Muriz Memić demontira "balijsku udbu"

Osuđujuće presude izrečene Alisi Mutap Ramić i Hasanu Dupovcu tek su naznake slabljenja MOS-a sa kojim se Muriz Memić odlučno suočio, dok "crveni kombi" SOS-a još uvijek brutalno gazi nesrećne žrtve. Krajnje optimistički prve presude ubicama Dženana i Davida možemo očekivati deceniju nakon zločina i po demontiranju "balijsko-vlaške udbe". 

borislav radovanovic blog

Odlično obaviješten izvor, koji je Davora Dragičevića upoznao sa Ifetom Feragerom, ispričao mi je detalj koji je Muriz Memić čak javno pominjao. Ako griješim neka me pomenuti isprave. Konkretno: Ifet Feraget je Murizu Memiću odmah po angažovanju rekao da se pripremi za najmanje sedam godina teške borbe do prvih iole pozitivnih rezultata. Svi koji ga poznaju saglasni su da advokat Feraget izvanredno prognozira pravosudne procese i dešavanja uopšte.

Ne znam tačan datum početka saradnje Muriza i Ifeta, nakon što je gro sarajevskih advokata odbilo zastupati oštećenu porodicu Memić, ali mislim da je prvostepena osuđujuća presuda protiv Alise Mutap/Ramić i Hasana Dupovca stigla nešto prije tog prognoziranog sedmogodišnjeg roka. No, nedvosmisleno govorimo o prvom konkretnom rezultatu zajedničke borbe ova dva HEROJA PRAVDE!

U koliko sumanutom sistemu živimo dovoljno pokazuje da jedan advokat PRIMORAVA organe krivičnog progona (policiju, tužilaštvo, sud...) na poštovanje zakona i principa struke. Advokati u načelu koriste propuste i greške postupajućih organa za korist svojih klijenata, dok Feraget djeluje dijametralno suprotno i štiti pravnu državu. Brani organe krivičnog gonjenja od sopstvenih teško kriminalizovanih, ucjenjenih ili isprepadanih službenih lica. 

Nisu Alisa Mutap i Hasan Dupovac presuđeni za ubistvo ili uopšte stradanje Dženana Memića, nego zato što su sprečavali dokazivanje, ometali i na krivi put navodili istragu, iliti djelovali protiv pravosuđa i službene dužnosti. Presuda je najbolji pokazatelj prethodno pomenute sistemske anomalije da jedan advokat brani pravosuđe i zakonom propisanu službenu dužnost. Samo zato što njegovi klijenti Memić i Dragičević traže da nadležni organi shodno zakonu utvrde istinu i sprovedu pravdu oko stradanja sinova.

Elem, šta je sud prvostepeno utvrdio nakon sedam godina krajnje iracionalnog djelovanja organa krivičnog progona? Alisa Mutap/Ramić kažnjena je zbog davanja lažnog iskaza kao krivičnog djela upravljenog protiv pravosuđa. Pojednostavljeno rečeno Alisa je sa dvije i po godine zatvora kažnjena zbog LAGANJA u krivičnom postupku. 

Tek istraga u toku treba razjasniti njenu ulogu u samom činu napada ubilačkog karaktera na Dženana Memića. Istraga je trenutno fokusirana na obrisani poziv hitnoj pomoći, a koji korespondira sa dokazima da je Alisa ZATAJILA i medicinskim radnicima i policiji da Dženan besvjestan, teško povrijeđen i u životnoj opasnosti leži u mraku neposredno pored njih. Zna se ko je i kako otkrio njega kao primarnu žrtvu zločina, a po Alisi upitno je da li bi njegovo tijelo ikada pronašli.

Sa druge strane Hasan Dupovac presuđen je zbog teških i brojnih zloupotreba službenog položaja u cilju fingiranja ubilačkog napada nepostojećom saobraćajnom nezgodom. I druga službena lica bila bi oglašena krivima da nije bilo tendencionalnog optuženja za "organizovani kriminal" kako sam to detaljnije objasnio u tekstu SUDIJI-KOLUMNISTI BRANKU PERIĆU: Registruj blog i mani se sudnice. Međutim, nadležni organi imaju mogućnost kroz druge postupke takve sankcionisati. Dupovac je ovde bitna karika sistema i primarni odgovorni.

"BALIJSKA UDBA"

Ključno pitanje date situacije glasi: zašto najmanje stotinu službenih lica u organima krivičnog gonjenja sedam godina svjesno krši zakone i pravila struke na zaista stupidan i ponižavajući način? Govorim o inkrimisanim radnjama činjenja ili nečinjenja brojnih sudija, tužilaca, policijskih službenika, vještaka, zdravstvenih radnika... Ko ima toliku moć da jednu ogromnu mašineriju organa i javnih ustanova upravi ka zataškavanju očiglednog napada ubilačkog karaktera čija žrtva je preminula?

Odgovor na prednje pitanje Muriz Memić sublimirao je kroz naziv "Muslimanska obavještajna služba" ili skraćenicu "MOS". Pritom je kroz pominjanje naslova knjige "Bosanski lav" aludirao ko je njemu i efendiji Foči upućivao prijetnje. Samo na jednu osobu može se primjeniti Murizov opis, a moja malenkost nema problem navesti ime - Hasan Čengić. I dobro je Muriz okaraktarisao da rahmetli Čengić nije lav, nego hijena!

U kontekstu upućivanja prijetnji od strane Hasana Čengića sa pozicije predsjednika Sabora Islamske zajednice u BiH i agenta od uticaja više radikalno muslimanskih država i organizacija, nekog ko je januara 2001. godine bio gost na vjenčanju sina Osame bin Ladena, zaista ima smisla pojam "Muslimanska obavještajna služba" (MOS). Govorimo o "službi" nemjerljivo moćnijoj od zloglasne Agencije za istraživanje i dokumentaciju BiH (AID) koju je osnovao Alija Izetbegović, a kroz više tekstova sam objašnjavao kako do danas nije demontirana. AID je tek "točkić" MOS-a kao globalne i krovne službe!

Kako bih Murizove navode potkrijepio moram podsjetiti na profesionalna iskustva o kojima sam više puta pisao. Konkretno: od 2002. godine na ovamo mnogo puta sam istraživao međunarodna krijumčarenja oružja, municije i sredstava zaostalih iz rata, sa i za mene šokantnim saznanjima da je srpsko oružje preko bošnjačkih švercera prodavano terorističkoj OVK na Kosovu. Pod političkim pokroviteljstvom tadašnjeg Predsjednika RS Dragana Čavića!

U stvari sporno međunarodno krijumčarenje oružja iz BiH ponajviše sam rasvijetlio kada su se srpski i bošnjački počinioci međusobno sukobili i počinili seriju eksplozija po Prijedoru, Sankom Mostu i Ključu. Istovremeno dolazi do pripremanja atentata na papu Ivana Pavla II u Banjaluci (2003.) gdje su Dragan Lukač, Neđo Ošap i njihovi Ravnogorci bili tek "lažna zastava" operacije koju su izvodile MOS i AID. Govorim o drugom pokušaju atentata na papu od strane istih aktera - nakon onog u Sarajevu iz 1997. godine.

Lično sam otkrio pripremanje atentata u Banjaluci upravo preko istraga o pomenutom međunarodnom krijumčarenju oružja iz BiH tako da odlično razumijem o kakvoj ogromnoj moći MOS-a govori Muriz Memić. Na stranu poprilična službena dokumentacija koju sam o ovim dešavanjima lično sačinio kad imamo obavještajne podatke američkih i drugih obavještajnih službi dostavljenih Tužilaštvu BiH i sa identičnim navodima - da je oružje iz Republike Srpske prodavano OVK na Kosovu! Kao i na nebrojeno drugih destinacija.

Zašto su stopirane ili nikad nisu sprovedene istrage oko opisanog međunarodnog šverca oružja ili pokušaja atentata na papu? Iz istog razloga zbog kog su stopirane istrage povezanih terorističkih napada na zvorničku policiju i onih u Makedoniji organizovanih 2015. godine od strane bosanskih i šiptarskih vođa Islamske države u Siriji, a o čemu sam objavio zaista veliki broj tekstova. Velike sile Bosnu i Hercegovinu gledaju kao prostor svojih proksi sukoba (niskog intenziteta) i neke stvari naprosto moraju ostati "zakopane"!

Hoćemo li detaljno razjašnjavati zašto su SAD uvele sankcije Aleksandru Vulinu zbog krijumčarenja oružja sa već "sankcionisanim" Slobodanom Tešićem? Kada je zbog straha od međunarodnog embarga Vučić onemogućio Tešiću dalje poslovanje u Srbiji ovaj se povezao sa Bakirom Izetbegovićem i nastavio sa istim poslovanjem. Najveći investitor namjenske industrije Federacije BiH bio je Slobodan Tešić, koji se nakon crne liste UN-a našao pod sankcijama SAD-a. Nakon ovoga možda shvatite zašto Amerikanci u Bakiru Izetbegoviću više ne vide saveznika, a šta je rezultiralo gubitkom vlasti.

Gubitak izbora i započeta demontaža režima Bakira Izetbegovića donijelo je mnoštvo krivičnih postupaka protiv moćnika SDA, pa u konačnici i osuđujuće presude protiv Alise Mutap i Hasana Dupovca. Nema više Mehmeda Osmanagića Osmice na čelu OSA da može ucjenjivati sudsko vijeće kao u slučaju Branka Perića! Donedavno svemoćna "balijska udba" je u teškom rasulu i bez moći da zloupotrebljava organe krivičnog gonjenja kako je decenijama navikla.

Termin "balijska udba" pokupio sam od novinara i publiciste Nedžada Latića, a konkretno iz njegovih tekstova objavljenih još 2017. godine  pod okvirnim naslovom Alijin sin je ubica?!. Upratio sam kasnije intervjue i televizijske nastupe Latića kada objašnjava kako je pomno tragao za izrazima koji vijerno oslikavaju pojave koje kritikuje, pa je tako došao do "balijske udbe", "duboke države SDA" i drugih. Braća Latić kao decenijski bliski saradnici Alije Izetbegovića i osnivači SDA zasigurno znaju o čemu tačno govore.

Upravo po javnom svjedočenju Nedžada Latića doznajemo za veze Alije Izetbegovića sa KOS-om (vojna kontraobavještajna služba JNA) i kako ga je Aleksandar Vasiljević tri puta posjećivao u fočanskom zatvoru, dok je Bakir Izetbegović radi pomaganja ocu odlazio kod Duška Zgonjanina kao šefa tajne policije SR BiH ("udba" preumenovana u RDB). Poenta je da Izetbegovići nisu tvorci "balijske udbe" nego davno zavrbovani saradnici koji su korišteni u datim prilikama i potrebama "službe".

Pisao sam kako je Islamska vjerska zajednica SFRJ i BIH decenijama anatemisala Aliju Izetbegovića kao selefiju i sektaša, pa sve do toga kako je tak pozicioniranjem udbaškog saradnika Mustafe Cerića na čelo IVZ BiH (1993.) preuzeo kontrolu i muslimane upravio ka svojim nakaradnim tumačenjima Islama. Baš i kako je Bakir Izetbegović pokušavao Cerića ugurati u najuže rukovodstvo globalno moćne organizacije Muslimanska braća - čiji sljedbenik je bio i Bakirov kum Erdogan. 

Mogao bih na ovu temu pisati bukvalno neograničeno ili postavljati linkove na razne tekstove, no valja se fokusirati na suštinu. Ta Latićeva "balijska udba" imala je moć da kompletan pravni aparat Federacije BiH i dijelove državnih organa drži pod kontrolom do iracionalnosti. Nisu smjeli utvrditi da "sunce izlazi na istoku", odnosno da Alisa Mutap laže u krivičnom postupku, a Dupovac grubo zloupotrebljava službeni položaj. 

Trebalo je "balijsku udbu" uzdrmati do nivoa da im postanu nebitni sinovi osiljenih moćnika SDA koji su nad Dženanom Memićem demonstrirali silu na kakvoj su odgojeni i formirani kao ličnosti. Za nadobudne sinove zakoni i organi ove države bukvalno nisu postojali. Normalno, nisu računali da Muriz Memić i Ifet Feraget mogu ovoliko dugo izdržati i uspješno procesno djelovati. 

Zašto ovu svima znanu presudu analiziram iz izloženih vizura? Prosto kako bih mogao prognozirati one konačne i željene ciljeve Memića i Ferageta, gdje vjerujem da će se oba složiti sa mojim procjenama sa pozicije neuporedivo većeg znanja o tekućoj istrazi ubistva. Ponavljam: sadašnja presuda nije u funkciji procesuiranja ubistva, nego tek krivičnih djela protiv pravosuđa. Aktuelna istraga ubistva tek će donijeti institucionalnu pravdu kakvoj streme Memić i Feraget.

Sa te strane prognoziram da će tekuća istraga i podizanje optužnice, a onda i prvostepeno suđenje u optimističnim uslovima potrajati do neke TRI GODINE, odnosno da će se navršiti decenija od ubistva do prvih presuda stvarnim počiniocima. Optimistično cijenim da prije 2016. godine nećemo dobiti prvostepene presude, bile osuđujuće ili oslobađajuće, protiv počinilaca i saučesnika ubistva Dženana Memića. Od pravosnažnim presudama danas je pravnički neozbiljno i razmišljati.

Po istim parametrima smatram da je 2028. godina krajnje optimistična ukoliko govorimo o prvim presudama za ubistvo Davida Dragičevića. Problem je što "vlaška udba" nije na objektivnoj moći i uticaju izgubila bukvalno ništa. Termin "vlaška udba" nekako mi je komparativan sa pogrdnim pojmom "balijska udba", jer se zna kako obe etničke provenijencije poimaju iste. 

"Vlaška udba" je nedjeljiv fenomen od "balijske udbe", odnosno predstavljaju tek komponente iste društvene pojave. Kako god su razne bitange zarad ličnih interesa zloupotrebljavale komunističku ideologiju tako im je danas etno-klerikalizam puko sredstvo hegemonije. Čak ni personalno ništa se nije promjenilo, a kamoli na planu matrica i sredstava djelovanja. 

Opet moram podsjetiti da sam jedini kroz tekstove detaljno razjasnio kako smo došli do političko-mafijaške oligarhije koja danas suvereno gospodari Republikom Srpskom i sa ogromnim uticajem na državni aparat. Zaista je teško izdvojiti nekakav određujući trenutak, no držim se svojih navoda oko 2006. godine kada je nepopravljuvi zlotvor Ljuban Ećim OFORMIO SISTEM kakav i danas dominira srpskom provenijencijom. Uz tranziciju vlasti između Dragana Čavića i Milorada Dodika.

Obzirom ko nam je oformio državno-mafijaški "aparat" normalno tavorimo sa zločinaštvom najgore vrste. Kada sam prvi objavio da je Milivoje Lovrenović "nemilosrdni egzekutor" Ljubana Ećima ponadao sam se pozitivnim pomacima na planu istraga brojnih tada navedenih nerasvijetljenih mafijaških likvidacija. Posebice nakon razbijanja narko klanova u direktnoj vezi sa Lovrenovićem seniorom i juniorom. Jok, opet "mućak" kao i nakon Ećimovog hapšenja sa drogom u Beogradu, nakon kog su morali izručiti Radovana Karadžića. 

Pokazalo se da ni izručenje Ećimovog vijernog kriminalnog saradnika Darka Eleza nije donijelo nikakvih pomaka povodom zločina o kojima sam godinama pisao. U konačnici "vlaška udba" svoje pravo lice pokazala je zataškavanjem stvarnih okolnosti ubistva načelnika Radenka Bašića, a o ubistvu svjedoka-saradnika Mihajla Stupara bolje da ne govorim

Jedino šta ovog momenta objektivno vrijedi jeste "mapa puta", kako to nazivaju modernim vokabularom, iliti trasa koju nam valja slijediti u cilju demontiranja "vlaške udbe". Jednako kao u slučaju Bakira Izetbegovića i SDA valja na izborima oboriti Dodikov režim, a to znači tek 2026. godinu kao prve pretpostavke promjena. Mnogo su me komentarima nagrdili kada sam vezano za prošle opšte izbore ukazivao da samoproklamovani lideri opozicije rade u korist Dodikove pobjede, a danas vidimo šta ostade od "jedinstva opozicije" koju sam blagovremeno problematizovao.

Analogno, mnogi su svako malo najavljivali "Dodikov kraj" usljed stranog intervencionalizma, pa se i na tom planu pokazalo ko je kvalitetno opservirao dešavanja, a ko tek zamajavao javnost. Srbi moraju politički legitimno smijeniti Dodika, a sve drugo su puka naklapanja i teške zablude. Pritom naglašavam da je Milorad Dodik, baš kao i Bakir Izetbegović, tek puko sredstvo u simbiozi "balijsko-vlaške udbe". Baš kakva su nekad bili Alija Izetbegović i Radovan Karadžić.

Postoji opcija da Dodik žrtvuje par piona ili "konja" (skakača), a podsjećam da je 17. marta 2018. godine lažni ujak Aljoša Borković prenio ponudu Davoru Dragičeviću o hapšenju i optuženju dva pripadnika policije za ubistvo njegovog sina ukoliko ovaj povuče proteste. No, malo je vjerovatna i mislim da tek razbijanjem "vlaške udbe" možemo doći do prvih konkretnih rezultata ubistva Davida Dragičevića. Govorim o moći i uticaju mnogo većem od nekakvog Dodika i njegovih koalicionih klošara, ali i o neraskidivim vezama sa aktuelnom vlašću raznih moćnika srpske provenijencije. 

Suštinski ukazujem da tek demontiranjem ovog režima stvaramo pretpostavke procesuiranja ubica Davida Dragičevića, a tu će opet proći puna decenija od zločina do prvih konkretnih rezultata. Krajnje optimistički gledano. U konačnici ističem skepsu koju posljednjih dana iznosi Ifet Feraget povodom te istrage, nakon što je ukazivao kako Tužilaštvo BiH ciljevima i planovima ide u dobrom pravcu. Uticaj "vlaške udbe" očigledno nije oslabio za proteklih preko pet godina zataškavanja zločina.

No, HEROJ PRAVDE Ifet Feraget od prvog dana zna sa kim je ušao u odlučne bitke i prvim osuđujućim presudama dokazuje da se umije boriti sa "balijsko-vlaškom udbom", a to je jedino važno. Trasirao je put koji nam svima zajedno valja slijediti ukoliko želimo da nam djeca odrastaju o koliko-toliko sigurnom okruženju. Višedecenijske robije ubicama Dženana i Davida odlična su "generalna prevencija" od nadobudnih sinova i njihovih zaštitnika. Kad je David u pitanju poruka je da policija ne smije ubijati djecu!

Ukoliko je tekst zadržao vašu pažnju do ovog dijela uspio sam u namjeri koju odražava svaka moja objava - DA ČITAOCE NAVEDEM NA RAZMIŠLJANJE. Najmanje je bitno hoćete li se složiti sa mnom ili me u komentarima nagrditi kako sam navikao, bitno je da u razmišljanju izađete iz okvira zadanih u konvencionalnim medijima ili na društvenim mrežama. Cilj je navesti vas na razmišljanje, pa bilo to i iritiranjem usljed drugačijeg mišljenja. Zašto? Pa sa ljudima koji razmišljaju nije lako manipulisati. 

Znači, ubistva Davida i Dženana vremenom su se pozicionirala kao simbol borbe dobra i zla, pravde i nepravde, čovjeka i nečovjeka... Nakon njihovih stradanja dijete smo počeli poimati kao dijete, ucvijeljene roditelje kao roditelje i slično, a bez onih odvratnih podjela na srpske, bošnjačke, hrvatske ili kakve već torove. Sa strane razumjevanja pozicije žrtava zločina ostvaren je nemjerljiv civilizacijski napredak.

Sa druge strane sramnom satanizacijom žrtava i porodica režimi pod Dodikom i Izetbegovićem dešavanja su upravljali ka "ugroženosti" svega šta oni predstavljaju - uz izjednačavanje sopstvenih individua sa narodima, vjerama, državama... Pa su onda narod branili od naroda, državu od državljana i šta znam kakve krajnje nebulozne stvari su činili. Nametali su nam KOLEKTIVNU AMNEZIJU i to metodama kakve ovde narod odavno percipira kao "udbaške". 

Šta se čudimo kad su udbaški doušnici sebe pozicionirali "udbašima" i sprovodili ono šta su dotad trpili, ali za drugačije djelovanje naprosto nisu znali. Šljam su bili cijelog života i kao šljam će umirati! To što su pljačkom naroda i narodnih dobara zgrnuli milione, stekli vile i ogroman luksuz nije ih odmaklo od šljama kakav su bili u prethodnom sistemu, odnosno onoga šta u svojoj esenciji jesu. Sami su sebe i po sopstvenom sistemu vrijednosti proglasili ELITOM, no zna se šta je elita u civilizacijskom smislu i takve stvari se silom ne mogu nametnuti. Bar ne dugoročno.

Elitu svakog društva čine oni sa visokom inteligencijom i sposobnošću kreiranja opšteg napretka na vrijednostima kakve ljudska civilizacija baštini hiljadama godina. Povremeno dođu društveni poremećaji i zavladaju nakarade, no dijete ne može biti drugo do dijete, roditelj ostaje roditelj, baš kao što se osnovni prirodni nagoni za samoodržanjem i produžetkom vrste ne mogu "ugasiti". Niti je moguće nametnuti KOLEKTIVNU AMNEZIJU. 

Natjerati ljude da povjeruju u "amneziju" Alise Mutap identično je nametanju kolektivne amnezije. Jednako da ljudi povjeruju u nebuloze izvaljene na pres konverenciji povodom stradanja Davida Dragičevića. Vijekovima prije nastanka "udbe" narod se naučio suočavati sa hegemonijom i šljamom na vlasti, ali do prve prilike da izbori slobodu. Sučeni sa globalnom retardacijom teško se snalazimo u nametnutim i neprirodnim situacijama, a posebice zbog krajnje sramnog ponašanja intelektualne elite. Intelektualnog hedonizma.

No, vidite kako se Bošnjaci predvođeni RODITELJOM Murizom Memićem i vizionarom Ifetom Feragetom oslobađaju zla u vidu "balijske udbe", pa se sličnom možemo nadati kod Srba i Hrvata, odnosno našeg jedinstvenog etniciteta podijeljenog raznim ideološkim zloupotrebama. Bitno je da govorimo istim jezikom ili bar međusobno dovoljno razumljivim jezičkim kategorijama, odnosno da komunikacijom možemo zajednički razlučiti dobro i zlo, ljude i neljude. Sve drugo će doći s vremenom, pa i ovo šta tekstom nagovještavam.

Nastaviće se...


 



Primjedbe

  1. Mehmed "Osmica" i pored ratnih zasluga u F BiH ne moze dobiti fakultetsku diplomu a dobije je u Nanjaluci,Boro,kako to?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa u Bawoj Luci su mu bivše kolege iz KOS-a dale diplomu a i kod njih ima ratnih zasluga.

      Izbriši
    2. Isto kako je Petar Đokić studirao u Londonu. Ili kako je Željka Cvijanović nakon Filozofskog fakulteta smjer engleski jezik postala magistar prava. Znate li koji fakultet je završio ministar Siniša Karan? Kad to objavim ima da mu se kosa gadno nakostriješi. Da ne ulazim u "školovanje" Radovana Viškovića. Ma ništa bolji od Osmice nisu.

      Izbriši
    3. A Karan se bas lijepo začešljao 😂😂😂 e Boro, Boro, kako cemo ga onda zvati kad mu se kosica nakostrijesi? ;) Pi..a?!

      Izbriši
    4. Mislim da se Nesic zasad pokazao najvise kao ministar,treba iskren bit

      Izbriši
  2. Banjaluci,ispravka,stamparska greska,izvinjavam se

    OdgovoriIzbriši
  3. Borislave, ko onda vodi glavnu riječ kod srpskih udbaša? Spomenuo si Aleksandra Vasiljevića i na dobrom si tragu, šta je sa ostalima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne postoje nikakvi srpski udbaši nakon likvidacije Krcuna i smjene Rankovića. Nakon toga udbu i ostale službe potpuno preuzimaju ustaški kadrovi koji su 1944.g. , neki '45. a mnogi tek nakon rata prešli u partizane i JNA. Do gore pomenutih je i bilo nešto Srba u tim službama a poslije su se pažljivo birali kadrovi koji su bili srpskog porijekla ali zakleti jugosloveni i sljedbenici Broza. Tako je ostalo do danas među Srbima i u Srbiji i u R. Srpskoj.

      Izbriši
    2. Nikako da zapamtim ime starine iz Banjaluke, bivšeg udbaša, čije savjete je Dodik redovno tražio. Marko Pavić je primao platu državne bezbjednosti Srbije sve dok nije pobijedio na izborima 2006. godine, a on je bio srednje rangirani udbaš. Nemojte zaboraviti Sredoju Novića za kog znamo da koje funkcije je otišao u političke i ministarske vode. Pa braću Mandiće, Tomu Kovača i ko zna koliko sličnog šljama. Nije tu riječ o pojedincu nego o hobotnici sa nebrojeno krakova ka raznim strukturama politike, tajkuna, institucija, kriminalaca, poslušnika...

      Izbriši
    3. Srpkinja sam, ali vas molim da se ne zaludjujemo da su neke ustaše u vlaškoj udbi. Ono sto svoj svome uradi ne moze ni jedan tudjin.
      Takodje sam ubjedjenja, a citajuci raznu literaturu, da su "udbasi" nastali mnogo prije nastanka Jugoslavije. Mnogo prije i ustaša i četnika i partizana. Stari je to zanat, star skoro kao i kurvaluk.

      Izbriši
    4. Nisam znao da i kod nas Muslimana ima takvog olosa.Ja mislio da su samo Srbi pretplaceni za spletkarenje svih vrsta.

      Izbriši
    5. RE: "Nisam znao da i kod nas Muslimana ima takvog olosa"

      Gledao sam intervjue oba Latića, kada Nedžadov brat nabraja osnivače SDA po naučnim i akademskim titulama, pa pita gdje su danas ti ljudi. Kaže ostale samo sluge Izetbegovića i saradnici KOS-a. Objašnjavaju kako se Alija svog rođaka Tihića postavio za predsjednika SDA kako bi sačuvao funkciju Bakiru, a šta su morali odraditi jer su godinama lagali kako Bakir nikad neće preuzeti stranku. Spletkarenju su, inače, skloni spletkaroši, pa bili oni Kinezi ili Englezi, a kamoli mi ovde koji smo istog genetskog materijala.

      Izbriši
    6. RE: Aska

      Rekoh u tekstu da je ovaj narod vijekovima prije nastanka UDB-a (Uprava državne bezbjednosti) naučio nositi se sa tajnim službama raznih imperija koje su ovde vladale ili djelovale. Postoji legenda da su se jugoslavenski umjetnici još od 70-ih godina prosto takmičili ko će u filmovima, pjesmama, knjigama i ino bolje podvaliti partijskim komisijama i državnoj bezbjednosti bez čijih odobrenja ništa nije moglo biti objavljeno. To je ono šta poentiram tekstom da elitu čine oni inteligentni i sposobni za šire društvene promjene, a nikako bivši udbaški doušnici i kriminalci kao danas. Arkan je od udbaškog likvidatora postao komandant privatne vojske, narodni poslanik, fudbalski menadžer i "ELITA" po vrijednosnom sistemu 90-ih, no ubiše ga isti ti kojima je cijelog života vijerno služio. Kada je umislio da je doista pripadnik srpske elite i prestao se čuvati kao u vrijeme svoje mračne prošlosti.

      Izbriši
    7. RE: B.R. Ipak, spletkarenje u omjeru je 85% /15% u ,korist' Srba! Sjetimo se kako ste ubili Dzemu Bijedica, Hakiju Turajlica...

      Izbriši
    8. Jel mislite da je danas nesto bolje stanje sto se tice obavjestajnih sluzbi , pa vidite kuda duduk hoda i sa kim se sastaje a pogledajte emisiju KRVAVI TOKOVI NOVCA od Domagoja Margotica sve ce vam biti jasno

      Izbriši
    9. “Aska” Nije baš korektno skrivati se iza činjenice da ste dama pa upućivati otrovne strelice prema onima čiji komentari se ne bi mogli svidjeti Borislavu.
      Da taj zanat je mnogo straiji a neki , kao i sam a i Vi , tvrde da je nastao uporedo sa “najstarijim” zanatom te da su blisko povezani i veoma slični.
      Što se tiče Srba … ? Postoje razni Srbi kao : Mladić i Divjak ; Čanak i Olga Luković Pjanović ili kao , npr. , Borislav kojeg dižete u nebesa i Panter na koga ste se okomili. Mogao bih tako do sutra nabrajati i davati primjere Srba i “Srba”. Za kraj , mogu Vam reći da me veoma začudilo da niste shvatili o čemu govorim već u komentaru već moram pojašnjavati? A što se tiče ustaša … , ima ih i to mnogo. Pa nećete valjda reći da je Borislav slagao kada je napisao da je i veliki broj Srba bio u ustašama? Zar Borislav laže? A ima i čistokrvnih kroato-ustaša i to gomila.

      Izbriši
    10. Domagoj Margetić je dosta podataka o krvavim tragovima novca znao i kada je bio na platnom spisku kod Dodika, zajedno sa Trifunovićem i Galijaševićem. Pisao sam o Dodikovom "zaigravanju" na tržištu kapitala kada su ušli u otkup dugova Merkatora, zbog čega su nam propale tri banke, a siguran sam da Margetić o tome zna sto puta više od mene. Elem, očigledno podatke objavljuje selektivno i zaobilazeći Dodika. Sa druge strane zna ko je i zašto likvidirao Ivu Pukanića, pa razumijem i da pazi šta radi. Posebice zna šta se dešava kad uzmeš pare, a onda igraš za drugu ekipu. Ja para nemam, ali spavam spokojno kako međed zimi bez obzira na koga i čime udario. Kad kažem da "sloboda ima cijenu" mislim na cijenu koju plaćaju svi kojima je istina i pravda jedini motiv djelovanja. Za Margetića znam da voli pare, a tu već slobode nema iako svakako govorimo o NOVINARSKOM VRHU VRHOVA. Uz to mnogo je oslonjen na obavještajne službe šta opet nosi svoje opasnosti. Nisam pročitao tu knjigu iako mi je privukla pažnju, no kad sam kroz podkaste i tekstove vidio čime se konkretno bavi nije mi bila interesantna. Manje-više ključne informacije iz te knjige već je objavio ili objasnio, a detalji nakon par decenija nisu pretjerano zanimljivi. To bi bilo kao nešto da sam na ovaj ionako dugačak tekst stavio desetine linkova ranijih vezanih tekstova ili dodao detalje tih objava. Umjesto teksta imao bih knjigu, no izgubila bi se poenta za koju mislim da je ionako nisam dobro izveo.

      Izbriši
    11. Margetić je bio na raznim platnim spiskovima i prije Dodika a ni ne iznosi potpunu istinu.

      Izbriši
  4. https://youtu.be/Nlm2vSCheNI?si=Vp8rWf_FARUWe_Mq

    OdgovoriIzbriši
  5. 200 osoba rade u RS.Sto pemzionisani vojni oficira,visoko rangirani bivsih policajaca i sadasnji policajaca i politicara,za Prijedor se zna ko je Glavni.To sam objavio prvi ovde.Glavni pokretac i osnivac je Lik iz Dervente,koji je dugo u ratu bio finansijer rukovodstvu Srpske,inace prije rata ambasador mnogih zemalja,Afrike,Amerike i evrope.A ovaj sto pise o nekom ubistvu u Sarajavu,to su nebuloze obicne...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Opiši nam malo BIA.Navodno su u privatnom hotelu u PD.Sta,Ko,Skim,Čim,Zašto...malo te njihove"tretmane"

      Izbriši
    2. Evo ga saznasmo i da je papi spasio život hahahahahahaha

      Izbriši
    3. Moguće je da AID u Srpskoj ima 200 doušnika poput našeg Pantera. Nakon ovog uvoda u materiju ima smisla objaviti ko su muslimanski doušnici, na posebice iz prijedorske policije. Pa neka se žale Osmici i Bakiru.

      Izbriši
  6. U slučaju Memić postoji velika šansa da dođe do procesuiranja ubica, a u slučaju Dragičević teško. Jer, Muriz je pomno slušao i sluša Ifeta Feragete, dok Davor sa druge strane i nije baš, nego je dopustio sebi da mu priđu razni ubačeni likovi kao što si ti, i razne političare, i da vas sluša, čak je tebe i poslao na anektni odbor. Zato sada grupa Pravda za Davida postoji u fragmentima, i više ne mogu skupiti više od 50 ljudi na trgu. Čestitam Borislave, odlično si obavio zadatak službe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije Boro u prljave poslove u vezi ubistva Dragicevica umjesan ali Davor je napravio gresku jer je izbacio Zoru i Nobila koji su veliki i vrlo jaki likovi u pravosudju.

      Izbriši
    2. Boro kakva je uloga Stevandica u citavoj igri , i ptice na grani znaju za CRVENI KOMBI, ali on je i dalje glavna faca i to znaju. Muslimani ali on ne odgovara. Dali je u pitanju optuznica pod tepihom .lep pozdrav.

      Izbriši
    3. Ja sam prenio informacije da će Stevandić biti obuhvaćen u novom suđenju Stanišiću i Simatović, a zašto je haško tužilaštvo nastupalo selektivno neka oni objasne. Baš kao što bi Bakir Izetbegović trebao objasniti zašto otac i on nikad nisu potezali zločine likova poput Stevandića, Lukača i sličnih. Zato sam i izveo termin "balijsko-vlaška udba" . Ili će me neko ubjediti da Alija i Bakir Izetbegović ne znaju ulogu Rajka Dukića u srebreničkim zločinima? Dukića koji po Podrinju vodi Nasera Orića da podmićuje ili zastrašuje svjedoke protiv njega. Advokat Goran Petronijević javno je nudio dokaze za devet ratnih zločina koje je Naser Orić počinio svojom rukom, kakve je bijeljinsko tužilaštvo moglo iskoristiti za suđenje pred Okružnim sudom, ali niko nije htio preuzeti materijale. Udbaška bagra čuva svoje zločince, a žrtve koristi za svoje interese.

      Izbriši
    4. Hoćemo li organizovati javnu tribinu oko dešavanja u Pravdi za Davida? I raspravu snimiti da narod može dešavanja cijeniti po argumentima koje iznosimo. Pa da vidimo i te koji znaju za nekakve moje nečasne radnje. Maknite me anonimnih šupljara,nego da se javno pogledamo u oči i kažemo ko šta ima. I svoje navode potkrijepimo dokazima. Meni tako nešto odlično odgovara, a što su pojedini navikli mutiti iza leđa drugima i širiti laži samo je njihov problem.

      Izbriši
    5. Nema potrebe za tribinom, kad Davor bude htio da ispriča istinu o tebi to će biti najbolje

      Izbriši
    6. Ko brani Davoru da nešto kaže, pa čak i na javnoj tribini? Ja nemam problem njega pogledati u oči i odgovoriti na sve šta ga zanima, ali i ja imam dosta pitanja. Ni Davor niti bilo ko ne može naći jednu jedinu nemoralnu radnju sa moje strane, a ja znam mnogo i meni se neke mantre ne mogu prodavati. To što izbjegavam javno se oglašavati o dešavanjima u PzD je stvar mog morala, ali ako neko ima "zamjerki" hajde da to javno raspravimo.

      I živo bih volio čuti šta to Davor ima meni zamjeriti? Konkretno da sam uradio to i to. Niti on niti bilo ko drugi nema ništa navesti osim mantri kakve raskrinkavam egzaktnim dokazima, a mnogima se ne bi svidjelo to šta ja imam za reći. Poštujem njegovu tragediju i ne izlazim u javnost oko pojedinih dešavanja, no to ne znači da nisam upućen u mnogo toga. No, ko god misli drugačije neka izvoli sa mnom na tribinu, na tv duel, na ulicu ili gdje mu drago. Izvan toga manite me glupih zamajavanja.

      Izbriši
    7. Tu priču možeš Aski i takvim tutama prodavati, meni. Od prvog prilaska Davoru radio si za službu i režim. Objavljivo si raznorazne gluposti poput one o primopredaji nekakvih miliona maraka u Beogradu

      Izbriši
    8. Suspendovan sam 10 mjeseci prije ubistva Davida Dragičevića, a prije toga sam nekih 9-10 mjeseci bio na bolovanju radi saniranja trauma od nezakonitog hapšenja i montiranog postupka za "ugrožavanje" načelnika Ivanića. Pune tri godine prije ubistva Davida nisam stvarno radio jer su me povlačili po sramnim i teško nezakonitim postupcima, a SVEŠTA SE DEŠAVALO OBJAVIO SAM NA BLOGU. I kako sam iz te pozicije "radio za službu" kada sam upoznao Davora i Suzanu? Pritom živi su ljudi koji su njima kazali za mene, pitali da me kontaktiraju, pa tek onda mene pozvali u Banjaluku. Znači naš prvi kontakt dogovorili su Davorovi i Suzanini poznanici koji su ih podržali od prvog dana protesta, a ja sam prije upoznavanja objavio četiri teksta u kojima sam policiju optužio da laže i da vrh policije stoji iza tog zločina.

      Znači, imamo tekstove, imamo žive svjedoke onoga šta ja navodim. Eh da, 27.marta ujutro pozvao me je Stefan Blagić i predložio da pokrenem proteste u Prijedoru, a on će iste večeri izvesti ReStart na protest u Banjaluci. Stefan je uradio onaj veliki transparent i PRVI POGURAO ozbiljnu podršku Davoru i Suzani. Prve večeri 26. marta izašli su na trg roditelji, onih 12 drugara Davidovih i možda još par osoba, a tek sutradan je okupljena veća masa i znam da iza toga stoje Stefan, Oljača, Neven i ostatak ekipe sa kojom sam godinama ranije organizovao slične proteste. Sve to sam objavio kada sam 27. marta pozvao Prijedorčane na proteste i znamo kako je tu priča išla.

      Što se tiče "miliona maraka u Beogradu" to sam objavio ekskluzivnu informaciju da je Dubravko Kremenović od jednog banjalučkog tajkuna preuzeo milion maraka, a iza čega je stajao vajni ministar Lukač. Iskoristili su to što je David sedmicu prije ubistva opalio šamar sinu tog tajkuna i maznuli čovjeku milion maraka, a on za mog znanja veze nema sa ubistvom. Čovjeku su tada uništili život, pa zato nikad nisam objavio o kome je riječ. Sa druge strane u policiji i tužilaštu znaju o kome je riječ, pa mogu lako provjeriti je li sa svog računa u Beogradu podigao milion maraka, a onda ga i pitati je li novac predao Dubravku Kremenoviću. Ukoliko to već nije urađeno. Ja sam svakako svjedok u tom predmetu i odlično znam koje dokaze i činjenice sam uveo u isti, a kad-tad ćemo se vidjeti na sudu i to razjašnjavati.

      Od mene je dovoljno što sam uspio da se predmet izuzme iz Okružnog tužilaštva (od Lepira i Vreće), te objedini kod Republičkog tužilaštva, odakle je kasnije isti izuzelo Tužilaštvo BiH. Jeste jedan dio predmeta ostao kod Lepira i Vreće i izuzet je odatle, no tužilac Goran Glamočanin je našao i dokaze koje su ove bitange sakrile, pa sve objedinio na RJT i zato je taj dio predmeta ključan. Valjda ne trebam podsjećati da je RJT taj predmet formiralo po mojoj prijavi i dvije dopune prijava protiv tužilaca i policijskih šefova. Ja sam taj događaj procesno okvalifikovao kao "teško ubistvo" počinjeno u okviru organizovanog kriminala i sa takvom kvalifikacijom Tužilaštvo BiH danas vodi istragu.

      Dvije stvari sam obećao Suzani i Davoru. Prva da ću procesuirati sve odgovorne za krivična djela zataškavanja ubistva, pa i do samih počinilaca ukoliko uspijem u toj mjeri rasvjetliti zločin. Drugo, da ću svoj blog potpuno posvetiti tom zločinu i njihovoj borbi, a uz svijest da će mnogi mediji to preuzimati i širiti dalje. Oba obećanja sam ispunio više od onoga šta sam mogao i pretpostaviti kada sam ih davao, a ponavljam - sve šta tvrdim mogu potkrijepiti obiljem dokaza. Niko meni ne treba vjerovati na riječ, nego samo da uvaži dokaze i činjenice. Govorim o "dokazima i činjenicama" onako kako te pojmove definiše pravna struka.

      Izbriši
    9. Samo jedan dokaz je dovoljan, ni Davor a ni Suzana ne žele više nikakav kontakt sa tobom, i to sve govori

      Izbriši
  7. Pre izvesnog vremena ovde na ovom blogu je lik objavio imena ubca ili pomagaca u ubistvu Davida Dragicevica.""A BLIGER O TOME NEMA POJMA".Da bi sluzba odma reagovala i skinula ko je pisao.Naravno imena su bila lazna sem jednog pravog imena policajca koji je bio na duznosti tad.Kazem vam pustite blogera i njegovu suplje price da je svako "anoniman"ovde.Objavicu covjeka koji je pisao.Covjek koji radi za jednu drzavnu agenciju BIH izvjesni Tatarevic E.iz Sanskog Mosta.ETO INSPEKTORE BIVSI PROPALI NITI POJMA NEMAS STA TI SE RADI OVDE.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi siguran da ne zna?

      Izbriši
    2. Vi što ste godinama radili za rahmetli Karagu iz SIPA, a koji je bio pripadnik AID-a bolje je da se sakrijete dok se narod nije digao da vas javno vješa kao izdajnike. Odlično znam i3ko je Tatarević, pa tako i da on nije pisao taj sporni komentar jer pojma nema o Davidovom ubistvu. Konsultovao sam kolege koje rade na tom predmetu i rečeno mi je da je u pitanju hrpa gluposti. Zato se nisam javno bavio tim navodima.

      No, sve su prilike da ću objaviti ko su doušnici AID -a iz redova aktivnih i bivših policajaca, sa posebnim osvrtom na ovog Pantera. Zapamti,niste radili za SIPA nego za AID koji je takođe plaćao bitangu Karagu. Tatarevića i njega znam još od kad su bili saradnici Raifa Dubice u švercu oružja koji pominjem u tekstu,te agenti AID-a. Kad im je Raif Dubica renovirao i namještao stanove.

      Na kraju jedno pitanje. Jesi li bio u grupi prijedorskih policajaca koje je Karaga ponapijao da lakše izvlači informacije one noći kada je imao saobraćajku u Rasavcima? Kada mu je jedan od prisutnih prenio da ću ga uhapsiti samo da mu pokažem ko je od nas dvojice moćniji. Kurčio se pa sam ga morao "staviti na mjesto". Znači,on, Tatarević i slični nikad mi nisu bili dorasli, a sad ste se ufurali vi njihove drukare i doušnici. Pa vi niste normalni!

      Izbriši
    3. A sta hoćeš reći Boro da je rahmetli Karaga pobio sve žrtve u Prijedoru? Jel to opravdavaš stradanje svih Bošnjaka, a i Srba u Prijedoru. Karaga je moj kriminalista samo istraživao ono sto je urađeno u Prijedoru i u nijednom svom pismenu nije više od riječi napisao od onoga sta su mu svjedoci rekli. A to sto se desilo, za to nije Karaga kriv. Mozda je Karaga negdje drugo činio zločine, ali u Prijedoru ih je istraživao. I da se razumijemo zločine su činili i Bošnjaci i to je Karaga istraživao.

      Izbriši
    4. Nikad nisam podržavao zločince ili "opravdavao" zločine. U konačnici samih hapšenja za ratne zločine uradio sam više od Karage. Čak nemam problem sa onim šta je on radio koliko sa srpskom gamadi koja je sa njim sarađivala. Normalno, sa njim su sarađivali zločinci ili ološ koji to radi za pare, a on se držao zakona toliko da sam zaprijetio mu hapšenjem.

      Izbriši
    5. Ti mu zaprijetio hapšenjem. Možeš ti prijetiti hapšenjem druze kome hoćeš. On u Prijedoru je radio svoj posao i radio ga dobro. Činjenica je da je on ubio čovjeka u saobraćaju pijan i to je neosporno. Ali da ga ti hapsiš, ti da mu prijetiš, nemoj druze pisati nebuloze. Koga si ti uhapsio iz Sipa,, OSA, pa i MUP RS da je na nekoj poziciji. Nikog. Nemoj to raditi, čovjek je preminuo, nemoj da ga uzimas u usta i da pišeš nesto o nekom koga nema. Nije moralno i nije ni u skladu sa tvojim principima. On je Bošnjak, borio se u ratu na svojoj strani, kao ti na svojoj, poslije rata je radio to što je radio i ružno je napisati bilo sta ruzno za tako nekog.

      Izbriši
  8. Sve si rekao,skidam ti kapu,budala jednom kada se rodi ostaje budala.Mi odosmo u pemziju!A ti?Dodiku i Dzaji se predajes ili prodaješ.Da jos ovo,tada su bili Zecevic,Kecman i Brdar u pemziji činimi se..kada je bilo to rakijanje sa tim Kontra-obavjestajcem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li ti se Karaga predstavio "kontraobavještajcem"? To bi značilo da u AID-u djeluje protiv obavještajnih struktura Srba, Hrvata i slično, a da ste mu vi DOUŠNICI prtiv službi sopstvenog naroda. Jok, vi ste mu služili zbog straha od sopstvenih zlodjela, za novac ili zato što ste idioti kakvi jeste. Idiot je izazvao tu saobraćajku i bio sklonjen iz službe, a inače bih održao ono šta sam se zarekao i uhapsio ga, pa neka njegovi šefovi dođu i objasne za koga i šta tačno radi ta bitanga. Kasnije kada ga je AID vratio u službu i tako obrukao kompletnu SIPA više nije spletkario po Prijedoru, a ti razmisli zašto nije.

      Čuj ti "logike", vi koji ste ostali da služite Dodiku i Lukaču u privatizovanoj policije idete u zaslužene penzije, a ja sam kao Dodikov i Đajićev "drugar" ostao i bez posla i bez penzije, hapšen, progonjen, javno satanizovan i ino. Jedan sam od rijetkih koji je javno istupio i rekao da neću da služim ovako kriminalizovanoj vlasti i ja sam po vama "mešetar", a vi koji ste vijerno služili i progonili svakog u kog su Dodik i Lukač upirali prstom ste "služili narodu" i zaslužili da vam narod plaća i penzije. Je*em vam takvu "logiku"!

      Izbriši
  9. Pitanje za Boru ali i za ostale ucesnike na blogu... da li nacelnica ginekologije na UKC B.Luka Vesna Ećim Zlojutro ima veze sa Ljubanom Ećimom?
    Po nekim pricama ta zena ima veze sa prodajom novorodjencadi, koja navodno umru kad se rode ili su navodno mrtvo rodjena.
    Boro je obecao tekstove na temu Bebi Afera, ali ocito ne stiže zbog ove nase naopake situacije u drzavi, entitetu ili bolje reći u cijelom svijetu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema ona nikakvih veza ni sa njim ni sa prodajom neke djece. To su gluposti, a i Dzajic to nikad ne bi stavio na nacelnicku poziciju. Druga stvar, ta zena dobija sve moguce pohvale

      Izbriši
    2. Sestra mu je i to rođ,rođena. Alfa i omega u SDSu,alfa i omega na ginekologiji UKC, bez obzira ko bio na vlasti i ko bio direktor UKC. Pametnom dosta.

      Izbriši
    3. Nije mi poznata pomenuta gospođa ni u jednom navedenom kontekstu, ali po komentarima vidim da imamo različite izvore, pa ćemo doći i do korisnih informacija. Preko pola godine čekam da mi naleti jedan izvor i ponovi mi raniju priču, ali da ovoga puta zapišem ime i lokaciju, nakon čega slijedi prava medijska bomba oko prodaje novorođenčadi. Nešto vezano za lažna Vučićeva obećanja da če pomoći roditeljima ukradene djece povezano sa našim eminentnim umjetnicima.

      Izbriši
    4. MEDIJSKA VIJEST:

      "Eufor pretresao dom Ljubana Ećima, optuženog za korupciju i kriminal

      "Uhapsili" samo papire i mobilne

      Laž je da je akciju vodila lokalna policija, tvrdi Ećimova sestra Vesna

      BANJALUKA - Akcija policije Republike Srpske, uz asistenciju Eufora, u Banjaluci i Laktašima završena je juče oko 11.15 sati bez hapšenja.
      Potvrđujući da su akcije završene, portparol Euforove Operativne grupe "Severozapad", poručnik Kris Evans rekao je novinarima da su tokom akcije, čiji je cilj bilo hapšenje Ljubana Ećima zbog sumnje da je umešan u organizovani kriminal i korupciju, pretresene porodična kuća Ećima u banjalučkom naselju Nova varoš i jedan objekat u opštini Laktaši. Prema njegovim rečima, tokom akcije iz porodične kuće Ećima u Banjaluci iznete su neke stvari, koje će posle provere biti vraćene porodici. Evans nije precizirao o kojim predmetima je reč, a nije mogao da potvrdi izjave članova porodice da su im oduzeti mobilni telefoni.
      Portparol Centra javne bezbednosti Banjaluka Rade Mutić potvrdio je da su iz kuće porodice Ećim odneti određeni materijali u elektronskom i pisanom obliku.

      Vesna Ećim-Zlojutro, sestra Ljubana Ećima, rekla je novinarima da je Eufor iz kuće odneo hard-disk računara i dva mobilna telefona."

      DAKLE RIJEŠILI SMO PITANJE JESU LI BRAT I SESTRA

      Izbriši
    5. Re. Nema ona nikakve veze
      Kada nekoga hvale i nagradjuju u ovako nakaradnom sistemu to je i te kako upitno tako i doticna gospodja ' a posebno ako je Dzajic crtavtamo drzi . Pametan čovjek recmče '' U POLITIKU I NA FUNKCIJU NECE POSTEN ''

      Izbriši
    6. Sta fali Dzajicu svega ti

      Izbriši
    7. Ne fali mu nista para ima koliko hoce , pi..e isto tako , praha kad god pozeli . Jedino mu fali pored tolike skole i zvanja pameti da bude normalan . lp

      Izbriši
    8. Fali mu i malo postovanja ili samo poštovanja

      Izbriši
    9. Da su svi kao Djajic, boljr bi bilo ovoj drzavi

      Izbriši
    10. Dobro ste me podsjetili da moram napisati tekst o opozivu Stanivukovića - šta vidim da treba biti usvojeno krajem avgusta na GO SNSD Banja Luka. Zna se da je Dodik protiv jer tajkunskoj bandi trenutno niko ne pogoduje bolje od Draška, no Vlado kad nešto zacrta sebi kao cilj ni Dodik to ne može promjeniti. Zato ga toliko i gotivim! I još kako planiram pomoći u rušenju malog govnara - šta sam javno obećao još kad su on i Begić onako bezobrazno udarili na mog sina. Strpljiv sam i znam kad se aduti vade iz rukava.

      Izbriši
    11. Nema od tog opoziva ništa nažalost, još će i biti kandidat SNSD-a

      Izbriši
    12. Naravno da ima, Boro je sve dobro napisao kao i vrijeme pokretanja opoziva

      Izbriši
    13. Boro je dobro o Dzajicu napisao " KAD NEŠTO ZACRTA " to i posmrce to su mu fakat jedine dobre osobine , a odgovor na to kamo puste srce da ja Dzajica kod je. - trebalo bi vise robe uvoziti. ,

      Izbriši
    14. Normalno da Boro nije mislio na crte i drugo

      Izbriši
    15. Djajić je toliko našmrkan da ne zna kom banu je spomenik usred Banjaluke, i on da opozove hahaha

      Izbriši
    16. Samo budale mogu misliti da gospodin Djajic smrce

      Izbriši
    17. Samo slijepac nevidi da je Dzajicu u opsajd poziciji nezna ni sta prica , licno sam ga poznavao prije opsajda pa oci su mu sasvim drugačije. . Nije zapitao kad bi prica i izd .Mista licno nemam protiv njega nego samo da konstantiramo sto rece Mokasine . Pozdrav iz Sarinaca.

      Izbriši
  10. Jedna Babica iz sela kod Prijedora dugo godina je radila na porodiljskom odeljenu,prije rata u PD a pislije u BL.Sada je vec omatorila i zivi u Ofenbahu u Njenackoj.Njena izjava kaze u Pd je bilo par slucajeva sto se moralo a tako i u BL,jer nije bio moguc plan jer struka je vecinom bila protiv.A u Zenici,Tuzli i Brckom to je bilo skoro svake sedmice.Ona jos navodi da je tadasnji djeci Hirurg u PD B.Ručnov stala pred tadasnju KUDR(KOMORA UDRUZENJA DIJECIJE RADOSTI)koja je radila pri KoS-u i rekla;OVDE NECETE RADITI DOK SAM JA TU,INACE CU VAS RASKRINKATI I OBJAVITI ISTINU.Vrlo dobro su znali ko im prijeti i ko joj je bio Muž i Brat tada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O kom periodu tačno govorimo? Do neke 1988. godine u jugoslavenskim medijima nije bilo moguće objaviti ništa suprotno volji DB-a ili KOS-a, odnosno nisu to današnja vremena elektronskih medija i društvenih mreža. Meni je jedan tekst u "Dani" propao jer su u istom broju objavili sprdnju da je umro Slobodan Milošević, pa je zabranjeno kompletno izdanjanje. Čak slovenačka "Mladina" nema šanse da bi se usudila objaviti bilo šta o krađama beba, a kamoli neki drugi medij.

      Druga stvar, Vučić se zaletio i obećao pomoć udruženjima roditelja ukradene djece i preko noći se "predomislio". Znam aferu oko toga i planiram je objaviti. No, neka mnogo moćna sila stoji iza tog projekta i Vučić se zaledio kad je shvatio. Nedavno sam upratio podatak da u SAD godišnje u prosjeku nestane oko 85.000 male djece, odnosno MILION DJECE za nekih desetak godina i tako decenijama. Američka duboka država ovaj problem zataškava na svom terenu, a baš će dozvoliti našim banana državicama da nešto konkretno urade. I iz te vizure priča o babici mi zvuči "nategnuto", no imao je Prijedor moćnika poput Duška Zgonjanina, pa se ne bih začudio da je neko blizak takvima mogao suprotstaviti se na lokalu.

      Izbriši
  11. Zalosno sta je sve radjeno , a sada su organi na cijeni.

    OdgovoriIzbriši
  12. Boro sta kazes na obiljezavanje u Prijedoru, nije to lose za Prijedor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svejedno činili ova obilježavanja u Prijedoru, Novom Gradu ili Dubici zna se kako su svi podnijeli teret Oluje i kasnije pada zapadno-krajiških opština, ali i da su sva tri grada herojski se odbranila. Vladajuće klike i Srbije i Srpske ništa nisu uradile da pomognu žrtvama Oluje, no krajiške jedinice i narod bili su uz nesrećne ljude iako i sami u nazavidnoj situaciji. Zato mi je prilično da se sjećanja na te tragične događaje organizuju ovde, umjesto u Srbiji gdje je Miloševića jedino zanimalo kako 300.000 Srba "sprovesti" na Kosovo zarad svojih nakaradnih ideja. Zato je Martića i nagovorio da odbije primiti Plan Z4 i tome potpisao smrtnu presudu RSK.

      Izbriši
    2. I nesto o sinu debilu napisi?I narko mafijom?

      Izbriši
    3. Izrazito vulgaran komentar Kevina Pantera uklonio sam jer takve gadosti ovde ne dozvoljavam. Za takva prostačenja morate ići na neke druge forume.

      Izbriši
    4. Da.Samo kaži narodu jesi li uklonio komentar zbog Aske ili Marka Pavica

      Izbriši
    5. Komentar je uklonjen zbog vulgarnisti na račun Aske i mene, a kakve ne dozvoljavam za sve učesnike u raspravi. O Marku Paviću sam napisao poprilično kritičkih tekstova, pa ne vidim razloga da zbog njega uklanjam tvoje "mišljenje".

      Izbriši
  13. https://radovanovicborislav.blogspot.com/2022/06/ko-napada-akademika-vladu-ajica.html
    Sjajan tekst za ove sto napadaju ovog covjeka, sad ne valja ni sto opoziv zeli da pokrene ovom malom.

    OdgovoriIzbriši
  14. Đajić Vlado zvani"Gagula" a sadasnji Dr.Crta je covjek koji je puno toga napravio,više dobrog nego lošeg.Kao ucesnik otađzbinskog rata i prvi doktor 16-motorizovane brigade BL korpusa je mnoge spasao.Pukovnik V.Prole na jednom sastanku u B.L.kaze gradonačelniku Davidovicu;IMAM JEDNOG DOKTORA NA PAPRIKOVCU,DOBAR I KOREKTAN,MOLIM TE DA GA UCLANIS U STRANKU...A poslije cu pisati kako je ušao u šemu sa dilerima inspektorima u B.L

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po tome ispada da su u toku rata vrbovani kadrovi za rasturanje Srpse sto sada provodi snsd

      Izbriši
    2. Koliko izrecenih gluposti od strane ovog Pantera

      Izbriši
  15. Ovaj Panter pod hitno treba promjeniti rakiju jer ova praškulja ga gadno razara. Davidović je dvostruki mandat gradonačelnika okončao 2008. godine. Vlado Đajić je u SNSD ušao 10 godina kasnije i to po direktnom dogovoru sa Dodikom.

    Znači, kako sam već objašnjavao, Đajić je usljed neke situacije više puta sastao se sa Dodikom. I tu su neobavezno krenuli u priču oko njegovih ideja razvoja UKC -a. Dopalo se to Dodiku i onda su baš detaljno razrađivali detalje. Onda mu je Dodik ponudio mjesto direktora, ali da se učlani u stranku kako ne bi bilo problema sa te strane. Vlado je to prihvatio i tako je sve počelo, a koliko je Dodik politički profitirao vidio je odmah na izborima 2018. godine kada je doktor sa sredine liste osvojio 20.000 ličnih glasova. Niko to nije očekivao obzirom da je tek bio ušao u politiku. Ostalo je svima poznato.

    Čak i da je Prole 10 godina ranije nešto govorio Davidoviću, znači da doktor nije ništa prihvatio pošto je bio poznat kao apolitičan. Rekoh vam da je u politiku ušao sa ciljem stvaranja "medicinskog čuda" na Paprikovcu, koliko pratim ostalo je da izgradi Medicinski fakultet i Srednju medicinsku kako bi studenti i učenici bili što bliže praksi. Zato je i ušao u priojekat garaže, da oslobodi prostor za nove objekte i riješi poznati haos u parkiranju oko UKC. Zbog posvećenosti ovoj ideji odbio je par ponuda za moćne pozicije.

    Moji izvori ovde sigurno ne griješe, a ako sumnjate pitajte doktora i Dodika je li sve dogovoreno u četiri oka kako opisujem. Zato i kažem da Panter prestane piti brlju i lupati kafanske budalaštine

    OdgovoriIzbriši
  16. " Moji izvori ovde sigurno ne griješe, a ako sumnjate pitajte doktora i Dodika je li sve dogovoreno u četiri oka kako opisujem."
    Moralo je biti bar još peto oko ili Vam je izvor , direktno , ili Dodik ili Đajić? Pitanje je onda ko je to Vaše "peto oko" ili neko into?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro teška lažovčina

      Izbriši
    2. Pobogu na televizijskim nastupima Vlado je pominjao kako je došao u kontakte sa Dodikom i šta su dogovarali oko UKC. Ako je o tome pričao javno onda je bliskim osobama rekao i više od toga.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić