DNO DNA: Repubika Srpska ukida zatvorske kazne za korupciju

Izmjenama Krivičnog zakona kriminalizovana vlast osigurava da počinioci u nekoliko stotina predmeta procesuirane korupcije odreda izbjegnu zaslužene zatvorske kazne. Sudovi će automatizmom morati usvajati zahtjeve osuđenih da kazne zatvora zamijene novčanim.

borislav radovanovic blog

Narodna skupština na aktuelnoj sjedinici zabija posljednje eksere u mrtvački sanduk Republike Srspke i to zakonskim izmjenama koje bukvalno nisu privukle pažnju javnosti. Još u martu ove godine ukazao sam kako "kriminalizacija klevete" služi tek za dezavuisanje i zamajavanje šire javnosti, a vidimo potvrđenu tadašnju procjenu i da prijedlog izmjena zakona doista odudara od nacrta istog.

Znači dešava se očekivani scenarij do nivoa totalnog neprepoznavanja režimske prevare, gdje Vukanovićeva mlada vedeta Đorđe Vučinić na sjednici hvali izmjene zakona kojima kriminalizovana vlast sebi pogoduje u izbjegavanju krivičnih sankcija. Prethodno su ispred skupštine sa okupljenima mantrali o "kriminalizaciji klevete" bez zrna svijesti kakvu prevaru korumpirana oligarhija izvodi na spornoj sjednici.

Istine radi i iskusne pravnike može zavarati predložena izmjena: "...u članu 46a. u stavu 3. riječi: 'može se' brišu se, a poslije riječi: 'osuđenog' dodaju se riječi: 'će se'“. Čak i kad pogledamo važeću pravnu normu: "Izrečena kazna zatvora koja ne prelazi jednu godinu dana, može se na zahtjev osuđenog zamijeniti novčanom kaznom, shodno odredbi člana 50. st. 2. i 3. ovog zakonika". Elem, ogromna razlika je između fakultativnog "MOŽE SE" i obligatornog "ĆE SE".

Po važećem zakonu sud je mogao razmatrati i ODBITI zahtjeve osuđenih da im zatvorske kazne koje ne prelaze godinu preinači u novčane ekvivalente. Izmjenama Krivičnog zakona sud će obligatorno i čak automatizmom morati preinačavati zatvorske kazne u novčane. Proizilazi da za teško korumpirane i kriminalizovane nosioce vlasti nema robijanja, a šta će u daljem tekstu biti razjašnjeno kroz konkretne razloge ovakvih zakonskih izmjena.

Prethodno moram ukazati na podvalu kada navode da se zamjena zatvorske kazne novčanom neće primjenjivati "na učinioce koji su ranije dva ili više puta osuđeni za istovrsno krivično djelo". Znači "pravo na izbjegavanje robije" korumpirane bitange moći će dva puta iskoristiti za uzimanje mita, pa dva puta za namještanje tendera, pa dva puta za štetne ugovore i slično. Samo je bitno da kazna zatvore ne prelazi godinu dana, a u praksi to je doista rijetkost.

I "poskupljenje" dana zatvora sa 50 na 100 KM takođe je režimska podvala obzirom da od "korona-pljačke" i ranijih godina imamo ogroman broj krivičnih predmeta u oblasti korupcije na koje će se primjenjivati zakon koji je važio u vrijeme počinjenja djela. Znači, korumpirane bitange će dan zatvora "koštati" svega 50 KM. Na raspolaganju imaju i opciju da se primjenjuje zakon koji je povoljniji za učinioca.

Sa druge strane ni u futuru neće biti problem od kriminalno stečenih stotina hiljada ili čak miliona maraka izdvojiti maksimalno mogućih 36.500 KM - da se ne mora robijati. I to uz mogućnost plaćanja u ratama čak godinu dana. Pa gdje to još ima? Normalno, na planu opšteg kriminaliteta ove zakonske promjene neće imati nikakve efekte jer odakle narkomanima i kradljivcima tolike pare, a i kad ih imaju te kategorije radije izdržavaju zatvor negoli plaćaju novčane kazne. Zna to struka odlično.

STVARNI RAZLOZI ZAKONSKIH IZMJENA

Nadalje se možemo pozabaviti konkretnim razlozioma izmjena Krivičnog zakona kakvima svjedočimo i to sa "kriminalizacijom klevete" kao sredstvom odvlačenja pažnje od pogubnog pogodovanja korupciji kao kanceru koji razara kompletno društvo. Čak bih rekao SRAMNOM pogodovanju korupciji zbog kakvog bi u svakoj razvijenoj zemlji imali ozbiljne proteste građana. Umjesto zamajavanja javnosti kakvo smo mogli vidjeti.

Za shvatanje suštine problema dovoljno je iskoristiti podatke objavljene od strane Transparency International (TI), a dobijene od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS), pa se imaju smatrati relevantnima. Tako doznajemo da su Tužilaštva u Bosni i Hercegovini tokom 2022. godine zaprimila 1.859 prijavu za krivična djela korupcije. Nominalno imamo 168 slučajeva više u odnosu na prethodnu godinu ili rast od 9 odsto. U 2020, godini imali smo "korona-pljačku" enormnih razmjera i sad se izmjenama zakona valjalo pobrinuti da procesuirane bitange izbjegnu zaslužene robije.

Po podacima TI čak dvije trećine prijavljenih krivičnih djela korupcije okonča se naredbama o nesprovođenju istraga, a i kad dođemo do presuda uglavnom je riječ o uslovnim i novčanim kaznama. Od presuđenih djela korupcije svega 29,6 odsto su zatvorske kazne, pri čemu su u cijeloj BiH za prošlu godinu izrečene svega ČETIRI pravosnažne kazne zatvora.

No, valja nam razmišljati proaktivno ukoliko želimo spoznati suštinu problema. Upravo tako malen broj pravosnažnih kazni znači da imamo veliki broj predmeta korupcije u fazama istraga i započetih suđenja - kakve valja okončati. Od toga jedan dio čine po režim vrlo nezgodni predmeti poput Branislava Zeljkovića čiji kriminal u Institutu za javno zdravstvo tokom pandemije sam sa dokazima objelodanio godinu prije pokretanja istrage. Iznuđene istrage!

Oligarhija Republike Srpske trenutno tavori sa stotinama i stotinama krivičnih predmeta u kojima politički postavljeni funkcioneri i službenici ne mogu se izvući od kazni zatvora. Zna se da te kazne neće prelaziti godinu zatvora, ali "uglađenoj gospodi" i dan proveden na robiji je potpuno neprihvatljiv. Na samu prijetnju zatvorskom kaznom svaki od njih će "odrukati" moćnike koji stoje iza počinjenog kriminala i korupcije, šta se nikako ne smije dozvoliti. Zato se ide na izmjene zakona!

Sad će korumpirane bitange potpuno relaksirano krenuti u sporazumjevanje sa tužilaštvom o priznanju krivice i čak zatvorom do godinu za one najteže delikte. Obzirom da će presude stizati po izmijenjenom krivičnom zakonu znaju da pretvaranje zatvora u novčanu kaznu više nije pitanje volje suda, nego zakona koji sudovi moraju ispoštovati po njihovim zahtjevima da pretvorbu kazne. Više nema straha od nekog odgovornog sudije koji bi mogao odbiti podneseni zahtjev.

Naši zakoni funkcionišu po principu "švedskog stola" - izaberi šta ti je draže. Problem je što će korumpirane bitange masovno koristiti zakonske benefite da kaznu zatvora do godine zamjene novčanom, ali sa računanjem dana zatvora po 50 KM shodno zakonu koji je važio u vrijeme počinjenja djela ili koji je po njih povoljniji. Imaju dva zajamčena pravna instituta na raspolaganju!

Nadam se da ste shvatili suštinu ujdurme kojoj svjedočimo. Dok nas zamajavaju "kriminalizacijom klevete" teško korumpirane i kriminalizovane bitange vladajuće koalicije sebi osiguravaju benefite za počinjeni kriminal. Mijenjaju zakon kako bi izbjegli zaslužene robije! I još su za takve marifetluke dobili pohvale studenta prava Đorđa Vučinića. Srećom se opredjelio za politiku pošto će tu pravnika teško ikad biti.

Ostale zakonske izmjene ne zavređuju pažnju obzirom da su koncipirane tako da će ih Ustavni sud RS odreda ukinuti. Pazite nebuloze da je moguće kazniti nekog za krivično djelo koje bi MOGLO prouzrokovati štetne posljedice. Bez jasno izražene štetne posljedice nema krivičnog djela, a apstrakcije ili pretpostavljanja naprosto nisu stvar krivične materije. Uostalom, nemam namjeru mijenjati način pisanja i javnog izražavanja, a već mi je polazilo za rukom primorati vlast na ukidanje propisa i čak uredbi sa zakonskom snagom.

Sa druge strane režimu ni dosad nije bio problem hapsiti i progoniti sve nas koji se usuđujemo objelodanjivati kriminal i nemoral, pa zato i ističem kako "kriminalizacija klevete" jeste u funkciji fingiranja stvarnih dešavanja. Ili odvraćanja pažnje. Kao profesionalac odlično pamtim kada se maksimalno tri mjeseca zatvora moglo zamjeniti novčanom kaznom - od početnih 1.500 do kasnijih 4.500 KM, a znamo kako je vladajuća klika zbog sopstvene kriminalizacije izmjenama zakona došla do današnje godine kao maksimuma pretvorbi. Nemojmo se zamajavati.

Krivične sankcije su u funkciji "generalne prevencije" iliti odvraćanja od činjenja krivičnih djela. Kakva poruka je odaslana opisanim zakonskim izmjenama? Ukoliko su korupciji sklone bitange bar malo strahovale od mogućnosti robijanja sad je to otklonjeno i to od strane "zakonodavca" - na vječnu sramotu svih 83 davno odnarođenih poslanika. 

Kada je parlament u funkciji kriminala i korupcije, kada zakonima "podstrekavamo" na kriminalizaciju državnog aparata i institucija jedino možemo očekivati dalju društvenu eroziju. Očigledno nismo dotakli dno društvenog ponora, nego postoji prostor za dalje propadanje. Posebice kada očigledno nemamo sposobnosti prepoznavanja problema koji ovim tekstom ukazujem. Ili ste u drugim medijima i na društvenim mrežama upratili da se još neko bavi opisanim problemom?




Primjedbe

  1. A ko ce se baviti, da nece mozda Vukelic, Trifunovic, Vukan, ili Ozren Perduv. Gledam nedavno, Perduv nesto porucio Dodiku da je gotov i mediji mahom to prenose. Samo ne razumijem ko je taj lik pa je kredibilan. Poznat po recizovanju pjesmica hahah. Nema ko od njih ne hoda po ambasadama i ne moljaka za sitnis, a onda se cude sto nrma naroda na ulici. Nama je trebao Lukac za predsjednika ili ako postoji neko gori od njega mada tesko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što bi rekao Dodik: "Ciganija teška". Mikan i ja smo odradili sve radnje i pismena za osnivanje udruženja "Put Pravde", da bi kada smo shvatili sa kim imamo posla napustili udruženje. Ne možeš zamisliti na kakvim "ciganijama" su pojedini padali, a kako onda ostvariti primarni cilj osnivanja udruženja. Znači, trebalo je žrtve terora režima organizovati kao pravno lice, a to je najbrže i najbolje kroz udruženje građana.

      Kao pravno lice trebalo je da kontaktiramo moćne strane advokatske kancelarije da nas zastupaju u postupku za "zločin protiv čovječnosti" pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu (ICC) kom sam već bio podnio inicijalnu prijavu, a onda i pred drugim arbitražnim ili redovnim sudovima za teror koji smo pretrpili. Vidim da Ozren tužava Republiku Srpsku za torturu koju je lično pretrpio, a kad je trebalo da nas na stotine zajednički štitimo svoja prava nije pokazivao nikakvog interesa. Žalosno.

      Ili nekom nije bilo u interesu da sve odgovorne izvedemo pred lice pravde, a osigurao sam dokaze protiv Viškovića i Cvijanovićke da su znali za zločin protiv čovječnosti, a nisu preduzeli ništa. Pa neka se njih dvoje vade na Dodika. Za Lukača i ostale bitange zna se šta ih slijedi. Elem, imao sam inicijalnu prijavu kod ICC-a i znam šta treba dokazivati, ali to je ogroman posao za dobru ekipu pravnika, a kamoli mene pojedinca. I valja nastupiti sa nekim ko se može nositi sa Dodikovim režimom, a takvih advokatskih kancelarija u svijetu postoji na pretek. Trebalo im je samo da rade sa pravnim licem (sa odgovornim licem, pečatima i tim stvarima), a svaka takva strana kancelarija bi angaživala i naše advokate koji su nas već zastupači radi poslova na terenu. Uostalom, sarađivao sam sa pojedinim kancelarijama, pa ponešto znam i iz ličnih iskustava.

      Zašto žrtve terora nisu dobile pravdu, zašto zločinci slobodno šetaju i dalje čine zločine? Zašto Dodikov režim uopšte postoji? To su pitanja za gore pomenute individue za koje žalim što sam ih uopšte upoznao. Za mene lično nema veze, ali žao mi je sile dobrih ljudi koji su svašta pretrpili samo zato što su tražili istinu i pravdu. Meni je bila čast što sam sa tim herojima dijelio borbu i učestvovao u nečemu šta teško da će se ikad ponoviti, a žalosti me što smo kao zajednica mogli pobjediti samo da se pojedine bitange nisu povodile sopstvenim interesima.

      Izbriši
    2. Nekidan je bilo da je Davor uzeo pare, evo sad i Perduv, čekamo da objaviš i kako je majka Suzana potplaćena

      Izbriši
    3. Kao i obično vi "znate" nešto šta je meni nepoznato

      Izbriši
    4. Znaci kupe slobodu parama sto su pokrali,nije lose.

      Izbriši
    5. A jel nije Davor dobro zaradio, napravio sprdnju od onakve grupe, spala na 5 clanova

      Izbriši
    6. U Srbiji imaju dobro recenicu za situacije koju Boro opisuje (pokusas nesto, a ispadne da pojedinci gledaju sebe i prodaju se za neku siću režimu): Sve to "sluzba" radi! Pojedinci su toliko nisko pali da vise ne mogu biti ni ljuta vec mi je prosto zao takvih. Pitam se kako li je njima samima sa sobom.

      Izbriši
    7. Ti si nekidan pisao da je Davor uzeo pare a da je taj njegov finansijer tražio da odjebe tebe, šta se sad praviš englez

      Izbriši
    8. Moguće da mi se omaklo i da sam to napisao - bez razmišljanja pošto o tim stvarima nemam običaj pisati. Nema veze pošto ništa slagao nisam!

      Izbriši
    9. Boro, u prvom odgovoru na komentar u priči o stranim advokatskim kancelarijama si spomenuo i potrebu za pečatom. Pečat kod stranaca ništa ne znači. Potpis je sve.

      Izbriši
  2. "Ciganija poprilicna".A kad se to pa robijalo za korupciju,jel ima neki slucaj?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema robijanja za korupciju kad vazda i na sve načine pogoduju lopovima. Nekad se najviše tri mjeseca zatvora moglo zamijeniti novčanom kaznom, a došli smo do godine. Nprmalno da na hiljade i hiljade priijava dio mora rezultirati zatvorskim kaznma, no mafija se i za takve pobrine.

      Izbriši
  3. Nema ni jedan slučaj jer bi prvo ovi na vlasti odgovarali

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima veliki broj predmeta u toku i valjalo je na vrijeme reagovati.

      Izbriši
    2. Nek odgovaraju po starom zakonu,kad je djelo ucinjeno.

      Izbriši
  4. Samo je još jednom pokazao da je maher. Igra se sa opozicijom kao mačka sa miševima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U odnosu na njih je izmislio svijet... Tesko da cu zaboraviti kad je ona pacenica trivicka rekla kako se ne bi uslikala s Putinom

      Izbriši
    2. Ipak je najveca seoska lopina,slabi su oni za njega.

      Izbriši
    3. I kod Tite je bilo,malom lopovu se skida glava a velikom kapa.

      Izbriši
  5. Znaci opet sirotinja u zatvor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Davno reče iedan naš poznati lik: "Mene kad pritvore u Remetincu nahvatam veza kod razne gospode, a na Tunjicama samo narkomani". To je bilo prije ovih Dodikovih izmjena zakona koji štite našu "gospodu".

      Izbriši
    2. Koja bolan gospoda!? Ubrajas li Dodika u gospodu i da li bi tvoju djecu ucio da bilo sta prime od tog primitivca.

      Izbriši
    3. Zasto da ne prime, djeca su mu inače uvijek dobrodosla u gradsku upravu Prijedor, vidjao sam po fb da su imali prijeme vise puta

      Izbriši
    4. Ako obratite pažnju vidjećete da piše "gospoda" - sa navodnicima koji ukazuju da se ne misli na pravo značenje pojma.

      Izbriši
    5. Te slike moje djece sa gradonačelnicima Prijedora potiču od prijema NAJBOLJIH UČENIKA ŠKOLA. U svakoj školi izaberu najboljeg učenika, a onda gradonačeknik organizuje prijem za sve njih. I tako je nekih dvije decenije.

      Sad, moj Dragoja je već drugi puta izabran za najboljeg u svojoj osnovnoj školi, pa je tako bio na prijemu kod Pavlovića i sad kod Javora. Moj Duško je bio najbolji učenik i u osnovnoj i u srednjoj školi, pa je tako bio na prijemima kod Đakovića i Pavića. Elem, moji sinovi nastavljaju putem svojih sestara od tetke (kčerke moje sestre) koje su takođe bile najbolje i na sličnim prijemima. Sa druge strane u školi znaju da se zalažem za DRUGU DJECU i da ne budu previšekruti u izboru najboljeg učenika. Moj Dragoja je dva puta proglašavan najboljim, u 6. i 8. razredu, a zna se šta će biti u 9. godini, zbog čega redovito ukazujem da njemu toliko pohvala ne treba, nego da izaberu neko dijete iz završne godine. Isto sam ukazivao za Duška. Znači, na moje intervencije sinovi nisu bili na prijemima kod gradonačelnika koliko puta su objektivno zaslužili, a naprosto jer mislim i na drugu djecu.

      Izbriši
    6. Jel ti Duško u svojstvu najboljeg đaka ide na skupove SNSD-a ili...

      Izbriši
    7. Išao je na dva, najviše tri koncerta, sa svojim društvom jer dobiju ulaznice i dobro se provedu bez troška. Znam i da su bili na koncertu PDP na Akvani i da ih baš briga za politiku nego se sa hiljadu-dvije dtugih dobro provode. No, mnogo više zabava organizuju na raznim mjestima i u sopstvenoj režiji, a naprosto jer su pametni i znaju šta hoće u životu. Zato im je studiranje na prvom mjestu, a tu opet rezultati kazuju kako to rade.

      Izbriši
    8. Pa sta ako ide, sklapa sebi poznanstva, poznaje se sa direktorom i predsjednikom odbora banjaluke

      Izbriši
    9. Stanivukovića je upoznao prije ulaska u skupštinu 3018. godine, zajedno sa Begićem. I doživio da ga po svojim portaloidima etiketiraju narkomanom o dilerom druga, alkosom i divljakom za volanom. Od Đajića takve laži i radosti neće doživjeti, a najmanje da plaća lokalne idiote da ga fizički napadnu. Normalno da nakon takvih iskustava zna razlikovati ljude i neljude, pa to i javno pokazati.

      Stvarno, šta bi sa onolikim "zločinima" Vlade Đajića kojima su nas svakodnevno bombardovali? Objavio sam da će satanizacija prestati čim Đajić popusti Dodiku oko izglasavanja nepovjerenja gradonačelniku. Mjesecima prije opštih izbora pisao sam kako se Stanivuković prodao Dodiku, a a Đajić odbija tome se povonovati i sve one gadosti trpi zbog toga. Tad ste tvrdili da lažem jer me Dodik plaća, a sad kad svi vide da sam pisao istinu vi se još držite nebuloza koje su nam plasirali. Koliko decenija vam treba da shvatite neku prostu mahinaciju? Zato i ne kontakte temu ovog teksta pa se vraćate na davno sažvakane teme

      Izbriši
    10. A jeste dosadni vise s Borinim malim i njegovim odlascima na skupove Snsd

      Izbriši
  6. Djeca su vojska najjača.

    OdgovoriIzbriši
  7. I moja dijeca i jos u Pd ima dijece koja su bolja.Bolji uvek ima od boljih,pa se ne slikaju sa poltronima.Vidim Kabica"stoku"veličas a vrlo dobro znas ko je,sigurno bolje nego ja.Ovaj blog ti je za K...c.Mjesas babe i zabe,uvek si bijo kontraš i ostaces,nikad necu zaboraviti istragu kad si radio Balabana kad ga je pokralo...pozz od starijeg policajca u peMziji.Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nastavna vijeća svake škole izaberu najboljeg učenika, a onda ta djeca idu na prijem koji za njih organizuju gradonačelnici o to sigurno preko dvije decenije unazad. Svakako da ima još dobre djece i rekao sam kako utičem na školu da se i njima dodijele nagrade i kad imaju lošije rezultate od mojih, a naprosto jer su to stvari koje se dešavaju jednom u životu, a moji imaju vremena. I imaju nagrada prepunu kuću od diploma vukovaca, preko raznih takmičenja do šta više znam kakvih pohvala.

      Kabu sam upoznao prije više od 20 godina po prijedorskim kafićima i uvijek sam o njemu imao dobro mišljenje. Koje nije pokvario ulaskom u politiku i žao mi je što je imao peh sa ministarskim mandatom. No, važno je da je iz cijele priče izašao moralno čist, a pozicija će uvijek biti.

      Kog Balabana je pokralo i o čemu pričaš? Zar ti ja ličim na kompjuter koji pamti hiljade provala na kojima sam radio? Jednom sam podnio prijavu za 65 provala protiv grupe iz B. Luke. Jednom za 30 provala i 4 razbojništva. Za krađe auta znao sam jednim izvještajem procesuirati preko 30 djela. Gro oštećenih vidio nisam, a kamoli da nešto znam o njima. To odrađuju kolege čiji su predmeti, a ja radim počinioce i izvještaje tužilaštvu za njihovo pritvaranje.

      Ti očigledno pojma nemaš ni šta sam ja radio, ni kako smo mi kao odjeljenje funkcionisali. Kada su veliki predmeti u pitanju 10-15 inspektora i tehničara padnu s nogu od posla da sve stignu odraditi za 24 sata koliko možemo držati uhapšene. Tu jesu do izražaja dolazile moje organizatorske sposobnosti, ali zasigurno nisam radio sam. Ili možda misliš da je Želja Stojanović bio sposoban organizovati ozbiljan posao? Pobogu,, gdje god smo putovali kolege su mislile da je moj vozač i oko toga je bilo dosta anegdota koje se i danas pamte.

      To što si ti negdje nešto naučio po kafanama ili vidio sa strane, pa misliš da si pametan samo je tvoj problem. Moji načelnici često pojma nisu imali šta radim jer su ih iz Banjaluke preskakali, a sad bi neki policajac mogao nešto znati. Stvarno me zasmijavaš.

      Izbriši
    2. Daj Boro ne foliraj, pa sigurno te čovjek poznaje i piše ti šta mu je poznato. Eto, meni je poznato, da kada si dolazio u Banja Luku inspektori iz Banja Luke su se smijali i tebi i tim likovima sa kojima si bio. Banja Luka je za vas uvijek bila sila, institucija i vi iz Prijedora ste stalno bili ljubomorni, tražili da imate status Centra,, Uprave, a realno niste za toga.

      Izbriši
    3. Znam i ja kako su banjalucani obicni sminkeri i inspektori i kriminalci.Pogledaj prijedorske kriminalce i banjalucke pa vidi ko bi se kome trebao smijati

      Izbriši
    4. Pa hajde nabroj imena jednih i drugih i iz Prijedora i iz Banja Luke

      Izbriši
    5. Inspektori iz Banja Luke? Daj ljudino ne pravi se budala.... kad mi kazes inspektor vec mi nije dobro, a kamoli kad naglasis da je iz B.Luke. Cast pojedincima, ali vecina su KRIMINALČINE vece i od onih sto su presudjeni i po vise godina robije. Ono sto smo do skora nazivali lopovi i kriminalci danas su visoka gospoda za vecinu pripadnika policije. Na zalost, ali je tako.

      Izbriši
    6. Za Pantera Malu Macu:
      Skini se lolo sa ovog k....vog bloga, spasi nas tvoje "pismenosti".
      Ili se skini ili napisi poput Bore... ime, prezime, vrijeme, situaciju i aktere, a ne tu se kao pravis bitan. Nesto kao znas, a u stvari nisi nista napisao. Ne vrijedjaj inteligenciju iskrenim posjetiocima ovog bloga.

      Izbriši
    7. Ne znam kako su se banjalučki inspektori mogli "ismijavati" kada dođemo mi iz Prijedora? Davne 2002. godine nešto sam radio u SKP-u i ispao je problem u čijoj kancelariji mogu saslušati neka lica. Nazvao sam načelnika Milu Došenovića i zahvalio se na "saradnji", te mu rekao da ću posao završiti u Prijedoru. Onda je načelnik postrojio sve prisutne i održao im bukvicu da dugo nikom nije palo na pamet glumiti "veličinu".

      Sa druge strane ne znam kako bi nekakvi inspektori mogli ovako ili onako "doživljavati" mene kad sve dogovorim sa njihovim šefovima, a onda rade šta im šefovi nalože. Kad sam dolazio u Banjaluku prvo je to bilo sa Milom Došenovićem, a kasnije sa Darkom Ćulumom kada je preuzeo organizovani kriminal, a potom i SKP.

      Kako sam Ćuluma i njegove bandite sve češće hvatao u marifetlucima sve više sam se okretao UKP gdje sam identično uvijek imao intenzivnu saradnju. Posebno sa bivšom Jedinicom za posebne istrage i načelnicima Jovanićem i Tonkovićem. Kasnije dolazi Siniša Kostrešević sa kojim se zna koliko sam bio blizak.

      NIKAD BORO SA BANJALUČKIM INSPEKTORIMA NIJE DOGOVARAO POSLOVE, PA NE ZNAM OKO ČEGA SE NEKO UOPŠTE MOGAO ISMIJAVATI. UKOLIKO MI JE TREBALO NEŠTO BRZINSKI ILI KAKVA INFORMACIJA SA NIVOA INSPEKTORA ZVAO SAM SVOJE DOBRE PRIJATELJE I U KOJE SAM IMAO POVJERENJA. Ukoliko je neko nešto potcjenjivački komentarisao nije to činio glasno zbog straha od svojih šefova i svijesti kako kotiram u policiji uopšte. Možda trebam navesti ministre ili direktore policije kod kojih sam priman bez ikakve procedure i imao njihovu podršku?

      Izbriši
    8. Da nije Čadjo jedan od tih, sto si imao dobar odnos

      Izbriši
    9. Re "Aska" : Evo samo jednog , od popriličnog broja , primjera pismenosti autora ovog , kako Vi pišete : "k....vog bloga" :

      " Elem, moji sinovi nastavljaju putem svojih sestara od tetke (kčerke moje sestre)... ."

      Izbriši
    10. Sa Čađom sam godinama bio u otvorenom sukobu, no kasnije sam shvatio da postoje gori od njega. Volio me ili ne Čađo mi je PRVOM u MUP-u na ime dodijelio pohvalu koja se dotad dodjeljivala samo organizacionim jedinicama, normalno na prijedlog CJB Banja Luka i po zaslugama. Kada smo 2011. Gojko Vasić i ja bili na vrhuncu sukoba stao je na moju stranu i čak unaprijedio za inspektora za oraganizovani kriminalitet (po dogovoru sa Kostreševićem).

      Ja ne tajim da je SNSD i 2007. i 2011. godine stao na moju stranu protiv sopstvenih kriminalizovanih kadrova. Gadne frke su bile i reagovali su politički, a šta je i mene začudilo da sam toliko ispoštovan. Međutim, zalud je mene lično zadovoljiti ma čime ako se ništa ne čini na sprečavanju kriminalizacije i zloupotreba policije - sa čim se nikad nisam mogao pomiriti. I kad više nisam mogao boriti se kao profesionalac registrovao sam ovaj blog, a za dalje se zna kako sam prošao.

      Eh da, na slučaju Nikole Đurovića sam pokazao šta mislim o Čađi lično i zločinu koji su počinili, a ubjedljivo najviše dokaza i informacija sam objavio na tu temu. Sve u dogovoru sa roditeljima i u nastojanju da dođemo do istine i pravde.

      Izbriši
    11. Daj Boro, pozivaš se na Milu, on ti nešto obezbjedio, Mile se napije, ne zna gdje udara. A jesmo se ismijavali, u fazonu vidi ovih iz Prijedora, nama to bilo smiješno, posebno ti jer nisi mogao VŠUP završiti i nismo te tada doživljavali kao nekog inspektora, već tamo nekog kursistu koji je malo došao do Banja Luke šlihtati se Mili i drugima.

      Izbriši
  8. Dobro jutro Kolumbo, godina zatvora se kupuje parama odavno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj Kolumbo, dosad se zatvorska kazna pretvarala u novčanu po ODLUCI suda, a sad će automatizmom po sili zakona. Ogromna je to razlika

      Izbriši
    2. Znate koja je razlika Par poziva vecera i par hiljada manje Eto koja je razlika To o cemu vi pisete stoji ali nije to toliko dramaticno koliko vi forsirate Ako ja mogu isposlovati da dobijem kaznu zatvora godinu dana a realna kazna za to djelo je 3 ili vise godina pa koji bi mi problem bio da jos isposlujem da tu godinu platim Za pohvalu je povecanje dana zatvora sa 50 na 100 KM jer mi cemo zivjeti i sudovi ce i dalje raditi a ne zavrsava se sve procesuiranjem i kaznjavanjem djela iz korona nabavki Bit ce jos zivota a bit ce i kriminala

      Izbriši
    3. Moram dodati jos i ovo Trenutna vlast je takva da se racuna samo profit u novcu (samo je novac bitan sada a kasnije posledice o njima ce se baviti neko drugi) Znaci zatvori su teret za drzavu opstine i gradove Da li je bolje od nekoga uzeti 36500km ili ga godinu dana hraniti grijati kupati i lijeciti Opstine i gradovi placaju lezanje za svoje stanovnike u zatvoru 100km Zatvori su trenutno ispod 50% popunjeni Znaci u pitanju su novci a da se neko boji da ce neko nekoga odrukati Lezali su ljudi po 10godina pa nisu smjeli nikog odrukati Eto sta bi sa slucajem vaseg omiljenog ministra Leze ljudi dobru robiju

      Izbriši
  9. Moj Blogeru,ja sam svoju peMziju časno zaradio,mrlje nisam imao,od Siska do Banja Luke,Bronzanog,Kostajnice i na kraju Prijedor tačnije iz Hašana sam otisao u mirovinu.Nikad se nikom nisam suprostavljao od sefofa,komandira...Nisam nikog od kolega cvikao niti pričao iza ledja,vidis kod tebe je mana to velika,uvek si nas pljuvao i cinkario gde idemo i sta radimo,ko nam placa kafu,pivo burek..Ljudino postena ja po kafanama ne idem,niti slusam traceve,nego zivim od 570 maraka i od ovaca na selu.A veruj mi mnogo znam o puno ljudi od policije do politicara,ipak sam ja 30 godina rinto i cuvao svakog kom se digne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprostite Kevine, ali ja ne svatih u Vasem komentaru da li se Vi hvalite u svom radu kao policajac ili sami sebe drukate kakav ste necovjek bez moralnih nacela bili? Meni djeluje da ste vi bili onaj jedan od ljigavaca, makar po Vasem opisu Vas licno.

      Izbriši
    2. Ovo je sad neko od borinih ukucana postavio pitanje. Boro smisli pricu i onda ukucani telefone u ruke i komentarisu. Bravo borisa kretenu

      Izbriši
    3. Nisam ukucanin, nisam cak u ni u istom gradu. Ne zivim u Krajini. Boru ne poznajem. Jednostavno je Panter sebe opisao kao lisicu.

      Izbriši
    4. Svaka cast za obracanje Panteru, jedino mi se ne svidja sto lisicu stavi u vezu sa njim. Lija jeste lukava, ali to znaci i inteligentna 😉
      Pozdrav za Anonimnog 🥰

      Izbriši
  10. Znaš,ja sam skoro počeo da pratim sta ovaj čovjek pise,ja i on se znamo lično sigurno,zato i pisem pod ovim imenom Kapitena Partizana,ako skonta setice se ko je u sluzbi pricao o Partizanu i isao na utakmice.Boro je u nekim cak i 90% pricama pametan.O kriminalu,korupci...ja znam sta se desavolo u Sup Pd i ko je ko bijo.Ali krivo mi sto iznosi neistine o nekim,da je bio cvijece,rasvjetljavao,tuko,lomijo...on je to sve.Nisi pajdo,nije ti Drasko dao obecane pare,Dodik te sad finansira,a ovamo pricas i petljas narod.Preko Dzajica ces dobiti obecani stan za svoju dijecu neka i treba.Ali nemoj suplju podvaljivati Volovska Glavo kako su te zvali Mima i Danko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti jedini na ovom svijetu znaš da su Mima i Danko (vjerovatno Karanović) mene nazivali "Volovska Glava", šta upućuje na nekakvu vašu zatvorenu komunikaciju i drugovanje. I to kad dođeš u Prijedor iz tih "pripizdina" u kojima navodiš da si radio. Ja pojma nemam gdje su policijski objekti u Bronzanom Majdanu ili Hašanima, dok sam u Kostajnici bio možda jednom, pa se zaista postavlja pitanje: kako si ti mogao GLEDATI šta ja radim kako to navodiš? Dobro sam skontao da si ti ponešto čuo u kafanama, a pojma nemaš o meni i mom radu.

      Jesu li ti Mima i Danko pričali da sam cinkao šefovima ili šta već lupetaš? Ili to znaš iz "iskustva" u Bronzanom Majdanu i Hašanima u kojima pojma nemam gdje su policijski objekti? Provaljuješ se sve više, a kako vidim i drugi su to skontali. Preko 30 policajaca i službenica danas radi u PU Prijedor ili su zaradili penziju jer su imali sreće da su predmeti protiv njih završili kod mene i tako nisu ostali bez posla. Ili sam se založio za njih kod šefova. Samo tri pripadnika policije su zbog mene najurena iz policije i to Vojo Pelkić i Mirko Tufegdžija, te jedan saobraćajac kog sam uhapsio jer je kradena auta vozio do granice Srbije (međunarodna istraga). Za mnoge sam kasnije požalio što sam im pomogao, ali sam ostao poznat po pomaganju kolegama, a nikako po lažima koje navodiš.

      Drugo, ako su ti Mima Dobrijević i Danko Karanović jarani onda si dovoljno rekao o svom "poštenju" i radu u policiji. Bar u prijedoru su poznati kao patološki lažovi i muljatori, a većina kriminalaca je za njih sinonim poštenja. Od kako su penzionisani jedva da ih iko meže vidjeti u Prijedoru jer se boje prozivki, provokacija i čak batina od velikog broja ljudi kojima su nanijeli zlo. Posebice jer znaju da na zaštitu kolega mogu računati taman koliko su bili kolegijalni. Fukare ostaju fukare.

      Izbriši
    2. Prije izvjesnog vremena ovde je komentare pisao momak koji radi negdje u inostranstvu i zgrožen sudbinom svog oca "penzionisanog nakon 30 godina poštenog rada u policiji". Čini mi se da je baš Hašane pomenuo kao posljednje radno mjesto svog oca. Po prilici u pitanju je sin KEVINA PANTERA koji me ovde pljuje na zaista neprimjeren način. Tačno ću potražiti te komentare i objavitiih kao tekst - čisto da vidite kakvo uvažavanje sam tada napisao o klošaru pod pretpostavkom da je doista riječ o časnom čovjeku i policajcu.

      Elem, zanima me kako neki policajac koji na selu čuva ovce, po sopstvenom navodu, može znati da je meni Stanivuković obećao novac, pa da mi je Đajić obećao stan i mnoštvo sličnih navoda? Ima načina, a to je da kao plaćeni bot zarađuje koju crkavicu preko 570 KM penzije. Ako je za preživljavanje onda ne zamjeram, posebice što cijena ovaca pada i teško je odatle izvući kintu. Valja dok čuva ovce napisati par komentara ispod svakog mog teksta i zaraditi koju stotku BEZ MUKE.

      Izbriši
    3. Ovakva reakcija najviše govori o Vama. Po istom principu bi se moglo reći i da ste Vi porijeklom iz neke "pripizdine" , sa Vlašića , za koju su Hašani , rodno selo velikana Branka Ćopića , metropola. Svakom ljudskom stvoru je draga bilo koja od tih "pripizdina" koja mu je djedovina.

      Izbriši
    4. To ti je Boro, čim nema pta odgovoriti odmah vrijeđa, nebi li kako omalovažio i sakrio se iza tih uvreda

      Izbriši
    5. Nisam mislio na pomenuta mjesta, nego "bitnost" policije koja radi u istima. Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio neprimjerenim odnosom prema mjestima koje sam pomenuo. Nije mi to bila namjera. Shvatite da u cijeloj BiH ima malo gradova u kojima nisam bio u policijskim objektima dok sam radio u službi, bukvalno u svim kantonima Federacije sam radio, a onda mi "pametuje" neko ko je službovao u Hašanima ili Bronzanom Majdanu. Jya sam par godina radio kao policajac u svojoj Ljubiji i sad zamislite da mantram kako sam nešto iole ozbiljno iz službe mogao znati u tom periodu. Glupost!

      Izbriši
    6. E bas tako Boro. Bas tako smo mi u Banjoj Luci gledali na tebe i tvoju bitnost iz Ljubinje i Prijedora. Ono, dođeš, tad si imao i neke "tajne istrage", a nama to bilo smjrsno, jer znamo da si kursista. Znači, isto da na odjel hirurgije u KBC dođe medicinska sestra iz Prijedora i gore se hirurzi ma predstavlja kao da je doktor u Prijedoru, a nije doktor, već niže rangirana medicinska sestra.

      Izbriši
    7. Boro, ovaj anonimno te bas zeza. Koj si ti kriminal razrjesavao

      Izbriši
    8. Da je tako, ne bi Kostresevic pored vas "strucnjaka" banjaluckih morao dolaziti u Prijedor po Boru da radi sa njim u njegovoj jedinici

      Izbriši
  11. Vidim da me podsjeca na neku životinju, žao mi je VOLA, ali to je to

    OdgovoriIzbriši
  12. Panteru,uspjesna ti karijera,zavrsio si je u Hasanima kod naseg Branka Copica.cuj 570 maraka penzija,popravice to Rodoljub Vidakovic lopina.Posteno nas je zajebao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E vala, ni naš Branko Ćopić nije umio ovakvog smisliti lika kakav je ovaj Panter Kevin.... jbte, da nije on jedan od onih 40 'ajduka iz engleske tajne sluzbe, sto o njima Dodik mantra? 😂😂😂

      Izbriši
  13. Boro kad će u Prijeoru akcija kao u Kaknju (FBiH) na čelu sa Mitrovićem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto, zna boro kad ce koja akcija u prijedoru...zato su ga i izbacili sto je znao kad ce koja akcija i onda su svi znali... cuj pitanja za boru....budala

      Izbriši
    2. Prijedor je trebao biti prvi na udaru i to sam objavio po informacijama zaista kredibilnih izvora. Zašto su Karan i Kostrešević naglo "promjenili ploču" zaista ne znam, ali nepobitno su uzeli u zaštitu kriminalizovane policajce i poremetili već dogovorene stvari. Doduše u banjalučkom Regionalnom centru SIPA takođe ima ogromnih problema koje valja prioritetno rješavati. Sa druge strane sad po Prijedoru vršljaju službe Srbije, Hrvatske i još nekih zemalja u koordinaciji sa DEA, Europolom i u okviru međunarodnih istraga. Koliko će to donijeti rezultata ne mogu procjeniti pošto se inače držim podalje od svih službi i nemam direktne izvore.

      Izbriši
    3. Mene su "izbacili" iz službe jer sa mojom malenkošću nisu mogli kroz Prijedor provesti stotine kilograma droga, a ponajmanje ubijati kao u slučajevima načelnika Bašića ili Mihajla Stupara. Nezakoniti prekid radnog odnosa direktno su produkovali Dragan Lukač, Dalibor Ivanić, Sretoja Vujanović i Danko Karanović. Sad, ko u njima četvorici vidi časne i odgovorne profesionalce trebao bi se sobom zabaviti, a zna se kakvo mišljenje o njima prevladava.

      Da paradoks bude veći Lukač, Ivanić i Karanović su u izjavama navodili da me se boje, odnosno da im ugrožavam sigurnost, a Vujanović je to potvrđivao. Ministar, dva načelnika i "bodigard" načelnika, odreda naoružani i sa 5000 policajaca pod sobom bije se jednog nenaoružanog civila koji im usred zgrade policije i okružen sa bar deset policajaca u face saspe šta misli o njima. Kažu uplašili se, pa to još potpišu na zapisnicima kao "oštećeni". U policiji gdje su takvi na vrhu meni doista nije mjesto i zato se nisam mnogo borio da ostanem u službi. Eto i njima i takvima poput tebe i služba i Republika Srpska, pa svi zajedno budite "srećni"!

      Izbriši
    4. Ajde Serloh Holms objavi moje ime"Raskrinkaj"jesam li policajac ili ne.Sto se tiče Aske ili Lajke evo budi posten pa priznaj jesam li objavio ko je.A ti si izbrisao komentar odmah.Jesam li?I znam za kojeg kolegu pises sto je u Duboviku jos i sad treba u mirovinu,i koji je i kao ja od takvih sveznalica zavrsio gore.Drugo,Hasani su jedna metropola za Ljubiju i da si imalo pametan nebih tako pisao.Evo sada cu svaki dan pisati po jednu anegdotu sa tobom?!Na Urijama u ponoc dobijmo od vodje sektora Zorica ja i kolega Milić(oba u peMziji) da se uputimo na adresu gde se desava nasilje u porodici,gde navodno čovek mlati zenu.U Prijavi je zena rekla da ce je ubiti i da je puna kuca oruzja.Sad da ne dužim ti si bio dežurni i isao si po protokolu sve kako treba,nalog,tuzioc...Medjutim inspektor Oliver Z.te zvao da ne dizes prasinu,da je zena psikicki bolesnik(prva rodica njegova) i da je to sve laz...I onda nastaje tvoje Ludilo kako znamo.Tada sam video da si Supak

      Izbriši
    5. Vidiš kako izmišljaš gluposti i sklapaš "kontrukcije" iz stvari o kojima pojma nemaš. Inače sam za nasilje u porodici bio vrlo oštar i mogu to objasniti kroz niz primjera. Elem, svi su se dogodili drugdje, a na Urijama NIJEDNOG SLUČAJA NISAM IMAO. U jednom slučaju zvala me je koleginica koja je bila dežurna i dešavalo se nešto šta opisuješ, a onda me je zvao i pokojni Bašić da joj pomognem u dovršavanju toga šta je radila. Odbio sam uopšte doći, a kamoli da sam se petljao u ta dešavanja, pa onda ne mogu znati o kome i o čemu je riječ. Kakav crni poziv Zmijanjca i šta već lupetaš? Neiskusna koleginica se zapetljala u radu, a onda su tražili da joj "pomognem" u još gorem zapetljavanju bez ikakve svrhe i osnove. Normalno, odbio sam "otkriti" oružje koje pretresom ili pregledom stana nije nađeno, niti je bilo ikakvog osnova da uopšte postoji.

      Uglavnom, pravno i profesionalno gledano 100% sam bio u pravu što se tiče nekakve moje obaveze da se time bakćem u datoj situaciji, a bolje je da ne ponavljam šta sam tačno rekao Bašiću o tome zašto "ne mogu pomoći" koleginici. Sa druge strane šta su policajci o tome prepričavali ili uopšte mislili brinulo me koliko i lanjski snijeg. Baš kao što me i danas brine, preko toga da pokažem koliko lažeš i izmišljaš. NISI ME MOGAO VIDJETI TAMO GDJE SE POJAVIO NISAM, PA TAKO NI "PO PROTOKOLU" KOJI POMINJEŠ. HAJDE DA SI ME POBRKAO SA NEKIM KOLEGOM, ALI SA KOLEGINICOM JE DOISTA PREVIŠE!

      Eh da, kako ne bi izvodio dalje "zaključke" trebaš znati da sam u PS Prijedor 2 bio raspoređen na radno mjesto POLICAJCA, običnog policajca, nakon što su me nezakonito udaljili iz krim policije za račun auto mafije. Pisao sam o tome, pa da ne trošim prostor. Radio sam u krim grupi pošto uopšte nisam imao uniformu nakon godina rada u kriminalističkoj policiji, a i na Bašićevu inicijativu da mu pomognem u radu. Po rješenju kakvo sam imao ništa ja nisam morao raditi drugačije od tebe ili ostalih policajaca, a na kraju sam ih čak primorao da mi nabave uniformu i da me rasporede na poslove po rješenju koje su mi nezakonito i sramno nametnuli. Brzo sam skinuo uniformu jer je frka stigla do Stanislava Čađe koji je usvojio moje zahtjeve i raspoređen sam kao inspektor za organizovani kriminal.

      Kako me je Gojko Vasić u dogovoru sa auto mafijom rasporedio na Urije za policajca tako je rješenje o raspoređivanju za inspektora MORAO potpisati, a da mu nije dato da ga uopšte pročita. Čovjek je jedan kraj rješenja držao u ruci i ovome samo ponudio dno papira gdje treba staviti potpis. I bio je "zadovoljan" što sam odustao od zahtjeva za njegovom smjenom. I to nije bila nikakva tajna, nego nešto šta je znao svako koga je zanimalo, pa se i prepičavalo u restoranu stanice na Urijama.

      Izbriši
  14. Srećom, svi se komentatori drže teme pa je prosto milina pratiti ovako argumentovanu i konstruktivnu raspravu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja pratim ovo vrlo interesantno posijelo, i cudi me koliko ovaj Radovanovic ima snage da veoma argumentovano odbrani ove ,svakakve' napade. Vidi se iz aviona da je covjek nadaren i sigurno je izbacen s posla zato sto bio jaci od drugih.

      Izbriši
  15. Boro mogu ja da ti na tacnu dam Pantera.I gde zivi!😁Eno mu sinoc kolega Despot po setalistu dijecu zaustavlja na biciklo✌.A nekada su harali Prijedorskim putevima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mrsko mi je razmišljati o tome, a dao je dovoljno podataka da skontam ko može biti. Skontaću kad mi "klikne" na neku asocijaciju. No, već sad vidim da je nečiji bot u pitanju obzirom da mantra o stvarima kakve se nikada nisu desile. Koliko mi je Stanivuković obećao neki novac, toliko mi je i Đajić obećao stan u Banjaluci i šta sve bot naklapa. Za stoju-dvije mjesečno piše šta mu se naloži, a da bi to "dobilo na snazi" pominje stvari iz prošlosti - gdje se vidi da takođe pojma nema ili izmišlja. No sikiriki, skontaću ko je i to samo kako bih ga pljunuo u facu kada ga negdje sretnem. I izvrijeđam u svom maniru, pa da vidim koliko je onda "hrabar".

      Izbriši
    2. Pa super ti je manir, da pljunes i izvredjas nekoga. Manir ti i pristaje tvom izgledu ponasanju pisanju porijeklu....čobane

      Izbriši
    3. Pa sto nece kad mu se moze, i premijera saceka pa nikom nista, niti priveli niti ista

      Izbriši
  16. Ovaj Panter je pizdurina jer da ima muda napisao bi ko je

    OdgovoriIzbriši
  17. I ja sam čuo da Boro nije mogao sa radnim kolegama,da je bijo drukara malo veca

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja nemam niti feninga o ovom sta pisem,zasto bi ja lago o tebi,kakve koristi ja imam od toga,ok neces da priznas neke stvari u sluzbi OK.Ali ja samo kazem kakav si bio,ti sto pises sad je laz i obmanjujes narod.Pa ni meni nije bio Adnan ili Matijasevic dobri pa do sefova,al sam ostao do kraja.Necu ti vise pisati o tvom raduu vidim da ne pidnosis neke stvari.A ovaj spomenu Despota pa on je skoro Grablje donio u stanicu kao dokazni materijal da ga je zena mlatila stim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nego ti Kevin kad si ti pocei raditi u policiji.Nesto si saren ko detlic meko pricas a tvrdo steres .Vidim spominjes Adnana ako si bio kao on polismen i od tebe nista.

      Izbriši
    2. Nemoj tako brzo odustajati! Obećao si svakog dana po jednu "anegdotu", a tvoj je problem što imam dobro pamćenje pa se sjetim dešavanja u kojima sam učestvovao samo sa dva telefonska razgovora. Ili sam možda pobrkao događaj? Eto ispravi me ako jesam, ali za drugi slučaj nasilja u porodici na Urijama ja ne znam. Niti sam MORAO ZNATI pošto sam primao platu policajca istu kakvu si i ti primao i po rješenju trebao raditi iste poslove kao i ti. Tada su me zvali da od tužioca i sudije tražim naredbu za pretresanje pošto nisu znali kako se te stvari odrađuju, a šta sam odbio učiniti pošto za svoje radnje i postupke lično odgovaram, a za tuđe mi ne pada na pamet.

      Nećeš da te percipiram kao plaćenog bota i slično. Odlično, samo objasni kako ti možeš znati da su meni Stanivuković ili Đajić nešto obećavali i šta si još mantrao. Možda će mi Đajić dati onaj stan što je sazvao novinare pored zgrade i pitao koji stan je navodno njegov da ga pokloni. Čim pojedine argumentima dovedeš da moraju braniti laži odmah izmisle nove laži i tako u krug. Neće moći tako "kolega u peMziji" jer računaj da čemo se kad tad sresti i da ću ti u facu sasuti šta mislim o tebi i ovim lažima koje širiš. Nemoj samo bježati preko ceste kao neki drugi koji su se isto ovako šepurili, pa onda pokazali koliko stoje iza svojih riječi. Ili trče u policiju da me prijavljuju. Promjenila se situacija, pa su mnogi POPIŠANI izašli iz policije - gdje još uvijek ljudi znaju i ko sam i šta sam.

      Izbriši
    3. Nije ADNAN nego ANDAN (Dragan), inače kriminalčina koju sam istjerao iz kancelarije prije negoli će otići iz Prijedora za načelnika CJB I. Sarajevo, a onda za direktora policije. Prva naredba kao direktora bila mu je da se iz računara izbrišu sve igrice, a šta je bio povod naše svađe. Normalno, moja omiljena igrica bila je nasred monitora, a rekao sam neka dođe Andan da je obriše - ako smije ući u kancelariju. Karijeru je završio prije negoli je i započeo, pa nikom nije bio bitan. Osim Mime Dobrijevića koji je dobio otkaz pošto je mrtav pijan razbio službeni auto, pa je moljakao Pingu da urgira kod Andana kako bi ostao na poslu. Onda je molio Darka Ilića (preko Mikana) da ga primi u Specijalno tužilaštvo jer ga je čekao otkaz za najmanji discoiplinski prekršaj. Toliko je imao kazni i postupaka da je zbog jednog kašnjenja na posao slijedio mu otkaz (to je bilo kada su postojali oni disciplinski bodovi), a znao je ko se sve naoštrio na njega. Klošar obični, baš kao i njegov drugar "Panter"

      Izbriši
  19. Necu,moze neko da pročita sto ne treba pa da ja budem kriv.AJDE OBJASNI?Kako to u sluzbi policajac dobar stasan,jasan da te izbace i niko od njih ne valja.Pa onda istraga oko Dragicevica,pa dilovi sa Draskom i Dzajicem sa Dragicevicem sa Vukanovicem,krv jedan drugom dajete.I onda odjednom niko niskim.Pa kolega jarane kakav si ti to čovjek?Puno prijatelja imaš izgleda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću kad ti objasniš kako si me vidio na "nasilju u porodici" sa kojim nemam blage veze.

      Izbriši
    2. Znas ti dobro sta je bilo u stanici tad.Opet ti je Pokojnik izasao u susret,Mislim da je tad Stevo bio ili komandir ili zamjenik.Knjigu mogu pisati o tebi i pojedinim inspektorima,Mikana da ne spominjem...necu,nemam ja od tog nista.VOLOVSKA GLAVO

      Izbriši
    3. Svi vi sad pametniji od vaših šefova, a sve ili poslijeratni policajci ili sa dokupljenim diplomama. Kad ja kao radilo šutilo čekajući platu ili peMziju bilo dobro, docekao, a neko izbacen pa ništa nije dočekao i sad ko god bio pretpostavljeni on nije znao raditi on dila drogu on ubijao on krao...sve radio sqmo nije bio policajac a vi svi komandosi specijalci antiteroristi snajperisti

      Izbriši
  20. Boro stari kurton, dosta suplje vise

    OdgovoriIzbriši
  21. Ovaj Panter mi sve liči na jednog pjanduru,u 18 stanica radio po selima,sina ima u ino..zenio se 4 puta i na kraju zavrsio u PeMziji.U prevodu ljuta Grmećlija Bjelobrk

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam siguran za prezime, ali islim da sam po faci skontao o kome je riječ. Više i krupnije građe, proćelav, bucav u faci. Jednom ili dvaput radili smo zajedno, uveče, i pominjao je Sisak. Nisam mogao vjerovati da neki policajac iz PS Prijedor 2 može o meni imati loše mišljenje jer sam se baš trudio sa svima graditi dobre kolegijalne odnose. Ako nekom nisam pomogao ništa nažao nisam učinio!

      I za ovog "Pantera" me čudi jer sam ga uvijek korektno pozdravljao i iskazivao uvažavanje iako pojma nisam imao šta radi i ko je uopšte. Jedino sam upamtio da pije rakiju u onoj kafanici pored stanice, a da je ikad nešto radio mislim da ne znaju ni oni koji su sa njim bili u smjenama ili radili u patrolama. Ukoliko me je ogovarao kako sad tvrdi to neka mu služi na čast. No, naići će mi kad tad, a da vidim šta će reći kada se pogledamo u oči i kad ga MARŠNEM kako je zaslužio.

      Izbriši
  22. Ovaj Kevin da ičemu valja ne bi navijao za Partizan koji je osnovao Franjo Tuđman. Možda to objasnjava i njegov posao u Sisku, voli ustaše

    OdgovoriIzbriši
  23. Upavu ste ufuro se Kevin dobro ste ga opisali .Znas kakav je bio policajac gde ga ostavis tuga nades sve moze ali mimomene.

    OdgovoriIzbriši
  24. Dobro rastura Boru upalio se .

    OdgovoriIzbriši
  25. Kaže Borislav :

    21.07.2023. 08:10 “Prijedor je trebao biti prvi na udaru i to sam objavio po informacijama zaista kredibilnih izvora. … Koliko će to donijeti rezultata ne mogu procjeniti pošto se inače držim podalje od svih službi i nemam direktne izvore. “

    21.07.2023. 12:20 “ … a onda mi "pametuje" neko ko je službovao u Hašanima ili Bronzanom Majdanu. Jya sam par godina radio kao policajac u svojoj Ljubiji i sad zamislite da mantram kako sam nešto iole ozbiljno iz službe mogao znati u tom periodu. Glupost!”

    “Elem” , ko pažljivo čita i pokušava shvatiti pročitano , a koje bi bilo osobno mišljenje i svjedočenje autora bloga , dolazi do ogromne prepreke?
    Kako neko ko je , kako sam tvrdi (u citatu gore) , par godina radio u “pripizdini” a već godinama nije u službi i živi u istoj toj “pripizdini” (Ljubija) dolazi do tolike količine aktuelnih podataka? Posebno ako se uzme u obzir autorova tvrdnja , u prvom citatu a u drugoj rečenici , da "nema direktne izvore" i koja je u potpunoj suprotnosti sa prvom rečenicom , istog citata , da je "informacije dobio iz kredibilnih izvora”?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najjace da nema izvore, ko ga je onda kontaktirao kad je Basic ubijen. Ne moze niko reci da nije u dobrim odnosima i sa samim Kostresevicem

      Izbriši
    2. Pa naravno da je u dobrim odnosima sa Kostresom kad mu stiti ledja pred Vaskovicem koji tvrdi da je Kostres ,, NARKO. general ,, sto je lako moguće jer nije rjesio slucaj DRAGICEVIC a sto je bio dužan uraditi nego je još i nagradjen.

      Izbriši
    3. Punih je 21 godinu od kako sam iz ljubijske stanice raspoređen u krim službu tadašnje SJB Prijedor, odnosno CJB koji je postepeno gašen, tokom kojih se uspostavilo mnogo poznanstava i kontakata - od onih preko službe do kontakata u funkciji ovog bloga koji vodim preko 9 godina. To su fakti koji određuju mene, a kad neko prekopira par mojih rečenica izvađenih iz konteksta i navodi ljude na "zaključivanje" to su MANIPULACIJE bota sa zadatkom da dezavuiše i sabotira.

      Kako dolazim do informacija u više navrata odbio sam otkriti (izvore) i tužilaštvima u Banjaluci Prijedoru, te različitim nivoima MUP-a. Potpišem izjave da ne želim otkrivati kako sam došao do informacija, pa vi sa time radite šta vam drago. Osim toga Lukač, Lubura, Ivanić i Vujanović par godina držali su me pod pojačanim nadzorom, od prisluškivanja do praćenja, poprilične resurske utrošilii nisu otkrili ništa. Najgore im je bilo što ih svako malo "udarim" tekstom sa informacijama za kakve su bili uvjereni da do istih ne mogu doći, odnosno da im je pored tolikih resursa promaklo kako sam to izveo. Onda divljaju i istresaju se na ljudima, a taman kad ih bijes počne popuštati udarim nekom novom objavom.

      Što se mene tiče da se bojim nečega ne bih ovo radio, ali da provale moje izvore i metode neće uspjeti nikad. Najmanje ću ja nešto otkriti da bih "demantovao" bota koji odavno djeluje na blogu za koji tvrdi da su beznačajni i blog i blofer. Kad smo već kod ukazivanja na kontradiktornosti neka "gospodin anonimni" objasni logiku onoga šta čini. Očigledno revnosno prati i tekstove i komentare, izdvaja citate koji mu odgovaraju, pa onda izvodi različite konstrukcije. Takvo ponašanje nema elementarnu logiku ako tvrdi da blog nema nikakvog uticaja ili značaja.

      Pazite, spram pregleda ili preuzimanja sadržaja sa bloga od strane medija deset puta ili čak više od toga pao sam na planu interesovanja ljudi za ono šta radim, no odlično znam na koga sam fokusiran i kome je u interesu da plaća botove za ovakva djelovanja. Jadan je onaj ko se prodaje bitangama koje ovde iritiram i objektivno možemo govoriti jedino o moralnom dnu kakvo nije lako pronaći.

      Izbriši
    4. "... a već godinama nije u službi i živi u istoj toj “pripizdini” (Ljubija) dolazi do tolike količine aktuelnih podataka? "

      Kada smo već kod " bota koji MANIPULIŠE" , zašto preskačete ovu činjenicu? I ne radi se , g. Borislave , sve u životu za pare i sendviče kao što nisu svi koji ovdje komentarišu dio moralnog taloga u kojem se krećete Vi i oni protiv kojih se "borite". Postoje razni načini i da Vas plaćaju (recimo kroz reklame) pa se onda može reći da ste i Vi bot. Kada Vas neko uhvati u "raskoraku" odmah počnete pljuvati , vrijeđati , izmišljati bajke i uz to izvoditi svoje konstrukcije uz priču o moralu kojeg procjenjujete Vi kao superiorno biće i moralna gromada. A ko bi trebao pratiti ovaj blog i komentarisati? Možda samo oni koji Vas hvale i zadovoljavaju Vašu sujetu? Pa ima tu i takvih.

      Izbriši
    5. Jok, "promjereno" je da na ovom blogu hvalite Vaskovića ili Vukanovića, a znate kako bi kod njih prošli sa negativnim komentarima. Nego, jeste li vi uz one "protiv kojih se ja borim", pa imate motiva da se "borite" protiv mene? Eto niste plaćeni bot nego iz "uvjerenja" podržavate kriminalizovane i korumpirane režimske bitange koje prozivam. Neodrživa konstrukcija.

      Izbriši
    6. Da li Vama dopiru do mozga napisane riječi :

      " ... dio moralnog taloga u kojem se krećete Vi i oni protiv kojih se "borite". "

      Ne podržavam režimske bitange i kriminalce već insinuiram da Vi to radite ali na veoma pefidan način. To je moje uvjerenje. I gdje sam to napisao : "promjereno"? Gdje sam u komentarima pominjao Vukanovića i Vaskovića? I Vi onda , nekome , držite predavanja o manipulacijama i laganju?

      Izbriši
  26. Aska,molim te rasturi ove pametnjakovice,to samo ti mozes i umijes.pozzz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takvi se "rasturaju" ignorisanjem. Pozdrav i tebi rodjeni 🥰

      Izbriši
    2. I aska je neka ukucanka

      Izbriši
  27. Boro,brate ovom Panteru objasni da je do nedavno bio Zakon o zastiti od nasilja u porodici koji je tretiran kao preksaj i da je Nasilje u porodici i porodicnoj zajednici krivicno djelo i da je od prosle godine samo ostao kao KD.Sto znaci da ovaj iz Hasana bi ponovo trebao na neki tecaj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, od ovog događaja prošlo je 12-13 godina, nakon čega sam radio na organizovanom kriminalu ili kao državni službenik, odnosno nisam radio uopšte, pa nisam ispratio brojne zakonske izmjene. Znam za taj zakonski "paralelizam" nasilja u porodici i kao krivičnom djelu i kao prekršaju, no nikad ništa nisam sveo na prekršaj. Svakog nasilnika sam uhapsio i krivično procesuirao, a porodicu zbrinjavao preko socijalnih radnika. Osjetljiv sam na te stvari i sa mnom su nasilnici vrlo loše prolazili, a kad još nije bilo tog krivičnog djela i zakonskih rješenja "pomagale" su batine.

      Davno, mogo davno, majka je prijavila sina akoholičara da maltretira i roditelje i ženu i djecu. Poslije našeg "tretmana" kolega i ja u autobusu sretnemo majku i ona nam reče: "Djeco, ne znam šta ste mu uradili i ne zanima me, ali moj sin je danas drugi čovjek. Kad snajica sa kantom krene do bunara on viče 'Neka ženo ja ću' i sve tako.". Prije je prijetio da će ih sve pobacati u isti taj bunar. Shvatio je kako izgleda kad jači demonstrira silu i iz temelja se promjenio kako ne bi ponovo bio podvrgnut "tretmanu". Imam mnogo takvih primjera, ali poenta je da se sve može kad se hoće, pa čak i kad naš zakon nasilje u porodici nije poznavao kao delikt.

      Izbriši
    2. A jebo joj ti snajicu, kako si ti sve dobro radio.

      Izbriši
  28. I za svaku dojavu o nasilju u porodici moralo biti obavjesteno OJT.Tako da Panter tebe krivi za neke propuste su smjesne price ili su prouzrokovane dobrom rakijom iz Hasana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se postupajuća inspektorka pogubila u toj situaciji onda zamislite šta je sa policajcima, a posebice kada nakon peMzije pogube se u "sjećanju" do mjere da mene zamijeni sa ženskom koleginicom. Niti ja imam dugu kosu i grudi, ako se, niti ona ima 20 cm i 60 kg razlike u visini i težini - ako već ne razlikuje polove.

      Izbriši
  29. Jel ti čitaš šta je čovjek napisao?Bio je obavješten OJT i ljudi su izasli po prijavi,samo sto je Boro odglumio Dzon Vejna i radio po svome,samo sto nije hteo kolegu inspektora da posluša

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa ja nisam "odglumio" nego sam elementarno ispoštovao prethodno uvedene zakonske promjene po kojima policajac kada nije na dužnosti ne smije primjenjivati policijska ovlaštenja. Pošto nisam bio na dužnosti, nego kod kuće, a zašto bih radio suprotno zakonu? Čak i da sam došao na posao po naređenju pretpostavljenog, a zašto bih kao obični policajac (po rješenju i plati) od tužioca i sudije tražio izdavanje naredbe za pretresanje umjesto nekog ko ima rješenje i prima platu inspektora? Uradio sam to mnogo puta ranije kako bi im pomogao da nauče tu materiju, a onda odbio kada je moj profesionalni dignitet trebalo rizikovati zbog hirova nekoga ko ne zna svoj posao.

      Ljudi, manite se izvođenja zaključaka tamo gdje ne znate ni zakonsku materiju, niti šta se događalo.

      Izbriši
  30. Necu da kazem nista za ovog policajca iz Hasana ili odaklen je vec,da li mulja ili ne.Ali znam sigurno da Radovanovic nije htjeo da saradjuje sa OJT.Posto znam da moja rodica je radila u OJT i da je govorila da je težak Radovanovic za saradnju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato sto Boro nije kriminalac, a u OJT su kriminalci.

      Izbriši
    2. Boro nije mogao biti ni policajac, a kamoli kriminalac...on je poglup za tih radnji

      Izbriši
    3. Što se tiče nasilja u porodici tu je urađen uviđaj, uzete su izjave i šta je još trebalo oko dokazivanja djela. Elem, tokom tih radnji nije nađeno oružje i nije bilo naznaka da ga uopšte ima, a koleginica je htjela odraditi pretres po naredbi suda. Jedini problem je bio što ni ona ni drugi nisu imali dovoljno iskustva oko dobijanja naredbi za pretresanje, a znali su da ja to redovito dobijam telefonskim pozivanjem. Nakon toliko godina rada u krim službi i stotina naredbi za pretrese tužioci i sudije su oreda imali povjerenja u moje procjene i na povjerenje mi izdavali sve šta sam tražio.

      Ovde su se dogodile dvije stvari. Prva da mi nije padalo na pamet povjerenje tužilaca i sudija trošiti na nečije hirove pošto je za nasilje u porodici koleginica imala sve šta joj je potrebno, a da nađe po svemu sudeći nepostojeće oružje (koje je mogla naći prilikom uviđaja, baš kao i policija prilikom pregleda lica mjesta) djelovalo je neozbiljno.

      Druga stvar, mnogo važnija, moje kolege su imale funkcije inspektora i primale adekvatne plate, a kad god je trebalo za nešto zvati tužilaštvo ili sud odrađivao sam im sa pozicije OBIČNOG POLICAJCA, šta sam bio po rješenju u toj stanici. Mjesecima sam govorio da je "ovo zadnji puta" da zovem i tražim stvari od tužilaštva i suda kakve ne bih trebao raditi, odnosno da pojedini uče tu materiju koja je ključna za posao koji rade. I onda sam u baš glupavoj situaciji odbio uraditi nešto šta mi svakako nije bilo pravna obaveza, odnosno rizikovati sebi problem zato što neko prima platu i radi posao za koji nema potrebna znanja. Pritom, svi su znali da sam na tom radnom mjestu "sklonjen" iz osvete auto mafije kojoj sam prethodno zadao gadne udarce, a računajući i neviđenu bitangu Gojka Vasića.

      Ovaj Panter iz Hašana kaže da je bio na licu mjesta, da je prvi došao tamo, šta znači da je značajno uticao na moju odluku. Meni je javljeno da je procjena policajaca takva da nema oružja u kući, odnosno da oštećena laže u tom dijelu. Ja ne znam šta se tačno izdešavalo jer nisam bio tu, nego sam se orjenitisao po onome šta mi je kazivano. Zato sam odmah rekao da Panter iz Hašana laže da sam ja radio uviđaj i bio dežurni, kad znam i ko je radio taj predmet i zašto sam ja pozivan. No, DANAS TO MIJENJA I PIŠE LAŽI JER SU MU MIMA DOBRIJEVIĆ ILI DANKO KARANOVIĆ PLATILI PAR RAKIJA DA TO ČINI. Skontao sam o kome je riječ, bar po faci, a biće prilike i da ga pljunem u facu kako je zaslužio.

      Izbriši
    4. Sa kojim od prijedorskih tužilaca nisam sarađivao? Od Gnjatovića kao prvog koji je to radio do Sande Josić koja stiže potom, ili Bulatovića, Kondića i Mirjane Miodragović? Pobogu, bar jednom mjesečno centralni dnevnik započinjao je vijestima o uspjesima moje malenkosti i tih tužilaca. Jeste, znali smo se posvađati da zemlja gori oko kakve situacije, ali bi onda pronalazili zajedničku i jedinstveno nastupali. Baš kao što sam preko intenzivnog rada sa tim tužiocima nemjerljivo mnogo naučio, ali i kroz rad sa ogromnim brojem tužilaca diljem Srpske i Federacije, te sa Tužilaštvom BiH. Svaki tužilac koji je sa mnom radio davao mi je "bjanko" saglasnosti za sve šta je trebalo preduzeti čim bi ga obavijesti da se neko djelo dogodilo, nakon čeka bi i sudije izdavale naredbe na isto tako ranije stečeno povjerenje. Ako sam po ičemu ostao poznat to je da sam sve dobijao na telefonski poziv, a to ne ide bez jakog povjerenja stečenog ozbiljnim radom. Čuj, neka "rodica" zna ono šta nikad nigdje nijedan tužilac nije izrekao. Ponavljam, na stotinu uspješno odrađenih predmeta događao se jedan kada smo se znali bukvalno posvađati, ali bi se onda dogovorili i uraditi kako smo dogovorili - bez ikakvih posljedica na planu saradnje. Šta se kasnije izdešavalo, kada dokazi Mitrović i ovi njegovi klipani nije relevantno pošto ja već prestajem raditi inspektorske poslove.

      Izbriši
    5. Centralni dnevnik počinjao sa tobom...🤣🤣🤣 ovo se više ne rađa. Što me jutros POBOGU nasmija🤣🤣🤣,ELEM... ti si baš kompletan idot

      Izbriši
    6. Boro zvani NARCIS...sve je on radio...pa sad još bio na dnevniku... na mjestu zločina sa MAŠANOM...kakva psihoza... Ako su ti ta tvoja djeca toliko dobri učenici, nemoj njih sramotiti i njima vrata zatvarati....ima li ti iko reci od bližnjih da si bolestan

      Izbriši
    7. Nije dnevnik počinjao sa mnom, nego onim šta sam radio. Ili možda vjerujete da je ministar radio posao o kom je davao izjavu za dnevnik? Eno ga Darko Ćulum živ i zdrav pa ga pitajte koji prupadnik policije je imao više rezultata kojima su započinjani dnevnici, a on zna zbog godina saradnje.

      Ili ćemo pričati kako je Goran Mikanović zataškavao ubistva djevojaka iz Dubice i Prijedora,kada su lažno prijavljivali zadesne smrti, pa kad sam dokazao ubistva i pohvatao počinioce, gledam ga na televiziji kako se hvali. Ili o nekim drugim ubistvima, o drogama,autima, organizovanom kriminalu. Koliko imate snimaka Gojka Vasića, Mikanovića i sličnih gadova kada se hvale mojim rezultatima, a sve su činili da do istih ne dođem. Pisao sam godinama o tim stvarima no najpametniji su ovi što ne čitaju ništa nego ovde liječe svoje frustracije i komplekse

      Izbriši
    8. Pa ti majmune i ne vidiš da dižeš sebe, a pljuješ svakoga ko je imao uspjeha. Sve te koje ti spominješ su školovani za razliku od tebe koji si tu zalutao pa malo se doškolovao i odmah hoćeš biti pametniji. Kad bi ti Bog podario još jedan život, vrati volu glavu i probaj biti normalniji

      Izbriši
    9. Kad bi dnevnik počinjao sa tobom i kad bi stavili tvoju sliku, gledaoci bi mislili da je to neka elementarna nepogoda

      Izbriši
    10. Pricajte sta hocete, ali stvorio je on veza svojoj djeci dok mi ovdje mozemo samo pisati suprotno

      Izbriši
    11. Sve te veze će u zatvoru završiti.

      Izbriši
    12. Čuj "školovaniji" od mene tadašnji načelnik Goran Mikanović sa diplomom FABUS-a koju je stekao preko Mirka Tufegdžije, a nedavnom akcijom je razotkriveno kako su te diplome sticane za par dana?! I tada se odlično znalo ko i kako je sticao diplome, sve ovo šta je danas procesuirano, samo je Mikan bio član SNSD-a iako to zakon zabranjuje. I istovremeno kontrolisao narko mafiju sve do ubistava koja su tada činjena. Nisu Stupar i Bašić prve žrtve te iste mafije, a za koju vidim da je zdušno branite.



      Izbriši
    13. Ma kakav Mikan i politika i SNSD-e. E sad vidim da baš sve lupetaš. Ti neki ljudi su davno išli u školu dok si ti čuvao ovce po vlašiću...i karanovic i vujanovic i ivanic i svi ti koje nabrajaš. Nemaš ti pojma

      Izbriši
    14. Na koje se veze misli i kako ce zavrsiti u zatvoru

      Izbriši
    15. U pravu je Boro, jeste imao rezultate, jeste za Mikana izmislio svijet kada je u pitanju posao na kriminalitetu, jeste pošten u odnosu na Mikana, i na kraju iako su obojica kod privatnika diplomirali, bar za nijansu je jači Borin privatni, mada je to sve slično.

      Izbriši
    16. Ma da, svi zaradiše peMzije, a boro tjera muve po ljubiji. Kako tako uspjesnog covjeka izbacise iz policije

      Izbriši
    17. Dalibora Ivanića, zajedno sa Mimom Dobrijevićem i sličnom "kadrovima" je odškolovao pok. Dujo Kotaran preko svojih veza u BG. Znači kriminalci poput Limuna ili Peconija su im sređivali ispite o sve šta je trebalo, a inače su bili sprdnja Fakulteta bezbjednosti. Opet lupate o stvarima o kojima pojma nemate, a da čitate ovaj blog znali bi sve detalje jer sam sve davno objavio.

      Izbriši
    18. I ovo sto malo procitam, vjeruj da je to previše...previše gluposti iz velike glave sa vjerovatno malo mozga...budala

      Izbriši
    19. "Ljudi"koji čitaju i kažu bravo boro to je ok, a ostali komentari kaze boro lupetaju i nemaju pojma....eto ti imas pojma, sjedi u toj ljubiji i cekaj starosnu penziju tako pametan

      Izbriši
    20. Sta ga briga, sprda se preko bloga, djecu upravio i usmjerio ih a vjerujem poznanstvima i obezbjedio da nece sutra lose proci ovdje... Bolje mu je nego mnogima

      Izbriši
  31. A da ti nije rodica Basarak!Stari alkos i voli muške puno✌

    OdgovoriIzbriši
  32. Boro pisi nekakav novi sadrzaj bloga a imas mnogo informacija sta bi sa Mitrovicem ' sa Bacom doktorom sa Kostresovim istraznim radnjama oko Davida o Lukacu o policajcima tipa Aleksic i drugi koji su se stavili u ulogu boga pa proganjaju grupu Pravda za Davida i sve ostalo pusti teme o kojima ti nisi kompetentan .lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. On nije kompetentan ni za ovce

      Izbriši
    2. Šta o Baći "hirurgu " u pokušaju više napisati, možda jedino, da je velika šteta što se ranije nije rodio pa da kao učesnik rata

      Izbriši
    3. Nastavak: učesnik rata bude diverzant. Mnogo diverzija je napravio u bolnici - rastjerao pacijente, neke ubio, a neke onesposobio za rad.
      Jedna od većih diverzija je što je posvađao hirurge u bolnici sa direktorom.

      Izbriši
    4. Jadna naša bolnica pored "velikih stručnjaka"propada.Što je najgore ti "veliki stručnjaci je uništiše pa pacijenti idu u druge ustanove gdje su doktori završili redovno fakultet i specijalizaciju a ne kupili diplome kao "veliki stručnjaci"koji uništavaju živote pacijenata i šalju ih na onaj svijet ili za čitav život osakate.To nažalost podržava Vukotić ,Mitrović Mladen i Čoprka načelnik hirurgije.

      Izbriši
    5. Interesantno bi bilo napisati o Baćinim saradnicima:
      -Sovilj Mirko
      -Čoprka Tihomir
      -Andrija Vukotić
      -Alen Šeranić
      -Mladen Mitrović
      PERJANICA Baćinog kriminalnog djela svakako je Sovilj, koji je za 20.000 KM, Baći omogućio
      ( privremeno) da radi sa lažnom diplom.
      Kada se Sovilj trebao vratiti u bolnicu, najžešći protivnik uz Vukotića je bio Baćo.
      -Kako protumačiti dijalog
      načelnika Čoprke i "hirurga" Baće pred pacijentom i direktorom,
      kada jedan drugom kaže da ga treba suspendovati.
      Komentar o odnosu Jadrana ostavljam vama.
      -Vukotić se upleo u Baći
      mrežu pa ne zna kuda goni. O sposobnosti Vukotićeve politike govori trend saradnje sa Vladi RS I RESORNIN MINISTROM-šeranićem
      Od najave izgradnje nove bolnice, preko rekonstrukcije postojeće do transformacije u stacionar. To povezujem izgradnjom auto puta Prijedor - Banja Luka.
      Nemjerljiv doprinos ovoj tezi je ne rad i javašluk, i ne stručan kadar. Skoro svaki drugi pacijent se šalje u UKC.
      -ŠERANIĆ se ne miješa u svoj posao. Dobra plata, a pere ruke od sporne diplome. Sjebao je sve doktore takvim stavom.
      -O MM uskoro će biti smijenjen.
      Boro je dosta pisao o MEGA KRIMINALCU

      Izbriši
    6. Šeranić je šupčina viri Dodiku iz guzice. Dodik ga zove Potrčko

      Izbriši
    7. Gledam onu dr Maju u NSRS, zna u detalje probleme u bolnici, a nikad je nisam čula da je progovorila o kadrovskim problemima bolnice, čak na svom blogu briše takve komentare. Nikada
      nije pomenula da doktori u radno vrijeme naručuju pacijente i u privatnim ambulantama rade.
      Takva politika bolnice reže granu na kojoj sjede.

      Izbriši
    8. Baš mi je drago što su Sovilja otpustili.
      On je prvi započeo da sahra juje bolnicu.

      Izbriši
    9. Pa nek sahranjuju bolnicu i oni su sahranili moju majku .Majku im svima a pare uzimaju bez da kažu hvala.Bježe kad treba reći lošu vijest a za mito se nacrtaju prvi

      Izbriši
    10. Veliki Baćin saradnik je gospođa Vukotić. Neka direktor razmisli zašto ga brani?

      Izbriši
    11. Baćo je belosvetski kriminalac- prevarant.
      Sponzorisao je članak u lokalnim blogovima, gdje prikazuje kilu. Koliku je pažnju privukao "stručnjaka" da je ubacio mrežicu gdje se ne stavlja
      (Dokumentovano) i oni to progutali.

      Što se ne pohvali kako je UBIO PACIJENTA HH IZ KOZARUŠE I NAGOVORIO MUTAVOG KOLEGU DA ON POTPIŠE DA JE RADIO OPERACIJU.
      KO JE STVARNO RADIO DOKAZAT ĆE SE NA SUDU.
      Što se ne pohvali sa sakaćenjem pacijenta iz Novog Grada, koji je neznanjem "hirurga" izgubio kuk.
      I to će se dokazati na sudu.

      Izbriši
    12. Baćo je rođeni plagijat čovjeka, zajebao i Lovru.
      Od porodice pacijenta iz Sanskog Mosta tražio 300,-KM na ime utrošene infuzije. To direktor Vukotić uveo novu organizaciju u poslovanju bolnice i zbrinjavanja zaposlenih.

      Izbriši
    13. Andrija tako posluje da u bolnici nema nista od flastera pa na dalje..a to neki koriste da napune svoje dzepove.

      Izbriši
  33. Daj malo Boro napisi o onim policajcima sto su se isprsili u Vlasenici pred narodom mozda znas koliki im je IQ kad su se onoliko rasirili

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam upratio ta dešvanja. Iskreno, gotovo sve slobodno vrijeme analiziram POZADINU presuda Alisi Mutap i Hasanu Dupovcu kriz prizmu onoga šta Muriz Memić nazva MOS (muslimanska obavještajna služba), te procjena kako će razbijanje SOS-a (srpskog pandana) razriješiti ubistvo Davida Dragičevića. Bez obzira što dobro znam o kakvim pojavama je riječ i što sam se kroz službu suočavao sa MOS-om i SOS-om vazda se nađu zanimljivi podaci ili različita tumačenja. Nešto računam da prije 2028. godine neće biti prvih presuda ubicama Davida Dragičevića i to ukoliko do 2026. dobijemo presude ubicama Dženana Memića (po deceniju od zločina do presuda). I jeste u pitanju period sa kojim je kalkulisao Ifet Feraget kada je prihvatio ova dva predmeta.

      Izbriši
    2. Je li to bilo nešto novo u Vlasenici? Negdje imam informacije dobijene oko ranijeg incidenta koje nisam objavio

      Izbriši
    3. Kad cujem to MOS i SOS, nije mi dobro. Kako su sebi fina imena dali rekao bi covjek da rade za interese muslimana i srba, a ono ispade da kad im preostane slobodnog vremena od trgovine drogom i dr.oni malo ubijaju djecu svoga naroda.
      E, sto su mi na srcu takvi rodoljubi... rodoljubi kakav je i Milokrad Duduk. Frka, trka, referendum, otcjepljenje, omalovazavanje svega sa predznakom bosanski, povlacenje sudija, ma luda kuca od odbrane Srpske, kad ono Prc Milojka danas vec raduje se evropskom putu i ulasku u NATO.
      Pa kad saberes 2 i 2 zakljucak je da su te MOSove, SOSove i druga govna formirali i placaju stranci isto kao i Milokrada Baju.

      Izbriši
    4. Imaju bolji izrazi poput "balijska udba", "vlaška udba"... Uskoro o tome detalnije

      Izbriši
  34. Moguce Boro neces da napises komentar jer bi i ti isto radio da si na njihovom mjestu ' oni imaju puno zvjezdica pa neznam te vase cinove ali mi se cine kao nekakvi dupelizci . lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nisam stao ispred ili protiv naroda, a bilo je dosta prilika kada sam se unutar službe suprotstavio određenim radnjama policije protiv obespravljenih radnika ili zajednica. Mnogi su bili prisutni kada sam nasrnuo na banjalučku JzP zbog maltretiranja prijedorske omladine prilikom racije u Babilonu.

      Izbriši
    2. Hvala Boro na kakvim takvim odgovorima ' a u Vlasenici se narod pobunio protiv odvodnje pitke vode a uskoro ce se policija isprijeciti i u Bistrici nazalost to je udbas Marko sve zakuvao . lp

      Izbriši
  35. Boro je sanjao da ima zvjezdice, a on je zvjezdice jedino imao ako je stavljao djeci oko krevetica kad su bili mali

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oni kojima su trebale zvjezdice ja sam im donosio iste i ne mogu to pobiti. Baš kao što odlično znaju šta sam sve od ponuda napredovanja odbio jer jedino šta sam volio bio je operativni rad na terenu

      Izbriši
  36. Bravo Boro .Pravi borac za pravdu u državi koja je stvarana krvlju naroda a sad taj isti narod nema pravo glasa .Kriminal je okovao ovu državu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I boro borac alaaa boro je jedan obicni majmun

      Izbriši
    2. Ako smatras dq je neki majmun i to jedan obican onda ne ides na blog, ne citas i ne komentarises na blogu jednog obicnog majmuna.
      Nego si ocigledno prozvan ili neko tebi blizak, a od svih argumenata imas samo uvrede.

      Izbriši
    3. Čitam ja šta hoću i komentarišem šta hoću....nije mi niko blizak i nisam ja prozvan i nisam u stranci ni u vlasti ni u policiji znam dosta stvari i kažem da je boro MAJMUN

      Izbriši
    4. To ipak govori vise o tebi nego Bori. Uvrede su proizvod nemocu, a ne istine.

      Izbriši
    5. Pa jebo te on...vrijeđa sve na ovom blogu, ko je god radio i bio više njega on ga vrijeđa...ko god ima uspjeh on ga vrijeđa...on zna sve on radio hapsio ucestvovao u svemu i svacemu. Ni jedan ministar, direktor, nacelnik, inspektor ne valja, samo on je tu... samo onaj koji je umro on je bio dobar.... MAJMUN

      Izbriši
    6. Kazem ja uvreda je odraz nemocu. Hajde, isprazni svu frustraciju iz sebe. Boro ce ti pomoci da budes manje psihicki bolestan. Frustraciju nije dobro drzati u sebi. Izbaci sve iz sebe, ovdje na ovom blogu, a onda se zahvali Bori za svoj mentalni mir.

      Izbriši
    7. Vjerovatno ti je boro tata, pa te nece puno uvrijediti kad ti kazem jebo ti boro mamu

      Izbriši
    8. Nije mi Boro tata niti Boru poznajem licno. A ne kaze se jebo nego jebao, kad se trudis, budi i gramaticki tacan. Ako ti je lakse imam babe i sestre, tetke od tetke kcerke, i drugu zensku rodbinu, izbaci iz sebe, ja sam za zdravlje. A Bori se zahvali on je i tvoj licni psihijatar na sve sto je postigao i dostigao jos je i tebe lijecio..ovo je za tebe antifrustracijska terapija, svaku agresiju izbaci.

      Izbriši
    9. Kad koristim psovke ne trudim se da bude gramatički ispravno tako da ostajem pri tome da je "jebo". Što se tiče slučaja vjerovatno imaš problem kad tako pišeš a ne poznaješ dotičnog stiven sigala... sam protiv svih

      Izbriši
    10. Mozda imam problem, mozda i probleme, ali ne vrijedjam nekoga zato sto ima drugacije misljenje od mene. Niti to umanjuje tvoje frustracije koje ovdje izbijaju. Samo ti psuj, ili sto bi se zargonski reklo laj. I psi laju na nepoznate, a i ti na Boru i evo i mene. Aa Stivena Segala sam upoznao u Rusiji😉

      Izbriši
    11. Pa sto ne kazes bori nesto kad vrijeđa

      Izbriši
    12. Kako se boris protiv vrijedjanja vrijedjanjem? Pljujes Boru za nesto sto i ti radis? Ne ukazuje se na vrijedjanje uvredom. Onda si isti kao i taj protiv koga se uslovno govoreci boris. Boro se bori za sveopste dobro, i mi bi za rad nas trebali da ga podrzimo jer ima najveca daMu da pod svojim imenom kaze sve, a mi ostali koje more iste te nepravde smo pi.. tako da bez obzira sto se ne slazem u svemu sa Borom podrzavam njegovu borbu koja bi trebala da je nasa borba.

      Izbriši
    13. Svaka čast na argumentovanju kakvo ni sam ne bih bolje iznio u svoju odbranu. Možda sam doista "majmun" kad ne brišem komentare u kojima me nazivaju majmunom. No, ugledam ovako kvalitetno reagovanje i shvatim da je odlično to što za razliku od drugih ne brišem komentare.

      RESPEKT!

      Izbriši
    14. 🤣🤣🤣🤣sam sebe hvali sam sebe brani sam sebi pitanja postavlja🤣🤣🤣🤣 čast pojedincima

      Izbriši
  37. Boro, ajd malo više kreni pisati o srpskoj i muslimanskoj postUDBAškoj kamarili ako već imas informacija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vi njemu date temu i on smisli priču. Ostalo mu iz osnovne škole rad na temu...

      Izbriši
    2. Vidite, objavio sam zaista opširan tekst na tu temu, a nisam stavljao linkove na ranije tekstove niti ponavljao ranije tvrdnje. Kada bih samo prekopirao šta sam sve objavio na pomenutu temu mogao bih štampati poveliku knjigu. Lijen sam ili nisam riješio određena pitanja, ali pošto pišem tematski samo da prekopiram objave i to tehnički uredim mogu izdati 5-7 knjiga o temama kojima sam se intenzivno bavio. Ipak govorimo o preko 1.300 tekstova za drvet godina, a mnogi od njih protezali bi se na 3-4 stranice formata knjige. Sad bi odlično prošla knjiga "Vladimir Veliki" sa tumačenjima od prije 8-9 godina iz kojih se vidi da sam odlično predviđao njegove gropolitičke poteze i kvalitetno tumačio tadašnja dešavanja.

      Izbriši
  38. Boro je zajebao i Chuck norrisa

    OdgovoriIzbriši
  39. Boro je za mnoge glupsone institucija ma kakav bio on ipak nesto objavi sto mnogi samo mogu sanjati . On samo smeta dodinim liziguzima .

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)