TUŽILAŠTVO BIH I SIPA POTVRĐUJU MOJE TEKSTOVE. Ko je uhapšeni mega-falsifikator Mirko Tufegdžija?

Nakon hapšenja Mirka Tufegdžije realno možemo očekivati provjere diploma ministara, policijskih načelnika i njihovih srodnika, te afere kakve će gadno potresti javnost. Znači, očekujte i potvrde drugih navoda iz mojih tekstova pored davno ukazane problematike lažnih diploma.


borislav radovanovic blog

U finalizaciji višegodišnje akcije kodnog naziva "Klaster" pripadnici Agencije za istrage i zaštitu - SIPA izvršili su pretrese i oduzimanje dokaza na 18 lokacija diljem zemlje, a protiv zasad 11 poznatih počinilaca krivičnih djela „Organizirani kriminal“, „Nedopuštena trgovina“ i „Pranje novca“ iz KZ BIH, te „Podstrekavanje“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Falsifikovanje ili uništenje službene isprave“ i „Krivotvorenje službene isprave“ po entitetskim krivičnim zakonima.

Inspektori polazišno protiv "akademske mafije" imaju preko 50 krivotvorenih ili nelegalno stečenih diploma privatnih fakulteta, a među uhapšenima je i mega-falsifikator Mirko Tufegdžija iz Kozarske Dubice. Dokazi protiv Tufegžije traženi su pretresom njegove porodične kuće u Dubici, kancelarije "tange-frange agencije" u Prijedoru, te fakulteta u Banjaluci, Travniku, Mostaru, Brčkom i gdje je već dostizala njegova kriminalna mreža.

Dakle, akcijom "Klaster" Tužilaštvo BiH i SIPA potvrdili su kriminal uhapšenog Tufegdžije o kom sam objavio desetak tekstova. Ovakva potvrda iznimno mi je bitna zbog više lažnih, montiranih i teško nezakonitih istraga koje su protiv mene godinama vodili u OJT Prijedor i PU Prijedor - samo zato što sam pisao istinu. Dobrim dijelom ukazano tekstom Ko drugom istragu "kopa" sam u nju upada, koji pored Mladena Mitrovića i policijskih bitangi - sad i Tufegdžija odlično konta.

U sklopu kriminalnih dogovora uhapšenog Tufegdžije sa bivšim i aktuelnim načelnikom PU Prijedor, Daliborom Ivanićem i Sretojom Vujanovićem, policija me je godinama maltretirala i neosnovano progonila, kako sam to tekstovima objašnjavao. Iz te vizure javno pitam: da li se među lažnim diplomama nalazi i ona supruge načelnika Vujanovića? Koju je iskoristila za zaposlenje u Novoj banci? Znam da je načelnikovu suprugu "odškolovao" Mirko Tufegdžija, a koliko regularno pokazaće istraga

Jednako znam da je aktuelni načelnik Uprave policije MUP RS Dalibor Ivanić preko falsifikatora Tufegdžije stekao diplomu magistra pravne struke, a sad bi mogli doznati i koliko validno. Na identičan način magistarske diplome dokopao se i bivši ministar Dragan Lukač. Za kog sam davno objelodanio da je nekoliko godina u MUP-u radio sa lažnom trenerskom diplomom jednako nabavljenom preko Tufegdžije, sublimirano tekstom Sa "Ujedinjenom Srpskom" do legalizacije prostitucije, lažnih diploma, opljačkane imovine....

Po mojim saznanjima Tufegdžija je i "magistra ekonomske struke" Gorana Mikanovića snabdio novosadskim diplomama, te popriličan broj nižerangiranih policijskih službenika. Preko dvije decenije ovaj nekadašnji načelnik policije "školuje" svoje kadrove, a vjerujte da govorim o desetinama krivotvorenih diploma. Sa druge strane, svoje "kadrove" odreda uvlači u organizovani kriminal, šta najbolje znamo iz vremena kada je Prijedor imao najviše javnih kuća po stanovniku u cijeloj Evropi. Ili po tome koliko stotina kriminalaca bivše Jugoslavije ima prijedorske lične dokumente.

Istim tekstom podsjetio sam na Tufegdžijine kriminalne veze sa pok. Željkom Kovačevićem i Benedijem Đukanovićem, počiniocima ubistva Slaviše Krunića. Iliti, kako je organizovao politički progon doktorice Maje Dragojević Stojić zbog "širenja panike". Nadalje objasnio sam brojne istrage koje sam radio protiv Tufegdžije dok je bio načelnik prijedorske policije i zbog kojih je morao napustiti MUP. Odreda u domenu organizovanog kriminala i teških zločina! 

Tekstom MINISTARSTVO PROSVJETE I PROSTITUCIJE: Koliko nas koštaju Dodikove kurtizane?! objelodanio sam kako Tufegdžija mešetari unutar političkog establišmenta, te naveo konkretne primjere prevara ili uzimanja mita za zapošljavanje od naivnih građana. Razlog katastrofalnog izbornog rezultata "Ujedinjene Srpske" u prijedorskoj regiji, nakon čega je izbačen iz stranke. Baš kao što je otjeran sa univerziteta na kom je predavao u Banjaluci i Travniku i "školovao" kadrove poput Lukača i Ivanića.

Sa druge strane Tufegdžijini kompanjoni Lukač, Vujanović, Ivanić, Danko Karanović i Ranka Vlainović protiv mene pokrenuli su desetine lažnih i montiranih disciplinskih postupaka, dok novembra 2020. godine nisu produkovali teško nezakoniti prekid radnog odnosa. Bitange koje su zloupotrebama službenih položaja izdale hiljade i hiljade krivotvorenih ličnih i inih isprava kriminalcima cijelog regiona, zbog čega su više puta procesuirane, istjerale su na ulicu inspektora koji je taj kriminal godinama istraživao i dokazivao. Dno dna!

Vrlo decidno sam ovaj problem ukazao tekstom KOMANDANTU ŠTABA VIŠKOVIĆU: Ko je organizator skupa u PU Prijedor?! (DNO DNA REPUBLIKE SRPSKE!), no znamo na čiju stranu se svrstao vajni premijer. Eto sa koje pozicije sam Viškovića sačekao ispred zgrade vlade i onako gadno izvrijeđao. I nisam sa tom "narko mazgom" i zaštitnikom okorjelih kriminalaca završio! Uzgred, mogla bi se SIPA malo pozabaviti i Viškovićevim "akademskim" diplomama.

Fokus akcije "Klaster" danas jesu nelegalno stečene diplome, no znamo ko sve sa lažnim diplomama sjedi na raznim pozicijama i sa kakvim vidivoma kriminala su takvi u pravilu povezani. Uostalom, na početku teksta vidite za kako širok spektar kriminalnih djela terete uhapšenike, pa ocjenite u kojim sve pravcima će  istraga biti širena. Čak ka nekim oblicima korupcije o kojima sam nedavno pisao.

Sve u svemu, prijedorske tužilačke i policijske bitange godinama su protiv mene organizovale nezakonite progone, a vidimo kako Tužilaštvo BiH i SIPA  potvrđuju vjerodostojnost navoda zbog kojih sam trpio zastrašujuću torturu. No, bitno ja da stvari idu u dobrom pravcu, a posebice zbog protesta koje  najavljujem. Samo istina može pokrenuti narod i zato su mi bitne ovakve potvrde objava od strane nadležnih organa.

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Ko zaposljava starlete po opstinama i mesare po bolnicama,i ko ne ide na posao a prima platu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ebeš starlete, šta je sa ”hirurgom" iz bolnice ?
      Možda čeka drugi krug

      Izbriši
    2. "Hirurg" je dobio dojavu za akciju SIPE (naravno od mitrovića), pa se skriva u svom stanu.

      Izbriši
    3. Hapšenje "hirurga" sa jatacima bio bi pravi pogodak (uključujući mitrovića)

      Izbriši
    4. Kako ono kažu, u vlasti se ne mogu ženiti međusobno jer su svi rođaci. No, kad pogledate pravosuđe, univerzitete ili javna preduzeća takođe vidite porodične biznise. Primjera radi četveročlana porodica zaposjela sedam zaposlenja ili jedan čovjek radi na četiri funkcije. Normalno sa lažnom diplomom jer da je studirao takve stvari ne bi mu padale na pamet.

      Izbriši
    5. Ma ako su i diplome ovih "zvucinh"imena u pitanju nacice oni nacina da ga oslobode. Mafija je to

      Izbriši
    6. Može u opkladu da će "hirurg" na kraju fasovati zatvorsku kaznu?

      Izbriši
    7. Moze.dogovoreno.

      Izbriši
    8. A onaj sto zaposli "hirurga",taj se izvlaci,zicer.

      Izbriši
    9. Bice to sabrana djela

      Izbriši
    10. Daj bože da ode u zatvor da ne uništava i eksperimentiše na pacijentima .Boli njega neka stvar jel pacijent preživi operaciju

      Izbriši
    11. Tesko da taj moze vise koga unistit. Operacija nema, jedino ako uhvati koga u dezurstvu, i to mu je Andrija obezbjedio. Njegovi zadnji izdisaji hirurski su bili pokusaji ekperimentisanja krajem prosle godine, ali mu je nacelnik glavu spasi i njemu i pacijentici, da je bilo drugacije sinoc ne bi bila vecerica tzv hirurga i pacijetkinje.

      Izbriši
    12. Znači tako to radi tzv.hirurg mito i večera.

      Izbriši
    13. I pripadajuci anesteziolog. Marihuna tim, laznjak, i jedan ispravni, za sad.

      Izbriši
    14. Znači nije bilo eksperentisanje jer je pacijentica preživjela kad je mogla večerati! Radne kolege dr Braće, stidite se! Svi dobro znamo ko ste samo ne znamo razlog ovakvih laži o dr Baći.
      Kažete da se krije od hapšenja, onda bi se stvarno krio ne bi bio u javnosti.
      Još jednom, sram vas bilo, neki od vas imaju više empatije prema svom psu, nego prema pacijentu!

      Izbriši
    15. Jbg,takve su psihopate,ma samo usrane motke i pred Patriju.

      Izbriši
  2. A šta je sa diplomama vajno Dražene Vrhovca(mislim da je već prof.dr...)?Pa taj je kupio i diplomu srednje škole.Provjereno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A sta je sa prijedorskom opozicijom i otkrivanjem vrhovcevog kriminala, svi se ucutali?

      Izbriši
    2. Je li to onaj sto je prvo doktorirao pa onda magistrirao?

      Izbriši
    3. A ko kaže da Vrhovac nije zahvaćen ovom akcijom? Prijedorčani mahom koriste iste šeme "školovanja", posebice ove Tufegdžijine, a Vrhovac je tanke pameti da smisli nešto novo. U biografiji mu stoji: "Obrazovanje: završio dva fakulteta (Banja Luka, Novi Sad), postdiplomski studij (Novi Sad).". Normalno krije na kojim univerzitetima. Mislim da je to ista šema kao i kod Gorana Mikanovića, a za više njih sam čuo kako su navučeni i da ta diploma nema nikakve vrijednosti (u pitanju je Fagus ili tako nešto).

      Izbriši
    4. Sve su prilike da ce dokumentacija da izgori. Nema dokaza.

      Izbriši
    5. Vrhovac je zaštićen kao medvjed iz više razloga:
      1. Tko će ga zameniti u IRB-u?
      2. Kad ga je svojevremeno netko "ucenjivao", završio je u pritvoru, a nitko se nije upitao što je predmet ucene?
      3. Studenti će biti uskraćeni za ništa.

      Izbriši
    6. Nešto sam istraživao Vrhovca, ponukan vašim komentarima, i sad razmišljam da li da ga prepustim istražnim organima ili da ga "puknem" na blogu. Ispada da je njegov lažni doktorat Republiku Srpsku koštao MILION MARAKA.

      Izbriši
    7. Kazu da je on sad novi gazda hotela na Mrakovici

      Izbriši
    8. Koji istrazni organi??? Razni Mikani, Mirtovici, ladicari, i sl.. ajde ne budite deca.

      Izbriši
    9. "vlasnik" hotela

      Izbriši
    10. Kakav milion,kostao je RS najmanje 20.

      Izbriši
  3. Zato nam i jeste kako jeste kad nam i grad i drzavu vode ovi sa kupljenim diplomama,a obrazovani i posteni odlaze u bijeli svijet.. zalosno. Valjda ce nekad i tom doci kraj... nadati se

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad na funkciju postave nekog sa kupljenom diplomom on nastoji spod sebe imati još gore "kadrove", a otjerati one sa kredibilnim diplomama - da ga ne ugrožavaju na poziciji. Postavite desetine takvih i očas posla imate razoren sistem. Godinama to ponavljam u svojim tekstovima. Tri decenije sam proveo u sistemu bezbjednosti i nikad jedan problem nisam imao dok su sistemom upravljali kadrovi iz bivše Juge. Ljudi su znali posao, a onda time i lako nametali autoritet nama mladima. Kako počeše uvoditi ove sa kupljenim diplomama jedva sam živu glavu izvukao.

      Imam rješenje gdje sam disciplinski kažnjen jer sam odbio bez advokata saslušati jednog uhapšenog - za kog sam od ranije znao i da je zaostalog duševnog razvoja i elementarno NEPISMEN. Pošto samo tužioci mogu angažovati branioce po službenoj dužnosti (zbog plaćanja) prosto sam saslušanje odgodio do dogovora sa tužiocem. No, oni su angažovali drugog inspektora i taj je teško povrijedio zakon saslušanjem bez branioca, a mene su disciplinski kaznili. Najveći paradoks jeste što je tužilaštvo odbacilo prijavu navodeći da to nije krivično djelo, a šta sam od prvog momenta tvrdio. Čak su mijenjali pravnu kvalifikaciju te notorne gluposti samo kako bi mene mogli poslati na disciplinsku. Haos. Prije, ovde govorimo "kadrovima" sa validnim diplomama, ali bez usvojenog potrebnog znanja.

      Izbriši
    2. Kakva je diploma Mitrovića?

      Izbriši
    3. Ma i on dolazi iz policije, a to su sve doškolovavanja bez mnogo vrijednosti. Od mene pa nadalje. Nije isto kada student prođe nastavni program nekog fakulteta dok je mlad i jedino tome posvećen, spram ganjanja diploma preko mješavine praske i teorije, a uz nakaradna shvatanja i jednog i drugog. Ja se, primjera radi, mogu pohvaliti da sam "iz prve" položio međunarodno javno pravo kod Miodraga Simovića, te dobio devetku i čestitke. No, nisam dobio desetku pošto on tu ocjenu ne daje vanrednim studentima. Rijetskost je i za redovne studente da kod njega sa jednim izlaskom na ispit polože sa devetkom, pa se mogu hvaliti. Sad, on najčešće predaje procesno pravo i da sam to polagao, kao meni mnogo bližu materiju od međunarodnog, možda bih se pohvalio i desetkom kao "fenomenom". Nikad nisam ganjao ocjene ili prosjeke, ali devetke i desetke mi dominiraju indeksima, no daleko je to od onoga šta gledam kako moj sin odrađuje kao redovan student. To su prosto dva svijeta.

      Izbriši
    4. Čuo sam da taj pizdun mitrović predaje na akademiji praktičnu nastavu iz OSNOVI ČUVANJA KRIVIČNIH PRIJAVA-LADIČARSTVO.
      Čak je i autor skripte

      Izbriši
  4. SIPA, sipa, sipica, zašto niste uhapsili Mitrovićevu ladicu ili se držite onoga : Cornix cornici okulos non effodiet.

    OdgovoriIzbriši
  5. Spavajte mirno. Ovo je samo predstava za narod. Dva dana price treci dan nista nije bilo. Pa gdje da padnu tolike diplome takvih velikana. To je udar na drzavu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za dva dana ćemo znati je li predstava za javnost ili ozbiljan obračun sa ovim probmemom. Po tome koliko njih ili hoće li iko zaglaviti pritvor. Pazite, terete ih za organizovani kriminal u vezi sa brojnim drugim krivičnim djelima i velikim parama u igri. Samo zato bi moglo doći do pritvaranja, a kakvo se inače izbjegava za koruptivna djela. Pritvor je zeznut i zato što onda ljudi svašta "pjevaju" kako bi se izvukli, pa se može mnogo toga otkriti. Bar sam na pritvoru "doktorirao". Znači, za dva dana ćemo imati mnogo jasniju sliku, ali po tome koliko rada je uloženo u ovaj predmet teško da će se mutikaše lako izvući.

      Izbriši
  6. Kad je neko u kravati zaglavio u zatvoru,to je za sirotinju i neke dilere droge,pitanje jesu li i izbori falsifikat ili se pitaju Englezi i Ameri.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram objaviti moj davnašnji rad "Državni organizovani kriminal", koji sam napisao kada sam se zaprepastio da struka ne poznaje takav pojam. Pa koga zanima neka se informiše obzirom da sam "kriminal bijelih okovratnika" poprilično obradio. Mislim da je preko stotinu godina u kriminalistici poznat pojam "kriminal bijelih kragni" i odlično se znaka kakvi oblici kriminala su karakteristični za veliku gospodu, a što mi ne primjenjujemo zakon i struku drugo je pitanje.

      Sjećam se kada sam sa novcem od mita uhapsio jednog direktora javnog preduzeća i sprdao kako je sa takvima lako raditi. Vjerujte da je krivično djelo mnogo lakše dokazati nekom razmaženom gospodinu, nego okorjelom lopovu koji se ne boji ni zatvora ni batina. I oko toga sam se mnogo puta sporio sa ovima sa privrednog kriminala. Ili kada je profesor iz privredne kriminalistike objašnjavao kako radnja uviđaja se gotovo ne primjenjuje u dokazivanju privrednog kriminala. Uradio sam seminarski rad od 35-40 stranica (bez ikakvih proreda i sl) u kom sam objašnjavao mogućnosti uviđaja u dokazivanju privrednog kriminala. Čisto da i profa nešto nauči i ne ponavlja gluposti koje je čuo od drugih.

      Izbriši
    2. Sto rece Majkl Korleone sto sam se penjao vise bilo je prljavije.

      Izbriši
    3. Priznaju oni,al ne leze u zatvoru,a ovi znaju da ce mardeljati pa pokusaju izdrzati batine.A misle i na reputaciju,djes biti drukara ko dugi.

      Izbriši
  7. Al tesko da se narod ista pita.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da bi se "narod pitao" mora se boriti za svoja prava i slobode. Mislite da je igdje u svijetu vlast demokratizovala društvo i ljudima poklonila prava? Nema toga, nego se vijekovima vodi kontinuirana borba između građana i vlasti oko ljudskih prava i sloboda, a to je jedini dokazani način pozitivnih društvenih promjena. Dok mi na Balkanu čekamo da nam vlast po kućama šalje ljude sa pitanjima šta treba mijenjati u društvu ili dok inertno posmatramo šta nam rade - PROMJENA NEMA. Za promjene se valja boriti i to sa generacije na generaciju!

      Izbriši
    2. Jedina moguca borba je okupiti 5000 usranih motki,stranka ujedinjenih motki.Ostalo je sve prdjenje,il da se Turci vrate pa na kolac,ovako kontinuirano propadamo,bolje je bilo 95'.

      Izbriši
    3. Trebamo svi na ulicu i protestovati ii ako treba i ovih 5000 usranih motki upotrijebiti

      Izbriši
  8. Sistem vladavine psihopata i poltrona,samo Bog je sudija.

    OdgovoriIzbriši
  9. Kad nas ukinu bice Vukan kriv.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko će koga ukinuti? Džo Bajden kao šef kongresnog odbora za spoljnu politiku 1993. godine dao je nalog Klintonu da okonča rat u Bosni i Hrvatskoj. Tada Amerikanci izlaze sa stavom da Republici Srpskoj pripada 49 odsto Bosne i to je dvije godine kasnije verifikovano u Dejtonu. Ustav BiH koji Dodik danas toliko brani napisali su isti ti Amerikanci, a Srbi ga do današnjeg dana nisu ratifikovali kako je to moralo biti uređeno. Pritom valja napomenuti da je onaj početni američki oktroisani ustav po Republiku Srpsku bio mnogo povoljniji od ovoga današnjeg sa nizom promjena. Davno sam u mnoštvu tekstova objasnio kako Amerikanci ništa nisu radili zbog "ljubavi" prema Srbima, nego naprosto primjenom strategije "podijeli pa vladaj". Bosna je otcjepljena od Juge, ali podijeljena na dva entiteta, od čega je jedan entitet podijeljen na 10 kantona. Idealno po američkoj strategiji "sukoba niskog intenziteta" iz 1976. godine po kojoj je ovde vođen i rat i ovaj poratni mir. Kad ćete shvatiti da Amerikancima ovi i ovakvi sukobi služe da moćni lobiji pljačkaju sopstveni budžet i građane, te da je sve podređeno tome? Koliko para je potrošeno na nekakvu Bosnu dosad su mogli kupiti cijelu državu i da budemo još jedna savezna država. No, tada pare ne bi završile u privatnim džepovima njihovih mešetara. Dodik je davno shvatio suštinu takve "politike" i zato opstaje ovako dugo.

      Izbriši
  10. šta je sa londonskom djakom? Kad ce se njegova diploma razmatrati? Pola Rs treba napraviti majice sa natpisom svi smo mi Sebija i 90% skupstinara kako gradskih tako i republičke bi trebali da ih nose. Tako da diplome ce da ostanu validne. Imate primjer dokazane prijedorke diplome koja miruje jer je potkovana, a to je nebitna lik prema ovim prozvanim medjedima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjećam se da je u početnim navodima biografije Petra Đokića stajalo da je diplomirao u Sarajevu. Tek kasnije se navodi podatak o diplomi iz Beograda za koju javnost zna, a kad mu je i to provaljeno pojavljuje se "londonska diploma". No, znam i zašto je Dodik "progutao" prozivke oko Đokića i ostavio ga na ministarskoj poziciji.

      Dodik odlično zna da su Đokićevi i Stevandićevi odreda glasali za Jelenu Trivić, te nešto malo ovih iz Demosa i čak njegovog SNSD-a. Zato je Radojičića izbacio iz stranke. No sad mu trebaju zbog skupštinske većine pretvara se "naivnim" i oko njih i oko Vučića koji je stajao iza svega. Zato je najavio kako ovoj vladi daje mandat najduže dvije godine, a za to vrijeme planira Đokoćeve i Stevandićeve poslanike prevesti u svoju ili u druge stranke poput Banjčeve, Nešićeve ili Selakove. Kada im uzme poslanike slijede smjene i KRIVIČNI PROGONI kao ključni dio osvete.

      Znači, kada je po istoj matrici rušio Marka Pavića zbog "mangupa" nije se imao razloga svetiti kao što sada ima i samo gledajte šta čeka Đokića i Stevandića. Isto ovako sam najavio šta čeka Pavića i DNS, objasnio razloge Dodikovih poteza, te da im džaba rekordni rezultat kad će im pocijepati stranku. Ljudi nisu vjerovali dok se to nije obistinilo, pa tako mogu biti skeptični i oko ovih najava, no do kraja ove ili u prvoj polovini naredne godine imaće priliku to egzaktno spoznati. Uz napomenu da Dodik čeka unutrašnje izbore u SDS-u i priliku za takvu koaliciju, ali o tome u nekom narednom tekstu.

      Izbriši
  11. Koji policijski General iz Pd.u skoli mup-a,zaposljava Prijedorske bitange i tatine sinove po Mup-u.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam. Ja sam Lukaču našao milion zamjerki, no uvijek kažem da je policijsku akademiju odlično realizovao. Nikakve protekcije, nego samo kandidati po osvojenim bodovima primni su, a ni kurs nije loše organizovan. Za ovo u domenu visokog obrazovanja slabo sam se zanimao zadnjih godina i pojma nemam šta se dešava.

      Izbriši
    2. Jes, nema protekcije samo moraš biti u SNSD-u

      Izbriši
  12. Ko bira glavnog mulca?

    OdgovoriIzbriši
  13. Zar nisi i ti Boro studiro na NUBL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam, studirao sam na Fakultetu za bezbjednost u Banjaluci, Univerziteta Sinergija, gdje inspekcije nikad nisu našle jedan jedini propust. I gdje sam kao i svi drugi imao odlične uslove za studiranje.

      Izbriši
    2. Sinegija nikad nije imala fakultet u BL, pogrešno su ti rekli koji si fakultet kupio

      Izbriši
  14. Dje pecanski gang,ko su nove vodje i gdje su stare?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapitaj se ti gdje se nalazis kad nazivas par ofucanih narkomana pecanskim gangom i jos pitas gdje su "vodje" koje druze vodje jel one sto su sjedili na mosticu po citav dan pili dvolu i rolali dzointe i zicali u stilu "razbu daj mi petaka djemdo ti sutra" to gang i vodje 😂😂😂

      Izbriši
    2. U Kotoru se prica o njima,kazu da su imali davno frku sa Culetom,nisu bjezali,rjesili su navodno problem u "Generaciji", ne zna se sta je bilo.

      Izbriši
    3. Nije bas par,bilo je njih 20-30tak.

      Izbriši
    4. Dobro, ajde ti meni navedi jednog covjeka iz pecanskog "ganga" kako ti kazes a da ima kes i da je ajmo reci mafijas "uspjesan "? Eto samo jednog

      Izbriši
    5. Zaboravio mu ime,plavusan iz c-2,ima neki cudan nadimak.Sad je u Sloveniji.

      Izbriši
    6. Mozda im je taj bio konsiljere.

      Izbriši
    7. U sloveniji vjerovatno ili vozi sleper ili je na lopati...tako da sve sam ti rekao nema tu ni ganga ni vodja vec problematicna skupina djecaka koji su uzivali u pivu i travi i to je to

      Izbriši
    8. Kakva piva i trava,bilo je tu i alkohola i droge.

      Izbriši
    9. Onaj sto ima Konjsku facu.Navodno je opljackao menjacnicu u Bingu.Pa kao javio se u novinama da su ga greskom osudili.A radi u Sloveniji kao Bagerista

      Izbriši
    10. Valjda pacovsku?

      Izbriši
    11. Vodja strasnog ganga zavrsio kao bagerista

      Izbriši
    12. Iz kakve vremenske masine vi ispadoste, jbt...

      Izbriši
    13. Nije valjda on bio vodja,ja konto ovi iz B1,2,al znaju to oni iz G3.

      Izbriši
    14. Ne znam kakve gluposti pisete i zasto ali znam da je to bilo vrijeme 20 puta bolje od ovog danasnjeg. Podjes kraj Holivuda, njih 20, sve momci od 20 i koju godinu. Sad na cijelim Pecanima nema toliko ljudi, tih godina. Tuga, jad i cemer.

      Izbriši
    15. Tako su glasali.

      Izbriši
    16. Tad su se skupili kraj Holivuda da se idu izvinjavati Pikolu.

      Izbriši
    17. Ti iz "pećanskog ganga" jedne noći razbiju prozor na prostorijama za zadržavanje kako bi se mogli dogovoriti oko saslušanja. Ovi iznutra sa ovima vani. I stajao je taj prozor razbijen jako dugo, pa su se smrzavali pošto su oni najčešće gostovali u tom pritvoru. Kad kod se požale na hladnoću ja im kažem da dovedu staklara i poprave prozor koji su razbili, jer to ne treba meni, nego njima.

      Drugom prilikom skupe se ispod prozora načelnika Marka Pjevača i cijelu noć prozivaju njega i ženu. Ja ih pokupim i kažem da ce sad morati isto tako vikati da se izvinjavaju i kako više nikad neće biti nepristojni. Podsjetim ih kako tešku ruku imam i da im nove batine ne trebaju. Onda sam im kao "popustio" da se ne moraju izvinjavati, ali uz uslov da ne smiju gledati u pravcu načelnika i žene.

      Krljan je jednom odmah s vrata inspektoru Macuri priznao sva djela i kazao gdje su dokazi, ali ga je cijelo vrijeme oslovljavao sa "Boro". Skontao je Macura da nas je ovaj pobrkao, ali baš ga bilo briga, bitno je da je riješio djela.

      Jednom nisu htjeli policiji otvoriti vrata, pa sam došao i provalio u stan. Onda sam Puši nabio na glavu poklopac od stone lampe (kao kakav šešir) i sa tim je morao stajati u stavu mirno dok nismo završili pretres. Sam pogled na njega u gaćama i sa tim čudom na glavi izazivao je urnebesan smijeh. Je*i ga, kad glume mangupe, onda slijede i takve sankcije.

      Ne znam koliko puta sam zvao krim tegničara da um uzme uzorak sline iz usta za DNK vještačenja. Kakvo crno vještačenje za njihova sitna djela, ali oni čim vide običan štapić za čišćenje ušiju PRIZNAJU sve šta su uradili.

      Ma svakakve urnebese sam izvodio sa tim Pećancima, ali pitajte ih i većina će reći da sam bio dobar - jer sam im nebrojeno puta i pomagao. Znao sam se čak posvađati sa šefovima da ne idu u pritvor, jer mi se smučilo kako na njima nabijaju rezultate, a od pravih krimosa bježe kao klošari. Meni su oni bili mnogo više zabavni ili za zbijanje šala, nego što sam ih doživljavao kriminalcima.

      Izbriši
    18. To smo cekali,ocemo jos,kad ide prava prica.

      Izbriši
    19. Sta je bilo sa prerezanim lisicama?

      Izbriši
    20. I tako i on rjesi slucaj?

      Izbriši
    21. Ovaj gore sto spominje Kotor...ti si onda bio kad se slavila NG u Kotoru...prije 20ak god? Bilo 7,8 momaka iz PD...kod momka iz PD koji je tamo..plovio.

      Izbriši
    22. Nisam bio tad,al znam koja je ekipa,bio sam prije par godina.

      Izbriši
    23. Dje ce se tamo pricati to,mala shala.

      Izbriši
  15. O njima niko nista nepise,prepali se svi.Lako je po boraniji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ko je na kraju uze jezgro klana,zna li se sta?Bar iz koje zgrade.

      Izbriši
    2. Zna se pouzdano da im je pikolo bio konsiljere 😂😂😂

      Izbriši
    3. On im je lupo reket.

      Izbriši
  16. Boro ko je Vladislav mehanicar iz Prijedora sto se u komentarima spominje kao Mikanov pajtos u kriminalu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Boro, i mene interesuje.

      Izbriši
    2. Znam ko je u pitanju, ali ne znam za nekakav njegov kriminal. Bar ne decidno, a što kontam neke "pozadine" preko žene drugo je pitanje. Mnogo komplikovana tema.

      Izbriši
    3. Pa obelodani tvojim vernim fanovima ko je Vlada mehanicar, sta sad umotavas ?

      Izbriši
  17. Sta je sa diplomom ministra Rajcevica? Je li odredjena lokacija fakulteta za pocetak?
    I kakva je diploma treptacice iz US..ona je nije dala pare, a sta je dala..nesto drugo..sreca nije sapun da se izlize
    U lijepoj nasoj miloj i dragoj RS kao boljem entitetu BIH je otezavajuca okolnost za ministarsko mjesto ako imas legalnu diolomu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto resorni ministar danas reče da "nema potrebe" za kontrolom diploma u vladi. Očekivano obzirom da pojedini ne mogu dokazati ni završenu srednju školu.

      Izbriši
    2. I taj ministar je pođonio fakultet

      Izbriši
    3. I Bog je sebi prvo stvorio bradu, a i ministar sebi prvom kupio diplomu.

      Izbriši
  18. Zasto se ne ukinu diplome,svakako se zaposljava preko "sapuna".

    OdgovoriIzbriši
  19. Gospodin Boro pomalo i lupeta. Pa i Vi gospodine Boro ste školsku godinu plaćali 3000 KM, a u isto vrijeme za vanredne studente na drzavnom fakultetima godina je bila oko 400 KM. E sad, hajde Vi nama gospodine Boro objasnite iz kojih razloga niste studirali na državnom fakultetu i na taj način ste mogli ustediti 10400 KM. Ovo je izuzetna cifra za policajca i u to vrijeme to je skoro pa godišnja plata poštenog policajca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato što je i on kupio diplomu, kakvo njegovo studiranje

      Izbriši
    2. Bas tako. Ovamo se ljuti na Lukača, piše protiv njega, a gospodin Boro se gotivi i ništa ne uči na privatnom fakultetu, umjesto da je "zagrijao" stolicu i "guzu" pa učio na državnom, a ujedno i ustedio velike novce.

      Izbriši
    3. Stvarno je narod idiot. Kad se krene u bilo kakav vid borbe protiv kriminala odmah se krece ti si gori i sl.. Boro nije zakon niti to pokusava biti. Valjda je cilj da se diplome koje nisu zakonski stecene rijesekao takve, i sve i jednog. Narod je stoka zato i jeste ovako.

      Izbriši
    4. Bas tako. Boro treba prvi protiv sebe podnijeti prijavu da je diplomu stekao na osnovu kupovine na privatnom fakultetu. To sam htio da kazem i to je istina. On da je nesto znao zavrsio bi državni fakultet za 1500 KM troškova, a ne privatni koji je platio 12000. I takav drži predavanje na blogu.

      Izbriši
    5. Ja sam bio jedan od boljih studenata na VŠUP dok se nisam pokačio sa načelnikom i napustio tu školu. Drugi razlog jeste što je na diplomi stajalo "škola", pa i kad je kasnije prerasla u "Visoku školu unutrašnjih poslova". To nije fakultetska diploma, nego nešto za unutrašnju upotrebu u MUP-u, a koju niko drugi nije priznavao. Ja sam pohađao specijalističke i magistarske studije Falukteta za bezbjednost i zaštitu Univerziteta Sinergija jer je ta diploma omogućavala upis doktorata na svakom mogućem univerzitetu, a posebice na Falultetu bezbjednosti Ubiverziteta (Beograd) po posebnom sporazumu o saradnji. Nešto šta je tada bio moj cilj.

      Mnogo kasnije oformljen je današnji Fakultet bezbjednosti pri Univerzitetu Banja Luka i od tada govorimo o FAKULTETSKOM OBRAZOVANJU kakvo vi pominjete u komentaru, a sve do tada imali smo nekakvu "školu" u sastavu MUP-a bez ikakve vrijednosti izvan toga. Kada govorite o obrazovanju valjalo bi da znate elementarne stvari te materije, a posebno u kontekstu vremena događanja.

      Na kraju, na fakultetu koji sam završio studenti su imali izvanredne uslove za sticanje znanja, bez ikakve korupcije, nepotizma ili negativnih stvari kakve svuda srećete. Za svaki ispit moralo se odraditi dva kolokvija i seminarski rad, a ispiti su održavani u amfiteatru tako da svi gledaju i slušaju i profesora i studenta koji polaže. Pitajte one koji su po 7-8 puta izlazili dok nisu parcijalno položili neke ispite ili one koji su padali na ispitima, pa neka kažu da se nekom nešto poklanjalo. Ili ma kog studenta obzirom da je na desetine sjedilo i gledalo kako drugi polažu (i padaju). Drugo je pitanje što sam ja bio među tri najbolja studenta i s lakoćom sve polagao. No, isto tako sam s lakoćom polagao ispite i na VŠUP. Samo jednom sam pao na ispitu, odnosno na dvosemestralnom predmetu "Politička ekonomija i ekonomska politika". I samo jednom sam dobio ocjenu šest. Nikad nisam jurio prosjek, no sabrano sa VŠUP i Fakuteta bezbjednosti prosjek mi je bio preko 8,2, dok sam specijalističku (240 ECTF) i magistarsku godinu premašivao 9,4 prosjek.

      I još samo nešto. Meni je ovaj fakultet literaturom, pomoći profesora i ino omogućio proširenje nastavnog programa za predmete koje sam želio dodatno usavršavati. nastavni program bio je širi od onog sa Visoke škole UP, bolje koncipiran, no ja sam ga za svoje potrebe dodatno proširivao i zato vladam materijom kakva nije u sklopu mog obrazovanja (geopolitika, energetika, financije...). Dizao sam kredite i plaćao školovanje, ali sa ciljem da uloženo višestruko povratim i zato sam se trudio, a ništa od toga ne bi dobio za 400 Km kako navodite. Jedino niste pomenuli druge troškove oko kupovine literature (ucjenama), oko raznih drugih troškova kakvih ovde nismo imali. Nije to velika razlika ukoliko doista znate kako funkcionišu i jedna i druga ustanova, odnosno obrazovni sistem.

      Izbriši
    6. Gospodine Boro, iako ste malo stariji, moram Vam reći da ne govorite istinu. Niko ne govori o VŠUP-a, već o širokom spektru javnih fakulteta koji sigurno pružaju jače znanje i bolje uslove za rad od tamo nekog privatnog fakulteta. Vaš odgovor je čisto filozofiranje. Vi gospodine Boro ste kursista, neko ko je u OUP-a "ušao" u ratu, te nikada niste imali hrabrosti, a vjerovatno ni intelektualnog kapaciteta da upišete i završite javni fakultet. Činjenica je da ste Vi bili pošten policajac, ali isto tako je i činjenica da niste "raspali" novac, te samo upisivanje i završavanje privatnog fakulteta potvrđuje gore navedeno. To sto pišete ocjene, padanje i drugo, to Vi pričajte u Ljubiji i nekom ko Vas ne zna.

      Izbriši
    7. Svi oni koji su na fakultetu imali prosjek preko 9 nisu dobri s glavom.

      Izbriši
    8. Pa vidite da je Boro digao kredit i ulagao u znanje. Ovo je provala godine. Digneš kredit da kupiš diplomu. Nestvarno.

      Izbriši
  20. Sta ako se dokaze krivica, da li postoji mogucnost ponistenja diploma sa navedenih univerziteta jer se postavlja znak pitanja na sve diplome koje su izdate od strane tih univerziteta u mandati koji obnasaju istragom obuhvacena lica?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nece niko odgovarati,samo ce morati platiti,u zatvor idu oni sa javne kuhinje.

      Izbriši
    2. Neće niko osporavati diplome koje nisu obuhvaćene krivičnim postupkom, zasad preko 50 komada. No, treba nas zabrinuti što nema saopštenja Inspektorata RS i nadležnog ministarstva o pokretanju inspekcijskog nadzora nad fakultetima koji su zahvaćeni akcijom. U stvari Inspektorat RS je trebao biti uključen u istragu zbog stručnih znanja i prava nadzora, odnosno ovlaštenja kakva tužilaštvo i policija nemaju. Ja sam kao inspektor više puta na pretres vodio inspekcije, pa bi onda postupke pokretali svako iz svojih nadležnosti. Zamislite šta onda mogu tužilaštva i policijske agencije, pa sve do toga da tužilaštvo izda nalog vršenja inspekcijskog nadzora. Kad već vidimo da nema volje samoinicijativnog postupanja po službenoj dužnosti. Kako su iz Inspektorata RS mogli poništiti diplomu direktoru OSA (Osmici) kada je to bilo u političkom interesu vlasti Srpske, tako mogu i sada djelovati. Ili je problem koliko funkcionera bi ostalo bez diploma?

      Izbriši
  21. Tako smo glasali,ili je predsjednik falsifikat?

    OdgovoriIzbriši
  22. Daj Boro ne dipr, pišeš nebuloze, sve znaš, ko vegeta si, šta ti znaš osim što si bio prosječan, lokalni inspektorčić. Isfrustriran, jer si imao velike ambicije, što je potpuno legitimo, al nisi imao kapacitet. Naravno da su i gori uspjeli da te preskoče, pa si ti tako postao ostrašćen i sad imamo šta imamo. Nema predmeta koji ti nisi radio, nema istrage koja tebi nije poznata, aj ne lupaj i zamajavaj narod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uspjeli su gori zato sto su se sageli,u fazonu "ma shuti ide stazh".Al da covjek ima znanje,ima,to znaju oni koji poznaju krimi scenu i razne ljige od kravatasha.

      Izbriši
    2. Nadam se samo da nije glasao za rezimske.

      Izbriši
    3. Ne dipr ti,jesi ti isao Culetu u dvoriste ili sjedio sa Micom do zore,pio na njegov nacin,sta je najjace sto si uradio?Slabo neki poznaju scenu,previse su na FB.

      Izbriši
    4. Cule i ja potičemo iz ratne specijale i među nama se odlično znalo ko je opasan u nečemu. Cule je fizički bio jači od mene, ali je dobro znao po čemu sam ja bio prepoznatljiv i nikad među nama nije moglo doći do problema. Manite se stvari koje ne poznajete.

      Izbriši
    5. Vezano za moje "ambicije". Znači ministri, direktori, pa IPTF, sve do raznih načelnika godinama su mi nudili šefovska mjesta. I sve sam odbijao uz obrazloženje da me jedino operativa zanima i da želim raditi ono šta volim. I u čemu sam najbolji. Drugo je pitanje što sam mogao doprijeti do svakoga i za rad dobiti sve šta sam poželio. Pa srebreni znak policije donio sam tadašnjoj SJB Prijedor, a i danas imam u računaru prijedlog koji sam sačinio po dogovoru sa onima koji odlučuju (mimo ikog u Prijedoru). Pa je Odjeljenje krim policije dobilo novog Forda fokusa po mom dogovoru sa Ćulumom iako je Stanišljević zbog Mikana odbio Prijedoru dati jedno jedino auto. Prvi sam na ime dobio plaketu ministra kakve su dotad dodjeljivane organizacionim jedinicama, a dva puta sam pohvaljivan sa nivoa ministara i nebrojeno puta sa nižih nivoa. Imam i određena međunarodna priznanja. Da sam imao ikakve ambicije davno bih imao i funkcije, no mene zatvoriti u kancelariju bilo je nemoguće. Pobogu karijeru sam započeo kao antiterorista-snajperista u JNA, pa tako sam naučen da djelujem sam ili u manjim grupama, a kad su mi u VRS pokušali nametnuti preuzimanje čete otišao sam u specijalu. Vod ili grupa je najviše šta sam ikad prihvatao da vodim i preko toga za mene nije postojalo ništa. Takav sam bio tri decenije profesionalne karijere i nisam pomišljao promjeniti se.

      Izbriši
    6. Ko Culeta zaustavi kad je mlatio na desetine ljudi u "Marko polu",sa njim je mogao na kraj izaci jedino vrhunski revolveras.

      Izbriši
    7. Mozda je Mica jedini mogao sa njim 1 na1,al pitanje i to,pa onda ide 8 praznih mjesta.

      Izbriši
    8. I jedna ovca za tebe je puno...kakvo ojeljenje,kakav vod ti da vodis, poremeceni majmune

      Izbriši
    9. Aj smiri se,on ce ti oprostiti sto te prebio.

      Izbriši
    10. Jebo te on. Nema pojma ko sam, nit me kad i jedan policajac udario,a kamoli taj sa kupljenom diplomom,policija nam je takva kad su ubaceni specijalci snajperisti poput bore

      Izbriši
    11. Slab si ti covjek kad te murija nije bar jednom zveknula.

      Izbriši
    12. Ako je to mjerilo ljudstva, onda mi je drago da sam slab covjek

      Izbriši
    13. Samo se ti smiri,zasto bezveze prozivas covjeka.

      Izbriši
    14. Pa to odavno nije covjek

      Izbriši
    15. Kako mislis?Vidis da se bori protiv kriminala.

      Izbriši
  23. Jebo ovakvu vlast i republiku.treba bježati sa ovih prostora.

    OdgovoriIzbriši
  24. Pozdrav Borko. Zanima me nesto oko pecanskog ganga.Znate li ko je Bojan Cvjeticanin zvani maci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam. Možda je neko od ovih mlađih. Možda mu znam oca pošto je to prezime rijetko i došli su iz Bihaća-

      Izbriši
  25. Boro, sto ne kazes javnosti koji fantomski fakultet i na koji nacin je zavrsio gradonacelnicka poltronska marioneta Slobodan Javor?

    OdgovoriIzbriši
  26. Najavi ti Boro senzacije oko diplome laznog hirurga, i sta se desi s tim?

    OdgovoriIzbriši
  27. O kakvoj ti specijali pričaš majke ti? Sedmi odred je bio paradni odred koji borbu vidio nije! Odgovorno tvrdim da Bori metak prozviždao kraj glave nije!
    Cule je bio jak kao mazga, ali borac nikakav.
    O Borinim inspektorskim podvizima ne bih, jer se nema o čemu pričati. Mogao boh, slijedom njegovih pisanija, ustvrditi da je uzimao novac za zataškavanja kao u slučaju jednog bombaškog napada!

    OdgovoriIzbriši
  28. Ko je onda zaustavio napad iz Sanskog m.?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Specijalac snajperista boro on je garant zaustavio...on je svemoguć

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)