Šmit definitivno luđi od Hitlera!

Danas čekamo najavljenu smjenu i procesuiranje Milorada Dodika od strane "njemačkog turiste" Kristijana Šmita kao presedane kakve svojevremeno nije činio Adolf Hitler. Poslije ovoga ne bi me čudilo da naloži bombardovanje poput onog od 6. aprila 1941. godine. Sankcionisanje predsjednika zato što je izvršio obligatornu radnju naloženu ustavom ravno je ponavljanju državnog udara iz 1997. godine kakvim su Dodika pozicionirali kao okupacionog namjesnika.

borislav radovanovic blog

Posmatram kako se razbuktava medijski haos oko nečeg šta bi mogli nazvati "Dan D" za Bosnu i Hercegovinu, sa ozbiljnim potencijalom da postane svjetska tema. U biti sve se svodi na najave "njemačkog turiste" Kristijana Šmita da bi Milorada Dodika mogao smjeniti sa pozicije Predsjednika Republike Srpske i izložiti krivičnom progonu, a u opticaju su i slične sankcije prema Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću i sve do Milke Devušić kao v.d. direktora "Službenog glasnika RS".

Mnogi prenose jučerašnju "inforamacije" portaloida Ljudski.ba da bi odluka o smjeni Dodika mogla biti donesena "u narednih 24 sata". Hoće li "turista" Šmit biti agilan poput Dodika ostaje da se vidi, no ovaj mu je bacio rukavicu u facu i sad ćemo provjeriti prijeti li njemački okupacioni namjesnik - iz prazne puške. Konkretno: Dodik je potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila na Sedmoj posebnoj sjednici održanoj 21. juna 2023. godine.

Sa druge strane Kristijan Šmit je svojim odlukama oglasio ništavnim sve zakone i odluke Narodne skupštine denesene na zadnje tri posebne sjednice, te izmjenama Krivičnog zakona BiH stvorio pravne osnove za krivično gonjenje u slučaju daljih radnji stupanja na snagu spornih entitetskih zakona. Po Šmitu ili "tumačima" njegovih odluka Dodik nije smio potpisati pomenuti ukaz o proglašenju zakona.

"Ja sam u subotu donio odluku da 'ilegalni' zakoni koji su donesni u Narodnoj skupštini Republike Srpske ne stupe na snagu, da to ne dopustimo. Imam osjećaj da Milorad Dodik misli da se zakon i pravo ne odnose na njega i da on sebi može dozvoliti ono što malo ko drugi smije“ rekao je juče Šmit uz isticaje da su sve "opcije na stolu" - uključujući i smjenu Predsjednika Republike Srpske. I time produkovao opštu uzbunu.

Elem, ovde imamo dualizam pravnih osnova koji nisam upratio da se pominje u aktuelnim političkim, pravnim i medijskim "nagonjenjima". Koliko Dodika kao Predsjednika RS pravno obavezuju odluke "njemačkog turiste" možemo raspravljati godinama i teško da ćemo iznaći jedinstveno tumačenje. Sa druge strane ima obligatorne norme Ustava Republike Srpske kakve naprosto mora izvršiti. 

borislav radovanovic blog

Kako vidite na gornjem skrinšotu član 80. Ustava RS decidno u roku od sedam dana NALAŽE donošenje ukaza o proglašenju zakona usvojenog u Narodnoj skupštini. Obzirom da nije našao razloga za zahtjevanje ponovnog odlučivanja Dodik je jednostavno izvršio dužnu radnju. Apostrofiram: Predsjedniku Republike Srpske ustav nije dao mogućnost drugačijeg ponašanja i ovde samo možemo govoriti o izvršenju pravne obaveze najvišeg ranga.

Problem je što se "turista" Šmit postavlja iznad Ustava RS i poteže sankcije protiv Dodika zato što je izvršio ustavom nametnutu radnju povodom zakona donesenog u Narodnoj skupštini. Čak ni legitimno imenovani Visoki predstavnik UN-a nema pravo na pravne radnje kakve čini Šmit. Time će zasigurno naići na žešće protivljenje u Republici Srpskoj, pa u konačnici i srpskog naroda. Sve do dva deklarisana zaštitnika Republike Srpske u Savjetu bezbjednosti, konkretno Rusije i Kine, koji sporna dešavanja uvijek mogu predložiti za raspravu.

Idemo dalje. Upratio sam dosta objava kako bi Tužilaštvo BiH zbog ove radnje protiv Dodika trebalo pokrenuti krivični postupak i zapitao sam sebe: jesu li ovi "stručnjaci" normalni? Globalna pravna praksa ne poznaje slučaj da je neko krivično gonjen zato što je izvršio obaveznu službenu radnju naloženu ustavom kao najvišim pravnim aktom i nad kojim je položio zakletvu. Svakom sa drugačijim mišljenjem stavljam se na raspolaganje za javnu razmjenu argumenata, a posebice ako nađe sličan primjer ovakvog pravnog presedana.

Što se tiče "propisa" Kristijana Šimita po kojima bi Dodik navodno mogao biti krivično gonjen nalazim veliki broj materijalnih i formalnih pravnih anomalija. Znači pročitao sam i prijedloge zakona na sajtu Narodne skupštine i sporne odluke na sajtu OHR-a, ali iz čiste pavničke znatiželje. Pošto Šmita ne smatram Visokim predstavnikom UN-a glupavo bi bilo ovde analizirati "pravne izvore" kakvi se ne mogu primijenjeni u Bosni i Hercegovini.  Budale na ogradi napišu "SLADOLED", pa niko normalan ne liže ogradu.

Daleko bilo da Dodik ima moju podršku za situaciju u kojoj se našao i to se najbolje vidi iz teksta Zakon o neprimjenjivanju Dodikovih odluka u kom čak izvodim sprdnje na njegov račun. Međutim, ovde imamo udare na Narodnu skupštinu i odluke zakonodavca Republike Srpske šta u tom i nebrojeno drugih tekstova godinama osporavam i Ustavnom sudu BiH i Visokim predstavnicima. Baš kao i Dodiku kada zloupotrebljava parlament. 

Suština pravne stvari je u tome da Narodna skupština ima pravo zakonom titulirati organe i tijela čije odluke će se objavljivati u "Službenom glasniku RS", uključujući i izmjene zakona u odnosu na Visokog predstavnika. Republika Srpska je jedan zaokružen ustavno-pravni sistem sa svojom trodiobnom vlašću i uređenjem koje bukvano ne poznaje Visokog predstavnika i Kancelariju OHR-a. U pitanju je tijelo državnog i međunarodnog nivoa, pa shodno tome valja razjasniti i objavljivanje pravnih akata Visokog predstavnika. Primarno ovde možemo govoriti o "Službenom glasniku BiH". Normalno, mislim na legitimnog predstavnika imenovanog u Savjetu bezbjednosti UN-a.

Republika Srpska kao jedan od dva ravnopravna KONSTITUENSA države Bosne i Hercegovine ima pravne instrumente kakvima može čak osporavati objavljivanje Šmitovih odluka u "Službenom glasniku BiH", a primarno idiotarije kojima mijenja Krivični zakon BiH. Nađite primjer u parlamentarnim demokratijama gdje inoskosni organ iliti pojedinac može propisati krivično djelo kojim se kažnjava nepoštovanje njegove samovolje, pa da raspravljamo o takvom pravnom presedanu. 

Nećete naći sličan presedan, jer onda govorimo o diktaturi, totalitarizmu ili OKUPACIJI, a nikako o parlamentarnoj demokratiji sa trodiobnom vlašću. Pojedinac dozvoljava sebi da propiše krivično djelo kojim nepoštovanje njegove volje postaje kažnjivo, pa naloži objavljivanje istog u službenim glasnicima, te pravosudnim tijelima određuje koga će progoniti. Takve idiotarije Adolf Hitlet nije činio!

Kao čovjek Dodiku bih mogao poželiti najavljeni krivični progon, smjenu i sankcije, odnosno da poštuju njegova prava taman koliko je režim poštovao moja u nebrojeno krivičnih, prekršajnih, disciplinskih, radno-pravnih i inih teško nezakonitih postupaka. Nakon toliko godina trpljenja TORTURE mogu samo zaključiti da ga sustiže davno zaslužena pravda. Kada sam na zidu policijskog pritvora svojom krvlju napisao "PRAVDA" zna se kako je režim javnosti predstavio taj pokušaj moje likvidacije.

Elem, kao pravnik koji želi sa svojom porodicom i nadalje živjeti u zemlji u kojoj sam rođen, pa čak i kao borac prve kategorije i sin poginulog borca koji smatra da je Republika Srpska i nadalje potrebna u očuvanju vitalnih interesa mog naroda, moram razdvojiti struku i emocije. Kakav nam je interes jednog DIKTATORA zamjeniti drugim bez obzira zvali se Milorad ili Kristijan? I koji će zakonodavnu vlast i pravosuđe svesti na vazalni oblik ili sredstvo samovolje?

Imamo ovakva iskustva i mnogo puta sam pisao kako su isti ovi inostrani faktori 1997. godine počinili državni udar protiv Republike Srpske. Upravo ovakvim radnjama svrgli su legitimnu vlast i za premijera doveli Milorada Dodika. Samo teške budale mogu povjerovati da će nakon ovog državnog udara na vlast dovesti nekog časnog patriotu. Iole odgovoran čovjek ne bi pristao razgovarati o tim stvarima, a kamoli prihvatiti ponuđenu poziciju. 

Uostalom, zašto Kristijan Šmit i centri moći koji stoje iza njega "udaraju" na Dodika tamo gdje je samo izvršio ustavnu obavezu? Na raspolaganju imaju milion i jedan način da Dodika bukvano unište kao mnogo moćnije Sadama Huseina i Momera el Gafafija, a posebice u okolnostima kada je njegov "pokrovitelj" Vladimir Putina zabavljen sopstvenim ozbiljnim problemima.

Biće da je Šmitu i ostatku bratije cilj Dodikovo "disciplinovanje" u pravcu dalje realizacije po našu zemlju pogubne i razorne politke, a nikako njegova politička eliminacija kakvom se javnost zdušno bavi. Sa druge strane Dodik kao poznati hazarder daje im prilike za ispoljavanje stvarne moći baš kao u više ranijih situacija koje sam razjašnjavao brojnim tekstovima. Koga zanimaju detalji lako ih nađe na blogu i mnoštvu portala koji su preuzimali moje tekstove.

Slijedi li nam još jedan "igrokaz" kakvima decenijama svjedočimo ili je ovo doista kraj Dodikove vladavine kako najavljuju njemu nenaklonjeni mediji vrlo brzo ćemo moći razaznati. I umjesto nagađanja baviti se realnošću. No, najvažnije, moći ćemo procjeniti ko je stvarna meta dejstava - Dodik ili Republika Srpska. Kako u tekstu sa gornjeg linka rekoh pomno pratim dešavanja u Rusiji i prepoznajem istu matricu dejstava, ali o tome više narednih dana.

Ukoliko Kristijan Šmit danas ili narednih dana realizuje najavljene poteze možemo jedino govoriti o "Danu D" sa nesagledivim posljedicama. Ponavljam Hitler je bar stvarao privid uvažavanja njemačkog ustava i Reichstaga, odnosno za mog znanja nije inokosno donosio zakone i onda nalagao pravosuđu koga će po tim zakonima progoniti. Zato naslovno i tvrdim da je Šmit luđi od Hitlera, koji je u Mein Kampfu zapisao da je potcjenjivanje Srba prije Velikog rata bilo totalno pogrešno.

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Aneks 10 - Sporazum o civilnoj provedbi
    Republika Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska, Savezna Republika
    Jugoslavija, Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska ("Strane")
    sporazumjele su se o sljedećem:
    Članak I: Visoki povjerenik (predstavnik)
    Strane su se sporazumjele da provedba civilnih aspekata mirovnoga rješenja
    obuhvaća velik raspon aktivnosti uključujući: nastavak pružanja humanitarne
    pomoći dok je god to potrebno, obnovu infrastrukture i gospodarsku obnovu,
    uspostavu političkih i ustavnih institucija u Bosni i Hercegovini, promicanje
    poštivanja ljudskih prava i povratak prognanika i izbjeglica te održavanje
    slobodnih i poštenih izbora sukladno rokovima što su navedeni u Aneksu 3
    Općega okvirnog sporazuma. Veći broj međunarodnih organizacija i agencija bit
    će pozvan kako bi pomogao u tom procesu.
    Zbog kompleksnosti s kojima su suočene, Strane zahtijevaju postavljanje
    Visokoga povjerenika, koji će biti imenovan u skladu s relevantnim rezolucijama
    Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, kako bi stranama olakšao napore, pokrenuo
    i, ako je prikladno, usklađivao aktivnosti organizacija i agencija koje su
    angažirane u civilnom aspektu mirovnoga rješenja na taj način što će provoditi
    zadaće povjerene rezolucijom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I gdje tu stoji da može donositi ili nametati zakone, odnosno dorektno vršiti zakonodavnu vlast? Ja sam više puta pročitao mirovni sporazum i njegove anekse, a u mnoštvu tekstova onda kritikovao srpske vlastodršce zbog prihvatanja nametnutih odluka koje nemaju uporišta u mirovnom ugovoru koji smo potpisali kao ugovorna strana. Nije zapadu u interesu smijeniti Dodika i rizikovati da se moraju boriti sa ovakvima poput mene koji poznaju materiju i u tumačenjima znaju kako postaviti stvari

      Izbriši
  2. Ma kakva smjena, to su dva drugara! Ovo je samo predstava kao mnogo puta do sad sa raznim visokim predstavnicima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno izgledna opcija i to sam istakao u tekstu.

      Izbriši
    2. Sve je ovo farsa... godinama gledamo i slusamo jedno te isto.. on laje i nikom nista, a nasi resursi nestaju, nasa djeca pune Njemacku. Misle stranci ako nam udare na Republiku da cemo stati u zastitu Dodika pa nece vise biti lazni predsjednik sa glasovima koji su mu stranci poklonili na laznim izborima. Mislim da su se zeznuli. Nece niko stati na stranu Duduka. Mozda i bi narod nasjeo da nam se nije desio DAVID.
      PRAVDA za Davida!! PRAVDA za sve nevine zrtve ovog rezima koji su nam nametnuli stranci!!!

      Izbriši
  3. Gospodine Boro, pitanje za Vas. Da li ste Vi po struci pravnik ili ste bezbjednjak? Elem, negdje sam u komentarima pročitao da ste završili Fakultet bezbjednosti a u ovom tekstu pišete da ste pravnik. Inače, pratim Vaš rad i često čitam Vaše objave. Imate sjajno pero i što bi se reklo "britko".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na diplomi stoji "diplomirani pravnik za bezbjednost i kriminalistiku". Znači program koji objedinjuje tri oblasti - pravo, bezbjednost i krimimalistiku. Imate smijer koji objedinjava pravo o bezbjednost i to dominantno rukovodioci policije, dok ovaj moj profil namijenjen je za policijske inspektore. Identično se odnosi na zanimanje "diplomirani pravnik unutrašnjih poslova" sa opštim i kriminalističkim smjerom. Slična tituliranja slijedimo još iz SFRJ kada kreću prve specijalizacije u oblasti visokoškolskog obrazovanja policije. I logično je ovakvo povezivanje više oblasti jer u biti sprovodite zakon (pravo), unutar sistema bezbjednosti, a krimimalistiku morate učiti zbog posebnosti te nauke. Kao što imate međunarodno pravo, bankarsko pravo, notare, upravno pravo i nebrojeno drugih užih specijalnosti, tako je i sa policijskim rukovodiocima ili inspektorima.

      Izbriši
  4. Nista o britkog pera kad on u 21 vjeku koristi Hitlera u poredenju sa savremenom evropom.Zao mi je svakim danom se sve bise razvodnjava Boro.Imam saznanja a provjeravam ih da on prepisuje tude tekstove uz ubacivanjem svojih nedefinisani pravnih neutemeljenih nekih njemu poznati pravni zakona pravila i nezna sta vec.Nemoj se ljutiti jeli si bezbednjak ili pravnik odluci se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ubjedljivo najveći Hitlerovi financijeri bili su J.P. Morgan i Engleska banka, a za koje znamo kako su profitirali ratom koji su preko ludog Hitlera proizveli. Ke li se do danas nešto promjenilo? Još od 2014. na svom blogu problematizujem proslavljanja "pobjede nad fašizmom", a fašizam nikad nije bio jače izražen. Kasnije smo došli na ono šta sam najavio - da će Rusija i Evropa različito obilježavati tu "pobjedu". Lako se bilo pomiriti Francuzima i Švabama kad je tek trećina Francuske pod nacistima, dok je ostatak kontrolosala kvislinška vlast odana Hitleru. Od evropskih naroda jedino Srbi nisu bili na Staljingradu, tako da je Rusija i tada kao i danas ratovala protiv cijele Evrope. Baš kao i prethodno kada je Napoleon predvodio Evropu.

      Izbriši
  5. Ne razumijem šta je autor prvog komentara želio reći?
    Nigdje tu ne piše da “visoki” može mjenati ustav i zakone ali nije ni on kriv nego smo krivi mi a jedan od najvećih krivca je , upravo , Milorad Dodik. On je pomogao “visokom” tačnije skoro svima njima da počnu silovati sporazum iz Dejtona kao što su poslije počeli silovati i onaj iz Minska ali tu su naletili na mnogo tvrđe. Da ne nabrajam sva silovanja kao što su tablice , Brčko , platni promet , itd. , itd. , … .
    Biću iskren i priznati da nisam čitao sporazum ali sam čuo da je , po sporazumu , Hrvatska dužna svim protjeranim Srbima , koji su bili zaposleni , povezati radni staž do oktobra mjeseca 1996.g. , svim penzionerima isplatiti sve neispalćene penzije a po nekim glasovima i isplatiti otpremnine svima koji su ostali bez radnog mjesta zbog progona. Ako je to tako , zašto ni jedan visoki nije smjenio ni Tuđmana , ni , Josipovića , ni Kolindu a ni Milanovića?
    Svi ti “visoki” su provodili anti-srpsku politiku ali mnogo manje u korist Bošnjaka nego što se misli jer su Bošnjaci samo poslužili da se prava agenda prikrije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično rečeno, Dodik i Visoki predstavnici zajedno su "silovali" i državu i narod. Što se tiče navoda oko Hrvatske nema ih ovde jer je u pitanju mirovni sporazum za BiH, a Tuđman i Milošević su suštinski potpusali da neće poratno pokušavati dijeliti zemlju, nego da će uvažavati suverenitet i teritorijalni integritet BiH. U nekim drugim međunarodnim aktima Hrvatska se na svašta nešto obavezivala, ali nikad ništa nije ispunila.

      Izbriši
    2. Neki dan Duduk Milo izjavljuje otprilike nesto ovako: Pola Brckog je nase.
      Mamu mu jebem fasisticku!!!! Za koridor je nas narod izginuo. Izginuo da njegovi Laktasi i cijela Krajina mogu imati vezu sa Srbijom tj.da mozemo svi imati lanac snabdijevanja. On potpisao danasnji status Brckog, a sad nam provlaci ideju o pola toga za sta smo mi ginuli.
      I njega i Šmita naglavacke objesiti da vise na semaforu u Brckom!!!

      Izbriši
  6. Ne gotivim Milu ali ga treba podrzati. Stao je na stranu Rusije i ne dopusta petljanje ovom turisti i ambasadorima u vodjenju politike. Kako nam država moze biti suverena i nezavisna ako nam neki stranac može raditi sta hoce. To je prvenstveno pitanje za muslimane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi primarno trebamo podržati sami sebe od jednih te istih centara moći koji nam preko tri decenije razaraju živote. Svaka moderna država suverenitet crpi iz svojih građana, gdje stoji primjedba da bi najmnogoljudniji narod trebao smanjiti podaništvo ino faktoru i iz korijena promjeniti politiku. Ako pojedini političari sa OHR-om ostvaruju lične interese na shvatam kakve vajde od toga imaju Bošnjaci. Čine polovinu stanovništva BiH-e a ponašaju se poput romske manjine. Ciganija teška što bi rekao Dodik

      Izbriši
    2. Kad su u pitanju stranci treba podrzati Dodika ako istraje i ne podvali kukavicije jaje sto je njemu uobicajeno. Inace ne gotivim Dodika ali ovoe balije i visoki predastavnici i zapadnjaci mi idu na ku..c

      Izbriši
    3. Sto bi podvalio, ostao je i bez investicija EU zbog politike i podrske Rusiji. Mislim da ga sada treba podrzati u borbi protiv ovih zapadnih okupatora

      Izbriši
    4. zar jos niste ustanovili da je za narod u republici Srpskoj jedini pravi okupator Milorad Dodik ?

      Izbriši
    5. Tacno tako ali i njega su doveli okupatori na tenku sto znaci sila = okupacija

      Izbriši
    6. Upravo Šmit tj.stranci to hoce da postignu... da nas natjeraju da stanemo na stranu Dodika.
      Ne moze... prekasno je... nije mu bilo dosta sto se napljackao za sebe dok je nasu djedovinu rasparcavao i davao strancima vec je poceo i da ubija nasu djecu. Bilo na nacin kako je ubio Davida ili kako godinana pokusava Borinu djecu da "ubije".
      Milokradu treba narod da sudi, jednako kao sto smo htjeli i Karadzicu, ali su ga stranci spasili odvodjenjem na lazni sud.

      Izbriši
  7. Boro ajmo se dignuti na ulice da zastitimo predsjednika republike Srpske od ovog stranog zla

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zlo braniti od zla sta je gore.

      Izbriši
    2. Napokon od njega da docekamo ovakav vid politike i ne valja nam ni to. Nije problem ni u Dodiku, ni blogeru ni strancima, problem je u narodu

      Izbriši
  8. Bravo Milorade, jebi ih u pojam. Pun mi k i stranaca i ovih muslimana sto moljakaju nekakvog Šmita da svrgne s vlasti čovjeka koji je dobio izbore i koji je dobio podrsku naroda Republike Srpske. Ako treba, nek se cijepamo na 2 dijela i da se ne ljubimo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa seronja jedan, tebe i Dodika MUSLINANI hrane vec 25 godina.

      Izbriši
    2. Jebo vam Dodik mater glupu svima koji ga branite, njega ja taj Šmit i postavio za predsjednika tako što mu je aminovao krađu izbora

      Izbriši
  9. Vodi ti Milokrada sebi kuci, nama nije potreban. Ne treba nam laznjak kakav je on. Taj peder nije nikad dobio izbore u Srpskoj. Tenkovi su ga doveli. Rasprodo je sva nasa prirodna bogatstva, zavio nas u crno i jos nas javno preko medija vrijedja i naziva ko zna kakvim imenima. Neka nam objasni ovaj lazni predsjednik kako su roditelji iz groba svoje navodno mrtvorodjene bebe iskopali flasu od koka kole. Neka nam objasni ko i zasto nam je ubio Davida, a njegovog oca progone. Neka objasni lazni predsjednik kako je mogao da da Brcko krvlju srpskom oslobodjeno. Neka objasni ovaj laznjak od kuda tolike kriminalcine u nasoj policiji. Ma na drvo ga objesiti. I njega i Smita.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam iz Brčkog, tu sam rođen, tu živim. Muslimanske sam vjeroispovijesti, pa bi vas zamolio da mi samo objasnite od čega je to Brčko bilo ugroženo, pa mu je trebalo oslobađanje?

      Izbriši
    2. Izvini, pogresno si razumio tj.u ljutnji sam se pogresno izrazio. Nije trebalo Brcko oslobadjati od nase brace muslimana ili katolika vec osloboditi put za potrebe snabdijevanja stanovnistva koje je ostalo zapadno od Brckog. Jbg..stranci, Tudjman, Milosevic, Alija i sva ta žgadija dogovorili se tako i upustili hrvatsku vojsku da put presijece. Znali su da Srbi ili moraju proguliti ili pokrepati od gladi i bolesti. Odlicno su to sve izveli. Bitno je bilo da se porokamo, a da oni zavladaju i opet sve iz Bosne da izvuku na svoj truli zapad. Vidis da izbore laziraju i dan danas i svaki dan proizvode vjestacke krize. Nadam se narod nije vise tako glup. Ziv ti meni i veliki pozdrav za Brcko!!!

      Izbriši
  10. Imam informaciju da SNSD daje Blogeru 3.000 evra mjesecno da igra i pise dvostruku igru kao i sam predsednik te stranke sto ovaj nebulozni narod vara 20 godina.Cak imam informaciju da ce mu i stan kupiti u BL.Kako Volovska glava sere za Dodika,tako i Dodik sere protiv stranaca a u stvari igra dvostruku igru.Bloger nema Morala ni sekunde.Poz.od starijeg policajca u pemziji.Lp

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)