DNO DNA: Stanivuković krije ugovore i lopovluke (FOTO)

Od novembra 2022. godine "transparentni" Draško Stanivuković ne prezentuje javne nabavke gradske uprave, a na šta je potrošio stotine miliona maraka valjda smijemo upitati. Kad lažno se predstavljajući kao porodica poginulog borca raskopavanje infrastrukture grada plaća milion maraka za njega ničeg svetog nema!

borislav radovanovic blog

Konfučije je govorio kad čovjekova priroda nadvlada obrazovanje dobijamo divljaka, a kad obrazovanje nadvlada prirodu imamo činovnika. Tek uravnikovka prirode i obrazovanja daje ČOVJEKA. Normalno, kineski filozof mislio je na doista obrazovane ljude, a nikako na propale studente koji za deceniju nisu makli od druge godine studija - poput banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

U njegovo vrijeme virtuelne manipulacije kakve izvodi Stanivuković bile su nezamislive, pa tako devastaciju grada sa podnaslovne fotografije niste mogli predočavati u vidu animacije kako će spomenik izgledati kad ili ako se izgradi. Ovo je stvarna slika i realan "učinak" banjalučkog gradonačelnika, a u tekstu Stanivukoviću stvarno treba "doktor za glavu"! predočio sam njegovu animaciju, vizuelnu manipulaciju. 

Kopanje ove rupčage i uništavanje infeastrukture grada Stanivuković je po sopstvenim navodima platio MILION MARAKA, dok je za ukupnu izgradnju predvidio 6,3 miliona KM - povećavajući iznos kako je objašnjeno u prethodnom tekstu. Ne sumnjam da će i ovaj iznos bar tri puta uvećati kao u tegi-komediji nazvanoj "Srpska open". Šta kaže Stanivuković, je li nas njegovo i Dodikovo fotkanje sa Novakom Đokovićem koštalo ispod ili preko 50 miliona KM? 

Poslije preskupo plaćenog teniskog debakla očekivano ljudi nemaju vjere u druge projekte, no kabadahijska vlast po ustaljenoj praksi "brani se" napadom. Pa smo tako na prva reagovanja oko izgradnje centralnog spomenika poginulim borcima Republike Srpske vidjeli divljaka spremnog na fizički obračun i gnusne uvrede, a kad se malo presabrao uslijedile su već prepoznatljive jadikovke i pozivanja na poginulog strica. Na tom presu Stanivuković je ponovio godinama isticanu laž o sebi "kao porodici poginulog borca". I tu demagogiju jednom moramo razjasniti.

Dakle, gradonačelnik Draško Stanivuković nije član porodice poginulog borca, kako pojedinačno, tako i zajedno sa roditeljima. Ovo ne tvrdi moja malenkost nego Zakon o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske​​ i njegove odredbe sa navođenjem djece, supružnika i roditelja kao titulara prava.

Zna se pod kojim okolnostima braća i sestre poginulih mogu steći prava shodno ovom zakonu, ali nema ih u slučaju Dragana Stanivukovića kao brata stradalog Dragiše. U datoj situaciji samo roditelji poginulog crpe zakonska prava, a jesu li oni zloupotrebljivani bolje je da ne istražujem. Bolje za Stanivukoviće i mantre koje godinama "prodaju" javnosti. Ukoliko idemo "logikom" Draška Stanivukovića bar polovina porodica u Republici Srpskoj imalo bi takav status, obzirom na ogroman broj izginule braće, stričeva, ujaka i drugih bliskih srodnika.

Lažno predstavljanje "porodicom poginulog" nikom nije smetalo godinama unazad - dok Draško Stanivukovć sebi nije dao za pravo ODLUČIVANJA mimo ove kategorije subjekata prava. Reče da će spomenik graditi sopstvenim sredstvima ili skupljanjem priloga, šta me je iziritiralo na pisanje teksta sa gornjeg linka. Sad manje emotivno reagujem zakonskim odredbama i konkretnim dokazima u osporavanju laži i podvala ovog osvjedočenog manipulatora.

Pored kršenja zakonskih odredbi o pravima boraca, invalida i porodica poginulih Stanivuković ima problema sa zakonom koji uređuje oblast ovakvih spomenika. Znači, imamo Zakon o spomenicima i spomen-obilježjima oslobodilački ratova RS kakav Stanivuković kontinuirano krši ili nepoštuje odredbe istog. Na ovaj zakon se mislilo u pokušaju razgovora sa Stanivukovićem, a zbog drakonskih kršenja zakona gradonačelniku je pred kamerama bolje odgovaralo izazivati incidente negoli saopštiti šta doista čini.

U ovoj pravnoj stvari nema dilema oko kategorije spomenika, odnosno nedvosmisleno govorimo o spomeniku "od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku" shodno Zakonu o spomenicima i spomen-obilježjima oslobodilačkih ratova. Zakonodavac je jasno titulisao komisije odlučivanja po inicijativama, vladin Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, obaveze vlade i resornog ministarstva, nadležnosti spram tri kategorije spomenika i registre, pa sve do izvora financiranja.

Od Stanivukovića možete čuti da je Dodik nešto kazao, kako su Cvijanovićeva i Višković klimali glavama, ali dokumentaciju propisanu zakonom nikako da predoči javnosti. Najmanje onu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite kom zakonodavac nameće ključne obaveze na planu izgradnje spomenika i spomen-obilježja od republičkog do lokalnog nivoa djelatnosti. Umjesto demagogije propalom studentu valjalo bi da nas uvjerava TRANSPARENTNOM DOKUMENTACIJOM.

Na sajtu Grada Banjaluke i rubrici javnih nabavki najbolje možete vidjeti "transparentnost" kakvom se hvali gradonačelnik. Možete naći tek preglednik ugovora i to sa novembrom 2022. godine kao posljednjim postavljenim. Od preko milion maraka dosad utrošenog grdskog novca za spomenik "ni traga ni glasa", a kad vidite šta sam našao moći ćete razlučiti stvarnost od laži.

borislav radovanovic blog

Gornja fotografija predstavlja jedino šta sam na planu realizovanih ugovora oko izgradnje spomenika našao na sajtu grada za period 11 mjeseci prošle godine, a poslije novembra nema dostupnih informacija. Zašto Stanivuković krije gdje je potrošio milion KM biće jasnije nakon ovog primjera. Kako vidite direktnom pogodbom banjalučkoj firmi MUN d.o.o. isplaćeno je 7.020,00 KM za "Pripremu materijala potrebnog za organizovnje izložbi konkurentskih radova za centralno spomen obilježje poginulim i nedstalim borcima...".

Odnosi li se posao na izradu fotografija, okvira, stalaka ili kačenje slika na zid nije jasno, no ovde nešto "gadno smrdi". Konkretno: gradonačelnik je direktnom pogodbom za izložbu fotografija idejnih rješenja angažova firmu MUN d.o.o. čija djelatnost je "Trgovina na veliko mlijekom, mlječnim proizvodima, jajima, jestivim uljima i mastima" šifra 46.33. Kako povezati trgovinu mlijekom i jajima sa izložbom konkurentskih radova oko spomen obilježja valjda će nam Stanivuković objasniti.

borislav radovanovic blog

U crvenom pravougaoniku vidite registrovanu djelatnost firme MUN d.o.o., a po JIB-u nedvosmisleno je riječ o toj "trgovini na veliko" - preuzeto sa meni omiljene baze podataka poslovnih subjekata. Našao sam par fotografija sa sporne izložbe, a nema videa, pa nisam siguran jesu li se prisutni međusobno gađali jajima ili polijevali mlijekom i uljem. Uglavnom nešto je plaćeno preko sedam hiljada maraka, a šta tačno doznaćemo kad Stanivuković doista bude transparentan u radu.

Sredinom avgusta još uvijek čekamo bar preglednik ugovora sklopljenih poslije novembra prošle godine i da saznamo ono šta gradonačelnička lopuža očigledno krije. Devastacija grada sa podnaslovne fotke možebitno je plaćena par desetina hiljada maraka, a koliko "mlijeka i jaja" je potrošio do razlike od milion maraka doznaćemo kad Stanivuković doista bude transparentan kako nas ubjeđuju.

borislav radovanovic blog

Ukoliko sumnjate na kakvu zabunu postavljam podatke još jedne baze, a u crvenom pravougaoniku vidite "šarolikost" djelatnosti MUN d.o.o. kakvu samo kod nas mogu sklopiti. Kakvo "pomaganje u pripremi izložbe" unutar izložbenog prostora gradske uprave su mogli izvesti za 7.020,00 KM čekamo da doznamo. Ponavljam: iznio bih i druge stavke potrošene za izgradnju spomen obilježja, ali ovo je sve šta "transparentni" Stanivuković drži na sajtu grada.

Kakvim lažima i bezobrazlucima je sklona ova bitanga utvrdio sam odavno i na sopstvenom primjeru, a vi spram odnosnih zakona vidite je li se lažno predstavlja kao porodica poginulog borca, koliko poštuje zakonske odredbe o spomenicima i kakve direktne pogodbe sklapa u to ime. Umjesto napada na mene da "rušim spomenik" - nepostojeći, odnosno animaciju za koju tek trebamo doznati koliko je koštala. Ili će nas zamajavati koliko je iz gradskog budžeta uplatio istom budžetu na ime građevinske dozvole - koje inače dijeli besplatno i milionerima i milijarderima.

Nadam se da je po navedenom mnogo jasnije zašto se Stanivuković odlučio na izazivanje incidenta kojim smo se masovno bavili - umjesto transparentnosti kako je devastacija grada mogla koštati milion maraka. Iliti predočavanja dokumentacije iz kakve možemo procjeniti zakonitost i pravilnost dosadašnjih radnji oko spomenika. Kako rekoh vlada i resorno ministarstvo ovde nose ključnu odgovornost, bar kako zakon utvrđuje, pa da vidimo ima li išta preko Viškovićevog klimanja glavom.

Koga zanima šta je Milorad Dodik o izgradnji spomenika izrekao sa funkcije člana Predsjedništva BiH - potpuno nenadležnog u ovoj pravnoj stvari? Obzirom da je u pitanju spomenik od vitalnog značaja za Republiku Srpsku zna se koja tijela odlučuju, ko to financira i snosi odgovornost. Dosta smo vremena izgubili na hirove i lažijade razmaženog derana, dok porodice poginulih i šira zajednica sad doista očekuju izgradnju nečeg šta je na našu opštu bruku davno moralo postojati.

Elem, na sajtu grada nećete naći podatke ni o drugim javnim nabavkama gradonačelnika poslije novembra 2022. godine, a vrti li se cifra između 150 i 200 miliona maraka smijemo valjda upitati. Ovako u pisanoj formi da ne može izazivanjem incidenata pobjeći od traženih podataka. Mantre o svojoj transparentnosti neka ostavi za glumatanja pred kamerama, a objelodani ono šta je zakonski obavezan činiti. Ko zna, možda otkrijemo kako lik bez primanja može kupiti skupocjenu jahtu?!

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Ili te plać@ Đajić da"sereš"ili ti je Draško stao na rep.Do jučer ste pobratimi bili.Više namas sta pisati pa se ufatio Banja Luke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draško me je prvo razočarao, a onda je i pokazao pravo lice. No, je li vama uredu ovo šta izvodi? Laže je porodica poginulog borca, pa krši zakon o spomenicima, privatizovao izgradnju spomenika i slično? Sa druge strane udružio se sa Dodikom i pljačkaju narod kao drumski razbojnici. Kako stvari stoje Đajić je opozicija i Stanivukoviću i Dodiku, a kad je tako ja pomažem džaba. Je li me opozicija ranije plaćala? Što ne kažu jesam li ikad nešto zatražio, a kamoli uzeo. Kao što mi nije od njih ništa trebalo, tako ne znam zašto bi Dodik plaćao što ga kritikujem.

      Izbriši
    2. Pusti Boro provokatore, pisi sta ti hoces na svom blogu. Tacno je, Stanivukovic je obican srednjoskolac, tatin sin, profiter i manipulator.

      Izbriši
    3. ...obican srednjoskolac, tatin sin, profiter i manipulator.... su previse fine rijeci za tog nedozrelog pokvarenog dripca Draskovica.
      Ko god na takav prostacki nacin istice sebe kao "porodicu palog borca" je malo tezi psihopata, a da ne naglasavam da stvarne clanove porodica palih boraca niti vidimo niti cujemo, jer su ljudi naprosto skrhani svojim bolom i nije im ostalo snage da se bore sa ovim devijantnim likovima poput Draska i jos devijantnijim institucijama, na zalost. Na nasem je obrazu da progovorimo u njihovo ime, da ne dozvolimo da se blati uspomena na njihove, a samim tim i na nase najmilije. I zbog toga ponovo veliko hvala nasem Bori na dobro obradjenoj temi!!!

      Izbriši
    4. Hvala Aska. Meni je nakon očeve pogibije bilo nekako neprimjereno da se registrujem kao "dijete poginulog borca" jer sam imao 25 godina i bio ratni veteran. Posebice u kontekstu da smo imali možebitnih 20.000 djece i maloljetnika koje je nakon pogibije roditelja trebalo prehraniti, školovati, podizati... Pa onda i toliko supruga i roditelja palih boraca sa svojim potrebama. Nema veze šta mi zakon dodjeljuje kao pravo ako smatram amoralnim da uzimanjem ma čega od sredstava namijenjenih tim kategorijama umanjim onima kojima je pomoć države doista neophodna.

      Znači, smatrao sam da trebam pomoći i biti koristan porodicama poginulih saboraca i tako je od rata do danas. Dok me džukela Lukač u skupštini nije nazvao izdajnikom nigdje nisam javno isticao realan doprinos u odbrani Republike Srpske, niti očev niti moj. Iz te vizure iritiran sam ponašanjem Stanivukovića oko spomenika, a doista me ljute da izložim javnosti kako su eksploatisali pogibiju tog nesrećnog mladića. I kako vidim nemaju granica jer nakon tri decenije eksploatisanja pogibije sad bi Draško još tri decenije nastavio sa tim nemoralnim stvarima i to MIMO nas koji se i zakonski i faktički smatramo porodicama poginulih.

      IMAJU LI STANIVUKOVIĆI GRANICA U NEMORALU?

      Kako navodiš u komentaru institucije mu zbog dilova sa Dodikom dopuštaju da radi šta hoće, ljudi znaju sa kakvim resursima medija i botova napada svakog ko mu se suprotstavi, pa se drznuo doista "blatiti uspomene na najmilije". Znam odlično šta je uzrokovalo njegove poremećaje ličnosti samo ne mogu ići toliko nisko i objaviti surovu istinu. Bez obzira što bi onda ljudima bilo shvatljivo mnogo toga iz Draškovog ponašanja. No, mogu bar milo toga raskrinkavati njegove laži i prevare. I iznijeti jasan stav da je prevršio svaku mjeru.

      Izbriši
    5. Razumijem u potpunosti. Znam mnogo roditelja kojima su sinovi izgubili zivot u ratu koji nisu imali snage da predaju zahtjev ni za jedno od propisanih prava koja im pripadaju. Neki su cak govorili da misle kad bi to uzeli da bi na taj nacin izdali svoje dijete koje je tako mlado hrabro krenulo u rat. Licno mi je zao sto nisu imali snage uzeti ono sto im po zakonu pripada, jer sam misljenja da su onda do tog novca dosli ovi prokletnici na vlasti zadnjih 30 godina. Da bar imaju snage da to uzmu pa recimo licno oni daju taj novac necijem djetetu za skolovanje na primjer. Previse i rekoh, samo onaj ko je ostao bez svog najmilijeg zna kako se s tim bolom nosi.

      Izbriši
    6. Upravo o tim časnim ljudima i govorim kada potežem ovu temu, onima kojima je jedino bitno da se imaju gdje pokloniti i sjenima svojih najmilijih i drugih stradalnika. To što političke bitange sve gledaju kroz pare neka đavo nosi, ali nemojmo se poigravati sa svetinjma

      Izbriši
  2. Hebo li te dr. zvani "crta", jesi ga krenuo promovisati. Dugo si se ti takav zadržao u policiji. U pravu su bili oni koji su te otjerali. Ko će sa benom praviti priču!?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje valjati tom "crti" kako ga nazivate nego pojedinim klosarima u policiji

      Izbriši
    2. Neka su mene otjerali okorjeli kriminalci iz policije, jer ja sa takvima nikad zajedničku nisam mogao naći. Kamo puste sreće da su i Bašića otjerali, pa da danas šeta gradom sa ženom i sinovima. Vama želim mnogo sreće sa takvom policijom, a vjerujte da će vam trebati. Ovo što se mafija malo primirila prolazi brzo, a onda neka vam je bog na pomoći jer drugi niko neće moći. Još kad iole pošteni polocajci pročitaju kako mene pljujete iako se odavno zna zašto sam postradao, pa prstom neće mrdnuti za nekog u nevolji. Znaju svi oni da u policiji nikad nije nastradao onaj ko ništa nije radio, nego samo onaj koji je radio

      Izbriši
    3. Ja sam doktora Đajića donekle uvalio u probleme sa objavama kada je Dodik bio na UKC-u, pa kada sam najavljivao da je on novi premijer i slično. Tada su krenuli napadi na njega i čovjek je satanizovan baš gadno. No, ništa mi nije zamjerio, nego me čak uvažava. Meni je drago kada me uopšte poznaje neko njegovih referenci, a i pomogao mi je kad sam zamolio. To što hiljade drugih kojima je dokror pomogao ćute u strahu od satanizacije bitangi poput Stanivukovića, Begića, Vaskovića i sličnih njihova je sramota, a ja se nemam čega i koga bojati.

      Izbriši
    4. Boro, koliko god veliko zlo bio Stanivuković (a baš je veliko), Đajić je još veće, bez obzira što ti je jednom pomogao. Ako bih baš morao birati između njih dvojice, izabrao bih Đajića. Doktori pomažu onima od kojih mogu očekivati protivuslugu. Rudaru sigurno ne bi pomogao kao što je tebi.

      Izbriši
    5. Nemojte tako ljudi, prije par mjeseci je kao dijete plakao nad čovjekom koji umire i to zato što mu ne može pomoći. Običan čovjek kojeg je poznavao kao što je upoznao hiljade drugih. Porodica je to ispričala i zaista su bili ganuti njegovom reakcijom. Ko iole poznaje Đajića zna da će za nekog nevoljnika učiniti više nego za parajliju, jer je situiran i njemu se ne gura u džepove kako je narod naučio sa ljekarima. To je tako lako doznati ukoliko nekog zanima istina, a što su ljudi usljed lažne satanizacije stvorili predeasude druga je stvar. Nađite negativnu objavu protiv Đajića prije početka 2020. Godine pa da vidimo šta je realnost

      Izbriši
    6. Licno ga ne poznajem. Ne volim kad se ljekari, pogotovu sa velikim iskustvom upuste u politiku, pa to stoga ne odobravam ni kod dr Djajica, ali znam da je mjesecima lijecio suprugu jednog vozaca autobusa Autoprevoza banjaluckog. Dugo je bila u komi, jako dugo je trajao oporavak. Ostecenje mozga je tako veliko da ni danas nije dobro. Dr Djajic ju je lijecio, bodrio njenog muza i maloljetne kcerkice i dan danas je primi bez obzira sto je direktor, a nikada nije htio uzeti nista sto su mu nudili. Zaova joj je bila bas bogata zena i pokusavala da mu parama i poklonima zahvali na njegovom zalaganju, medjutim uvijek je to odbio i to uz neku prikladnu posalicu. Da ne pogazi sebe, a i njih da ne uvrijedi. To je ono sto znam. Ta porodica i dan danas prica o tome i jako im je tesko kad se pljuje po tom covjeku. On je znao da se ta zena nikada nece moci vratiti normalnom zivotu i dobro ih je pripremio na to. Nije ih lagao, ali nije im ni grubo to saopstio vec odvajao svoje vrijeme da te curice pripremi na ono sto slijedi.
      Mislim da je korektno napisati svoje iskustvo pa da drugi sude, a nikako pljuvati bez argumenata i primjera.

      Izbriši
    7. ASKA, eto koincidencije jer u primjeru koji sam naveo riječ je o penzionisanom vozaču autobusa. Učinio je šta je mogao, a kad se vidjelo da je kraj plakao je kao za najrođenijim. Što se tiče ulaska u politiku tu su stvari kristalno jasne. Iz jedne situacije proizašlo je da se sa Dodikom morao više puta sastati i onako kroz priču krenulo je šta se sve može promjeniti na UKC-u. Dodika je to zainteresovalo i kad je sve ispitao predložio mu je poziciju generalnog direktora i "odriješene ruke" oko realizacije svojih ideja. Ulazak u stranku naveo je zbog mogućnosti unutrašnjih problema i opstrukcija. Svako ko želi lako može vidjeti ogromne promjene na UKC-u, ali i priznanja struke koje dolaze iz cijelog svijeta.

      Što se tiče skupštine 2018. godine stavljen je na sredinu liste kandidata SNSD-a bez kalkulacija da može napraviti rezultat pošto je tek ušao u politiku. Elem, preko 20.000 glasova pokazalo je koliko ga narod voli i uvažama zbog svega šta je činio kao ljekar i u privatnom životu. Kako sam reče kada se javno suprotstavio Dodiku oko "duplih funkcija" ne želi iznevjeriti povjerenje ljudi i zato jeste u skupštini. Od svih ponuđenih političkih funkcija jedino je prihvatio poziciju šefa banjalučkog SNSD-a jer se tu radi sa narodom i vidimo je li ili nije uspješan. KAKO OVDE POSLOVIČNO BIVA - USPJEH SE NE PRAŠTA. Zato čovjek trpi napade i laži na kakve nije navikao, a opet nije se navikao ni povlačiti u bitkama, pa imamo to šta imamo. I sa narodom kakav imamo!

      Izbriši
    8. Ala je veliku stvar učinio u pičku materinu, doktor liječio pacjenta i sad mi ovde treba stope da mu ljubimo. Nešto se nisi sjetio da pišeš o njegovoj garaži koja će ko zna koliko na kraju koštati

      Izbriši
    9. Garažu sam davno objasnio i posebno kroz laži Stanivukovića i sličnih. Eto za UKC po Drašku nije trebala garaža, a on sad bi da gradi pet komada. I to javno privatnim partnerstvom kao komšija Lukač radare. Ma 10 uloženih miliona planirali zaraditi 90, a da ništa ne rade. No vama je to očito bilo u redu kao i sa 100 škoda oktavija, kao sa konjicom i na čemu je sve Lukač krao. Iskreno se nadam da će vam se Lukač vratiti na poziciju jer takve očito zadlužujete.

      Izbriši
    10. Ako se vrati Lukač vratiće se i Vama i Vašoj familiji a ne samo onima koji ga , kako kažete , zaslužuju.

      Izbriši
    11. Kakve veze ima Stanivuković sa mojim pitanjem, ja ga nisam pomenuo, nego sam pitao kad si takav pošten i protiv svakog kriminala što ne pišeš i o tom kriminalu

      Izbriši
    12. Meni se Lukač neće nikad "vratiti" jer odlično zna gdje mu je međa, a svi koji mene prozivaju zaslužuju Lukača. Ja sam ga jednom otjerao, a pošto mnogi misle drugačije najbolje je da se vrati u još većoj moći. Mnogo toga primjećujem od kako su se Milaković vratili, ali baš to vidim kao zasluženo mnogima koje su gadno načepili. Iz tog iskustva se nadam poveatku Lukača

      Izbriši
    13. O kom kriminalu da pišem, nisam skontao. Ako je vezano za garažu UKC već sam odgovorio.

      Izbriši
  3. Kod nas čim neko drugačije misli ili piše, odmah je nečiji bot, neko ga plaća itd. Pa to da je tako, svi bi bili puno k'o brodovi. A ako je stvarno tako, daj napišite kome da se javim, kako to ide...ne bi li i mi ostali nešto zaradili. Đajić je zajebant, od onih tipova koji pričaju samo o ženama. Znam dosta običnih ljudi koji su sa njim na "ti" (jer je on takav). Dosta prizeman lik. Da voli ušićariti, vjerovatno voli, kao i 99% drugih političara. Treba samo uzeti u obzir da je lik doktor, i to dobar. Tako da njemu politika i ne treba da bi živio i preživio, dok god većine drugih političara i nije tako. Isto tako, Boro ga brate idealizuje na osnovu nekog ličnog iskustva. Ja lično mislim da su oni svi "u 5 deka", kako narod voli reći. Niti je anđeo, niti je kriminalčina..a istina je uvijek negdje između.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično rečeno - ISTINA JE UVIJEK NEGDJE IZMEĐU. Bilo oko Đajića amog ili mog odnosa prema njemu. Na skupu u Prijedoru bio je domaćin ministrima iz Srbije i fokusiran na one koji su im prilazili. Kad me je ugledao došao je do ograde da se pozdravimo i uslikamo, šta meni naprosto znači pošto se zna u kakvoj sam poziciji. Niti me treba pozicija, ni opozicija, a po komentarima vidimo i koliko me narod "cijeni", pa mi je drago kada me pojedinci uopšte "prepoznaju". Poštujem svakog čovjeka koji mene poštuje i tu ne pravim razliku između poznatih i nepoznatih javnosti, no mnogi ne bi trebali "zaboravljati" određene stvari, a vidim kako se ponašaju.

      Mnogi uglednici čekali su da sa mnom popiju kafu i iznesu mi probleme, jer sam bio dosta zauzet i često na putu. Nemam predstavu koliko puta sam pojedincima "skinuo kamen s vrata", posebno kad bi se našli na udaru zaista opasnih krimosa, a najviše šta ih je to koštalo bila je jedna marka za kafu koju sam sa njima popio. Hiljadu ručaka sam odbio, da ne govorim dalje. Kad je mafija udarila na mene svi su "zaboravili" koliko sam im valjao, šta opet nije bio problem po mene, nego je sopstveni nemoral mnogima se obio o glavu. Ja sam preživio i odbranio se, a mnogi znaju kako su prošli bez moje pomoći i zaštite. Pretrpili su veće štete od mene.

      Mnogo toga nikad neću javno izreći, jer ako sam nekom pomogao onda se time nema smisla hvaliti. Kažem uopšteno da sam valjao ogromnom broju ljudi, ali ništa pojedinačno ne otkrivam. Sa druge strane, ako nije na štetu ili problem te osobe, pohvalim svakog ko meni pomogne, pa tako i Đajića. Em poštujem to šta je uradio za naš zdravstveni sistem, em ono šta je pomogao mladiću na moju molbu, a kako vidite nemam problem to javno izreći. Ne znam čemu bi uopšte služilo MIŠLJENJE ako ga skrivamo.

      Svako dobro.

      Izbriši
  4. Borislave, šta se desilo sa čuvenim Begićevim porno snimkom, da li se na kraju ustanovilo da li je i Draško na snimku ili ne? Da li je dio sa Draškom isječen ili je neka druga igranka u pitanju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po onome šta je Begić ispričao svojim pokroviteljima snimak je nastao u Zagrebu kada je pretjerao sa kokainom i nije znao šta radi, dok je Draško tada bio u Crnoj Gori. Meni su prenijeli ono šta su iz njegovih usta čuli. Sa druge strane Draško jeste na snimku, bar po informacijama onih koji su time trgovali. Primjera radi, Vasković je na svom blogu objavio da postoji eksplicitni snimak Stanivukovića nekih 4-5 mjeseci prije objavljivanja, a objavio sam kako objavio sam za koji iznos ga je nudio Igoru Dodiku i kako ga je ovaj otjerao u materinu. Po dosta izvora zna se ko je treći na snimku, pored Begića i Stanivukovića, a šta odgovara periodu kada je doista sniman. Mnogo ranije negoli Begić tvrdi.

      Iskreno: niti bih objavio tako nešto, niti sa tim stvarima mešetario, pa sam ostao na nivou saznanja koja su mi dobro upućeni izvori sami prenijeli. Od istih sam u jeku afere dosta toga znao, ali nisam objavio jer me je Begić tako molio. Nakon par mjeseci bio sam zaprepašten kakve grozote Begić i Stanivuković pišu o mom sinu i tek tada sam objavio saznanja i Begićeve poruke na tu temu. I objasnio kako sam zažalio dan kad sam te bitange uopšte upoznao, a kamoli što sam ih promovisao i podržavao kao što načelno podržavam mlade u borbi za sopstvenu budućnost.

      Izbriši
  5. Običan čovjek neće zaboraviti. Draško je za ove dvije, tri godine više učinio za raju, sirotinju i izbjeglice nego svi dosadašnji gradonačelnici. Svi prethodni su bili sluge sekte na vlasti. To je nesporna činjenica. Da se ne snalazi najbolje i to je činjenica ali sa koalicionom skupštinskom većinom koja, po nalogu Rudonje, ne dozvoljava razvoj i napredak Banjaluke, objektivno ne može više ni učiniti. Rudonja preko nesretnog Đajića realizuje svoju prijetnju izrečenu u izbornoj noći, a ovaj to ne konta već okreće građane Banjaluke protiv sebe. U kompletnoj priči Rudonja svršava od zadovoljstva a Đajić i Stanivuković ispadaju njegovi korisni idioti. Kako god dalje bilo prije ću glasati za crnog đavola nego za ovu sektašku marvu. Toliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima istine u tome da Dodik koristi sukobe Đajića i Stanivukovića. To je njegov stil vladavine. Tako nekad davno dođe Špirić i svašta ispriča protiv Radmanovića, a Dodik ga "podrži". Onda dođe Radmanović i udari po Špirići, pa dobije istu takvu "podršku". Nikako da zapamtim ime starog banjalučkog udbaša koji decenijama neformalno savjetuje Dodika, no vidi se da ga je dobro obučio.

      Jedino šta valja podsjetiti da je Stanivuković sa svim svojim tadašnjim medijskim resursima (Begić, Vasković, Vukan, pa sve do Trivićke i Radovića) udario na Đajića zbog potezanja pitanja izglasavanja opoziva. Sasvim logičan potez kad gradonačelnik nema skupštinsku većinu, ali kako je vrijeme pokazalo Dodik i Stanivuković su imali lopovske dilove zbog kojih je opoziv stalno odlagan.

      NO, BAR IZ DANAŠNJE VIZURE TREBALI BI I STANIVUKOVIĆA SVRSTATI U "SEKTAŠKU MARVU", kako navodite. Ja bih to prije nazvao lopovskom bandom. Ili ćemo povjerovati kako lik bez ikakvih primanja može kupovati skupe jahte, limuzine, konje... Pobogu objavio sam kako je u ljeto 2022. godine u Laktašima Draškov ujak tajkun Nikola Vukelić preuzeo 5,5 miliona KM na ime dilova sa Dodikom i režimskim tajkunima. Ili jedino vama nisu poznate sprege Stanivukovića i Vukelića sa tajkunskom grupacijom okupljenom oko Kaje Milanovića? Za Draškovog vakta dobijaju sve ono šta su pod Igorom Radojičićem samo mogli sanjati. Radijičić je imao petlju Lukača odbiti za legalizaciju kuće na Petrićevcu, a sad je toj i takvoj bandi "svanulo". Ne možemo izjednačavati izbjeglicu koji ne izgradio kuću na placu dobijenom od grada i milionere koji su Srpsku opljačkali do gole koske.

      Izbriši
    2. Kog starog banjalučkog udbaša? Pa svi oko Dodika su udbaši , što banjalučki a što iz ostalih krajeva "lijepe njihove i naše". Čak su i Špirić i Radmanović stari udbaši.

      Izbriši
    3. Ovaj nije "priučeni" nego pravi i sa ogromnim iskustvom. Živi povučeno i šira javnost za njega jako slabo zna. Meni je to otkrio drug koji zna dosta o njemu, no to je prije 4-5 godina i nr znam je li uopšte živ.

      Izbriši
    4. SLAVKO MITROVIĆ

      Izbriši
  6. Mogao bi se o tekstu i komentarima roman napisati. Šta sve radi pripadnik najnovije boračke kategorije , kako je to neko i mnogo prije Borislava šaljivo komentarisao , "sinovac poginulog borca" je stravična priča i slijedi put u propast koji je zacrtao režim. Na žalost , svi ovi cirkusi sa Draškom i Vladom su samo zamajavanje i onako sluđenog naroda. Kao jedan od onih koje je Borislav proglasio botom a pare i dinara nisam od toga vidio pa čak ni sendvič i sok , zaključujem da smo , ne u dubokom svemiru nego ... , u predubokim govnima.
    U ta govna su nas bacili neobrazovani ali i obrazovani a ipak neformirani kao ljudska bića. Džabe papir (diploma) ako nije u posjedu formirane osobe i ako je taj papir u službi mahanja pred očima naroda. Mahanje i odvlačenje pažnje kao i kod mađioničara. Prava "madžikurama" , sada ga vidiš sad' ga ne vidiš.
    Ne bih se javljao ali me ponukao posljednji komentar koji veliča Draškova djela kojima je učinio mnogo za "raju , sirotinju i izbjeglice". Na žalost i iako to , na prvi pogled , tako izgleda on je učinio strašne stvari koje će nam se tek obiti o glavu. Na to se upecao i gradonačelnik Bjeljine ali nije u stanju pratiti Draška jer ima mnogo manje novca. I nije u pitanju samo Draško jer iza Draška stoji čitav PDP ali i SDS kao što stoji i SNSD sa svojim trabantima.
    U svakom slučaju , ovaj bot zaključuje da smo ga najebali , svakako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lično mislim da je Draško završio političku karijeru i to jako neslavno, samo što on to nije skontao. Sadašnja dešavanja pratim jer mi izgleda da će i Dodik zajedno sa njim na smetlište, ali tu valja biti oprezan. Ja sam ga više puta otpisivao pa vidio da sam pogriješio. No, naš najveći problem je što na vidiku nema sposobnog političara, a sad bi nam nasušno trebao. Volio bih da je drugačije3, ali ni Jelena Trivić nema ozbiljnog potencijala. Zato se slažem da smo naje...

      Izbriši
  7. Čisto govno od teksta koji je napisan u svrhu lizanja čmarnog kolutića doktora crte. Nijedan normalan čovjek neće braniti ni pederčinu Draška ni crtu, ne zna se ko je veće govno od njih dvojice. Ovo što rade je cirkus da bi se Drašku podigo srozani rejting, čuj oni skontali protestovati protiv spomenika kad je on sjebo parking i iskopo rupčagu, gdje su bili prije početka radova. Čuj oni protov poskupljenja parkinga a poskupili su sve ostalo, skupštinska većina je aminovala sva ona prethodna poskupljenja. Al

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdje ste u tekstu našli pominjanje Đajića, parkinga i šta sve pominjete? Ukazao sam na zakon za koji pojma niste imali da uopšte postoji (o spomenicima), pa kako se Draško lažno predstavlja o kako muti sa izgradnjom spomenika, a vi tepete vazda iste mantre.

      Izbriši
    2. Svi mi to znamo, nisi ništa novo napiso, nego si botovo za doktora crtu, to je poenta

      Izbriši
    3. E da mi je vidjeti zakon koji si ti pročitao, pa da malo o tome diskusijemo. Ja sam jedva našao zakon o spomenicima, a vi kao svi znate za isti. Ili poznajete zakonsku materiju o pravima boraca. Nemojte me nasmijavati. Ima jedan podzakinski propis koji je najvažniji za ovu materiju, ali ga iz određenih razloga ne pominjem.

      Izbriši
  8. A Panter?Komentara njegovih nema,vidim ga sinoc ispred TROPICA,auto od par desetina hiljada evra,čisto sumljam da je to od ovaca?

    OdgovoriIzbriši
  9. Evo ne mogu se načuditi što ti ko vrli pravnik planetarnog kalibra nisi napiso tekst o onoj pizdariji od pisma spskih sudija a nijedan se nije potpiso, mislio sam da ćeš ti to prvi da raskrinkaš

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam upratio tako nešto, a što se tiče sudija tu pokvarenu bandu sam do detalja raskrinkao na temi Milana Tegeltije i potkivanja. Pa i u dosta tekstova na druge teme. Da znam za nekog časnog sudiju sutra bih pisao o njemu, a stalno ponavljati da septička jama smrdi nekako mi dosadilo.

      Izbriši
    2. https://www.youtube.com/watch?v=6Iy5h35qlxw

      Izbriši
    3. Vidio sam kasnije. To blage veze nema sa sudijama šta iz sadržaja svako upućen lako shvati. Bolje bi Dodiku bilo da se ne provaljuje sa ovako glupim pokušajima uticaja na sud i sudije da mu ne potvrde optužnicu. Ja jedino da objavim koja "pravnica" je ovo sročila. Vraća mu se šta je zaslužio.

      Izbriši
  10. kazes da je Djajic situiran, zanima me otkud mu tolika situiranost i drugo sto me zanima je posto i ti Boro tvrdis da je Dodik zlo i lopov sta mislis jel moguce da pored takvog šefa neko bude na tako velikoj funkciji u njegoovoj stranci a da je mrtva postenjacina jer mislim da onaj ko je imalo posten sa njim ne bi ni kafe popijo a kamoli bio predsjednig najjaceg gradskog odbora u Dodikovoj stranci

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Coece lik ima 4000 km najmanje kao direktor bolnice, tolike godine je najpoznatiji doktor i logicno da je situiran

      Izbriši
    2. Ee sada Pa nemoj tako teska pitanja postavljati

      Izbriši
    3. I Lukac je bio nacelnik ministar (i ko zna sta vec) zadnjih 20 godina pa se njegova situiranost dovodi u pitanje (ako se razumijemo)

      Izbriši
    4. Ljudi, tolika opozicija, pa stranci i ko još nikako da otkriju nešto konkretno za Đajića. Ukoliko to od mene očekujete na pogrešnoj ste adresi.

      Izbriši
    5. Pa nije to tako puno para koliko se Dzaja razbacuje , ne vjerujem da postoji postenjacina u SNSD

      Izbriši
  11. Uvijek se pitam kako uopste mogu ovu bljuvotinu citati, ali svaki put pomislim da ce Boro napisati nesto pozitivno, iskreno i bez lazi. Zajebem se svaki put. Boro stari magarac, ludjak

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iz ovog komentara vidi se koji od nas dvojice je veći magarac

      Izbriši
  12. Bio mi jedan agent iz DB na slavi iz Pd,kaze da si bio tolika "fukara" i "nedisclipovan" u polici to bože sačuvaj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U odnosu na DB sam baš bio nedisciplinovan, a pošto sa njihovim "agentima" nisam sadio plantaže marihuane bio sam i fukara. Šta da se radi, evo i četvrti ministar iz SNSD -a nikako da me "disciplinuje". Možda nije do mene nego su oni nesposobni. Pozdravi tog "agenta" i reci mu da mi to kaže u facu ako ima damu. Umjesto što me kao čkapi pozdravlja uz smješak. Pošto me svi tako pozdravljaju ne mogu znati o kome je riječ, ali kad ima takvo mišljenje što ga i ne pokaže. Ili pamte kako biva kad ih "uredujem", stara garda pamti kako to biva. Eto da se ne hvalim sam, neka drugi pričaju stvari koje se dugo pamte.

      Izbriši
  13. Bogami i taj iz DB je sigurno nekakav svetac

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što neko to već ovdje reče : Sve su to ista govna.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić