(NE)ZAVISNO PRAVOSUĐE: Čekamo ostavku ili smjenu glavnog državnog tužioca Milanka Kajganića! (FOTO)

Čestitke glavnom tužiocu Zoranu Bulatoviću i OJT Banja Luka na tome što su lažnu dojavu eksploziva u UKC Banja Luka pravno okvalifikovali kako valja - kao TERORIZAM. Elem, zaludno kad su američka i britanska ambasada Tužilaštvo BiH uputile na "kolektivni godišnji odmor". Toliko o "suverenitetu" Bosne i Hercegovine.


borislav radovanovic blog


Američki, britanski, njemački i ini centri moći Zapada nametnuli su nam sud i tužilaštvo na državnom nivou i to opravdavali jačanjem suvereniteta države preko tih pravosudnih institucija. Potom su se hvalili desetinama miliona maraka uloženih u isti taj sud i tužilaštvo, uključujući i Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS), te podržavali "procese" koji su rezultirali tako da je pravosuđe postalo rak rana naše zemlje. Ili je primjerenije govoriti o uspostavljanju poluga kolonijalne vlasti sa ciljem urušavanja suvereniteta?

Bosna i Hercegovina kontinuirano trpi štete od lažnih dojava podmetanja bombi ili eksploziva u institucijama i ustanovama. Vrhunac je zasigurno nastupio kada je policija Republike Srpske u 222 osnovne i srednje škole bila primorana izvršiti protivdiverzione preglede, a samo zato jer se neko grubo poigrava sa tako osjetljivom kategorijom poput naše djece. No, kako je policija "reagovala" već ujutro uslijedio je haos na UKC-u Banja Luka i teški problemi za hiljade pacijenata i zaposlenih.

Prve kritike moram uputiti na račun policijskih agencija Bosne i Hercegovine, a posebno za MUP RS. Zamislite nebulozne situacije kad na sajtu MUP-a navedu kako su postupajući tužioci prijetnje upućene našoj djeci "najčešće okvalifikovali kao krivično djelo Lažno prijavljivanje krivičnog djela". Imaju Upravu za terorizam i ekstremizam, čiji pripadnici su vjerovatno na kolektivnom godišnjem odmoru pošto nemaju načelnika, pa su iz terenskih policijskih uprava pozivali dežurne tužioce okružnih tužilaštava i svaki protivdiverzioni pregled zasebno procesuirali. Haos!


borislav radovanovic blog


Svaki tužilac koji je prijetnju sa gornje fotografije okvalifikovao kao Lažno prijavljivanje krivičnog djela momentalno bi trebao dobiti otkaz zbog - NESTRUČNOSTI. Prvo, na ovakav način nije moguće počiniti navedeno krivično djelo, a onda moramo govoriti o svojevrsnom pogodovanju počiniocima i štetnim posljedicama u vidu novih i još težih krivičnih djela. Novih napada na škole i bolnice, pa do onih stvarnih.

Upravo zbog takvog odnosa i neoprostivog nemara organa krivičnog progona, nakon što ko zna koliko desetina hiljada djece nije moglo pohađati redovnu nastavu, već sutradan hiljade pacijenata UKC-a ugroženo je ili moralo trpiti patnje usljed napuštanja bolničkog kompleksa do okončanja protivdiverzionog pregleda. Možemo čak govoriti o životnom ugrožavanju teških bolesnika, a porodilje i novorođenčad bolje da ne pominjemo.

Gdje se nalazi glavni državni tužilac Milanko Kajganić? U danu brutalnih prijetnji našoj djeci Kajganić se MORAO obratiti javnosti i obećati da će počinioci promptno biti pronađeni i privedeni pravdi. I pritom saopštiti da je ovaj napad okvalifikovao kao TERORIZAM, pa da počinioci tog i svakog narednog sličnog krimena znaju kakav odgovor države ih čeka. Nakon jednog takvog javnog istupa vezano za škole možebitno sutradan ne bi onako patili pacijenti banjalučkog kliničkog centra?!

Posebno interesantno jeste što su prijetnje upućene preko ruskog pretraživača Yandex, gdje unaprijed garantujem da će nadležna tužilaštva i specijalizovane službe Rusije maksimalno se potruditi da dostave podatke potrebne za identifikovanje počinioca (IP adresa, država, provajder i ino). Upravo motivisani da razobliče zabranjena dejstva svojih protivnika. Zato i jeste važno da se ovaj slučaj ne kvalifikuje kao terorizam, pa da se u daljem izbjegne međunarodna saradnja koja treba identifikovati počinioce. Zna Kajganić o čemu govorim.

Srećom (u nesreći) po ovu zemlju na čelu OJT Banja Luka danas je iskusan profesionalac Zoran Bulativić, sa kojim sam mnogo puta radio i znam kakav profil pravnika je u pitanju. Baš kao što od preuzimanja dužnosti pratim rad i odluke kakve najbolje pokazuju njegove kompetencije. Vjerujem da je tužilačka kvalifikacija "Terorizam" uobzirila i prethodni napad na škole i predmetni na UKC, te da je uslijedila nakon tužilačkog analiziranja šireg konteksta dešavanja.

Pravna valjanost kvalifikacije "Terorizam" proizilazi iz člana 201. stav 5. tačka i) Krivičnog zakona BiH. Konkretno: zakon propisuje da i samo upućivanje prijetnje napadom na živote i tjelesni integritet lica sa ciljem OZBILJNOG ZASTRAŠIVANJA STANOVNIŠTVA predstavlja svršeno krivično djelo terorizma. Posebice jer su ovde direktne žrtve djeca i bolesnici tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite, odnosno najranjivije karegorije svakog društva. 

Terorizam je bio zaseban nastavni predmet mojih specijalističkih studija, pored niza predmeta koji iz različitih uglova izučavaju taj specifični pojavni oblik kriminaliteta. Zato u ličnoj biblioteci imam pozamašan fond knjiga u klasičnom i elektronskom obliku, stotine stručnih radova i zbornika, presuda sudova i druge literature. Iz te pozicije mogu prekopirati dijelove svojih radova i stručno elaborirati navode, ali tako nešto bilo bi smaranje čitalaca nepotrebnim materijalom.

Pored teorijskih znanja tokom profesionalne karijere suočavao sam se sa raznim dejstvima terorističkog i ekstremističkog karaktera, odnosno mnogo puta odrađivao razne predistražne i istražne radnje, tako da odlično znam na čemu zasnivam ovakve pravne kvalifikacije. Odnosno zbog čega sam saglasan sa kvalifikacijom datom od strane OJT Banja Luka. Elem, zato što poznajem procesne nadležnosti i obaveze u ovakvim pravnim stvarima problematizujem ponašanje Tužilaštva BiH i njegovog v.d. lezilebovića Milanka Kajganića.

Pravo i obaveze Glavnog tužioca Tužilaštva BiH nije da čeka policijski izvještaj MUP-a Republike Srpske ili dostavljanja predmeta od strane OJT Banja Luka, nego da MOMENTALNO REAGUJE i bukvalno se nametne kao nosilac dalje istrage. Konkretno, pismenom naredbom svim nižim tužilaštvima radi dostavljanja spisa i podređivanja jedinstvenoj pravosudnoj upravi pod tijelom kojim Kajganić rukovodi. Potom i izdavanjem saopštenja ili televizijskim obraćanjem radi umirenja javnosti i najavom adekvatnog odgovora državno represivnog aparata.

Na takav način suverene države reaguju na prijetnje terorističkog karaktera, proaktivno i preventivno, Sa  ciljem sasjecanja sličnih ideja u njihovom korjenu. Jok, Milanko Kajganić očigledno čeka da neka škola doista "eksplodira", pa da na televiziji vidi raznesena tijela naše djece. Pazite, na pogovaranje da je jedno lice pričalo kako će se opasati eksplozivom i raznijeti osnovnu školu u okolini Prijedora prvo šta sam uradio bilo je njegovo HAPŠENJE. 

Tek kad je ovo lice stavljeno pod kontrolu započeo sam sa provjerama vjerodostojnosti i utemeljenosti pogovaranja. Ispostavilo se da je u pitanju kafanska priča bez realne opasnosti njene materijalizacije, nakon čega je lice pušteno uz objašnjenje da vodi računa šta pijano priča. I stavljen je pod pojačani nadzor policije. Ispričao bih i kakve radnje sam preduzimao u okviru antiterorističkog angažovanja u vojnim i policijskim jedinicama, pa do metoda mučenja za kakve znam, ali poenta je suverene države nemaju milosti prema teroristima i radikalnim ekstremistima.

Pisao sam više puta o tome kako sam doznao za pripremanje atentata na papu Ivana Pavla II u Banjaluci, gdje posebno izdvajam tekst Lukač: „Četnicima sam poručio da ne pokušavaju ubiti Papu!“, te koje mjere sprečavanja napada su preduzete. Posebice kako su Lukačevi Ravnogorci bili tek korisni idioti operacije "lažne zastave" nikad demontiranog AID-a Alije Izetbegovića, i to u ponovljenom pokušaju atentata nakon prethodnog neuspjeha u Sarajevu. Baš kao što sam javnosti otkrio operaciju "lažne zastave" BIA prilikom napada na Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Prednji navodi nisu u funkciji "samoreklamiranja" jer su u pitanju teme koje sam davno obrađivao na ovom blogu, pored desetina i desetina drugih sličnih dešavanja, nego isticanje pozicije sa koje kritikujem neadekvatne reakcije organa krivičnog progona. Tek narednim tvrdnjama planiram uzdrmati odgovorne pojedince i centre moći koji iz sjenke upravljaju aktuelnom krizom.

Dakle, reakcije iz Tužilaštva BiH na više desetina prijetnji terorističkog karaktera upućenih brojnim institucijama i ustanovama države i entiteta izostaju samo iz jednog razloga. Instrukcije iz američke, britanske, njemačke i drugih ambasada NATO članica glase: "Ne činiti ništa!". Građani Bosne i Hercegovine, baš kao i Srbije, izloženi su ciljnim i organizovanim masovnim zastrašivanjima, odnosno primorani da trpe teške posljedice, a samo kako bi određena politička tijela donijela odluke kakve traže strani moćnici. Konkretno: da se Bosna i Hercegovina svrsta na stranu NATO i protiv Rusije u njihovom aktuelnom obračunu.

Nisam izrekao ništa nepoznato svih tri miliona stanovnika Bosne i Hercegovine, odnosno ništa preko nivoa rasuđivanja prosječnog građanina. Odlično se zna ko nam organizuje i izvodi ovakve terorističke napade. Ono šta laicima jedino nije poznato jeste da se ovakvi krimeni smatraju svršenim krivičnim djelom terorizma, a šta onda povlači zakonske obaveze postupanja Tužilaštva BiH. I to promptno djelovanje tužilaštva dok nisu načinjene teže štetne posljedice.

Zato potežem pitanje: plaćaju li glavnog tužioca Kajganića pojedine ambasade ili građani Bosne i Hercegovine? Štiti li on ličnu i imovinsku sigurnost onih koji ga plaćaju ili političke interese određenih strana u ratu? Ma štiti li on suverenitet Bosne i Hercegovine ili (nečinjenjem) pomaže u njegovom razaranju? Godinama objašnjavam da ovde nemamo vršioce vlasti, nego OKUPACIONE NAMJESNIKE i to se aktuelnim dešavanjima po ko zna koji puta dokazuje.

Ista pitanja postavio bih i Darku Ćulumu, direktoru Agencije za istrage i zaštitu - SIPA takođe nadležne u ovakvim situacijama, da tom gmazu beskičmenjaku ima smisla išta pominjati. Zajedno sa Ministrom (ne)sigurnosti Selmom Cikotićem i ostalih šest-sedam policijskih agencija na državnom nivou. Na račun MUP RS uputio sam prednje kritike samo zato što u toj agenciji ima smisla potezati pitanjanja i očekivati reakcije, dok od ostatka policijske zajednice narod jedino može očekivati "zabadanja glava u pijesak". Ko smatra drugačije možemo argumente razmjeniti u kom mu drago formatu.

Elem, ključna pitanja valja postaviti Halilu Lagumdžiji i aktuelnom sazivu VSTS-a. Pohvalio sam izbor Lagumdžije na datu poziciju, no grdno me je razočarao svojim potonjim (ne)radom. Jedini sa zakonskim ovlaštenjem da udalji sa dužnosti ili narodski rečeno suspenduje tužioca Kajganića jeste Lagumdžija, a razlog je NEČINJENJE ili teško ignorisanje službene dužnosti spram ovako teškog zastrašivanja stanovništva, primoravanja da trpe desetina hiljada djece, roditelja i nastavnog osoblja, odnosno bolesnika i medicinara, pa do nebrojeno drugih pogođenih prijetnjama upućenim raznim insitucijama. Spram počinjenih krivičnih djela terorizma!

U datoj situaciji možemo samo tražiti ostavku Milanka Kajganića ili da ga Lagumdžija i VSTS udalje sa sadašnje funkcije kako bi njegovi zamjenici razumjeli "poruku" i naložili postupanje objašnjeno u prednjem dijelu teksta. Kada govorim o udaljenju iz organa kao mjeri ističem da sam tokom bitke sa Milanom Tegeltijom odlično proučio procedure VSTS-a i to se dalo vidjeti iz prijave protiv njega. Pazite, ako Kajganić nije samostalno pravno prepoznao karakter napada na škole i UKC onda je bar nakon stava OJT Banja Luka mogao to spoznati ili bar zatražiti mišljenje tog tužilaštva. 

Namjerno sam sačekao sa objavljivanjem ovog teksta da bih Kajganića i druge mogao kritikovati sa pozicije nečinjenja ili propuštanja dužnih radnji. Baš kao što sam pola godine strpljivo čekao prije optužbi izrečenih tekstom MRAČNE TAJNE TUŽIOCA KAJGANIĆA: Ko opstruiše istragu ubistva Davida Dragičevića?!. Poučen iskustvom kada sam javno razobličio tužiteljicu Vedranu Mijović, pa je u VSTS mimo svih predviđanja izabrana Biljana Simeunović. Ključan potez za kasniju eliminaciju bitange Milana Tegeltije iz našeg pravosuđa. 

Znači, nemam problem javno priznati da jednog po jednog člana zloglasne pravosudno-policijske mafije ove zemlje godinama eliminišem sa pozicija, a sad sam fokusiran na Milanka Kajganića. Njihov problem jeste valjana zakonska i pravna utemeljenost svega šta im javno stavljam na teret. Baš kao i činjenična utemeljenost. Niko Kajganiću nije branio da svoje obaveze izvrši kako sam prednje ukazao, niti primoravao da svoju funkciju stavlja na raspolaganje pomenutim ambasadama i centrima moći. Imam za njega podosta pripremljenog materijala, no vidite kako aktuelna dešavanja pokazuju koliko nije "dorastao" poslu za koji prima platu.

Hrvatska je svoj suverenitet predala NATO savezu, pa može zarad "viših interesa" dopustiti nekažnjeno ugrožavanje studentskog doma bespilotnim avionom Tu-141, kako sam to objasnio u više tekstova. Sa druge strane Bosna i Hercegovina je spram "nagonjenja" svjetskih sila dosad bila neutralna i posvećena očuvanju sopstvenog suvereniteta. Bar u smislu formalnih odluka.

Milorad Dodik je naumio stvari mijenjati spram svojih političkih interesa i tome ćemo svjedočiti na narednoj posebnoj sjednici Narodne skupštine, pa sastancima sa Lavrovom i Putinom, no uvijek mu na raspolaganju stoje "argumenti" šta su drugi činili prije njega. Njegove kolege Komšić i Džaferović svrstale su ovu zemlju na jednu stranu i tako njemu dale "izgovor" za ono šta slijedi. Uključujući i "izgovore" u sferi nečinjenja nadležnih organa opisane ovim tekstom.

Nakon najavljenih sastanaka Dodika i ruskih moćnika možemo očekivati traženja njegovog hapšenja, baš kao i njegovu "odbranu" da je Milanko Kajganić teškom nebrigom za djecu i teške bolesnike pokazao čije interese zastupa. Nema situacije koju političari neče okrenuti u svoju korist, ali se profesionalci upravo po tome esencijalno razlikuju od njih. Tako ćemo doći do Dodikove političke "vizije" pretvaranja Bosne i Hercegovine u rusku guberniju - umjesto dosadašnje britanske kolonije u kojoj teroristi mogu nekažnjeno raditi šta im drago. 

Odlično se zna ko i zbog čega stoji iza višemjesečnih terorističkih napada na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, kao što se zna i koji centri moći kontrolišu pravosuđe obe zemlje, pa nemamo adekvatno reagovanje. No, moja malenkost je sutradan po početku dejstava u Ukrajini objavila tekst indikativnog naslova PUTINOV CILJ: Rusija sa Ukrajinom ponovo svjetska super-sila! i objasnila stvari koje su ruski zvaničnici priznali nakon mjesec ratovanja. Nisam imao zabluda oko ciljeva i metoda ruskih operacija, nego sam strpljivo razobličavao laži i mantre širene od strane istih ovih koji našim školama i bolnicama prijete eksplozijama. 

Ovo i ovakvo uzbunjivanje javnosti nije u kontekstu dosad počinjenih zastrašivanja stanovništva i podrivanja subjektiviteta naše zemlje, nego stvari koje će tek uslijediti i mnogo težih izazova. Zapamtite, od septembra kreće eskalacija sukoba Rusija - NATO, a potom nas čeka izuzetno teška zima sa bukvalnim socijalnim haosom. Mislim na kompletan evropski kontinent. Danas je trenutak za preveniranje ili sprečavanje nadolazećih opasnosti, a to svakako nećemo postići ukoliko Tužilaštvo BiH produži ovakav "kolektivni godišnji odmor".  

Nastaviće se...

(klikni na linkove)

Primjedbe

  1. Kako to od septembra,neka tvoja lična procjena?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa Vučić je to iznio više puta u javnosti, a slične procjene imamo od brojnih analitičara i sa istoka i sa zapada. Do septembra će biti slomljen ukrajinski otpor, no vidimo kako Poljska već polako zaposjeda Galiciju i velika je vjerovatnića sukoba Rusije i Poljske. Sa druge strane Putin mora natjerati Zapad na pregovore, a to je najbrže i najjednostavnije produkovati jednim napadom na kosmičke snage Amerikanaca ili na teritoriju Britanije. Prosto demonstrira moć od koje nema odbrane i njegovim protivnicima nema druge do sjedanja za pregovarački sto. Sa treće strane ekonomske posljedice ovog rata trebale bi s jeseni eskalirati, pa čak do masovnih demonstracija u NATO zemljama. Američki stručnjaci najavljuju ekonomsku krizu veću od one iz 2008. godine i da će se kompletan Zapad teško od toga oporaviti. Posebice jer se 90% odštampanih dolara nalazi izvan SAD i usljed smanjene potražnje za istima u svijetu počeće da se vraćaju u matičnu zemlju, šta znač ogroman pad vrijednosti. Slično kao kada su svi dinari iz ostalih republika SFRJ slili se u Srbiju i produkovali one novčanice od 100 hiljada milijardi dinara. .Da bi izbjegli tako nešto mogući su napadi na Putina i Rusiju (atentatima, terorizmom i ino), na kakve ovaj mora reagovati. Uskoro o tome ide više tekstova sa detaljnim objašnjenjima

      Izbriši
    2. Boro,ja kao neko ko živim u Americi mogu ti reći da se ništa nije promjenilo osim cijene goriva za galon.Gradi se više nego ikad..

      Izbriši
    3. Vjerujem, kao i svuda povećanje cijena donijelo je veće prihode od poreza. Ispratio sam prognoze američkih analitičara da stiže recesija gora od one iz 2008. godine i da ce teško biti savladana. Mislim da bi Americi dobro došla jedna velika reforma kakvu su prošle ostale zemlje 90-ih,odnosno da bi američkim građanima najbolje došlo prestajanje izigravanja svjetskog policajca. Ogromne pare odoše u džepove pojedinaca a narod od toga samo trpi probleme. No, to je ipak samo moje mišljenje, a kao i uvijek veliki ce odlučiti

      Izbriši
    4. ASKA: Hvala Boro sto si konacno zapoceo temu koja nas sve mori... strane ambasade, kolonijalni status BiH, njihovo ucjenjivanje naroda u BiH u svrhu eksplatacije nasih prirodnih bogatstva i stvaranja atmosfere straha i bijede da bi nasa mladost napustila svoje domove i bili sluge toj umobolnoj "gospodi" na zapadu.
      Ocekujem od svih nas da na svaki nacin pruzi otpor tim siledzijama. Za pocetak mogli bi izbjegavati strane proizvode, radnje koje novac odnose iz drzave, a podrzavati svoje ljude koji nesto proizvode i prodaju, a prvenstveno proizvodjace nase sa sela.

      Izbriši
    5. RASPUCHIN : Од тих "реформи" 90-тих је користи имала само Њемачка. Дао сам ти линкове да мало истражиш али ти је забуну унијело то што су на "пики , пардон , Википедији" (која баш и није најпоузданији извор али ето ...) избацили податак да су , тог 02.01.1898.г. , пустили у оптицај четврту серију дојч-марке. Замјена треће и те четврте серије је трајала десет година а и данас када у дојч-банку донесете једну стотицу из треће и једну стотицу из четврте серије добићете за њих стотину еврића. Швабе су тада упумпале енормне количине марака и употријебили их за пројекат о којем је ономад говорио Ескобар а ми и многи други осјетили и осјећама на властитој кожи. Тих деведесетих су неке земље попут Шпаније и Портунала биле на рубу економске провалије и да им није било туризма и служења шваба пропали ли би начисто. Мало је то компликованија прича и траје много дуже и због тога сам те упућивао на Данка Васовића и Милана Видојевића. Пусти ове лелемуде из Брозових служби јер они или појма немају или свјесно лажу како би оправдали све оно што су укакили а што је народ морао покусати.

      Izbriši
    6. RASPUCHIN : Да , сад видјех грешку у куцању. Наиме , ради се о години 1989. а не оној која стоји горе.

      Izbriši
  2. Pusti Kajganica opleti ti ove iz Prijedora bitange i bandite ne daj im svjetlog dana da vide tuci ih po rebrima svako jutro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ubistva načelnika Bašića i Mihajla Stupara, kao radnje organizovanog kriminala narko mafije, davno bi bila objedinjena u jedinstvenoj istrazi Tužilaštva BiH da na čelu istog nije član te iste mafije Milanko Kajganić. Iste te strukture ubile su Davida Dragičevića i godinama smo se borili da predmet preuzme Tužilaštvo BiH, da bi ova ista bitanga od kako je imenovana za v.d. obustavila sve započete radnje. Za progon okorjelih kriminalaca valja stvoriti preduslove, a jedan od ključnih jeste da iz pravosuđa eliminišemo one koji ih štite.

      Izbriši
  3. Došao je novi Dugi,lagano se zahuktava ,

    OdgovoriIzbriši
  4. Boro, samo da te podsjetim da prođe maj, a britanski specijalci nisu izvršili otmicu o kojoj si pisao.

    https://radovanovicborislav.blogspot.com/2022/04/pakleni-britanski-plan-do-kraja-maja.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam šta sam tada objavio - pozivajući se na stvari koje su institucije zvanično saopštile. Nisu uhapsili Dodoka, pa će ga sad gledati sa Lavrovom i Putinom, nakon čega ga tek neće smjeti dirati. Ko im je kriv kad su propustili priliku, a primarno zato jer nisu dobili američku saglasnost. Kako te stvari funkcionišu najbolje sam shvatio dok smo obezbjeđivali Karadžića dok je još bio na Palama.

      Izbriši
  5. Ko je novi dugi, nije valjda da se vec tako brzo nasla zamjena umjesto Railica na celu Prijedorskog kartela koji kotira kao jedan od naj opasnijih u regiji ? Pitanje za Boru inspektora

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, novi načelnik krim policije će postaviti novog "Dugog", šta je naučio od Mikanovića. Ovde ću zastati!

      Izbriši
    2. A ko je sad nacelnik krim policije?

      Izbriši
    3. E Boro da ti kazem kad vec spominjes Mikanovica stalno, pricaju pojedini ljudi da su zabranili mamama da idu kod njegove mame.. kazu vraca po selu... Boze me sacuvaj 😂😂😂

      Izbriši
    4. Bas tako ,novi Dugi se lagano diže, već se traži ko će da zapali određeno auto ,bili su oni upozoreni sta se sprema i Basicu ,niko nije reagovao ,to su sve glupanderi ,čast izuzecima, oni čarapani, pa to je toliko naivno, glupo i plitko, šta će levati ,uče školu, prolaze raznorazne obuke i naređuju im političari, toliko o njihovim malim mozgova i nabildanim glavama ,

      Izbriši
    5. Niko još zvanično imenovan na mjesto Radenka Bašića, bar do prije nekoliko dana, a kad se to desi onda cemo znati ko će biti novi Dugi. Nema tog pripadnika policije koji iz ovih ili onih razloga nije blizak sa nekim kriminalnim ili kriminogenim licima čiji zadatak jeste da načine "ulaz" nekom jačem ko onda kreće sa podmićivanjima, uslugama, kombinacijama... I tu nastaje problem kada načelnik počinje pomjerati sopstvene granice. Bašić je sa te strane bio atipičan, jer naprosto bio je zadovoljan onim šta je stekao legalnim putem, a nije poželio ništa preko toga i naprosto nisu imali ponuditi mu ništa šta bi imalo prođu, nisu ga mogli navesti na nešto čime bi ga ucjenjivali, niti su ga mogli zaplašiti. Uradili su jedino šta su mogli, a to je da ga fizički eliminišu kako bi mogli nastaviti sa svojim kriminalom. Ima u Prijedoru dosta čestitih profesionalaca koji su se već nosili sa tom pozicijom ili su sposobni iznijeti ta iskušenja, ali nijedan neće biti postavljen, nego će proći neki novi "Goran Mikanović".

      Izbriši
  6. Gdje nestade moj komentar koji se odnosio na britansku, američku, njemačku ambasadu, koje kad su dovodile Dodika na vlast bile su dobre. Tad nije bilo ni Putina, Lavrova ni Rusije. Tek kad su Dodik i njegovi tajkuni postali ko ruski oligarsi, ambasade počeše da smetaju. Da li je to što ove ambasade insistiranju na provođenju zakona? Ko razmišlja svojim mozgom, čita i malo istražuje, a ne da da mu se nameće mišljenje, skužit će da u Rusiji puno ljudi nestaje koji nemaju isto mišljenje kao vladajući. Dodik i njegovi tajkuni, isti su kao Putin i njegovi oligarsi. Da vam Kajganić nije došao na " metu" zato što je počeo istraživati što ne smije, ili zato što je smijenio "zaštitnicu tajkuna " Kajganićku, kako napisa jedan baletan?.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po onome šta je Kajganić saopštio dobio je transkripte razgovora kriminalaca o Kajmakovićki. U kom kontekstu je pominjana nije rečeno, ali ona nije imala skaj aplikaciju kako je baletan lažno tvrdio. I na njen prijedlog Kajganić je donio odluku da ona više ne vodi taj tim. Dakle, pravno gledano govorimo o samoizuzeću i izuzeću tužioca, a o čemu baletan pojma nema. Sto se tiče Dodikovih "prelazaka" sa zapada na istok i obratno objavio sam par stotina tekstova i koga zanimaju detalji neka pretražuje.

      Izbriši
    2. Sad ti Boro kažeš jedno da su imali transkripte razgovora o Dijani Kajmaković a baletan kaže da su iz FBI i Evropola tražili od tužilaštva izuzeće Kajmakovićke.Je li ti odgovorila direktorica Evropola na upit ko je pohvaljen ili nije od strane direktora policije između ostalog i Kostrešević?

      Izbriši
    3. Kažem šta je zvanično saopšteno, a neka Vasković dokaže da su nešto tražili iz FBI i koga već pominje. Kqjmakovicka je zadnja osoba koju bih branio, ali su mi smiješne konstrukvike nekog kp dana nije radio ništa konkretno i pojma nema o stvarima kojima se bavi.

      Izbriši
    4. ASKA: Meni smetaju strane ambasade!!!
      Zao mi je ako doticni ne shvata nenormalnost njihovog djelovanja i uticaja na nasu drzavu. Da ne bi bilo zabune smetala bi isto tako i ruska ambasada ukoliko bi nametala svoje misljenje kao sto ovi rade. Od kako su oni prisutni na ovim prostorima masovno se mladi drogiraju, promovise se kurvaluk i pederluk i sve sto nije do sada nama bilo prihvatljivo. Uostalom, ove dripce postojece doveli su na vlast i opoziciju namontirali isto kako njima odgovara.

      Izbriši
  7. Pardon, mislio sam Kajmakovićku.

    OdgovoriIzbriši
  8. Boro dali je tacno da ce Mladjo Pavic zvani buvaz posto ne zna reci slovo R pa izgovara V biti novi sef Prijedorskog ganga ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj ti misliti da glupander nije finansirao sve ovo do sada, parama koje je Marko otimao od naroda... al zato su svi porodicno retardirani.. a sta ce im Bog jos vratiti... zivi bili pa vidjeli

      Izbriši
    2. Mlađo Pavić je tek "kazna" kakve se boji svaki normalan roditelj, a Marko Pavić zbog svojih grijeha sve šta je u životu pokrao i stekao u načelu nema kome ostaviti. Ima kome ostaviti, no ti nisu sposobni sačuvati nasljeđe i sve će to đavo odnijeti. Ja Hamuza dobro poznajem, a nikad nisam uspio zauzeti stav o njemu kao nekom kriminalcu. Od svega u šta se uplitao najviše štete imao je on, odnosno smatrao sam da time šta on jeste u stvari je dovoljno kažnjen. Primjera radi uhvate njega lokalni mangupi da za njih rastura neko smeće od droge, pa on to pošmrče sam ili podijeli sa drugima. Onda ovi izračunaju da im duguje 25 000 maraka i preko posrednika taj dug ispostave Marku. I Marko to isplati kako se ne bi pravila afera, a dobro zna da je u pitanju unaprijed smišljena prevara. Pritom ne mislim na banjalučku prevaru koju sam nedavno pominjao kada je Mikan na traženih 5 000 dodao svoju "proviziju" od 20 000 maraka. Ogromne pare je Marko Pavić podijelio lokalnim kriminalcima jer su Mlađu navlačili kao retarda na svakojake gluposti. Jedna svakako mučna i ogavna priča.

      Izbriši
  9. Borisa ako se da komentar anonimno na tvom blogu moze li mu se uci u trag odnosno podatcima komentatora ? Tebi vjerujem zato pitam, napisao bih jedan komentar pa da mi ti das strucan odgovor ali komentar je zeznut

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema sanse da se udje u trag. Ne treba ti to Boro ni napisati, jer ne bih ja prvi nekad ostavio komentar da nije tako.

      Izbriši
    2. ASKA: Mogu mi uci u trag slobodno... bas bi me obradovali da i oni nesto "ubodu" 😊

      Izbriši
    3. Može se ući u trag svakom komentaru ukoliko je nešto teško nezakonito i organi to procesuiraju. Primjera radi neko napiše komentar koji se može protumačiti kao teroristička prijetnja. Govorim hipotetički šta se može i u kojim situacijama. Sa druge strane ja zbog svoje odgovornosti uklonio bih takav komentar. Ukoliko želite napisati nešto šta vam je poznato ili iznijeti svoje mišljenje u domenu pristojne komunikacije i bez loših namjera možete napisati šta god ŽELITE. Ukoliko na taj način saznam nešto interesantno ili mi se to dopadne rado ću taj komentar postaviti kao tekst, pa neka ljudi o tome razmjenjuju mišljenje. Možete mi poslati i sadržaj da ga ja postavim kao "pismo čitalaca". Kod mene su sve opcije moguće, samo neka je to u granicama dozvoljenog i bez zloupotreba za napade na osobe koje nemaju veze sa politikom, kriminalom i institucijama, o no šta nazivamo "običnim ljudima". Pa zato sam u programu i postavio opciju anonimno umjesto da tražim komentarisanje sa postojećih naloga. Cilj je da ljudi iznesu svoje mišljenje, a da nisu opterećeni kako bi se to po njih moglo reflektovati. Maksimalno moguća sloboda.

      Izbriši
  10. Opet lupetas Boro
    Vaskovic nikad nepise a da nema neki dokaz ili dokument.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš kakve dokaze Vasković objavi. Gojko Vasić dostavi mu transkripte razgovora, ako se dobro sjećam Miodraga Bajića, a zbog nekog njihovog sukoba. Pa Vasković to objavi, a ni on ni Vasić pojma nemaju kako se označavaju ti transkripti pa inspektori skontaju da je u pitanju kopija onog primjerka koji je dostavljen Vasiću jer mu je navodno trebao nešto "službeno". Da sad ne pretražujem mislim da je Bajić bio u pitanju, ali poenta je da se transkripti ne smiju kopirati i njihovo korištenje za ovakve svrhe je krivično djelo. Znači, direktor policije umjesto da naredi hapšenje tužioca na bazi presretnute komunikacije koristi Vaskovića da se "osveti" Bajiću zbog nekog njihovog lošeg tala. Evo sad pratim kako taj isti Miodrag Bajić dostavlja informacije Vaskoviću, a ovaj ga hvali jednako intenzivno kao što ga je nekad pljuvao. Potpuno ista govna su i Vasković i Vasić i Bajić, sa još punom septičkom jamom takvih.

      Izbriši
    2. Pa sad možda mu i dostavlja Bajić nešto.Ali pazi možda i nedostavlja ako se sjećaš Vasković je žestoko kritikovao Bajića prije tri četiri godine nakon onih krivičnih prijava i kako je Vasković napisao da je S.tužilaštvo falsifikovalo istragu u vezi ubistva Davida Dragičevića

      Izbriši
  11. Boro imal diplome, slabo te ide sa klikbejt naslovima.. Ako kazes da Vaske laze, daj onda ti svoje dokaze pa dokazi drugacije... Il ostani ono sto i jesi - Kok Nikol.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pošalji mi kućnu adresu da ti dokaze pošaljem poštom.

      Izbriši
    2. Nemas se ti Boro kome sta pravdati i dokazivati, svi mi dobro znamo sta se desava i da si ti jedini koji javno iznosi sve ono kako jeste. Svaka ti cast na tome i svako dobro!

      Izbriši
  12. https://radovanovicborislav.blogspot.com/2019/08/pravda-za-davida-javno-dostavljanje.html?m=1


    Sad je Bulatovic car, cim kesu u ruku uzmes odmah druga slova na tastuti kuckas....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I šta sam tu negativno napisao o Bulatoviću? Njegov potez sam iskritikovao, a taman i javnosti dao do tada nepoznate podatke. I ubuduće ću slične poteze kritikovati, a one dobre pohvaliti. Znam čovjeka prilično dobro i smatram da je dobar u svom poslu, odnosno da ga treba podržati jer je nakon Želimira Lepira, kog takođe dobro znam, kvalitetno poboljšanje ogromnih razmjera. Dok je bio tužilac u Prijedoru svako malo smo upadali u žestoke rasprave i čak sukobe, a naprosto jer smo oba čvrsti na svojim pozicijama. Upravo zbog takvih odnosa na profesionalnom planu smo se odlično uvažavali i drugi od nas nisu mogli doznati šta smo radili i kako smo do nečega dolazili. Bilo je situacija kad smo se baš inatili dok jedan ne popusti, a onda bi posao bio okončan na najbolji mogući način i niko nije mogao naslutiti da je tu bilo profesionalnih sporenja. Ja to poštujem, a mnogo puta sam ljudima znao reći da slobodno odu kod Bulativića i ispričaju mu to šta su meni kazali (tražili pomoć), te da će biti sve urađeno kako valja. I prije negoli je imenovan glavnim tužiocem. Čovjek je jako iskusan pravnik i u načelu pošten profesionalac koji, pride, ima i petlju uraditi poslove od kakvih bi njegove kolege pobjegle glavom bez obzira. Zato u tekstu kažem da pratim njegove odluke i po tome se ravnam, a bilo ih je nekoliko zaista odličnih. Poput one kada je predmet "Kiseonik" poslao Republičkom tužilaštvu. Ići će o tome jedan ozbiljan tekst čim uhvatim vremena jer sam pročitao odluku Slobodana Čelića i smatram je idiotizmom najgore vrste.

      Izbriši
  13. U suštini glavna poenta teksta je da se Boro malo pohvali, jer osim što je vrsan pravnik i kriminolog, sad saznasmo da se specijaliziro za borbu protiv terorizma. U narednim tekstovima očekujem da otkrije kako je zapravi on pronašo Binladenovo skrovište pa javio Amerima da ga smaknu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidite, 11. septembra 2001. godine bin Laden malazio se u američkoj vojnoj bolnici u Pakistanu. Bio je u društvu sa tri američka kongresmena, od kojih je jedan ubrzo preuzeo Ncionalnu službu bezbjednosti, drugi CIA, a ne sjećam se za sta je imenovan treći. Ovo su rezultati istraživanja poznatog američkog istraživača Vilijama Engdahla cijih sam više knjiga pročitao i na mene ke ostvio izuzetan utisak. Legendarni ruski general Leonid Ivasov na samitu NATO još 2006. godine izrekao je da su američke pruce smiješne, tebda su sami "napali" sebe. Ostalo je zabilježeno i dabsu agenti FBI na vrijeme ukazali na one koji su bilo u avionima, dok su pohađali škole letenja, ali da Lengli nista nije preduzeo. Pa onda imamo mjerenja oštećenja Prntagona gdke nema riječi o avionu, nego o raketi. Ili o eksplozivu ispod kula WTC... Mogao bih o ovome pisati unedogled jer ja mnogo čitam, proucavam, istrazujem, analiziram, a posto mo je to struka znam i kako treba istrazivati. Sto se tiče navoda iz teksta o svemu postoje formalni predmeti i u istima su moji potpisi na onome sta sam radio, a onda se vidi o kako je to dalje razradjivano. I to se najčešće nalazi u bar tri institucije, MUP, sudovi i tužilaštva, a poprilično toga završilo je u dokumentaciji drugih država ili medjunarodnih organizacija pošto su u pitanju medjunarodne istrage ili akcije.

      Izbriši
  14. Ma stari Boro ti je Dzejms Bond ne 007 nego 070 on nije M16 AGENT on je M80 ne kazem da ne napise ponekad dobre tekstove. Al brate sto se i nahvali da se najezis

    OdgovoriIzbriši
  15. Kakav crni MI6? U ljeto 1990. godine vracao sam se sa terena na aerodrom Golubovci, tadašnji Titograd. Uočim sa strane sumnjiv kombi, odem do tamo i zateknem četvero Britanaca kojo navodno fotografišu ptice. Nije mi bilo teško privesto ih i onda tek doznam, posto sam bio na terenu, da tog dana MiG-ovi izvode gadjanje, da bi poslije toga utvrdili da su snimali avione. Preuzela ih je drzavna bezbjednost i ptotjerani su iz Juge. Eto slučajan pogled kroz prozorvvozula i obuka da sve sumnjivo provjeravam rezultiralo je hvatanjem britanskih spijuna. Oisao bih saf kako sam na istom aerodromi slično otkrio planiranje teroristickog napada albanskih ekstremista, sta je rezultiralo velikom istragom tadašnjih snaga vojne bezbjednosti instansam sve naučio u toj akviji, ali ćeš reći da sam kao Čedo iz Komšija, pa cu to ipak ostaviti za memoare.

    OdgovoriIzbriši
  16. Boro je hapsijo i al kaponea samo ga sjebalo tuzilastvo pustili ga 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li hapsijo 😂

      Izbriši
    2. Pa hapsio sam Al Kaponea, tačnije poznatog kriminalca Reljić Milana koji ima takav nadimak.

      Izbriši
  17. 😂😂😂😂😂 kako kažu spao si ti sa baglama Boriša !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću