo lako provjeriti. Prošetam tuda i čekam da mi se neko obrati, te saopšti i ino. Znači, mogu biti i udaljen sa skupa i naći se u prvom redu, a to ne zavisi od mene nego od drugih. Ukoliko mi nešto ne bi iskrslo baš ću otići do grada i provjeriti kakav mi je trenutno "status", kao što sam uradio novembra 2018. godine i završio na sudu (čak kažnjen). Normalno, kaznu nisam platio pa čekam hoće li je pretvoriti u zatvorsku, kao i sve druge kazne. Znate, plaćanjem kazne priznao bih krivicu, a to ne mogu pošto su službena lica kršila zakone i prava.

      Izbriši
    6. Slab ti izvor taj informacija, pogledaj malo slike na blogerovom fejsbuku

      Izbriši
    7. Panteru, bio sam na skupu i to je prošlo prilično zapaženo. Nego, je li Višković bio na istom?

      Izbriši
  11. I Vukan je napisao da je Dragoljupčetu inspektoru i Pederu Drašku zabranjeno u blizini biti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li Vukan napisao koliki je kreten? Iskopao je moje greškom postavljeni komentar o Draškovim vezama sa britanskom ambasadom, pa mene napao u odbranu Draška. Onda je doktora Đajića žestoko napadao da pomogne Drašku protiv opoziva, a sad moli doktora da zajedno pokrenu opoziv. Moram na tu temu objaviti kakav tekst da razjasnimo ove nove OKOLNOSTI - koje sam blagovremeno ukazivao, a napadali me i Draškovi i Vukanovi botovi. Ja sam na istoj poziciji, a znamo ko je promjenio "politike" baš kao što sam najavljivao i upozoravao.

      Izbriši
    2. al cuj MOJE GRESKOM OBJAVLJENE KOMENTARE jel bila greska i kada si pisao nesposobni Basic a onda si kad je ubijen bio prvi u redu da opisujes tvoje postovanje prema pokojnom Basicu...fuj,fuj

      Izbriši
    3. Radenko Bašić nije bio sposoban nositi se sa problemima funkcije ne koju je postavljen i to se najbolje vidjelo iz njegovog onakvog stradanja! Nemoj moje riječi vaditi iz konteksta sadržaja u kom sam objašnjavao da je smjena Mikanovića potez Kostreševićevog razbijanja prijedorske narko mafije i unutar mnogo šireg operativnog zahvata. Pa da su Bašić i njemu odani novi načelnik za droge pošteni profesionalci, da sa njima narko mafija ne može stvoriti "konekcije", ali da upravo tu počiva opasnost po njih same. Objavio sam da u datim okolnostima Mihajlo Stupar neće biti zadnja žrtva narko mafije i to se Bašićevom likvidacijom potvrdilo.

      Ja sam Bašiću bio iskreni prijatelj i nebrojeno puta sam stao iza njega u situacijama kada je srljao u opasnosti i probleme, često potpuno nepotrebno i kontraproduktivno iz vizure posla. Kamo sreće da je sam u kritično vrijeme mogao biti uz njega, da me bitange nisu eliminisale prije njega, jer bi stvari išle drugačije i Dugi Railić NE BI POMISLIO uraditi to šta je uradio. Iako nisam bio u policiji pobrinuo sam se da Railića ekspresno uhapse za Bašićevo ubistvo i stvari su krenule tokom koji je javnosti poznat, a svi oni odreda znali su šta se smije, a šta ne smije dok sam ih ja držao pod kontrolom. Nezamislivo je bilo da pored mene mjesecima planiraju i pripremaju ubistvo, a da ja za to ne doznam i spriječim. Pobogu u ovom tekstu objašnjavam kako sam te stvari radio, a ti se baš ovde našao "pametan" zato što si negdje nešto pročitao i sad to zloupotrebljavaš izvan konteksta.

      Izbriši
    4. Sram te bilo, ovo je preveliki bezobrazluk i za tebe. Čuj nesposoban je zato što su ga ubili. I ne pravi se Englez, ti si ga u tom tekstu optužio da je kriv za krađu droge iz stanice policije

      Izbriši
    5. Svi tekstovi oko kile marihualne i tri kilograma sakrivena u službenim kasama policie stoje na blogu i lako je provjeriti ima li Bašićevog imena u istima. Pa time i ko laže

      Izbriši
    6. Nisu baš svi na blogu, jedan si obriso a on počinje ovako:

      "Ministar Lukač i rukovodstvo PU Prijedor pokušali su prikriti detalje "krađe" droge i oružja iz službenih prostorija, iliti kako se Duško Z. drsko narugao kriminalističkoj policiji. Od ministra Lukača javno tražim odgovore na postavljena pitanja ili - podnošenje ostavke!"

      A onda nakon par pasusa ide ovaj:

      "Suočen sa brukom kakvu mu je priredio Duško Z. načelnik Vujanović po ustaljenoj navici moli ministra da skandal zataškaju koliko je to moguće u datim prilikama. Zato prvo pitanje ovog "javnog saslušanja" ministra Lukača glasi: da li je odobrio zataškavanje slučaja i aboliranje od odgovornosti načelnika Sretoje Vujanovića, Radenka Bašića i Igora Egića? Odnosno, da li je odobrio skrivanje činjenica i dokaza od ključnog značaja za razjašnjavanje ovog skandala?!"

      ETO KO LAŽE

      Izbriši
    7. Pa kako si prekopirao ako je tekst obrisan?

      Izbriši
    8. Sačuvao prije nego što si obrisao

      Izbriši
  12. Pomozimo ovom covjeku,blogeru, da se lijeci i izljeci! Ne citajte ove njegove bajke i lazi, vec predlozite najboljeg psihijatra i da mu skupimo novac za lijecenje. Boro, lijeci se!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljekara specijalistu psihijatrije imam i liječim se o trošku Fonda zdravstva kao i svi drugi. Ostavite pare sebi za liječenja ili druge potrebe. Dobro ste me podsjetili da moram napisati tekst sjećanja na dr Nadu Milovanović, koju sam dugo poznavao i uvažavao, a više puta je radila vještačenja mog mentalnog zdravlja za krivične, prekršajne i disciplinske postupke. I više puta mi govorila: "Nisi ti bolestan, ti si jedan teški manipulator!", no na sudu bi me svaki puta branila baš kako mi je najbolje odgovaralo. Konkretno: "Boro trpi posljedice teških psihotraumatskih iskustava i liječenjem održavamo ravnotežu, dok brojni postupci protiv njega odmažu u liječenju". Davno sam našao održivu ravnotežu, no ocjene prepuštam struci i tri-četiri puta godišnje odem na kontrole. Život mi je bio kakav jeste, ostale su posljedice kakve jesu i sa tim mi valja živjeti.

      Izbriši
    2. Nije ni svjesna bila koliki si manipulator

      Izbriši
  13. vjerujem da je vecina gledala seriju bela ladja e ako iko lici na Sojica to je Dodik a Bora je panjkovic

    OdgovoriIzbriši
  14. Ukoliko vas zanimaju vezana dešavanja i šire opservacije tema atentata na Dodika preporučujem da prekopirate link

    https://radovanovicborislav.blogspot.com/2021/01/kako-ministar-lukac-i-bn-tv-ruse-dodika.html

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako te nije sramota, bivsi krim. policajac, a tolikolazes

    OdgovoriIzbriši
  16. Znaci bio Boro na skupu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bio sam na okupljanju i nisam se pokajao iako odavno imam jake bolove u lijevoj nozi i nisam baš za dugog stajanja. No, kad patrijarh drži zadušnu molitvu za stradale u Oluji, među kojima je i moj otac, ima to nekakvu posebnost, a još veću sa onolikom masom u činu molitve. Kad je Vučić govorio nešto mi je "kliknulo", pogledao sam okolo i NIJE BILO NIJEDNOG TRANSPARENTA, pa time ni sa političkom pozadinom. Nebuloze Slaviše Milakovića bile su neprikladne ostatku skupa, šta su i sami uočili, pa su polako prestali sa skandiranjima.

      Izbriši
  17. Plava koša,zepe i 3 4 bezbednjaka oko njega!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koji si ti bolesnik. Vidio sliku sa Đajićem i skontao košulju, a onda izmislio obuću i "bezbednjake" oko mene. Zbog takvih žalim što nisam ušao u zonu ispred bine i objavio još 10-20 fotografija sa raznim poznatim ličnostima, a mogao sam pošto su moji dobri prijatelji rukovodili obezbjeđenjem skupa. Valjda si upratio ko je personalno bio na čelu štaba obezbjeđenja? Kad si tako "upućen" trebao bi znati i ko operativno rukovodi obezbjeđenjem skupa i da operativne provjere započinju mnogo ranije gdje nisam bio obejekat provjera nego subjekt.

      Prenesi to svojima jaranima iz AID-a, pošto je sve prošlo kako treba i sad mogu otkriti i takve detalje. Znaš, odgovor Viktoru Ivančiću nije pisan tek tako, a ako si upratio Dodikov govor možeš provjeriti nekoliko "podudaranja". Isuviše si glup da bi shvatio određene konotacije, a i valjalo bi da smanjiš dnevne doze rakije.

      Izbriši
    2. Kakav danak neiskustvu...uslika se boro sa pozicijom pa mu okrenuse ledja. Vecina koja ga je podrzavala, a to su pored ukucana vecina muslimani...i sad ce boro da živčani sa odgovorima kad ga budu prozivali

      Izbriši
    3. Ti da si mogao prici blize ti bi prisao...ti kao znas nekog, pa ti nisi bio blizu ni kad si bio u sluzbi

      Izbriši
    4. Moja najčešća pozicija na sličnim skupovima dok sam radio bila je uz stepenište bine. Ostala je upamćena anegdota kada sam raširio ruke da Dodiku osiguram prolaz kroz masu, a on se počeo grliti sa okupljenima, pa u jednom momentu krenuo da i mene zagrli. Tako sam ga presjekao pogledom da je stao usred pokušaja, a kolege okolo su popadale od smijeha. I normalno dugo prepričavale tu anegdotu.

      Drugo, nije pitanje koga ja poznajem od okupljenih, nego ko mene poznaje, a to je ogromna većina zvaničnika Republike Srpske koji su bili prisutni. Bez obzira činili to povremeno ili kad ih tema dotiče I TO SU ČITAOCI OVOG BLOGA!

      Izbriši
    5. hahaha joj bozeee

      Izbriši
    6. Ma mozes ti napisati anegdotu da si i papu obezbjeđivao i da te grlio.ko tebi ista vjeruje

      Izbriši
    7. Ovo ni nadrealisti nisu smislili, "najveći protivnik režima" liže dupe i titra muda čelnicima tog istog režima

      Izbriši
  18. 🤣🤣🤣🤣

    OdgovoriIzbriši
  19. Između tebe i đajića ima ograda. Znači nisi mogao bliže....odbi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, i Đajić je došao do ograde da se pozdravimo i uslikamo. Bio je sa ministrima iz Srbije, no ipak je za svog druga odvojio par minuta. Meni to imponuje pošto nikad nisam krio koliko ga uvažavam. Ta "ograda" se lako pomiče i nikakav mi problem nije bio proći do tog dijela ispred bine, kolege bi mi to omogućile, no bio sam tamo gdje sam sam odabrao i ne vidim zašto vas to toliko iritira. Pobogu, u kontekstu ex-Yu regiona samo je Halid Muslimović od trenutnih stanovnika Prijedora poznatiji od mene. Zbog hapšenja i incidenata češće sam u medijima regiona od njega, ali Halid je ipak živa legenda.

      Izbriši
    2. A joj jesi ti bena

      Izbriši
    3. Poredi se sa halidom...svaka budala ima svoje veselje, pa tako i boro

      Izbriši
    4. Došla politička budala da pozdravi umišljenog svemogućeg a izbačenog policajca,ali isto tako budalu

      Izbriši
    5. Para na paru, budala na budalu

      Izbriši
  20. Video sam te,uopste i ne znam skim si se slikao,druga stvar uopste nisam slusao ni jednog ni drugog,jer su oba "manipulatori"kao i sam ti.Sto se tice obezbedjenja pojma nemas,Bezbednjaci Srpski su jos u Pd a ima tu vec 8 mjeseci borave.Video sam ko je bio na vrhu Patrije i ko je rukovodio,Sto se tiče tvoji bezbednjaka sto su te pratili vecinom su tvoje kolege iz MUPA jer nisi interesantan ostalim sluzbama bas zato sto si manipulator

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači i AID-ovci su bili aktivni, odnosno preko takvih doušnika opservirali skup. To je najbolji pokazatelj koliko su službe danas nedorasle izazovima. Meni takve stvari nisu mogle promaći. Nego, ko je čuvao ovce dok si ti bio na "zadatku"?

      Izbriši
    2. A ko je to bio na vrhu patrije i rukovodio Panterovicu?

      Izbriši
    3. Panter misli ono šta sam i ja pomislio kada sam na vrhu primijetio lika sa crvenom kravatom, a kakvu je nosio Kostrešević. Poznavajući koliko on ima naviku sve lično vidjeti i procjeniti ne bi me začudilo da se popeo i odozgo posmatrao dešavanja, no to je tek pretpostavka koju bih zaboravio da nije bilo ovog vašeg pitanja.

      Ima još jedno objašnjenje zašto bi se Kostrešević popeo na Patriju, a koje Panterović ne može znati. Policajci na sve moguće načine izbjegavaju aplaudirati političarima, a bilo bi "neprikladno" da jedini u prvom redu ne aplaudira Dodiku i Vučiću tokom govora. Zato lafo ode raditi "svoj posao" i baš ga briga za njihovim govorancijama.

      Kod policajaca to je profesionalna "deformacija" i svašta smišljaju kada obezbjeđuju ovakve javne skupove sa mnogo aplauza, a u kakvima kao profesionalac nema smisla da učestvuješ, dok opet u civilki ne bi trebao odudarati od mase. Kolegi imeni jednom prilikom nije bilo druge do podići ruke kao i svi oko nas i glumiti da se molimo bogu dok je hodža izgovarao molitvu.

      Obezbjeđivali smo otvor džamije i dok je političar držao govor krenuli kroz masu na drugu stranu skupa, pa se zadesili na najužoj tački među bar dvije hiljade vijernika kada se hodža popeo na binu i počeo molitvu. Šta tada? Mnogo pametnije je bilo pognuti glavu i blago podići ruke, nego da odudaramo od mase i možebitno izazovemo incident. Normalno, Kostrešević nije glup poput mene, pa ne zapada u slične anegdote.

      Izbriši
    4. Hm ...da
      Jedan crni stari i jos jedan malo mladji na patriji inace dugo dugo sluze za obezbedjivanje takvih desavanja samo malo kome je poznato mislim

      Izbriši
  21. Da,jos ovo sam zaboravio napisati.Radovan je naredio da te prate da neceš slučajno Lajati iz publike,a tu su bili momci sa hitnom da te odma u Ludaru spreme,ipak si prosao nezapazeno,koliko vidim sin je bio sa tobom pa te vjerovatno obuzdao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kome je to Radovan naredio? Možda ministru Karanu koji ga ne zarezuje ni "pod razno"? Ili Kostreševiću od kog bježi kao đavo od krsta, a da duže pratiš ovaj blog znao bi i zašto. Koliki je Viškovićev "dignitet" provjerio sam ispred vlade i nemoj biti smiješan sa glupostima koje navodiš

      Izbriši
    2. Niste Vi provjeravali Viškovićev dignitet nego ste mu , kao kurir , poslali poruku.

      Izbriši
    3. Samo jedan nalogodavac mogao je Viškoviću "poslati poruku" na taj način, a znamo ko je u pitanju. No, ne vidim smisao toga kad odlično znam čime sve Dodik ima Viškovića u šaci i nema potrebe za takvim glupostima. U bijesu zbog isklučenja struje kresnuo sam auto i džile otišao do zgrade vlade. Vjerovatno se ništa ne bi desilo jer su me slagali da premijer nije tu, pa bih otišao negdje na kafu, da Viškovič nakon par minuta nije izašao iz objekta i bukvalno naletio na mene. I incidenta ne bi bilo da mi nije rekao: "Aj' ne seri!" zbog čega sam pukao i je*ao mu sve po spisku.

      Izbriši
    4. Boro, šta bi na kraju, jesi li riješio struju? Sad će zima, valja malo i pretplate imati.

      Izbriši
    5. Kako to da nisi imo para da platiš struju a imo si da naspeš goriva

      Izbriši
  22. Panter i njegovi izvori 😂😂

    OdgovoriIzbriši
  23. Pitaj svog prijatelja Kabu kome je Viskovic rekao da slučajno nebi"Lajo"doslovice je tako rekao.Jedna zenska i dvojca likova su bili zaduzeni za tebe,bio si blizu pokretne kamere pa sam te i ja moga snimiti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E moj panteru pa sta i da je to ovaj rekao, mislis da to nekog zanima ili da ce se brinut... Boli ih ona stvar, Viskovic se jedino mogao brinuti za sebe a vidjeli smo koliko policija mari za njega kad ga je Radovanovic napao

      Izbriši
    2. RE: Kevin Majmun

      Koja si ti budaletina. Kažem ti promijeni rakiju jer od ove haluciniraš. Šta Višković ima sa Kabom, ili šta Kaba ima sa obezbjeđenjem? Pored šefa štaba obezbjeđenja za kog sam kao i ti pomislio da se penjao na Patriju i odozgo posmatrao dešavanja. Ili njegovih najbližih operativaca - ljudi sa kojima sam godinama radio i ostao prijatelj, a koji bi mi javili da ima ikakav problem oko mog dolaska na skup. To šta su NEZAKONITO I NEČASNO radili Lukač, Ivanić i Vujanović davno je prošlo - SAMO TEBI NIKO NIJE JAVIO U DUBOVIK.

      Izbriši
  24. Boro i njegove bajke, umobolni NARCIS

    OdgovoriIzbriši
  25. E jesi se usliko sa covjekom ,nego istrazi li ti ko Dzaji dostavlja robu .

    OdgovoriIzbriši
  26. Boro raskrinkaj Kevina Pantera, ko je ta osoba imenom i prezimenom ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače dobro pamtim face, a imena nikako, dok je Panter bio toliko "bitan" policajac se od cijele PS Prijedor 2 jedino njegovog imena ne mogu sjetiti. Jedva sam uspio facu zapamtiti, a preko godine sam tu proveo i baš se lijepo sa kolegama saživio. Mogao bih knjigu napisati od anegdota i raznih šaljivih dešavanja iz tog perioda, pa čak i dvije, jer je to bio DOBAR kolektiv sa zaista pozitivnom atmosferom. Panter je kasnije, bar po onome šta od njega čitam, šutnut u Bronzani Majdan i Hašane, ali neće reći da kad se negdje pojavi višak radnika i treba popuniti manjak u drugim stanicama PRVO LETE NERADNICI (alkosi, kockari, mutikaše...). Neka kaže kojom ocjenom je ocjenjen prije "šutanja" iz ove stanice, pa da vidimo jesam li u pravu. Od kako su uvedene godišnje ocjene ja za drugu osim "ODLIČAN" nisam znao, a nijedna nije prošla bez pohvale sa nivoa centra, uprave, pa do dvije pohvale ministra. I srebreni znak policije sam donio Prijedoru, a najbolji dokaz toga je što u svom računaru imam sadržaj prijedloga, dok ga služba nema. Ja sam ga napisao, a šefovi su za to saznali tek kad su dobili odštampan primjerak. Prijedlog je glasio na moj odsjek za organizovani kriminal, a koji su Mladen Marić i Gojko Vasić uklonili tako da je ostalo samo ono "SJB Prijedor". Potom su i mene uklonili, a ostavili ove što su prodavali drogu za Dugog Railića i znali za pripremanje ubistva načelnika Bašića, a na svoju sramotu to sakrili IAKO IM JE NEBROJENO PUTA VALJAO.

      Izbriši
    2. " ... kad se negdje pojavi višak radnika i treba popuniti manjak u drugim stanicama PRVO LETE NERADNICI (alkosi, kockari, mutikaše...). "
      " Potom su i mene uklonili, a ostavili ove što su prodavali drogu ..."
      ????????

      Izbriši
    3. Ima i dio komentara oko godišnjih ocjena i priznanja koji razrješava "upitnike".

      Izbriši
    4. Boro,ko je tada bio na celu ps2 ?

      Izbriši
    5. Boro ti iscaprkas svašta pa nije ti problem ime nekakvog policajca marginalna .Neki dan vidim Voltu policajca u penziji dobro se postavio nema vise onog prstenja jebiga . Tako svi prodaju samo sto su glupi pa to ne shvaćaju jer da shvataju nebo bili policajci .

      Izbriši
    6. Komandir je bio Zoran Inđić, zamjenik Dule Kokot, a zamjenik za kriminalitet Radenko Bašić. Odreda poznati kao dobričine sa kojima se moglo dogovoriti o svemu i to u prilično opuštenoj atmosferi. Meni je taj period ostao u lijepom sjećanju upravo zbog dobrih kolega i atmosfere uopšte. Nikad više nisam zbijao šale i zabavljao se kao u PD 2, iako sam tu premješten na način kog se treba stiditi i vrh policije i vrh Srpske. No odgovaralo mo je da se sklonim iz SJB dok ne završim studije i dok ne riješim određene situacije, pa sam se mogao opustiti uz te mahom dobre kolege i drugare.

      Izbriši
  27. Mnogi bi htjeli da su Boru juce uhapsili ali je jos jednom pokazao da mu se moze... Jebiga, pored toliko zvanicnika iz Srbije i RS prisao mu je i Djajic a i mnogi drugi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od kako je Kostrešević direktor policije samo jednom sam priveden i to kad sam napao Viškovića - gdje mi je data mogućnost da bez privođenja i ikakve sankcije odem odatle, ali ja sam glumio "baju" i policija nije imala drugog izbora do privesti me i uručiti mi prekršajni nalog sa minimalnom kaznom od 200 KM (100 KM ako platim u roku osam dana). Par puta je Lukač pokušavao ponoviti ranije zloupotrebe policije protiv mene da bi na kraju došao u poziciju da niko nije bio spreman izvršiti stvari koje je tražio. Posebice nakon njegovog debakla oko snimanja kuće - kada je tužilaštvo ekspresno odlučilo da tu nema krivičnog djela. Isto to banjalučko tužilaštvo koje je žalbom pobilo prvostepenu presudu od 300 KM za napad na Stanivukovića i "donijelo" mu tri mjeseca zatvora.Ako i plati da ne leži kaznu to je 9.000 KM ili 30 puta više od prvostepene kazne. Što bi žargonski kazali "načet" je i nadalje je stvar rutine. Odlazak na ovaj skup bio je još jedan vid demonstracije moje pobjede iako sam tuprimarno bio zato što mi je otac na taj dan poginuo kao žrtva Oluje.

      Izbriši
    2. " Od kako je Kostrešević direktor policije samo jednom sam priveden i to kad sam napao Viškovića - gdje mi je data mogućnost da bez privođenja i ikakve sankcije odem odatle, ali ja sam glumio "baju" i policija nije imala drugog izbora do privesti me i uručiti mi prekršajni nalog sa minimalnom kaznom od 200 KM (100 KM ako platim u roku osam dana)"

      Kako povezati ovaj komentar sa naslovom :

      RADOVANU "AJ' NE SERI" VIŠKOVIĆU: Jeste li me planirali baciti sa zgrade vlade?! (FOTO)
      listopada 28, 2022

      Juče se u Banjaluci odvijala "drama" po očigledno lažnoj dojavi da policajac namjerava skočiti sa zgrade Vlade RS. Da li je Nikola Morača, novinar portala Srpskainfo, omeo zločinački plan moje likvidacije?

      Izbriši
    3. Lako je "povezati" ono šta doslovno stoji u sadržaju. Pitam Viškovića šta je pokušavao izvesti sa onom očigledno lažnom prijavom da policajac pokušava skočiti sa zgrade vlade. Jasno ističem da su policajci ozbiljno shvatili tu situaciju dok nisu shvatili da je riječ o LAŽNOJ PRIJAVI, a zašto nije pronađen počinilac lažnog prijavljivanja neka Višković kaže i policajcima i meni. Uostalom, čekam suđenje (odlučivanje po prekršajnom nalogu), pa da te okolnosti razjasnimo. Ukoliko nisu našli načina da smaknu taj prekršajni nalog i spriječe suđenje, kao što su uradili vezano za "izazivanje panike" na početku pandemije.

      Izbriši
  28. Boro zasto nigde nema informacija sa sudjenja dugom i toj grupi? Da li to znaci da su dokazi tanki pa da javnost nema uvid u slucaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pratim dešavanja preko izvora kog ne mogu otkriti, ali zaista mi je neshvatljiva medijska nezainteresovanost. Očekivao sam nešto kao suđenje Turkoviću, a ovo mi je sve više sumnjivo. Upstalom, mjesecima pišem da se nešto događa i nema ničeg od onoga na šta su se mnogi obavezali. Mafija izgleda opet pobjeđuje

      Izbriši
  29. Ovog Pantera izgleda boli sto njemu niko nije prisao i sto je bitan kolko i lanjski snijeg........

    OdgovoriIzbriši
  30. I šta bi na kraju? Jesu li izvršili atentat ili si osujetio njihove planove?! Nesam se informiso.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da je atentat izvrsen, ne bi nam predsjednik bio ziv, logicno

      Izbriši
    2. Ma jes izvršen atentat . Boro primio tri metka za pre'sjednika a kad je pao dobio i Dodik tri metka al oba se vratiše iz mrtvih.

      Izbriši
  31. Kakav je to policajac bloger kad na svom blogu ne moze uci u trag jednom kako kaze"pijanom"policajcu.A ja saznao ko je Aska i ko je objavio imena lazna Dragicevicevih ubica.Ja objavim Boro brise.Znaci samo vas manipulise.Kako to Inđić i Kokoto oba moja zemljaka i oni da me otjeraju u Vukojebinu.Mladom. N.Kokotu sam valjao vise nego iko drugi u policiji.Ja sam tad 2004 radio ps2 i komandir je bio Stevo.Prekomandu sam trazio u Dubovik jer sam radio kod Starca zemlju u Hasanima.JA SAM RADIO BLOGERU POSTENO I BIO POSTEN U SVOM POSLU I POSTOVAO SVOJE KOLEGE.JA NISAM BIO NI MAUNA NI DRLJACA NI POJEDINI STO SU IGRALI STONI FUDBAL SA BAĆOM DA SE OGREBU ZA VODJU SMJENE ILI U OPERATIVNOM.JA SAM POSLE POSLA ORO I BRNO I SIJAO.A ti druze se jedan obicni Lazov i to onaj okorijeli koji nije mogao od Načelnika do pozornika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam ko si bez obzira što se ne mogu sjetiti imena, a i kad se sjetim to mi neće mnogo značiti. Zato nikog nisam upitao za tvoje ime. Evo sad otkrivaš da si sam tražio premještaj u Dubovik, a ranije izvodio mantre kako si tamo završio kao "nepodoban". Mene zabole uvo za tobom, a koliko znam jedini si koji zapinje za Maunu ili Drljaču, inače čestite policajce. Ljudi su ozbiljno radili svoj posao i napredovali, ne nešto veliko, ali pošteno, dok si ti salijevao rakije u onoj kafanici pored stanice.

      Nesrećo lažljiva, ti si valjao Kokotu preko Steve ili kako već. Pa što sad prozivaš čovjeka ako si mu "valjao"? Možda bi ti trebao platiti za to? Kažeš da si "poštovao kolege", a evo u jednom komentaru udario si po trojici koji nikakve veze nemaju sa našim raspravama.

      Izbriši
  32. BRAVO PANTERU, SVE SI U PRAVU

    OdgovoriIzbriši
  33. Ma, taj lav ili Borislav je bolesni lazov, manipulant, a takav je bio i kao krm.policajac. Obicni pozornik u civilu, a samo laze i kiti se tudjim perjem. Spasio ga Stevo, kad je zajedno sa Zoranom i Radomirom prebio i tjelesno povrjedio, tad nevinog, Ostojica. Pocjepao svoju ludjacku kosulju. Bolesni NARCIS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stevo je sa svojim "znanjem" samo načinio cirkus - pa smo završili u medijima. Javno sam priznao da je LAŽ taj Ostojićev napad na mene i da smo mi njega tukli - sve sa detaljima događaja. Ostojić nije bio nevin oko eksplozije, ali se zbog naših gluposti izvukao od odgovornosti i to nikad nisam krio. Najvažnije u svemu jeste da Ostojić zna istinu i da smo tu bruku ipak popravili koliko je bilo moguće. Bez Stevine "pomoći" situaciju bih riješio brže i jednostavnije, no bilo je kako jeste i nemam problema javno stati iza svojih postupaka. Kad je to izašlo u novinama imao sam poprilično poziva iz vrha policije i pravosuđa da me pitaju kako sam i sprdaju se sa tim nebulozama. Pa ko će povjerovati da je mene neko davio ili slične gluposti kad se mahom znalo kakav sam u tim stvarima? Normalno, svi su znali šta je istina i pustili da se to zataška, a od prvog momenta nisam krio da smo čovjeka prebili i zato ga nismo sproveli u tužilaštvo radi određivanja pritvora.

      Izbriši
    2. Ček, ko je Ostojić? Je l' to bio onaj malo krupniji lik, 70 i neko godiste, žut, imao neku cudnu kosu (nit'je imao niti nije)..Sad mi prodje kroz glavu a cini mi se da je bila neka frka oko njega.

      Izbriši
    3. Boro ne razumijem o kojem Stevi je rijec 2004 i ovo ne mogu povezati,ili su to dve price ?

      Izbriši
    4. Mozda ja mislim na drugog covjeka totalno, koliko me sjecanje sluzi on je u tom nekom periodu bio kom ps2 ,a mozda i ranije

      Izbriši
    5. Koliko znam samo jednog komandira zovu Stevo. Sadašnji zamjenik načelnika PU. Elem, ova budala Panter je mislila na Gaćešu (Stevana) koji ima neke nadimke, ali niko ga ne zove Stevo. On je bio komandir PS PD 2 prije prelaska u JzP nekako u tom periodu. Jedan zaista vrstan profesionalac i dobar čovjek, a ako je nešto uradio sigurno je bilo u granicama zakona. Ne znam šta Panter mulja, ali da je on nešto valjao Kokotu preko Steve smiješno je svakom ko zna te ljude i prilike. Da je Kole uradio nešto ozbiljno ili kažnjivo ne bi dobio nikakvu pomoć od Gaćeše kao poštenog profesionalca, a ako mu je "progledao"neku sitnicu koja se svakom može desiti onda od toga ne treba praviti pompu. Posebno jer ljudi rade i ne mogu se ovako javno za*ebavati kao mi drugi.

      Eh da, mene je Gaćeša negdje 2000. godine prilikom kontrole uhvatio na spavanju u noćnoj smjeni i to pamtim kao anegdotu koja je preduga da je sad pišem. Provalio me da sam spavao, samo se nasmijao i ništa preko toga. Pobogu, za njega je policajac kolega i normalno da de tako i ponaša

      Izbriši
    6. Kakva budala ovaj Panter ako je iko u to vrijeme kojeg se Boro sjeca dobro bio posten i imao svoj stav onda je to Keka ...

      Izbriši
  34. panteru ko je Aska ?

    OdgovoriIzbriši
  35. Gle Boro?Da ti na seljackom i malo nekulturnom i prostom nacinu napisem!Aj dodji na selo kod mene,čuvaj mi Ovce,platicu ti dobro dnevnicu a i mozes pisati memoare svoje kod Ovaca,pa cu te voditi onda u Omarsku na"Lazijadu"i tu ces prvo mjesto uzeti.Znas kako tvoj kolega Stupar voli reci"TOLIKO IMAŠ UZAK ŠUPAK DA SEREŠ NA USTA"Eto moj Borisa kako znam biti prost,i jos nešto nisam taj na koga misliš,vjerovatno misliš na Mačka sto pije i kocka,on ti je ljudina za tebe i takve manipulatore kao ti.Krivo mi je sto nisam prisao neki dan tebi i pozdravio te.sigurno bi se iznenado

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koji Stupar? I kako misliš da "dođem kod tebe" kad ti živiš na tazbini i čuvaš ovce od tasta? Šta bih ja bio - pomoćni čoban?

      Izbriši
    2. auuu boro uterao si Panteru i jaja sa ovim komentarom

      Izbriši
  36. Panteru svaka ti je na mjestu.Pravi seoski drot bez ljutnje.Malo i ti pisi kako si po selima peglo,nemoj ko Boriš samo da lagiš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svuda hodao i bio priznat i na kraju seoski drot. A ovamo gdje god se pojavi svi mu prilaze. Ima razne dobre kontakte, a dosta puta je to i sam priznao

      Izbriši
    2. Vec kad pitate nisam tukao,mozda kad sam bio mlađi u Titinoj narodnoj Miliciji,ovamo se ne secam da sam ikog udarao,samo nisam dao da mi se"psuje"na to sam alergican,svasta mi mozes reci ali da psujes NE.Ali ja sam bio bijen od Srbijanske policije tamo pocetkom 2000,secam se jednom ispred stadiona u Ljutice Bogdana ispred kafica ni"SLUZBENU NISAM USPEO IZVADITI.Ubilo sa pendrecima,kada sam otisao na bolovanje sefu nisam ni smeo reci sta je bilo.Eto tako bilo je svasta...

      Izbriši
    3. Nisi ti imao muda, kakav si policajac ako nisi nikog istukao svega ti

      Izbriši
  37. Ma da,bio sa svim dobar,uzimao kes za sebe a ne za drzavu(ispravno)sad u Japri Brvnara vila sa Bazenom sa 50 duluma zemlje,ovce i boli te Đoko,ko zna zna...samo zaboravio si Kolegi reći da Čizme ponese kod Ovaca😁

    OdgovoriIzbriši
  38. Jbg.Kad u gradu Milicioneri kradu od vozača sta ovaj Amerikanc u selu radio,nije on đaba u selo isao raditi,kad sticara zaustavi odmah 200 stoje,nekom janje nekom prase i eto imanja.Pusti te price

    OdgovoriIzbriši
  39. Ima ono priča da jedan Saobracajni policajac u Prijedoru nije digao platu 19 godina.Sta misliš Boro o tom,i kako takvi mogu opstati u Mup-u?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nešto mi je to mnogo, čuj 19 godina. Dok sam bio gore jedan kolega pola godine nije digao platu i pričalo se o tome, ali se čovjek zaista ozbiljno bavio poljoprivredom (kombajni, traktori, mašine...) i zaista je zarađivao poštenim radom. I bio je pred penzijom pa se od njega ništa posebno nije očekivalo.

      Izbriši
  40. Pa kako mogu opstati , logički jer se uklapa u društvo u kojem se nalazi. A ovaj sto cuva ovce se samo vratio poslu za koji je iskolovan

    OdgovoriIzbriši
  41. Zamisli samo Brdara policajca mislim da je kursista a zamisli bio " KNEZ " Svodne pa predsjednik saveza penzionera muzao koliko je mogao pa posla Nik koji pjeva na sjednicama Sta mislite dokle Ce dogurati sin mu on bi trebao biti malo skolovaniji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zlaja Brdar završio je srednju policijsku školu i nakon toga radio u specijalnoj policiji prijeratne BiH. Ne znam tačno šta, ali rukovodio je nekim od timova. Pretpostavljam ronioce, a ima dosta specijalizacija obavljenih prije rata, te međunarodnih takmičenja specijalnih jedinica. Jako malen broj njih može se pohvaliti da su bili specijalci tog ranga i takvih obuka poput Brdara. Nisam se nešto mnogo zanimao za njegovu karijeru, ali nakon sijaseta raznih priča onih koje je to interesovalo morao sam ponešto zapamtiti. Ono šta sam mu zamjerio to sam objavio, ali da njemu neko osporava znanja i vještine stečene prije rata zaista je smiješno. Ne znam šta je trebalo pa je dostavljano koje socijalističke kurseve je prošao i toga je bilo baš mnogo, ali da ne bih ja nagađao ima njegov personalni radni dosije i u njemu sve to zadokumentovano.

      Za sina ne mogu reći ništa tačno jer ne znam, ali znam da su pripadnici žandarmerije imali mnogo specijalističkih kurseva. Jedan njihov kolega mi je to nabrojao prije mnogo godina i znam da su zaista prošli mnoge obuke. Uostalom za ono kratko vremena dok sam bio u tim strukturama iz kojih je izniklo JzP ili današnja žandarmerija meni je dosadilo da nas stalno maltretiraju obukama i zato sam izganjao da se toga riješim. Da su me te stvari zanimale ostao bih u specijalnoj policiji.

      Izbriši
    2. Što se tiče penzionera to je Slobodan Brdar, znači druga osoba.

      Izbriši
    3. Mislim da je rijec o tome koji je poslanik i penzioner a da je covjek pograsno rekao da mu je to sin sto je u specijeli . Al jesu muzli pemzijoni a sad jos i poslanik .Kroji narodnu sudbinu . Sve u svemu prokletstvo .

      Izbriši
    4. Zlaji je rat dobro dosao nikad nebi imao ovo sto ima sad.Sina zaposlio kcerku zaposlio samo njega vidis na parastosima nigde obicnih boraca specijalaca samo komandiri to nesto govori

      Izbriši
    5. Što se tiče parastosa davno sam objavio šta Zlaji zamjeram, a onda se makao iz tih dešavanja - posebno od kako sam utvrdio da postoji naredba policiji da mi ne dozvole pristup manifestacijama. Zgadilo mi se sve to, no zbog izginulih i preživjelih drugova ne otvaram određene teme.

      Izbriši
  42. Sa Slobom Brdarom sam dobar još od rata, iz VII odreda, i ja lično za njega imam samo riječi hvale. Moj lični stav je takav, a ne bih se bavio mišljenjima drugih. I sina mu Lazu znam kao prijatnog i dobrog momka, nismo radili zajedno, ali znam da ima reference za posao koji radi i nikad nisam čuo da je radio nešto neprimjereno, a kamoli nezakonito.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro jel znas sta o uzimanju para iz udruzenja penzeonera grada prijedora kroz razne vidove lijecenja pogotovo u inostranstvu pa druzenja penzeonera uz muziku itd.Reci mi dali oni podlezu kakvoj revizini njihovog poslovanja finansijama.

      Izbriši
    2. Cuo sam da je kupio stan iza nacionalnog parka kod trznice od penzije i dodatka za rad u udruzenju.Prije rata dobio stan od drzave ima se moze se .Kazu da on i Torbica imaju sam osnovnu skolu

      Izbriši
    3. Nece to Boro napisati ipak su oni jarani . A u penzionom je bilo svasta od slanja svalerki na banjska lijecenja pa do pitaj boga cega sve ne . Toliko o cestitosti pa ko se prepozna .

      Izbriši
    4. Tacno kose prepozna a Zare pisar u penzionom nema sta nije govorio protiv udruzenja a sad se usutijo prima pintu a vec dugi daj malo i drugi da uzmu neki dinar nije to hirurgija.

      Izbriši
    5. Ne znam ništa o muljažama u udruženju penzionera, pa ne mogu ni odgovoriti na pitanja. Ono šta sam uspio upratiti jeste da penzioneri imaju razne ekskurzije, banje i druge aktivnosti, ali ispod realne cijene. Pretpostavljam da to vlada dotira jer su penzioneri najveće glasačko tijelo, a stariji i u svijetu masovno glasaju za postojeću vlast.

      Ono šta znam jeste da ću od Fonda PIO pismeno tražiti da mi vrate stva sredstva oduzimana od plate na ime penzijskog osiguranja, a odreći se radnog staža i penzije. Pa kad odgovore da se po zakonu ne može odreći radnog staža i da ne mogu vratiti sredstva, onda ćemo raspraviti po kom zakonu su Ivanić i Vujanović činili onakva skandalozna obračunavanja plata i time procenta za Fond PIO. Barabe godinama činile krivična djela i tako mi nanijele štetu, a sad ja nemam pravo da mi Fond samo vrati ono šta su mi oduzimali od plate i penzija mi ne treba. Bar ne ovakva i sa posljedicama krivičnih djela. Uostalom, ima sud pa ćemo se ćerati.

      Izbriši
  43. Komentar na jucerasnji sukob u Banjaluci???

    OdgovoriIzbriši
  44. Pitanje za Pantera?Koja uloga je BIA u Krajini?Koga traze?Prica se da su i ljudi u crnom(CIA)na prostoru.Malo nam pojasni zasto su komesar USK i direktor bolnice u Bihacu sprovedeni u tuzilastvo po nalogu Drzavne agencije za istragu i zastitu?I zasto svi cute o tome?Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neko je vec to pitao.Gle nisam"OBAVEŠTAJAC"ni sam kada bio.Nesto znam a bolje da NE.Ovde prate ovog Bolesnika sta pise,pa zato nebih pisao.Ukratko M.Kuričić komesar i Dizdarević Z.direktor ili zamjenik su ispastali zbog tog,a napakovalo im nesto deseto.Ima BIA ima i Agenata stranih,i jedan vod vojnika NATO u jednom selu u USK,zbog cega su tu stvarno nebih komentarisao.A da se okrenete na adresu ko zna je(MUSTAFA GOLUBIC)kako ga zovu!PETOSTRUKI AGENT.U PREVODU SREDOJE NOVIC.Čovjek sa 15 sluzbi radi jbt.Zasto je onu u Sarajevu vec godinama,on Paravac,Radmanovic,Spiric stari agenti koji vladaju BIH.Političar-agenti.Ministar Bezbednosti ko je;Nešić prije Ahmetović,Radončić...sve narko bosovi i građevinske mafije,jer njih to samo interesuje,E zato su razne sluzbe kod nas i rade sta hoce i kako hoce umjesto njih

      Izbriši
    2. Eh da!Ko zna čitati između redova zna!

      Izbriši
    3. Nesic narkobos, daj bjezi.
      Treba reci da covjek stvarno dobro radi svoj posao, jedan od boljih ministara na nivou drzave i entiteta

      Izbriši
    4. Stvarno koliko te placa da ga hvalis u parama ili naturi .

      Izbriši
    5. RE: Panter

      Kažeš: "Ovde prate ovog Bolesnika sta pise,pa zato nebih pisao", a onda pišeš to što "ne bi pisao". Nego, BRACO G. čujem da ti uopšte nisi penzionisan, nego da još uvijek radiš. To bi značilo da si me na skupu u Prijedoru "pratio po službenoj dužnosti" i tako znaš one stvari koje si navodio. Sve su prilike da ću ministra i direktora policije pitati (podneskom) je li to policija protiv mene i dalje sprovodi mjere pojačanog nadzora. Ukoliko otkrijem da se išta čini na tom planu spucaću krivičnom prijavom i Karana i Kostreševića, a ove tvoje objave uvesti kao dokazni materijal. Znam da danas moje prijave nikog neće uznemiriti, no za dvije-tri godine dok tužilaštvo bude moralo donijeti odluku stvašta se može dogoditi.

      Izbriši
  45. Pitanje za sve ucesnike na ovoj temi Atentat na Dodika: Kako je moguce da je Dodik na vlasti tolike godine, kad na ovu temu niti jedan jedini covjek ne rece bar nesto u smislu " bilo bi steta da se to dogodilo"; " kud cemo i sta bez njega"; "ne daj Boze" ili bilo sta slicno... ?
    Koga handri ta medjunarodna zajednica u mozak tj.ameri?
    Vjerujem i da sluzba vajnog visokog predstavnika prati ovaj blog, pa bi bilo divno da mu prenesu da mu je najmudrije da se vrati u svoju prćiju odakle je i dosao prije sledecih izbora, jer ako jos jednom dozivimo da nam javno u brk kaze da su izbori bili regularni mislim da se nece dobro provesti. Ni on, ni gazde mu iz americke ambasade.
    Takodje, voljela bih da im svima prenesu da nas zabole za izbore, da nam imena ovih sto oni biraju i placaju kokainom nista ne znace vec neka im narede da rade svoga posla kad su vec na fintu dobili te pozicije. A opoziciju neka slobodno vise ne placaju i ne gube s njima vrijeme. Mi smo svakako i navikli na jednopartijski sistem i mutavu opoziciju dozivljavamo kao jos jedna prokleto gladna usta kakva su i Dodikova.
    PORUKA za medjunarodnu zajednicu (jos jedna u nizu): Nas novac kojim placate izbore izdvojite na stranu i svake druge godine umjesto da se odrze izbori vi otvorite fabriku. Tj.mi cemo otvoriti fabriku!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aska, i Šmit je političar isto kao i Dodik i kao Gabrijel Eskobar. Političari u stvari žive od toga (zarađuju) da se "bore" jedni protiv drugih, a kada toga ne bi bilo na čemu bi se bogatili. U jednopartijskom sistemu nije bilo političke borbe, odnosno nije bilo politike u ovakvom formatu, pa smo imali Broza, Kardelja, Milku Planinc, Špiljaka i možda još nekoliko "političara". Obzirom da ih je bilo malo time su mogli i malo ukrasti od naroda, pa je bilo para za obrazovanje, nauku, kulturu, sport, stanove, radnička odmarališta... Danas dižu enormne kredite da bi mogli krasti iz državne kase, a resurse su davno devastirali. Normalno kad ih ima na hiljade u rangu predsjednika, ministara i poslanika, da ne idem na niže strukture. KO IM DAJE KREDITE? Pa upravo ti što ih zastupaju Šmit i Eskobar, a imaju računa na vlasti držati one koji su podigli kredite jer će takvi i truditi se da ih vraćaju sa kamatom. Kontate, vrzino kolo u kom se samo vrtimo u krug, a da bi nas mogli decenijama majmunisati prvo su nas ubijedili da bukvalno ništa u socijalizmu nije valjalo. Kažu da je srpski narod sada slobodan, a jedino šta vidimo jeste "sloboda" da bježe odavde kako bi rintali u fabrikama tih što ih predstavljaju Šmit ili Eskobar, a Dodika čuvaju na vlasti jer je Srbe bolje protjerao negoli Ante Pavelić.

      Izbriši
  46. Je li istina da te je Ivanic zvao na ferku

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić