LUBURA NA SLOBODI: Tužilaštvo BiH u službi mafije

Skandalozna odluka Tužilašva BiH da Nedeljka Luburu, suočenog sa kaznom zatvora od 5 do 20 godine zbog organizovanog kriminala, nakon svega 7 dana pusti iz pritvora iziskuje još jednu "istragu o istrazi". Šta je tužilačkim bitangama doista "priznao" okorjeli kriminalac Lubura?


borislav radovanovic blog


Nedeljko Lubura, načelnik u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS, pazi sad paradoksa, dana 12.08.2022. godine pritvoren je zbog organizovanog kriminala. Teškim zloupotrebama službenog vozila i policijske značke, iskoristivši službeno putovanje, iz Slovenije je u BiH prokrijumčario lice sa međunarodne potjernice Ivana Mijatovića. Potom je ovom crnogorskom kriminalcu osigurao smještaj i zaštitu u Banjaluci.

Luburu i njegovog saučesnika Bojana Roguljća formalno terete za  krivično djelo "organizirani kriminal" iz člana 250. stav 2. KZBiH, u vezi s krivičnim djelima "krijumčarenje lica" iz člana 189. KZBiH, "pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela" iz člana 232. KZBiH, "zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja" iz člana 220. KZBiH i "krivotvorenje isprave iz člana" 347. KZRS. Dakle, za organizovani kriminal kao glavno djelo i još četiri krivična djela počinjena u sticaju gdje su za službena lica predviđena strožija kažnjavanja.

Kažnjavanje za organizovani kriminal utvrđuje se po zaprijećenoj kazni za najteže krivično djelo, a to je u ovom slučaju "krijumčarenje lica" (zloupotrebom službenog položaja) sa propisanom kaznom zatvora od 3 do 15 godina. Time proizilazi Luburina odgovornost po članu 250. stav 2. KZBiH sa zaprijećenom kaznom NAJMANJE 5 GODINA ZATVORA. Pa do maksimalnih 20 godina robijanja. 

Spram zaprijećenih kazni zakonodavac utvrđuje i mogućnost produženja pritvora. Lubura i Roguljić pritvoreni su do 30 dana, sa mogućnošću produženja te mjere tokom istrage do 6 mjeseci. Za ovako teška krivična djela nakon potvrđivanja optužnice produženje mjere pritvora može trajati do dvije godine, sa mogućnošću primjene i nakon izrečene prvostepene presude. Zapamtite ove zakonske mogućnosti i rokove.

Kako sad Tužilaštvo BiH objašnjava svoj prijedlog za ukidanje pritvora nakon svega par dana? Konkretno: nakon svega 7 dana, dakle 19.08.2022. godine, Lubura i Roguljić pušteni su iz pritvora koji im je rješenjem Suda BiH određen do 30 dana. Kada sam pročitao da je Tužilaštvo BiH podnijelo prijedlog za njihovo puštanje bio sam frapiran i upravo time motivisan za detaljnije proučavanje ovog skandala. Nemam predstavu koliko stotina pritvorskih predmeta sam odradio tokom profesionalne karijere i sa tog iskustva nastupam terminom - SKANDAL.

Kako ne bi bilo zabune, Sud BiH mogao je samo usvojiti ovaj sasvim izvjesno nezakoniti prijedlog tužilaštva. Mjera pritvora primjenjuje se zarad osiguranja prisustva osumnjičenog u krivičnom postupku i radi uspješnog vođenja istrage, dakle radnji koje izvodi tužilaštvo i time je nosilac prava na traženje ili ukidanje mjere. Normalno, to pravo ne podrazumjeva pogodovanje počiniocima kakvo ovde nesporno imamo na djelu.

Iz državnog tužilaštva tvrde kako su prijedlog za ukidanje pritvora po prethodnom rješenju do 30 dana zasnovali priznanjima krivice osumnjičenih Lubure i Roguljića. Još samo da objasne kog datuma i po kojim razlozima se tužilaštvo tako ekspresno organizovalo za saslušanje i "priznanje"? Čuj osumnjičeni su priznali krivična djela stavljena im na teret kada se šira javnost uveliko bavi zaista velikim fondom dokaza protiv njih. Pri čemu njihovo priznanje sa pozicije dalje istrage, optuženja i suđenja nema bukvalno nikakvog značaja.

U razjašnjavanju ove skandalozne situacije prvo ističem da su Lubura i v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić do 2007. godine bili radne kolege u tadašnjem CJB Banja Luka, a intenzivnu saradnju nastavili su i tokom Kajganićeve karijere u zloglasnom Specijalnom tužilaštvu RS. Uostalom, kriminalne veze Lubure i Kajganića vrlo opširno objasnio sam tekstom MRAČNE TAJNE TUŽIOCA KAJGANIĆA: Ko opstruiše istragu ubistva Davida Dragičevića?!. Uključujući i objavljivanje međunarodne potjernice za Dankom Kajganićem, bratom v.d. glavnog državnog tužioca i teškog kriminala kojim se bavio.

Ili će nas tužilački moćnici Milanko Kajganić i Dubravko Čampara ubjediti da je osumnjičeni Lubura priznao svoju ulogu i odao sav kriminal koji mu je poznat u predmetu  "Veljko Ugrenović i drugi" broja S1 2 K 041757 21. Možda je otkrio počinioce krijumčarenja 460 kg skanka u okolini Gradiške iz decembra 2020. godine, po kome je započeta akcija "Storidž"? Ili oko vezane akcije "Storidž 2" na kojoj je zasnovan predmet "Veljko Ugrenović i drugi", a u sklopu kog su pritvoreni Lubura i Roguljić?!

Za neupućene ističem da je Lubura pod istragom da je djolovao u okviru grupe za organizovani kriminal koju čine Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Jovica Grujić, Savo Dragišić, Saša Vidovića, Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Gordan Gvozden,  Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban, Nebojša Tojagić, Dario Taškov, Radivoj Lekić, Mirjana Vujovic... Odreda donedavni pritvorenici sa ko zna koliko članova grupe koji se brane sa slobode.

Možda je Lubura tužilaštvu odao gdje se krije Milovoje Lovrenović ili pomogao u rješavanju sijaseta zločina za koje se sumnjiči trenutno najtraženiji profesionalni ubica Evrope? Milivoje i sin mu Dušan Lovrenović takođe su pripadnici grupe za organizovani kriminal kojoj pripada i vajni policijski načelnik Nedeljko Lubura. Zajedno sa Predragom Petkovićem koji je Lovrenoviću pomogao povratak u BiH nakon ubistva Strahinje Stojanovića u Beogradu. 

Ukoliko ste nakon prednjeg nabrajanja imena okorjelih kriminalaca pomislili da je Nedeljko Lubura "zapao u loše društvo" čekatje tek nastavak spiska. U istom predmetu Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora, dakle još jednim članom grupe kojoj pripadaju Lubura i Roguljić. Znamo kako istraga ubistva načelnika Radenka Bašića povezuje Railića i neposrednog počinioca Aleksandra Miljatovića, još jednog Luburinog "pobratima". Kao i Marka Momića koji čeka izručenje za ubistvo Mihajla Stupara, a zbog kog je ubijen i načelnik Bašić.

Pomenuti Milivoje i Dušan Lovrenović, kao i Dalibor Railić, dokazno i procesno višestruko su povezani sa Bojanom Cvijetićem, bivšim savjetnikom ministra Dragana Mektića i organizatorom grupe za organizovani kriminal uhvaćene sa 303 kg skanka u akciji "Transporter". To nas vodi ka novim Luburinim kriminalnim saradnicima: Cvijetić, Petar Dukić, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Ivan Jurić, inspektor Mladen Milovanović, Srđan Rađević i Davorin Popović. Inspektor Milovanović poznat je i po hapšenju sa "škaljarcem" Milošom Božovićem.

Mogao bih unedogled nastaviti sa nabrajanjem imena članova kriminalnih grupa koje Tužilaštvo BiH istražuje i optužuje za organizovani kriminal u predmetu "Veljko Ugrenović i drugi", a gdje je formalno svrstan i "načelnik za profesionalne standarde" Nedeljko Lubura. No, poenta je valjda jasna - za ovako kratko vrijeme Lubura naprosto nije mogao "priznati" povezanost sa predmetnim organizovanim kriminalom, a da ne ulazimo u međunarodne istrage vezane za ubicu i narko dilera Ivana Mijatovića. Još manje je mogao odati saučesnike i pomoći u istrazi. U konačnosti: svako priznanje osumnjičenog prvo se temeljito provjerava, pa se tek onda čine dogovorene pogodnosti.

Nemojmo se lagati, stvarne razloge ovakvog ekspresnog puštanja osumnjičenih iz pritvora objasnio sam tekstom KOSTREŠEVIĆ NOKAUTIRAO LUKAČA: Uhapšeni Lubura pod budnim okom ministra štitio "integritet" organizovanog kriminala. Ukoliko Lubura doista "progovori" desetine i desetine policijskih, pravosudnih i institucionalnih moćnika ode na višedecenijske robije, na čelu sa njegovim bivšim šurjakom ministrom Draganom Lukačem. 

Godinama tumačim kako je ministar Lukač 2015. godine započeo proces preuzimanja kontrole nad organizovanim kriminalom Republike Srpske, pa i šire sa kompanjonom ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, šta je Luburi kao najbližem saradniku odlično poznato. Direktor policije Siniša Kostrešević sa svojim timom uspio je prikupiti dokaze i uhapsiti okorjelog kriminalca Luburu, gdje je pritvaranje bilo stvar neminovnosti, ali još jednom pravosuđe pokazuje servilnost prema organizovanom kriminalu i oko toga nema mjesta zabludama.

Ponavljam: za ovako kratko vrijeme Lubura i Roguljić, taman i da su htjeli, naprosto nisu imali vremena "priznati" sve šta zakon i pravila struke nalažu u ovako teškom organizovanom kriminalu. Niti je njihovo "priznanje" ikakva obaveza za tužilaštvo u pogledu ukidanja pritvora. Skandaloznost odluke vidimo i po činjenici da Luburi nije naložena mjera obaveznog javljanja nadležnom organu, kao u slučaju Roguljića. Vjetovatno računaju da će biti vraćen na posao, pa je besmisleno "javljanje" u policiju.

Šta je Tužilaštvo BiH ovim skandaloznim i kriminalnim činom postiglo? Vrlo jednostavno: tužilaštvo na ovakav način vrši negativan uticaj na policiju i druge organe povodom borbe protiv organizovanog kriminala. Većina navedenih Luburinih kriminalnih kompanjona nalazi se na slobodi i time u poziciji sprečavanja dokazivanja i uticaja na svjedoke i istragu uopšte, pa do ubijanja kakva smo vidjeli na primjeru načelnika Radenka Bašića i svjedoka Mihajla Stupara. Činjenica je da Dalibora Railića drže u pritvoru zbog lakših krivičnih djela od Luburinih, bar po raspoloživim dokazima i saznajima, tako da i njegov skorašnji izlazak ne treba nikog začuditi.

Istovremeno možemo govoriti o negativnom uticaju na medije i javnost uopšte. Ima li kritičkih tekstova i drugih objava povodom ovog skandaloznog čina? Jok, opšti muk! Mediji prenose sadržaj poruka i druge dokaze krivičnog djela koje su osumnjičeni "priznali", dok uznemirenje javnosti kao osnov za određivanje pritvora očigledno izostaje. Moja malenkost planira još mnogo objava oko dvodecenijske kriminalne karijere Nedeljka Lubure, no to je ipak izdvojen slučaj i irelevantan za širu javnost.

Na kraju vraćam se na startno pitanje: ko će sprovesti "istragu o istrazi" očiglednih kršenja zakona i pravila struke počinjenih unutar Tužilaštva BiH? Jedino tijelo nadležno za kontrolu rada i čak udaljenje kriminalizovanih tužilaca iz službe jeste Visoki sudski i tužilački savjet BiH. Ukoliko Siniša Kostrešević nakon učestalih hapšenja pripadnika policije ne pređe na tužioce?! 


Primjedbe

  1. Boro ti si ozbiljan čovjek.Otkud hrabrost Kostreševiću da hapsi tužioce.Pa više vjerujem Vaskoviću da je došlo do oštrog duela prilikom sastanka između glavnog okružnog tužioca Banja Luka Bulatovića i s druge strane Kostreševića i Mladena Marića kada je Kostrešević tražio da dekriptovane SKY aplikacije od strane Europola dobije policija.Naravno to Bulatović nije prihvatio znajući da je to velika opasnost da Kostrešević raspolaže sa takvim informacijama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo, ovlaštenje da lišava slobode jedino je dodijeljeno policiji, a tužioci i sudije nemaju takvo ovlaštenje. Znači tužilac može od policije tražiti da nekog dovede radi postupanja u njegovoj nadležnosti, a sam nema ovlaštenja da to cini. Sa druge strane policija može uhapsiti tuzioca ili sudiju kao i svakog drugog gradjanina ukoliko ima dokaze i saznanja da su počinili krivično djelo. I da ga zadrži 24 sata radi ispitivanja. Drugo, Europol je policijska organizacija i saradnja ide isključivo preko policijskih agencija. Tako je i sa dostavljanjem dikaza. To o nelakvoj svađi Bulatovića i Kostreševića prvi puta čujem, a sa pravnog aspekta u pitanju je notorna gkupost. Za razliku od Vaskovića eadio sam medjunarodne istrage i znam kako funkvionisu. I često se koristi fraA da je Europol nesto dostavio samo kako bi se zamaskiralo šta tavno rade policije pojedinihh država. Nema Europol nikakvih resursa i nadleznosti za vođenje istraga, nego je u pitanju asovijacija preko koje policije zemalja članica poboljšavaju svoju saradnju.

      Izbriši
    2. Kad si stigo raditi i međunarodne istrage kad si danonoćno procesuiro i hapsio po Prijedoru i Banjaluci

      Izbriši
    3. Ja sam godinama zaduzivao najteže predmete i to je lako provjeriti kroz policijske, tužilačke i sudske spise. Normalno je da su predmeti teškog kriminala bliski organizovanom kriminalu pa se takve stvari preklapaju. Pored toga od 2002. godine bukvalno svaku akciju koju su iz Banjaluke izvodili u Prijedoru radio sam jer su me ljidi znali i imali povjerenje u mene, a trebao im je neko ko poznake teren. U konacnici mnogo puta sam pozivan u Banjaluki za akcije protiv najtežih krimosa, kada se rukovodstvo bojalo otkrivanja imformacija ili pomoći poviniovima povezanih sa lokalnom polivijom. Daklr, prve istrage koje je Tužilaštvo BiH pokrenulo nakon osnivanja ja sam radio jer sam ih pokrenuo, a onda se pokazalo da imaju medjunarodni karakter i da je za njih nadležno državno tuzilastbo. Istovremeno smk mi radili istrage i majstori su završavali unutrašnje radove na objektima čija gradnja nije bila zavrsena. Dakle mnoho ptije negoli je neko uopšte cuo za Kostreševića. Nekakva moja najveća vrijednost bila je u tome što sam inicirao takve istrage, znači otkrio stabse desava, identifikovao počinioce i prikupio potrebne dokaze koji su dostavljani policijama zainteresovanih zemalja, pa bi po tome započeta saradnja i onda istraga.

      Izbriši
  2. Jel ovo sad Tužilaštvo na strani Lukača i on više nije odlazeći ili se podriva Kostrešević ili je komplet RS do guše u kriminalu u čemu učestvuje i Vaš miljenik? Možda bi on i pohapsio tužioce ali ne da Mile, nije ga on tu stavio da stvarno hapsi, nego da bude protivteža Lukaču. Zli jezici bi rekli dve strane iste medalje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tužilaštvo nije na strani Lukača ali nije ni na strani Kostreševića,odnosno ono je na strani i jednog i drugog ili bolje reći na strani Milorada Dodika koji jednom ravnotežom drži i jednog i drugog u životu i na taj banalan način vlada i jednim i drugim,sve po potrebi i sve radi vlasti. Kada bi bilo koji od ove dvojice izašao kao pobjednik u ovom,više nego očiglednom sukobu,taj bi i vladao Republikom Srpskom, a to Dodik za svoga života nikada dozvoliti neće.

      Izbriši
    2. Kada je Kajganić radio u CJB Banja Luka i kada su mu šefovi bili Goran Mikanović, Nedeljko Lubura i Darko Ćulum, današnji direktor policije bio je u Laktašima i da li je tada ili kasnije tek postao komandir Stanice. Čak i kad Kajganić 2007. godine prelazi u Specijalno tužilaštvo RS, kada i još jedna teška bitanga Dubravko Kremenović, Kostrešević je još uvijek u Laktašima. On na scenu u Banjaluci stupa tek od 2010. kada preuzima Jedinicu za suzbijanje organizovanog kriminala i droga. Od starta je odbijao bilo kakav vid saradnje sa Specijalnim tužilaštvom RS govoreći da on tim kriminalcima nema namjeru davati predmete na kojima će se bogatiti. I nikad nijedan predmet do dana današnjeg on nije dao bandi Miodraga Bajića, nego je od starta razvijao saradnju sa Tužilaštvom BiH. Znači, Kajganić i Kostrešević su dva svijeta nespojiva. Sa druge strane Kajganić je bio u SAJ-u kod Lukača, od kada datiraju njihove veze i Lukač mu je mnogo pomogao. Njegovog brata Danka, kako objašnjavam u testu sa linka ovog teksta, zaposlio je u sudskoj policiji, gdje se ovaj opesno počeo baviti zelenašenjem i iznudama. Zato je i pao, pa je pobjegao iz zemlje i danas je za njim raspisana međunarodna potjernica koju sam objavio. Jedno od sredstava kojim ga Lukač drži na povocu, ali nemojte se čuditi ako Kostrešević uspije izvesti hapšenje i izručenje iz Srbije gdje se ovaj godinama nalazi. Posebno ako je doista kod Lubure odradio ovo šta pišem i još neke stvari, onda će se naći na Kostrešovom udaru.

      Sad, postoji mogućnost da je Lubura "prodao" Lukača, pa da je zbog toga pušten, gdje je čak moguć i kakav program zaštite svjedoka pa da bi to olakšali puštaju ga iz pritvora i ne traže javljanje u policiju, ali sve su to tek moguće verzije. Samo, po tome Lukač bi morao biti uhapšen vrlo brzo i PRIJE izbora. Što se tiče direktnih veza Dodika i Kajganića od toga nema ništa. Dodik je imao uticaja preko Milana Tegeltije, gdje sam mu zadao gadan udarac kad sam tu barabu otjerao iz pravosuđa, a sve ostalo je manje snage.

      Izbriši
    3. Zar doista mislite da se Kostrešević oko svog posla konsultuje sa Dodikom, ili da Dodika nešto pretjerano zanima šta ovaj radi? To samo znači da ne poznajete ni jednog ni drugog, kao ni materiju o kojoj mantrate. Još grđe da Igora Dodika zanima šta se dešava u policiji. Neviđene gluposti. Shvatate li da je Dodik isuviše iskusan političar da bi sa nekim iz policije "drobio" koga uhapsiti ili ne, baš kao što je Siniša iskusan profesionalac da bi "tražio pamet" od Dodika. Nemam strpljenja sad eleborirati kako njih dva funkcionišu, ali vjerujte da ono šta Vasković piše su neviđene gluposti. Kakav je problem Kostrešu srediti da Vaskovićevog sina narkomana policija hapsi bar jednom sedmično, no čovjek se ne služi nečasnim rabotama i tu je njegova veličina. Nije se školovao da se spušta na nivo klošara koji cijeli život petljaju i mute. Ili da kao onaj iz BIA, što ga je vasković prozivao dok nije u Beogradu išamarao Milana Radovića, kotariše se Vaskovića. Jok, on o svom radu informiše vladu i skupštinu kako je zakonski obavezan, a hoće li politika adekvatno prepoznati njegove rezultate baš ga briga. Sutra ga mogu smijeniti, no već prekosutra će početi raditi na mnogo bolje plaćenim poslovima i sa mnogo manje glavobolja od našeg javnog sektora do međunarodnih tijela ili stranih kompanija. Ima i više negoli potrebne reference, a međunarodni ugled izgradio je dok smo još zajedno radili. Pazite nešto, čovjek u svoju karijeru uloži mnogo truda i rada, pa kad izgradi status da ulazi u muljaže sa dilerima droga i sličnom bagrom. Pa nije to Lubura kog sam još dok smo studirali zapamtio kao budalaša i takav je ostao do danas. Ja na planu karijere bukvalno ništa nisam izgradio, osim poznanstava i ugleda, pa nema šanse da ulazim u kriminalne akte i time pogazim sve šta sam godinama čuvao. Kostrešu niti treba para, niti postoji nešto drugo vrijedno rizikovanja karijere u kojoj je kao dosta mlad postao direktor policije, a odakle su mu otvorena sva moguća vrata. Nije ulazio u kriminal prije deset godina kada smo radili zajedno, a da neke gluposti čini danas. Ko u to vjeruje doista je glup.

      Izbriši
    4. RASPUCHIN : Није лијепо , Бориславе , некога прогласити глупим ако вјерује у нешто друго. Већ сам писао , а ти си избјегао о томе изнијети став , да је Кострешевић именован за директора уз политички утицај јер код нас другачије не иде. То је и птицама на грани јасно. Значи , њега подржава нека од струја у власти а баш ме брига која је јер су битанге у свим струјама владајућег режима.
      Што се тиче Лубуре и оног младог пумпаша , свако ко има грам мозга мора се запитати како су они прешли све границе. Нека неко купи у Словенији два џака цемента , од по 50 килограма , и стави у пртљажник па на граници каже да нема ништа за пријавити. Зар стварно мислите да ће искусном оку цариника промаћи да је у пртљажнку повећи терет? У овом случају цемент а у оном случају сировина.
      Дакле , игра је на вишем нивоу од ових наших кокошара с' обе стране закона.

      Izbriši
    5. RE: Nisam nigde pomenula Vaskovića. Direktor policije se ne postaje bez političkog uticaja. Dodika itekako zanima šta “ovaj” radi inače ne bi bio tu gde jeste. Onaj ko gradi profesionalnu karijeru, ne ulazi u političke dilove. Možete da mantrate o Kostreševiću kao svecu, on je deo sistema za koji sami tvrdite da je kriminalni. Ne samo deo, on je čuvar sistema. On je sistem. I to je tako.

      Izbriši
    6. Ma on ima kompleks od Vaskovića, jer je Vaske debelo informisaniji od njega

      Izbriši
    7. Kostrešević je u obavezi prema gradjanima , da uhapsi kriminalce- policajce Luburu i njegovog mentora milionera Lukača . Vaskovićevi tekstovi zasnivaju se na neprovjerenim polu činjenicama koje oblikuju Lukač i Milan Radović prema potrebi kada i kako njima to odgovara .

      Izbriši
    8. Pričate o ljudima i stvarima o kojima pojma nemate. Dodik je još od Stanislava Čađe tražio rezultate koji bi bili medijski i uopšte atraktivni, no nije ih dobijao. Sinišu Kostreševića progurao je tada za načelnika Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i droga jer je smatrao da će donijeti to što je on želio. I dobio je mnoštvo rezultata koji su donijeli priznanja Interpola, Europola i brojnih evropskih zemalja. I mnoštvo donacija kako bi ojačali naše resurse. Odatle je Siniša poznat i priznat u međunarodnom faktoru.

      No, Dodik je kasnije pustio Lukača da razori sve kapacitete koje je Kostreš izgradio, da bi na kraju i njega eliminisao kao nekakvog "savjetnika". Kada je došlo pitanje izbora novog direktora Dodiku je trebao Kostrešević, a nikako obratno. Nakon ranijeg iskustva Kostrešević se više nikad neće oslanjati na "politička leđa", a nebrojeno ljudi je od njega čulo: "Dobro je meni Boro govorio". Nakon iskustava koja su mu potvrdila ono šta nije mogao shvatiti kada sam mu govorio o određenim stvarima, jer je još uvijek bio mlad i nedovoljno iskusan u tim zakulisnim igrama, danas čvrsto stoji na nogama - šta najbolje pokazuju njegova nereagovanja na gluposti koje pojedinci stalno forsiraju. Ozbiljni profesionalci znaju ko ocjenjuje njihov rad i kažu: "Baš me briga, ako niste zadovoljni smijenite me, a ja ću lako za novi posao". Sjećam se kad su smjenili ministra Dragomira Jovićića i ponudili mu mjesto načelnika UKP. Čovjek se zahvalio, dao otkaz i upisao doktorat. Kasnije je napravio odličan posao sa privatnim fakultetom i zaradio dobru lovu. Od takvih smo učili (kao rukovodilaca i profesora) i Siniša i ja i gro kolega iz službe, pa nikad nismo pristali biti robovi kojekakvih idiota, nego smo čuvali dignitet kako smo naučeni od stare garde. Na stotine mojih dobrih drugara radi po kojekakvim stanicama i na neadekvatnim radnim mjestima, ali naprosto kuliraju do penzije ili dok se u službi napravi reda, pa ih rasporede adekvatno njihovim kompetencijama. Pa onda da se i obračunaju sa pojedinim bilmezima koji su im uništili karijere. Pazite, prije 20 godina ljudi su bili komandiri stanica ili rukovodioci u krim policiji, a sad rade kao obični inspektori bilo u krim službama ili sektoru policije (uniforme), imali su i adekvatne diplome i potrebna znanja tada, a danas imaju životno iskustvo, pa sad vidite jesu li sposobni zgaziti neškolovane budale koje su im Lukač i takvi nametnuli kao šefove ukoliko dobiju "leđa" od Kostreševića. Izbrisaće sjećanje da su pojedini nekad radili u policiji, a kamoli da neće moći zavesti red, rad i disciplinu. Posebno jer se Dodik nikad nije miješao u unutrašnju organizaciju policije, gdje je pomenuti slučaj Kostreševića prije 11-12 godina bio jedina iznimka, nego je to prepuštao ministru i direktoru. Odlično znam o čemu govorim, a šta misle laici nije me briga. Znači, još uvijek postoji mogućnost da Lukača najteraju na sječu sopstvenih kadrova, a šta nije ni bitno obzirom da njega za dva mjeseca neće biti u politici. Kada se odradi adekvatna selekcija i postavljanje kadrova u policiji slijedi obračun kakav će se decenijama pamtiti, a koji se odavno priprema i ljudi su opasno "naoštreni". Znam o čemu govorim.

      Izbriši
    9. RASPUCHIN : Бориславе , повуци мало ручну кочницу и не вријеђај оне чије коментаре тражиш тиме што кажеш да те : "баш брига шта мисле лаици".
      Овдје си набацао све и свашта настојећи сачувати лик и дјело свог пријатеља. Ако је такав карактер нека поднесе оставку на функцију а не да чека смјену. Вријеђаш и интелигенцију , нас који пратимо блог. Написао си прије да је Кострешевић био шеф полиције у Лакташима. Лакташи су сједиште разно-разног криминала у Р. Српској и једини резултат његовог рада је било напредовање у служби а не хапшење криминалаца. Добро је што си признао да је било политичког утицаја али немој га умањивати јер се јасно види како је Кострешевић напредовао. То што се он сада покушава извуђи из канџи политике , уз помоћ страних полицијских агенција , је нешто сасвим друго иако се и ту ради о политичком утицају запада.
      Када пишеш о колегама који су били на руководећим радним мјестима а касније враћени на послове инспектора и због тога су увријеђени да ли ти је јасно шта си написао? По теби и тим увријеђенима , који нису даље напредовали , би требали имати неколико стотина директора полиције и исто толико министара. Такво размишљање је посљедица заоставштине Брозовог система. Када сте већ тако склони напредовању и титулама да ли би прихватили систем који постоји на западу а ради се о сљедећем :
      На западу (у Америци сигурно) сваки полицајац који буде ухваћен у криминалу добија аутоматски отпуст из полиције , буде судски гоњен и губи пензијски стаж за сво вријеме које је провео као полицајац!
      Да ли су ти "наоштрени" толико наоштрени да би прихватили и ово?
      Као што рекох , повуци ручну и не вријеђај јер иако смо лаици за збивања у полицији нисмо идиоти.

      Izbriši
    10. RE: Upravo ste potvrdili ono što sam rekla, bez Dodika Kostrešević ne bi bio direktor policije. Toliko o samostalnosti. Hvala lepo

      Izbriši
    11. Kakav je ološ i lopourda bio onaj Stanislav Čadjo , zar taj nije u zatvoru ? Držite ga da ne pobijegne !

      Izbriši
  3. Strasno na sta nam je spalo pravosudje i tuzilastvo ! Uhapse se dokazani kriminalci i onda se zadrze oni sa manje srece do 2 mjeseca istrage i ajmo svi na slobodu

    OdgovoriIzbriši
  4. Lukač je izjavio pre par mjeseci , da su policija i tužilaštvo skupili dovoljno dokaza za Rajlića i ostale za ubistvo Bašića . Da li ti sada pereš Rajlića zbog Kostreševićevog vidjanja u mjesec dana prije ubistva pet puta sa Rajlićem? Zašto Kostrešević na konferenciji za štampu ne objasni javnosti šta je radio i dogovarao sa Rajlićem na tih pet sastanaka ? Ako je njegov doušnik a Rajlić jeste bio policijski doušnik ( cinkaroš) dužan je objašnjenje javnosti i izjavu u tužilaštvu uz poligrafsko ispitivanje , jer radi se o teškom ubistvu visokog policijskog službenika Bašića .Slažem se sa tvojim tekstom o kriminalcu policajcu Luburi i njegovom mentoru šefu milioneru Lukaču. Zašto se Kostrešević nije bavio slučajem Čubrilović i na te okolnosti poligrafski ispitao Luburu , Lukača i njegovog kuma Djolu . Nema povijerenja u MUP dok god se selektivno bave pravdom. Gradjani iščekuju da vide u konačnici rada policije i tužilaštva ,osudjujuće doživotne presude za ubicu i nalogodavca policijskog doušnika Rajlića u slučaju Bašić .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pazite idiotizma molim vas! Kostrešević se sa Railićem sastajao u Merkatoru, gdje u kafe baru sjedi najmanje stotinu ljudi, prolaze storine i mislim da imaju video nadzor. I bukvalni niko to nije vidio u Banjaluci, a u Merkatoru rijetko možete popiti kafu da ne sretnete nekog iz policije, nego to "zna" Vasković u Beogradu. Svako ko je pet puta bio u Merkatoru odlično zna kakve su to gluposti. Siniša ima običaj u Merkatoru popiti kafu ili obići lokale, šta znam jer smo ih podosta zajedno popili, ali kao radne kolege ili bliski saradnici. Što se tiče ubistva Bašića mene su kontaktirali možda pola sata nakon ubistva i dao sam smjernice u kom pravcu treba primarno krenuti. Doduše i Sretoja Vujanović je odmah naredio hapšenje Railića i pokupili su ga prije osam ujutro. Dotad su već stigli i Sinišini ljudi iz BL i preuzeli sve operacije za koje znamo kako su završile. Za Lukača sam napisao da nakon te izjave date po povratku iz Izraela možemo zaboraviti ozbiljne istrage pošto ministar štiti svoje inspektore narko dilere. To što ja ne pominjem neke ljude ne znači da mi nije poznato kako je funkcionisala Lukačeva narko hobotnica i kako je razotkrivena, a gdje je Railić bio tek mali točkić sistema. Govorim o Lukačevoj "hobotnici" koja je odreda onako polomljena i prebijana, čisto da se pokaže kako im ministar ne može pomoći. Mnogi su nastradali bez da imaju pojma zašto, no ja odlično znam zašto je Kostrešević uradio ono šta za njega nije karakteristično i šta je time "poručio" kome je namjeravao poslati poruku. Treba li da objavim ime inspektora koji je svakih sat vremena izvještavao Lukača u Izraelu šta se dešava i koji se po njegovom nalogu ubacio među Kostrešove ljude, pa do toga da je pokušao sebi i Lukaču pripisati rezultate? Pa nije Dodik tek tako novinarima izjavio da je Lukač stalno bio u kontaktu i interesovao se, a odlično zna preko koga i time mu je čak i on poslao poruku da svi znaju šta radi. Pisao sam o tom liku i i svi upućeni znaju o kome i o čemu govorim, ali ne moram ja baš sve "nacrtati". Morate malo sami uključiti mozak ili malo češće pratiti moje objave.

      Izbriši
  5. Kostresevic narucio ubistvo Basica preko Railica, jel????? Pa ce zato sad Railic biti pusten, tako skontah.. Narode bjezite iz ove korumpirane nazovi drzave, spasavajte svoju djecu i sebe..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda ste iz gornjih komentara izveli nekakve "zaključke" o mogućnosti da je Kostrešević naručio ubistvo bašića, a iz mog teksta zasigurno niste mogli. Ili je to ironija kakvu mogu razumjeti. Da nije bilo Kostreševića i njegovog tima najbližih saradnika ubice Bašića još uvijek bi slobodno šetale Prijedorom, a valjda ste shvatili da su pritvaranje railića progurali bukvalno silom, pa su tek kasnije pronašli ubicu i njegovog pomagača koji su priznali i odveli policiju do sasječenog vozila na kom su prinađeni dokazi. Kasnije su stigli i podaci sa skaj aplikacija, a to što je Railić pritvoren i što nije uspio pobjeći isključivo je Kostrešević progurao preko veza u Tužilaštvu BiH (Čampara). Baš kao što je Darko Ćulum, na drugoj strani, tri mjeseca krio informacije o pripremanju ubistva iako je kao i svi drugi automatizmom znao ko je potencijalna žrtva. Proziva li neko Ćuluma čiju odgovornost nesporno znamo? Jok, napadaju ljude koji su pohapsili učinioce i uspjeli ih "smjestiti na sigurno" na zaista pravno diskutabilan način. Ljudi su čudna bića.

      Izbriši
    2. Poenta komentara nije da neko zaključi da je Kostrešević naručio ubistvo Bašića , jer u tome se slažemo da to nije istina. Poenta je u tome da Kostrešević javno otkloni sve sumnje vezane za navode da se pet puta sastajao sa Railićem prije ubistva Bašića!!!!! Suština je da se dokaže i prezentuje javnosti da je Ćulum na osnovu Sky poruka imao saznanja da se sprema Bašićevo ubistvo .Zašto ne kažeš javnosti da je policijski doušnik Railić posle hapšenja ostao netaknut od strane policije dok su drugi ljudi koji nemaju veze sa tim i dilerisanjem , prebijani . Ko ' je čuvao njega od batina ???? Da li su u PU Prijedor smijenjeni svi inspektori koji su saradjivali sa dilerima ???? Da li se u Prijedoru prodaje droga na ulicama i da li se to opet radi pod zaštitom ; ma pusti njega on je moj doušnik kao sa Railićem a poslije se tale sa njima !!!!!!

      Izbriši
    3. On je drot bio i osto, ne postoji bivši drot i bivša kurva. On radi šta mu se naredi, ako mu narede da piše kako Kostrešević sere cvjeće i prdi dezodorans on će to pisati

      Izbriši
    4. Kostrešević je zaslužan za sprovedenu brzu akciju hapšenja onih koji su učestvovali u tom zločinu i istrajnosti pored svih opstrukcija . Zbog Bašića , svaki policijski službenik u RS je u obavezi da ubicu i naručioca Railića spakuju na doživotnu kaznu zatvora.Svaka saradnja izmedju policajaca i dilera , pod izgovorom doušnici mora biti strogo sankcionisana !!!!!!!

      Izbriši
    5. RE: "Poenta komentara...."

      Dalibor Railić nikad nije bio policijski doušnik, nego su pojedini načelnici i inspektori bili njegovi doušnici i kompanjoni u kriminalu. Kako da Kostrešević dokaže nešto šta se nije dogodilo? Pa bio bi budala kada bi tako nešto i pokušavao, a kao školovan policajac zna da je jedino moguće dokazati ono šta jeste i da je nemoguće dokazati nešto čega nema, šta ne postoji. Opet kažem: ko je jednom bio u Merkatoru zna kakvu glupost je Vasković objavio. Nikad nisam bio u Merkatoru da nisam sreo više kolega od onih starijih koje poznajem, a ove mlade pojma nemam kako izgledaju. Zato oni odlično znaju ko sam ja, a kamoli ko je Siniša Kostrešević i da od te priče ima nešto to bi se u službi masovno prepričavalo. Znam kako te stvari idu i da se sastajanje Kostreševića i Railića u Merkatoru ne bi moglo sakriti. Baš kao što i Kostreš i Dugi ne bi pomislili da se nađu na takvom mjestu, a odlično poznajem obojicu. Glupost neviđena.

      Sto se tiče navoda da Railića nisu tukli istina je da je hitna pomoć dežurala u PU Prijedor i "oporavljala" prebijene. Kod Railića su pet puta intervenisali kada je gubio svijest od silnih batina. I pokazao je koliko je čvrst jer malo njih pod takvim batinama ne bi priznalo i šta jeste i šta nije. Jedan od zaista čvrstih momaka, kog poznajem od rane mladosti i znam koliko može izdržati, rekao mi je da nije vjerovao da će preživjeti onolike batine. Više puta ga je policija gadno polomila, ali ovo je i za njega bilo nezamislivo. Pritom nije tučen ni približno kao Railić. Samo jedan je izašao iz stanice bez opaljene čvoke, ali nemam namjeru otkrivati razloge toga. U ovim dešavanjima ja "nemam stranu", nego mi ljudi naprosto pričaju šta znaju ili šta su doživjeli, tako da znam mnogo više od onoga šta objavljujem. Baš kao što ne objavljujem svoju ulogu u rasvjetljavanju ubistva kolege Bašića, koja nije od neke pretjerane važnosti, ali je ipak postojala. I nastavljam sa izgonjenjem istine i pravde povodom njegovog stradanja kako možete vidjeti na mom blogu. Znam sa kakvom "vatrom se igram", no nije mi prvi puta i znam kako se ovakve bitke vode.

      Izbriši
    6. Istina je da su njegovi doušnici , pojedinci iz redova policije inspektori i načelnici .Kao što je i istina da je on policijski doušnik koji je nameštao konkurentne dilere. Railić je prošao netaknut u PU Prijedor sem one igrarije kroz hodnik kada ga pičkaraju i "šljapaju " rukom kao po glavi i ramenima . Cijelo vrijeme je bio sa "jaranima " po kancelarijama dok su ostale ljude koji nemaju blage veze sa slučajem žandarmerija iz B.Luke prebijala . Tu je Bilbija najviše batina dobijo . Da se razumijemo , oni koji su prebijali po PU Prijedor su iz žandarmerije i SAJ B.Luka i njih je poslao Lukač da pere svoju i Ćulumovu savijest . Sve ostalo su smiješne priče .

      Izbriši
    7. Dvojica od nas sviju nisu dobili batine, Radomir Bašić zvani Veks iz Novog grada i Bokser Žilic obojica policijske špijundare jedan za Sipu a jedan za jednog prljavog inspektora iz Pd ,Dugog su vukli po hodniku i niz stepenice,zavrtali mu testise, davili vrecom za smeće itd

      Izbriši
    8. Sve nas su tukli u hodnicima a ovog cinkaroša Dugija šatro u kancelariji . Izadje inspektor šatro ljut , dernja se ovima na prijavnici zovite hitnu pomoć pao je u nesvijest a ovaj sijedi na stolici vidi se kad otvori vrata inspektor i udje unutra . Nemojte da vas laže niko , samo pogledajte slike i snimke kad su šetali ovog policijskog doušnika od policije do tužilaštva , nijednu ogrebotinu ni posijekotinu nema na licu , po hodu vidjećete da ga niko nije tukao ni po koljenima, ni bubrezima , ni ledjima a kamoli uvrtao jaja . Pogledajte na snimku da ga policija ne vodi po redovnoj proceduri presavijenog naprijed izmedju dva drota nego ga šetaju ispravljenog . Kada pogledate slike ostalih privedenih presavijenih na pola , bez pantalona i onih koje nisu dali da slikaju čovijeka kojeg uvode u stanicu sa iskrivljenom nogom kako skakuće na onoj drugoj nozi ,pametnom je sve jasno .Da ne bude zabune privedene je tukla i iživljava la se žandarmerija i SAJ iz B. Luke , u toj teškoj situaciiji kada je ubijen Bašić , imali ste sukob dvije struje drotova , koji su dijelili privedene koje čija struja i prema tome se iživljavali prema privedenima ,što znači jedne razvaljuje protivnička struja a ostale ona druga . Hitnu pomoć su zvali zbog razvaljenih momaka koji nisu mogli sami izaći iz stanice i otići do hitne a ne zbog policijskog doušnika koji je ubio Bašića a sijedeo sa "jaranima " po kancelarijama dok se vijećalo ima li volje da se taj slučaj riješi. Većina časnih momaka koji nisu imali veze sa tim slučajem ni sa dilerisanjem a razvaljeni su , rekli su nek smo i mi dobili batine ali drago nam je što je i ovaj policijsko dilerski ološ uz nas dobijo batine .Doista je dobro , što je ovaj slučaj ubijenog Bašića riješen uz Kostreševićevo zalaganje na terenu i pozitivno je kada Lukač kaže da je prikupljeno dovoljno dokaza za ubicu i nalogodavca za doživotnu kaznu , barem tu ne bi smijelo biti odstupanja od policijske etike .Negativno je ako inspektori i njihovi nadredjeni koji su saradjivali sa policijskim doušnikom Dugijem nisu još uvijek uhapšeni i ako se u PU Prijedor nastavi sve po starom .

      Izbriši
  6. BORO, jel Dodik namjestio Eleza?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Elez se sam "namjestio" kada je Dodiku uputio prijetnje za račun Nenada Nešića. Onomad kad je Nešić napustio koaliviju. I ekspresno je uhapšen i prebačen ovamo, pa da vidi kolika mu je moć da prijeti Dodiku. Ono sta Dodik nije znao jeste koliko je važno Vučiću da se kotariise Eleza jer mu se previše približio bratu, jer je trebalo razdvojiti Eleza i Hrkalovicku ako želi sačuvati Stefanovica i jos mnogo toga. Vučić je kao šahista odigrao partiju simultanku protiv mnohih i sboju guzicu izvukao i oko Jovanjice, i oko driga i oruzja, pa sve do ubistava, a kako sad stvari stoje uspio se izvući iako je bio gadno satjeran u ćošak. Sta je valjalo i Lukaču jer kad se otvori istraga protiv Stefanovica odmah je u njoj i Lukač pošto su drohu radili zajedno.

      Izbriši
    2. Kad god neko pomene Nebojšu Stefanovića, vidim da pojma o Srbiji nema. Juče ste Vulinu davali kredibilitet, govorili kako on neće s Lukačem nego eto bira Kostreševića za saradnju. A upravo je bilo obrnuto jer Lukač nije hteo s Vulinom. Pa ste onda “upadili” Lukača i Vulina. Sad Vulin ide iz Vlade, a Nebojša je još tu i vrlo je moguće da ostane. Ja razumem da mrzite Lukača, ali stvarno ste s procenama u vezi njega sve omašili. A istraga protiv Stefanovića pa hahahahahah osvestite se

      Izbriši
    3. Smiješni su mi ovi što u namiještenim komentarima, ubace po neku riječ na ekavici.Oni bi da se jebu izmedju sebe a da se kriju iza "ekavice"!!!!!Pljujete po Vučiću i Vulinu, koristite ta imena u vašim jednokratnim sukobima oko plijena i lopovluka a mrzite Srbiju , mrzite ekavicu , mrzite ono bre ...zbog kompleksa niže vrijednosti , zbog primitivizma naviknuti na manju sredinu da vi možete tu da glumite glavne baje , da vam niko ne kvari vaše policijsko dilerske kombinacije . Srbija i Vučić vam samo trebaju da pošalju novac za nerazvijene opštine ( satrte od lopovluka) da brane i sačuvaju RS .Radujete se onakvim kriminalcima poput Stefanovića koji su sa svojim jatacima iz RS radili na destabilizaciji Srbije .

      Izbriši
    4. Pardon, ja sam iz Srbije, od rodjenja pišem i pričam ekavicu. Promašili ste skroz, šta god da ste mislili.

      Izbriši
    5. Ne mislim na vas , nego na one koji po neku riječ ubace na ekavici da bi pogrešno navodili od koga dolaze komentari .

      Izbriši
    6. Nece biti ministri ni Vulin i Stefanovic...Vec umjesto njih Nikola Selakovic i Marko Djuric

      Izbriši
  7. Boro, šta se dešava sa procesom oko ubistva Davida Dragičevića, kakva je to šutnja Davora koji je najavljivao žestoku borbu sa pojedincima i institucijama u cilju rasvjetljavanja ubistva njegovog sina? Da li se čeka neka druga "kolona" političara, tužilaca, inspektora poslije izbora ili je ovaj slučaj na nivou međunarodne korupcije i mešetarenja?

    Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Davorom Dragičevićem ne bavim se javno i tako će ostati. Što se tiče istrage sve se svodi na izbor novog glavnog tužioca Tužilaštva BiH i sklanjanja Milanka Kajganića koji je nakon imenovanja za v.d. automatski prekinuo sve dotadašnje radnje. Ifet Feraget mi je rekao da je prezadovoljan kako je tužilaštvo započelo istragu, pa tako znam i šta je Kajganićeva uloga - nakon čijeg postavljenja bukvalno jedna istražna radnja nije odražena. Ukoliko Nermina Šehovića imenuju na ovu funkciju samo gledajte za koliko će se u pritvoru naći Lukač, Ilić, Ćulum, Lepir, Vrećo i još desetak bitangi. Dokazi postoje, a čovjek ima petlje doslovno primjeniti zakon. Za razliku od Kajganića kog Lukač i ostali drže na kratkom povocu i doslovno kontrolišu (ucjenjuju).

      Izbriši
  8. Daj nam piši jel ovo oko prodaje Alumine zakonito? Da li baletan lupa o podatcima i imenima kupaca?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam nikakvih informacija oko toga i samo zato ne pišem. Ja sam se Aluminom bavio kao važnom karikom krijumčarenja droga, ili onom "državnom tajnom" kada sam provalio Radončića šta je prenio Dodiku, odnosno da Alumina prodaje Iranu supstance koje mogu služiti u nuklearnom programu. O tome imate mojih podosta tekstova. Ovo oko otkupa duga i preuzimanja vlasništva čitao sam na drugim portalima kao i vi, a da prepisujem tuđe objave nemam namjeru, niti sam to ikad činio. Ja ili pišem originane objave sa informacijama i tumačenjima kakvih nema nigdje ili naprosto ne pišem. Najviše šta radim jeste da stavim direktni link na neku objavu i kažem da čitaoci tu mogu pronaći ono šta bi ih moglo zanimati. Meni je tema RŽR Ljubija mnogo zanimljivija i mnogo sam pisao o pljački Arcelormitala i lopovske bratije teškoj bar dvije milijarde maraka. Znam i sa koje pozicije je ranije nastupao Zotov i zašto je davao onakve ponude na tenderima. No, nikako da razjasnim aktuelnu situaciju i šta se uopšte dešava. Bar ne preko nivoa onoga šta čitam kod drugih i šta već cirkuliše u javnosti. No, mislim da se tu još uvijek luta u magli i trebaće vremena da se dozna istina. Primjera radi izbori će pokazati je li ovo već više puta viđena priča "čišćenja pruge" kakvih smo se nagledali. Ono šta mogu lično potvrditi jeste da su radnici Mitala bukvalno svakog dana u Ljubiji, a šta je sumnjivo ukoliko te firme nema u "dokapitalizaciji". Moja intuicija kaže da je ovo mnogo prije nova muljaža Mitala i lokalnih bandita, nego Zotova i te "kofer-mašna" firme, a ako bude utemeljena tek ćemo se pokositi pošto taj kriminal objelodanjujem godinama.

      Izbriši
  9. Vidis kako ti Boro potezez zubate reci na necije dete, govoreci da je narkoman narkomanija je bolest pa se tome ne treba ni ismijavati a ni petljati takve osobe u neke ozbiljne teme jer bolest je bolest a ovisnost je itekako bolest. A tvoj sin kad je sletijo sa puta zarad neprilagodjenja brzine stanju na putu tad si pistao ko pistaljka ko god ga spomene. Vaskovic isto kao i ti pise sta on smatra da treba iskreno citam i tvoj i njegov blog za razliku od tebe nisam jos primjetijo da on tebe proziva ? A to sto ti pricas "Kostres" postenjacina i ideal pa dobro krenimo od toga ko ga je postavijo tu gdje jest ?! Mile Dodik a taj isti dodik je sahranijo Republiku Srpsku i otjerao preko 500.000 ljudi iz nje sve sa porodicama zato cuti i ne hvali bagru jer i tebe su popisali pa posrali pa ti sad tako uneredjen tumaras kroz zivot i patis se kao i taj ostatak naroda koi je ta bagra i usrala i popisala. Znam te licno moj sud o tebi skroman covjek i izgledom i ponasanjem radio si u tom mupu crnom vjerovatno posteno inace te nebi pakovali po ludari da te usutkaju zato cuti i pusti kraju, lukac odlazi drugi "lukac" , kostres se bori za tu nadmoc i savrseno iz zaboli mudo za postenjem i ti to vrlo dobro znas al ajde tjesi se i ugoni narod u laz. Jer da je taj kostres postenjacina i elijot nes radenko basic bi bio ziv. Sam si pisao da im je za dugog davao ukaze da se radi o opasnom kriminalcu i sta uradi taj tvoj kostres ? Polomi i izbatina stotinjak budala i sta bi osim toga, bi to da djeca od basica ostase sirocad i bez oceve plate i sta oni imaju od prdjenja PREVRNUCEMO SVAKI KAMEN sta druze Boro ima basicevo dete od tih supljih prica i od toga sto su neke gegule dobile po rebrima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je l taj Kostres kriv sto je Basic bio blentav bog da mu dusu prosti? Lizao se sa svima, od Sretoje pa nadalje,svi ga spominjali 2 sana i nakon toga niko nista. A Basic je vjerovao svojim kriminalizovanim kolegama i to ga je kostalo zivota, a ne neki Kostresevic.

      Izbriši
    2. Boro, posto vidim pises opet anonimno ? Od kad ispade blentav neko ko radi posteno a u kulturnim zemljama npr kao u japanu ubiju premijera Direktor policije podnese ostavku a kod nas kostresi i lukaci kazu koju rec i svi na pozicijama kao i do sada. A ako ces posteno ubiti nacelnika policije bilo kog mesta je ogroman propust samog vrha mupa jer basic nije poginuo od udara goroma vec od planiranog zlocina koji mup rs nije bio u stanju da spreci na celu sa kostresima i lukacima a to sto ti sad svaljujes na ptasinare ili inspektore ah boze moj oni rade sto im je pusteno vidis kako u srbiji dobiju zatvor i otkaz pa su onda probuseni kurtončići

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)