IDEMO DO KRAJA: Javno saslušanje "potkovanog" prijedorskog pravosuđa

Pitanje za prijedorske teško korumpirane tužioce i sudije glasi: zašto je 22.09.2021.godine prekinuta primjena posebnih istražnih radnji protiv Dalibora Railića, nakon čega započinje traženje ubice za načelnika Bašića? Posebno u kontekstu Railićevih riječi: "Ja nadavati para ne mogu Mladenu Mitroviću i Goranu Mikanoviću, ali zato mogu da radim sta god hoću i niko me ne smije ni pogledati poprijeko".


borislav radovanovic blog

Teško korumpirana bitanga na čelu OJT Prijedor, Mladen Mitrović, preko tri godine protiv mene vodila je formalnu istragu zbog tekstova da prijedorski inspektori za droge "gepekuju" građane, prodaju drogu i bave se organizovanim kriminalom. I odgovorio sam Ko drugom istragu "kopa" sam u nju upada, odnosno kako mu slijedi moja javna istraga u kojoj će biti razobličena sva njegova "potkivanja" i teška zlodjela.

Tri godine je, zajedno sa policijskim bitangama Sretojom Vujanovićem i Goranom Mikanovićem, kroz više montiranih i teško nezakonitih krivičnih postupaka pokušavao otkriti moje izvore i to najbolje dokazuju spisi tužilaštva i policije. Za to vrijeme Dalibor Railić po Prijedoru hvalio se se riječima: "Ja nadavati para ne mogu Mladenu Mitroviću i Goranu Mikanoviću, ali zato mogu da radim sta god hoću i niko me ne smije ni pogledati poprijeko". Citiram riječi koje su iz njegovih usta mnogi čuli. I mogu posvjedočiti!

No, kako već neko vrijeme apostrofiram, razobličavanje Mitrovića i njegovih policijskih kompanjona zasnivam na službenoj dokumentaciji organa i na činjenicama od kojih nije moguće pobjeći. Jedna takva činjenica jeste da je Dalibor Railić od 22.07.2021. do 22.09.2021. godine bio podvrgnut posebnim istražnim radnjama. Nakon kojih je od suda dobio obavještenje da je bio "na mjerama"!

Šta nam govore ove činjenice? Dva mjeseca je policija prisluškivala, pratila i prema Railiću primjenjivala posebne istražne radnje sa ciljem da mu osiguraju davno zasluženu robiju zbog ubistava, krijumčarenja droga i organizovanog kriminala uopšte. Iz nekog razloga primjena ovih mjera prekinuta je i to na neuobičajen način.

U vrlo iznimnim prilikama, ispod nivoa statističke greške, dešava se da sud obavještava nekog da je bio podvrgnut posebnim istražnim radnjama. Stvarna praksa je da policija pohapsi osumnjičene nad kojima su posebne istražne radnje primjenjivane i smatra se da im je tim činom "saopšteno" podvrgavanje mjerama. Tada sud nema obavezu obavještavati ih o bilo čemu pošto se smatra da je to učinjeno od strane policije i tužilaštva.

Samo iz tog razloga svako malo iz medija doznajete kako su organizovane akcije "simpatičnih" naziva u kojima su pohapšene grupe osumnjičenih, a po prezentovanim dokazima najbolje razlikujete stvarne akcije od pukog "pokrivanja" primjene posebnih istražnih radnji. Kako ne bi uslijedilo sudsko obavještavanje kakvo je dobio Dalibor Railić.

Koliko treba biti "uman" za shvatanje zbog čega je nad Railićem primjenjivan ovakav oblik istrage, od ubistva Mihajla Stupara do prometovanja velikim količinama narkotika? No, ključno pitaje glasi: zbog čega je sudija za prethodni postupak naredio obustavljanje posebnih istražnih radnji i o njihovoj primjeni obavjestio Railića? Možda zbog takvog prijedloga tužilaštva? Ili ipak voljom nekog od kriminalizovanih sudija?!

Određujuće je da razlozi za primjenu posebnih istražnih radnji nisu prestali, a zakonom je dozvoljena primjena do šest mjeseci. Policija, a posebice načelnik Bašić, nije smatrala da treba prekinuti primjenu mjera, jer bi u protivnom po ustaljenoj praksi uhapsila Railića, pa bi izostalo pomenuto obavještenje suda. Iz nekog drugog razloga došlo je do "pucanja" unutar istrage i nadam se da će Tužilaštvo BiH to istražiti i razjasniti.

Odlično su mi poznati problemi promiskuitetne i teško problematične predsjednice Osnovnog suda u Prijedoru, Danijele Elenkov, pa sve do veza njenog sina sa Railićem i prijedorskom narko mafijom, no po krivičnim djelima zbog kojih je Railić bio podvrgnut mjerama ne bi trebalo da je ovaj sud izdao i obustavio naredbu. Prije treba govoriti o prijedorskom Okružnom sudu i njegovim teško kriminalizovanim sudijama poput Mirjane Miodragović Basrak.

U svakom slučaju Tužilaštvo BiH se prilikom istraživanja kontraverzne obustave posebnih istražnih radnji mora pozabaviti i pojedinim sudijama. Posebice na relaciji Goran Mikanović i njegovi inspektori za (rasturanje) droge - glavni tužilac Mitrović - predsjednica suda Danijela Elenkov. Preko zajedničkih roštiljanja na vikendici starog policijskog narko dilera Dragana Stupara do raznih drugih oblika druženja Prijedorčani odlično znaju o čemu govorim. 

Uostalom, imam više fotografija sina predsjednice suda Elenkove sa nadaleko poznatim prijedorskim "likovima" kakve bi gadno uzdrmale javnost i egzaktno razotkrile koga je sve prinuđena štititi. Dovoljno je je reći da jedan od pet drugara sa zajedničke fotke jeste Momić Marko, osumnjičeni za ubistvo Mihajla Stupara. Ne žurim sa objavljivanjem istih, a posebice jer se time bave istražni organi. I to još od momenta kada je "sinčić" uhapšen i gadno prebijen nakon Bašićevog ubistva!  

Elem, držimo se mi krivičnih spisa i "propusta" koji je sudija Danijela Elenkov načinila, a zbog kog su Dalibor Railić i Vanja Vuković oslobođeni za pokušaj ubistva Mihajla Stupara iz 2018. godine, gdje sam ostalu problematiku objasnio brojnim tekstovima od kojih posebno izdvajam Ubijeni načelnik Bašić istraživao kriminal i korupciju glavnog tužioca Mitrovića. Na podnaslovnoj fotografiji vidite Railića sa "izvjesnim Vladom" kog Mitrovićevo tužilaštvo navodno nije moglo identifikovati.

Kako vidite polako širim broj krivičnih spisa koje Tužilaštvo BiH treba izuzeti i istražiti u kontekstu ubistva načelnika Bašića, odnosno involviranosti prijedorskog pravosuđa u organizovani kriminal za koji terete Railića i druge. Ovde kao činjenicu možemo izvesti da je prijedorski sud Railića obavijestio kako ima "odriješene ruke" u svojim kriminalnim naumima pošto više nije pod posebnim istražnim mjerama.

Naredna određujuća činjenica glasi: nakon zaprimanja obavještenja o prekidu mjera Railić započinje tražiti ko bi za novac bio spreman ubiti načelnika Bašića. Bez bojazni da će mu Bašić doskočiti prisluškivanjem, tajnim praćenjem i snimanjem, primjenom prikrivenog istražitelja ili simulovanog otkupa i drugih mogućnosti posebnih istražnih radnji. Paradoksalno iz snimaka nađenih u laptopu ubice Aleksandra Miljatovića kriminalci su oko dva mjeseca tajno snimali ubijenog načelnika!

Po navodima Tužilaštva BiH planiranje i pripremanje likvidacije načelnika Bašića započeto je čak pola godine prije počinjenja, a to se taman poklapa sa "obavještenjem" suda koje Railiću daje dodatnu sigurnost u realizaciji zločinačkog nauma. Uz apostrofiranje da je državno tužilaštvo preko uhapšenog inspektora Dejana Jurišića utvrdilo kako su pojedini još 2021. godine znali šta Railić priprema, pored informacije SIPA dobijene u Mostaru o kojoj sam pisao.

Dakle, kako sam to najavio, svaki moj navod zasnovan je na službenoj dokumentaciji i činjenicama iz krivičnih spisa, šta se pod lažnim izgovorima "tajnosti istrage" krije od javnosti. Bitange u biti kriju dokaze sopstvene kriminalizacije i umiješanosti u povezana ubistva svjedoka-saradnika Mihajla Stupara i načelnika Radenka Bašića, odnosno involviranosti u organizovani kriminal - šta je u jučerašnoj izjavi potvrdio i glavni državni tužilac Milanko Kajganić.

Na kraju moram se vratiti na razloge nedavnog objavljivanja teksta Službena zabilješka otkriva nove motive i okolnosti ubistva načelnika Bašića. Iz službene zabilješke egzaktno se vidi kako Bašićevi podređeni istražuju slučaj mita od 20.000 KM datog preko inspektora PU Prijedor za tužioca Mitrovića. Sad apostrofiram kako zabilješka datira od 06.10.2021. godine, znači ubrzo nakon što sud obavještava Railića o obustavi mjera. 

Bašić i njegovi saradnici očigledno se nisu slagali sa ovakvom voljom pravosuđa oko Railića, pa su Mitroviću UZVRATILI istraživanjem jednog tada već "zaboravljenog" slučaja korupcije. I ranije su znali za opisano pogovaranje o davanju mita, ali im je tada poslužilo za adekvatan "odgovor" korumpiranom pravosuđu. 

Uostalom, zna se koji inspektori su sačinili zabilješku, pa je lako pitati ih za razloge i okolnosti. Baš kao i oko brojnih drugih dešavanja i Bašićeve borbe protiv mafije - koja ga je onako brutalno likvidirala. Zaslužio je da bar jednom pokažu petlju i odrade ono šta im zakon, struka i moral nalažu! Umjesto što su se Railiću vazda pravdali: "Ne bi mi dolazili, ali Bašić nam naredio".

Nastaviće se...



Primjedbe

  1. Kakav mentol,nije ga niko pogledao zato sto je odvratan a sve one koji su ista imali sa njim poslati kod dr.Elenkova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti ocigledno nisi smio izaci iz kuce dok su oni bili na slobodi pa si sad hrabar i pises ispod mamime suknje kako treba sve koji poznaju Dugog prozivati. Jesi bas pametan. Jebo ti Dugi mater, a ti njemu.

      Izbriši
    2. Mora da si prozvan pa si nervozan.

      Izbriši
    3. Kako mislis nije smio izaci iz kuce dok su bili na slobodi?? Pa proziva Mitra, Mikana, Lukaca, sudije, a svi na slobodi

      Izbriši
    4. Upravu si buraz,izvini,ja i dan danas samo provirim kroz prozor.

      Izbriši
    5. Bio sam 10 minuta na balkonu,osilim se kad shmrknem.

      Izbriši
    6. Nervozan je ovaj za jednog mafijasa.

      Izbriši
    7. Kazu da se pravi spisak od 20 imena,bice okacen kod Patrije,na Tesinjicu i kod Ljetne baste.

      Izbriši
    8. Bas je nervozan i priglup,pa svi su na slobodi umjesto mulca.

      Izbriši
    9. Dugi nema nikakav ozbiljan status medju kriminalcima , on i Vanja su uvijek bili drugi ili treći red u Prijedoru .Ne postoji diler u Prijedoru koji ne saradjuje sa drotovima .

      Izbriši
  2. Mene bi bilo sramota pozdraviti ovog krakonju,treba napraviti spisak srama ljudi i zena sto su se sa njim druzili i objaviti,da se moze okretati glava kad naidju.fuj.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična ideja. Spisak bi započeo rukovodstvima policije, tužilaštava, sudova...

      Izbriši
    2. Al Danijela je za "Niske strasti 3".

      Izbriši
    3. mislite da neko od pomenutih ima osjecaj srama. odsustvo osjecaja srama je prvo sto im treba za "uspjeh", po njihovim mjerilima, naravno.

      Izbriši
    4. Mada su Vlado,Momic i Vanja dobri momci,al malo priglupi.Ja ih gotivim,al zbog druzenja sa ovim retardom bi ih prebio samo tako.

      Izbriši
    5. I ovo sto boro napise, to je tacno. Kakav si ti boro pacenik. Ti vodis istrage,ti skolovan...bolest

      Izbriši
    6. Sta je Boro, ne ogladavas se po pitanju privodjenja novinara Morače? Proradio drotovski instikt, ne das na svoje ove lopuze. A kad je pisao o tvojim cirkusima ispred zgrade vlade bio je novinarska legenda!

      Izbriši
    7. Nikola Morača je moj drug, jedan od rijetskih koji se ima pravo nazvati novinarom. Tek sinoć sam čuo za ta dešavanja, a danas ću ga zvati i ponuditi pomoć. Lako je za objave, no ipak sam ja jedan od jačih znalaca materije krivičnog gonjenja u ovoj zemlji i tu mu najviše mogu pomoći.

      Izbriši
    8. Ja mislim da nije do Morače nego do novina kao firme a on je tu žrtveno janje..vlasnik je iz Švicarske a onda svi njegovi radnici rade za Švicarsku i izvještavaju kako gazda kaže ili glavni urednik novina

      Izbriši
  3. Jasno je i pticama na grani da je kriminal duboko u institucijama koje bi se trebale boriti protiv kriminala. U Prijedoru se zna da je Mitrovic alfa i omega ili ti capo di tutti capi. I sta sad? Kako to rijesiti? Trpiti dalje? Moliti se Bogu da ne stanemo na put nekom krimosu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li Prijedor privatna prćija nekih tužilaca, sudija ili policijskih volina? Ukoliko je to grad svojih stanovnika onda to i POKAŽIMO okupljanjem i traženjem svojih prava. Decenijama čekamo da se neko "gore" smiluje i donese nam promjene, a niko ne reaguje kad vidi našu indolentnost. Planiram organizovati nekakav skup na kom bi ukazali da više nećemo trpiti kriminalizovane bitange u institucijama, te zatražiti da institucije reaguju. Pa ćemo vidjeti kako dalje spram reagovanja institucija, odnosno po potrebi zaoštravati proteste. Jedan broj znam da će mi se pridružiti i uzeti aktivno učešće u tome, a hoćemo li postići potrebnu masovnost zavisi od svijesti i savjesti. Ukoliko masovna podrška izostane meni je svejedno pošto sam se sa ovom bandom navikao sam boriti, a drugi bi trebali imati mnogo veću odgovornost i za svoje porodice i za opšte interese.

      Izbriši
    2. Boro napada sve postene ljude koji revnosno rade svoj posao. Mitrovic je svugde hvaljen tuzilac sa viskom prosekom resavanja krivicnih dela, i malim postotkom palih optuznica. Cak je uspeo da napada i najboljeg i najpostenijeg lekar ne na hirurgiji nego u u bolnici Prijedor. Svako ko mu nije po meri on napada. Boro niste vi merilo zakona reda i odredjivanja ko ima kakvu diplomu. Jasno je da resavate svoje probleme ali nemojte preko nasih ledja.

      Izbriši
    3. Boro reci samo kad izlazimo svi na proteste

      Izbriši
    4. O javio se tzv.hirurg.kako te nije sramota napadati čovjeka koji se bori protiv kriminala.Bolje ti je poklopi se ušima i ćuti.Sram te bilo

      Izbriši
    5. Idemo Boro. protesti drugacije se ne moze.

      Izbriši
    6. Skupljaju se motke,sa g...vrhom,treba jajare satrati.

      Izbriši
    7. RE: "Mitrovic je svugde hvaljen tuzilac sa viskom prosekom resavanja krivicnih dela..."

      Nedano sam na sajtu OJT Prijedor pretraživao optužnice (zbog Harisa Gredelja) i uočio frapantan podatak. Sad su pohitali dizati optužnice zabog droge, vjerovatno zbog javnih prozivki, a prije toga bukvalno ništa. Vjerovali ili ne, ali više optužnica su podigli zbog neplaćanja izdržavanja, negoli za drogu. Ko god ne vjeruje neka sam provjeri na sajtu. PO optužnicama u Prijedoru su neplaćanja izdržavanja najveći kriminal! Jadno i odvratno!

      Izbriši
    8. Boro kome se pravdas? Jasno je da se dizu optuznice za sitni kriminal da se dobije stastistka rada, da sve velike stvari su kod ladicara zakljucane i da mnoge zaobilaze CMS sistem. Kome se ti pravdas?

      Izbriši
    9. Bio boro na protestima i u banjaluci,sta je napravio? Majmuna od sebe, mada vec i izgledom podsjeca na majmuna,a sad je to zaokruzio i ponasanjem i pisanjem. Kakve ti proteste najvljujes jado jadna

      Izbriši
    10. Javljaju se botovi- budzetlije,ahahaha

      Izbriši
    11. U Banjaluci smo okupili preko 30.000 ljudi koji su se uspjeli probiti pored onolikih blokada i straha naroda. Šta sam napravio? Pa pomagao porodici u njihovoj borbi, kao i svi drugi. Pitanje je šta sam mogao uraditi da sam izašao iz okvira pomoći porodici i nametao svoje ideje? Od Dodikovog režima do danas ni sjećanje ne bi ostalo. No, kvaziopozicija uhvatila je Davora Dragičevića pod svoje i stvari odvela u totalno promašenom pravcu. Mislim promašenom za nas, a oni su dobrano profitirali na izborima. No, nismo svi isti.

      Izbriši
    12. Da si malo umjereniji i realniji u svojim mogucnostima bio bi mnogo uvjerljiviji. Ovako ja ja pa ja.. ispade ja sam čak noris spajdermen i supermen sve u jednom covjeku. Taj stav ja ja umanjuje svu istinitost prica oko spodoba koje s
      pravom prozivas.

      Izbriši
    13. Ja sam autor obrasca prijave po kom je preko 2.200 ljudi podnijelo prijave ubistva Davida Dragičevića, pravni presedan nezapamćen u svijetu. Ja sam podnosilac prijave za "teško ubistvo" protiv Lepira, Vreće, Lukača, Ilića i Ćuluma, te sam i svedok u tom predmetu. Ja sam prvi objavio tekst "Istina i pravda za Davida Dragičevića" u kom sam zauzeo stav da zataškavaju ubistvo, pa sam isti podijelio na FB grupama čije ukupno članstvo prelazi pola miliona ljudi, a onda sam isto činio sa drugim tekstovima. Zato se FB grupa "Pravda za Davida" dnevno "punila" sa desetinama hiljada članova i vrlo brzo je premašila 330.000 članova. Već 27. marta, znači na drugo okupljanje roditelja i drugara, iza njih je postavljen onaj veliki transparent, a okupili su se svi iz naše ekipe koja je par godina prije toga učestalo organizovala razne proteste (ReStart i ino). Po dogovoru sa Blagićem, da on stane u Banjaluci, ja sam pokrenuo proteste u Prijedoru. No, ubrzo smo shvatili da "rasipamo" ljude, pa smo sve usmjerili na banjalučki skup. To je tek nekoliko sitnica vezanih za "Pravdu za Davida" koje javnost slabo zna jer se time ne hvalim, no nije ta pojava nastala spontano, nego se ozbiljno radilo na tome i napokon smo uspjeli. Koliko puta prije toga je nas 20-30 ulazilo u obruče policije sa 50 policajaca? I šta su nam sve radili.

      Izbriši
    14. Ti si uništio grupu Pravda za Davida i to je jedina istina, a ovo što si piso je sviranje kurcu

      Izbriši
    15. Ajde Boro ne seri, kakva si ti prdačina, sad pišeši ovo i ono, heroj nacije, lažeš čuj 30000 ljudi,a jest voliš slagatiiii

      Izbriši
  4. Nije valjda da su prebijali tatine i mamine sincice.Tako to bude kad se roditelji previse nakradu,djeca budu kilavi narkomani.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sinčić je imao isti tretman kao i svi ostali, znači gadno batinanje. Pa neka se žali mamici koja ga je munjenog rodila. Doduše, mali je i dobar ispao od kakve budalašice je otpao.

      Izbriši
    2. nista cudno. kad roditelji jure za parama, djeca su prepustena ulici. zao mi je sto je tako ali obicno od pravosudnih roditelja djeca predju na kontra stranu zakona tj u kriminal, bas zbog izostanka tih istih roditelja koji u ime djece grabe pare. Evo ovdje primjer da su i djeca i roditelji sa iste strane zakona, one suprotne zakonu.

      Izbriši
    3. Mozda zlostavlja plave bluze kao Seron Stoun?

      Izbriši
    4. Nemoj prozivati Danijelu,bas je gotivna riba.Drzi se glavonja,guzonja,ljigi...

      Izbriši
  5. Ima dobra pjesma zove se "Glavom u zid".Al kad krkani slusaju narodnjake kad se naskijaju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zasto ga zovu Dugi,nije mrtav,kaze se visoki.Samo da ga vise nikad ne dovedu u Prijedor.Djeco ne sekirajte se,bice koke i poslje njega,on je samo mulac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja konstantno ukazujem da on nije bio krupna zvjerka, nego tek točkić velikog mehanizma, pa da odgovorne za ubistvo Bašića treba tražiti u mnogo širem krugu. Posebno među njegovim "kolegama".

      Izbriši
    2. Ma da oni hoce i njega na dozivotnu,kakve su budale mozda se i izvuce za 20.

      Izbriši
    3. Koliko ja mogu da zakljucim iz svega taj dugi je samo pijun koji je iskoristen da se neke vece zvjerke rijese basica( a evo Boro i pise kome je smetao), a od pijuna je postao zrtveno jagnje. Pa dugi kratke si pameti.

      Izbriši
    4. Naguzili su dugog,sad mu razguzuju ljepsu polovinu,al takva je arogancija i pohlepa,naprave pakao od zivota.

      Izbriši
    5. Bas tako. A stara naroda kaze kolo srece se okrece. Ko visoko leti nisko pada. To se desilo dugom a ovima sto se jos nije desilo trebalo bi da bude naravoucenije, ali cisto sumnjam.

      Izbriši
    6. Ma nije tu nikad ni bilo srece,lik kao da je preziveo abortus.

      Izbriši
    7. Jos kad ga muslimani potjeraju na robiji,ipak ih je prebijao po PD,bice shiljenje osuneceni.

      Izbriši
    8. Prica se da je ponovo vracen postupak za onog momka iz svedske sto su ga prebili ispred pekare samo zato sto je bosnjak,valjda ce im se suditi ponovo

      Izbriši
    9. Dugom, Vanji i Kuburi

      Izbriši
  7. Evo Vaskovic pise da je operacija laznih diploma zapravo okrsaj Dodika sa Tegeltijom i Radmanovicem. Uvijek se kriminal rijesava kad kriminalac naleti na veceg kriminalca od sebe, nikad iz pravih razloga, a narod se zabavlja i strada zavisno gdje se zadesi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vaskovic je mega budala, sad tek pise da Kostresevic nece Marica na poziciji a prije toga je pisao da su braca rodjena. Dok je Radovanovic odmah pisao kako ce ga se Kostresevic kotarisati, jer je nestrucan a i dolazi kao Lukacev kadar.

      Izbriši
    2. Muka mi je objašnjavati kako je kad baletan "kadrovira" policiju. Organizovani kriminal i terorizam uvijek su funkcionisali kao jedinice u okviru Uprave kriminalističke policije (UKP). Samostalne uprave za organizovani i za terorizam stvorio je Lukač kako bi Darku Iliću i svom zetu Nedeljku Luburi dao moć, odnosno preko njih stavio pod kontrolu kriminalne strukture. Kada je morao smjeniti Darka Ilića doveo je pijanduru i notornog glupana Mladena Marića računajući da ovaj neće ništa poremetiti. Kad Vaske kaže da će Marić uhapsiti Kostreša svako ko njih poznaje može se samo nasmijati.

      I Karan i Kostreš znaju zašto ove strukture treba vratiti pod UKP, kako je to oduvijek bilo, a posebno jer smo mi maleno društvo za takve vidove organizacije policije. Isto tako treba ukinuti neke policijske uprave izvan sjedišta koje je Lukač stvarao samo kako bi preko svojih ljudi imao bolju kontrolu i mlatio pare od kriminala. Ma sve se zna, osim određenih relacija između Karana i Kostreševića. Zato mislim da će Kostrešević za direktora SIPA umjesto Ćuluma, a Karanu će Dodik potpuno prepustiti MUP.

      Izbriši
    3. ovo ne bi trebalo biti prepucavanje na relaciji Boro-Vaskovic, ako je zajednicki cilj, borba protiv kriminala. ovako mi se cini da je vise borba ko je bolji i ko ima bolje informacije. Vas dvojica kao opzicija RS, dok se vi prepucavate, krimnal masti brke.

      Izbriši
    4. Tako je,ostavite se jedan drugog,to ljige i hoce da vas zavade.

      Izbriši
    5. Boro i Mica da budu na celu grada,da satjeraju miseve u rupu.

      Izbriši
    6. I jedan i drugi pisu i objavljuju informacije koje dobijaju iz garnitura vlasti, a sto se tice opozicije, od njih nikakve koristi, to su nevidjene budaletine koje treba dobro nasamarati

      Izbriši
    7. Od opozicije i te kako ima koristi, ali Dodik, da nije bilo opozicije kakav jeste kako bi Dodik pobjedio. Ovako opozicija se svadja i imamo novog predsjednika Dodik.

      Izbriši
    8. Falsifikat

      Izbriši
    9. Ljudi, mene da zanima Vasković kao tema bili bi frapirani šta sve znam o njemu. I nismo "isto" niti možemo biti. Ja nisam Velji Nevolji nosio 30.000 eura da plaćam drogu koju mi je sin uzeo da rastura kao što je radio Vasković, niti se bavim ucjenama poput njega ili da pišem šta mi ko plati. Baš kao što preko lude babe Biljane nisam doveo Dodika na vlast kao što su uradili Lukač i Vasković 1997. godine. Najmanje sam bio američki špijun koji koristeći Rafija Gregorijana ucjenjuje Srbe za ratne zločine. Na kraju ja sam po obrazovanju i iskustvu kriminalista, a nisam baletan sa lažnom diplomom. Mi smo dva svijeta, dvije galaksije...

      Izbriši
    10. Pa što si se onomad sliko i kurčio sa njim "dva ljuta blogera" kad je takav kakav pišeš

      Izbriši
  8. Slovenci preuzimaju narkotike u Prijedoru.Lik dolazi mjesecno na dan dva i od lokalni dilera uzima kes.Odsjeda u privatnom stanu.Dva inspektora za droge iz Pu Banja Luka obavezno dolaze i obezbedjuju mu put do GP Dubica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slovenci bar imaju dobru robu,samo da ovi brabonjci to ne razvodne.

      Izbriši
    2. Sa ovakvim "organima" i Marsovci mogu doći i valjati drogu po Prijedoru. Čak je Prijedor po tom pitanju mnogo bolji od Banjaluke gdje su se likovi ubacivali na tržište i uzimali ogromnu lovu. Narednih par dana objaviću neku dokumentaciju da vidite razliku dok sam ja radio na organizovanom kriminalu i koga sam sve operativno pokrivao, pa uporedite sa potonjim godinama.

      Izbriši
    3. Nek se gudraju tatini i mamini sincici,samo da ne sjede na ladnom betonu.

      Izbriši
  9. Kod nas je šef policije unosno zanimanje. Što je veća funkcija to je veći unos, važno je samo da blagovremeno dobijaš činove i napreduješ. I posle kad ti novinari budu popisivali imovinu pretiš tužbama ili se jednostavno praviš lud. Znam mnogo privatnika, uspešnih i pametnih ljudi, znam i neke ekonomske stručnjake koji bi mogli da se postide pred policijskim generalima. Njihova imovina je skroma, daleko manja od imetka bizmismena u plavom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kome je to donjelo dobro?Dzaba im,samo da ne maltretiraju klince zbog rizle u dzepu.

      Izbriši
    2. Boli me k sta njima donosi. Gledaj sta nama donosi takvo njihovo ponasanje

      Izbriši
    3. Dobro si to rekao,svaka cast.

      Izbriši
  10. Svaka cast Boro i veliko HVALA

    OdgovoriIzbriši
  11. Zna li se ko je sa Dugijevom zenom

    OdgovoriIzbriši
  12. Ide na informativne razgovore,sad je doslo njeno,moze mafijati,pojacati Cecu u BMW.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nece ni ona dugo,neko ce joj glavu otkinuti... samo polako

      Izbriši
    2. A polako je kud ces polakije🥹..😱decenijama kriminal vlada

      Izbriši
    3. Vlada kriminal i vladaće sa ovom garniturom političara koji su i sami ogrezli u kriminali

      Izbriši
    4. Apsolutno.

      Izbriši
  13. I ovaj Vlado nema sta nije radio i nebrojeno puta hapsen, a nikad dana nije lezao. Malo prije ubistva Basica uhvacen sa nekom robom i sud ga oslobodio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam Vladu više puta privodio i onda se zabavljao kako Mikan šalje ljude da pitaju kada ću ga pustiti, da se ne bi predugo zadržali, pa da on ispriča šta ne bi trebao. Smiješno je bilo što sam sve njegove kompanjone imao pod kontrolom i znao sve šta radi, zbog čega sam ga i privodio.

      Izbriši
    2. Ko je VLADO BOROO

      Izbriši
    3. Gospodine Boro, često pominjete načelnika Mikana. Mozete li nam objasniti ko je taj čovjek, sta. Radi

      Izbriši
    4. Ala brate nemoj ti ni citati vise blog ako pitas ko je Goran Mikanovic ukucaj na gugl i saznaces a bora ceti reci da je to njegov dzelat !!! A ko je famozni Vlada mehanicar bore

      Izbriši
    5. Znači, imate Vladu Pavića, sinovca Marka Pavića, koji je na slici sa Dugim. Vladu mehaničara znam, ali ne znam ove priče da je ima veze sa Dugim i Vanjom. Znam i preko koga je mogao raditi sa mnogo jačim igračima, pa ne kontam zašto bi mu oni trebali. Što se tiče Mikana - on je trenutno "zaslužni penzioner policije" iako nije ispunjavao uslove za penziju. No, lopovi u vrhu MUP-a očigledno brinu za svoje ljude.

      Izbriši
    6. Ma nije to taj Vlado,ovo je fotomontaza.

      Izbriši
  14. Pravda i i istina su daleko odavde.
    Kriminal je okupirao sve stubove vlasti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno, no narod se bori protiv okupatora. Pobogu, oslobodili smo se okupacija najvećih sila svijeta, a sad ne možemo od ovih naših klošara. I kukavica. Kad god sam došao do "opasnih" moćnika i pogledao ih u oči uslijedile su prijave da ih ugrožavam i izjave da me se boje. Bar su o tim dešavanjima mediji redovito izvještavali. Sad, kakav je problem boriti se protiv teških kukavica i kokošara? Ma koliko pokvareni bili ipak su redom kukavice. Naša je bruka (kolektivna) što nam takvi vladaju.

      Izbriši
    2. Mnogo je lakse boriti se protiv vanjskog neprijatelja nego protiv unutrasnjeg, ali nije nemoguce.

      Izbriši
  15. Boro daj malo vise detalja Smitovom ubistvu
    Kako je namamljen, ko je direktni izvrsilac jer je momic ocito ovca za sisanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi putevi vode do capo di tutti capi.

      Izbriši
    2. Kažu da ga je namamio Marko Momić, ali ne bih isključio i Vladu Pavića. Tukla ga je grupa od 4-5 monstruma, među kojima i Marko Momić sa metalnom šipkom. Za šipku se slabo zna, a bejzbol palica je identifikovana kao sredstvo po odlomljenim komadićima drvata. Ostale je lako otkriti po tome jesu li sat prije djela pogasili mobilne i upalili ih sat poslije djela. Tako smo ih ranije redovito provaljivali šta jesu, a šta nisu počinili, pošto smo im provalili tu "genijalnu ideju"

      Izbriši
    3. Ko je pogasio telefone?Treba Momica za svjedoka saradnika.

      Izbriši
  16. Nemoj Hadžija, necemo te vise dirati. Pa i necete.

    OdgovoriIzbriši
  17. Šta sad se vrši tetor nad novinarima.istina boli

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je poruka svim novinarima i svim gradjanima koji se pokusaju drznuti da kazu istinu. Ovo je preventivna lekcija za sve nas. Ili su saradnik ili osumljiceni.

      Izbriši
    2. Nemojte srati, kakav teror. Pozvan je po nalogu tuzilastva da im odgovori na pojedina pitanja a ovi iz gerile i ostalih opozocionih medija digli famu kako je uhapsen. Drugo, ko god je citao taj tekst mogli su vidjeti koliko je odvratno da su pisali do te mjere i kakve su sve seksualne radnje vrsili.

      Izbriši
    3. Nemojte vi srati.pogledajte kabadahiju kako se obraca novinarima. Gdje je novinar priveden? Da otkriva izvor.

      Izbriši
    4. Moračin jedini "grijeh" jeste što je više puta pozvao se na izvor iz PU Banja Luka, a zbog čega se Miloš Brkić dodatno uplašio smjene - zbog koje su mu živci popustili. No, nešto drugo je ovde ključno, a to je da Morača nije mogao počiniti krivično djelo "povreda tajnosti postupka". Ne samo da ga nije počinio, nego to nije mogao počiniti sve i da je htio. Danas sam analizirao tumačenja pravnih normi kakva se primjenjuju u našoj zemlji i decidno razjasnio propisane pretpostavke počinjenja ovog djela. To ću sutra ili prekosutra objaviti, ali istovremeno pozvati glavnog tužioca Zorana Bulatovića da spriječi dalja kršenja zakona i prava Morače i drugih.

      Ukoliko ovo ne da ploda Bulatović će dobiti pravi podnesak po kom će morati reagovati ili će se suočiti sa posljedicama. On i njegovi tužioci imaju ista tumačenja zakona kakva imam i ja, pa neka čitaju - kako ne bi pravili ovakve nebulozne greške. Nije čudno da je Moračin advokat, bivši sudija, bio zaprepašten radnjama policije i tužilaštva. Čak i da znaju ko je Morači prenio informacije i na koji način je to učinio, a pojma nemaju, opet njega ne mogu teretiti jer ne mogu dokazati NAMJERU. Za postojanje namjere neophodno je poznavanje zakonskih i pravnih obaveza, a kakvo Morača ne zna i ne mora znati. U načelu za ovo krivično djelo terete se službena lica koja poznaju pravnu materiju zaštite podataka propisanu kroz odnosne zakone ili odluke suda.

      Ne možemo novinare progoniti zato što "cure informacije" iz organa, nego treba sankcionisati Brkića koji nije sposoban kontrolisati rad svoje službe. Dobro je što ministar ima titulu doktora pravnih nauka zbog čega mora znati da su Morača i drugi podvrgnuti nezakonitom postupku, pa sa te pozicije mora i reagovati.

      Izbriši
  18. Boro, šta se desava sa Zvorničkom Aluminom, kabadahija i kriminalac Zoran Stevanovic je postavljen na čelo fabrike a Vaskovic piše da imaju namjeru da unište fabriku i koriste je za promet narkotika?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vaskovic i Vukanovic izmisljaju i dobijaju fine pare za te stvari

      Izbriši
    2. Evo ga jos jedan bot,ahahhhahahhaa

      Izbriši
    3. Što se tiče korištenja Alumine za krijumčarenja droga to sam objasnio kada je bilo aktuelno, a danas toga naprosto nema. Ko je pratio duel Elek - Vukanović mogao je vidjeti Vukanovo obraćanje vladi i protežiranje američke kompanije kao kupca. Čovjek lobira za zainteresovanog kupca, a ovamo izvodi proteste u "zaštiti" radnika. Šta doista radi najbolje pokazuje to što ogromna većina radnika odbija sa njim imati posla.

      Što se tiče Vaskovića mislim da se i on oko Alumine toliko zapetljao da sam ne zna šta pokušava reći. Ili samo komplikuje situaciju za šta ga plaća Rajko Dukić. Vasković odlično zna da je Rajko Dukić i 1993. i 1995. isfinacirao napade na Srebrenicu jer mu je u Konjević polju bila presječena putna komunikacija između njegovog rudnika u Milićima i Alumine u Zvorniku. Pa je sa svojim jaranom Naserom Orićem izveo onu bruku koja će srpski narod pratiti dok postoji. Zar nije čudno da su u Hagu korišteni snimci zatočenika u Srebrenici nastali kada je Vasković bio tamo, a njega nikad niko nije pozvao da svjedoči? Špijune inače nikad ne koriste u sudskim postupcima, pa je i ovo razumljivo. Kako rekoh u prednjem komentaru: Vasković me ne zanima previše, a inače bih o njemu mogao knjigu napisati.

      Izbriši
  19. Boro jel tacno da je Smita bilo toliko smlatilo da ga je bukvalno polomilo ? Ti sigurno znas iz prve ruke patoloski izvjestaj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam nalaz obdukcije, no znam da je polomljen bejzbolkama i metalnim šipkama, a onda gažen autom, šta samo po sebi kazuje kako brutalno je UMLAĆEN. Takav izraz sam mnogo puta koristio u svojim tekstovima.

      Izbriši
  20. Dabogda im se sjeme zatralo, svima redom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pridruzujem se zeljama.

      Izbriši
    2. I ja takodje

      Izbriši
    3. I od mene.

      Izbriši
    4. Daboda se vratilo svima koji su mogli tako nesto uraditi bez obzira sto su to uradili Šmitu razbojniku, lopovu, dileru heroina,koji je takodje mnogo zla i patnje nanio ljudima ovoga grada i njihovoj djeci. Neka mu Bog oprosti i neka mu je laka crna zemlja.

      Izbriši
    5. Momic sa nakvim ledjima nije mogao sam nista,treba njega za svjedoka pokajnika.

      Izbriši
  21. Od Elenkove sin je stalno sa Dejanom Jurišićem, kakva je to konbinacija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pored Jurišića i sa svima iz Railićeve grupe i mnogima čija imena su čak međunarodno dobro poznata. U stvari znate ko je sve prebijan u Prijedoru nakon Bašićevog ubistva, a to su odreda njegovi drugovi - sa kojima se redovito fotka. I zato je sa njima pokupljen i prebijen.

      Izbriši
  22. Jest prebijalo,oteli se kontroli,svasta su radili dok nisu uhapsili dvojicu iz ministarstva sigurnosti,jedan lik je iz Prijedora drugi iz Mrkonjica,ljudi krenuli u Krupu na sahranu oca od svog kolege.Nisu imali legitimacije kod sebe.Braca privela i udri.A likovi rade u Sarajevu pri kordinaciji OBA SiPA.Ujutro je neko zvao načelnika za teski i organizovani kriminalitet u Mup,posto je on vodio akciju.Pa evo slobodno mogu reci gde i sta radi sad i on i odeljenje jedno zandermerije iz Banjaluke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vazda pijani Mladen Marić dobro nije tukao i ove u Domu penzionera ili onom u Čirkin polju. Oni sa kojima je razgovarao te noći kažu da je bio mortale pijan, a šta kod tog alkosa nije čudno. Alkosa i neviđene budaletine.

      Kad se sjetim dok je bio načelnik CJB Banja Luka, pa mu žena skontala da kreše sekretaricu. Inače fufu koja je preko kreveta kasnije bratu osnovala stranku. Pa je više nije smio držati kod sebe, nego je prebacio na droge - pošto je to odjeljenje bilo pod ključem i nije mogao svako ulaziti. Kad sam ja, kog te stvari nikad nisu zanimale, znao za tu opštu lakrdiju onda zamislite šta se dešavalo u CJB gdje je on figurirao kao "glavni". Normalno, dok žena ne navrati. Pritom nisam siguran, ali mi klika neka lampica da je i njegovu ženu taslačio neko iz vrha MUP-a. Da bog sačuva.

      Izbriši
  23. Dobro,Borislave "sveznajući",kada ide tekst o novinaru Morači,bahatom i nenarodnom MUP-u...o ovim veeeeelikim lopovima,tipa Špirić,Dodikovci,Cvijanovićka,Nešići...a ima ih podosta i iz tzv.opozicije.Hajde,pokaži da imaš muda do poda ili umukni.Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neizliječivi"otrov,rak,leokemija..."neznam kakvu bolest da dam Bosni i Hercegovini,bolest u kojoj haraju Paravac,Spiric,Novic,Majkiceva...jednostavno neizliječiva bolest u kojoj nestaje drzava

      Izbriši
    2. Prvi od serije tekstova o Nikoli Morači išao je danas, a uz probleme sa strujom kakve svi u Prijedoru danima trpimo. Što se tiče ostalih pomenutih mogu jedino ponavljati stvari koje sam godinama objavljivao. Suština se ne mijenja, a davno sam je objasnio.

      Izbriši
  24. Mi imamo toliko novina i televizija poslije rata a da i ne znamo komu pripadaju..kao npr srpskainfo pripada Švicarskoj i gazda je tamo..a kad kažem gazda taj smisao riječi pripada i njihovoj populaciji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam za Švajcarsku, ali za Stanivukovićev udio u Srpskainfo i Banjaluka 24 znam. Zato niko ne pamti negativan tekst o Dodiku i režimu na ovim portaloidima.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)