Nema razlike između generala Glavaša i pukovnika Lukača

U "svojoj" Srpskoj čekam odvođenje u logor kao i 1991. godine u Tuđmanovoj Hrvatskoj samo zato što nisam bio po volji generala Branimira Glavaša i pukovnika Dragana Lukača. Ko se služi ustaškim metodama za mene je ustaša!

borislav radovanovic blog

Svakog dana očekujem da dođu po mene radi sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora od 10 dana po sramnoj presudi sudije, ili bolje rečeno policijskog daktilografa, Nebojše Manojlovića. Do današnjeg dana nisam doznao zašto sam 3. septembra 2018. godine uhapšen, a još manje kako sam bez suđenja mogao biti oglašen krivim. No, odavno sam navikao na "ustašku pravdu", pa ću i ovo pregrmiti.

Jedino šta povodom ovoga moram javno izreći jeste da se Dodikov režim suštinski ne razlikuje od Tuđmanovog. Posebice po parametru da čestitom Srbinu pod oba režima opstanka nema. Nemamo se čemu čuditi zbog činjenice da je Dodik po Tuđmanovom aminovanju 1994. godine autoputem "Bratstva i jedinstva" (BG - ZG) švercovao naftu i cigarete, te zgrtao milione dojče maraka. Znači, davno se izgubila ikakva razlika između "Republika" Hrvatske i Srpske!

Pratnje konvoja ratnog šverca i profiterstva izvodio je pukovnik Dragan Lukač, a pod budnim okom generala Branimira Glavaša, gospodara Slavonije, šta cijeloj priči daje posebnu morbidnost kakvu moram javno iznijeti. Naime u zatvor moram jer sudija Nebojša Manojlović je tek "pisar" u službi pukovnika Lukača i njegovih lokalnih USTAŠA Dalibora Ivanića, Sretoje Vujanovića i Gorana Mikanovića sa donje fotografije. Ustaša Crnokošuljaša!

borislav radovanovic blog

U očekivanju predstojećeg hapšenja i sprovođenja u zatvor/logor moram se prisjetiti 21. avgusta 1991. godine kada su me slično pokupili po naredbi generala Glavaša, a sa kojim se pukovnik Lukač kasnije pobratimio - u ratnom profiterstvu. Slijedeći bratimljenje Tuđmana i Dodika kao eksponenta Slobodana Miloševića. No, vratimo se na Glavaševe zločine.

Javnost masovno zna kakve monstruozne zločine je Glavaš činio po Osijeku, tako da ću se fokusirati na sopstvenu spoznaju u Podravskoj Slatini. Imao sam 21 godinu i pored posla jedino sam bio posvećen djevojkama i provodima. Bio sam i ostao komunista projugoslavenske orjetnacije. Prema tadašnjim etno-klerikalnim politikama bio sam "nesvrstan" jednako kao i moj poslodavac Rajko Lavrnić. No, Tuđmanova klika kreće sa likvidacijama i progonima viđenijih Srba, a naš kafić nazivali su "Mali Knin" pa smo se ni krivi ni dužni našli na meti Branimira Glavaša tadašnjeg gospodara Slavonije.

Nakon što je Glavaš preuzeo kontrolu časopis Glas Slavonije postao je "Lovački list", pošto kad nečije ime objave na njega započinje sveopšti lov. Tog jutra u udarnom tekstu objaviše da Rajko Lavrnić "obučava četničke specijalce na Papuku", da je kafić stjecište "četničkih terorista" i sijaset notornih laži. Ni razbudli se pošteno nismo, a već smo se našli u kombiju sa cijevima pušaka na potiocima.

Rajka su pokupili kod kuće i odmah pretresli istu, dok su po mene došli u lokal. Tako sam imao "sreću" da je pretresanje kuće tek trebalo obaviti. Gazdu Rajka su ostavili u policijskoj stanici odakle je odvežen u osječki zatvor, koji je funkcionisao kao klasičan logor za Srbe. Mjesec i po je tu proveo u najstrašnijim mogućim mučenjima da bi njih 16 civila JNA zamijenila za preko 70 zarobljenih Zengi.

Mene su prvo odvezli u komandu lokalnog Zbora narodne garde (Zenge), pa kući radi pretresa i oduzimanja Rajkovog pištolja za koji je posjedovao validnu dozvolu. Srećom majka je poznavala trojicu iz te grupe koja je došla kući, a komandir je bio dobar i razuman čovjek kom i ovom prilikom iskazujem neizmjernu zahvalnost.

Rekao mi je da Rajku ne može pomoći pošto je za njega postojalo jasno naređenje o sprovođenju u osječki logor, ali da će mene zbog mladosti i moje majke pustiti. Savjetovao mi je da istog momenta napuštam Slatinu kako znam i umijem pošto će me vrlo brzo ponovo "pokupiti". Uz pomoć jednog drugog dobričine (Hrvata!), kom se takođe zahvaljujem, već sutradan sam se obreo u Bosni. Zbog dojave da će tog 22. avgusta JNA avijacija bombardovati Osijek sve barikade i kontrolne tačke bile su napuštene, pa mi je "put bio otvoren".

Ni raniji pretresi lokala i sva maltretiranja (do guranja pištolja u usta i sl.), ni noćne straže oko kuće, pa čak ni pomenuto hapšenje na mene nije ostavilo težih posljedica od straha za život i porodicu. Nešto zbog pomenutih dobrih ljudi, nešto zbog lude sreće u izvlačenju iz Hrvatske, ali izbjegao sam zastrašujuće muke kakve su Lavrnić i mnogi drugi Srbi tada preživjeli. Likvidacije su tek posebna priča koja je široj javnosti poznata.

Zato tadašnje hapšenje i prvotnu namjeru sprovođenja u osječki zatvor iliti logor pamtim kao jednu veliku NEPRAVDU obzirom da sam se na meti Tuđmanovog režima i Glavaševih krvnika našao samo zato što sam Srbin. Da sam se svrstavao u etno-klerikalne strukture i nešto činio rekao bih to javno i bez kalkulacija, baš kao što javno svjedočim da je Rajko Lavrnić lažno optužen i utamničen mjesec i po proveo u zastrašujućim mučenjima.

I tog 3. septembra 2018. godine pretrpio sam protivpravno lišenje slobode i druga teška krivična djela po komandi pukovnika Lukača i njegovih bojovnika Dalibora Ivanića i Sretoje Vujanovića. Opet samo zato što sam "drugi i drugačiji" od njih, odnosno što nisam bio po volji zločinačkog režima. Znate da sam se iz policijskog pritvora izvukao samopovređivanjem kakvo vidite na donjoj fotografiji, te da sam na zidu svojom krvlju napisao "PRAVDA".

borislav radovanovic blog

I ovoga puta našli su se dobri ljudi, te mi konkretno pomogli u izvlačenju žive glave iz ugrožavajuće situacije. Znate da su članovi Pravde za Davida počeli organizovati masovni dolazak u Prijedor da me sačuvaju od zločinaca, a čega su se ovi prepali i nakon 10 sati protivpravnog držanja zatočenog napokon me pustili. Bili u pitanju Tuđman ili Dodik, Glavaš ili Lukač uvijek postoje dobri ljudi spremni da pomognu u nevolji i kojima sam doživotno zahvalan.

Recimo da sam se režimu Republike Srpske više zamjerio do onome Republike Hrvatske, no i zasluge za postojanje toga šta nazivaju državama su neuporedive. Ovde sam progonjen kao borac prve kategorije i sin poginulog borca, pri čemu te stvari nikad nisam isticao dok me ustaša Dragan Lukač u Narodnoj skupštini nije okarakterisao rušiteljem i izdajnikom Republike Srpske. Nakon što sam tužilaštvu podnio prijavu sa kvalifikacijom "teško ubistvo" povodom stradanja Davida Dragičevića (17. maj 2018. godine), suprotno njegovim lažnim navodima o zadesnom utopljenju.

U stvari protivpravno hapšenje i pokušaj likvidacije 3. septembra uslijedilo je nakon što sam Lukača i ostatak zločinačke bande Republičkom javnom tužilaštvu prijavio kao počinioce ubistva (dopuna prijave od 20. avgusta). Saopštili su tada kako zbog suspenzije nisam imao pravo doći na posao, no dokazi i činjenice jasno određuju koliko im je suspenzija zakonita i pravno valjana. Suspendovan sam počinjenjem teških krivičnih djela od strane tih bandita, a kada sam ukazao na meritorne činjenice uhapsili su me i pokušali likvidirati. Samo nižu krivična djela!

Dovoljno je pomenuti samo nekoliko pravno relevantnih činjenica da bi i pravni laici shvatili o kakvim krivičnim djelima govorim. Za udaljenje iz organa (suspenziju) državnog službenika MORA POSTOJATI POTVRĐENA OPTUŽNICA, a kakve u momentu mog udaljenja naprosto nije bilo podignute, pa time ni potvrđene. Tek kada su shvatili sopstvenu nezakonitost dogovorili su sa tužilačkom bitangom Mirjanom Miodragović Basrak da podigne skalabuženu optužnicu.

Hajde što spornu optužnicu nisu mogli retroaktivno koristiti, nego nisu mogli nikako obzirom da se državni službenik može suspendovati za krivično djelo sa kaznom PREKO tri godine, a za "ugrožavanje sigurnosti" je maksimalna kazna DO tri godine. Pojednostavljeno rečeno montirani postupak po lažnoj prijavi Dalibora Ivanića nije mogao biti validan osnov moje suspenzije, a ipak je godinama sprovođena.

Dalje, Dalibor Ivanić kao oštećeni i svjedok u krivičnom postupku obavezno je morao biti IZUZET iz odlučivanja oko moje disciplinske odgovornosti. Elem, Lukač je donio rješenje o suspenziji po Ivanićevom formalnom PRIJEDLOGU, a šta zbog obaveznog izuzeća nije smio pomisliti. I još je usvojio činjenični opis tog nezakonitog prijedloga, uključujući i laž da sam nosio natpis "OVO JE LOGOR". Odbor državne uprave za žalbe nagrdio me je da sam nosio takav natpis i MUP upoređivao sa logorom iako je u pitanju čista izmišljotina. 

Onda je Ivanić sebi dao za pravo da mi uskrati pravo na bolovanje o trošku Fonda zdravstva i kakvo mi je dodijelila nadležna komisija. Punih 13 mjeseci sam dostavljao rješenja komisije i doznake, a koje su po Ivanićevom naređenju ostavljane u ladicama i uskraćeno mi je to elementarno pravo zaposlenika. Samo zato da mi nanese štetu jer mi je po suspenziji pripadala naknada plate od 50 odsto, dok po bolovanju 70 odsto. Čak me je povremeno ostavljao bez izmirenog zdravstvenog osiguranja iako sam se cijelo vrijeme liječio bolnički i ambulantno.

Najgore u svemu jeste da mi za tri i po godine suspenzije nisu izmirivane obaveze prema Fondu PIO, pa usljed krivičnih djela Dalibora Ivanića nisam mogao ostvariti pravo na zasluženu penziju, a i ono "crkavice" šta bih mogao ostvariti ne zanima me. Neka je daju ustašama Lukaču, Ivaniću i Vujanoviću! Znamo kako su ustaše jedni drugima svjedočili za penzije u bivšoj državi, pa neka i u ovoj "srpskoj" nastave.

Konačno, novembra 2020. godine prekidaju mi radni odnos zato što sam ustaši Danku Karanoviću rekao da više neću trpiti prijetnje, uvrede i provokacije - kakve je godinama činio baš sa ciljem da bi mi mogli dati otkaz. Normalno, Sretoja Vujanović zabranio je da mi dostave dokumentaciju povodom mojih ranijih prijava protiv Karanovića i obraćanja radi traženja zaštite od torture, nego me je lažno disciplinski optužio da sam bez povoda prijetio tom osvjedočenom kriminalcu u policijskoj uniformi. 

Koliko im je krivični postupak za PRODUŽENO krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti" načelnika Ivanića bio dokazno utemeljen najbolje kazuje izrečena kazna. Kadija Manojlović kaznio me godinu uslovno i oslobodio troškova postupka, šta je u sudskoj praksi težak presedan ukoliko je usvojena osnovanost navoda optužnice. Nakon pet godina postupka i kada nisam dozvolio da isti okončaju zastarom šta im je bio plan. Pripremam materijal za apelaciju Vrhovnom sudu zbog te presude, pa ćemo vidjeti ko je kršio zakon, a ko nevino osuđen.

Elem, istoj toj policijskoj podguznoj muvi koja sebe titulira sudijom sproveli su me i 3. septembra 2018. godine iako nisu imali zakonskog osnova za vođenje hitnog ili ma kakvog prekršajnog postupka, kako sam to opisao tekstom Ko me upućuje u zatvor - sudija ili "ubica u pokušaju"?!. Po zakonu i faktima Nebojša Manojlović pomisliti nije smio da izvodi onakav cirkus u sudu, a da ne pominjem kasniji postupak u kom nisam učestvovao. Mislim na važeće zakone, a ovi ustaški koje sprovode su nešto drugo. Ili Nedićevski kako sam to navodio u mnogim ranijim tekstovima!

Deset dana ranije pismeno sam se obratio MUP-u i zatražio da otklone posljedice nezakonite suspenzije jer mi porodica gladuje, jer nam nema života u datim prilikama. Mogli su mi pismeno odgovoriti, pozvati me na razgovor ili šta im drago, no ustaše su u tome vidjele priliku da me likvidiraju i tako definitivno prikriju ranija krivična djela. Ili u minimumu da mi novim krivičnim djelima demonstriraju čemu se imam nadati spram ranijih krivičnih djela i teško povrijeđenih prava. Uz saučesništvo tužilačke bitange Mladena Mitrovića i kadije Nebojše Manojlovića.

Moram javno upitati sudiju Manojlovića: jesam li kažnjen godinu uslovno ili time da nemam pravo na rad i penzionisanje, odnosno na liječenje usljed narušenog zdravlja i radne sposobnosti? Iliti da me sedam godina drže zatočenog u logoru koji prvo nisam mogao napustiti zbog u toj namjeri razvlačenog postupka, a potom jer me nijedna zemlja ne bi primila sa onakvom presudom - bez obzira koliko bila lažna, nezakonita i nepravedna? Ukoliko Dalibor Ivanić kaže da je zemlja ravna ploča Neboša Manojlović će bez razmišljanja donijeti takvu presudu.

Kad Ivanić i ostale ustaše odluče da me likvidiraju Nebojša Manojlović će ih "pravno pokriti" u toj namjeri i to sa smješkom zbog kog mi se zgadio da sam izašao iz sudnice. Uz riječi: "Samo vi dovršite to šta ste naumili, a pravda će vas stići kad-tad!". Pravda je da kadija nema potomstva, pa će se sa njim okončati loza koja se čovjekom nema prava nazivati. Eto mu značenja pojma "PRAVDA" koji sam na zidu napisao svojom krvlju. Jedino će po meni ostati upamćen i to zna se u kom vrijednosnom smislu.

Možda neko misli da ne trebam porediti zlodjela iz 1991. i 2018. godine? Da generala Glavaša i pukovnika Lukača ne smijem  gledati kao identične zločince? Odnosno pisati šta sam pretrpio u Tuđmanovoj Hrvatskoj i Dodikovoj Srpskoj samo zato što se nisam svrstao uz zločinačke režime? Izvinite, ali ko se služi ustaškim metodama za mene je ustaša! Jesu li se prozvane bitange služile "ustaškim zakonima" sami prosudite nakon prednjih navoda, a koji su tek djelić onoga šta sam pretrpio od tih zločinaca.

U prijedorskom osnovnom i okružnom sudu imali su dovoljno prilika da ukinu teško nezakonite presude zbog kojih čekam sprovođenje na izdržavanje kazne zatvora 10 dana, no "policijskim pisarima" koji sebe nazivaju sudijama je prihvatljivo da žrtvu krivičnih djela šalju na robiju samo kako bi se dodvorili zločincima. Kažu da u zatvor moram jer nisam platio novčanu kaznu od 500 KM, no plaćanjem bih "priznao" odgovornost za nešto šta realno nisam počinio.

Zato spokojno čekam sprovođenje u zatvor/logor. Nisam odmah shvatio zašto je Dalibor Ivanić 29. septembra 2016. godine izmislio/slagao da sam prilikom protesta nosio natpis "OVO JE LOGOR", nego mnogo kasnije da je to u stvari bila prijetnja logorom ukoliko se odbijem povinovati zločinačkom režimu. Za mene bih mu možda oprostio, ali što mi je porodici nametnuo životne uslove ustaških logora NEMA OPROSTA.

Po tome kako je pozicionirao zločince Dalibora Ivanića i "stručnog savjetnika" Sretoju Vujanovića vidim da se ministar Siniša Karan ne razlikuje od Lukača. Jednako revnosno zataškava teška krivična djela svog prethodnika i njegovih dželata, a porodicu i mene drži u uslovima konc-logora. Zato javno obećavam da ću se njime pozabaviti jednako kao i njegovim prethodnikom. Istina je samo jedna, a ova je potkovana ogromnim fondom dokaza i činjenica.

Iz te vizure planiram izdržati teško nezakonitu kaznu, odnosno provesti 10 dana utamničen, pa tek onda apelacijom Vrhovnom sudu razoriti presudu kojom sam bez suđenja oglašen odgovornim za prekršaj koji nisam počinio. Iliti planiram odrobijati kaznu kao žrtva teških krivičnih djela, a samo kako bih egzaktno utvrdio dokle seže NEMORAL prijedorskih sudija. Nemam dilema kako će Vrhovni sud odlučiti jer pored takvog i tolikog dokaznog kvantuma nije moguće potvrditi sramne prvostepene i drugostepene presude.

Na kraju moram istaći da sam vrlo precizno razjasnio na koje režime se opisana dešavanja odnose, te imenima identifikovao "ustaše" o kojima govorim. Uz apostrofiranje da je za mene ustaša svako ko se služi ustaškim metodama! Dva prapradjeda su mi ustaše ubile u istom danu i nikad njihove ostatke nismo pronašli, tako da moj otklon prema njima ima svoju genezu. Normalno, to nema veze sa etnijama, religijama i drugim kolektivitetima pošto ne volim generalizacije izvan one da ljude dijelimo na dobre i zle.

Nastaviće se...



Primjedbe

  1. nema veceg ustase i komunjare od tebe Borislave Radovanovicu, ne slavis slavu, ne palis svjecu, deklarises se kao komunista...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na mom profilu ima poprilično fotki sa naše slave i kako to izgleda, ako već ne znaš stvari znane svima u mom okruženju. Svetosavlje i srpska etnija su nešto šta sam naslijedio i kao takvo čuvam, te prenosim na potomke, baš kao što su mi i preci činili. Biti komunista je stvar političkih ubjeđenja kakva sam sam izabrao još kao klinac sa nepunih 17 godina. Davne 1987. godine nisam imao apsolutno nikakvih problema spojiti svoje nasljeđe sa izabranim političkim idejama, a posebice jer i jedno i drugo uči o slobodi čovjeka, o jednakopravnosti, čovječnosti, poštenju... I protive se ugnjetavanjima, iskorištavanjima i nipodaštavanjima drugih. Normalno, do toga sam došao preko par hiljada pročitanih knjiga i drugih izvora saznanja, po čemu se očigledno uveliko razlikujemo.

      Meni je jako žao što moj narod toliko malo zna o svom kolektivnom identitetu i što je ovoliko zaostao. Što nedavno reče moj kolega Pop (Popović, bivši šef za krvne delikte beogradske policije): "Srbi su primitivan narod koji je neko pogrešno uvjerio da su nebeski narod". I ti si se našao da već prvim komentarom potvrdiš takvu percepciju.

      Izbriši
    2. Jebes teoriju u tome si potkovan ali praksa nula

      Izbriši
    3. pa ja da, moj djed se borio protiv komunizna i takvih kao ti, jer mu se u to vrijeme branio i krst i slava pa sad talve volovske glave kao ti jos pate sto ne mogu ugnjetavati

      Izbriši
    4. Moj prapradjed, inače Solunac, odvalio je šest mjeseci zatvora jer je rekao da poštuje to što su se ovi zakleli Titu, ali da se on ne odriče zakletve kralju Petru. Djed Jovo je cijeli rat proveo u partizanima, a poslije toga je do kraja života upražnjavao pravoslavne običaje i nikakve veze nije imao sa komunistima. I to je prenio na svojih 7 sinova. Što se tiče komunizma i Radovanovića ja sam "zalutala ovca", ali koja je uvijek držala se naše tradicije.

      Svi smo kršteni, slava se slavila i svijeće su paljene kad god je trebalo, pa do odlazaka u crkvu i na druge vjerske manifestacije. Čak i katoličko i muhamedansko se uvijek ispoštovalo. Šta je tebi tvoj djed nalagao ili kako se pravdao ne znam tačno, ali sam se naslušao tih stupidnih priča. Od 50-ih godina naovamo svi u mojoj široj porodici su kršteni, crkveno vjenčani i slava se slavila, a nikad jedan problem nismo imali. No, niko nije tražio državne stanove, poslove kakve ne zaslužuje ili kakve privilegije, nego se sve sticalo vrijednim radom. Dobro se znalo ko je za vrijeme socijalizma prodavao vjeru za večeru, a onda se potomcima pravdao kada se sistem promijenio.

      Izbriši
    5. NAĐITE JEDAN JEDINI PRIMJER IZ SFRJ U KOM JE NEKO KAŽNJEN ZBOG SLAVLJENJA SLAVE, CRKVENOG VJENČANJA ILI SAHRANJIVANJA, KRŠTENJA DJETETA I SLIČNO, PA DA RASPRAVLJAMO NA BAZI ČINJENICA. ILI DA JE MILICIJA UPALA NA SLAVU, SVADBU, SAHRANU I INO, ZABRANILA OKUPLJANJA ZA BOŽIĆ, USKRS ILI MA KOJU DRUGU MANIFESTACIJU. DOTAD ME MANITE ŠUPLJIH PRIČA KAKVE SLUŠAM DECENIJAMA.

      Izbriši
    6. slabo su te naucili ti djedovi i pradjedovi kad se udomi kod zene pod suknju

      Izbriši
    7. Boro, pusti ove "vjernike" što slave slavu i pale svijeću zbog komšiluka, a u Boga ne vjeruju. Ni većina sveštenika ne vjeruje u Boga i ne boje ga se. Samo gledaju materijalno za sebe. A i ove srbende što stalno potenciraju srpstvo, vidi se da u životu ništa nisu postigli znanjem (jer ga ni nemaju) i radom, pa im je jedini način da se prišlepaju kojoj god politici prodajući priče o srpstvu. Još kad bi znali šta je to srpstvo... U njihovoj definiciji srpstva nema mjesta za osnovne stvari koje propagira vjera: saosjećanje, mirotvorstvo, čovjekoljublje, istinoljublje, iskrenost, obraz... Samo ponavljaju kao papagaji (kao i Mile): srpstvo, srpstvo, srpstvo...

      Izbriši
    8. eto vidis ti tragedije od tih nesrba ti kao velika srbenda ne mozes doci do izrazaja bas si magare

      Izbriši
    9. Upadala je milicija i te kako na slave i hapsila, bilo je toga dosta. Nego ti sad prosipaš komunjarsku propagandu. Posebna je sramota porediti svetosavlje i komunizam

      Izbriši
    10. pa to ti je komunisticki sistem ubiju te pa kazu izvini nam se sto smo te ubili tipa oprostice ti djura sto te je tukao, licno moj djed je palio svijecu sa svojim kumom za djurdjevdan dok je baka pokojna stojala na stepenicama dok svijeca gori da ne bi naisao ndko od udbasa da hapsi zbog slavske svjece e sad imaju ovakve picketine poput bore koje su to pokusale sprovoditi i u ovo novije vrijeme ali ne ide to vise narod sad lakse dodje do oruzja pa prasne metak u potiljak jbg nema vise robstva i ugnjetavanja a bora se u tom sistemu ne snalazi on bi da ugnjetava kad god mu se digne k...zato sad condraj po ljubiji

      Izbriši
    11. Mogu ja tvrditi da je milicija "upadala" na mjesec, ali bez imena, dana, mjesta i ino. Pobogu, preko tri decenije od pada komunizma još niko nie rekao da mu je policija upala na slavu, a ne znam koga se danas ima bojati reći takve stvari. Pusti šuplje priče.

      Izbriši
    12. Milioni su decenijama palili svijeće i slavili slave, a što su tvoj djed, baba i kum skrivali ono šta su drugi radili javno ne bih znao reći. Mog djeda Boru kao člana partije upitali su zašto slavi slavu i samo im je rekao da je baka Ljubica veliki vijernik sa kojom oko toga nema rasprave. I da mu je žena važnija od partije, odnosno da će prije napustiti pariju nego slavu. Poslije toga bar još 20 godina bio je partijski lider na mom rodnom Vlašiću, gdje se slava slavila gotovo u svakoj srpskoj kući. Djed Jovo je slavio i na Vlašiću i u Vojvodini bez razlike, kako sam to već naveo. Njemu ko bi upao na slavu i samo pokušao praviti problem teško da bi živu glavu iznio - što zbog njega onako vrletnog što zbog sedam mu sinova koji se nikom s puta nisu sklonili. I kod djeda Bore bi u sličnoj prilici pištolj "radio" i to još službeni. Ponavljam, kao istaknutog člana partije jednom su ga upitali i ta tema više nije otvarana, a krstio je na desetine kumčadi, uvijek u kuću primao sveštenika i dok nema potomka koji nije kršten. Znači, ja nabrajam konkretnim imenima i primjerima, a mogu ih još stotinu slično navesti.

      U konačnici moji roditelji su bili deklarisani vijernici i sve pravoslavno se održavalo u kući, crkvi i čak na zborovima povodom velikih svetaca. Na Malu Gospojinu u Čačincima (opština Slavonska Orahovica) svake godine bio je zbor sa muzikom, a glavno veselje započinjalo je kad se moj otac dohvati mikrofona. Pričam o sredini 70-ih kada je Tito još uveliko bio živ i onome šta sam kao dijete zapamtio.

      Izbriši
    13. jest, jest. ne laze Boro nije udba hapsila, tukla i proganjala pravoslavne vjernike a jasno da su uvjek postojale fukarestine koje su se predstavljale kao otpor udbi i komunizmu a u sustini ih je udba pustala da budu takvi da bih se lakse uvukli u obicni narod i otkrili ko je uistinu u vjeri bozijoj, konkretan primer ali necu o imenu jer je to sada stari "ugledni" prijedorcanin. kao momak je da bi se dodvorio udbi i partiji po noci otisao i kamenovao crkvu brvnaru u busnovima a sada unazad 25 godina je glavni donator istoj e to vam je komunizam bio...ko ne zna neka pogleda film domaci u ime naroda...

      Izbriši
  2. Nije tebi sudija Neso nista krivo uradio on je samo radio svoj posao.Vidi ti sa Ivanovicem i drugim radnim kolegama oni su tebi to napakovali sve a Neso po tome presudio.Ajde Boro malo razmisli jel tako drzi ti kolege malo probaj i da oni odgovaraju a ne samo ti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Više mojih kolega je na suđenju svjedočilo i bio sam iskreno ganut pohvalama koje sam čuo na svoj račun. Kako su bili na licu mjesta i sačinili službene zabilješke tako sam predložio da budu saslušani kao svjedoci suda, nikakvog prethodnog kontakta nismo imali, a čak ni pitanjima ih nisam navodio da nešto kažu u moju korist. Sami od sebe i shodno svojoj svijesti ljudi su svjedočili tako da su i mene začudili izrečenim pohvalama. I NAJVAŽNIJE POBILI SU SVE LAŽI IVANIĆA I KARANOVIĆA, NO ZALUD 7-8 NEUTRALNIH SVJEDOKA KAZUJE JEDNO KAD SE MANOJLOVIĆ BOJI IVANIĆA, VUJANOVIĆA I KARANOVIĆA. UZ ČINJENICU DA SU NJIH TROJICA ISPRILAČI TRI POTPUNO RAZLIČITE VERZIJE DOGAĐAJA ŠTA JE UOBIČAJENO KAD LJUDI LAŽU.

      Ima još nešto. Koliko god su Ivanić i Vujanović nametali policajcima da me se klone, toliko su ovi iz inata u zgradi ili ispred zastajali da se pozdrave sa mnom i koju progovore. Inače svakodnevno srećem kolege i sa te strane zaista sam zadovoljan kako me ljudi tretiraju. Čak i ovi mladi koji su samo čuli kako sam ja nekad radio. U tekstu se jasno navode imena bitangi sa kojima sam sukobljen, a za koje se odlično zna koliko ih policajci ne vole ili šta im sve zamjeraju - mimo mene.

      Što se tiče Manojlovića svi mi znamo šta je posao drugih jer radimo po istim zakonima i jer se međusobno odlično poznajemo. Niko tu nikom ne može prodavati maglu, a posebice jer govorimo o pismenoj korespodenciji kakva određuje meritorno ko poštuje, a ko krši zakon. Uostalom, vidjećemo koliko će njegove presude opstati na Vrhovnom sudu. Mnoge presude nisam pravno pobijao samo kako bih prikupio dokaze da bitange mogu procesuirati i goniti, a taj period je došao i radim na tome. Valjalo je ustaše stjerati do Blajburga, pa ih tako i zatrti.

      Izbriši

  3. “ Imao sam 21 godinu i pored posla jedino sam bio posvećen djevojkama i provodima. Bio sam i ostao komunista projugoslavenske orjetnacije. Prema tadašnjim etno-klerikalnim politikama bio sam "nesvrstan" jednako kao i moj poslodavac Rajko Lavrnić. … pa smo se ni krivi ni dužni našli na meti Branimira Glavaša tadašnjeg gospodara Slavonije.“

    “ Zato tadašnje hapšenje i prvotnu namjeru sprovođenja u osječki zatvor iliti logor pamtim kao jednu veliku NEPRAVDU obzirom da sam se na meti Tuđmanovog režima i Glavaševih krvnika našao samo zato što sam Srbin. “

    Glavaš i općenito ustaše su jako dobro znali ko je ko i ko je šta , posebno u malim sredinama kao što je Podravska Slatina ali čak i u velikom Zagrebu , ali se Vi , bar po citatima Vaših riječi gore , nikako ne možete sami sa sobom dogovoriti. Njima su takvi , “komunisti projugoslovenske orjentacije” , bili prijeko potrebni za popunu broja podobnih Srba od 3% koje bi sačuvali za pokazivanje svijetu. Ko je od Srba bio uhapšen , posebno po direktnoj naredbi Glavaša , bio je , u najboljem slučaju , žestoko prebijen i razmjenjen a takvih je bilo manjina jer su većinom bili likvidirani. Naravno , uz uzimanje organa ili bar kompletno ispumpavanje krvi. Taj što je Vas “pustio” bi , zbog tog postupka , izgubio glavu. U ovoj Vašoj priči nešto ozbiljno škripi čak i da se ne ulazi u dalju analizu napisanog jer i tu ima svega i svačega?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta ima da škripi? Partija se raspala još 1989. godine, pa je to ostalo nešto u mojim ubjeđenjima, a nikakvog djelovanja nije bilo. Rekog u tekstu da su Glavaševe mete bili ugledni Srbi poput mog gazde Rajka, a ja sam kolateralna šteta. Trebalo je da i mene vode za Osijek, čuo sam kako se zalažu za to, pa zato ističem hrabrost i dobronamjernog komandira - koji je na svoju ruku odlučio da me pusti.

      No sedmicu prije toga pretresali su lokal, jedan mi je gurnuo pištolj u usta i pitao šta sam. Rekoh Srbin šta mu je odlično poznato jer su zato i došli da me maltretiraju. Kao i mesara u lokalu pored kom su rafalom iz automatske "skinuli" Titovu sliku. Kad već pominješ uzimanje organa za to sam znao prije odlaska iz Hrvatske jer mi je jako blizak rođak bio bio žrtva toga. Niko od nas nije bio politički aktivan, niti se čime zamjerio režimu, nego smo fasovali samo zato što smo Srbi.

      Izbriši
    2. Definitivno se Vaš i moj pogled na "škripanje" uvelike razlikuje. Od tvrdnje , gore u tekstu , da je Vaše hapšenje direktno naredio zločinac B. Glavaš do tvrdnje , u odgovoru , da ste bili "kolateralna šteta"?

      " ... moram se prisjetiti 21. avgusta 1991. godine kada su me slično pokupili po naredbi generala Glavaša ... "

      " ... Glavaševe mete bili ugledni Srbi poput mog gazde Rajka, a ja sam kolateralna šteta. "

      Izbriši
    3. Jbt. vi kao da ste na Marsu živjeli. Kao da se ratni progoni po etničkoj liniji čine po "dnevnim zapovjestima", sve sa potpisima i pečatima nalogodavaca. I generalijama meta. Ja znam da smo oba pokupljena sa cijevima prislonjenim uz potiok, tokom vožnje do komande, pa do kuće među njima se vodila rasprava hoće li i mene sprovesti u Osijek, a onda mi je i komandir rekao to šta sam naveo. Desetine hiljada ljudi tokom ratova prošlo je logore i svjedočilo da etnička linija bila jedini razlog, da su ljudi kupljeni kako su koga "navatali", a vi ovde mantrate kao da se moje iskustvo dogodilo u nekakvim izdvojenim okolnostima. Različito je samo po tome što sam imao sreće i nisam završio u logoru, pa time ni pretrpio muke mog gazda Rajka. I što pošteno pričam o ljudima koji su mi pomogli, a tu sam rijetkost pošto imate hiljade kojima je neko "iz neprijateljskog tabora" slično pomogao, ali ćute o tome kako se ne bi zamjerili "svojima".

      Izbriši
    4. Ti si jedan obicni manipulatar Radovanovicu,trujes narod sa svojim otrovnim pričama,za pare bijedne sto primaš od SNSD-a.A u stvari si žrtveni Jarac po svom,hoces da ispaneš Svetac.U Polici si bio "pizda" koja nije poštovala nikog.Sad sam se ukljucio pre par dana na tvoj blog.Ljudima cu pisati sve o tebi a ti briši,pa cu onda Vaskovicu proslijediti.Ovaj čovjek nema ni etike ni morala.Pozz.od starijeg policajca u pemzi.Lp KEVIN PANTER

      Izbriši
    5. Kad je toliko mudat što ne izađe pred Lukača, dolazio mu je u Prijedor pred nos.

      Izbriši
    6. Poduvate mu i ti i Vaskovic

      Izbriši
    7. KEVIN PANTER

      Piši sve šta znaš, ali po istini i onome šta se događalo. Možeš ti i lagati, vrijeđati ili činiti gadosti, samo dobro pazi da preko tvojih objava ne skontam ko si - jer onda rizikuješ da se pogledamo u oči i da provjerimo koliko si hrabar u toj situaciji. Ko zna, možda ti budeš prvi pred kog neću imati petlje stati i uraditi stvari po kojima sam javnosti ponajviše poznat. Pa onda šetaj Prijedorom i kurči se kao "stariji policajac". Ili su veće šanse da se kriješ od naroda kao i neki drugi koji su se kurčili poput tebe.

      Nisam siguran da me poznaješ kako tvrdiš, jer da je tako znao bi šta nikad nikom nisam dozvoljavao, odnosno da mene niko nije uvrijedio, a da nije završio patosiran. Pa ti "panteru" čačkaj risa i lava. Moje ime je Bo-Ris-Lav, a imam li osobine tih predatora nije neka tajna.

      Izbriši
    8. Boro odličan tekst.Uvijek borac za pravdu.Svaka čast

      Izbriši
  4. Ajde bježi glumiš tu neku žrtvu, a sam si sebi kriv. Sam si objavio snimak kad si upo u stanicu policije iako si suspendovan (zakonito ili ne). Šta si očekivo da će se desiti. Fino su ti kolege govorile nemoj Boro, zamoljavali te da ne radiš to, jok, ti glumiš Džon Vejna sa onom cigarom, lafo ti sila. I onda kad su te spengali praviš scenu, kao htjeli da te ubiju, bla bla bla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolege sa snimka odlično znaju kako su zloupotrebljene i prevarene, a šta sam naveo u svakoj prilici kada sam snimak emitovao. Ono šta na snimku niste vidjeli jeste Sretoja Vujanović koji upravlja situacijom i u stvari čini krivična djela koja navodim, a u dogovoru sa Lukačem i Ivanićem. Elem, kad si tako pametan reci mi što mi nisu naprosto izdali prekršajni nalog kako zakon izričito nalaže? Ako su me planirali sprovesti u sud, a zašto onda nisam saslušan kao osumnjičeni, šta takođe zakon izričito nalaže? U konačnici sproveden sam u sud bez zahtjeva za prekršajni postupak i znanja šta se uopšte dešava, a šta opet zakon izričito nalaže. Da ne nabrajam još bar 10 kršenja zakona.

      Kažeš nisu me htjeli ubiti, pa te molim da i meni i svima drugima objasniš zašto su me teško nezakonito zatvorili i držali 10 sati - sve dok nisu vidjeli da narod organizovano kreće za Prijedor. Ja sam stotine smjestio u one prostorije za zadržavanje, pa valjda znam šta sam svakom od njih morao izdati od dokumenata i kako te procedure funkcionišu. Onda znam i prepoznati koje zakonske odredbe i pravila struke su kod mene kršena, a ti tako pametan objasni mi zašto.

      Izbriši
    2. Prvo i prvo nisi trebao da ideš tamo, a s obzirom da si otišao da provociraš sve što se desilo je rezulat tvoje gluposti, otišo si mački na rupu. Dobro si i prošao, sjećaš se kako si ti tukao u tim prostorijama pa onda sam sebi pocijepaš neki dio odjeće i kažeš napao me. I da, zakonsko zadržavanje je do 48h, šta je tu problem, zadržan si kao neko ko je na silu upao u policijsku stanicu

      Izbriši
  5. Ako ti u zatvor dođe MEGA KRIMINALAC MLADEN MITROVIĆ, znaš što ti je činiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam ja i ovako šta mi je činiti ako budem morao pravdu uzimati u svoje ruke

      Izbriši
    2. Zovi samo zovi, i ja bi volio da mu jebem..

      Izbriši
    3. I ja bi da mu j.... sve po redu .

      Izbriši
  6. Boro u komentaru na objavi " PRIJEDORCANI JEDINSTVENI " ima objava o švaleranciji visokih oficira nacelnika policije i inspektora sa promo za miss iniko da nesto napiše na tu temu . ZNACI li to da su neki od aktera i danas toliko MOCNI kad se nesmiju ni anonimno spominjati. Mada su neki na onom svijetu .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa jesu moćni. Švaler Sretoja Vujanović je stručni savjetnik ministra, a švalera Ivanića sa načelnika Uprave policije postavio je za zamjenika. Lukačevu švalerku sa klipa o lovu na ajkule niko ne smije pogledati.

      Izbriši
  7. Nisam ja ni Karanovic ni Mikan ni Dobrijevic...vec neko ko zna mnogo toga o tebi...neko ko zna da uzmaš keš od SNSD i njegovih agenata,stan ti je obecan u BL.Znas ovi iz OSE mnogo toga znaju i njima nije bitno ko si i sta,vec da manipulises narod.A ti ako si sveznalica,potrudi se da saznam ko sam,ipak sam ja na tvom blogu Volovska Glavo.
    Poz.od starijeg Policajca u pemziji.Lp Kevin Panter

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično, ovo sužava krug na bivše policajce koji su sa OSA i SIPA sarađivali oko ratnih zločina, odnosno drukali Srbe za pare ili da im oproste njihove zločine. Ili je u pitanju međunarodno poznati krimos koji je takvom saradnjom dobio malu kaznu u odnosu šta ga je sledovalo, a laže da je bio policajac. Iz OSA prate moj blog radi zanimljivih informacija, znaju dosta o meni ali sve pozitivno. Preko posrednika jave da imam njihovu podršku i to je sve. Normalno, tebi kao doušniku neće govoriti takve stvari.

      Izbriši
    2. Kevin Panter? Zapade mi za oko ono peMzija. Bice da je to onaj anonimni iz ranijih tekstova. Jebem li ga... koliko Boro napisa pismenih tekstova, koliko ljudi napisase pismenih komentara, a on osta i dalje nepismen. Nema pomoci našemu Panteru 😂😂😂 morat cemo opet kurseve pismenosti drzati pod drvecem kao sto su i nasi stari iza 2.svjetskog rata 😂😂😂

      Izbriši
    3. Panter, koji crni panter... to je neka drukara policijska

      Izbriši
    4. Ma otkud drukara kod nas Srba? 😂😂😂
      To je neki posteni i iskusni srpski policajac i to viseg ranga sa mnogo znanja sa terena. Pitajte covjeka pa cete se uvjeriti da sve zna. Skolovao se u bivsoj drzavi, diplomirao kod Karadzica, a doktorirao kod Dodika.

      Izbriši
    5. Panteru, reci nesto i nama neznalicama. O Bori nemoj, o njemu sve znamo... daj nam malo "friske robe"

      Izbriši
    6. Ih, da Panter nije onaj Obren Petrovic iz Doboja licno 😂😂😂 i on je po sudovima u BiH, a narocito Hagu drukao Srbe... eno ga sad i Milo Duduk nagradio... mislim nagradili ga ameri za savjesta rad u sluzbi, preko Mile, da ne prljaju se licno od to govno

      Izbriši
    7. Hahaha Boro čim nema šta da ti odgovori odmah te zove drukarom, eventalno mu se priviđa Vukan ili Vasković. Tako je i onoga što ga je pitao za ubistvo djevojčice u Bijeljini odmah nazvao drukarom

      Izbriši
    8. To onaj ludi Zdenko, udara po Radovanovicu i Kostresevicu ali vidim da mu nijedan ne odgovaraju

      Izbriši
    9. Ne znam ja čovjeka, ali čim se ta mala pomene Boro briše komentare ili napada najstrašnije moguće

      Izbriši
    10. Boro je u toku svega sta se u Bijeljini desilo ali nesmije pisati pocinioci su jos uvjek mocni

      Izbriši
    11. " Boro je u toku svega sta se u Bijeljini desilo ali nesmije pisati ..."
      Pa ispada da je Boro pičkica a ne junačina kako se predstavlja ako ne sme pisati?

      Izbriši
  8. Boro znas li ti jednog inspektora iz Prijedora koji je bio načelnik za narkotike u BL.dugo vremena.Mislim da se zove Boris,ne vidjam ga vise u Pd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima jedan čovjek što je dugo bio načelnik u bl za narkotike...ali bori ne odgovara pa ce on tu sad smisliti priču...stari spilberg stiven režiser pederčina

      Izbriši
    2. Bio je čini mi se Boris prije Mikana, ali ne znam čovjeka i ne mogu ništa reći osim da je pod mosterioznim okolnostima nestao. Bio je Graha iz Omarske na organizovanom, ali se ne sjećam njegovog imena. Vazda sam ga zvao nadimkom. Pomozi mi da skontam o kome je riječ,pa pitaj šta te zanima.

      Izbriši
  9. Boro je jedan miš mali, da nije ovog bloga nebi se ni znalo za njega. Da je išta normalno napravio u službi čulo bi se za njega nebi ga izbacilo. On jadan ovde može pisati šta hoće, ali to sve govori o njemu a ne o tim ljudima koje on spominje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miš, a ode i dočeka premijera i slobodan kao ptica... Ne vjerujem da tako iko moze proci

      Izbriši
    2. Treba bas premier da se spusti na taj nivo i da se obracunava sa psihopatom

      Izbriši
    3. Ajde ti onda to uradi, izaces iz cuze dogodine

      Izbriši
    4. Znate li za još nekog inspektora da je kreirao blog i piše o kriminalu? Jeste li za tako nešto čuli u svijetu? Američki inspektor koji bi radio ovo davno bi bio milioner i to samo po reklamama na blogu, a nije čudno što se kod nas reklame vrednuju deset puta manje nego u Americi kad smo ovako zatucani i primitivni.

      Izbriši
    5. Polako ljudi da curem ciji je ugalj

      Izbriši
    6. Kazes miš? Kazes, a gace ti se tresu... ti jadan nikad u zivotu tolikog MIŠA vidio nisi... botino Zlukačeva, jadna i bijedna. Imas li zenu, majku, djecu? Imas li ikoga i ista osim tog sendvica i soka sto dobijes? Nemas, naravno... jadan si i sam u svojoj mrznji. A moras biti kad nista ne radis, nista ne doprinosis i po vazdan cekas sendvic

      Izbriši
    7. A kakav si ti majmun! Da, kažem miš. Ne jedem sendvice, ne pijem sokove. Puši kurac i ti i miš

      Izbriši
  10. Ono kažu i zatvor je za ljude,10 dana pa i nije puno.Ali ko sve i zasta nije osudjivan,samo u Prijedoru,trebalo bi napraviti jedan zatvor da se strpaju ova Govna Prijedorska da ih nenabrajam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon rata i svega ostalog mogu 10 dana na drvetu provesti, no rekao sam javno da u zatvor nevin mogu samo jednom. Znam i ja činiti krivična djela poput ovih što me progone, a 8nda neka mi sude ako mogu nešto dokazati. Ovde je riječ o principima

      Izbriši
  11. Kako ja mogu da zakljucim po komentarima,narodu stoki je bitnije da je nepravda prema onom do njega nego borba za pravedno drustvo. Veseli se pokoreni srpski rode nesreci i nepravdi bliznjeg svoga, kad te ista ta nepravda zakaci raduj se jer si je podrzavao kad se na tudjoj(trenutno Borinoj) kozi desavala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Njemačke okupacione vlasti su izdale proglas u kom pozivaju stanovništvo da prestane cinkariti druge, odnosno da neće postupati po prijavama. I onda su komunisti bili krivi što je narod jedva dočekao novu vlast da može cinkariti kako je navikao još od Turaka.

      Te mantre o srpskoj slozi padaju u vodu čim malo zagrebemo po istoriji, a danas da ne pominjemo. Mi smo primitivan narod i kad to shvatimo moći ćemo započeti sa kolektivnim razvojem.

      Izbriši
    2. Jebes ti nas. Neka crkne komsiji krava eto to je nasa deviza sto bi znacilo da nam je bas kako sto zasluzili. Nismo spremni podrzati i pomoci onog do nas nemamo pravo ocekivati pomoc kad se uloge obrnu, a kod ovakve vlasti svi cemo doci na red da osjetimo mac nepravde.

      Izbriši
    3. Svako ko podržava Borislava je budaletina, jer je on režimski čivjek. Neće on ići u taj zatvor, ili će eventualno otići po nekom zadatku. Ovo je sve predstava

      Izbriši
  12. Evo malo ovom momku da pojasnim oko pitanja za inspektora narkotika,kada Bloger neće ili"ne'zna"!Boris Rodic zvani"Crni" bio je. Ispektor za narkotiko u BL.pa kasnije načelnik,zanimljivo da je Kajganic u to vreme bio sa njim i da je prepremao Mikana iza ledja Rodicu.Njegov rodjeni brat je trenutno načelnik OSE u Pd.Davor R.Kad je ovaj video sta mu se radi iza ledja čovjek preda za SIPU i ode u Sarajevo.Medjutim i dole udari na tvrd orah i čovjek skolovan Akademac ode u UN jedan od trojice iz BH u Liberiju,kasnije u Ukrajinu gde se pocetkom rata vraca u BH i napusta sluzbu,povukao se u svoju vikendicu i ceka pemziju,inace i on i brat su skolovani u Beogradu i jako posteni ljudi.A to sto ovaj Manipulator pise vama i podvaljuje od Muve pravi Međeda,u nekim stvarima je u potpunosti u pravu,za Ivanica,Karanovica,Mikana...ali sta je previse previse.Drugo on niti zna da ima agencija koja radi mimo OSE i SIPE,koja je stvorena prije 7 godina i ima oko 200 ljudi u RS,pa niti zna da ih BIA placa,BIA koja odsjeda bas u Prijedoru.A ti Boriša RISU LAVE kako sebe nazivas kazes da sam ja Doušnik i Lazov,neko ko nema pojma da pricam bezveze,evo sad se uvjeri.A ovi ostali anunimusi koji interesuju ostali inspektori,policajci,komunalci....nek se jave,o svakom znam detalje kao i o tebi Borisa.Poz od starog policajca u pemziji.Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo gramatike PeMzija se do sad pisala i zvala peNzija

      Izbriši
    2. I šta sad? Kažem da nikad nisam upoznao čovjeka, ali sam po čuvenju pogodio o kome se radi. Čuo sam da je bio dobar profesionalac i da je kao takav skinut sa pozicije. Radića iz prijedorske OSA tnam, ali nikad nisam čuo da ima brata, a kamoli da je to pomenuti načelnik za droge.

      No, slagao si ovo za Kajganića koji je tada bio inspektor i koliko ja znam nije pomagao Mikanu. U stvari znam da je Mima Dobrijević preko Mile Došenovića progurao Mikana, a za to mu je Supić namjestio Rosinog sa 4 kg gandže. To sam radio pa znam sve o tome a i Rosin mi je ispričao ono šta se kasnije izdešavalo. Znači o tome Pantere pojma nemaš nego naklapaš.

      Jednako lupaš gluposti ovo oko BIA službe sa 200 ljudi ovde. Sedam godina ih Srbija plaća a to ne znaju ni NATO ni silne strane službe ovde. To da BIA ovde radi čuo sam, baš kao i SOA i USKOK , pa čak i pisao o tome iako se ja od tih službi cijeli život držim podalje. Tebe kao DOUŠNIKA to možda zanima, ali ne mora nas ostale zanimati.

      Na kraju ističem da ja pišem ono šta znam i šta sam radio, a ne tračeve skupljene između kafana i raznih službi. Kada sam bio u aktivnoj službi nisam htio sarađivali sa tim tajnim ili kakvim već službama, osim po protokolima i pismeno. Svašta je meni nuđeno, of naših do stranaca, no zna se da me niko nije uspio uvući u ma šta izvan moje službe.

      Izbriši
    3. Mozda BIA šuška krilima po nasoj Krajini otkako se i po Bosni trazi dokumentacija za navodno mrtvorodjene bebe iz ranije i skorije proslosti? Kazi nam Panteru, ovako anonimno bar se moze reci, sta ih zanima na nasim prostorima. Prodata djeca, putevi droge, uticaj marsovaca na mozak Mile Duduka? Znaju da smo jaci rodoljubi od njih tamo, sta im jos treba pa da im i to damo. Posto im NATO oficiri sjede u komandama i vojske i policije mozda ih ovamo salju da vide kakvo je raspolozenje naroda?
      Poznata izreka glasi: Dobro dosli, proći ćete kao i oni prošli!!!

      Izbriši
    4. Od kako držite Kajganića u šakama radi brata valja ti, čak ga i braniš. A napado si ga na blogu više puta

      Izbriši
  13. Boro ajde malo pisi kako su se potukli visoki funkcioneri SNSD Prijedor. Ajde Borisaaaa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam o čemu je riječ iako mi nešto klika da je neko pominjao nešto na temu političke tuče. Ako se sjetim napisaću. Kakav ptoblem?

      Izbriši
  14. Boro,neki te uče da policija lice liseno slobode moze drzati u pol.prostorijama 48 sati,ispavi ih da u vezi kriminaliteta zadrzavanje je do 24 ako nije u pitanju kd terorizam do 72 sata a po JRM do 12 sati.I taj ti Panter pise peMzija.pozzz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma taj priča priče iz srednjeg vijeka. Može se desiti da nakon predaje lica tužilac nešto naredi i to se odradi, ali zna se pod čijom kontrolom je uhapšeni. Nekad u sudu i drugim pravosudnim tijelima nije bilo prostorija za zadržavanje, ma nije bilo ni sudske policije, pa su ljude držali kod policije. Ja pamtim i kad su one prostorije u PU Prijedor napravljene, odnosno kad smo uhapšene čuvali po kancelarijama. Ovaj u PeMziji je možda čuvao Gavrila Principa dok je radio za austrougarsku policiju pa svašta pamti, više od mene.

      Znači, određujuća je dokumentacija o predaji lica tužilaštvu koja se obavezno čuva u spisima i svaki advokat jedva čeka da tu nađe propust. Baš kao što nakon 20 godina primjene ovog zakona svako zna koliko ga koji organ ima pravo zadržati i ljudi sami rješavaju ta pitanja.

      Na kraju jedno stručno pojašnjenje. Pilicija lice lišeno slobode smije zadržavati DOK TRAJE POTREBA, a najduže 24 sata. Preko opravdane potrebe policija ne smije nikog zadržati minut duže, a što ljudi ne znaju zakon drugo je pitanje.

      Izbriši
  15. Ovaj Panter sto ti pise je u pravu za ove Rodice,i nisu iz PD.nego iz Sanskog Mosta,kada tako spominje da zna sve,pitao bih ga ja za ovoga sto je sad u Vatrogasnom komandir,nesto mi je saren pa da objavi nesto o njemu?

    OdgovoriIzbriši
  16. Neka Puma objavi ko Boru finasira iz SNSD-a i na kojo lokaciji mu je stan obecan u Banja Luci.A iskreno ne zna se ko je veci izdajnik?Boro ili Draško,sad zajedno kod Mile na ručnu.Mrsss Fukaro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko mu brani da objavi adresu ili šta već zna oko tog stana? Ili ma čega drugog između Dodika i mene? Eto ja mu samo mogu poželiti da ga Dodik "nagradi" kao mene, pa da vidi pakao izbliza.

      Izbriši
  17. Obecao mu Dzajic i Amidzic,koja je to prodana duša,kaze bori se za pravdu,Vukan ga raskrinko pa sad laje

    OdgovoriIzbriši
  18. ko se pobio iz snsd prijedor ?

    OdgovoriIzbriši
  19. Mislio sam da je pravosuđe oličenje poštenja, a ono leglo kriminala i korupcije.
    Ako je i pola točno što se piše o onome Mitroviću previše je.
    NEKA je na sramotu onome (Dodiku) ko ga drži.
    Fuj, sramota Republike Srpske.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve je istina što se piše o kriminalcu Mitroviću ima još i više to je sramota Dodikova i RS jer RS je nažalost Dodik koji je doveo sve ktiminalce na vlast i u institucije i sad pošten narod bježi iz RS

      Izbriši
    2. Na koju cast duduk ima ,pa kud Ce gori i bezčasniji od duduka

      Izbriši
  20. Boro znam da nije neko olaksanje ali brate da ti iskreno kazem u ovoj kriminalnoj drzavi vise je postenih ljudi u zatvoru a kriminalaca vani, koji vladaju, optuzuju, presudjuju..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I zatvor je za ljude, jedino biti bot i drukara policijska mozes biti kao "neljud", nečovjek, fukara, otpadnik roda svoga i apsolutni propalitet, narocito moralni i duhovni.
      Juuhuuuu, jedno pitanje za botove... vi, koji ste aktivni bas na ovom tekstu, vi ste Lukacevi? Bili li ste kad s njim u lovu na Vucijaku? 😂😂😂

      Izbriši
    2. Tačno. Ja volim reći da jedan političar pokrade više negoli svi kradljivci u zemlji zajedno, pa zato termin "kriminalac" uglavnom koristim za političare i institucionalne moćnike, dok one koji su robijali ili se intenzivno bave kriminalom koristim druge izraze. Ubjedljivo najveći pljačkaš banaka je Dodik, a sumnjam da će ikada za to odgovarati, pa mi dođe neumjesnim nazivati kriminalcima ljude koji su odrobijali pljačke.

      Ko prevladava u našim zatvorima? Narkomani koje u biti treba liječiti po raznim komunama ili specijalizovanim ustanovama, te razne kategorije socijalnih slučaja o kojima niko nije brinuo kada je to trebalo.

      Izbriši
    3. Boro, mozes li objaviti gdje, kada i kako je Mikan završio fakultet?

      Izbriši
    4. Može to boro. On ce objaviti sta njemu i tebi pase. Pa ce na kraju ispasti da je boro skolovaniji od pola sup-a. Jado jadni

      Izbriši
  21. Evo skupi Djajic pun trg krajine ,kakav je to lik

    OdgovoriIzbriši
  22. Lukaču novčana kazna preinačena u zatvorsku
    Pravosnažnom presudom Okružnog suda u Banjoj Luci, bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, osuđen je na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, zbog napada na bivšeg poslanika Draška Stanivukovića, saznaje Istinito.
    E sad... zasto ne 13, zasto samo 3, šteta.
    45 za ubistvo Davida Dragicevica???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lukaču će ova tri mjeseca zatvora zamjeniti za 4.500 KM novčane kazne, no Okružni sud je poslao važnu poruku da se ne smije pogodovati moćnicima kako je to uradio osnovni sud. Veća kazna nije mogla obzirom da ga je Stanivuković svojom prijavom "zaštitio" od ozbiljnije kazne. Objavio sam tekst sa navodom da je protiv Lukača trebala ići kvalifikacija ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA u vezi sa ugrožavanjem sigurnosti i tjelesnom povredom, pa bi onda uslijedila i veća zatvorska kazna. Elem, Stanivuković ga nije teretio za zloupotrebu, a onda ni tužilaštvo to nije učinilo, pa se ovako provukao.

      Što se tiče Dragičevića simbolički je važna poruka da Lukač nije zaštićen koliko se misli, da je "načet" i krenuo putem ka tih 45 godina zaslužebog robijanja. Koliko znam čekaju se nalazi vještačenja predmeta i tragova izuzetih iz kuće Rađena, a inače u startu je zauzet stav da se ide na potpuno rješavanje djela i otkrivanje direktnih ubica.

      Izbriši
    2. Joj boro pusi kurac pametologu, kako ti se samo da smisljati price i sam sebi odgovarati iste. Samo ljudi koji su radili s tobom znaju da si neviđen kreten, ELEM

      Izbriši
    3. ""a inače u startu je zauzet stav da se ide na potpuno rješavanje djela i otkrivanje direktnih ubica"
      Bog te cuo Boro 🙏🙏🙏
      Ne mogu ni da zamislim kako je Davidovim roditeljima kad je meni ovoliko tesko sto zbog njegovog stradavanja sto zbog nacina na koji je postradao.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)