MRAČNE TAJNE TUŽIOCA KAJGANIĆA: Ko opstruiše istragu ubistva Davida Dragičevića?! (FOTO)

V.d. glavnog državnog tužilaca Milanko Kajganić nakon 13 mjeseci od preuzimanja predmeta ubistva Davida Dragičevića laže i obmanjuje oštećene i javnost - samo kako bi se domogao funkcije i nadalje opstruirao istragu. Kajganić je član kriminalne organizacije koja je ubila Davida Dragičevića i javnost treba znati zastrašujuću istinu.


borislav radovanovic blog

Tužilaštvo BiH izdalo je zvanično saopštenje o sastanku sa oštećenima Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem, te njihovim advokatom Ifetom Feragetom. Kazaše da su predmeti ubistava Davida i Dženana "definisani kao prioriteti u postupanju" državnog tužilaštva i to preko 13 mjeseci od preuzimanja krivičnih spisa od entitetskih tužilaštava. Ponavljaju iste laži izrečene aprila prošle godine!

Nekoliko mjeseci po preuzimanju spisa ubistva Davida Dragičevića zarad plasiranja određenih informacija kontaktirao sam Ifeta Ferageta i rekao mi je da tim Tužilaštva BiH intenzivno i sveobuhvatno radi istragu. Čak se pohvalno izjasnio o tome, a Ifetovim procjenama bezrezervno vjerujem. Zaključili smo da tužilaštvu treba vremena za analizu onako velikog i složenog predmeta, pa sam se po tome i ravnao. 

Potom su uslijedile smjene i glavnog i postupajućeg tužioca, nakon čega i "skupljanje prašine" identično onome u Okružnom tužilaštvu Banja Luka i Republičkom javnom tužilaštvu RS (RJT). Uz apostrofiranje činjenice da je Tužilaštvu BiH prijava "teškog ubistva" Davida Dragičevića upućena još 30. maja 2018. godine (FOTO ISPOD TEKSTA), a dokaz toga preuzeli su u predmetu Posebnog odjeljenja RJT, dodatno obrazloženo mojim svjedočkim iskazom. 

Pune četiri godine članovi kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Davida Dragičevića iz reda tužilaca zamajavaju i porodice i javnost i društvo, a jedini cilj im je sprečavanje zakonite i djelotvorne istrage SOPSTVENOG ZLOČINA. Odnosno zločina počinjenog od strane organizovanog kriminala na čijem čelu su policijski i pravosudni moćnici. Uključujući i v.d. glavnog tužioca Milanka Kajganića!

Osnovanost i dokaznu utemeljenost prijava protiv Želimira Lepira, Dalibora Vreće, Dragana Lukača, Darka Ćuluma, Darka Ilića, Dalibora Ivanića, Nedaljka Lubure i ostalih nalogodavaca, počinilaca i pomagača krivičnog djela "teško ubistvo" nad Davidom Dragičevićem javnost godinama može analizirati pošto je sve objavljeno na zaglavlju mog bloga pod naslovom "PRAVDA ZA DAVIDA" - KRIVIČNA PRIJAVA. Treba li doista da objavim i sadržaj svog svjedočenja u ovom predmetu, pa da javnost ima potpunu sliku zastrašujuće istine kakve bitange rade u organima krivičnog gonjenja?

Od preuzimanja sadašnje funkcije Milanko Kajganić sasjekao je sve istražne radnje po ovom zločinu i pola godine svojim MENTORIMA donio je miran san i uvjerenje da neće robijati za ubistvo banjalučkog mladog studenta i borca za istinu o stradanju Jovana Arbutine i Nikole Đurovića. Nakon pola godine sjetio se nesrećnih Davida i Dženana, odnosno njihovih porodica, a samo za potrebe izbora Glavnog tužioca Tužilaštva BiH i njegove aplikacije za tu funkciju. Kako bi i nadalje štitio kriminalnu organizaciju čiji je godinama bitan član, odnosno one koji su ga na današnju funkciju i doveli.


borislav radovanovic blog

Pogledajmo kakve mračne tajne krije biografija tužioca Milanka Kajganića. Javnost već zna da je početak njegove policijske karijere vezan za Dragana Lukača, kod kog je bio komandir voda specijalne policije. Elem, na Lukača ćemo se vratiti preko njegovog brata Danka Kajganića, okorjelog i presuđenog kriminalca koji godinama uspješno izjegava međunarodnu potjernicu (FOTO GORE). Prvo ćemo obraditi veze sa ostalima osumnjičenima iz ovog predmeta.

Kajganića je 2006. godine ministar Stanislav Čađo novčano nagradio kao inspektora za droge CJB Banja Luka na prijedlog njegovog tadašnjeg načelnika Gorana Mikanovića. Govorim o Mikanoviću kog u svojim tekstovima vežem za ubistva načelnika Radenka Bašića i Mihajla Stupara, a gdje moje navode potvrđuje i nedavno pismo grupe policajaca upućeno na brojne adrese, koje sam objavio u tekstu Načelnik Bašić iz groba progoni kriminalce u policiji i pravosuđu.

Mikanovićev prijedlog novčanog nagrađivanja usvojio je tadašnji Kajganićev viši nadređeni - DARKO ĆULUM, znači jedan od prijavljenih počinilaca zločina nad Davidom Dragičevićem. Ono šta javnost mora znati jeste da su Goran Mikanović, Darko Ćulum, Nedeljko Lubura (bivši zet ministra Lukača), tužioci Miodrag Bajić i Milan Tegeltija sa svojim "specijalnim istražiteljem" Darkom Ilićem i ostatkom bratije te 2006. godine izveli akciju pritvaranja poznatih banjalučkih narko dilera.

Problem je što su narko dilere pritvorili samo kako bi oni preuzeli njihove poslove, odnosno zagospodarili narko tržištem. Zato je Goranu Mikanoviću aktivirana ekspolozivna naprava nad privatnim automobilom, a koji je onda u svoju korist zamjenio preko veza sa auto mafijom. Radio sam tu eksploziju i odlično znam kako je formirano famozno Specijalno tužilaštvo RS, sve do "specijalnog zadatka" moje likvidacije. Odlično se zna ko se kakvim kriminalom bavio, a to potvrđuje i pismo naših policajaca koje je ovih dana dospjelo u žižu javnosti.

Iskreno, Kajganić mi je u to vrijeme bio nezanimljiv lik i nešto nisam upućen u njegove službene aktivnosti, ali odlično znam kriminal njegovih pretpostavljenih - tih koje sad obećava da će istražiti zbog ubistva Davida Dragičevića. Odreda su u pitanju karijerni mentori zaslužni za napredovanje današnjeg v.d. glavnog državnog tužioca. Nakon policijskih "mecena" sad ćemo se pozabaviti ovima iz pravosuđa.

Kajganić 01.01.2007. godine iz MUP-a prelazi u već tada teško kriminalizovano Specijalno tužilaštvo RS u kom su alfa i omega bili Miodrag Bajić i Darko Ilić. Znači, pored prijavljenog Ćuluma i naredni prijavljeni Darko Ilić je "krojio karijeru" tužioca koji obećava da će voditi nepristrasnu istragu protiv Ilića. Nakon što je unazad pola godine sve radnje stopirao i samo javnost zamajava kako bi ga izabrali na funkciju glavnog tužioca - koju već zloupotrebljava kao vršilac dužnosti.

Iz formalne biografije znamo i da je Milanko Kajganić marta 2014. godine imenovan tužiocem Tužilaštva BiH. Pod kojim okolnostima se to dogodilo prije tri godine objasnio sam tekstom Kako je "Srbački klan" zagospodario Bosnom i Hercegovinom?!, a u kontekstu kako su sudije Želimir Lepir i Milorad Novković pravosnažno oslobodile Milorada Dodika odgovornosti za kriminal u prvom premijerskom mandatu. Pročitajte ovaj tekst ukoliko želite shvatiti sprege pravosuđa i politike koje su nas dovele u današnju situaciju

Zato godinama tvrdim da su Milan Tegeltija i Miodrag Bajić "vojnici" Milorada Dodika i srbačke pravosudne mafije, a za Tegeltiju javnost zna gdje je "zaposlen" kada sam bitangu otjerao iz pravosuđa. Ne znam kakve su danas relacije Dodik - Bajić, no odlično znam raniju biografiju "specijalca" Miodraga Bajića. Uglavnom, "srbački klan" pravosudne mafije i Kajganića je doveo na današnju poziciju, a bukvano je smiješno zamišljati da će on sad progoniti Želimira Lepira i Dalibora Vreću kao istaknute članove tog klana. 

Predmet preuzet od RJT, kako sam mnogo puta pisao o tome, nosi naziv "Želimir Lepir i drugi" i u dijelu zloupotreba službenih položaja radi neprijavljivanja krivičnog djela "taško ubistvo" nema prostora za pravne marifetluke. Davno je Tužilaštvo BiH MORALO donijeti narebu o sprovođenju istrage protiv Lepira, Vreće, Lukača, Ćuluma, Ilića i drugih. Kad kažem MORALO onda mislim na zakonske odredbe i pravila struke koje u tom dijelu nije moguća drugačije tumačiti. Odlaganjem donošenja naredbe o sprovođenju istrage Kajganić i postupajući tužioci čine krivična djela identičnog karaktera zbog čega su već procesuirani Lepir i Vrećo, a indirektno i Mahmut Švraka. 

Treba li tužilaštvu kakvih dopunskih objašnjenja povodom prijava i svjedočkog iskaza? Možda dodatnih materijalnih dokaza? Jedan poziv i dobiće sve šta im je potrebno za vođenje djelotvorne istrage, pa do onoga šta je tužilac RJT Goran Glamočanin decembra 2018. godine uveo u moj svjedočki iskaz. Konkretno: da mi omoguće svjedočenje kroz uvid u spis, pa da izdvojim i obrazložim nezakonite odluke i radnje tužilaca i policajaca preko dokumentacije koju su sami sačinili. Ili da iskoristimo određene dokaze koji vode ka direktnim počiniocima otmice, mučenja i ubistva.

Sa Milankom Kajganićem na čelu Tužilaštva BiH od prednjih zamisli nema ništa jer ga nalogodavac ubistva Davida Dragičevića, vajni ministar Lukač, godinama drži u šaci. Upravo prijavljeni Lukač, odnosno policijsko-pravosudna mafija, Danka Kajganića, brata tužioca Kajganića, zaposlili su u sudskoj policiji. Koristeći bratovu i njihovu zaštitu sudski policajac Danko Kajganić kreće sa zelenašenjem i iznudama pozamašnjih razmjera.

Februara 2014. godine sudski policajci Danko Kajganić i Vinko Knežević zbog zelenašenja i iznuda osuđeni su na po tri godine zatvora, zajedno sa poznatim banjalučkim kriminalcem Đorđem Ćulumom. Preko Ćuluma povezani su sa brojnim teškim krivičnim djelima ubistava, pljački, droga i organizovanog kriminala. Govorim o kriminalu Đorđa Ćuluma, pok. Slaviše Ćuluma, Jovana Jošila, Siniše "Kineza" Šakića, Milana "Al Kapone" Reljića, Nevenka Božičića,  Dejana Došena, Aljoše Galića, pa sve do njihovih kriminalnih veza sa prijedorskim strukturama okupljenim oko Dalibora "Dugog" Railića i Vanje Vukovića. Mogu iz glave nabrojati još 50 imena ove kriminalne hobotice, ali poenta je valjda jasna.

Idemo korak dalje. Akcija "Trezor" iz 2017. godine kojom se tako zdušno hvale iz MUP-a i pravosuđa Republike Srpske, tek je selektivno i ciljno izvedena manipulacija javnosti. Milan "Al Kapone" Reljić svjedočio je samo o djelima koja su odgovarala njemu i banditima iz policije i pravosuđa sa kojima je ovu prevaru dogovorio. Zato nisu riješene one najveće pljačke za koje su tal uzele ove bitange iz policije i pravoduđa, zato na optužnicama nema mnogih imena koja su bila "mozgovi" svega i slično. Treba li da objelodanim svoju dokumentaciju o tim krivičnim djelima, pa da onda javno raspravimo ko koga "farba"?!

Drugi problem proizilazi iz činjenice da sam iste ove kriminalce i gro počinjenih krivičnih djela otkrio još 2007. godine. Imam i dokumentaciju kada tražim da mi omoguće okončanje tadašnjih aktivnosti, a umjesto toga jedva sam živu glavu izvukao. Alooo, punu deceniju ovoj hobotnici omogućeno je da ubija, pljačka, krade, rastura drogu, zelenaši, iznuđuje i ino, a moja malenkost tada je u saradnji sa Federalnom upravom policije imala dokaze i za sami vrh ove kriminalne "planine" - imena nikad pomenuta u kvaziakciji "Trezor". Pa sve do kriminala policijskih i pravosudnih moćnika koji su se na teškim stradanjima enormno obogatili.

Znači, Danko Kajganić, brat v.d. državnog tužioca, godinama izbjegava međunarodnu potjernicu i izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne po pravosnažnoj presudi, a kako mu to polazi za rukom najbolje znaju ovi što najavljuju "prioritetno postupanje" protiv njih. Pritom izbjegava i saslušanja oko velikog broja krivičnih djela počinjenih od strane okorjelih kriminalaca sa gornjeg spiska, njegovih velikih jarana. I laicima je takvo očekivanje nerealno.

Sva ova pompa izvedena je kako bi Davor Dragičević sklonio svoj šator ispred Suda BiH i time "relaksirao" izbor Kajganića na poziciju sa koje će i nadalje štititi ubice i zločince koji su mu bili karijerni mentori. Posebice kada znamo činjenicu da se prekaljeni inspektor (doktor pravnih nauka) Nermin Šehović kandidovao na istu poziciju. Od momenta imenovanja Šehovića na čelu Tužilaštva BiH prijavljeni zločinci mogu računati sa maksimalno mjesec dana do hapšenja i pritvaranja, a onda i da im se ostatak zločinačkog udruženja vrlo brzo pridruži. Zato se izvode ovakve predstave za lakovjernu javnost.

Dakle, moja malenkost piše o ljudima koje odlično poznaje, o dešavanjima čiji sam direktni akter bio kao kriminalistički inspektor i predmetu ubistva Davida Dragičevića koji sam lično procesuirao. Ispod vidite fotografiju prve strane dopune prijave koja je Tužilaštvu BiH dostavljena još 30. maja 2018. godine, te ko je prijavljen za konkretna krivična djela. Nakon četiri godine meni zasigurno ne mogu prodavati maglu pričama o "prioritetnom postupanju", a najbolje bi bilo da Milanko Kajganić pristane na raspravu u televizijskoj emisiji oko teških nezakonitosti i nepravilnosti istrage ubistva Davida Dragičevića. Znači, kao kriminalistički inspektor odlično znam nadležnosti i obaveze tužilaca, pa i kako se dokazuju krivična djela mnogo složenija od ovog ubistva.

borislav radovanovic blog

 

(klikni na linkove)






Primjedbe

  1. Inspektore Boro dali je tacno da za dugog nema dokaza da je saucesnik u likvidaciji nacelnika Basica i znaci li to da ce on na slobodu kroz kratak perijod ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Protiv Dugog ima više posrednih svedočkih dokaza, ali i materijalnih, sasvim dovoljnih za produženje pritvora dok se ne okonča istraga. Sad, ako se mafija uortaći kao u slučaju Davida Dragičevića onda dokazi ništa ne vrijede.

      Izbriši
    2. Boro šta misliš da li je ovo dobar taktički potez Dodika pred novu vanrednu skupštinu Republike Srpske a to je da dođe ruski ambasador Kalbuhov kao gost? Zašto sam napisao da "dođe" pa zato što su neki izjavljivali na TV da samo Kalbuhov može da pozove Dodika a nikako Dodik njega.Interesantno će biti vidjeti šta će reći Borenović i Šarović koji su takođe pozvani na vanrednu sjednicu?!

      Izbriši
    3. RASPUCHIN : Додик нема везе са тактиком и покушава извући живу главу макар остао и празних џепова. Покушајте размислити о начину на који је ријешен проблем "Sberbank"-е у Р. Српској а било је неколико варијанти за рјешавање исте. Додик је добио извршно наређење. Што се тиче Бореновића и Шаровића они су икебане а нарочито овај први. У ставри , читава "наша" скупштина је једна велика икебана која служи за покривање криминала и осталих нечасних работа али и промоцију надобудих и амбициозних опозиционара. Након завршетка денацификације и декомунизације (како рече Путин а многи на то заборављају) долази ред и на "ове просторе" а око нас су нацисти а нама владају Брозови комунисти и њихови идеолошки и генетски насљедници. Биће весело.

      Izbriši
    4. Putin nikada nije spomenuo dekomunizaciju nego demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

      Izbriši
    5. RASPUCHIN : О да! И те како је поменуо. Проблем је у томе што сви слушају само оно што им одговара. Вратите се мало у историју са интернет претраживачем.

      Izbriši
    6. Što se tiče tvrdnji da ruski ambasador komanduje Dodiku već imamo odredjujuce činjenice. Sastanci sa Lavrovom i Putinov će pokazati koliki je Dodikov domet. Ljudi moji godinama objašnjavam, a posebno preko afere Ikona koliko čvrste vezr su Dodika i Lavrova, pa sve do poslovnih aranžmana u Hrvatskoj.

      Izbriši
    7. RASPUCHIN : Слабо читаш Боро , нигдје нисам написао да је амбасадор тај који командује Додику , он само преноси команде. Додик је сада вишеструки "корисни идиот" и наравно да су његове везе са 'рваЦком (и то још предратне , из 1990.г. када су му ставили муда у шкрипац , сјећаш се "бећарца" који сам објавио на "ФРОНТАЛ"-у?) искористили Руси како би још дубље пенетрирали у "лијепу њину". А "афера икона" је била афера само за БН-ТВ и нешто мало у региону и сада о томе више нико и не прича због осјетљивости теме и , наравно , позадине и поријекла иконе као и историјата а то би имало приличног одраза на ово што се данас догађа у Украјини и ишло би Русији у прилог.

      Izbriši
    8. RE: RASPUCHIN: Nisam odgovarao na tvoj komentar, nego na pitanje koje si i ti komentarisao.

      Izbriši
  2. Nece taj na slobodu vise nikad!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lično vjerujem da će to biti prve doživotne robije izrečene po zadnjim izmjenama zakona.

      Izbriši
  3. Na slobodu nece ,zna se da je on al dokaza nema ,ima priznanje Miljatovica kod policije ali ne i kod tužioca, tako da zakljucicemo sami

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je Miljatović priznao sa učešćem advokata, no važnije je priznanje Repajića. Nađeno je isječeno auto koje je korišteno za ubistvo, pa su i sa toga sninuti dokazi. Lukač kaže da su preko skaja i Marka Momića povezali sa ubistvom Bašića, a poenta je da i sa te strane stižu dokazi. Pa informacija SIPA o traženju ubice i svašta nešto pride. Obzirom da se ujedno radi i ubistvo Šmita biće i sa te strane novih dokaza, pored onih koje su pojedini sakrivali, šta još povećava dokazni kvantum. Još nisam analizirao sve navode pisma policajaca ali sam i tu "registrovao" više izvora dokaza. Sad, ako se ponovi situacija sa Davidom Dragičevićem onda sve to možemo baciti u vodu.

      Izbriši
    2. E bravo bravo sve si ti u pravu,jedino sto nijedan advokat nije bio prisutan kad su ispitivali bilo koga od nas ,ne znam za Miljatovica ,možda su ga angažovali na brzinu da bi izjava bila validna ali u pd dan prije batinanja a ni poslije nijednom advokatu nije bila dozvoljena posjeta,

      Izbriši
    3. Imaju Banjalučani advokate za takve fore, a imao sam priliku upoznati "advokata" koji je potpisao priznanje onog Paravinje što je u Hrvatskoj (po tom priznanju) osuđen na 40 godina zatvora. Za prijedor sam čuo zaista zastrašujuće stvari, a prije toga objavio sam da osuđujem neselektivno prebijanje ljudi. Čak sam objavio kako su meni ti brutalno ispebijani ljudi (anonimno) dostavili korisne informacije o ubistvu Bašića, a policiji ih nisu mogli dati jer ih niko ništa nije pitao, nego su samo mlatili. Sa mnogima sam pričao o tome i svi osuđuju ubistvo Bašića, bez obzira šta su preživjeli prije ili nakon toga. Takve stvari se naprosto ne čine i to ljudi osuđuju, uključujući i pojedine koji su baš bili meta policije.

      Izbriši
    4. Bio sam dva dana gore tako da sam prošao skoro pa najgore a možda i najgore,nije nas uhapsilo nego kidnapovalo,otelo,nikakvi papiri ,ništa,jest to zadnja stvar na svijetu ,ubiti policajca ali oni su kao tukli na sviju odviknu od kriminala

      Izbriši
    5. Sve razumijem, pa do toga da sam više puta napisao kako su pojedini prošvercali batinaši prošvercali mnogo više droge od bilo koga iz reda prebijanih. I ako su već planirali mlatiti trebali su krenuti od svojih kolega za koje i ptice na grani znaju da su Railićevi "inspektori"

      Izbriši
    6. A Boro vidis da se krije ko je Miljatovica smestio bas u Laktaše ,znaš koliko je to zanimljivo a opasno

      Izbriši
  4. Ljudi dragi, da li je moguce ovoliko zla u ljudima? Da ubijes necije dijete i jos prikrivas zlocin? Pa imaju li ti ljudi djecu, gram empatije? Ja ne razumijem zaista, jos kad cujem gnusne komentare protiv Davora, zaista tragicno. Javnost koliko je bila slozna, toliko je popusila pricu da je Davor prodao svog sina i ostale gnusne lazi. Bog nek cuva sve ljude i nikad nikome zlo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovde ja lakse naborajati ko nije kriminalac nego ko jeste,Jel se ista promijenilo od ubista Davoda Dragicevica do sad???? NIŠTA sem da se saznalo i zna se ko su ubice itd. Gospodine Boro da li ce se ovaj konkretan slucaj uvezi Davida Dragicevica rijesiti i da li ce neko odgovarati ??? Poput Lukača

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa vidite da se i danas borim da odgovorne izvedemo pred lice pravde, a Kajganića uskoro čeka još jedno gadno iznenađenje. Već imam iskustva kako bitange otjerati iz pravosuđa, a ko je ispratio moje tekstove oko Milana Tegeltije zna o čemu govorim.

      Izbriši
  6. Radovanović, šta ako se dokaže da Miljatović nije ubio Bašića, da je u pitanju plaćeno priznanje na 6 mjeseci, dok ne prođu izbori? Dakle, kupljen glumac za ulogu pucača. Ubica je neko sasvim peti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne može se dokazati tako nešto. Znam kako se došlo do dokaza da je on ubica, a onda i do određenih materijalnih dokaza kada je uhapšen i pritvoren. Novi dokazi preko Skaja i drugih izvora to sve više potkrepljuju. Sa Momićem je odigrano da bude u bjekstvo kako bi se prekinuo lanac dokazivanja i dobilo na vremenu, a ovde to nije slučaj.

      Izbriši
    2. Šta misliš Boro kako se došlo do Miljatovića onako te pitam za mišljenje

      Izbriši
    3. U Banjaluci su priveli sve koji su u kontaktu sa Dugim, a za Miljatovica se zna jos od otmice Jasmina iz N. Grada o kojoj sam pisao. Onda je njegov kum progovorio da bi na suočavanju njih dvojoce i Miljatović priznao. Ništa spektakularno.

      Izbriši
    4. Ma znam sta pričaš ali ta otmica je ekspresno zataškana, privedeno ih samo 3 ili 4 od 9 osoba ,Pavle Stević, Micic, Miljatovic, ma niko ih ništa nije ni pitao ,tad su oni već krenuli sa upoznavanjem Prijedora i krenuli sa raspitivanjem za određene osobe,gospođa drže Sky bar u Brckom i sada vedre i oblače tamo dok im je šef Ćuk u tzv bekstvu a zna se da je samo napustio BiH zbog Sky jel to kad mu otkljucaju dobija odmah dozivotnu

      Izbriši
    5. Kako možete pričati ovakve laži. Je li to rekla kazala ili je bujna mašta? :) Kakve scene iz filmova povezujete vi u svojim glavama 😂 neke osobe koje pominjete su jako transpartentne i otvorene, i nema potrebe za izmišljanjem. Nikakva otmica se nije desila, smanjite malo akcione filmove.

      Izbriši
  7. Ne postoji ni jedan materijalni dokaz, osim "priznanja" iskusnog presuđivanog ubice. Mislite li da je čudno to da takav profil kriminalca, isplanira i izvrši takvo ubistvo, a zatim u policiji sve prizna bez ikakvih dokaza? Kakav imate komentar, da ako ubistvo Bašića ne bude rasvijetljeno, dva visoka funkcionera su trebala biti smijenjena? Nije li vam kao iskusnom operativcu čudno, da ta dva ispodprosječna funkcionera, nakon opomene sa najvišeg nivoa rasvijetle ubistvo nakon 24 sata. Podvlačim, da se radi o funkcionerima koji nemaju nikakvo predhodno iskustvo sa takvom vrstom krivičnih djela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomagač u ubistvu svjedočio je sljedeće: kako mu je Miljatović ispričao do detalja počinjenje ubistva, pa gdje je isječeno auto koje je korišteno za ubistvo, a sve prilikom suočavanja nakon čega je i ubica priznao. Sad, ne mogu znati šta je od ovoga zadokumentovano, no pretpostavljam da inspektori znaju kako idu te stvari. Sačiniš zapisnik o suočavanju pa ga daš obojici da potpišu, pa zapisnik o pokazivanju lica mjesta (gdje je auto, gdje je pištolj, gdje odjeća), pa zapisnici o saslušanju, oduzimanju predmeta i ino. Da sam ovo radio bilo bi bar 10 zapisnika sve sa njihovim potpisima i potpisima ADVOKATA. Svaki zapisnik je dokaz u krivičnom postupku. I prati ga fotodokumentacija svake preduzete radnje, a ja sam više puta radio i video zapise radnji dokazivanja. Vidite, izmjenama ZKP-a iz 2009. godine uvedeno je prepoznavanje lica putem fotografija. Ja sam u jednom razbojništvu 2005. godine uradio prepoznavanje putem fotografija, sve sa zapisnikom, i sud je taj dokaz prihvatio. Četiri godine kasnije zakonodavac je tu radnju dokazivanja propisao, ali prije toga nije bilo propisano da se tako nešto ne može činiti. I zapisnik o pokazivanju lica mjesta sam prvi uradio, a nakon što mi je to kao ideju dao jedan tužilac. Prije toga pisane su službene zabilješke kakve tužilaštvo nije moglo koristiti kao dokaze, a kad sam to pretvorio u formu zapisnika, pa ga potpišu osumnjičeni i advokat, eto jednostavnog dokaza. Onda se to uveže sa zapisnikom o saslučanju ("To je bilo na onom mjestu koje sam danas pokazao policijskim službenicima" i sl.), sa fotodokumentacijom, sa tragovima, dokazima i činjenicama i MILINA JEDNA. Odavno su ove stvari u svakodnevnoj praksi pa kontam da su inspektori bar dio toga odradili, a to onda znači i postojanje većeg broja dokaza IZ SAMO TOG IZVORA. Da ne nabrajam sam mnoštvo drugih izvora dokaza koje samo treba adekvatno obraditi i zadokumentovati.

      Izbriši
    2. Eh da, ne znam ništa o tim "smjenama", a slobodno mogu reći da Mladenu Mariću sa pozicije struke ne bih dao da čuva nacrtanu kravu, a kamoli mu prepustio organizovani kriminal. Ne ide mi se u zatvor za to govno, a najrađe bi ga dobro nalupao - zbog nekih starih računa. Šta mislim o njemu objavio sam u brojnim tekstovima o stradanju Nikole Đurovića. Lukač je na čelo Uprave za organizovani kriminal prvo doveo ubicu (ubio svoju ženu) i okorjelog kriminalca Darka Ilića, a onda je doveo najglupljeg u cjelokupnoj policiji Marića. Lukač odavno hoće da posmjenjuje većinu načelnika uprava jer su se isprovaljivali do bola, ali ima problem što mu Kostrešević odbija dati saglasnost za svakog novog kog on predloži. Ako ne može promjeniti zakon, onda bar umije da ga koristi za svoje ciljeve i zamisli.

      Izbriši
    3. MEN.: Ne razumijem se bas nesto u te istrage i slicno ali se uvijek vodim nekom logikom Znaci ubistvo je eksresno rijeseno pocinioci su uhapseni pribavljen dobar dio dokaza i ubica je priznao djelo Sve to je dobro izreklamirano u medijima kao ekspresno zavrsen slucaj E sada interesantno je recimo da osumljicenom nije uradjena parafinska rukavica Da se uradila i recimo da je pokazala da je osumljiceni pucao iz vatrenog oruzija onda bi to vec bio gotov slucaj Da je bilo tako i sa time bi se MUP sigurno pohvalio u medijima Ali ocigledno da nije Ili nije uradjena (zasto nije) ili je uradjena ali nije pokazala prisustvo cestica baruta (to su mogli reci i objasniti da je bio zasticen necim ili nesto slicno) Ovako se ponovo otvaraju nekakve teorije zavjere

      Izbriši
    4. Parafinska rukavica ima smisla nekih dva dana po pucanju, a i to je vrlo prevaziđen dokaz. Lako se obara jer mnoge hemijske supstance imaju sličan sastav. Zato Mijatovića imaju n kamerama kda je prtio Bašića u prethodnom pokušaju.

      Izbriši
    5. MEN.: Pretpostavio sam da bi odgovor mogao biti ovakav ili slican Znaci ne postoje neki protokoli po kojima se istrazuju ovakve radnje Ili postoje ali je ipak istraziocu dato na volju da primjenjuje radnje za koje on misli da su potrebne

      Izbriši
    6. Imaju i procedure i to vrlo složene i jasno propisane. Posebice oko izuzimanja, pakovanja o slanja na vjestacenja tragova. Vidi, parafinska rukavicu krim tehničar uzima svima za kojr se sumnja da su mogli pucati, a svi znamo kako je to tanan dokaz. Vidi konkretno. Na ruci Zikrije Krkića nađeno je nekoliko barutnih cestica i on je priznao da jebdan ranije pucao iz pistolja. Na rukama i odjeći ključnog svjedoka protiv njega nadjeno ke preko 20 cestica iako je tvrdio da nije pucao. Vjestak se izjasnio da su čestice raspoređene kao kada se puca rafalnom paljbom. I normalno je da sud u takvom katastrofalnom postupku Zikriju oslobadja za dvostruko ubistvo u Trnopolju. Opet sud u Norveškoj osufjuke ga na deset godina i nije shvatio kadabsam mu napisao da jr tamošnja islamogobija mnogo veca negoli u Republici Srpskoj. I, primjera radi u jednom ubistvubi samoubistvu kof brata žrtve nadjene su čestice u istom broju kao i kod ubice-samoubice, a brat tvrdi da nije ulazio u sobu, a kamoli pucao. Elem, kada rukom dotaknes vjestavko đubrivo ili mnoge deterdžent parafinska rukavica pokaže identično kao i u slučaju pucanja. Ma imam svakakvih iskustava sa tim dokazom, ali uvijek se izuzima ako nijr proteklo previše vremena, preko nekih dva dan. I ko kaže da nije izuzeto of Miljatovica? Bas kao sto je izuzimano sa pronadjenih dijelova auta koje su koristili.

      Izbriši
  8. Kostreševića se pita u MUPu isto koliko i čistačicu. On je tu sjeo nakon dvije godine obijanja pragova, kumljenja i moljenja ljudi iz okruženja Dodika. Kako Vasković naziva Kostreševića, "honorarni direktor". Nije nimalo pogrešno. On ne smije pogledati Lukača u oči od straha, zamuckuje i sav drhti kada ga vidi. Tako da nije tačna ta priča da on smije na bilo koji način da se suprostavi Lukaču. Obična izmišljotina. Vjerojatno Kostrešević pušta te neistine svojim saradnicima, jer mu se već podsmijavaju na svakom ćošku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo ti je Borislave tačan komentar. Toliko o gardu honorarnog direktora policije. Ni on ni bilo ko drugi od bajni rukovodilaca u MUP-a ne smiju psihopatu pogledati u oči, a kamo li da nešto korisno učinu za MUP i građane.

      Izbriši
    2. Poznajete li Lukača i Kostreševića lično ili samo čitate Vaskoviceve gluposti? Pa prije dan-dva i Vaskovic je objavio da je Lukač izgubio od Kostreša, sta ja ukazujem od prvog dana. Odlično poznajem obojicu i mogu procijeniti ishod sukoba, a to sto Kostreš ne glumata na televiziji ili sto ne voli novinare stvar je druge prirode. Pazite, Kostreš je svojevremeno udario na Lukača, Stefanovića i Nasera Orica, odnosno njihovu drogu u Zvorniku. Za takve stvari tada je trebalo imati muda Miloša Obilica. Pisao sam o tome, pa i kako se Višković provalio kod Dodika. I ne mogu objaviti sva dešavanja pa da tek onda shvatite koliko Kostreš umije biti opasan i udariti kako pojedinci ni sanjati nisu mogki. Nije ovo sa Basicem prvi puta da on ovako reaguje, ali to sto se čovjek ne ističe ne znači da ne zna nositi se sa tippvima od kojih bi Lukač pobjegao kao bez glave.

      Izbriši
  9. Najnesposobniji direktor ikad viđen u policiji. Užas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ili je direktor koji najmanje komunicira sa medijima i ističe svoje zasluge? Sve njegove prethodike znam dok su bili i na tim funkcijama i prije toga, a sa te pozicije kažem da je ubjedljivo najbolji. Radomir Njegoš je posljednji sa autoritetom direktora, dok je Drago Gacesa jedini imao viziju kako urediti sluzbu, samo su ga stranci eliminisali prije toga. Bas kap što odlično poznajem i sve poratne ministre policije. Ne samo sto smo radili zajedno, nego smo se zajedno i doskolovavali, tako da izmedju nas bukvalno nema tajni.

      Izbriši
    2. Mnogo netacnoga u ovoj objavi, Danko Kajganic je bio na potjernici to je tacno ali je takodje tacno da je uhapsen je u Becu izrucen i odlezao svoje do zadnjeg dana, i sada je slobodan gradjanin, toliko o vasem informacijama, takodje Milanko Kajganic je bio komandir voda u SSUP a ne u Saj-u ,polovicno i netacno pisete, to je jedan posten momak i dobar civjek koji je apsolutno je pravi covjek za izbor glavnog tuzioca

      Izbriši
  10. Gospodine Boro, ako se zbog Skaja hapse svi kriminalci u regionu, Srbiji, Crnoj Gori, par hapšenja nebitnih osoba u BiH, mislite li da će se to proširiti i na ostale pojedince u RS? Ministar Lukač je najavio spektakularna hapšenja u RS sve do momenta dok nije utvrđeno da je i sam direktor policije Kostrešević bio korisnik tog Skaja i u kontaktu sa kriminalcima. S obzirom da ste profesionalac molim da prokomentarišete ovo, bez branjenja Kostreševića sa kojim ste u dobrim odnosima. Pravda treba da bude ista za sve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko je i kada utvrdio da je Kostrešević koristio skaj? Vasković i niko vise na ovom svijetu. Ja sam ostao upamćen kao neko ko nije volio prisluškivanja i zalagao se da se to potpuno drugačije pravno uredi. Ipak znam kako se to rafi i kakve mogućnosti su na raspolaganju. Mislim da od Kostreševića u ovoj zemlji niko ne zna vise oko telekominikacijskog nadzora jer je bio na više obuka u raznim zemljama, uključujući i FBI obuku od mjesec dana 2018. godine. Te godine kreću samostalne istrage DEA na području Balkana, a čiji epilog danas gledamo. Prije više od četiri godine odabran je za ove poslove, a na bazi prethodnih međunarodnih istraga o kojoma znam dosta jer smo ih zajedno radili. Pokušavao sam objasniti da Kostreš najveću moć crpi iz međunarodnih organizacija specijalizovanih za organizovani kriminal, a da ga Dodik na tom olanu zanima koliko i lanjski snijeg, no vi čitate Vaskoviceve gluposti i onda je besmisleno išta objasnjavati. No, na kraju ćemo svi vidjeti gdje će biti Kostrešević, a gdje svi drugi i tu nema prostora za mantre. Baš ko sto on odlično zna na čemu stoji i bas ga briga sta o tome misle ovi ili oni lokalci koje nikp ne pita ništa. Uključujući i Dodika

      Izbriši
    2. Boro, postoje snimci sa Sky aplikacije koji potvrđuju da je direktor Kostrešević bio u kontaktu sa licima iz podzemlja. Da je bio, ali to ne mora nužno značiti da je bio u poslovnom odnosu. Kontakti mogu biti i neke druge prirode. S tim u vezi, mislite li da je i u toj varijanti moralno da direktor podnese ostavku ili bude smjenjen, ako ostavku ne želi da podnese?

      Izbriši
  11. Moj dobri Boro, jesi cuo da Mikan rasprodaje imanje? Ili je nestalo para od Dugog ili se sprema u bijeg 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cuo sam da pokušava izvući penziju sta bi mu dobro došlo ako ode na robiju. Bez penzije gadno je nagrabusio. Ne znam ima li jos uvijek onaj stan u Novom Sadu.

      Izbriši
  12. Да ли је истина да сте виша пута узели мито током ваше каријере , да ли сте у скорије време посећивали психијатра и да ли имате неку документацију са којом би нам могли доказати да сте нормална особа , ако имате скорашњи налаз било би добро да га објавите из разлога што страшите људе својом појавом на улици !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić