ZVANIČNO: "Lice Kostešević Siniša ne prolazi kroz evidencije Tužilaštva BiH" (FOTO)

Pojedini blogeri i političari ubjedili su lakovjernu javnost da Tužilaštvo BiH istražuje Sinišu Kostreševića, direktora policije MUP RS i, po njima, njegovo hapšenje je "neminovno". Stvarnu istinu i suprotne navode mojih tekstova dokazuje akt tužilaštva koji prezentujem. Istinu nasuprot hiljadu puta ponovljenih laži i besramne satanizacije naših hrabrih policajaca.


borislav radovanovic blog

Za proteklih 30 godina od formiranja MUP RS nismo svjedočili boljim rezultatima policije na suzbijanju organizovanog kriminala. Pored odličnih rezultata na unutrašnjem planu policija Republike Srpske prepoznata je kao važan partner međunarodnih istraga. Ključni nosilac ovih pozitivnih društvenih promjena nedvosmisleno je aktuelni direktor policije Siniša Kostrešević.

MUP RS je dugo kotirao kao najpouzdaniji partner policija drugih zemalja i međunarodnih tijela, daleko ispred državnih ili entitetskih kolega iz drugih B-H policijskih agencija, šta neposredno znam jer sam preko decenije učestvovao u tim akcijama. Kako sam mnogo puta objašnjavao i prethodni intenzivni međunarodni angažmani direktno su vezani za Kostreševića i njegove profesionalne sposobnosti.

Jedan višegodišnji period imali smo bojkot u bukvalnom smislu svih policijskih agencija Bosne i Hercegovine, ali i zemalja našeg okruženja, odnosno bili međunarodno izolovani zbog nepovjerenja u najviše policijske rukovodioce, te involviranosti policije u organizovani kriminal. Povratkom Kostreševića, ovoga puta sa bitno većom moći, gotovo automatizmom kreće dijametralno suprotna situacija i javnost je svjedočila brojnim razbijanjima kriminalnih grupa, pronalaženjima nikad viđenih količina narkotika, pa sve do odlučnih reagovanja na kriminalne odmazde poput ubistva načelnika Radenka Bašića.

Kontinuirano pišem o ovim dešavanjima i to sa pozicije bivšeg inspektora za organzovani kriminal koji odlično poznaje i ljude i materiju. Elem, javnost je prosto bombardovana pisanijama blogera Slobodana Vaskovića i njegovim "informacijama" sa pozivanjem na Tužilaštvo BiH. Više puta ukazivao sam da Vasković laže i manipuliše sa izmišljenim informacijama, pa sve do nabrajanja ko ga plaća za takve prljave rabote.

Nadovezujući se na Vaskovićeve izmišljotine pojedini kvaziopozicionari u Narodnoj skupštini RS "propituju" svog novog političkog saveznika Dragana Lukača, a u zajedničkoj namjeri diskreditovanja Kostreševića i neosnovanog pripisivanja rezultata ministru. Sa pozicije zakona i pravila struke u pitanju su teške nebuloze, no Nebojši Vukanoviću, Jeleni Trivić, Goranu Selaku i sličnima odgovarala su viđena dezavuisanja javnosti. Neću trošiti prostor na "opozicionare" koji su glasove i mandate dobili na traženju smjene ministra Lukača, a sad otvoreno paktiraju sa ovim zločincem i megakriminalcem.


borislav radovanovic blog
FOTO: ZORICAKUSMUK.info

 

Na gornjoj fotografiji vidite rješenje Tužilaštva BiH, preuzeto sa portala ZORICA KUSMUK.Info, koje određuje istinu o navodnim istragama i predstojećem hapšenju direktora Kostreševića, po bar stotinu takvih navoda Vaskovića i pomenute političke "bratije". Novinarka Kusmuk obratila se tužilaštvu sa upitom: "Da li Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi ijednu istragu protiv Siniše Kostreševića, direktora policije Republike Srpske"?. I umjesto tražene informacije dobila je mnogo širi i sveobuhvatniji odgovor.

Konstatujući odobravanje pristupa informacijama tužilaštvo odgovara: "Lice Kostešević Siniša ne prolazi kroz evidencije Tužilaštva BiH". Pazite, pitanje je bilo svedeno na vođenje istrage, šta u zakonskom smislu znači postojanje naredbe o sprovođenju istrage. Odgovor u smislu da tužilaštvo ne vodi istragu mogli bi tumačiti kako nema formalne istrage pokrenute adekvatnom naredbom, odnosno ne bi nam mnogo značio, niti bi isključio mogućnost sprovođenja predistražnih i radnji prethodnog provjeravanja.

Tužilaštva po službenoj dužnosti vode različite upisnike i evidencije službenih radnji, od čega je najveći broj u tzv. predistražnoj fazi prikupljanja dokaza i obavještenja ili provjeravanja. Formalna istraga započinje donošenjem naredbe o sprovođenju istrage, ali valja doći do potrebnog dokaznog fonda i tzv. osnovane sumnje. U praksi često i naredba o preduzimanju posebnih istražnih radnji (prisluškivanje, praćenje...) donosi se u predistražnoj fazi i za potrebe sticanja pravnog osnova za pokretanje formalne istrage. Znam kako treba zakonski urediti ovu problematiku, no odavno nemam adekvatne sagovornike.

Poenta je da Siniša Kostrešević "NE PROLAZI KROZ EVIDENCIJE", šta prektično znači da protiv njega nema apsolutno nikakvih radnji u nadležnosti tužilaštva. Uključujući i predistražne! Vasković kontinuirano tvrdi da je "raspakivanjem" zaštićenih aplikacija (Sky, ANOM) utvrđeno kako sa Kostreševićem pod kodnim nazivom "General" komuniciraju mnogi kriminalci. I poziva se na svoje izvore iz državnog tužilaštva. Elem, ovakav odgovor tužilaštva u potpunosti demantuje njegove laži i manipulacije! Nema govora o tome da je registrovana Kostreševićeva komunikacija sa pominjanim kriminalcima jer bi u tom slučaju bio evidentiran bar u domenu preistražnog postupanja tužilaštva!

Znači, moji nebrojeno puta objavljeni navodi da je Kostrešević ključni nosilac međunarodnih istraga i to upravo u saradnji sa Tužilaštvom BiH nisu demantovani, niti je moguće demantovati egzaktnu istinu. Odlično poznajem način rada Kostreševića i njegovih najbližih saradnika jer sam par godina bio dio tog tima, a ranjijih godina i brojnih međunarodnih ili lokalnih istraga protiv organizovanog kriminala. Moje učešće najbolje dokazuju brojne pohvale dobijene sa različitih nivoa, tipa pohvala ministara iz 2002. i 2007. godine, srebrenog znaka policije za SJB Prijedor iz 2012. godine i drugo. 

Gore prezentovani akt Tužilaštva BiH meni ne znači ništa jer odlično poznajem i ljude i materiju o kojoj pišem, ali je važno razobličiti zaista sramotne laži pomenutih pojedinaca i njihovo plaćeničko ili politikantsko djelovanje. Moji drugovi i uvažene kolege sopstvene živote rizikuju da bi društvo zaštitili od najtežih oblika kriminala, a doživljavaju krajnje sramotne javne satanizacije i životno opasna targetiranja. Koliko je opasno to što odvažni profesionalci rade najbolje pokazuje brutalna egzekucija načelnika Radenka Bašića. Bar za one koji vjeruju sopstvenom razumu - umjesto hiljadu puta ponovljenim lažima.

Poentiram: balkanska hobotnica organizovanog kriminala postala je prepoznatljiva na svjetskom nivou i zato se našla na udaru američke Agencije za droge (DEA) i policija više desetina država - u jedinstvenim istragama. Drugima je lako jer iza njih stoje države i politike, a našim policajcima valja se boriti u izuzetno teškim uslovima, gdje možemo govoriti o ratu čija je ubijeni načelnik Radenko Bašić ona vidljiva dimenzija. Takve "poruke" kriminalci šalju se Kostreševiću i njegovim saradnicima, a šta sam detaljno objašnjavao u svojim tekstovima.

Umjesto da kao svako normalno društvo podržimo ove heroje, čije plate su identične onima koje primaju kolege koje "gledaju svog posla", mi dozvoljavamo njihovo targetiranje i ugrožavanje. Odmažemo u sopstvenoj sigurnosti. Samo zato što organizovani kriminal može platiti "usluge" Vaskovića i pojedinih političara. Eto nismo baš svi "na prodaju" i pokušavamo javnosti ponuditi stvarnu istinu, zasnovanu na dokazima poput gornjeg akta Tužilaštva BiH.


Primjedbe

  1. Sto ne pohapsi izvrsioce dosad nerijesenih krivicnih djela? Lp.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne ide to tako jadnostavno, ali vidimo da policija hapsi sve koji su joj dostupni. Vidjeli ste da se Dušan Lovrenović predao policiji u Hrvatskoj. Znam kako su ga naši locirali u Okucanima i nije mu bilo druge. Sad je na pravosuđi hoće li ga izručiti jer ima i hrvatsko drzavljanstvo. No, to je gadan problem njegovom ocu Milivoju Lovrenoviću, koji je u bjekstvu, a ceka ga istraga za bar deset ubistava – kako sam to objasnio u brojnim tekstovima. Nije lako ali radi se maksimalno moguće, a važno je što smo ponovo dio međunarodnih policijskih struktura i time možemo doći do svakog. Sa druge strane i policija je ranjiva, šta je pokazalo ubistvo načelnika Bašića. Dvije decenije nije se dešavalo ništa slično, a šta je posljedica rada policije protiv organizovanog kriminala koji je naviknut na nerad i čak podaništvo organa. L.P.

      Izbriši
  2. Slučajevi Memić i Dragičević sasvim dovoljno govore o radu tužilaštva BIH...Tako da oni kada ne sprovode istragu protiv nekoga ne mora ništa značiti...Molio bih da mi pojasnite ovo da naša policija radi u IZUZETNO teškim uslovima ...sudeći po imovini pojedinih inspektora, komandira i načelnika ne stiče se utisak da im je izuzetno teško...Srdačan pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Ljudima neupućenim u problematiku dozvoljeno je generalizovanje stvari. Vjerovali ili ne Kostrešević se u svim ovim međunarodnim i domaćim istragama oslanja na vrlo malen broj iskusnih profesionalaca, koji su takvim stvarima dorasli i može im se vjerovati. Primjera radi kompletna prijedorska policija isključena je iz aktivnosti po ubistvu načelnika Bašića, a jedan manji tim inspektora odradio je sav posao. Angažovanje SAJ i žandarmerije inspektorima nije mnogo značilo jer zna se šta su čiji poslovi. Ne mogu navoditi imena, ali odlično poznajem ljude koji vuku posao. I svi žive životima prosječnog stanovnika, pola plate u kreditima, hrane porodce i nemaju lične koristi od svog rada. Samo glavobolje. Baš kao što odlično znam i ove kriminalizovane policajce, milionere i okorjele zločince. Kada pišem o svojim ratovima sa takvima ne mogu poimenično pominjati kolege koji su u tome učestvovali, ali dominantno su u pitanju Kostrešević i njegovi najbliži saradnici. Lukač je sve nas eliminisao sa organizovanog kriminala, da bi na naše pozicije doveo Darka Ilića i svog zeta Luburu, sve sa njihovim teško kriminalizovanim bitangama. I vidjeli smo haos kakav je time produkovan, a kulminirao je ubistvom Davida Dragičevića. Povratak Kostreševića i njegovih ljudi vidimo po konkretnim rezultatima, kakvi nisu upamćeni, a bili bi mnogo učinkovitiji da politika odradi ono šta treba i eliminiše Lukača. Zamislite kakve rezultate bi imao da usposstavi punu kontrolu nad policijom, pa da umjesto 20-30 ljudi udari sa svih 6 000 policajaca. Što se tiče Tužilaštva BiH tu takođe ne bih stvari generalizovao. Ifet Feraget, kom bezrezervno vjerujem, rekao mi je da je prezadovoljan početkom rada na slučaju Dragičević. I onda pljus smjene i rokade. Sada imamo Milenka Kajganića koji je Lukačev "kadar" i pod njegovom kontrolom 100%. Posebno preko brata koji je u bjekstvu i pod potjernicom. Nimalo jednostavna situacija. Na kraju i konkretan odgovor: rad u izuzetno teškim uslovima odnosi se na bukvalni rat koji se vodi između čestitih policajaca i organizovanog kriminala, a koji je eskalirao ubistvom načelnika Bašića. Zato je Kostrešević upotrebio specijalnu policiju i žandarmeriju, te neselektivno hapsio i prebijao viđenije kriminalce. I očekivano, pod batinama jedan je progovorio, pa su došli i do direktnog ubice, a kako sam to pojadnostavljeno objavio u svojim tekstovima. Kriminalci su ubistvom Bašića poslali "poruku", a onda im je uzvraćeno masovnim prebijanjima. Normalno, čim se Lukač vratio iz Izraela sve je stalo jer on štiti svoje kriminalce i u policiji i na ulici.

      Izbriši
    2. Znači odobravate prebijanje, pa ako se slučajno dogodi da neko nešto zna, dobro je, a ako ne, nema veze, svakako su kriminalci.

      Izbriši
    3. Ne odobravam ništa, nego samo konstatujem šta se doista dogodilo. To što gotivim Kostreša ne znači da ću lagati o nečemu šta jeste učinjeno, a posebno jer svi znaju šta se događalo. Eto, vama za informaciju, u zatvorenoj komunikaciji uputio sam oštre kritike na taj segmet događanja i rekao da je sa ljudima trebalo razgovarati. I svoj stav demonstrirao odličnim informacijama koje sam dobio od prebijenih ljudi, koje su dostavili meni jer nisu imali sa kim razgovarati, nego su samo trpili batine. Opet kažem koliko je pogrešno generalizovati stvari, a meni je problem što ne mogu javno istupati sa većinom informacija koje znam i svoje tvrdnje "zakucati" dokazima. Sigurnost ljudi, a posebno mojih izvora i kontakata, uvijek su iznad čitanosti ili medijskih ekskluziva. Zato koristim ovakva rješenja, a kad bih samo prekopirao pojedine sadržaje koje imam nastala bi medijska eksplozija. Primjera radi imam u elektronskoj formi informacije o Daliboru Railiću, prikupljene još dok sam ja radio tu grupu, a vjeruj da su medijske bombe. No, ja još nigdje nisam ustvrdio da je on počinio ovo krivično djelo, nego se samo pozivam na zvanične podatke. Čak ni na tom planu ne idem preko nekih granica. Meni je najvažnije da dođemo do istine i to one institucionalno procesne zasnovane na dokazima, a posebno jer sa sa ubijenim Bašićem radio 25 godina i normalno da sam tu i emotivno vezan. Svako dobro.

      Izbriši
    4. Nisi ti dobar sa glavom! Vrli dobro ti znaš ko je Kostrešević i po čijim taktovima svira u raštimovanom orkestru. Ali se očigledno nadaš da će ti on pomoći da normalizuješ svoj život koji si upravo ti upropastio svojim nebulozama i izigravanjem policajca nad svim policajcima. Gadno ćeš se u Kostreša razocarati. Živi bili pa vidjeli.

      Izbriši
    5. Šta bi to Kostrešević mogao učiniti za mene? Ništa ne očekujem da bih se mogao"razočarati" Ako sa nekim budem dogovarao kakva rješenja to će biti Dodik jer nikad ne idem na niže nivoe od vrha. Nije piatnje persona, nego načina djelovanja. Kad god bi se neki kriminalci uspuntali ja sam im dresirao šefove, a uz uputu da svoje kerove drže vezane. Dodik je svoje kerove raspustio i sve šta su meni radili njemu sam vraćao sa kamatom. On lično nikad ništa mi nije uradio, ali je znao šta mu kerovi rade i dopuštao. Zato ga nisam štedio i nanosio sam mu štetu gdje god se ukazala prilika. I tako namjeravam nastaviti dok god to bude imalo smisla. Pritom, to što Vasković piše o odnosima Dodika i Kostreševića ćiste su gluposti, odnosno informacije mu kasne preko deset godina. Ja sam davno Kostrešu objasio da politička "leđa" ne vrijede ništa, a onda je i na svojim leđima to osjetio. I nikad više neće ponoviti raniju grešku. On i svega nekoliko ljudi zna o čemu govorim, no bitno je da ZNA i da stvari zato funkcionišu bitno drugačije od onoga šta narod misli.

      Izbriši
  3. Istina je da je Radovanić molio opoziciju da ga kandiduju za gradonačelnika Prijedora, pa kad su ga odbili on je onda osuo paljbu na njih, ponaša se ko uvrijeđena mlada. A što se tiče Kostreševića, to što se trenutno ne vodi istraga ne znači ništa, pa ni protiv Lukača se ne vodi istraga iako je teški kriminalac

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa valjda neko iz opozicije zna za to moje "moljakanje" i gradenačelnika. Nisam tip za funkcije i bar oni koji me znaju mogu potvrditi da sam nebrojeno karijernih ponuda odbio. Nisam bio spreman prihvatiti da vodim ništa preko nivoa voda ili manje jedinice, a da radim tako odgovorne funkcije nikad pomislio nisam. I šta će mi iko da prikupim 200 potpisa i sam se kandidujem? Imam zagarantovanih više glasova nego SDS i PDP zajedno. Znači, suplja priča. Što se tiče Kostreševića samo vi čekajte da on sam protiv sebe inicira istragu, pa da uhapsi sam sebe i šta vam Vasković servira. DRAGAN LUKAČ NE MOŽE IMATI OVAKAV STATUS JER SE PROTIV NJEGA VODI POSTUPAK PRED TUŽILAŠTVOM BIH, A USKORO ĆU KAJGANIĆA JAVNO NAPASTI ZBOG ODUGOVLAČENJA. I POMAGANJA LUKAČU. i objasniti mu da neće biti prvi tužilac kog sam procesuirao zbog sličnih marifetluka.

      Izbriši
  4. Sta mislis koliko ce ovo potrajati u skucaju Davida Dragicevica i kad ce krenuti hapsenje ubica i da li znas koje ubio Dzenana Memica? pozz iz Austrije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oko Davidovog ubistva ću malo prodrmati situaciju i o tome ćete sve bitno moći pročitati. Za Dženana vidim kakav opet marifetluk pravosuđe izvodi, a vjerujem da Ifet i Muriz to odlično kontaju, no valja im izgurati i ovaj TREĆI postupak. Oni su već pokazali da znaju šta rade i nije im bitno kad će doći do istine, nego da sve ogole do kraja. Da je tužilaštvo stvar htjelo u startu postaviti kako valja Alisa Mutap bila bi procesuirana kao počinilac ubistva, a nikako kao saučesnik sa neidentifikovanim ubicom. Onda bi ona skidala odgovornost sa sebe na ostale (muške) saizvršioce, a i njezin otac bi drugačije morao da brani i nju i sebe. Od prvih sekundi napada na Dženana sistem je išao protiv njega, šta ukazuje na neku krupnu ribu iza zločina, a bojim se da ni Muriz nema jasno znanje ko je u pitanju. Da nije tako mnoge stvari bi drugačije radio. Ovako kroz postupke pokušava doći do one krajnje istine. Muriz i Ifet izabrali su najteži način borbe, ali sve drugo jednako je skopčano sa problemima. Valjalo bi tu odigrati kakav trik i pojedince izvući na površinu, ali oni su čestiti ljudi i kao takvi ne znaju igrati prljavo. Zato godinama se ovako pate, ali ja to iznimno poštujem.

      Izbriši
    2. Sta meni tu nije jasno koji je motiv Dzenanovog ubista? sta je taj djecko skrivio ili uradio da ga ubiju a Alisu Mutap ne i koju ulogu igra Alisa i njen otac ? sta oni imaju sa tim ubicom ili ubicama? Pozz

      Izbriši
    3. Alisa je te večeri trebala se sa nekim sastati, ko se prema njoj prijeteće odnosio. Vjerovatno neka ljubavna veza ili se njen otac nešto "puntao". I molila je Dženana da ne bude sa njom. On se viteški ponio i odlučio zaštititi Alisu, no nije računao da time sebe životno ugrožava. Tako sam u najkraćem shvatio Murizovu priču, iako on sluša Ferageta i nastoji otkriti što manje svojih pretpostavki, nego se fokusira na izjave i informacije drugih aktera zločina. Alisin otac bio je na licu mjesta i umiješan je u zločin, a pošto štite jedno drugo teško je saznati prave razloge.

      Izbriši
  5. http://slobodanvaskovic.blogspot.com/2022/05/kostresevicu-skaj-se-ne-moze-zapaliti.html

    Hmmm...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa šta je to Vasković napisao osim ispraznog laprdanja? Je li u svakom drugom tekstu pisao kako njegovi izvori iz Tužilaštva BiH kazuju da Kostrešević samo što nije uhapšen. Sad svi vide dokument koji pobija njegove šuplje priče, a on i dalje nastavlja sa šupljim pričama. Shvataš li da je Skaj aplikacija bila rasprostranjena na cijelom svijetu? I nijedan novinar još nije dobio nijedan konkretan podatak izvučen iz te aplikacije. U svijetu toliki mediji i niko nema ništa, a samo nadrogirani Vasković je izuzetak. Jeste kad izmišlja i laže, a nigdje u svijetu nema budaletina kao kod nas da bi povjerovali u takve nebuloze. Ima u svijetu raznih baraba koje bi slično izmišljeli "informacije sa Skaj aplikacija", samo nema budala da im u to povjeruju, pa zato nema ni sličnih pisanija. na kraju, ja lično nikad nisam volio prisluškivanja i bio sam protivnik toga, ali opet znam kako sve to funkcioniše. No, Kostrešević i drugi koje Vasković pominje o mogućnostima prisluškivanja i o "zaštićenim aplikacijama" znaju više od ikog u ovoj zemlji i sad će oni padati na glupostima. Kostrešević je 2018. bio na obuci u Americi nekih mjesec dana i to upravo povodom ovih aktivnosti koje smo kasnije gledali na svjetskom nivou. Kao što je ranije bio na više obuka u inostranstvu, odnosno pripreman za ove stvari. To je zbog odličnih poslova koje smo odradili od 2010. do 2015. (otprilike) i koji su prepoznati na međunatodnom nivou. I nije politički postavljen na ovu funkciju, ili po idejama Igora Dodika kako Vasković bulazni, nego u okviru višegodišnjih planova i akcija suzbijanja narko mafije. Mogao bih ovako objašnjavatu unedogled, ali postavlja se pitanje kome to činiti. Eto neko ko je plesao balet ili igrao folklor odjednom je "kompetentan" za međunarodne istrage organizovanog kriminala. Čovjek je završio gimnaziju i preko toga nema nikakvog obrazovanja, a "drži predavanja" ljudima koji su i završili odgovarajuće fakultete i decenijama sse bave svojom strukom. I vama je to "prihvatljivo". Pa i Zmaj od Šipova stalno nešto melje, a po ovom principu možete i njega pratiti i po njemu se ravnati. Samo, to govori o onima koji daju značaj Vaskoviću i Zmaju od Šipova, a nikako o realnosti. Hmmmmm

      Izbriši
    2. Nisam ovde da branim Vaskovića jer i on zna svašta laprdati, ma da ni blizu ko ti. Ali da priučeni drot sa kupljenom diplomom tašna mašna fakulteta priča nekom o obrazovanju je smješno

      Izbriši
    3. Moje obrazovanje lako je provjeriti, od prvog do zadnjeg ispita svih pet godina studija.

      Izbriši
  6. "Lice Kostešević Siniša ne prolazi kroz evidencije Tužilaštva BiH"

    Strpljenja, proći će...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoće, eno Kostrešević sam protiv sebe piše izvještaj tužilaštvu kako bi mogao sam sebe uhapsiti. Ljudi moji, 19 godina je od početka primjene današnjeg Zakona o krivičnom postupku i žalosno je da građani nemaju ni minimum znanja ko šta radi i kako postupak funkcioniše. A najgore je što prate tumačenja nekakvih baletana i drugih laika, pa još umišljaju da su time nešto "naučili".

      Izbriši
  7. Mnogo hvalis Kostresevica a i dalje veliki kriminal u policijskim strukturama.
    Drugo, ne pricas kako taj bajni Sinisa ne zastiti inspekora Badica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj da jedeš govna i pominješ Bašićevo ime za svoje idiotarije. Ogroman otpor bio je prema Bašićevom postavljenju, jer se kao pošten policajac nikom nije uklapao u koncepciju. Kad je postavljen objavio sam da je to u funkciji razbijanja prijedorskog narko klana i da je izbor na Bašića pao upravo je nije bilo šanse da ga uvuku u svoje prljave poslove. No, niko nije mogao pretpostaviti da će idioti otići ovako daleko. Sa druge strane Bašić nije razumio opasnosti i težinu problema u koje se uvaljuje, pa niti je gradio potrebno zaleđe, niti je znao malo taktizirati. Niko od njega nije tražio onakvo djelovanje, nego je on osjećao potrebu da opravda ukazano povjerenje, bez svijesti koliko je to opasno. Već sam pisao o tome i teško mi je ponavljati, no suština je da se ovo nije smjelo desiti, a desilo se usljed zaista neponovljivog spleta okolnosti. Boli me što nisam znao ništa jer sam izopšten iz svih dešavanja, a ovo ubistvo u suprotnom spriječio bih jednim razgovorom. Jedan jedini razgovor i apsolutno ništa se ne bi dogodilo. Da Ćulum nije od naše policije sakrio informaciju Kostrešević bi ovo sasjekao u korjenu, ne bi Radenku dlaka sa glave zafalila, a znam koliko smo ranijih situacija tako rješavali. Zato sve ovo boli sve nas koji znamo pozadinu ubistva, a onda dođu takvi poput tebe sa svojim idiotarijama. Neka Kostrešević i druge kolege dozvole ja ću objaviti kako su cijeli gradovi zaštićeni od terorističkih napada kada bi imali blagovremene informacije, a da ne bi zaštitili svog načelnika. No, danas znate da je SIPA sredinom decembra imala informaciju da Dugi Railić traži ubicu za policajca, pa što ne prozivate Ćuluma? Vajnog Ćuluma kom ovo nije prvo ubistvo u kom je saučestvovao. I stvorio taj kriminal o kom ti laprdaš.

      Izbriši
  8. Kad smenjuju Lukača :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po mojim informacijama sve ostaje ovako do izbora.

      Izbriši
    2. ASKA: Koliko bespotrbnih komentara vezano za Kostresevica.... ovu energiju bi trebalo utrositi da se makne ono cudoviste Zlukac. Ovi "komentatori" vise mi lice na sendvicem placene botove ciji cilj treba da je iscrpljivanje Borislava. Licno vidjenje stvari.... pa neka svako sebi vaga. Lp Bori, a i botovima. Bori zbog radtradaruda, a botovima jer mi ih je zao. Koliko moras biti glup, pa raditi za ove sto najogavniji su do sada.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić