O korupciji, nepotizmu i vibratorima u UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA Republike Srpske (EKSPLICITNI FOTO)

Na konkretnom primjeru korupcije i nepotizma u MUP-u, sve sa imenima i radnjama aktera nezakonitog zapošljavanja, otvaramo temu unutrašnje i spoljne kontrole rada policije. Primjera radi, kako je vibrator postao sredstvo rada "unutrašnjih poslova". 


borislav radovanovic blog

Pokušavam zamisliti reakcije mojih davnašnjih komandira ili načelnika na ideju da im za tehničkog sekretara dovedu radnicu kladionice. Kada bi znali da je takvo zaposlenje plaćeno 5000 KM i kakav nepotizam stoji iza istog vjerujte da bi neko dobio ozbiljne batine. Ili u najblažoj varijanti momentalno bio uhapšen!

Znate, tehnički sekretar je najbliži saradnik rukovodioca organizacione jedinice i tu su oduvijek postavljani dokazano sposobni i provjereni službenici, odnosno službenice sa bar desetak godina iskustva u MUP-u, nakon čega po pravilu na datom radnom mjestu ostaju do penzionisanja. Svako odstupanje od takvih matrica povlačilo je sumnje u kredibilitet rukovodioca. Zato je bilo uobičajeno da se komandiri ili načelnici usljed napredovanja ili preraspoređivanja mijenjaju, ali tehnički sekretari - NIKAD.

Današnjim "kadrovima" poput Bojana Milankovića, komandira Policijske stanice Kozarska Dubica, prihvatljivo je da radnicu kladionice zaposle kao tehničkog sekretara obzirom da on mnogo više vremena provodi po lokalnim kladionicama negoli na radnom mjestu. Retard kakav jeste Milanković je najmanje bitan akter ove skandalozne priče i valja nam se fokusirati na bitange koje su donosile odluke.

Na upražnjeno radno mjesto tehničkog sekretara prva reaguje Ranka Vlajnić, šefica odsjeka upravno-pravnih poslova PS Koz. Dubica, sa idejom da svojoj kumi osigura "državni posao" umjesto kladionice u kojoj radi. Ova "pravnica", inače decenijama ogrezla u kriminalu zbog kog smo je i hapsili i otpuštali iz MUP-a, obraća se svom novom kriminalnom mentoru - načelniku PU Prijedor Sretoji Vujanoviću.

Vlajnićeva i Vujanović, uobzirivši njihove brojne kriminalne poslove, usaglašavaju se da je 5000 maraka sasvim dovoljan mito za "zbrinjavanje" kume iz kladionice u MUP-u. Istovremeno zaključuju da za jedan takav poduhvat treba osigurati političku podršku. Zbog toga kontaktiraju Slobodana Borojevića, poznatog dubičkog SNSD-ovog spletkaroša koji kontroliše lokalna lovišta.

Borojević se zbližio sa ministrom Draganom Lukačem kom omogućava krivolov po dubičkim lovištima. Ministar Lukač zbog svima znanih okolnosti sve više se suzdržava od ubijanja ljudi, pa patološke porive za ubijanjem "hrani" lovom divljih životinja. Zna se to po malenoj Kozarskoj Dubici gdje ministar često gostuje i tamani divljač, pa nije bilo problematično organizovati sastanak Lukača, Vujanovića i Borojevića.

Nakon njihovog dogovora ministar Lukač donosi rješenje i "kuma iz kladionice" dobija zaposlenje u PS Kozarska Dubica na radnom mjestu tehničkog sekretara. Koliko je takvo zapošljavanje zakonski utemeljeno pokazuje to što je ministar prvo donio rješenje na određeno vrijeme (tri mjeseca), pa će isto produžavati do sticanja mogućnosti zaposlenja na neodređeno vrijeme. 

Ovaj primjer korupcije sa mitom od 5000 maraka i primarno POLITIČKOG NEPOTIZMA naoko djeluje bezazleno i nešto na šta smo već svikli. Problem je što policajci koje narod plaća da sprovode zakon na ovakve nezakonitosti svojih nadređenih različito reaguju. 

Kada su u pitanju pošteni i odgovorni policajci poslije ovakvih primjera teško da će izvršavati naredbe komandira Milankovića i načelnika Vujanovića. Ovakvi negativni primjeri u pravilu kod profesionalaca produkuju bunt i otklon prema službi i poslu. Konkretno: rukovodioci traže rezultate rada, a policajcima se gadi kažnjavati narod samo radi stvaranja privida nekakvog rada.

Mnogo gore je u domenu kriminalizovanih struktura policije. Ovakvim primjerima samo ih "naoružavamo" od odbrani sopstvenih kriminalnih radnji. Kada ih neko upita za njihovo ponašanje odgovaraju protivpitanjima ponašanja njihovih pretpostavljenih (komandira, načelnika, ministra). I ko će ih u takvim unutrašnjim odnosima kažnjavati? Sa kojih pozicija "autoriteta"?!

Moji redovni čitaoci znaju šta godinama pišem o prozvanim "kadrovima" MUP-a i da ovu priču mogu nadograditi beskrajnim nabrajanjem drugih primjera kriminala, korupcije i nepotizma, pa sve do ličnih motiva bavljenja navedenim bitangama. No, ovde je poenta da objavom pokažem kako od moje malenkosti ne mogu sakriti bukvalno ništa - od "sitnih" muljaža do sprega sa organizovanim kriminalom. Pa sve do nemorala po kom su nadaleko poznati.


borislav radovanovic blog


Gornja fotografija sadrži dva kadra video snimka samozadovoljavanja vibratorom koji je "glavna inspektorica" Dijana Petković poslala svom LJUBAVNIKU ministru Lukaču, šta sam detaljnije obradio tekstom Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra. Koliko je poznato Dijana Petković radi na poslovima unutrašnje kontrole u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS. Petkovićeva i njena kuma Irena Joldžić promovišu Lukačeve lovačke vještine - do lova na ajkule, kako smo vidjeli na urnebesnom klipu sa društvenih mreža.

Eto nas već na vezi sa dubičkim lovištima i zapošljavanjem "kume iz kladionice", ali to nije poenta. Ključno je pitanje "kredibiliteta" Dijane Petković da istražuje nezakonitosti drugih zaposlenih u MUP-u kao inspektora unutrašnje kontrole ili koju dužnost već obavlja u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu. Sa vibratorom kao "sredstvom rada" kojim najbolje barata?!

Poenta je i na aktuelnom hapšenju njenog pretpostavljenog Nedeljka Lubure, zamjenika načelnika Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu, zbog MEĐUNARODNOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA. Ovu temu tek sam "načeo" tekstom KOSTREŠEVIĆ NOKAUTIRAO LUKAČA: Uhapšeni Lubura pod budnim okom ministra štitio "integritet" organizovanog kriminala objašnjenjem težine ovog skandala u domenu unutrašnje organizacije i sistematizacije MUP-a.

Esenciju teksta svodim na pitanje: ko treba istražiti korupciju i nepotizam u slučaju zapošljavanja "kume iz kladionice" sa početka teksta? Zakonski odgovor glasi "specijalizovana služba ministra" čiji zamjenik načelnika je uhapšen i procesuiran zbog organizovanog kriminala. I čija "glavna inspektorka" svoje snimke samozadovoljavanja vibratorom šalje svom ljubavniku - ministru Draganu Lukaču. 

Možda trebam objaviti sijaset skandaloznih akata Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu po mojim prijavama?  Ili prijava na kakve nikad nisam dobio odgovore iako su zakonski obavezni?! Dok nisam utvrdio besmislenost takvog obraćanja, baš kao i hiljade drugih građana razočaranih sektorom unutrašnje kontrole. Narodu dobro znan problem.

Znači, u sektoru "zaštite integriteta" MUP-a vidimo prevoženje narko dilera službenim vozilima iz Slovenije od strane "generalnog inspektora policije", pa snimke trljanja vibratorom genitalija ili samozadovoljavanja od strane "glavnog inspektora", te progon novinara koji istražuju kriminalno bogaćenje ministra. O kakvom "integritetu" MUP-a onda možemo govoriti? O kakvoj "zakonitosti u radu"?!

Nekada sam u ovakvim prilikama kazivao kako dolaze izbori i time prilika narodu da "mijenja" ovakve strukturalne probleme. Elem, nedavna sjednica Narodne skupštine na temi Izvještaja rada MUP-a za 2021. godinu pokazala je besmislenost sličnih apela. Jedina zamjerka koju su "opozicionari" uputili ministru Lukaču ticala se previše radara i ograničenja brzine na putevima. Kada bi ih poslanički imunitet štitio od saobraćajnih prekršaja odnarođeni deputati ne bi imali primjedbi na dešavanja u UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA Republike Srpske. 

Pojedini poslanici čak su od ministra Lukača tražili odgovore na pisanja pojedinih idiota o kriminalizaciji direktora policije Siniše Kostreševića. Od kako je Kostrešević preuzeo dužnost učestala su hapšenja inspektora zbog organizovanog kriminala, uzimanja mita i sličnih kriminalnih radnji. Sad vidimo da to nije više samo u kategoriji policije Republike Srpske, nego i Obavještajno bezbjednosne agencije BiH, Državne granične policije ili Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Sa "kapitalcima" u kabinetima ministara poput Bojana Cvijetića ili Nedeljka Lubure!

Ključni problem direktora Kostreševića leži u vrlo malenom broju operativaca sposobnih i dovoljno hrabrih za ovakve istrage, a namnožilo se bitangi ogrezlih u organizovanom kriminalu koje valja pozatvarati. Na sve to nema ingerencija nad Službom za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu koja bi mu trebala biti "udarna pesnica", umjesto ovoga čemu svjedočimo preko Lubure ili Petkovićeve. Stotinu puta ću ponoviti da je ministar ovu službu sebi prepotčinio i smisao "unutrašnjih poslova" pretočio u dijametralno suprotnu pojavu. Nije čudno što mu "glavne inspektorice" šalju snimke sa vibratorima!

Prebrodili bi mi ovakve probleme kada bi imali društvene subjekte spremne na traženje odgovornosti ministra. Pritom ne mislim na one koji su se 2018. godine "prislonili" uz narod koji je tražio Lukačevu odgovornost, pa na tome osvojili glasove i mandate - da bi se potonje sa njim uortačili u "traženju promjena". Kojima je ograničenje brzine na putevima jedini bezbjednosni "problem", kako pokazuju u svojim poslaničkim govorancijama. Zato više ne pominjem predstojeće izbore i takav oblik društvenih promjena. Ponajmanje u domenu "unutrašnjih poslova" kojima je umjesto pendreka sredstvo rada postao vibrator.

Sve u svemu ispunio sam obim teksta karakterističan za blog, podijelio svoja razmišljanja, a sad čekam reagovanja čitalaca u prostoru za komentare. Nakon jednog perioda problema sad vodimo (bar meni) zanimljive rasprave i dijalog uopšte, čime je blog "zaokružen" u obliku onoga šta sam želio prilikom njegovog razvoja. Zato pišite šta mislite ili šta vas tišti, pa sve do kandidovanja nekih drugih tema kakva sve češće uočavam i šta mi je posebno drago. 

Nastaviće se... 





Primjedbe

  1. Boro, moze malo više detalja o Orićevom švercu sa Lukačem i Nešom slinom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukucaj na pretraživaču "Višković narko mazga Nasera Orica" i izbacice više mojih tekstova na tu temu, ali i kako je Dodik doznao sta mu rade "saradnici"

      Izbriši
  2. RASPUCHIN : Поново си на свом терену и одмах један добар текст. Не кажем да се не требаш бавити другим стварима али много тога је магловито у нашој прошлости да би се нешто са сигурношћу могло написати. Дешавало се много тога “испод радара” да чак и неки директни учесници нису били свјесни шта их је снашло.
    Да , поновићу 1001. пут : Годинама је на сцени сукоб две струје , бивших Брозових служби и службеника тих служби , унутар полиције. Богатство министра је свима видљиво а до истога није могао доћи само од плате па да је био министар и стотину година. Е сад' … , могу ти вјеровати на ријеч када се заклињеш у Кострешевићево поштење али сам такве природе , чак више искуства , да не вјерујем никоме. Није никакав доказ то што “FBI” и “Europol” сарађују са Кострешевићем. Сарађивале су разне западне службе и са садашњим министром. Они то раде по потреби и из властитих интереса. Ово је чак и дио одговора на питање о Насеру Орићу. То је одговор и на вјечито питање које постављају забринути медији као и закључак у њиховим прилозима а који гласи : “... и за овај злочин над СРБским народом нико није одговарао”. Колико још треба народу да схвати да смо ми монета за поткусуривање и позиције и опозиције као што и Борислав закључује у свом тексту?
    Избори? Да. Мислим да би требало изаћи и гласати. За режим гласати не могу. Надам се да је опозицији јасно (не би требало да су баш толики морони) да ће падом овог режима свака сљедећа власт много лакше пасти? Молио бих опозицију да не омаловажава овај народ и прича нам бајке јер нисмо идиоти а њихова једина срећа је што имају оваквог противника. Да се , којим случајем , појави нека нова политичка опција и они и режим би нестали са сцене. Сваки пут када помисле да нам продају причу о способним кадровима нека се сјете да сви ти њихови “способни” нису били у стању већ 16 година срушити овај накарадни режим.
    И на крају , занимљив је текст Васковића о момку који брине о тјелу наше предсједнице па ме занима ко поставља те “тјелохранитеље”?
    Не написах ли недавно да ће до избора еруптирати “КАКАтау” и избацити гомилу фекалија у небо? Купујте народе кишобране јер је гравитација сурова.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi, od 2015. do 2018. tone droge prevezene su iz Srbije u BiH i dalje ka Evropi. Američka DEA je najviše istraživala te tokove ali sa balkanskim službama niko nije sarađivao jer su znali sta rade Lukač, Stefanović, Mektić i slicni. Trk dolaskom Kostreša uspostavlja se saradnja i vidimo rezultate. Ja sam godinama ukazivao na taj problem i čak ukazivao na Stefanovića i kako je Vučić iza svega sta ovaj radi, pa do toga kada su saznali za istragu DEA kako je Vučić sjekao veze prema sebi. Mnogo gadna priča, a najgore je kada gledam kako Vučić svr odreda pravi budalama, a jednu po jednu istragu je temeljito razvaljivao. Zato mora balansirati vlafu i paziti koliko proamerickih ministara mora postabiti. Sve to je providno kao staklo, ali narof nevjerovatno glup i sve guta.

      Izbriši
    2. RASPUCHIN : Бориславе , елегантно си избјегао дати одговор на једноставно питање а које гласи : " Ко поставља "тјелохранитеље" предсједнице?". Живо ме занима а нисам упућен у организацију МУП-а РС.

      Izbriši
    3. Ne znam šta je Vasković pisao, ali odgovor je jednostavan. U MUP-u djeluje Uprava za obezbjeđenje ličnosti i objekata sa načelnikom Borislavom Šarićem na čelu. Sve funkcionere i štićene objekte vrše policijski službenici koji su rješenjima raspoređeni u toj upravi. Sve se radi po uredbi o kojoj sam nedavno pisao vezano za snimanje kuće ministra Lukača i istom su definisane kategorije ličnosti koje se posebno štite poput Predsjednika RS. Znači, u Srpskoj je to poprilično jednostavno i funkcionalno uređeno i eto ne mogu se sjetiti kada je bio posljedni incident ili problem na tom planu. Možda kada je Šarić sa policijom upao u skupštinu i opoziciji onemogućio ulazak u salu, a predsjednik skupštine je nakon toga predložio glasanje o udaljenju sa sjednice opozicionih poslanika, o čemu sam baš detaljno pisao. Opet kažem ne znam šta je Vasković pisao jer ne čitam njegove tekstove preko onoga šta mi drugi ukažu, a to je obično par rečenica.

      Izbriši
    4. RASPUCHIN : Ако сам добро схватио тај Шарић је одговоран директору полиције а из његовог поступка према опозицији се види да има тенденцију золупотребе службеног положаја?
      Превише је ово за Р. Српску и овакав однос ће нас , веома могуће и веома брзо , коштати нестанка исте. Сувише је ту личног интереса и разних комбинација политике , полиције , судства , институција и криминала свих облика и појава
      Твој лични анимозитет према Васковићу је твоја лична ствар али ако за себе тврдиш да све ово радиш због интереса народа и Р. Српске онда је нелогично да избјегаваш тему “тјелохранитеља” и његовог раскошног живота као и скупоцјеног BMW-а? Такав аутомобил си , од своје плате , не може приуштити нити предсједница а посебно не један полицајац из обезбјеђења исте. Дакле , новац за тај луксуз иде из џепа овог народа и народ плаћа “храњење тјела”. А многа тјела се “хране” на рачун ове сиротиње.
      Твој “блог” , пиши шта хоћеш , одговарај како год желиш али код многих можеш потпуно срозати свој углед који се почео нарушавати. Можда директор не може , “у интересу истраге” (гомила је таквих “истрага” довела до “застаре”) , хапсити инспекторе по Приједору али може смјенити Шарића и “тјелохранитеља” па и повести истрагу о извору новца. Бар је овај случај чист и без много учесника.

      Izbriši
    5. RE Raspuchin: Tvoja razmišljanja jesu logična, ali su istovremeno i laička. Načelnika Šarića imenovao je ministar Lukač i samo on ima moć smijeniti ga, baš kao i sve načelnike uprava. Lukač je tokom dva mandata gotovo udvostručio broj policijskih uprava čije načelnike on postavlja, a dominantno kako bi jačao svoju moć unutar policije. Direktor policije ne može smijeniti Šarića i druge iako na tome insistira od momenta preuzimanja funkcije. Ono šta Kostrešević radi, a čime koristi jedino zakonsko sredstvo koje ima na raspolaganju, jeste odbijanje davanja saglasnosti za "kadrove" koje Lukač želi postaviti umjesto ovih koji su teško kompromitovani. Zato niti jedan načelnik policijske uprave nije promjenjen od kad je Kostrešević preuzeo dužnost, jer Kostreš ne da saglasnost za nove načelnike koje Lukač izabere (i koji su lojalni njemu). Sa druge strane Kostreš forsira izmjenu zakona i da direktor policije imenuje načelnike policijskih uprava šta i jeste ispravno zbog smanjenja uticaja politike na rad policije. Mnogo je to komplikovana materija, no ključno je da političari čuvaju svoj uticaj na rad policije i zato vlada i skupština održavaju zakonske odredbe koje su proizvele katastrofalnu situaciju i to ne samo u policiji, nego i u drugim institucijama. Primjera radi po nekadašnoj teritorijalnoj organizaciji Centara javne bezbjednosti vršena je i organizacija okružnih sudova, a svako sjedište CJB i okružnog suda imalo je i zatvor. I mnoga tijela regionalne uprave slijedila su ovaj princip. Lukač je na tom planu napravio haos koji se odrazio na pravosuđe, pa je primjera radi Prijedor dobio okružni sud, ali nije zatvor. Neki drugi gradovi dobili su Policijske uprave kao pandane CJB, ali nemaju okružnih sudova i ostalih institucija kakve bi trebale imati po principima koji su poštovani prije Lukača. I jednim dijelom Radislava Jovičića, inače još jednog idiota na poziciji ministra koji pojma nema o osnovnim principima organizacije sistema bezbjednosti.

      Što se tiče tog policajca u pratnji Cvijanovićke ne znam o kome je riječ i čime se bavi pored policijskog posla, a nemam običaj pisati o stvarima koje nisam detaljno istražio. To da "prepisujem" šta je objavilo na stotine elektronskih medija, a samo zato jer je to atraktivna "dnevna tema", meni ne priliči. Ili treba da napišem kako je za takve slučajeve nadležna Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu čiji načelnik Lubura (bivši zet ministra) je uhapšen zbog organizovanog kriminala? Ili ova Petkovićka čiju sam fotku objavio? Ako sam ukazao da direktor policije nema ingerencija nad tom službom onda je lako zaključiti i da on nije subjekat primarnog postupanja u vezi ovog policajca. Ima taj policajac i svog načelnika Šarića i službu koja treba provesti unutrašnju istragu mogućnosti protivpravnog bogaćenja, a šta je potčinjeno ministru, kako sam to objasnio tekstom.

      Izbriši
    6. RASPUCHIN : Написао сам , у коментару горе : “Живо ме занима а нисам упућен у организацију МУП-а РС.” и наравно да из тога произилази да сам , по питању уређења МУП-а РС , лаик.
      Друга је ствар што је такво уређење , како и сам признајеш , нелогично и наравно да је збуњујуће за нас који логички расуђујемо. Није то баш “нуклеарна физика” да се не би дало схватити како тврдиш.
      Пишеш о политичком утицају у полицији , као и о утицају криминалаца на исту , али из те приче извлачиш директора? Чињеница је да истог не познам и немам појма колико је стручан и какав је човјек? Можда је све оно што тврдиш тачно али не можеш никога убједити да он није дошао на то мјесто без пресудног политичког утицаја.
      Што се тиче “тјелохранитеља”? Тек ту врдаш у одговору и кажеш :
      “... ne znam o kome je riječ i čime se bavi pored policijskog posla ...”
      Оно чиме се бави поред “полицијског посла” и јесте битно јер се може бавити само :
      1. “додатним радом” , наравно легалним , а исти би МОРАО пријавити бар пореској управи
      2. нелегалним пословима који се каректеришу као криминал
      Без обзира чиме се бави то би неко морао бар провјерити ако не и истражити. Ако не његов шеф онда бар твоје колеге.
      У осталом и да се не лажемо јер и ја , као лаик , а посебно ти знамо одлично да је посао који он тренутно обавља такав да не дозвољава било какав легални “додатни рад”. И није то “дневна тема” која теби “не приличи” , Бориславе , јер се у то “храњење тјела” улаже огроман новац отет од народа и нас бораца.

      Izbriši
  3. Boro daj nam link gdje možemo pogledati taj video???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema nigdje okačen, no ja svakom ko preko mesindzera ili drugih kanala zatraži šaljem odmah. Neka narod gleda koga plaća da sprovodi zakon

      Izbriši
    2. Stavi ga na xhamster ili redtube.

      Izbriši
  4. Ladno Lukač da tuži za povredu ugleda i časti, onakvu da mu prišijete da mu je ljubavnica? Pih, moralo je bolje ovo. Tanko, slabo, jedno veliko ništa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa tuzio je vec Boru kako sam vidio i tuzilastvo to odbacilo. Tog Lukaca vise niko ni ne benda. Propo ko zeton

      Izbriši
    2. Ako me nije tužio za par stotina ranijih tekstova teško da ce za ovaj. I kad nekog tužiš valja dobiti parnicu, a tu dolazi do izražaja što sam ja doista studirao i mnogo uvioy, za razliku od njega koji je šetao oko fakulteta. Nr pomaže tu advokat ukoliko mu klijent na glavi ima previše putera. I ko kaže da nemam dokaz da je ova flundra snimak poslala Lukaču?

      Izbriši
    3. Ovo je bilo ironično. Tvrdim da nije slala njemu. Vazda se priča o njegovom neviđenom kriminalu, a piše se o nekakvoj sekretarici za koju verovatno ni ne zna da postoji. Nije MUP takav kakav tvrdite da jeste zbog neke sekretarice. Nedopustivo takvo zapošljavanje, ali ne i presudno. Jadan naivni Kostrešević, on bi eto MUP doveo u red, ali Lukač mu ne da. Stvarno smešno i ima ljudi koji veruju u to.

      Izbriši
    4. Bravo Sinisa, hapsi se neko svaki dan a to je tvoja zasluga i tvoje veze sa fbi i europol

      Izbriši
    5. RE: U tekstu sam naveo da su oko zaposljenja ove sekretarice sastali se ministar, nacelnik policijske uprave i ovaj Borković. Nemam obicaj navoditi nazive ugostiteljskih objekata, ali znam i gdje su se sastali. I kakvo rješenje je potpisao. To što vi obožavate Lukača je vaša impresija, ali da je nezakonito zaposlio ovu osobu to bar možemo lako dokazati ulplikp me, kako to neko predlaže, tuži. Ili da nam radr skupštinski odboti koji bi takve stvari trebali kontrolisati. Pošto za njega nema zakona onda se na mom blogu pojave eksplicitne slike, nešto sta nnikad nisam činio, ali valja ljudima i slikom pokazati koga je Lukač postavio da kontroliše zakonitost u radu. Jednako kao i bivseg zeta koji ke najvjerovatnije po njegovom nalogu išao u Sloveniju. No to će već istraga razjašnjavati.

      Izbriši
    6. Čekajte, kakve veze on ima s njenim eksllicitnim slikama? Ili imate dokaz da je direktno njemu slala? Pogubili ste se, ajmo ispočetka. Vi tvrdite da je njemu slala, ja tvrdim da nije. Kao što tvrdim da sekretsrice ne mogu da razore MUP. Oko tužbe sam bila ironična, kontam da inteligentni ljudi kapiraju ironiju.

      Izbriši
    7. Ako vi tvrdite da nije slaka snimak Lukaču, onda možda ima drugog ljubavnika za kog Lukač ne zna, pa je njemu slala. Inteligentne osobe mogu shvatiti da se sprdam, a one upućene znaju koja bezbjednosna agencija u BiH ima opremu za presretanje komunikacije i takvih sadržaja. Pa sve do njihovih zloupotreba u političke svrhe. Druga opcija jeste da su Petkovićka i Joldžićka po partijskom zadatku izvele kompletnu operaciju sa oba snimka jer su se pojavili u istom danu, a šta sam objasnio tekstom na tu temu.

      Izbriši
    8. Inteligentni ljudi imaju smisla za humor koji prepoznaju i manje inteligentni ljudi. Tvrdim, a ministar policije ne treba da zaviruje u tuđe krevete ni da vrši istragu imaju li zaposleni ljubavnike sve dok to ne utiče na posao. Javnost nema predstavu kome je slala, još manje radi li taj u policiji ili ne. Javnost “zna” ono što mu se servira a Vi ste ovim tekstom servirali da je slala upravo Lukaču jer Vam se tako sviđa. Sutra će da Vam se sviđa da su ga time unutar SNSD nokautirali i eto teksta. Poenta je da ste nedosledni, nijednu tezu niste isterali do kraja, sem netrpeljivosti prema Lukaču i simpatija prema Kostreševiću i Đajiću. Samo da u tome istrajete ;)

      Izbriši
  5. Poštovani Gospodine Boro, interesuje me zašto Gospodin Kostrešević kojeg toliko hvalite, još nije pohapsio Davidove ubice i time riješio velik dio problema u MUP u?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam objašnjavao u više desetina tekstova i to vrlo detaljno. No, ključno je što policija nakon 24 sata uhapšene mora predati tužilaštvu, a to je značilo Vreći i Lepiru. Oni bi ih naprosto pustili na slobodu, jer da su htjeli tražiti određivanje pritvora od prvod dana imali su osnova za to. No, stotinu dana Lepir i Vrećo su predmet tretirali kao "zades bez elemenata krivičnog djela" i tako pokazivali da je besmisleno nekog hapsiti i sprovoditi im. Pritom su sistematski uništavali ili procesno kompromitovali dokaze, pa je bilo iracionalno dostaviti im kakav novi dokaz - da i njega unište. Ništa se nije promjenilo od kako je Milanko Kajganić preuzeo Tužilaštvo BiH i nastavio sa dotadašnjom praksom opstrukcija istrage. Drugo, zašto Dodik nije 2018. godine smijenio Lukača i time ga spriječio u opstrukciji istrage nije pitanje za Kostreševića, nego za kompletno društvo. Umjesto smjene Dodik je Lukaču dao još jedan mandat i danas smo tu gdje jesmo, a ono šta mene posebno boli i šta sam apostrofirao u tekstu - oni koji su na tražnju Lukačeve smjene dobili glasove i mandate danas su se sa njim uortačili. To je najbolje pokazala sjednica skupštine koju problematizujem tekstom. Kažete da hvalim Kostreševića, a ja postavljam pitanje: zaslužuje li čovjek pohvale? Od kako je preuzeo funkciju u zaista nemogućim prilikama pronađeno je više droge i pohapšeno više krupnih narko dilera i njihovih saradnika u institucijama VIŠE NEGO U TRI DECENIJE UNAZAD. Vidimo da hapsi i pripadnike državnih policijskih agencija dok Darko Ćulum i SIPA "spavaju zimskim snom", no Ćuluma niko ne proziva. Darko Ilić i Nedeljko Lubura bili su dva ključna Ćulumova saradnika još dok su se krupnim kriminalom bavili u tadašnjem CJB Banja Luka, a Lukač je tu istu bandu samo unaprijedio kroz funkcije i moć radi preuzimanja kontrole nad strukturama organizovanog kriminala. Sa druge strane posmjenjivao je ili otjerao iz službe sve Kostreševićeve ljude koji su dotad suzbijali organizovani kriminal - počevši od mene. Na kraju je Kostreševića, Jevđenića i druge ozbiljne profesionalce sveo na "savjetnike" i totalno ih onemogućio da rade ono u čemu su dokazano dobri. Danas to vidimo kao nikad od nastanka Srpske. Znači, da Kostrešević ima Dodikovu pomoć i podršku, kao što nema, zamislite šta bi tek imali u praksi. Morali bi hitno graditi bar dva nova velika zatvora. Znam, sad slijedi logično pitanje: zašto ovo ne pišem u tekstovima? Odgovor je vrlo prost: u bar dvije stotine tekstova sve sam objasnio, pa do Dodikove direktne upletenosti u ubistvo Davida Dragičevića. Time sam porodicu i sebe više puta izložio teškim opasnostima da bih na kraju doživio da mi bitange kojima sam ja donio glasove i mandate rade ono šta sam opisivao, a sve nakon što su se udružili sa Lukačem. Pa do toga da plaćaju lokalne idiote da mi fizički nasrću na djecu. Znači, koga zanima šta mislim o Dodiku ima na stotine mojih tekstova i može doznati sve šta želi. Sad imam potrebu "ostaviti dokaza" šta mislim o bitangama koje su PREVARILE i mene i narod da bi se JOŠ PROŠLE GODINE uortačile sa Lukačem. Sad smo došli do toga da se i sa Dodikom udružuju "protiv Dodika", a šta ćete shvatiti nakon izbora.

      Izbriši
    2. Hvala, sretno...

      Izbriši
  6. A sta je sa hapsenjem narko inspektora u Prijedoru

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa od tog nece biti ,previše ih je, ne bi imao ko da radi

      Izbriši
    2. Od Lukačevog povratka iz Izraela objavio sam kako ministar štiti svoje inspektore i to povezao sa onim obećanjem o istrazi prostitucije u Prijedoru. Sa objašnjenjem da je Dugi Railić suvlasnik tog kafića u kom se prostitucija organizuje. Kao što sam ranije objavio sliku Lukača i policajca oca od djevojke koja organizuje prostituciju. Znači, više načelnika i inspektora prijedorske policije vođeno je na poligrafska ispitivanja, saslušavani su više puta, pod kontinuiranom su kriminalističkom obradom i iz toga se vidi da tim koji istražuje ubistvo Radenka Bašića pokušava pribaviti dokaze kriminala svojih "kolega". I pritiskaju ih maksimalno moguće u datim prilikama. Međutim, kako se i u ovom tekstu problematituje, Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu nije im od nikakve koristi. Kroz pokretanje unutrašnjih i disciplinskih postupaka mogli bi značajno pomoći formalnoj istrazi i cilju da nekog "slome" do priznanja i odavanja kriminala, odnosno da se bar kroz disciplinske postupke pojedinci suspenduju ili istjeraju iz policije. Taj zadatak formalno su trebali raditi Nedeljko Lubura, Dijana Petković i slični, a čime se oni doista bave vidimo iz aktuelnih afera. Kako kažem u tekstu Kostrešević nema ingerencija nad ovom Službom, nego je direktno počinjena Lukaču i tu smo gdje jesmo. Znam da je Kostrešević zbog sastajanja sa Dugim smijenio jednog rukovodioca, to što je u njegovoj nadležnosti, dok je prije ubistva pojedine narko inspektore sklonio sa tih radnih mjesta, no tu se postavljaju dva problema. Prvi, morate kriti dokaze i saznanja važna za istragu i ne smijete ih odavati za potrebe kojkakvih premještaja ili disciplinskih postupaka. Zna se šta je prioritet. Drugi, sve su to iskusni mangupi, i u policiji i u kriminalu, spremni na sve, kakvi traže poseban pristup. I kako saznajem nije im lako, nego su pod velikim pritiskom upravo zbog tih stalnih poligrafisanja, saslušanja, pozivanja na razgovore i šta im već rade ovi iz Banjaluke. Pouzdano znam da operativci koji rade istragu ubistva načelnika Bašića temeljito "češljaju" svoje prijedorske kolege, a to što je njih premalo i što rade u teškim uslovima, što nemaju nikakve pomoći Lukačeve "Službe za zaštitu integriteta organizovanog kriminala", više je stvar politike, negoli policije. Konkretno: mogao je Dodik zatražiti Lukačevu ostavku ili smenu već povodom samog ubistva nečelnika Bašića, čito radi prihvatanja odgovornosti sistema što se takav zločin uopšte dogodio, ali naprosto nije. Baš kao što nije potegao smjenu Darka Ćuluma sa pozicije direktora SIPA iako je preko tri mjeseca krio informaciju o pripremanju likvidacije. Šta mi od Kostreševića i njegove šačice "entuzijasta" možemo tražiti u takvim okolnostima? Baš kao i u slučaju Davida Dragičevića, gdje sam i nebrojeno tekstova objasnio da to nije problem policije, nego tužilaštva i političkih tijela.

      Izbriši
    3. Boro, zamolio bih Vas da date jednu Vašu analizu i pogled na političku scenu u Srbiji, konkretno na politički put Aleksandra Vučića, od uzornog Šešeljevog radikala, pa sve do lidera na brdovitom Balkanu. Kako se sve to dogodilo da on od ljutog nacionaliste postane politička ličnost koja je prihvatljiva i za Zapad, i za Istok? Da li, po Vašem mišljenju, politika koji vodi Vučić politika koja obećava srpskom narodu opstanak i prosperitet na ovim prostorima, da li će On biti novi "Ujedinitelj" srpskih zemalja ili ćemo se, svi, zajedno skupiti ispod jedne šljive?
      I, na kraju, da li je Kosovo završena priča za Srbiju, s obzirom na to da se Republika Srpska uveliko prikazuje i predstavlja kao kompenzacija za Kosovo? Jer, moje mišljenje je da Srpska, ovakva kakva je bez energije, zanosa i poleta, finansija i privatizovana može samo pod okriljem Srbije da osnaži opstane.
      Hvala.

      Izbriši
    4. Naravno da obećava ako gledaš Pink.

      Izbriši
    5. Volio bih odgovoriti na pitanja, ali zaista je prevelika materija. No, postoji jedno nepisano pravilo koje je prisutno kod srpskih lidera još od MIloševića do danas. Odreda karijere počinju opčinjeni "demokratijom" Zapada, a onda se okreću dijametralno suprotno ka Rusiji i Kini. Jednim dijelom to moraju činiti zbog biračkog tijela za koje znamo kome je naklonjeno, a drugim zbog ružnih iskustava kakva stiču vremenom. Vidite da Zapad prema nama nastupa kao prema nižoj rasi, koloniji ili neprijateljskom narodu još od kad smo potpali pod uticaj Vizantije i prihvatili pravoslavlje.

      Znate kako je Vučić na početku preuzimanja vlasti u svakom govoru citirao razne britanske ili njemačke "velikane", a onda je tu naviku vremenom gubio. Naprost je shvatio da demakratije u koju je vjerovao naprosto nema, nego da su sve to puke mantre u funkciji globalne hegemonije, kao i njegovi prethodnici. Na tom planu ništa se ne mijenja. Mnogo puta sam kritikovao Vučića, no kada iz vizure sve izvjesnijeg sukoba oko KiM posmatram situaciju mislim da je uradio velike stvari. Vrlo respektabilno je osposobio sistem bezbjednosti Srbije i sad nije pitanje sposobnosti da se adekvatno reaguje radi spašavanja naroda, nego pitanja efekata kakve taj čin produkuje na zahuktalu privredu. Sjetimo se 2004. i 2008. godine kada Srbija naprosto nije imala kapaciteta za ikakve intervencije, pa to uporedimo sa sadašnim koji je ubjedljivo najmoćniji u regionu. I to je u političkom smislu Vučićeva zasluga, a znamo da je sve to ipak došlo sa grbače naroda. Narednih dana i mjeseci Vučić će morati povući "konačne poteze" po kojima će ga istorija bilježiti, a moje procjene su da će imati petlje adekvatno odgovoriti i izvući maksimalno moguće po Srbiju i narod. Iskreno, ne bih mu bio u koži, pa i sa te strane podržavam ono šta čini ove godine i kakve poteze povlači, a svaki potez analiziram kroz njegove posljedice. Znate, kada sam ja sa 20 godina stupio u rat (u Hrvatskoj, pa u BiH) razmišljao sam potpuno drugačije od danas kada bi moj stariji sin u tim godinama trebao stati na branik naroda, pa zato ne bih upoređivao ni Vučića iz 90-ih sa današnjim. Naše generacije su u međuvremenu mnogo toga morale naučiti. Svako dobro

      Izbriši
    6. Hvala na odgovru i analizi, Boro. I, moja malenkost se sa Vama u potpunosti slaže sa ocjenom da je Vučić poslednjih godina mnogo učinio, ne samo za Srbiju, već i za srpski narod u okruženju, u (ne)prilikama koje su ga pratila. Nije to više Srbija iz vremena manekena Tadića, Šutanovca i drugih.
      Mogu da razumijem Vučića, da u ovom turbulentnom i bahatom vremenu, želi pod jedan kišobran stavi zajednički srpski interes, da kroz politiku koju vodi sačuva, vrlo često, usijane srpske glave od pogibelji i propasti. Ali imam, Boro, neko svoje viđenje i mišljenje da je u Republici Srpskoj previše naklonjen jednoj strani, političkoj grupaciji (SNSD, čitaj Miloradovoj) a da je drugo političko viđenje kroz Šarovića, Borenovića (a prije Ivanića) zaobišao i ostavio ih po strani.
      Kako je mogao dozvoliti da Dodik govori za Šarovića da je izdajnik, sarajevski sećijaš a čovjek je u politici od kako je stvorena Srpska? Pa, nikada od Izetbegovića nismo čuli za nekog njegovog Bošnjaka na poziciji u Srpskoj da je izdajnik i da sa "četnicima" šuruje! A, od Čovića, da i ne govorimo! Tako smo isključivi i neodgovrni prema sebi.
      Da, Vučić često govori da prihvata izabrane predstavnike svoga naroda u okruženju ali znati za sve probleme i pustošenja koja ova, sadašnja, vlast u Srpskoj čini, a davati tom pojedincu toliki značaj, ja prosto ne razumijem. Jer, ako se ovako nastavi, sva mladost iz Srpske će se, u najmanju ruku, preseliti u Srbiju a ovdje će ostati prazna teritorija, opustošena i osiromašena i kao takva lak plijen za neke druge opcije i narode za kupovinu te i takve teritorije. Evo, sva podozrenska sela su, gotovo, prazna.
      MisliM, da smo mi, kao narod, u Srpskoj, politički nepismeni, ali i neodgovorni prema budućim generacijama. Vrlo brzo mi zaboravismo na naše žrtve iz Otadžbinskog rata, na majke poginulih i ranjenih boraca.
      Veliki pozdrav

      Izbriši
  7. Apsurd je najveći što je direktor policije gdin Kosterevic 3 dana poslije ubistva pio kafu u istom tom intermecu koji je u vlasništvu Dugog (kafić je njegov a bašta od ovog levata koji želi da se odseli za njemačku a kafić će da prepusti policijskom sluzbeniku zna se i kojem) ,ima čak i slika,sigurno je direktor mislio da nema veze sto sjedi tu jer bašta istog lokala nije od Dugog nego unutrašnjost lokala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislis da je to Kostresevicev kiks ili ljudi koji su ga tu doveli na kafu? Kontam da on ne zna koji je ciji prostor u kojem se nalazi neki kafic.

      Izbriši
    2. Prijedorska raja uvijek je dobro obavještena i to vidimo po ovom komentaru koji otvara brojna pitanja. Znam kakve ciljeve imaju pojedine strukture, pa sve do toga kako je Bašićev nasljednik donekle "pomogao" u zločinu i kakve kriminalne strukture ga drže na vezi. Igrači za koje je Dugi bio sitna riba. No, zna Kostrešević ko su Lukačevi ključni igrači u Prijedoru, a šta smo vidjeli po smjeni Gorana Mikanovića. Uostalom, po tome što Bašićevu poziciju drži upražnjenom vidimo da nema namjeru ponoviti "avanturizam" koji je ovako kobno završio. Mnogo važnije mu je "rešetanje" lokalnih kadrova dok ne raščisti situaciju od personalnih rješenja. Treba vremena da se kroz procese isfiltriraju oni sposobni za nošenje sa postojećim izazovima, pa da se ne ponavljaju greške kao sa Bašićem. Naoko se činilo dobrim potezom to što je pošten i radišan profesionalac postavljen na datu poziciju, a kad vidimo kako se to kobno okončalo moramo bitno drugačije razmišljati. Konkretno: lako je posmjenjivati kompletno rukovodstvo PU Prijedor, no muka je naći jedan dobar tim koji će preuzeti dalji rad i rukovođenje. Pojedinačna rješenja vidimo kako opasno mogu rezultirati. Pazite, ja sam imao poprilučnu moć u Prijedoru iako nikad nisam imao funkciju, ali su svi znali da iza mene stoji aparat raznih moćnika iz ministarstva, pravosuđa, politike i čak međunarodnog faktora. Bio sam lokalni reprezent jednog APARATA koji je daleko dosezao i bio sam akter jednog TIMA. Zato sam mogao istovremeno zaratiti sa Gojkom Vasićem, Mikanovićem, Ilićem, Luburom i svom tom kriminalizovanom bandom oko Specijalnog tužilaštva RS, pa čak i kad se Čubri u to uključio. Na mojoj strani bilo je na stotine uticajnih pojedinaca iz raznih struktura koji se nisu eksponirali, ali su svaki unutar svog okruženja širili istinu i pomagali moju borbu. I svaki naredni sukob identično je okončan - dok nije razoren raniji sistem i načinjen današnji haos. Zato ja svima kazujem da me rad u policiji ne zanima jer naprosto stvari nisu iste i bukvalno nije moguće razviti kapacitete unutar kojih sam ja nekad radio. Baš kao što nakon svega nemam želje bilo šta graditi i uopšte raditi. Neka o tome misle oni koji radovito primaju plate.

      Izbriši
    3. Batice, sto se primas? "Zabij se u mamino dupe"?! Lucidno.

      Izbriši
    4. Bez veze cirkusiš ako ne znaš normalno da komuniciras onda nemoj nikako,čuj ošmekao sve pa to su Pd debili, milim na inspektore, ne izlaze iz one 7-mice(golfa),smije im se narod, što im poneki doušnik kaže to im je to ,valjda znaš ako si od nas ovdje

      Izbriši
  8. A kako je dugi mogao sjediti kad je prvi uhapsen kad je bašić ubijen i jos nije pusten

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne kaze da je Dugi sjedio vec da je Dugi vlasnik prostora u kojem se nalazi kafic.

      Izbriši
    2. Jes' brate, murija inace nema info gdje je od ovog kuca pa ceka da se ti i ja dopisujemo na blogu kako bi dobili potrebne informacije. Ti si malo žešći ćakpli.

      Izbriši
    3. Zašto komentarises onda idiote ,piši svoj komentar i zabij se u mamino dupe

      Izbriši
  9. Ne znam čiji je kiks ,čisto sumnjam da bi neko smjeo tako nesto da mu prećuti,njega je to zanimalo da on vidi lokal svojim ocima jer će ga oni i preuzeti ,to se već zna, nije šuplja prica ,taj Radak ili Radakovic što drži to će ići za Njem uskoro ili će mu zaplijeniti sve što se već trebalo desiti ali neće da bude providno nego će on lagano za njem ,vidis da se ništa ne piše o stanovima od Dugog o kuci onoj koju pravi tamo kod Orlova a i o kamerama koje je policija postavila da nadgleda da neko ne bi došao u štek jer je navodno droga negdje u zemunici i nista se ne piše sa kim se vidjao u kući koja je na ime njegove sestre koja ima platu 1500 e u Njemackoj ,naselje "Beverly Hils",hoće reci da zet i sestra imaju tolike pare za kuću sa bazenom sredinu u fulu gdje je Dugi održavao sastanke i vodio prijedorske starlete

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne mogu skontati ko je njegov zet. A gdje je kuca ta?

      Izbriši
    2. Za koju službu radis da ti objasnim gdje je ?

      Izbriši
    3. Pa ti ošmeka sve živo..od naziva naselja, na koga se vodi kuca, koliku platu ima sestra, kako izgleda kuca..a 'vamo pitas lika za koju sluzbu radi..Top.

      Izbriši
    4. Ti si vjerovatno neki Pd gangster iz policije,to su zvanične stvari ,govno pandursko ,na pogrešan način pokušavaš da isvučeš informacije haha mrs

      Izbriši
    5. Mnogo informacija u komentaru te veličine, no gro navedenog sam i ja čuo i mogu to povezati sa drugim informacijama. No, nemojte zaboraviti da je Dugi pod istragom za organizovani kriminal, pa i da istraga treba razjasniti gornje navode. Nedavno sam objavio akt od prije 15 godina u kom pominjem da je Dugi auto registrovao na sestru, a pnda su ga on i drugi koristili za kriminal. Kako smo od njegovog tadašnjeg statusa došli do današnjeg trebalo bi da objasne i politički moćnici. Pazite, prije više od decenije tražio sam političku kontrolu zbog kriminalizacije policije, a kakvu su Dodik, Stevandić (tada predsjednik Odbora za bezbjednost skupštine ispred SDS-a, Vlada i drugi izbjegli sprovesti. Objavio sam dokumente koji to dokazuju, a sad planiram ponovo objaviti iste i mnoge druge koji se mnogima personalno neće dopasti. Kako rekoh: idem sa projektom objavljivanja dokumenata i tumačenja njihove težine i njihovih posljedica, sve sa postavljanjem nezgodnih pitanja. Potom planiram snimanje dokumentaraca i razne druge oblike objelodanjivanja stvari koje se decenijama guraju pod tepih.

      Izbriši
  10. BiH kao i čitava bivša Jugoslavija je bila siromašnija država u okruženju a svi smo htjeli biti bogatiji ili imati malo više jer baš i puno nismo imali..taj nedostatak novca nas je tjerao onda a i danas na korupciju i podmićivanje da bi prošli jeftinije.. mnogi siromasi su došli danas na vlast i osjetili moć (gaze sve pred sobom) a u međuvremenu je došao i 'kapitalizam' i kvazi vladavina prava pa imamo takvo stanje siromašnog duha da ljudi svašta rade za pare .

    OdgovoriIzbriši
  11. Nicija nije do zore sjala!!!!

    OdgovoriIzbriši
  12. Prica se po gradu da je vlado pavic uzeo 3 mjeseca neplaćeno u komunalnom i da je navodno otisao vani, a sad se pojavio opet kazu nosio pare za srbiju da se ucutka momic i da se po mogućnosti ne isporuci.. nosio pare od droge mikanovica i njegovih jataka

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću