SENADU HADŽIFEJZOVIĆU: Vrijeme ti je za penziju! (FOTO)

Nakon trodecenijske novinarske karijere Senad Hadžifejzović ispao je tek korisni idiot političkog muljatora Ivana Begića, iliti novog "Komšića" Republike Srpske. Ovakav blam Senad bi trebao shvatiti kao upozorenje i razmisliti o povlačenju - dok je još uvijek na vrhu novinarske branše. Informacije o Begićevim lopovlucima, predstavljene ovim tekstom, lako je mogao prikupiti i shvatiti koga je pozvao u emisiju.


borislav radovanovic blog

 

Novinar i urednik Senad Hadžifejzović intervjuima sa Aleksandrom Vučićem pokazao je da i nakon 37 godina profesionalne karijere umije nositi se sa političkim moćnicima najvišeg ranga. Upravo iz te vizuze bilo je otužno gledati kako sa njim manipuliše "mlađi kolega" Ivan Begić. Za očigledno neupućenog Senada njegov gost je i novinar i urednik, ali i SEO menadžer i političar i... Kako sam kaže Senad se ne razumije u društvene mreže, a to je informatički pismena javnost lako mogla zaključiti.

Elem, krenimo redom. Tokom emisije "Centralni dnevnik" Face TV Begić se predstavio žrtvom ucjena, raznih "zavirivača u tuđe krevete", političkih spletki, diskriminacije, progona i štošta pride. Voditelj emisije, ma kako iskusan bio, nasjeo je na ovu priču i svog gosta nije percipirao onim šta primarno jeste - POLITIČAR. 

Iako su govorili kako je Begić tog dana CIK-u predao kandidaturu za funkciju Predsjednika RS, inokosno najmoćniju na nivou entiteta, nije se dalo naslutiti da jedan vrlo ambiciozan političar započinje izbornu kampanju. Tokom emisije složili su se da je u pitanju "nezavisni kandidat", pri čemu Senadu očgledno nije kliknula "lampica" da ga upita odakle mu 14 000 (ili čak 18 000) KM za taksu CIK-a? Posebno u kontekstu priče kako je komšiji čistio oluk za 50 KM.

Znači, Begić je iskeširao bar 14 000 maraka takse za ovjeru lista, istrošio se na prikupljanje 3 000 potpisa i štošta pride, a Senad ga nije upitao odakle mu tolike pare. Ko mu je financijski i logistički pomogao u tom poduhvatu? To pitanje vodi nas na esenciju: ko stoji iza Ivana Begića? Mnoge će ovakva premisa iznenaditi, ali ima utemeljenja razmišljati o Bakiru Izetbegoviću i SDA. Prosta logika nameće promišljanje o Begiću kao "Željku Komšiću Republike Srpske" i takva percepcija je već primjetna na društvenim mrežama - koje Senad Hadžifejzović ne prati.

Vidimo koliko Izetbegović i njegovi istomišljenici odbijanjem izmjena Izbornog zakona nastoje ponoviti prevaru sa Komšićem, natporučnikom Armije BiH i nosiocem Zlatnog ljiljana, u Predsjedništvu BiH, koji uz svog ratnog saborca Džaferovića komanduje Oružanim snagama BiH i vodi spoljnu politiku. Kao što srpskog člana državnog predsjedništva u više mandata drži "opkoljenog" ratnim pripadnicima Armije BiH, Izetbegović identično želi pozicionirati svoja dva Potpresjednika RS. Izgleda da je i našao novog "Komšića".


borislav radovanovic blog


Uglavnom, Begić neće slijediti politiku Dragana Čovića i HDZ-a i to je Senadu jasno saopštio. Sada prezentujem i način kojim Begić planira domoći se ove dobro plaćene funkcije i benefita koji proizilaze iz iste. Sa gornje fotografije vidite da je aktuelni potpredsjednik iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković funkcije se domogao sa svega 5 881 glasom. Bio je kandidat zajedničke liste hrvatskih stranaka i tako malen broj glasova osigurao mu je poziciju. Problem je što iza paravana svako može zaokružiti šta mu drago.

To je "adut" na koji igra Ivan Begić! Računa da sa ovako razočaranom biračkom populacijom, posebice unutar opozicionih struktura, postoji veliki broj spremnih na "odmazdu svima" davanjem glasa njemu. U toj kategoriji Begić računa na jedan broj Hrvata, ali mnogo više na srpske, bošnjačke i prograđanske glasove. Fora koja Komšiću prolazi godinama. Pored "građana" Begić računa i na sve one koji su podržali njegove seksualne "slobode" - bez svijesti da je to dio unaprijed smišljenog plana.

Ovde dolazi do izražaja sljedeća djelatnost kojom se Ivan Begić bavi godinama - SEO menadžer. SEO je skraćenica od Search Engine Optimization, iliti optimizacije organskih pretraživanja na internetu. Deceniju i po unazad na našim prostorima vrlo dobar posao, kakav donosi odlične zarade (više desetina eura mjesečno). Dovoljno je pogledati čime se bavi njegova firma i zaključiti ono šta je Senad Hadžifejzović propustio.


borislav radovanovic blog

Svoj navod ponovo dokazujem screenshot-om njegove kompanije "Macro media" d.o.o. Banja Luka, na kojoj sam označio sve važne podatke, a kako bih jednostavnije prezentovao dalje dokaze. Pominjao je Begić svoju kompaniju, ali su Senadova novinarska čula očigledno oslabila. Klikom OVDE idete na sajt Begiceve firme "Macro media" osnovane 2018. godine i vidite da se bavi web i grafičkim dizajnom, marketingom, kampanjama i drugim stvarima u domenu SEO usluga. 

U okviru ove kompanije funkcioniše i Begićeva druga ili podfirma, a u pitanju je medijski sajt Insajder.in. Njegov je i portal Banja Luka 24, ali to je "na divljaka", dok Insajder služi za legalne poslove, tipa kada prodaje usluge "oglašavanja i informisanja". Znači, Begić je objedinio političku, informatičku i medijsku djelatnost, šta ga čini nimalo bezazlenim protagonistom društvenih tokova. Ispod prezentujem fotografiju Begićevog poslovanja sa Gradskom upravom Prijedora, koja dokazuje mnogo toga. 


borislav radovanovic blog


Reče Begić u Senadovoj emisiji kako njegova firma ne prolazi na tenderima. Zato prolazi direktnim nagodbama, šta vidite iz financijskih izvještaja Grada Prijedora za 2019. godinu kada mu je za reklamiranje i informisanje o radu gradske uprave plaćeno 5 950 KM. Znamo šta je politički zagovarao u to vrijeme, no sad znamo i da se nije gadio na novac promovisati DNS-ovog gradonačelnika Milenka Đakovića. Govorim o periodu kada je DNS bio u vladajućoj koaliciji, a vidite da kod Begića političko promovisanje košta šest hiljada maraka - bez razlikovanja vladajućih i opozicije. Mogu objaviti i druge slične direktne pogodbe (npr. RiTE Ugljevik), no poenta je valjda jasna.

Ivan Begić često laže koji mediji su u njegovom vlasništvu. Ovde nema zabune pošto "Macro media" i "Insajder", imaju isti poreski broj 4404295570006, kako vidite sa gornjih fotografija, kao i istu adresu Ul. Stevana Mokranjca 38, Banja Luka. No, naredni dokaz tek otkriva dimenzije Begićevih poslova kakve bi Senad Hadžifejzović znao da se razumije u informacione tehnologije. I onda bi ga propitao kako to čini drugim gostima.


borislav radovanovic blog


Na gornjem dokazu vidite financijsko stanje Begićeve firme "Macro Media" za 2018., 2019., i 2021. godinu, dok je 2020. preskočena zbog blokada računa. U predstavljene tri godine vidite trend po kom Begić ima dvostruko veće rashode od prihoda, gdje je prošle godine zaradio manje od 33 000 KM, a NEPOKRIVENI RASHODI premašili su 66 000 KM. Od 96 000 KM kratkoročnih obaveza poslovanja samo trećinu je pokrio prihodima. Ko mu je omogućio razliku prihoda i rashoda, ko to financira i kakav je smisao takvog poslovanja? Pored "ručkova i čarapa" Stanivukovići su Begiću osiguravali mnogo više, a kako im je zahvalio imali smo priliku vidjeti. Montirao je snimak koji aludira na seks Draška Stanivukovića i njega, pa to prodavao radi produkovanja političke afere.

Iz očigledne poslovne gabule prevarant Begić spas traži u dobro plaćenoj funkciji "Željka Komšića", a gdje je tako malen broj glasova koji osiguravaju pobjedu ključ njegovih zamisli. Zato je važno uobziriti da Begić razmišlja kao SEO menadžer, profesionalac ili manipulator (sve je to isto), neko ko je stručno osposobljen za vođenje kampanja. Sopstvenu kampanju započeo je u ljeto prošle godine, a sad svjedočimo njegovom konačnom cilju.

Šta je doista prodao Ivan Begić? Upravo ono šta je javnosti prezentovano kreirao je Ivan Begić, a posebno se odnosi na onaj klip sa penisom u njegovim ustima i mladežima na stomaku Draška Stanivukovića. Autor onog klipa kojim se aludira na seks Begića i Stanivukovića jeste Ivan Begić. Potom je korištenjem svojih informatičkih znanja i političkih veza snimak nudio na prodaju - direktno i preko posrednika. Prethodno je, normalno, provukao informacije o postojanju kontraverznih snimaka kako bi podigao cijene.

U cilju zataškavanja sopstvene prevare izveo je lažno prijavljivanje ucjena, koje je bilo centralna tema Senadove emisije. Baš kao što je Slobodan Vasković u istom cilju najavio eksplicitne snimke Draška Stanivukovića, opet koristeći naivnog Senada. Tekstom Raskrinkavanje laži Ivana Begića objasnio sam od kada i kako pratim ovu muljažu, koje cifre su bile u igri i kakve poruke smo Begić i ja tada razmjenjivali. 

Kada ovo pročitate biće jasno zašto me je onako prozivao, a Senad nije ispoštovao elementarni postulat novinarstva - da zaštiti dignitet osoba koje nisu u prilici odgovoriti (drugo mišljenje). Čuj, vjeruje POLITIČARU koji realizuje izbornu kampanju napadima na nekog ko je najmanje umiješan u data dešavanja. 

Eto Senadu za informaciju: nema nikakve krađe snimaka, nego je Begić prodavao sopstvene uratke, pa je u pravcu dalje zamisli lažno prijavio ucjenu. Lažni alibi! Kako se dokazuje krivično djelo "Ucjena" objasnio sam tekstom NOVI VIC: "Sastali se peder, kurva, ucjenjivač i policajac...", a na primjeru Jelene Trivić kakav se analogijom ima primjeniti na Begića. Zato je tužilaštvo donijelo onakvu odluku, a i nije posao tužilaštva da realizuje izborne ambicije političkih mešetara. Ovaj tekst ga je zabolio i rezultirao gnusnim lažima na moj račun.

Nema apsolutno nikakve ucjene. Koji idiot bi pomislio od Begića tražiti TRI MILIONA KM? Jedino možemo govoriti o pokušaju prevare da se od Stanivukovića izvuče novac i sa Begićem kao ključnim akterom prevare. Ukoliko odbije platiti slijedi objavljivanje montiranih snimaka i politička afera njegovog izbacivanja iz izborne utrke. Tako smo "dobili" Jelenu Trivić kao kandidata, šta sam davno objavio i objasnio zašto sam se distancirao od takvih lopuža.

Za shvatanje date prevare važan je momenat objavljivanja Begićevog uratka na portalu Autentično. Tada je tek promil populacije znao za ovaj portal i video klip prošao bi potpuno neprimjećeno. Zato Begić ranim jutrom preko svojih portala i stranica društvenih mreža širi vijest, sa ciljem da stvori što veći odjek u javnosti. Tek kad je "izreklamirao" prethodno prodani sopstveni snimak zatražio je "pomoć" i odjurio psihijatru radi pribavljanja nalaza kao još jednog dokaza sopstvene "nevinosti". 

Zatim, sve po istom planu, objavljuje kako napušta politiku i vraća odbornički mandat, unaprijed računajući na one silne žalopoljke i izdizanja na nivo heroja. Potonje samo se trudio da aferu održava živom i sebe predstavlja žrtvom. Svako reagovanje na njegove javne optužbe išlo je u pravcu kandidature koju je predao CIK-u, nakon čega se odlučio "napokon javiti" Senadu, koji je izgleda baš povjerovao u preobrat od napuštanja politike do kandidature za Predsjednika RS za svega četiri mjeseca. I da sve to nije jedan jedinstven plan ovog mešetara.

Zato javno poručujem Senadu Hadžifejzoviću da polako razmišlja o penziji jer je naprosto "prevaziđen" i klipani ga pretvaraju u korisnog idiota. Istine radi, valja ozbiljne kritike uputiti Senadovoj ekipi, pošto je bar sa te strane mogao dobiti dokaze kakve sam pronašao za nekih pola sata pretraživanja internetom i prezentovao ih ovim tekstom. Pritom sam se fokusirao informatički segment rezlikovanja Begića i Hadžifejzovića, a zanimljivih podataka na internetu ima na pretek. Bar za one koji znaju istraživati.

Jesu izbori primamljivi i profesionalno i financijski, no valja razmišljati i o sopstvenom dignitetu. Čovjek tri decenije hara balkanskom televizijskom scenom i trebao bi kao takav ostati upamćen. Zato mu i savjetujem da se polako povlači dok je na vrhu, dok ga klipani poput Begića ne isprovaljuju do nivoa korisnog idiota. Bitanga koja trguje sopstvenim porno snimkama i izmišlja nepostojeće ucjene koristi Senada za izbornu kampanju. Ili ćemo pomisliti da je Senad Hadžifejzović dio projekta "Željka Komšića Republike Srpske" i u funkciji politike Bakira Izetbegovića...Primjedbe

 1. Svaka cast Boro brz greske. Mozes li mi ostaviti svoj kontakt da ti se javim kad dodjem u Prijedor inace budem u Ljubljani i citam tvoj blog redovno

  OdgovoriIzbriši
 2. Jadni blogeru možda se Senad pretvara u korisnog idiota tamo nekih, ali ti si odavno, ali u pravom smislu riječi, beskorisni idiot! Šta god da uradiš samo se još više uvaljuješ u blato. Fuj!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. U kakvo blato se uvaljujem? Što iskreno kazujem o sopstvenim zabludama? Eto ja nisam nepogrešiv i bezgrešan kao ovi što se kandiduju na izborima i pokušavaju dobiti glasove. Niti snimam porniće, niti tajno snimam one sa kojima razgovaram, niti od ovoga imam kakve koristi. Ako je to "blato" rado ostajem u njemu, ali da prestanem iznositi mišljenje o stvarima koje me zanimaju nema šanse. Svasta sam pretrpio zbog slobode mišljenja i sad bih se trebao nekom prilagođavati. Posebno klipanima sa velikim ambicijama i jos većim egom. Samo da bie njihovi poklonici manje vrijeđali. Nemam sa tim problema i samo se vi bavite mnome umjesto sa ovima koje plaćate da rade za vas, a znate kako to čine

   Izbriši
 3. Prestala sam ga pratiti jer sam imala osjećaj da u skoro svakoj emisiji (barem u poslednjih godinu dana) pita da li će biti rata. Ko o čemu, Senad o ratu. I Vaskovića je ugostio par puta kao vrhunskog stručnjaka. Pa se pitam, da li je Senad "izlapio" ili nečiju igru igra? Sudeći po komentarima na yt, Begić je postigao što je htio. Ljudi ga masovno podržavaju.
  Zato dijelim link ka ovom tekstu u komentarima ispod CD-a na yt

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala. Svi oni brišu komentare koji im nisu ugodni, sta je meni suštinski neshvatljivo. Nije normalno da baš svi komentari hvale nekog, a nema nijedne kritike. Meni je komunikacija sa ljudima suština bitisanja na društvenim mrežama i zato mi je posebno drago što su ljudi prepoznali ovu opciju na blogu, koju sam upravo zbog komunikacije postavio. Ovako ostaje elektronski sadržaj koji se uvijek može analizirati, a i za stotinu godina moći će biti korišten. Radio sam strucne radove i znam koliko elektronski sadržaji sve više dominiraju nad knjigama, kojih sam pročitao par hiljada, i shvatam i današnje e-knjige, pa kontam da ovako svjedočimo jednom vremenu i svi zajedno ostavljamo budućim generacijama materijale za proučavanje. L. P.

   Izbriši
 4. Jos jedan u nizu nebuloznih tekstova.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nadam se da ste to shvatili nakon čitanja teksta.

   Izbriši
  2. ASKA: Ahahaaaa, bravo Boro!!!
   Znas bota u dusu, svaka cast! Trebao je bar procitati, ako nista zbog sendvica i soka .... i to je plata... sam je na nju pristao.
   Znam da znas i o cemu se radi kod Senada, ali hocu zbog javnosti da napisem.... nije Senad za penziju, niti je njega isfolirao mali pederčić, vec su platu primili obojica iz iste ambasade. Nema ovdje vladajucih, niti opozicije... ima samo nasa BiH, zalosna kolonija sa dva entiteta. Znamo ko su kolonizatori, ali znamo i ko su domaci izdajnici.
   Hvala ti Boro sto se trudis!

   Izbriši
 5. MEN.: Mislim da vjesto prikrivate kako ne razumjete ove stvari Sve takve emisije se placaju (kao i Puls BN) E sada emisija prolazi zavisno od tarife Ako je gost zanimljiv tarifa je manja ali se povecava zavisno od zelja gosta ako je ne zanimljiv tarifa je veca i sve se vise povecava Svako malo se dovede pravi zanimljivi gost da bi se odrzao rejting i gledanost Nisam gledao ovu emisiju ali ono sto sam procitao kod vas dovoljno je da bude isto kao da sam je i gledao A Senad se pravio kao da se ne razumije da bi se ogradio koliko toliko jer je gost bio ne zanimljiv a zelje su mu bile za ful tarifu Evo ja cu se pomiriti sa tim da ste sve ovo ovako prezentovali da bi nekoga navukli (u ovom slucaju mene) da napise ovakav komentar

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pa komentari i dijalog jesu smisao drustvenih mreža. Izuzev toga što me zanima mišljenje drugih, posebno kad je konstruktivna kritika u pitanju, nemam drugog interesa od ovog bloga. Imam reklame samo kako bih proučavao tu opviju zarade zbog nekih drugih projekata. Ovaj blog, davno sam objavio, ostaje obakav lakav jeste i tu samo znam za štete. Ako pokrenem portal onda će mi adsense reklame biti bitne, no kako stvari stoje prije ću ići na kreiranje sopstvenih reklama i to rafiti drugačije. Sta nas opet vraća na problem da iz svoje Ljubije na engleskom mogu zarađivati sta na obim našim dijalekyima nema smisla pokusavati. Znam cime se Begić bavi i jer izucavam tu djelatnost u promisljanju pokretanja privatnog posla. Ako od toga ne bide ništa opet sam nesto naučio a meni dan u kom nisam nesto naučio je propast. Odnkad znam za sebe učim i znanja mi nikad dosta.

   Izbriši
  2. ASKA: Ako ti treba neko ko se dobro razumije u racunare, dizajn, marketing, baze podataka, a muka mu je od preglupih reklama koje se vrte vec 20 godina sve na isti kalup, racunaj na mene. Mozda nam je bolje time da se bavimo nego stalnim pokusajima da osvjestimo ovaj narod i da mu stalno ukazujemo da ne mora ovo bas ovako sve biti. Kad procitam tvoj tekst ili poslusam doktora Nestorovica malo se utjesim, pa nastavim dalje 😀 smjesko je na moj racun, da ne bude zabune

   Izbriši
 6. Mnogi političari-ke su rekli da neće slijediti aktuelnu politiku ako dođu na vlast, pa su neki-e, rekli-e da neće slijediti čak ni ratnu politiku, pa je opet slijede. To znači da nema poltičara koji ne laže, samo da bi se domogao vlasti. A, bogami i vladajuće strukture u oba entiteta kunu se da poštuju tendere i da ništa ne dobijaju ispod "žita". Sjetite se samo afera za vrijeme famozne korone ( pokretna bolnica, medicinski kiseonik, zaštitne maske itd).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Odlično rečeno. Političari lažu, a ponajviše oni koji traže glasove tvrdeći kako funkciju žele da bi svima nama koristili, dok za sebe ne traže ništa. Kao neke Mesije.

   Izbriši
 7. Dragi ljudi, zivot je lijep ako ga lijepim ucinis. Bavljenje politikom cini ljude zlobnima. Uzivajte u zivotu, pozdrav svim ljudima dobre volje a i ostalima. Zelim svima sve najbolje nek Vas Bog dragi cuva.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se da u životu treba uživati, ali i da se treba boriti za ambijent u kom bi bolje živjeli.

   Izbriši
 8. Poštovanje Borislave, znam da nije vezano za ovu temu ali me interesuje slučaj Mateja Periša. Cijenim vaše stručno mišljenje, da li je u pitanju nesretan slučaj, samoubistvo ili je moguće da ga je neko proganjao i da je gurnut u rijeku? Pozdrav i svako dobro vama i porodici.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pratio sam taj slučaj po medijima i jedino sa te strane imam informacije. Po tome se ne može dati relevantna ocjena. Čekam toksikoloski nalaz i sumnjam na sintetičke droge. One su izuzetno zastupljene na ovim prostorima i stalno se pojavljuju razni novi pripravci. Često proizvode halucinacije i poremećaje spoznaje. Pod takvim dejstvom ke mogao onako trčati ulicama i na kraju ući u rijeku, a ko zna kakav "film u glavi" dozivljavati. I upratio sam informaciju da sunsa sobom donijeli neke narkotike, a sta u Beogradu nike teško naći. Ne bih da me pogrešno shvatiti, da kriminalizujem zrtvi, nego da je to moje mišljenje na osnovu snimaka i poznatih ingormacija. Mladic zdravog razuma može ući u rijeku na onakav način samo pod dejstbom spoljnih stimulansa. U konacnici, nakon svih silnih provjera tadašnjih desavanja, ovo je verzija koju istraga me smije iskljiviti, a sintetičke droge trebale bi biti u organizmu i ovoliko poslije smrti, pa ćemo nakon nalaza znati i nešto više. Primjera radi kpd one djece stradale u Posušju, njoh osmoro, nema šanse da je gušenje nastupilonkako jeste i trebalo je mnogo više tragati na toksikoloskom planu, po čemu su ova dva slučaja i slična i bitna. Bar da nam djeca nenstradavaju na proslavama nove godine.

   Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)

SUROVA ISTINA: Po pozivu ministra Lukača stavljen sam na "crnu listu" BN TV! (VIDEO)

Otkrivam identitet pritvorenog pomagača u ubistvu načelnika Bašića (FOTO)

DOSTA JE LAŽI I OBMANA: Ko i kako zloupotrebljava ubistvo načelnika Bašića?!

UDARNA VIJEST (VIDEO): Radinković najavio istinu o stradanju Nikole Đurovića - Hoće li razotkriti Dodika?!