Ministre, s kim si takav si!

Pogled na fotografiju ministra Siniše Karana sa ovom pokvarenom i zločinačkom bratijom razuvjerio je i posljednje iluzije u mogućnost pozitivnih institucionalnih promjena. Dok je ministar drugovao sa ubicama načelnika Bašića, direktor policije "ulovio" je kilogram kokaina - kao još jedan razlog za njegovu smjenu.


borislav radovanovic blog


U više tekstova pohvalio sam odluku ministra Siniše Karana da obiđe osnovne organizacione jedinice MUP-a i na terenu konkretno sagleda situaciju i (nagomilanu!) problematiku. Uz procjenu da zbog brojnih obaveza prije kraja januara neće pokrenuti najavljivanu i od građana dugo očekivanu "sječu" kriminalizovanih i korumpiranih kadrova policije. 

Znači, nisam jedini pisao o tim dešavanjima i očekivanjima, nego su mnogi prenosili infomacije dobijane od referentnih izvora. Bila je "javna tajna" kako ministar Dragan Lukač uporno odbija sprovesti dogovorene procese personalnih i organizacionih promjena unutar policije Republike Srpske, a čiji ključni zagovornik je direktor policije Siniša Kostrešević. 

Kako danas stvari stoje jedina promjena biće eliminacija Kostreševića i nekoliko njegovih najbližih saradnika, dok će KRIMINALNO JEZGRO unutar policije dodatno ojačati. Razumljivo ako uobzirimo da je nižerangirani narko diler Dalibor Railić policiju podmićivao sa 10.000 eura - MJESEČNO. Nasljednici Dugog i drugih pohapšenih mogu davati samo veće iznose. Nismo djeca, znamo kako idu te stvari, pa i koliko sličnih "donatora" imamo diljem zemlje.

Nakon što vidimo da najavljene smjene izostaju moramo se suočiti i sa porukama odaslanim zajedničkim eksponiranjima, poput ovog sa podnaslovne fotografije. Novi ministar očigledno je odabrao "stranu", pa je red i da mu odgovorim kao u naslovu - S KIM SI TAKAV SI. Ko moralne nakaze odabere za svoju "družbu" sam kazuje kakvog je kova. Baš kao što konkretna djela najbolje govore o svakom od nas.

Ministrova je odluka bila da se u Prijedoru "slika" sa monstrumima koji su mjesecima znali za pripremanje ubistva načelnika Radenka Bašića i još pomagali u počinjenju tog brutalnog zločina. I to zajedno sa svojim prethodnikom Draganom Lukačem, koji je oformio kriminalnu organizaciju odgovornu za Bašićevo stradanje! Lukač je preko načelnika poput Ivanića, Vujanovića, Mikanovića, te inspektora narko dilera, stvorio organizaciju u kojoj je Dalibor Railić samo figurirao kao "krupna zvjerka"!

Iskreno se nadam da će neko od prozvanih potegnuti razlog okupljanja u Prijedoru, pa da ih tek onda zakucam kako zaslužuju. Upravo zbog mojih poginulih drugova, čiju spomen ploču bitange godinama POGANE svojim "manifestacijama", ćutim o nekim stvarima, no kad-tad ćemo određena pitanja morati raspraviti. Posebice ukoliko se uspijemo okupiti i međusobno pogledati u oči, a šta pojedini godinama izbjegavaju.

Znači, dok je ministar po Prijedoru "drugovao" sa zaštitnicima narko mafije i ubica načelnika Bašića neki drugi radili su ono šta najbolje umiju - suzbijali organizovani kriminal. Istog dana direktor policije Siniša Kostrešević u Banjaluci izveo je akciju "Market", te ulovio šestočlanu grupu sa kilogramom kokaina. Samo manipulativno ili naivno zasluge možemo pripisati pijanduri i neviđenom glupanu Mladenu Mariću, dok iole upućeni znaju ko stvarno realizuje ovakve akcije.

Iako je za svog mandata pronašao i oduzeo više droge nego u cjelokupnom postojanju Republike Srpske očito mu takvih rezultata nikad dosta. Kome ti i takvi rezultati Kostreševića smetaju pokazaće vrijeme, no zalaganja za njegovom smjenom odavno nisu tajna. Milorad Dodik odlično zna o čemu govorim, a svojim potezima pokazaće pravo lice. I neće mu biti prvi puta da "izradi" Kostreševića!

Dakle, prije nekih 15 godina tadašnjem direktoru policije Urošu Peni saopštio sam da "meni kriminalci neće komandovati", normalno pismenim putem i o tome imam dokaz. Odlično se zna koje teško kriminalizovane načelnike sam prije toga otjerao iz prijedorske policije, baš kao i one kasnije, odnosno kako sam čistio policiju od bandita. Jednako se zna i ko je jednu za drugom bitangu vratio u Prijedor, te kako su kriminalčine mene udaljile iz policije.

Danas vidimo posljedice "kadroviranja" u interesu organizovanog kriminala i na tom planu obmane nisu moguće. Grobovi nevinih žrtava najbolje svjedoče kakvu sigurnost "uživaju" Prijedorčani, zajedno sa prebukiranim ladicama zataškanih krivičnih predmeta. Lako je novinarima davati isprazne izjave, no činjenice određuje službena dokumentacija - koju sve češće objelodanjujem i imam je na pretek. Očekivano obzirom da sam svoj posao radio krajnje profesionalno i postizao rezultate koji su do danas ostali nedostižni.

Znači, nisam načelnik, nisam direktor ili ministar policije, ali sam živa "enciklopedija kriminala" i sa te pozicije svakog mogu javno prozvati. I pozvati na odgovornost. Prije punih 10 godina od Milorada Dodika tražio sam političku kontrolu eskalacije kriminala unutar organa krivičnog gonjenja i, uobičajeno za mene, objavio sam DOKUMENT tog zahtjeva. Suštinska razlika od tada je što se udvostručio broj nevinih žrtava, baš kao što je udvostručeno lično bogatstvo većine kriminalizovanih bitangi unutar organa. Razumljivo, broj stanovnika je aman prepolovljen.

Težina štetne posljedice ključna je za određivanje odgovornosti i sankcije, a posljedice kakve ova zamlje odavno trpi bukvalno su pogubne. Elem, kako vidimo sankcije kontinuirano izostaju. Umjesto da je zbog ubistva načelnika Bašića SMJENIO kompletno rukovodstvo PU Prijedor vajni ministar se sa bitangama "slika" i još sa svojim prethodnikom Lukačem u kadru. To je "crvena linija" preko kakve ne prelazim!

Ukoliko prozvane ovakav sadržaj iritira podsjećam ih da me mogu hapsiti, zatvarati, ugrožavati, mučiti i šta su već godinama navikli u sličnim situacijama. Pritom, nema potrebe da mi dolaze kući i uznemiravaju porodicu, nego me mogu očekivati isprad "organa" - koje su pretvorili u privatne prćije. Ili u septičke jame čiji sadržaj je davno prelio.

Nastaviće se...



Primjedbe

  1. Zasto uopste mislite da je Karan ista bolji od ostalih? Karan da nije dio tima ne bi mogao doci na tu poziciju, jer nece niko na poziciji nekoga ko nece da slusa i radi sta mu se kaze. Da je drugaciji ne bi bio tu gdje jeste.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam mislio ni da je bolji, ni gori, nego sam sačekao da djelima pokaže kakav je doista. Iluzije oko mogućih promjena imao sam kao roditelj koji po difoltu želi da mu djeca žive u uređenom društvu, kakvo se gradi evolutivnim procesima i opštim vrijednostima kakve bi jedan doktor pravnih nauka morao znati.

      Izbriši
    2. Evolucija ne postoji,pa vidis ko vlada gradom i drzavom.

      Izbriši
  2. Neka neka,narod se proda za 100 maraka.A ovamo pljujes Pdp i Borenovuca kako radi za strane spijune.Druze i da radi za spijune i za zapad bolje bi nam bilo sigurno.Ja garantujem zivotam da bi bilo bolje.Ja ne mogu shvatiti narod 20 godina drzati jednu te istu vlast.Dok je god jedna te ista vlast,i u policiji i pravosudju ce vladati kabadahije zajedno sa mafijom koji opustose ovo jada sto osta.Nek mi jebe mater ako nisam u pravu.I da jos nesti,nisam u nikakvoj stranci.Lp.Berić

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Genetski oguglali,ostao kod naroda strah od Turaka,pa se boje ikakvih promjena.

      Izbriši
    2. Malo je 100 km,aj da je bar 100 evrova i po 5 micagra.

      Izbriši
    3. Draško Stanivuković pare za "operacije" preuzimao je u britanskoj ambasdi u Beogradu. Kasnije mu je ujak u Laktašima preuzeo pare za dilove sa Dodikom. Ivana begića CIK je proglasio potpredsjednikom i prije prebrojanih glasova jer je tako odlučila američka ambasada. Treba li da nabrajam dalje zašto sam se distancirao od PDP-a?

      Izbriši
    4. Neko od strane ambasade neko od narodne kozhe,mora se od nekog kad ovde jedan covjek drzi sve.

      Izbriši
    5. Draško uzima "lopatom" i od ambasada i iz narodne kase i od tajkuna... I to govorim samo o njegovim dilovima, a dodatno grabe i stari i ujak sa svojim muljažama. Eto mene su SLOŽNO napadali zbog mišljenja, a šta danas rade jedni drugima? Ima li u kvaziopoziciji neko da nije protiv svih drugih, odnosno da je neko ostao u savezništvu? Danas vidite da svako goni svoje lične interese i da su odreda lagali narod, no još nisam dobio nijedno izvinjenje od onih silnih što su me pljuvali zato što sam govorio stvari kakve bar danas znaju i ptice na grani.

      Izbriši
    6. Jedino Vukan nije lopina a?Zato ce na kraju biti "onaj ludi Vukan".

      Izbriši
    7. Ako je Begića podržala Američka ambasada kako onda izgubio, ovo mi sad nikako nije jasno..

      Izbriši
    8. Ma Boro sere ko foka, on zna ko je išo u koju ambasadu po pare, nego mlati ono što mu narede

      Izbriši
    9. Ko mu naredjuje? Ciji je Boro igrac?

      Izbriši
  3. Zna li se ko je novi mulac poslje dugog,i kolike plate imaju vojnici,kad je konkurs?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo im je svima problem što SIPA ne izbija iz Prijedora.

      Izbriši
    2. Pa kad ih sjebo dugi,trebaju naci nekog normalnog da se ne kurci i ne ljechi komplekse.

      Izbriši
    3. Sipa hapsi u Prijedoru ove sa lažnim diplomama.
      Stanko B se krije u svom stanu, tu ga sigurno neće tražiti.

      Izbriši
  4. Boro, je li to u akciji Market sa kilom kokaina uhapšen "onaj" Boris Grujić kojeg si ti pominjao u svom tekstu kao "novinara" koji je Vukanoviću samo htio postaviti pitanje, a Vukan ga, "manijakalno i histerično" napao?
    Samo da podsjetim da je Slobo Vaskovic još u septembru na blogu napisao da je taj Boris Grujic zapravo narko diler.
    Je li to taj, znaš li?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nw treba ti boro reci..
      Nije to taj, taj se ne bavi tim poslovima. To su vaskoviceve bajke

      Izbriši
    2. Bom baletan malo kad fula,pogadja 99%.Isprozivao je i neke jake likove iz PD,ima muda nema sta.

      Izbriši
    3. Nije taj, nego samo imaju isto ime i prezime. Zanimalo me pa sam provjerio.

      Izbriši
  5. Zar Lukač nije teško bolestan?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Više dobro obavještenih izvora tvrdi da jeste, ali sigurne potvrde nemam. Volio bih da je zdrav jer mi duguje dobre batine.

      Izbriši
    2. Tako si ti isto tvrdio da je Ilić teško bolestan pa nikako da mandrkne

      Izbriši
  6. I Karan, kao i ostali članovi vlade zajedno sa Laticom su p dim. Oni ne smiju ništa bez Dodika, on vedri i oblači u RS. Dodik je SVE u RS, I PREDSJEDNIK I VLADA I MINISTRI.
    Tako gosp Karan svira qrcu kao i ostali

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno, bez Dodika ne smiju donositi krupne odluke, ali da kradu i muljaju to dokazano rade ODREDA. Pobogu, srednjevjekovni vladari sjekli su glave ili nabijali na kolac, a opet nisu mogli spriječiti poslušnike da kradu i mešetare. Baš kao što još nisam čuo da je neko ušao u politiku bez cilja da se lično ovajdi.

      Izbriši
    2. Vukan još nije imao nijednu funkciju u izvršnoj vlasti i time priliku da zagrabi kakve pare. Nemam informacija da dobija pare od stranaca, no na "domaćem planu" dobrano mi je sumnjiv. Zapamtite, bez para nije moguće formirati politički subjekat, a još manje odbraniti glasove na izborima. Da je to moguće vjerujte da bih napravio deset stranaka. Čitam da će Jelena Trivić formirati stranku, a pitam se samo čijim parama.

      Ima načina da se to uradi i pokušao sam sa Pravdom za Davida. Znači, formirate udruženje građana i preko toga prikupljate sredstva iz raznih izvora. Na drugoj strani registrujete stranku i za njeno djelovanje koristite sredstva udruženja građana. Formirao sam udruženje, no kad je trebalo registrovati stranku "maknut" sam iz priče, jer je to bila volja financijera. Da, od starta je tu postojao financijer, istina sa nedovoljno para za ozbiljnu priču, samo meni i jezgru udruženja to nije rečeno. Kada sam povezao dešavanja napustio sam i udruženje koje sam osnovao. Mislim osnovao u smislu da sam dao sve materijale potrebne za registraciju udruženja i odradio proceduru, pošto sam slične stvari već radio i znam šta se mora ispuniti od uslova.

      Izbriši
    3. Pa sta cemo onda,nema nam pomoci,cijim su onda parama ovi dosli na vlast,iz kasice prasice?

      Izbriši
    4. Sram te bilo pička ti materina, sad napadaš Davora da je plaćenik. Eto vam dokaza da inspektor Boruljče bio ubačeni element u Pravdi

      Izbriši
    5. Konjino izoblicena po tvojoj logici ko god sem Dodika osnuje stranku dobija pare od stranaca a reci mi kako Dodik dodje na vlast ? Da nije tako sto su izabranog predsjednika Republike Srpske uhalsili da bi Dodik zauzeo buducnost drzave i evo vidite ljudi kakvu drzavu imamo.

      Izbriši
    6. Potpuno se sa vama Boro slažem da su ovi iz vlade pljačkaši. Onaj što glumi predsjednika vlade- Ladica, za raspodjelu ministarstava kaže : RASPODJELA KOLAČA.
      To pametnom sve govori nigdje ne spominje obaveze.
      Posao ministra vide kao PLIJEN

      Izbriši
    7. Nemojte vrjedjati covjeka,nije lepo,objasnice on vama kako su ovi dosli na vlast.Nije on njihov.

      Izbriši
  7. Sto se tice prethodnog teksta i komentara evo ovako. Dugi poslao Dajanu i Gredelja sa kilogramom nekog medicinskog praha da izvaraju ljude u Sloveniji.Policija ih uhvatila i ona sve priznala, zato je i prebio sto je rekla da je on poslao. A pusteni su zato sto nisu bili narkotici u pitanju... al koce znati sta je to ustvari bilo, al uglavnom bilo je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači nije bilo zataškavanja, no dobro sam procjenio da Harisa ne drže u pritvoru ovoliko dugo bez dobrog razloga.

      Izbriši
    2. Ko je ta Dajana, kako se preziva?

      Izbriši
    3. Bolje da je Kile lego na nju nego dugi,veca je faca, da je zaposli u opstini ko ostale starlete.

      Izbriši
  8. Uzeli joj robu i poflautala im,pa onda poljubila dugog.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ko drugom jamu kopa...

    OdgovoriIzbriši
  10. Sta uradise seljaci od ovog grada jebo te... Dugi seljacina iz sane, Dajana kurvestina koja se ne zna odakle se spustila i gomila seljaka-policajaca koji se ne mogu odluciti jrsu li policija ili mafija. Zbog 5-6 seljaka i debila Basiceva djeca ostase bez oca. Railic ostavi svoju djecu napravi od njih sirocad i okalja ih za citav zivot. Otpremio je na ribiju 10 ljudi drugara koje je namjestio, navukao je na heroin 200 ljudi ako ima i malo mozga neka se objesi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema veze ko je odkud,al ovo je sve tacno,najodvratniji lik ubjedljivo u gradu,al sta ce oni sa njim uopste,ne bih popio kafu sa njim za brdo halve.

      Izbriši
    2. Tačno, načinio je nepopravljivo zlo i Bašićevoj i SVOJOJ djeci. NO, ima tu jedan momenat koji je posebno bitan. Hoće li Dugi prokazati sa kim je sve dogovarao ovaj zločin? Ili reći ako je od nekog dobio nalog da to počini? Neće, jer zna da su mu djeca nezaštićena. Osim Jurišića svi njegovi jarani iz policije su "abolirani" jer on ako o tome progovori ugrožava sopstvenu porodicu.

      Mene ništa ne može začuditi još od kad je Rade Radinović u pritvoru ucijenjen da se objesi ili će mu u protivnom ubiti sina. Znam i zašto je Nenad Radinković promjenio odluku da ga iz Belgije izruče ovamo umjesto u Srbiju kako je prvo tražio. Oteli su mu trudnu djevojku i preko nje ga ucjenili. Ima još dosta sličnih slučajeva raznih ucjena zbog kojih nismo mogli doći do pune istine.

      Izbriši
    3. Znaju li se imena ljudi sto ih je dugi namjestio,neki su i ovjerili,al odlezace on duze od svih zajedno sto ih je drukno.

      Izbriši
    4. Ne znam na kog se u gornjem komentaru mislio pod tim da je "Dugi namjestio" ljude, no za Vanju Vukovića sa siguran da je namagarčen. Javno garantujem da DNA Matijaša nije slučajno zamjenjen nego namjerno kako bi dobili težu kaznu. Potom, u oduzetoj drogi je bilo tek 1 odsto heroina, šta je obično smeće koje nije moguće nikom prodati, ali je dobro za hapšenje i procesuiranje. Elem, to je Mikanovo djelo, a ima li Dugi prste u tome ne znam.

      Izbriši
    5. Njih dvojica su bili nerazdvojni 10 godina,i sad jedan pada a drugi ojaca,i ovome su nasli u Miljakovcima "smjesu"pa nista.

      Izbriši
    6. Iz pouzdanih izvora znam da je prije tog hapsenja Vukovića i Matijasa pokusavao namjestiti Vukovica nekoliko puta. U ovoj podvali kada su uhapseni ucestvovali su Dugi, Mikanovic, Jurisic i Vladislav mehaničar. Dugi je imao zadatak da "da" policiji nekog. Odlazi u Beograd i tamo sa lokalnim klosarima dogovara kilogram katme po koju ce nekog poslati. Vanji saopstava da ima robu u Bg i da treba nekog da nadje da ode po to. Ovaj naivko to uzima na sebe da zavrsi, ali ne govori nikom da ce po to osim Vladislavu inace dobrom Mikanovom pajtosu, ovaj mu preporucuje gdje da sakrije tu kao drogu. Vukovic zove taj dan vise osoba da idu s njim do Bg. U medjuvremenu Vladislav javlja Mikanovicu da za BG krece Vanja sam. Mikanovic alarmira banjalucane da to odrade kako ne bi bio izofiran u Prijedoru jer kao on je izgladio odnose sa Vanjom. U podvali DNK ucestvuje direktno Dugi jer on tek na dan hapsenja saznaje da je sa Vanjom i Nemanja sa kojim je bio u losim odnosima, predlaze Mikanovicu i jos nekim licima da se DNK zamjeni, a odredjena lica potvrdjuju da ukoliko to bude moguce da ce osloboditi Vanju. Daju se pare a onda se preko doktorskih kanala uspjeva da izdejstvuje da se dnk zamjeni u nadi da ce se Vanja izvuci.

      Izbriši
    7. Ne mogu vjerovati sta su Vanja i Momara sebi dozvoli,da ih dugi tako navuce i odkud on uopste u toj prici,da ga niko nije prebio.Znam da su ova dvojica ispravni likovi iz dobrih porodica.

      Izbriši
    8. Nije valjda da im je on bio sef,pa to je sramota.

      Izbriši
    9. Sta bi sa onim Kraljem sa Urija,i on se druzio sa dugim?

      Izbriši
    10. Kralj je dobio što je tražio

      Izbriši
  11. I u optuznici se ne spominje heroin,samo kanidja i vutra,tu se izvukao.

    OdgovoriIzbriši
  12. Karan je morao obećati Dodiku da će raditi kako Dodiku odgovara inače ništa od ministarske fotelje

    OdgovoriIzbriši
  13. Jok eto Karane treba tebe da pita sa kim će se sastajati. Ti si samo Sinišin potrčko za prljavo ogavne poslove, nebitan si. I da, sve to što Siniša napsi je sklanjanje konkurencije na narko tržištu.

    OdgovoriIzbriši
  14. Boro kakav se ugalj kopa tamo kod vas i ko kopa spominje se teslicki mesetar sa sumom izvjesni rufi kazu blizak bivsem ministru mupa.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ko je bolestan? Lukac ili su bolesne lazi u pitanju? Bice da je ovo drugo... Citali smo da lose izgleda i da izbjegava javnost, a slika sasvim drugo govori...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rekoh da provjeravam ono sta govore izvori i da ga ne napadam samo zato. Meni paše da je zdrav jer mu onda mogu odužiti se kako je zaslužio. Pa neka se žali upravi vodovoda.

      Izbriši
  16. Pade Tufegdzija, jos jednom se dokazuje tacnost Borinog pisanja
    Kad je on ikad pisao kakva je to kriminalcina oko diploma do toga da je i Lukacu sredio

    OdgovoriIzbriši
  17. Koji Tufegdzija padee ?! Boro sta se dogadja po Prijedoru prica se da sipa hapsi privrednike od reda u Prijedoru znas li ista od toga i dali je tacno da je Goran Rodic roda bio clan narko klana Dugi, gredelj, Dajana i ostali ili je Rodic radio samostalno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirko tufegdzija iz Dubice

      Izbriši
    2. A što njega pobogu, čestit čovjek gleda svoja posla.

      Izbriši
    3. Mirko je iznajmio kancelariju kod jednog našeg lika, pa je to pretresano, ali nema veze sa čovjekom. Kad je Roda u pitanju nema veze sa Dugim, druga stvar je u pitanju

      Izbriši
  18. Bori ko su ti pohapseni u Prijedoru zs diplome? Sirom BIH su hapsenja u Travniku, Mostar, Gradiska, Banja Luka, Prijedor
    Kad pada lazni doktor? I on je kod SIPE u evidenciji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha mozete vi dr Bacu potegnuti za...
      Covjek ima srbijasnko drzavljanstvo moze da razguli kad pozeli..hihihi.. samo se nadajte cccccc

      Izbriši
    2. Cemu se smijes,zreo si za neuropsihijatrije.Opet je neki dan zena umrla od sepse,poslje operacije.

      Izbriši
    3. Šta kazu Andrija i Mitrovic na tu novu smrt? Andrija kaže jbga dešava se, do sad je tako komentarisao, a Mitrovic podeblja potkivanje. I idemo dalje, pacijenata nikad nestati neće.

      Izbriši
    4. A sta ce reci kad su obojica potkovani. Lazni dr je prijavljen ministarstvu i inspekciji i drugim relevantnim institucijama za niz ljekarskih gresaka i nesavjesno lijecenje, sa komplikacijama, ukljucujuci i smrt. Nacelnik hirurgije je trazio njegovu suspenziju ali direktor pedijatar smatra da ipak zna bolje hirurgiju od nacelnika hirurgije i ne postupa po prijedlogu nacelnika, i stiti laznog doktora pred institucijama. S druge strane nepravnica Crnica kaze da nije na ustanovi da suspenduje svoga radnika. Nije lijepo da se bilo ko smije ali nekad ne znam sta drugo covjek da uradi u ovolikom apsurdu. Zao mi je svakog covjeka koji mora u prijedorsku bolnicu, a Mitrovicu i Andriji zelim da legnu na drugi sprat bolnice, ostalo ce vec lazni dr da sredi, i brzo bi izasli sa nogama naprijed. Pozdrav od jednog malog neukog medicinskog tehnicara.

      Izbriši
    5. Dr Baco uopste nije lazni doktor i nema laznu diplomu, svaka mu cast na njegovom znanju, strucnosti i savjesnom lijecenju pacijenata

      Izbriši
    6. Ovdje se samo vrti par ljudi koji pisu lazi o dr Baci i kao savjesni gradjani ga prijavljuju relevantnim institucijama, zovu njegove pacijente i mole ih da podnose privatne tuzbe i opet mu nista ne mogu. Dr Baco je prije svega ljudina i veliki doktor.

      Izbriši
    7. Ja bih volio da ste u pravu ali mi je nelogcno da citav Prijedor prica da je platio Mitrovica a ne razumijem zasto ako je cist, i zasto Mitrovic ne donosi odluku o obustavi istrage kad je cist, i zasto ne tuzi ove sto pisu o njemu,novine i sl, jer nije mala stvar reci za jednog doktora da nema diplomu. Sve mi to smrdi pogotovo sto je taj slucaj u tuzilastvu godinama, zasto plati Mitrovica? Sta se tu krije?

      Izbriši
    8. Kakve baco ima pacijente? Cuj njegovi pacijenti covjek imao operaciju jedne kile u 21dana drugog mjeseca. To nisu pacijenti to je pacijent ako cemo posteno. Inace znam covjeka koji je bio na specijalizaciji hirurgije u BG kad je i baco trebao da bude kaze nikad ni cuo ni vidio ga nije. Ovaj je sad hirurg u Bl.

      Izbriši
    9. Hej Baco i ti se javio, pa de nam reci sta ti rece nacelnik na tu prijavu? Sta napisa nacelnik kao izvjestaj? Sto Andrija trazi da se taj izvjestaj izgubi? Hoces da ti posaljem izvjestaj? Sta se desi na sastanku hirurga u januaru?

      Izbriši
    10. Tužba ide protiv bolnice
      to je 100%. Kome će bolnica delegirati odgovornost to je interna stvar bolnice. Činjenica je da je doktor pacijenta HH poslao na onaj svijet stručnom greškom (jer to samo Baćo zna).Podsjetit ću vas da Lovre leži u zatvoru zbog jednog jajnika, a ovdje se radi o mnogo većim greškama.
      Možda bolnica ne poduzima ništa jer se radi o bošnjaku?

      Izbriši
    11. Baćo je lažni hirurg i tačka

      Izbriši
    12. Da odgovorim ovom samo zvanom hirurgu, Stanku Baći. Izgleda da svi u našoj bolnici znaju da si ti prevarant osim tebe. Zadnje ti je što si prevario Mitrića. Ti si do sada nasrao za dvije decnije robije. Ovo dalje idem na račun menadžmenta bolnice.
      Islamska zajednica - Kozarac će podnijeti tužbu protiv bolnice ako se ne riješi slučaj HH

      Izbriši
    13. Taj slucaj HH se i zataskava zato sto je covjek Bosnjak.

      Izbriši
    14. Pa u RS ce taj biti nagradjen kad ubija Bosnjake, sto nisu u ratu sad ce preko laznih doktora.

      Izbriši
    15. kako je BBB naguzila urologa i sad se vuče po sudi za smrt pacijentkinje tako ce i mitric da se vuče za HH zbog uvaljenog vruceg krompira od ljudine "hirurga".

      Izbriši
  19. Jebo ti on staru,aj mu ti pod noz,majmune.

    OdgovoriIzbriši
  20. Jebo Mitrovićevu i Vukotićevu staru oni ga drže u Prijedorskoj bolnici

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto preskoci pravnicu? Zelja s njezine strane je tu. Mani se rodne diskriminacije. Uvrsti i pravnicu.

      Izbriši
    2. Mozda ima nalog sa vrha da rjesava penzionere,zaradi platu preko njihove penzije.Dok im neki osvetnik ne uleti gore pa bice "ma on je lud".

      Izbriši
    3. Sve je moguće u današnje vrijeme. Penzioneri i jesu teret ovog trulog društva. Mada uleti i koji mladji, kao gratis.

      Izbriši
    4. Teret su lazne diplome,tatini sinovi...

      Izbriši
    5. Jesu teret ali za nas koji imamo posteno stecene diplome i koji nismo tatini sinovi.

      Izbriši
  21. Radovanovicu ovaj tvoj blog se bas pretvorio u kocijaski blog pa ko su ove gegule sto se ovako caste psovkama zasto to tolerises ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Primjetio sam, ali se nadam da ćemo slične stvari prevazići.

      Izbriši
  22. Nekad jednostavno ponese,necemo vise psovati,nije lepo.

    OdgovoriIzbriši
  23. Nije lepo ni lagati ni krivotvoriti, ni falsifikovati, ni ubijati ni krasti, uzimati sto ti ne pripada, ni podmicivati, ni uzimati mito ni kockati, posudjivati od zelenasa, koristi druge,nista to nije lepo pa ima ovih gore pomenutih. I kulturno neka se vrate odakle su izasli a to je pm.

    OdgovoriIzbriši
  24. Namestili Dugi i Vanja onog Gorana Vujičića Vuju 5 god robije 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dugi ufuro da je bačje napo bio vanji zenu da guzi . Eto sad kad vanja izadje nek guzi njegovu .

      Izbriši
    2. Jovanu vec guzi,citav grad zna ko

      Izbriši
    3. Guze je plave bluze.Dobra je prilika,ipak je suvlasnica poznatog lokala.

      Izbriši
    4. Koga su namjestili,jel Bekama?

      Izbriši
    5. Pendrekaju Jovanu

      Izbriši
    6. Ne zna citav grad,mozda zna Intermeco i tuzilastvo.

      Izbriši
    7. Bolje da je guzio Pikolo nego dugi.

      Izbriši
    8. Guzenje nije kriminal. Uzivajte dugi, kratki, pikoli, veliki. Izbora izgleda ima u slast vam

      Izbriši
    9. Zna li se ko guzi jovanu

      Izbriši
  25. Nastimase da sve krimosi sa znackom

    OdgovoriIzbriši
  26. Da pravna država funkcioniše, ovakvi problemi ne bi se ni postojali:
    1. Baćo bi odavno bio u zatvoru zbog prevare
    2. Bolnica je trebala davno da reaguje i da suspenduje prevaranta.
    3.Da ministarstvo radi svoj posao, ne bi bilo mrtvaka,a onaj glumac od ministra pere ruke od sporne diplome.
    4. Direktor da išta zna od svog posla zaštitio bi se od ovoga. A šta on radi , misli da to potopi, "dešava" . Da dešava se ali malo previše.
    5.Baćo će skupo koštati prijedorsku bolnicu.
    6, Bolnica po prijavljenim slučajevima treba da izvrši kontrolu samog rada i organizacije rada

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najveći neprijatelj laž hirurga je Mitrović, jer mu prodaje MAGLU

      Izbriši
  27. A kad padne taj lažni dr, pa narod koji se liječio kod njega krene podnositi tužbe protiv države i ministarstva zdravlja koje je omogućilo da takav liječi narod... ajoooooj al će biti jauka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tuzbe su krenule. Imate slucaj iz 2019 gdje je greskom ljekara nastupila smrt zene i sad je na sudu, i tu ce biti debela odsteta. Greska je 100%.

      Izbriši
  28. Tako su glasali.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)