NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

Danas uhapšeni Vladimir Pavić, sinovac poznatog prijedorskog političara, privođen je povodom ubistva Mihajla "Šmita" Stupara, ali je kao i nebrojeno puta ranije - ekspresno pušten. Nakon brutalne egzekucije načelnika Bašića više nema zaštićenih i to pokazuje nastavak akcije "Storidž" izvedene u Prijedoru, Banjaluci i Sanskom Mostu.


borislav radovanovic blog

Prije prelaska na temu objave moram uputiti javnu kritiku Direkroru policije Siniši Kostreševiću zbog njegove već prepoznatljive nesaradnje sa medijima i javnošću uopšte. Treba narod znati koliko akcija "Storidž" duboko i sveobuhvatno sasijeca hobotnicu narko mafije. Uostalom, kad policija ostvaruje nikad zabilježene rezultate borbe protiv organizovanog kriminala zaslužuje i da se to javno saopšti. I pohvali!

Primjera radi valja podsjetiti da se Dušan Lovrenović predao hrvatskoj policiji (nije mu bilo druge!) i radi se na njegovom izručenju. Lovrenovići, sin i otac mu (najtraženiji evropski profesionalni ubica) Milivoje, istragom povezani su sa krupnim narkodilerom Bojanom Cvijetićem. U ranijim tekstovima objavio sam veze Cvijetića i Lovrenovića sa bivšim Ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem i koliko visoko je dosezala njihova inkorporiranost sa organima krivičnog gonjenja.

Sljedeći nivo istraga dostiže povezivanjem Dalibora Railića sa Lovrenovićima i Cvijetićem, gdje je angažovanim tužiocima i inspektorima zaista teško snaći se u brojnim ubistvima, pronađenim količinama droge, pranja novca, kriptovane komunikacije i ino, pa sve to uskladiti sa obavezama iz međunarodnih istraga. Kriminalna organizacija preko decenije činila je teške zločine i nije jednostavno samo pobrojati ubijene, a kamoli zločine procesno i dokazno potkrijepiti. Haos.

U tekstu KRUG PRIJEDORSKIH UBISTAVA SE ZATVARA: U Beogradu uhapšen Marko Momić objasnio sam kakav napredak u istragama ubistava načelnika Radenka Bašića i Mihajla "Šmita" Stupara realno možemo očekivati. U toj objavi po ko zna koji puta apostrofirao sam da NEMA ZAŠTIĆENIH i to potkrijepio radnjama prema načelnicima i inspektorima prijedorske policije kriminalno povezanih sa Railićem i organizovanim kriminalom uopšte. Eto i to se dogodilo: ministar Lukač potvrdio je moje navode iz tog teksta - objavljenog prije zvaničnih saopštenja.

Danas je ponovo lišen slobode Bojan Dejanović, inače kum Dalibora Railića i saučesnik u poslovima zelenašenja i iznuda. Obrađen je (poprilično grubo) nakon ubistva načelnika Bašića, a onda pušten jer je fokus bio na hvatanju ubica, nalogodavaca i saučesnika likvidacije. U međuvremenu dobili smo mogućnost raspakivanja sky aplikacija, pa time došli i do konkretnih dokaza o kanalima krijumčarenja droga iz Albanije i Crne Gore kao početne okosnice akcije "Storidž". 


borislav radovanovic blog


Esencija ove objave jeste hapšenje Vladimira Pavića, mnogo poznatijeg po nadimku Vlado. U pitanju je sinovac (sin rođenog brata) dugogodišnjeg prijedorskog gradonačelnika Marka Pavića. Kako prednje rekoh Vlado Pavić privođen je povodom ubistva Mihajla Stupara, a njihovu zaživotnu "prisnost" vidite po gornjoj i podnaslovnoj fotografiji. Pavić je u narko poslove Railićeve organizacije, pa i u ubistvo Stupara, bio mnogo upućeniji od tada pritvorenih Bojana Savanovića i Gojka Šobota, posebice oko vozila korištenog za brutalno gaženje žrtve. Elem, po decenijskoj inerciji sa njim se postupalo "u rukavicama".

Istini za volju više puta hapsio sam i sina i ovog sinovca Marka Pavića, no sa njim ili bratom nikad nisam imao problema zbog toga. Zbog tog ličnog iskustva premišljao sam se da li javnosti otkrivati porodične veze, no danas sam ipak novinar i radim po nekim drugim principima. To što su Pavići sa mojom malenkošću imali korektan odnos ne znači da sinovi nisu uživali policijsku zaštitu, pa do toga da moji pretpostavljeni utrkuju se u sprečavanju dužeg "zapričavanja" ili zadržavanja. Znate ono kad na svakih 15 minuta šef ulazi u kancelariju i čujete: "Pita načelnik hoćeš li još dugo?". 

Govorim o ranijem načelniku prijedorske krim. policije Goranu Mikanoviću, kog je, kako sam to odmah objavio i kontinuirano ponavljam, Kostrešević smijenio upravo zbog sprege sa Daliborom Railićem i drugim kriminalnim grupacijama. I danas stojim na procjeni da Railić bez Mikanovića i njegovih inspektora-dilera nije donio odluku o likvidaciji načelnika Bašića, a kako vidite moje procjene jedna po jedna i dokazno se obistinjuju. Suštinu ukupne problematike najbolje sam sublimirao tekstom Kad kreće istraga protiv direktora SIPA za ubistvo načelnika Bašića?!

Mikanoviću je zadnjih deceniju i po odlično odgovarala kriminalizacija Pavića juniora (sina i sinovca), da bi ih on "spašavao". Sjećam se kad sam 2007. godine sprečavao planiranu i pripremljenu otmicu kćerke Marka Pavića, a idioti sa poluinforacijama se "rastrčali" okolo, proizveli ozbiljne sukobe i probleme, te meni otežavali ionako haotičnu situaciju. Pored sijaseta lokalnih kriminalaca koji su iskorištavali Paviće "juniore" gore mi je bilo sa idiotima tipa načelnika Gorana Mikanovića, kako sam to sredinom 2019. potencirao tekstom BIOGRAFIJA POLICIJSKOG MONSTRUMA: Ubica pod Dodikovom zaštitom.

Ili jedan konkretan primjer. Banjalučani "namjeste" hapšenje Pavićevog sina sa za tu namjenu pripremljenim smećem od droge. On zove načelnika Mikanovića i kaže mu da ode do oca i donese 5 000 KM, koliko Banjalučani traže da ga puste. I Mikanović ode do gradonačelnika, ali mu saopšti kako treba platiti 25 000 maraka. Odnio je ovima traženih 5 000, a sebi zadržao "proviziju" od 20 000 KM. Nadam se da sad razumijete zašto je Mikanoviću, Railiću i svoj toj sviti bilo važno uz sebe imati Paviće. Znam još mnoštvo sličnih "anegdota" za one kojima prednji navodi djeluju preuveličano, a gro toga u Prijedoru je masovno poznato.

Znači, danas uhapšeni Vladimir Pavić i Bojan Dejanović, kao i Bojan Savanović i Gojko Šobot, formalno osumnjičeni pomagači ubistva Mihajla Stupara, imaju kriminalne biografije nivoa narko mazgi. U toj grupaciji imate još desetine sličnih, koje odreda možete procesuirati za organizovani kriminal, no na planu opšte sigurnosti neće biti ozbiljnih promjena. Marko Momić nije bitno iznad njih u kriminalnoj hijerarhiji, odnosno sve to se svodi pod sitne "vojnike" ili poslušnike. 

Djeluje kako imamo "pomak" kada je u pitanju politička zaštita kriminalnih struktura, ali znamo gdje je danas Marko Pavić i kolika je njegova moć. Kako sam poodavno najavio hapšenje Dragana Mektića biće onaj suštinski korak ka hapšenju njegovog kolege Dragana Lukača, pa Darka Ćuluma i ostatka te banditske svite. Do njih se, pored već pribavljenih ili predstojećih priznanja procesuiranih kriminalaca, dolazi i hapšenjima Gorana Mikanovića i ekipe inspektora za koje u Prijedoru "i ptice na granama" znaju da godinama rasturaju drogu. 

Znam da su prema prijedorskim kriminalizovanim načelnicima i inspektorima započete veoma opsežne operativne provjere, uključujući i poligrafisanja i saslušanja, tako da profesionalce koji rade na ovoj izuzetno složenoj i zahtjevnoj problematici javno pohvaljujem. Kad to ne čine predsjednici, premijeri, ministri, direktori i ini instituconalni subjekti. Nekako imam osjećaj da su ljudi prepušteni snalaženju kako znaju i umiju, a šta je vrlo opasno u ovakvim prilikama. Onakvom brutalnom egzekucijom načelnika Bašića odaslana im je zastrašujuća "poruka", kako to odavno objašnjavam.

Javnost vjerovatno bune informacije oko različitih tužilaštava koja postupaju prema sada i ranije pohapšenim kriminalcima, pa te kvalifikacije oko organizovanog kriminala u vezi sa drogom, ubistvima i ino. U ovoj fazi (pred)istrage bitno je da tužilaštva i sudovi izdaju potrebne naredbe, odrede mjere pritvora i slično, a vremenom će se to objediniti na Tužilaštvu BiH i voditi kao jedinstven proces. 

To što suštinski znamo da su načelnik Bašić i svjedok-saradnik Mihajlo Stupar ubijeni zbog istraga organizovanog kriminala i droga biće i procesno postavljeno tako, samo na tom planu treba vremena i rada. Primarno rada policije. U sadašnjoj fazi ključno je pronaći što više dokaza i pritvoriti one koji bi mogli izbjeći suočavanje sa pravdom. Kada se stvori adekvatan fond dokaza i saznanja pitanje pravnih tehnikalija jeste preuzimanje spisa i objedinjavanje krivičnih predmeta.

Nakon ovoga nadam se da je jasna moja kritika Kostreševiću, a posebno jer građani trebaju znati kakva bitka se odvija i sa kako teškom situacijom su hvale vrijedni policajci i tužioci suočeni. Kako da javnost podrži borbu i ljude ukoliko nema dovoljno informacija? Ovako su profesionalci prepušteni idiotima poput Vaskovića i njegovim "baletanskim figurama" po kojima Kostrešević i njegovi najbliži saradnici će sami sebe pohapsiti. Policija je ta koja hapsi, koja prikuplja i obrađuje dokaze, procesuira osumnjičene i tužilaštvu stvara pretpostavke daljeg rada. 

Tužioci i sudije nemaju ovlaštenja i mogućnosti da lišavaju slobode ili samostalno izvedu ma koju istražnu radnju. Kad čujete da ovde imamo koncept "tužilačke istrage" znajte da je u pitanju totalni laik. Prije punu deceniju u sklopu edukacije sudija i tužilaca, gdje smo učešće imali i mi iz policije, razmatrano je da policija odrađuje istrage do nivoa "osnovane sumnje", a tužioci samo da se fokusiraju na podizanje optužnica i njihovog zastupanja na sudu. Od tada nekom čudnom "logikom" stvari su krenule u dijametralno suprotnom pravcu i danas imamo totalni haos.

Normalno, govorim o ciljno produkovanom haosu čije posljedice vidimo po količinama droge i ubistvima, a sa pojedinim policajcima i tužiocima milionerima - u bukvalnom smislu. Da ne potežem porijeklo imovine političara sa kojima sve započinje i završava, pa i kad su rođena djeca u pitanju. Mjesecima ukazujem kako će vladajuća struktura Republike Srpske aktuelne istrage koristiti u predizborne svrhe, a čak i za to kvaziopozicionari nazovu me izdajnikom i plaćenikom. 

Elem, sedmična zabrana objava na Facebooku dobro mi je došla pošto vidim da čitanost drži isti nivo (istraženo!), a i naučio sam da sve na ovom svijetu dozvoljeno je kritikovati - osim "britanskih dječaka". Kad se takvi nadrogiraju i u pornićima pobrkaju spolnost partnera svima nam valja glumiti da smo dostigli "evropsku svijest" totalnih idiota. Nakon što su nam organe krivičnog gonjenja "reformisali" oni što nakon mandata u zamrzivačima ostaviše crknute mačke - ove realne rezultate naše policije valja isticati svakog dana i u svakoj prilici. 

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Boro sta da ti kazem sem svaka cast i cista petica za tekst. Do sada te nesto nisam uvazavao bilo je nekih baljezganj a u tvojim pojedinim tekstovima ali ovo ti je sad cista petica. Napokon se neko sjetijo da se obrusi na kriminal te porodice Marka Pavica. Sad ih deri ko Bog djavola ih ganjaj 20 godina su sisali krv na slamku Prijedoru i njihovim gradjanima doslo vrijeme da se placaju racuni. Ma svaka cast za tekst obuhvati u iducem i onog njegovog sina Mladju sto pricati ne zna ali je znao glumiti gangstera. Sad im boro guraj cuskiju u paksu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U mnogim tekstovima isprozivao sam Marka Pavića, a posebno povodom ogromnog kriminala u rudniku Omarska u kom je bio direktni saučesnik. Pa oko željeznica i saobraćaja uopšte dok je DNS kontrolisao taj resor i drugih marifetluka. Kada su sinovi u pitanju davno sam shvatio suštinu problema i kakve su njihove kriminalne veze, odnosno da je to nekakva "viša kazna" za lopovluke očeva. Primjera radi Pavići imaju jako malo prijatelja čije kuće nisu provaljene i pokradene, a svi odlično znaju ko ih je tipovao. Upravo ti provalnici redovito su mi objašnjavali kako i od koga dobjaju tipe, tako da odlično znam bar stotinu situacija kada su lokalni provalnici "korigovali" privredni kriminal enormnih razmjera. Primjera radi, Marko i ekipa primoraju lokalnu ekipu privrednika na mito od nekih 400 000 maraka, a ovi dojave provalnicima gdje je lova. Pa Marku razbiju staklo na džipu i maznu torbu sa 200 000 maraka, a on prijavi samo razbijanje prozora na autu. Kako će prijaviti da mu je ukraden toliki novac bez porijekla? Zato kažem da poenta nije na djeci, nego na roditeljima i onome kakav ambijent su stvorili u Prijedoru da smo sa 112 000 stanovnika spali na ispod 78 000, dok je nekad industrijski grad ostao bez fabrika i perspektive.

      Izbriši
    2. Boro šta misliš kada predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže svi su zabrinuti i u Davosu,i Svjetski ekonomski forum,predsjednica MMF a i Evropska banka? Ja mislim da nabrojani nisu zabrinuti zbog ekonomske krize koja pogađa zemlje zapadne Evrope nego im se obijaju o glavu uvođenje sankcija Rusiji.Ne mogu da sprovode dalje svoju pljačkašku neoliberalnu politiku

      Izbriši
    3. Skup u Davosu ove godine bio je bez Bajdena, Putina, Sija i drugih moćnika koji donose odluke, odnosno nikad manje bitan skup u toj režiji. Tamo su mantrali bezveznjakovići koje niko ništa ne pita i koji nemaju realnu moć, a jedino je dobro što neki lokalni miševi mogu dobiti malo medijskog prostora. Najveća stvar u Davodu jeste što je Kisindžer još jednom upozorio svijet da potpuno pogrešno shvataju Putina i da će se to obiti o glavu najviše onima koji ga napadaju, ali i cijelom čovječanstvu.

      Izbriši
    4. Pitanje, na početku kad je Putin pokrenuo po njegovim riječima "specijalnu operaciju", njegov cilj je bio uhapsiti vođu Azova. To je i urađeno tj.prisilili su ga na predaju, elem u ruskim je rukama. Znači cilj je ispunjen, a sada me zanima zašto se " specijalna intervencija" nastavlja, i to sa sve većom žestinom i razaranjem gradova?

      Izbriši
    5. Komandant Azova nije uhvaćen niti su ostvareni zacrtani ciljevi.

      Izbriši
    6. Ne poželio rat nikome.Pogotovo jer smo mi preživjeli rat.Postoji izreka "Kada počne rat prvo strada istina"Bez nekog opširnog poznavanja stanja u Ukrajini može da se dođe do zaključka da su ukrajinski političari slični našima teško korumpirani.Tako nisu slučajne informacije da Zelenski ne donosi odluke koje su predviđene ustavom nego je poslušnik SAD.Ukrajina odnosno narod Ukrajine bi mogao da živi po standardu kao Česi ili Španci ali to ne dozvoljavaju njihovi korumpirani političari.Ukrajina kao zemlja koja je druga po teritoriji u Evropi iza evropskog dijela Rusije i kao zemlja koja učestvuje sa 17%u svjetskom izvozu kukuruza a takođe i velikim izvozom pšenice bi mogla da ima neki prosječan stanard stanovništva bar u rangu Češke ali problem su ljudi na čelu te države u zadnjih 30 godina.

      Izbriši
  2. Piši ti sta hoćeš al ne nazivaj nikog "narko mozgom" svoje pandurske frustracije ostavi za neke druge teme kad pohapse bar 15 policajaca iz Pd ,to su sve ljudi koji su imali manje značenje u tom krugu, imaš 10 policajaca koji su radili za Dugog ,kad to objavio onda imaš aplauz,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja o tim policijskim lopuzama pišem godinama, kada je Dugi bio sitni lokalni diler. Baš ukazujem kako su pojedini policijski načelnici stvorili i Dugog i mnoge prije njega. Narko mazga ja izraz koji se koristi u kriminalistici i ide od mazgi koje povezanih repova prenose drogu preko granica, a važno je da ona prva zna put pošto nema ljudi da ih bode. Isti termin koristi se za sitne narko vojnike kojo prenose drogu za male pare ili čak pojma nemaju sta nose. Većina ovih dosad procesuiranih tek su sitne ribe i zato u tekstu kažem kad bi pohapsili sve sitne vojnike Dugog nista ne bi promjenili na planu opšte sigurnosti. Ja ukazujem kako treba hapsiti one iz policije, tuzilastva, politike i druge mocnike, ali shvatio bi ti to da čitaš sta je napisano.

      Izbriši
    2. Poštujem i cijenim vaš rad, ali ako Vasković laže zašto ga ne tuže za klevetu jer opasne stvari piše

      Izbriši
  3. Ne brini ti da ja ne shvatam ,znaš ti mene dobro ,samo kažem da ne vrijedjas ,znaš da će sad uhapsiti i Mikana i sviju ,to ako se ne desi treba da zaključuju Pu Prijedor,slažem se ja sve sa tobom ali ta dvojica koje si naveo nikad nisu osuđeni za drogu iako možda rade sa istom ,to ti govorim ,sve se dole zna ,vidjecemo još sta ce biti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cisto sumljam da ce ikog uhapsiti

      Izbriši
  4. Kako Mikan nije javio tati Zoki da se sprema hapsenje Vlade kao i do sad.... zakazao hahahaha

    OdgovoriIzbriši
  5. Vlado namjestio Smita inspektorima i Dugom... javna tajna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj vlado truje herojinom prjedorsku djecu vec godinama i sam je ovisnik padali su oni vise puta ali sve se to izbrise i po starom

      Izbriši
  6. Boro moj posteni. Ovako umjesto sto kacis slike ovih ogranicenih mulaca zasto ogranicenih jer od svih potomaka Pavic da ih skupis ne bi mogao napraviti jedan mozak prosjecan.ne znaju slova izgovarati, pricati, o izgledu da ne govorim hodaju otvorenih usta i fizicki nesposobni i predebeli u prevodu debili prvoklasni. Okaci ti slike Marka Pavica jer je on taj koji ih je napravijo u Prijedoru kao pojave i gangstere u pokusaju. Marko je unistijo prijedor i od grada sa 120.000 ljudi doveo do 70.000 ljudo od cega 80 % penzijonera. Ali zato ovi njegovi debili voze dzipove drze mesnice rade po drzavnim firmama i usput mafijaju po prijedoru. Ali zato ti nemas posao, tvoj Dusan pitanje dal ce ga dobiti i kad zavrsi studije a BOGU HVALA ja sam svoja 3 sina odveo u Njemacku pa smo sad tako reci pronasli dostojanstven zivot. E te ti Boro pljuj i kaci slike Markove, Zokine jer oni su parama i vezama napravili ove debile koji umjesto buraz kazu buvazzz ali eto drmaju prijedorom i razgone postrne gradjane jer ih nema ko izlomiti pa staviti u zatvor na po 20 godina minimum

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kačio sam Markove slike kada sam pisao o njegovim marifetlucima ili lopovijama. Uostalom, zato što znam šta je Prijedor imao, a šta je iza Pavića ostalo, koliko je bilo u mojoj moći borio sam se da dobiju još jedan gradonačelnički mandat. I kad je Tadić bio u pitanju i kod Predojevića. Zamjerio sam se opoziciji, ali sam im i "objasnio" da se o gradonačelniku Prijedora priča u Prijedoru, a nikako u Banjaluci, Bijeljini, Sarajevu... Sve ranije gradonačelnike i načelnike opštine Prijedor dobro sam poznavao, a na kraju sam doprinio izboru dvojice koje uopšte ne poznajem. No, meni lično to je ista pozicija jer i onima ranije nikad se nisam obratio za bilošta, a ni ovi me ne zanimaju lično. Već polako razmišljam objaviti par kritika na račun Javora, jer mi se neki potezi ne sviđaju, a vlast treba uvijek kritikovati.

      Izbriši
  7. Cjeli mup Rs treba procesljati redom sva ubistva u zadnjih 10g su povezana sa njiima a narodu oci mazu
    U 2014 2 ubistva u roku 3 mjeseca na identican nacic automatska puska neko bjelo auto bla bla nema covjeka nema svjedoka
    Zikriji je neko dobro napakovao lazne dokaze neko ko zna kako policija istrazuje i kako usmjeriti istragu na pogresnog covjeka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad je Zikrija u pitanju svjedočio sam linkom na suđenju u Norveškoj i bukvalno tvrdio da mu je ubistvo napakovano. Kada mi je tražio mišljenje, pa sam objavio tekstove o tom postupku, savjetovao sam ga da ponovo izađe pred naš sud i da će jednako biti oslobođen. Baš sam ga upozorio na islamofobiju Skandinavaca, a šta ga je koštalo robije. Njihova policija je našla sliku njega sa automatskom puškom i to im je bio "dokaz" da je imao takvu pušku, pa i da je njome mogao pobiti onu dvojicu. Kod nas bi sud takav dokaz uobzirio, ali zaključio da nema baš nikakvu dokaznu snagu u odnosu na počinjeno djelo. Inače mi imamo iluzije oko standarda dokazivanja u Evropi, a tu se sve svodi na "statistiku" i paušalne ocjene. Zato će jednog dana biti interesantno kada se otkrije stvarni ubica, a vjerujte da se takve stvari otkriju kad tad. Kako sam rekao i na sudu, mene nije briga kako Zikrija prakticira religiju, nego što se ljudi spremni na takve surove zločine šetaju slobodno mojim gradom. I što okorjeli kriminalci sa policijom manipulišu do tako skandaloznih granica.

      Izbriši
  8. Boro, pratim sve tvoje objave.Ali za ubicu Ognjanovića si pogrešio,ili bar mislim da si pogrešio.Po BG-u se priča da ga je ubio Nemanja Srećković.Neko mišljene o ovome?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po Beogradu se pričalo da je Ognjanovića ubio Strahinja, pa se poslije doznalo da su Hrkalovićka i Elez namjerno pustili tu laž. Ono šta odavno ukazujem danas je i više nego vidljivo, a to je da Vučić namjerno opstruiše ove istrage i sve svodi na rijaliti zabavu za naivni narod. Dobija na vremenu, a time sve više postaje bitno ono šta su Amerikanci prikupli svojim istragama 2018. godine. Bar dvije godine prije toga objavio sam kako Stefanovićeva žandarmerija prati drogu Nasera Orića do Zvornika, gdje pratnju preuzima Lukačev SAJ. I da zbog takvih i sličnih stvari većina svijeta neće da sarađuje sa organima Srbije, Bosne, Hrvatske, Crne Gore i uopšte balkanske narko mafije. I tad sam tvrdio da se ministar Mektić do guše upleo u kriminal, tako da ni na državnom nivou nemaju sa kim sarađivati. Danas vidimo jesam li lagao ili ukazivao na probleme koje valja rješavati.

      Pogledajte samo, a pisao sam o tome, kako "šetaju" Darka Eleza samo zato jer je nezgodan svjedok protiv institucionalnih moćnika i Srbije i Srpske. Pa šta rade sa Dijanom Hrkalović. Puste je iz pritvora, pa udare medijsku hajku kako će počiniti samoubistvo. Onda je vrate u pritvor da suicid malo "poguraju". Sad ona na sudu kaže da je sve radila po naredbama Stefanovića, a time se jedino bave ovi što su predviđali njeno "samoubistvo". Cirkus. Kako će Vučić niz vodu pustiti Stefanovića kad ovaj zna sve i oko krijumčarenja droga i sve muljaže oko izvoza oružja. Nikako da na blogu otvorim temu izvoza oružja i namjenske industrije Srbije i Federacije BiH sa "investicijama" Tešića (strica i sinovca), pa da to objasnim kroz međunarodni embargo koji nad Srbijom i Bosnom visi dvije decenije. Znam dosta o tome, ali nikako da se ta tema "namjesti" da je adekvatno otvorim. Da ne ulazim u druge teme i ovo je dosta za shvatanje koliko je problematika teška i zašto nema kvalitetne istrage oko ubistava advokata Ognjanovića ili Strahinje Stojanovića. Ja sam prvi ukazao na vezu Lovrenovića i Ljubana Ećima, pa čak i najavio rješavanje brojnih ubistava u Srpskoj i Srbiji, ali više kako bih podigao tenzije negoli što sam vjerovao da će to biti lako riješeno. Baš kao što i predaja Dušana Lovrenovića u Zagrebu za mene nije bila neočekivana jer sam aman mjesec ranije "načuo" da se krije u okolini Okučana. Imate korak naprijed, nazad dva i to je matrica koju znam bar dvije decenije nekakvog mog profesionalnog rada, no uvijek je pozitivan pomak kada "rasturite" organizacije koje su dostigle zabrinjavajuću moć. To su uvijek "procesi" koji nikad ne rezultiraju kako narod očekuje, ali opet poboljšaju opštu bezbjednosnu situaciju - dok se ne razviju neke nove snage. L.P.

      Izbriši
  9. Tresla se gora ,rodio se miš ,pustilo je pjevače iz Pd i Sanskog Mosta odmah,potpisali sta su imali i ćao

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo su vecinom poznate stvari neznam sto toliko respekta prema tom rajlicu dajes mozda zato sto ste iz istog sela momak psihicke probleme ima iskompleksiran totalno.jedino gdje grjesis je da su ga tvoje bivse kolege podrzale i dale zeleno svetlo da to napravi.Prvo od napada na smita odma se dolazi do zakljucka da ga nisu imali pod kontrolom jeli to direktno govori da mu je neko odao podatak da ih smit namjesta znaci totalni amaterizam sam smit je vristao u bolnici na inspektore ko sad druka .Ubiti policajca u ovom slucaju jedinog postenog niko nebi dao zeleno svjetlo jel vidis kako to zavrsava se.Imao ih je u saci cak mozda i snimljene kako ih placa tako da su ga se bojali posto im je prjetio ako ide on idu i oni prepostavka posto je blago retardiran a pare ga ponjele sjebo se toliko je to sve bilo providno godinama oni pravili rezultate uzimali pare gdje ce bolja prica.Ali Radenko je bio olicenje postenja gdje je dokaz da nemozes sve kupiti.Pokoj mu dusu izgubio je zivot ali je ocistio grad .U ozbiljnim drzavama ako neko iskace toliko njega se rijesava pozdrav Boro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo suprotno, ne dajem "respekt" Railiću preko onoga šta on objektivno jeste. Na jednoj strani znam više ubistava po Evropi koja su počinili Prijedorčani iz te grupe, kao i brojna teška krivična djela ovde počinjena. Znam i kako su djelovali zajedno sa pok. Ćulumom, Jošilom, Kinezom i svom tom bratijom koja je dobru deceniju harala ovim prostorima. Sa druge strane znam i kako je Dugi ojačao i to dominantno zahvaljujući sprezi sa Goranom Mikanovićem i svom svitom kriminalizovanih policajaca koje je predvodio Darko Ilić. Mislim u operativnom smislu, a iza Ilića ko je sve stajao bolje da ne nabrajam jer spisak moćnika je podugačak. Pazi, sa tom strukturom u otvoreni sukob ušao sam 2007. godine jer tada nisam mogao okrenuti glavu od smrtnih stradanja nevinih ljudi i silnog kriminala koji su činili. Govorim o vrhu MUP-a i Specijalnom tužilaštvu. I, koliko znam, jedini sam kom je pošlo za rukom toliko dugo opstati sa njima u sukobu i preživjeti. U dva navrata politika se umješala i to primarno vrh SNSD-a i STALI SU NA MOJU STRANU. Odprilike i 2007. i 2011. godine stav je bio - OVI JESU NAŠI ALI BORO JE POŠTEN POLICAJAC I PRAVI PROFESIONALAC. I smatram da mi je to tada uveliko sačuvalo i glavu i posao. Kasnije sam glavu čuvao preko ovog bloga i od tada javnost zna šta se dešavalo.

      Izbriši
    2. Pa i ti si svojim informatima sakrivao djela i to teska

      Izbriši
    3. Nikad nikom nisam oprostio djelo ili da nisam procesuirao počinioca. Primjera radi sa Dragojom Daničićem sam popio milion kafa i svi su znali da smo bili dobri. Sa druge strane ja sam protiv njega podnio više prijava za muljaže sa autima nego kompletan MUP zajedno, odnosno nekoliko puta više - bar 30-40 djela sam ga procesuirao. E sad, ja kad odradim svoj dio posla bez jednog jedinog odstupanja od zakona i pravila službe znam i kako pomoći kod pravosuđa. Nisam ja u zakon uveo te sporazume sa tužilaštvom i blaže kazne, ali sam znao kako ih iskoristiti. I ima smisla ako mi neko sve prizna i preda dokaze da ga posavjetujem kako to iskoristiti u ublažavanju kazne, pa čak i dogovoriti sa tužiocem. No, takvi sporazumi podrazumjevali su i da oštećeni dobije nazad svoje auto ili šta mu je drugo ukradeno, pa i da on bude zadovoljan. Šta oštećenom znači je li neko kažnjen tri mjeseca ili godinu dana ako mu ukradeno nije vraćeno ili šteta nije nadoknađena. Par puta su po mojoj sugestiji advokati osumnjičenih stupali u kontakte sa oštećenima i dogovarali oko štete, a onda bi ovi na sudu izjavljivali kako nemaju odštetnih zahtjeva i nemaju ništa protiv blažeg kažnjavanja. I zadovoljan oštećeni, zadovoljan osumnjičeni, zadovoljan tužilac jer je predmet završio nagodbom i bez imalo muke, a sud je samo to potvrđivao. Pojma nemam koliko para građana Republike Srpske, pa u dosta slučajeva i državeili drugog entiteta, uštedio jer sam stvari završavao bez višegodišnjih suđenja, pa žalbi i zatrpavanja organa velikim brojem predmeta u radu. No, ponavljam, nikad nikom nisam oprostio djelo u smislu da sam mogao doći do dokaza i procesuirati nekog, a to nisam učinio. Zato sam u svakom sukobu sa ovima iznad mene tražio da kontrolišu moje predmete, pa hoće li redom ili nasumičnim izborom. A godinama sam zaduživao najteže predmete. Čak sam predlagao da u mojim predmetima pitaju i oštećene i osumnjičene, sa aboliranjem od odgovornosti, jesu li kome dali mito. Znao sam šta rade moji šefovi i pojedine kolege oko mojih predmeta i ko je koga "častio", ali važno je da ja nikad nisam uzeo mito i zbog toga nešto uradio ili propustio uraditi. Kao što ministri i direktori policije nikad nisu prihvatili ove moje predmete jer su znali da moje ime nijedan oštećeni ili osumnjičeni neće pomenuti, ali da će mnogo puta reći imena mojih šefova koje su oni tu postavili ili držali. I sa kojima su se talili. Sa te pozicije ja sam napadai i ministre i direktore policije i nazivao ih kriminalcima, a najgore im je bilo što sam otvarao konkretna krivična djela i govorio o tačnim iznosima mita. Oni su danas milioneri, a ja sam gola sirotinja, no važno je šta je svakom od nas bio cilj. Mene je zanimalo samo da se dokažem kao profesionalac za onu platu koju primam od države i da mirno spavam, a ovi što su htjeli milione stekli su ih - zajedno sa svim posljedicama koje to donosi. Mojih troje djece najbolji su učenici i u osnovnim i u srednjim školama, a Dule evo i dobar student. Djeca nadaleko poznata kao pozitivni primjeri. Gledam i djecu ovih protuva što su gledali da uzmu mito ili da se čak bave kriminalom kako su im djeca narkomani, problemi, raspikuće i primjeri nemorala. Sve šta im roditelji ostave oni će raskućiti ili izgubiti kad kriminalci dođu po "svoje" - šta su im roditeljima dali. Sve na ovom svijetu ima svoju posljedicu, pa ja tako mirno spavam i ne brinem hoću li ostatak života robijati, kako sačuvati to što sam stekao ili hoće li mi se na djeci vratiti zlo koje sam počinio. Kako drugi spavaju nije me briga,

      Izbriši
    4. Ne kenjaj dragoja je bio kradljivac auta znas ti kome si razbojnistva sakrio i uzeo pare ipak si ti samo iskompleksirana seljacina kivna na sve nabroj informante svoje kad si tolika postenjacina tebi je rajlic opasan pominjes 2007 tu ekipu taj mis nosao tacnu samarao ga rumonja po tvrdjavi sto ga je zakino za kusur .brkas ti zabe i babe kivan na ove svoje bivse kolege pa seres da su oni nagovorili dugog da ubije basica. Dzaba vam skole kad veze vi nemate o ulici da vam nije bilo tih smekera nista vi nemozete rijesiti.Rajlicu ostaje jos samo da uvali ove sto im je placao kad bude vidio da ce 40 godina ostati .ako ga do tada ne zatekne nesretni slucaj ili samoubistvo .I de nam reci jesi uzeo od dugog i vanje pare ikad i jeli istina da ti je stevanic sasa dao 5000

      Izbriši
    5. Kad si ga uhvatio sa trodonima koje i sad prodaje i placa i smeka policiji

      Izbriši
    6. Saša Stevandic ponudio je 5000 maraka čim smo sjeli u auto i krenuli u Banjaluku u tuzilastvo. Do Banjaluke priču je podigao do 20 000 maraka, a zalud mu je bilo govoriti da se mane te teme. Nedavno smo se toga prisjetili na trasi jednog kafića u Prijedoru i to je slušalo bad deset ljudi. Odatle si i ti čuo za to, pa misliš da si pametan. Pritom to je bilo davno i vezano za neke kiji nisu znali da se sa mnom o mitu ne priča jer od toga nikakve vajde. Zapamti nikad nisam uzeo mito. To o razbojnistvu ne kontm jer sam radio desetine najtežih pljački u cijeloj Bosni, d bi na vrhuncu "opkolili" Ćelu Delalica i tipa koji mu je dojavkjivao kad blinde sa novcem kreću iz Banjaluke i Sarajeva. Usred tih radnji je i ubijen. Tada sam prvi puta rafio i Senda Kobilica, koji se potom povukao iz Sarajeva i znamo kako je zavrsio. I meni je pred kućom bila ista eksplozivna naprava kkv je eksplodiral u stanu Zijada Turkovića u onom poznatombslucaju, ali i kakve su nađene u akciji "Viking", pa vi sad malo prosurfajte i vidite o čemu se rafi. Sve sta ovde tvrdim imam zadokumentovano i mnogo prwko toga. Stvarno poslije ovakvih laprdanja razmišljam da objavim odredjene dokumentenili informacije iz svog rada pa da i zatalasam javnost i malo dignem citanost. Ja jesam seljak i nikad se drugačije nisam predstavljao, ali da sam radio najveći kriminal ove zemlje to bar uvijek mogu dokazati, pa i kako sam to radio. Najbolje u svemu jeste što znam za mnoge koji su u tom kriminalu uzeli pare i to cifre za pasti na guzicu. I da opet imam materijala za svoje memoare na koje ozbiljno računam, kada se dozna stvarna istina.

      Izbriši
    7. Ti si majmun ne viđeni ja i ti smo bili u autu s njim a znaš o kome se radi jebem ti sve živo.ja sam bio taj koji je odbio pare
      Dođi meni na oči pa reci da nije tako a ovamo sereš i pričaš laži majmune jedan

      Izbriši
    8. Znam o kome se radi, odnosno ko je bio sa nama. Nadam se da ćeš ovako "hrabar" biti i kad se sretnemo, a posebno jer ničim te nisam uvredio, niti sam ti nešto nažao učinio da bi me ovako vređao. No, bar za tebe imam materijala na pretek i još kako ćeš imati razloga za ljutnju. Prvo čekam da provjerim da li je ovo napisao taj što se ovako predstavlja, kad već nije imao muda potpisati se, a onda će neko ići na MOJU NASLOVNICU! Pa ćemo redom unazad 20 godina...

      Izbriši
    9. Pa zar niste pricali neki dan na kafi da je imao kod sebe odma pare to je lako utvrditi ako ste ih izuzeli

      Izbriši
    10. Nigdje nisam napisao da je Saša imao pare kod sebe, a šta znam jer sam ga pretresao, i to je lako provjeriti. Malo mi je nezgodno što sam momka bez veze uveo u ovu priču, no on zna istinu i to mi je jedino bitno. Imao je peh što je dežurni tužilac bio isti koji je zbog ranijeg djela protiv njega podigao optužnicu ili već sprovodio istragu. Prvo je rekao da ide u redovnu proceduru, a onda se sjetio tog ranijeg predmeta i naredio da ga sprovedemo radi pritvora. Na to ja nisam imao apsolutno nikakvog uticaja, a njegov najveći peh bio je što su ga u Banjaluci stavili na on lajn prisluškivanje i odatle je vođena akcija. Moje je bilo da se Saše sto prije "kotarišem" i da idem kući odmarati. Mnogo lakše i brže bih se toga riješio da je tužilac ostao na prvoj odluci da ide u redovnu proceduru, da se nije sjetio njegovog drugog predmeta, ali sjetio se i meni je valjalo sprovesti ga u Banjaluku.

      Izbriši
    11. Nisi napisao jesi na kafi pricao da je odma petaka davao

      Izbriši
    12. Kako ću Saši Stevandiću pričati da je "odma petaka davao" kad oba znamo da toliko novca nije imao kod sebe? Pretresao sam ga, doduše ne preko onoga šta je bilo potrebno za pronalaženje tableta, ali nisam vidio da ima neki veći novac kod sebe. Sa druge strane oba smo dovoljno iskusni da znamo kako se te stvari završavaju ako postoji volja, baš kao i kad se priča zaustavi prije negoli postane krivično djelo nuđenje mita.

      Izbriši
    13. Oces nam reci ko je bio treci u autu kad je ovako izlevortiran tvojim odgovorom .Cini se da si ga uvrijedio necim i sta bi to iznio za njega ako nije i to tajna

      Izbriši
  11. Tacno tako slazem se sa prethodnim komentarom. Da je policija kontrolisala Railica ne bi aminovali ubistvo nacelnika a pogotovo mu tolerisali pokusaje ubistava jer bi stitili svoje interese da novac dolazi i dolazi...on je njih drzao u saci zato se i osokolijo da bude "pablo"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti ovo prosuđuješ po nekoj svojoj logici, a ja tačno znam na šta je Goran Mikanović spreman kad se osjeti ugroženim, pa čak i kako bi sačuvao ili osvojio fotelju. Sve pokušaje moje likvidacije sam dobrano istražio i u svima našao svoje šefove kao nalogodavce ili inicijatore, pa do uništavanja dokaza ili sprečavanja istraga. Što je najvažnije većinu toga imam zadokumentovano, a onda je lako ući u predmete kod tužilaštava i sudova pa to do kraja razjasniti. Meni je kod Bašića muka što sam mu godinama govorio kako stvari funkcionišu i odakle vrebaju opasnosti, a on je bukvalno uradio sve greške na koje sam ga upozoravao. Rekao sam Sretoji Vujanoviću da Bašić i on kako su radili zadnjih godinu primjera radi 2002. godine kada sam počeo raditi Milakoviće - NE BI PREŽIVJELI TRI DANA. U onakvim uslovima rada i sa onom moći kriminalnih struktura njih bi "noć progutala", a ja sam za kraći vremenski period (decembar 2002. do ljeta 2003.) očistio grad od te mafije, a oni koji su bili dostupni suočeni su sa dokazima koje sam prikupio i dostavio Tužilaštvu BiH. Znam kako se to sve "okrenulo naopako" od kad ja ne radim u policiji, ali to više nije moj problem. Znači, današnja situacija je neuporediva sa onom kada sam ja počeo sasjecati organizovani kriminal, baš kao što je različita i od neke 2014. kada sam eliminisan iz policije, a što se ovo dogodilo neka razmišljaju oni koji svakog mjeseca na bankomatima dižu plate. Vidiš, meni je Mikan radio o glavi, a ja sam kad je pao na koljena, kad je ono bio suspendovan i suđen mnogima zabranio da ga diraju i zaprijetio da će imati sa mnom posla ako mu se išta desi. Kao što sam prije toga stavio ispred sebe ove što su ga ucjenjivali i objasnio im da se manu takvih stvari. To nije pitanje ove ili one osobe, nego stvar ubjeđenja i profesionalne orjentacije. Doduše, to je bilo prije samoubistva Borisa Samardžije kog su pojedini prijedorski krimosi i bitange iz policije i Specijalnog tužilaštva primoravale da meni postavi bombu pod auto. Momak nije htio mene ubiti, a nije mogao izdržati pritiske i ubio je sam sebe. Mnogo je to složenija priča, ali posljedica je da taj momak trune u grobu jer teški monstrumi vladaju našim organima. Zato kažem da je jedno to što vi promišljate, a nešto sasvim drugo ono šta ja kazujem na bazi svega šta konkretno znam. Posebice važi za one koji ne čitaju moj blog redoviti i ne znaju za ovakve stvario iako sam ih davno objavio.

      Izbriši
  12. Oces odgovoriti ista ili ko politicar meljes u prazno .Mikan naj vec mangup u gradu 🤣

    OdgovoriIzbriši
  13. Pa sto ti nestavi mikana pred sebe oces iskreno svi ste vi picketine i to prave jebali bi se za pare i pozicije pa ko kome kurac utjera eto on je tebe htio ubiti ti nista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ja Mikana šta "stavljati ispred sebe", niti me zanima šta on ima reći. Isto sam rekao i prije 15 godina isto govorim i sada. Pritom ja sam tada bio angažovan na istrazi koju je vodila Jedinica za posebne istrage po naredbi Uroša Pene i Gojka Vasića. Kada se Čubri pojavio Pena i Vasić su se povukli kao zadnja govna, no Vlado Jovanić i njegovi inspektori nastavili su raditi u tajnosti. I maja 2008. godine tužilaštvu je dostavljen izvještaj o onome šta smo prikupili od dokaza i uradili. Glavni tužilac Vito Soldat pet mjeseci je tražio sastanke sa Penom i Vasićem, a ovi uporno odbijali da razjasne kako okončati taj predmet. Poslije je i Soldat otišao i sve je završilo u ladicama, no poslije sam povukao još neke poteze i sve šta se toga tiče imam zadokumentovano. Shvatite, ja sam radio svoj posao po zakonu i pravilima struke, a šta su drugi radili kažu svjedočenja žrtava i drugi dokazi. Postoje i dokazi vezani za moju likvidaciju, baš kao što postoje i dokazi kako su pojedini iz policije i tužilaštva sakrivali i uništavali dokaze oko toga. Ja znam šta je istina i to ona zasnovana na dokazima, a šta se izdešavalo biće predmet mojih memoara. Ne planiram otići sa ovog svijeta a da ne ostavim svjedočenje šta sam radio i kakve bitke sam vodio, odnosno kakva banda je vladala ovom zemljom (i danas vlada). Zato se i ne trudim otkrivati detalje događanja, a biće sasvim drugačija priča kada sve lijepo opišem i povežem. Istina je samo jedna, a ja ću je jednog dana objaviti. I to na engleskom. KAKO ĆE TO ODJEKNUTI NIJE ME BRIGA JER MENI JE JEDINO BITNO DA SVAKO KOGA TO BUDE ZANIMALO MOŽE PROČITATI I PRIČU I DOKUMENTE KOJI TO DOKAZUJU.

      Izbriši
  14. Mikanović Goran, Jurišić Dejan, Stupar Dragan, Hasanagić Damir, Predojević Nemanja, Milanković Goran.... Prijedorski narko-ubilački inspektori!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  15. Pokojnom Basicu su samo pojedine radne kolege dosle glave, oni ga ubili svojom prokletinjom kao i mnoge druge.. Bog da im vrati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To sam i ja objavio i objasnio odakle treba krenuti dokazivanje. I držim se ove teme upravo kako bi javnost vršila pritisak da sebsve oko Bašića istjera na cistac.

      Izbriši
    2. Pa dobro to je svima jasno al da su rekli da se ubije nevjerujem mada im godi sto ga nema al im dugi sad fali i sta ako covjek se nagodi pa kaze kome je placao

      Izbriši
  16. Boro koliko puta da te opomenem kao neko ko se moze i potpisati imenom i prezimenom...druze nisi ti ocistijo Milakovice u tom momentu 2003 g u prijedoru nego ekipa sa Pala 4 covjeka koji si spremniji i hrabriji nego sto ste vi ikada bili u Prijedorskom supu. Zato te MOLIM cuti o tome ko je Milakovicima udao tu noc u kucu pa zvao 122 i doslo oko 50 ubogih inspektora i policajaca iz prijedorske policije koji NISU SMJELI preuzeti zasluge za tu raciju pa im je jedan od te cetvorice rekao doslovce imate minut da odete u dvoriste i hapsite sve smo neutralisali i onda se pojavise "hrabri" inspektori i policajci koji su virrci iza drveca okolnog otisli i pokupili ono sto je vec bilo neutralisano u kuci. Zato zdravlja ti kao sto si i sam rekao u onim komemtarima ispod teksta o railicu nisi radijo tu raciju i zato cuti. I upamti 4 momka sa pala su dosla u tojoti dzipu i sve to prelomili imena znas da ti ih ne nabrajam ponovo da nije bilo te noci i tog upada ti ljudi bi jos po vama derali prijedorom bar 3 do 5 godina. Ajde demantuj pa da ti kazem o toj noci detalja koliko hoces moj Boro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam o tim stvarima ponešto čuo i nije me mnogo zanimalo. Znači, imaš krivični spis u Sudu BiH i presudu starom Milaku na devet godina po dokazima koje sam prikupio direktno ili sam izveo radnje koje su donijele dokaze. Mogao bih epopeju o tome napisati, no naprosto ne zelim se baviti Milakobicoma. Imaju sad oni sto plate primaju da misle o tome. Ja sta sam uradio nalazinse u sluzbenoj dokumentaciji i to je ono odrwdjujuve. Pritom nisam se bavio no politickim ni kakvim drugim mesetarenjima negonsam svoj posao odradio kako valja, a rezultat je presuda. Lad posao inspektora rezultira presudom za organizovani kriminal to znači da ke urafio dobar posao, a stanke ko radio privtno ili polusluzbeno ili ko zna u kojoj formi mene ne zanima

      Izbriši
  17. Pardon. Sve o 2003 i tvom strasnom izgonjenju Milakovica iz Prijedora objasnjeno u tekstu o vaskovicu ovo baletan tako nesto.

    OdgovoriIzbriši
  18. 90% tih insp iz pd je radilo sa Dugim ,covjek "dijelio" bijelo po Pd,nije se on samoinicijativno odlučio na ubistvo Bašića, zna se to ,dok god ne pohapse bar 7-8 policajaca u Pd ostaju samo jedna trula korumpirana ustanova, privatna a i oni SAJ kad se sjetim samo da mi je znati sa čim ih je motivisano onako i kakvi su ono debili to je strasno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i bjelo i zuto sve je taj djelio ko brza posta

      Izbriši
  19. Boro se usutio brat od jurisica i danas prodaje bjelo normalno po prijedoru i podvodi djevojke za novac

    OdgovoriIzbriši
  20. Reci mi je si prijavio stevanica za pokusaj mita ili potkupljivanja sto si trebao po zakonu ili si uzeo pare ipak ili informacije toliko o profesionalizmu tvom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Detalje zna Saša Stevandić jer sam mu ispričao šta tada nije znao, a da jeste ne bi ni potezao tu temu. I nije on izvadio pare i nudio, nego samo pokretao priču na tu temu, a šta nije krivično djelo ukoliko inspektor presječe priču kako to struka nalaže. Pa ako treba i nekoliko puta. Za ono šta jeste Saša je suđen i kažnjen, šta znači da je društvu "odužio dug". Meni su problem ovi što umjesto robije dobijaju funkcije, sa takvima sam ja u sukobu. Kad čovjek odrobija svoje djelo za mene je čovjek, a imam animozitet prema ovima što bi i kriminal i "ugled", što ubiru dvije plate "i od službe i od družbe".

      Izbriši
  21. Šta bi sa ubistvom nesrećne Irene Predojević?Ti si to,kao,istraživao...možda si i jaran sa onim Jeličićem što ga poturiše kao ubicu.Ubica vam hoda i dandanas po Prijedoru.I zajebava vas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako znas sta vise reci slobodno takve stvari trebamo svi konpletno ko drustvo sprijeciti i djelovati

      Izbriši
    2. Irenin ubica je u zatvoru za ubistva onih što se bojao da će ga odrukati. Za Jeličića sam u prvom tekstu napisao da veze nema sa ubistvom i odmah ukazao da policija (čitaj: Goran Mikanović) laže da je on Irenu odvezao kući. Na kraju se pokazalo da sam bio u pravu iako sam jedini govorio da su zatvorili nevinog čovjeka, a sjetiete se kako je čovjek medijski satanizovan. Kada sam davao izjavu tužilaštvo oko Ireninog ubistva rekao sam da prvo razjasne kakvu "akciju" je Mikanović izvodio te noći u Dubici, pa onda možemo ići dalje. Čak sam objavio imena još dva saučesnika/pomagača tog ubistva, a šta su uradili u tužilaštvu i policiji neka oni kažu.

      Izbriši
  22. Pricaj te vi sta ocete Mikan je marka za te sve kvazi krimose gledo sam svojim ocima kad se zavrati u kimu na recemo zestoke momke koji kasnije svi su mu dolazili na raport

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koji Mikan je li onaj sto je oteo ljudima kim kad je bio nacelnik pa se pohasio, pola grada zavio u crno al ima Boga

      Izbriši
    2. Sto mu je zuco zatvorio lokal taj mikan

      Izbriši
    3. Autor je uklonio komentar.

      Izbriši
    4. Volio bi da mi se u privatnoj poruci (FB, mesindžer) javi ovaj što je nakon komentara morao davati izjavu, pa da ja upitam ko koga saslušava i zašto, te što nadziru našu prepisku.

      Izbriši
    5. Vjerijem da je Mikan zalijetao se na razne momke u Kimu, no nešto on i kompletna ekipa (njih 7-8) nisu skupili hrabrost da reaguju kada sam čitavo veče lupao sve šta je došlo za sto. Skupila se ekipa, vidim prave dogovor kako će "riješiti" moje razbijanje, te se spremaju krenuti u "akciju". Gledam ispod oka, te čekam da se dobro organizuju i krenu. Onda mahnem rukom i sve sa stola polupam, a potom potegnem CZ 99 i stavim ga na sto. Nestadoše u masi kao da su duhovi.

      Izbriši
  23. Zavrati haha pa sta ces boriti se sa načelnikom policije i da te zgazi 30 onih čarapana, vidjecemo kako će da cvili iza rešetaka ,u uniformi su oni svi jaki, kao oni iz SAJ-a,drogirani, napucani steroidima ima njih spremnih daleko od toga al većinom su picke

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to nije razlog kasnije mu lizati supcinu i trcati mu ko ce prije koga uvaliti

      Izbriši
    2. Meni je najveći problem što su pojedini iz SAJ i žandarmerije lomili kosti ljudima, a sami su prenijeli i prodali droge više od ikog od ovih pohapšenih.

      Izbriši
  24. Vidite kako u BL policija "kažnjava" svoje kolege ,načelnik UKP Kovačić hapsi ljude i putem sky aplikacije obavijestava pojedine pripadnike skaljarskog klana koji su rodom iz BL ko je koga spomenuo u kojoj izjavi ,crta ljudima mete na čelu,suparnicima, doušnicima itd i na kraju mu sad obuku uniformu ,skinu mu funkciju ,sad je gospodin uniformisani ,nit je smenjen nit ništa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima takvih primjera i kod nas dragan stupar ozbiljno se bavi drogama i drogira se a ujtu poicajac navece narko trafikant covjek imao kucu u raskovcu iznajmljenu gdje se vrsila prostitucija i smrkalo bjelo danima

      Izbriši
  25. Ima opasnih ljudi a tihi su. Citam ove komentare i uprati ovog sto je vec dva ili tri puta opleo Boru za 2003 godinu i ovu ekipi sa Pala. Boro se odmah uhvatijo "diplomatskih" odgovora nema one price JA OVO JA ONO. Vidi se da ovaj covjek raspolaze podatcima i argumentima bar tako zakljucujem a i Boro odmah tuc muc ali nista ne demantova niti se upusti u nadmudrivanje vidijo da je beton ispred a ne spuzva 😂😂😂 svaka cast covjeku na takvim detaljima i objasnjenju a zalosno kakva struktura se nalazila u toj policiji prijedorskoj kad ih covjek salje da poberu zsaluge a oni bjezaju. Iskreno volijo bih upoznati tu cetvoricu ljudi, momaka po komrntarima se vidi da su to momcine i petlje a ne sline koje madu diplomama i o time kako su u stanici odbijali bubrege. Kako shvatih ova cetvorica su odbijali bubrege na ulici i u znatno manjem broju od kriminalaca ali eto na kraju uspjesno i cak da im ne treba zasluga !!! A kad slusas ove heroje sto likace vezane za radijotor i tu ih cak ide 3 na 1 tacno da se izbljujes od gadosti. Toliko od mene a ekipi sa Pala neka ih cuva dragi Bog ako je ovo napisano istina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav za Pale

      Izbriši
    2. Kako da pišem o nečemu šta ne znam? Eto ispratio sam njegove ranije komentare i onda ga ispravljao oko imena ljudi koje navodi jer su u pitanju moje kolege iz specijalne policije. On tvrdi da su to bili ti ljudi, a ja ne tvrdim ništa - ponajmanje da ofiram svoje ratne drugove i radne kolege koje izuzetno gotivim. Nije tajna i da je Dragan Lukač sa svojom specijalom uletio u hotel Šervud i napravio lom. To je bila baš zajebana demonstracija sile. To što ne volim Lukača nije razlog da umanjim ono šta je uradio. Jedino se razlikujemo po metodama rada. Specijalci gaze silom, a inspektori hapse i procesuiraju, dvije potpuno različite stvari kakve nije moguće upoređivati. Možda je ključna razlika što ja nisam radio pod fantomkom i sa automatskom puškom i cijelom jedinicom, nego se sve svelo na dva šefa iz Banjaluke i mene kao operativca u Prijedoru - kog vidiš, znaš ko je i sve o njemu.

      Izbriši
  26. Ko je ovaj nepismeni sto pise kilometarske komentare uhvatijo, vidijo, volijo.... Da ista zna, znao bi pisati. Pise se uhvatio, vidio, volio... za pocetak!

    OdgovoriIzbriši
  27. To je onaj nepismeni sto mu lizes muda iza duda indijanac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i nisam mislio da si neko pametan, kao sto se i vidi iz prilozenog.. indijanac.. mislim mislijo

      Izbriši
  28. Sta je Lukac napravio tad rusvaj ?

    OdgovoriIzbriši
  29. Meni se cini da se boro pogubio i da ce se morati do tuzioca ovih dana izjave davati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zasto bi isao kod tuzioca??

      Izbriši
    2. Pa da prijavi sve ove pokusaje ubistava na njega pa nema ko ga nije htio likvidirati .Daleko od toga da nije u pravu al zna on i vise od toga nego nece sve da kaze jel vidis kako se javi kolega i rece da sve laze i to ruzno ga oslovi.Znaci da ima nesto vise tu al koga to vise zanima daleka proslost al sve se na kraju otkrije prije ili kasnije.Sta je sad problem Basica nema ima li iko posten da je ostao i da nema straha

      Izbriši
    3. Sve šta je trebalo ja sam davno prijavio i objavio sam kako su istrage mojih likvidacija stopirane i kako su dokazi uništavani. Svako je pokazao svoje pravo lice. Jedini problem pojedinih bitangi jeste ogromna dokumentacija u krivičnim spisima tužilaštava i sudova koju ne mogu svu uništiti, a ona određuje ko je šta od nas radio, ko se bavio poslicijskim poslom, a ko teškim kriminalom. Davno sam to objavio, a nije mi problem ponovo objaviti dokumentaciju koju moraju objasniti Dodik i Stevandić, kada sam tražio političku kontrolu rada policije i pravosuđa. Imam dokumentaciju da sam sve šta je bilo moguće pokrenuo unutar MUP-a, pa onda pred pravosuđem, da bi na kraju tražio političku kontrolu, sve kako nalažu ustav, zakoni i standardi u takvim situacijama. Šta su radili oni kojima sam se obraćao neka objasne narodu, a posebno oko desetina smrtnih stradanja nevinih građana za koja sam tvrdio da su policija i pravosuđe postupali teško nezakonito. Onda valja objasniti još desetine mrtvih za ovih desetak godina od kako sam se završno obratio državnom vrhu, a oni su omogućili da iste bitange ubijaju ljude - sve do načelnika Bašića. Sve zločine je počinila jedna te istra grupa monstruma u policiji i Specijalnom tužilaštvu RS. Vama možda djeluje neozbiljno kada pričam o pokušajima moje likvidacije, pa se sa tim sprdate, a to je ponajviše jer ja na takvim stvarima ne dižem frku i vrisku, nego opasnost otklanjam kako znam i umijem. Prije toga u ratu i u specijalnim jedinicama nebrojeno puta potpuno svjesno i voljno sam izlagao se životnim opesnostima i normalno je da ne paničim kad se na mene "namerače" likovi koji o tim stvarima od mene imaju neuporedivo manje iskustva.

      Izbriši
  30. Boro je za sve u pravu!

    OdgovoriIzbriši
  31. Boro po tebi ima li iko posten i cestit u tom supu sada ljudsko pitanje pa ispade da su gori od sve i jednog Prijedorskog kriminalca kad ovo sve procita covjek pozdrav svako dobro .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pazi, 95 odsto policajaca su pošteni ljudi koji žive sasvim običnim životima. Ja od nekih 600 pripadnika PU Prijedor glavu okrećem od tek nekoliko bitangi, a sa svima drugima se pozdravim i popričam kad se sretnemo. Preko toga izbjegavam čisto kako ljudima ne bih napravio probleme, jer se više puta dešavalo da su kolege morale davati izjave za banalne stvari u vezi mene. Svi su izjavljivali da me poznaju i poštuju kao kolegu, a šta se izdešavalo između mene i pojedinaca njih ne zanima. No, nema potrebe da ljudi zbog mene imaju problema i ja zato susrete svodim na minimume, a posebno kako ne bi pojedini pomislili da kolege imaju veze sa informacijama koje objavljujem. Ili borbom koju vodim. Upravo zato što poštujem ljude nastojim da nemaju problema, a to kaže da ih doživljavam poštenima i čestitima.

      Izbriši
  32. Razumjem te nisi ti los covjek ali kako pokrenuti stvari sa mrtve tacke ljudi se boje za egzistenciju postujrm sto neces da ih izlazes ali to je onda izgubljeno sve u vremenu i prostoru sta vrijedi iznositi dokaze i cinjenice kad niko al niko ne poduzima nista da prave ljudske vrijednosti dodju do izrazaja tebi svaka cast na buntu i puno srece u zivotu i tebi i porodici ali pravo je cudo da te nisu do sad ubili .Ostaje jedino da si ih zatekao ovim objavama i dao upute direktno ko ti moze doci glave .Pola ljudi ne poznajem sto spominjes tako da ne mogu nista ni reci zanima me sto su se tomica i mikan razisli kad su bili alfa i omega u svoje vrijeme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno je da ovim blogom čuvam sopstveni život, a nakon više pokusaja likvidacija dok nisam izašao u javnost. Sad i ptice na grani znaju ko bi meni mogao nauditi, pa neka izvole sta im drago. Pored bloga valja mi i to sto me dobro poznaju i malo njih je spremno rizikovati da im uzvratim silom. Umikrm biti poprilično opasan, a od mladosti sam to mebrojeno puta dokazao.

      Izbriši
  33. Mogu li se otkriti adrese komentara ako si isao pod anonimno ? Posto vidim covjek komentarise pod anonimno a kaze morao davati izjavu poslije komentara...pitanje za Boru

    OdgovoriIzbriši
  34. Borislave stvarno posle svega što sam pročitao mislim da ti je vreme da posetiš psihijatra i prestaneš da blatiš ljude , ove gluposti što pišeš i izmišljaš vidi se da to radiš iz razloga što si dobio otkaz ,počeo si da narušavaš mir nevinih ljudi i mislim da je vreme prestaneš sa tim i naravno najbolje bi bilo da to svoje ludilo pokušaš da izlečiš a ne da izmišljotinama hraniš svoju bolest koja je očigledno iz dana u dan sve veća i gora ! Ima pametnih ljudi kojima je dovoljno da pročitaju tekst i zaključe da se radi o osobi koja pati zbog gubitka radnog mesta koje je izgubio zbog svog ludačkog ponašanja i da sa svojim tekstovima umiruješ i zavaravaš sam sebe da si normalna i zdrava osoba a u dubini duše znaš i sam da si 100% lud ! Tako da Borislave poštedi narod i prestani da zamajavaš ljude nekim svojim ludim mislima koje ne da su laž već su proizvod tvoje lude glave koja uporno pokušava da zamajava ljude ali ti ne uspeva iz mnogo razloga jer su danas ljudi mnogo inteligentniji i pametniji u odnosu na prošli vek ,ako želiš da stekneš slavu moraćeš u neki od rijaliti programa tamo vole da slušaju budalaštine i izmišljotine ostavi nevine ljude na miru niko ti od njih nije kriv što si puko !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bogati, pa ovo je kao nalaz vještaka, no potpuno je glupavo na ovakav način nekog uvjeravati da je lud. Prije ve biti da je cilj čitaoce uvjeriti da jr autor lid, pa da prestanu pratiti blog.

      Izbriši
  35. mik@n: brate Boki podrška✊

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću