LAŽIJADA: Operacija uspjela - Vučić opet preživio

Pripadnici Vučićevog obezbjeđenja iz elitne jedinice "Kobri" mogu se samo grohotom smijati na pomisao da Dejan Boboček sa svojim karabinom može ugroziti Aleksandra Vučića, baš kao i na medijske nebuloze režimskih "stručnjaka" za bezbjednost. 


borislav radovanovic blog

Preko tri decenije u Omarkoj kod Prijedora lovačko udruženje organizuje nesvakidašnje takmičenje pod nazivom "Lažijada". Pobjeđuje ko osmisli šaljivu i krajnje nevjerovatnu LAŽNU priču, šta nije nimalo lako obzirom na sve veću popularnost manifestacije. Elem, ukoliko Aleksandar Vučić uđe u ovo takmičenje, posebice na temu pokušaja atentata, pobjednik se zna unaprijed.

Vučićeve lovačke priče, sa njim kao "lovinom", nisu u kategoriji klasične komedije, nego mnogo više tragi-komedije - naročito tragične po zamlju, narod i društvo kojim upravlja. Smiješne su jedino ljudima koji se razumiju u datu materiju. Primjera radi, smiješna je sama pomisao da nekakav Dejan Boboček može probiti zaštitu i ugroziti predsjednika Vučića.

O koliko "opasnom atentatoru" govorimo dokazuje činjenica da je snimljen prilikom stavljanja puške u vozilo kojim kreće na rušilački pohod. Bar po njegovom priznanju policiji koja ga je uhapsila na polasku. Sam pogled na oružje kod struke budi podsmjeh. Mislim da je u pitanju stariji model Zastavinog karabina M70, koji se pokazao solidnim u domenu lovačkog oružja, ali je smiješan u kontekstu snajperskih pušaka. 

Iskreno, u lov se ne razumijem i nemam predstavu kako djeluje kombinacija optičkog nišana i baterijske (led) lampe, kakve prepoznajem na oružju sa podnaslovne fotke. Zato solidno poznajem vojno snajpersko naoružanje i opremu obzirom da imam VES-ove (vojno-evidencijalna specijalnost) vojnog policajca i snajperiste. Stečene u JNA, služenjem u vojnoj policiji specijalne namjene u rodu RV i PVO, kao somborski "plavac". 

Prednje namjerno pominjem zbog ključnog nosioca Vučićevog obezbjeđenja, proslavljene jedinice "Kobre". Formalni naziv jedinice jeste Odred vojne policije posebne namjene "Kobre" i u osnovi predstavlja protivterorističku jedinicu. Kao vojnik jedne takve jedinice naučio sam dovoljno za spoznaju znanja i vještina kakve posjeduju profesionalci nakon višegodišnje obuke. Govorimo o "vrhu vrhova" specijalnih jedinica i nečemu šta samo najbolji postižu.

Iz te vizure Vučiću je dovoljno da bilo kog pripadnika "Kobri" iz sopstvenog obezbjeđenja upita šta misli o Bobočeku i njegovom naoružanju i municiji (pet metaka). Momci će se samo nasmijati i kazati mu kako budalaštine nema smisla komentarisati. To što je Vučić okupio klimoglavce iz vrha bezbjednosti Srbije i dobio "tumačenja" kakva odgovaraju negovim interesima jedna je strana priče, a šta misle vrhunski operativci za protivteroristička dejstva jedino je relevantno.

Elem, Vučićeve "lažijade" komičnost postižu tek kad sveznadari sa režimskih medija krenu godinama identična papagajska mantranja. Pa lovačka drešina sa slike postaje "snajper", pa budaletine iz "Narodne patrole" postanu ekspozitura ruske kompanije "Vagner" ili pozivanje na nelegalni skup postane državni udar. Podrazumjevano: nakon što snajperista ubije Vučića bez pancirnog prslučeta!

Ranije su nam pokazivali oružje nađeno kod kriminalne grupe Veljka Belivuka i ubjeđivali kako samo Alesandar Vučić ima petlje bez pancira - stati ispred (NEPOSTOJEĆEG!) snajperiste. Prema režimskim medijima taj pokušaj likvidacije je rasvjetljen do tančina, a što do donas nema nikakvog krivičnog epiloga potpuno je irelevantno. 

Od starta vidimo kakve ujdurme izvode sa hapšenjem Damjana Kneževića, Dejana Bobočeka i siledžija poznatih po maltretiranju migranata. Preliminarno ih optužuju za "pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka" počinjeno na zaista neuobičajen način - upotrebom vatrenog oružja. Spoj nespojivog. Ukoliko je Boboček na skup upravljen protiv predsjednika države i ustavnog poretka ponio pušku pogodnu za gađanje sa daljine pravno gledano možemo najblaže govoriti o deliktu u domenu TERORIZMA. 

U organima krivičnog progona nema pomena o bar radnjama pripremanja NAPADA na ustavni poredak ili terorizma pošto svi znaju da je u pitanju nova Vučićeva politička "lažijada" sa populističkim korištenjem raznih budaletina. Kakvih smo se već nagledali. Paradoksalno ili ne, ali ovakvu situaciju opisao sam još sredinom 2020. godine tekstom: VUČIĆ PONAVLJA AKCIJU "SREBRENICA": Instrumentalizacija Boška Obradovića za novi lažni atentat.

Moram podsjetiti da sam davno objelodanio Vučićevu prevaru izvedenu u memorijalnom centru Srebrenica davne 2015. godine, a sublimirao u tekstu Vučićev fingirani "srebrenički atentat". I tada je jednako iskoristio ostrašćene bene za unaprijed pripremljeni "performans" koji je odjeknuo u globalnim razmjerama. Taman koliko je Bakir Izetbegović bio ugrožen dok je potonje sa Vučićem igrao šah u Beogradu, tolika je bila stvarna ugroženost Vučića u Potočarima. 

Znači, ostrašćene budaletine identifikovane su preko društvenih mreža i odreda im je MUP Republike Srpske omogućio ulazak u štićeni prostor memorijalnog centra. Nakon toga dopušteno im je da se neometano kreću za Vučićem i usijavaju atmosferu, opet bez reagovanja obezbjeđenja, sve do tačke na kojoj se "žrtva" po unaprijed utvrđenom planu upustila u raspravu sa masom. Sa ciljem da ga gađaju papučama, plastičnim bocama i drugim bezopasnim predmetima koje su mogli unijeti.

Vrhunac operacije bio je kada su par dana prije manifestacije američke službe ubjedili da se sprema napad na Bila Klintona, zbog čega je urađena izmjena plana obezbjeđenja i stvoren koridor za izvlačenje - na čijem početku je Vučić reagovao na provokacije i ciljno produkovao "napad". Uslijedila je munjevita reakcija za tu namjenu unaprijed ubačenih specijalaca i izvlačenje Vučića - "Klintonovom trasom". Sa stručnog stanovišta vrlo prosta specijalna operacija ili obavještajna podvala ovom manipulatoru donijela je željene efekte, a šta sam detaljno objasnio u brojnim tekstovima.

Do danas nisu procesuirani napadači na Vučića iz tog marifetluka, gdje organima BiH-e možemo prigovoriti za njene državljane. Elem, kako objasniti da počinioci iz Srbije (Sandžak) jednako nisu procesuirani od strane tamošnjih organa? Ili kako nema istrage od strane tužilaštava Srbije ili Republike Srpske? Bene su poslužile svrsi, baš kao i ove Belivikove ili sada Kneževićeve, a djelotvorne istrage jedino mogu razotkriti Vučićeve "lažijade".

Kako sam to uvodno objasnio tekstom Vučiću, uzmi godišnji odmor i sankaj djecu umjesto naroda! kompletna ujdurma izvedena je da bi od naroda sakrio istinu i šta doista mulja oko Kosova i Metohije. Umjesto sadržaja dokumenata i suštine pregovora "doznajemo" za novi pokušaj likvidacije Vučića i rušenja njegovog poretka, a za kakav već danas vidimo da neće imati adakvatan krivični epilog. Baš kao i svi prethodni "atentati", od kojih sam pomenuo samo nekoliko.

Iz te vizure naslovno kažem da je "operacija" ponovo uspjela, Vučić je još jednom preživio, a Srbi su očigledno neviđeno glup narod. Dok je identične "lažijade" moguće ovoliko puta prodati kolektivna inteligencija nam je očigledno vrlo niskog nivoa. Uostalom, imate tabele prosječnog IQ raznih naroda i sami možete naći na kom smo neslavnom mjestu. Glupavost nam je mnogo bliža odrednica od inteligencije. 

Na kraju, što se tiče uhapšenog Dejana Zlatanovića mogu samo reći da pratim emisije njegovog portala "Srbin.info" i razumijem zašto "ugrožava" Vučića. Milionski pregledi sadržaja dijametralno suprotnih od režimskih pokazuju da ima nade za srpsku inteligenciju i spoznaju izvan onoga čime nas teško kontaminiraju. Uz opasku kako Zlatanovićeva odbrana još kako ima smisla - kad tvrdi kako on štiti ustav od Vučićevih zloupotreba.

 




Primjedbe

  1. Druze sta je tebi Vučic i Srbija krivi.Imas svoje dvoriste,sto kaze stari narod usvoju"supu piri"Ona zgrada u BL.gde te vode ko kera nekog.Tu se ti obrati i njihove lazi spominji.A ti Srbe pusti i Vucica,znaju oni kuda idu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Otkad je Vucic=Srbija? Najveca pizdurina u istoriji, nek se ugleda na Milu Dodika malo

      Izbriši
    2. Vidi, moje "dvorište" je Jugoslavija, jedina država kojoj sam se zakleo i spram koje nemam namjeru pogaziti zakletvu. Ko sebe vidi u ovim novim "torovima" od volje mu, ali mene u to uvesti neće.

      Izbriši
    3. A šta ti poistovjećuješ Srbiju i Vučića.Vučić nije Srbija.Postoji sloboda govora neka piše

      Izbriši
  2. Увијек постоји за или против! Чине/чинимо оно што Амери кажу. Нико се не пита, сви су ,,фигуре"! Поента је узети што више новца, то иде у бесконачно. Све остало је лаж, због личне промоције. Није то само код нас и у окружењу, већ и код ,,јачих" држава! Сви буду на власти, док SAD одговара.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DEA i CIA imaju Vučića u kandžama preko droga i popriličnog broja ubistava u obračunima narko mafije. Odlično se zna čime njega i saradnike poput Nebojše Stefanovića godinama ucjenjuju. Samo tako mogu doći nekakvi "izaslanici" poput Eskobara i uslovljavati ga oko Kosova, a on mora kriti istinu i izvoditi ovakve cirkuse odvraćanja pažnje od stvarnosti. Znamo kako nam je Kosovo oteto, baš kao i neke druge vjekovne srpske teritorije, svašta smo kao narod pretrpili i ZAR SAD DA POKLEKNEMO? Globalne prilike idu u pravcu povoljne situacije za vraćanje Kosmeta, a ovaj ucjenjeni mamlaz sprema i onaj posljednji čin izdaje u vidu formalnog priznanja. Sve instrumente države Srbije na KiM je ukinuo, narod prepustio na milost Šiptara, a sad bi i da izdaju kruniše omogućavanjem apliciranja za članstvo u UN. Umjesto da priprema akcije vraćanja pokrajine pod kontrolu države upravo korištenjem globalnih promjena kakve neminovno dolaze on ispunjava dnevno političke hirove senilnog Bajdena.

      Danas sam slučajno zapazio podatak da Srbija raspolaže sa više tenkova od Velike Britanije i zaključio da to moram dobrano provjeriti. Nije poenta da li imamo više tenkova od Britanaca, nego da im uopšte na tom planu možemo parirati. Pa šta onda nesrećnici obećavaju dati Ukrajincima? Ili čime će spriječiti Srbiju u izbijanju na granicu sa Albanijom? Znam da u nekim stvarima zvučim "grubo" spram Vučićevih lažnih analitičara, no kao ratni veteran i nakon 30 godina bavljenja praktičnom bezbjednošću znam o čemu govorim. Srbija je danas neuporedivo jača od Hrvatske pred akciju "Oluja", a da ne podsjećam kako je 1998. samljela Šiptare. pritom sam davno objavio mapu kako izgleda raspored S-400 na Mediteranu i šta bi značila dva bataljona u Srbiji. Za Putina je to bukvalno sitnica, a od Italije do Rumunije nijedan avion ne bi poletio bez ruske dozvole. Kao što nije poletio nakon pozicioniranja dva bataljona S 400 u Siriji. Sistem Pancir kao nadogradnju S 400 već imamo, a davno sam objavio kako je glupo da Srbija kupuje S 400 kad se zna da će ga dobiti džaba i to sa ruskim posadama.

      U konačnici znamo kako Dodik postupa sa tim "izaslanicima" Bajdena i sličnih, pa nešto ne vidimo posljedice po njega ili Srpsku. Negdje na početku rusko-uktajinskog sukoba iz 2014. objašnjavao sam kakve posljedice bi proizvelo dodikovo traženje pomoći od Putina i da je u Republici Srpskoj moguće izvesti stvari koje Vučić izbjegava, te da upravo zbog toga Amerikanci izbjegavaju destabilizacije Bosne. Pored činjenice da iz svake destanilizacije izlaze kao gubitnici naspram Rusa. Pogledate današnje izjave Zorana Milanovića ili pojedine poteze Plenkovića, pa analizirate kako sam prije dosta godina objašnjavao ruski uticaj u Hrvatskoj i vidite kvalitet opservacija. Ili na Sloveniju. Zato mi je smiješno kada Vučić laže i izmišlja opasnosti iz našeg okruženja. NATO je krepano kljuse kako sam to davnih godina nagovjestio i to sa nivoa stručnih radova i naučno-istraživačkog djelovanja. I posebno je zanimljivo kada moje tadašnje navode citira profesor iz Sarajeva (Bošnjak) u stručnom radu objavljenom u zborniku Pravnog fakulteta u Zadru. Dakle, za struku ova pitanja nikad nisu prodikovala nepoznanice ili neslaganja.

      Izbriši
    2. Opet ti Rat prizivas.Rat vecinu narado opustisi,samo profiteri korist imaju poput Pavica,Mile...Ajde pametnjakovicu reci protiv koga cemo mi to ratovati,reci mi Armiju,Drzavu,Naciju,Vjeru..Smiri se malo,trebamo cuvati ovu omladinu,skolati,cuvati prirodu šume,vodu,hvala bogu struje za izvoz imamo,netreba nama ni Evropa ni Rus.Znas ,pocetkom 92 kako su se Srbi dobro organizovali i odbranili u svakom smislu pod sankcijama.Tako i sad mozemo da se organizujemo da zivimo i radimo,ali problem su Kile,njegovi jataci,Mile,Tegeltija o keme nikad nisi pisao o kakvom je kriminalcu riječ,e oni su problem

      Izbriši
    3. Prizivam rat ili narodu objašnjavam političke manipulacije kakve mu podvaljuju? Možemo pričati o tome kako je Vučić predao Kurtiju hidrocentralu Gazivode i time umanjio proizvodne kapacitete Srbije da mora posuđivati struju od Republike Srpske. Ili se manite tema u koje se ne razumijete.

      Kažete da nikad nisam pisao o Zoranu Tegeltiji, a jedini problem je što niste pročitali nijedan od više desetina tekstova kojima sam razobličio tu bitangu. Od prvih većih para koje mu je nabacila supruga preko lažnog projekta i povezivanja sa tajkunom Dušanom Reljićem, pa sve do kasnijih veza sa mrkonjićkim klanom. Do detalja sam objasio kako Dodik planira razbiti okosnicu Tegeltija - Lukač, kako ne mogu ostati u istoj vladi. Kada je Željka Cvijanović medijima saopštila da će premijerski mandat ponuditi Tegeltiji, a Dodik nakon par sati održao konferenciju i saopštio da je Višković mandatar - samo sam podsjetio javnost na ono šta sam mjesecima ranije objašnjavao. I da će se Tegeltija načekati formiranja Savjeta ministara zbog razloga koje sam mnogo ranije saopštio. Mogao bih ovakvih navoda dati na pretek, ali poenta je da su moji čitaoci unaprijed znali političke procese koji će uslijediti, a da ne griješim u procjenama mogli su provjeriti po kasnijim dešavanjima. Tegeltiju odavno ne pominjem jer je sveden na mjeru koju sam najavio prije pet-šest godina!

      Izbriši
    4. Definitivno se Srbije treba klonuti,Bosnu treba graditi ili razgraditi,kakva bre Srbija,Kosovo.Njihov problem!Ne treba se u Komsiluk mjesati.Vucic uopste ne dolazi u RS.Niti njega interesuje RS.Zato mali vise povedi racuna ovde nego tamo

      Izbriši
    5. Mora on prizivati rat da mu sef milorad lakse opere ruke od tih kradja i prevara vidis da je iselijo 70 % republike Srpske al za ovakve poput Bore on je junacina, jedini Dodikov pametan cin je sto je Boru zabijo tu gdje je sada u prevodu u -nigdje

      Izbriši
  3. Ima Vucic to iskustvo,kao da je bio snajperista,al sta nas briga sta on prica.Nego gdje Momic zna li sta,kao da je u JAR?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Srbiji je i dalje i čeka izručenje, bar koliko sam ja upućen oko Momića. Iako je on odmah po hapšenju "otpjevao" sve šta je trebalo.

      Izbriši
    2. Ja koliko sam cuo da nista nije otpevao, uzeo sve na sebe, prijeceno mu sestri. Al nije ni Smitova sestra za potcijeniti,kopa ona i rukama i nogama bice tu gadna osveta. Kako onog Žuću uhvatise u Danskoj i isporucise brzinom svetlosti, znaci Mitrovic koci za Momica... cudno bas🤣🤣🤣

      Izbriši
    3. Tesko da on ima sestru,al aj.Mozda mu je i sigurnije tamo.

      Izbriši
  4. Oduzilo se to sa Momarom,za 10 mjeseci ga kao nisu mogli deportivo iz BGD,a otisao tamo za 5 sati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umije se odužiti postupak izručenja kad su pravosnažne presude u pitanju, a ovde je riječ o istrazi - koju je Mladen Mitrović maksimalno moguće razvalio. Identičan problem imamo oko izručenja Dušana Lovrenovića iz Hrvatske.

      Izbriši
  5. Boro, kako komentarišete ovaj novi ugovor MUP-a oko iznajmljivanja vozila na lizing?

    OdgovoriIzbriši
  6. Kiklope jedan vrljavi pa sta treba da dozvole da ovi mafijaju po drzavi kao oni hapse oni su narodna patrola i da nosaju oruzje u po bela dana i na to jos javno pozivaju na nasilno svrgavanje vlasti, ti pljujes po vucicu ali ne kazes da mu je glas dalo 75 % glasaca recimo da je 10 % i navukao za sta nije imao potrebu znas li ti da je to opet minimum 60 % glasaca za njega i sta sad tebe zulja iz ljubije da ti prozivas olosu jedan zadrigli kad pricas po tebi bi policija trebala biti bpg i batina ali to je kad ti trebaju da ti brane dodika jevo li te on a kad je u Srbiji onda je ok da nose karabine i da oni patrolisu i hapse umjesto policije, sta je bitno sto je karabin star ili sta vec jel oruzje i moze li da opali i ubije moze jel zakonom zabranjen za civile jest i sta ti ocekujes nego da policija hapsi te idijote koji bi da lupaju i svrgavaju na silu pa eto im sto sad ne svrgnu al ti si naucijo tako od dodika u Republici Srpskoj da se ide na silu pa sad ti mislis treba svagdj tako. Neka tebe stari na tastaturi i u Ljubiskim bajtama dobro ti uradise ako ces iskreno tako treba sa tobom pa ti piskaraj

    OdgovoriIzbriši
  7. Којих 60%гласача?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onih sa mitinga SNS kad su pokazali kako izgled miting kad se pravi pravi miting, sta ti sad hoces da kazes da je Vucic pobjedijo sa 50,50 % glasova ?!

      Izbriši
    2. Sama opozocija na celu sa Djilasom je priznala poraz na predsjednickim izborima, i to priznala tako da su rekli da je Vucic imao istoriski broj glasova i sad se jave slijepci poput Bore koji kao pitaju koji glasovi sta ko kad o Boze boze pa Vucic je samljeo opoziciju koje u Srbiji i nema jer su sastavljeni od pijanica i lopova pa zar da Sergej Trifunovic i Marinika Tepic budu vodje opozicije ili jos gore Dragan Djilas i Vuk Jeremic i onda se pored talvib cudite sto Vucoc dobije 60 % glasova 😂😂😂

      Izbriši
    3. Nemojte molim vas vise citati Borine tekstove.... ovi tv prilozi sa RTRSa i RTSa su prikladnije štivo spram vaših intelektualnih mogucnosti.

      Izbriši
    4. Askice, tebe ce bora da zadovolji 😂

      Izbriši
    5. Niti Boro moze karati,niti je Sibirska Lajka za to,mnogo je stara.

      Izbriši
    6. E ako je tako, onda neka se lizu i vječna im slava 🤣

      Izbriši
    7. Opet ovaj sto komentarise svoje komentare.

      Izbriši
  8. Istih glasaca kao i ovde.Kakve veze ima kojih,takva je demoKra ti i ja.

    OdgovoriIzbriši
  9. Još je pokojni Spasoje Vlajić,naučnom metodom "svetlosne formule",(svako slovo zrači određenom svjetlošću,matematički izračunato i dokazano) rekao da će rešenje u vezi KiM (čitaj:izdaja) biti vezano za Vuk,Vučić,Vučićević,Vuković...Tada ovaj "AV-Srbija" nije bio niko i ništa do napaljeni Šešeljev radikal i učenik,tj.demagog.Eh,sada ima jedan problem:Koštunica.Tako je zaključao Ustav Srbije da ne mogu pre(o9dati KiM,pa našli ovog psihopatu AV.I...ne može Srbija biti ucijenjena,ucijenjen ja AV,njegov brat Andre,sin Danilo,Čedo Jovanović,Nenad Čanak i ostali narko-dilerski šljam.DEA ima sve u vezi njihove povezanosti sa CG-narkoklanovima.

    OdgovoriIzbriši
  10. Mitrovic,Mitrovic,Mitrovic ovo,Mitrovic ono..Ko te placa da ga blatis.Druze on ako je kriv on ce zavrsiti svoje,a svi verujemo da jeste.Nego sto ne pises da su se Milakovici vratili,zatvorise onaj gore lokal u centru,trazili 200.000 reketa.Malo o Kukolju i Bilbiji pisi...poceli su po inostranstvu harati

    OdgovoriIzbriši
  11. Bilo je toga i prije,prica se da su sve to jajare i boranija za Culeta.

    OdgovoriIzbriši
  12. Zna li se ko je bio don u periodu izmedju Shupcica i dugog???

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića