PUTINOV PRAVOSLAVNI "TREĆI RIM": Šta znači denacifikacija Ukrajine?!

Nakon potvrde moje procjene da je Putinov cilj zaposjedanje cijele Ukrajine otkrivam i njegove krajnje namjere. Vjerovali ili ne: Putin vodi vjerski rat u cilju istrebljenja krivovjernih i pronacističkih unijata, kao startnu pretpostavku etno-klerikalnog projekta poznatog još iz 15. vijeka - "Trećeg Rima". 


borislav radovanovic blog

Zanimljivo je posmatrati gotovo masovna javna priznanja raznih stručnjaka i analitičara kako nisu sposobni prozrijeti Putinove krajnje ciljeve napada na Ukrajinu. Čovjek je vrlo jasno izrekao svoje ciljeve i sveo ih na dva ključna - demilitarizacija i denacifikacija te bratske i susjedne zemlje. Ultimatum da ukrajinska vojska položi oružje (kapitulira) popraćen je preporukom vojnicima za otkazivanje lojalnosti aktuelnoj vlasti i tu nema i ne može biti prostora za "tumačenja" preko onoga izrečenog.

Sveopšte ukrajinsko ludilo najbolje vidimo po činjenici da je za predsjednika države izabran komičar, koji je u humorističkoj seriji "Sluga naroda" glumio predsjednika, a potom pod istim nazivom osnovao stranku i pobjedio na izborima. Legitimno jeste, ali je istovremeno i neviđeno glupo i društveno neodgovorno. Sasvim razumljivo Putin odbija pregovarati sa glumcem, komičarom, lakrdijašem, a u biti "posljedicom" državnog udara i svrgavanja legitimnog predsjednika Janukoviča. Eno Janukovića kao prvog komšilje Sergeja Lavrova u moskovskom elitnom naselju Rublenka, šta sam otkrio kroz istraživanja vezana za aferu "Ikona".

Ovim dolazimo do ključnog pitanja date situacije: koga Putin razoružava? Ili "demilitarizuje"? Tačno se zna ko je bio udarna pesnica prevrata iz 2014. godine, pa i kako su te snage fašističkim metodama obračunale se sa većinskom populacijom NEISTOMIŠLJNIKA. Korištene su identične zločinačke metode njihovog porodičnog nacističkog nasljeđa. Isto su im radili očevi i dede u nacističkim uniformama tokom Drugog svjetskog rata. Od rođene Ukrajine do Staljingrada na kom su "polomili zube". 

Tačno znamo i vjersko uvjerenje tih nekad nacističkih, a danas neonacističkih snaga. U pitanju su vjerski konvertiti koji su pod lažnim pravoslavljem podredili se Vatikanu i papi kao vjerskom poglavaru. Govorimo o crkvenim raskolnicima još iz 16. vijeka, koji danas bitišu pod nazivom Ukrajinska grko-katolička crkva i skoncentrisani su na zapadu zemlje. Prema zemljama koje su u brojnim projektima Vatikana prošle slično konvertitstvo. Zato sam na donjoj mapi označio na čije granice Putin izbija nakon zaposjedanja cijele Ukrajine.


borislav radovanovic blog

Znači, kako sam to ukazao tekstom PUTINOV CILJ: Rusija sa Ukrajinom ponovo svjetska super-sila, ruska vojska izbija na granice "udarnih pesnica" Vatikana, čije pokrštavanje slavenskih naroda i gaženje pravoslavne vjere Rusija trpi vijekovima. Istovrtemeno to znači i direktno suočavanje sa NATO jastrebima - gdje opet dominira vjersko konvertitstvo u vidu protestantizma. Vijekovima ove religije vode krvave ratove, a najbolje ih "maskiraju" kroz etničke ili nacionalne odrednice kolektiviteta. I danas odlično vidimo takve manipulacije preko kojekakvih crnogorskih, hrvatskih i sličnih "pravoslavnih" crkava. Ukrajinski unijati deklarišu se grko-katolicima ili "pravoslavnima", a onda kolju svoju "vjersku braću" za račun Vatikana. Sa Hitlerom kao komandantom!

Vidim da se medijski već kalkuliše sa pet miliona izbjeglica. Niko nema precizne podatke o broju ukrajinskih unijata, no malo njih će ostati u toj zemlji nakon Putinovog "revanšizma". Apostrofiram: ne govorim o svojim ubjeđenjima, nego samo tumačim ruske ciljeve. Zato prelazim na drugu dimenziju Putinovih ciljeva - opet vezanu za vjerske zajednice. U Ukrajini djeluju dvije pravoslavne crkve i to Ukrajinska pravoslavna crkva stvorena 988. godine u okviru Kijevske Rusije i Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije. Opet međusobno zavađene i sa izuzetno složenom istorijim.

Prilično sam uvjeren da Vladimir Putin ima jasne planove kako ujediniti ove pravoslavne crkve i upravo preko toga graditi novo rusko-ukrajinsko bratstvo. Za tu namjenu valja mu iskoristiti staru ideju koja datira još od 14. vijeka (neki izvori kažu 15. vijek) i pod nazivom "Treći Rim". Naime, nakon slamanja rimskog carstva pod hrišćanstvom Vizantiju su nazivali "Drugi Rim", a kad je Carigrad pao pod Turke rodila se ideja o Moskvi kao "Trećem Rimu". Govorim o vrlo moćnoj ideji koja je na slavenske narode ostavila dubokog traga, a posebnu važnost ima za savremenu samospoznaju ruskih pravoslavaca.

Za vrijeme boljševika i SSSR-a ova ideja je gotovo zamrla, ali sudeći po Putinovim planovima očigledno je preživjela. Mnogi griješe kada Putina posmatraju kroz komunističko-KGBeovsku prošlost. Normalno, prekaljeni vukovi poput Henrija Kisindžera nemaju dilema i odatle njegova izjava: "Da biste razumjeli Putina, morate čitati Dostojevskog". Za neupućene ovaj velikan američke geopolitike zvao se Hanz Alfred Kisindžer i rođen je u Bavarskoj, zbog čega je tako dobro razumjevao evro-azijske odnose i istorijske procese.

Kisindžer je još 2014. godine upozoravao da se Zapad sa Putinom ne smije poigravati kao sa njegovim prethodnicima, pored međusobnog uvažavanja koje su oba javno prezentovala. Nije poznato šta je o Putinu izrekao drugi velikan američkih geostrategija Endrju Maršal zvani Joda iako znamo da je od Pentagona angažovan za proučavanje ruskog predsjednika. 

Ono šta je Kisindžer za američku spoljnu politiku, to je Joda Maršal za reformu bezbjednosnih doktrina. Mnogo puta sam pisao o tom stručnjaku i objašnjavao kakvim novim strategijama je srušio Istočni blok i Sjedinjene Države izdigao na nivo super-sile. Čim neko počne objašnjavati globalna dešavanja od 90-ih godina prošlog vijeka i fenomen "obojenih revolucija", a ne pomene Jodu Maršala znajte da taj pojma nema.

Uostalom, lako je provjeriti kako poznati američki istraživač Vilijam Engdal poima Putina i biće vam jasno da američki predsjednici za ključne savjetnike imaju teške budaletine. Nasuprot Putina čiji savjetnički tim čine prekaljeni i dokazani operativci, ali skriveni od očiju javnosti. Kako to volim šaljivo kazati - Putin se pokazao najboljim "studentom" Kisindžera i Jode Maršala, a šta demonstrira upravo primjenom njihovih doktrina. I to sam davno prepoznao, zbog čega za osam godina nisam načinio nijednu strukturalnu grešku u proaktivnim analizima Putinovih planova i operacija. Na ovu tematiku dobrim dijelom vratio sam se sa ciljem da štampam knjigu svojih tekstova o ruskom predsjedniku iz proteklih osam godina i tako zaokruženo ostavim dokaz analitičkih kompetencija.

Znam koliko danas neozbiljno zvuči tvrditi da bivši KGB-eovac vodi krstaški rat, ali znam da ćemo vrlo brzo doći do konkretnog potvrđivanja ili opovrgavanja mojih predviđanja, pa nisam opterećen šta drugi misle o tome. I ranije je povlačio nevjerovatne poteze, ali prilično vjerno mojim prethodnim ukazivanjima. Iz te vizure prilično sam uvjeren da će njegove operacije u Ukrajini ući u obaveznu literaturu bezbjednosnih nauka - i to kao reper uspjeha. 

Uostalom, zar nije fascinantno kako je od Čečena načinio udarne snage koje se javnu kunu da su spremne ginuti za Putina? Pravoslavci i muslimani nemaju dilema kako se treba obračunati sa ukrajinskim pronacističkim unijatima, a opet bez teških zločina i izuzetno kontrolisanim dejstvima. Pobogu, vidite kako osvajaju tromilionski Kijev sa minimalnim oštećenjima civilnih objekata. I minornim brojem civilnih žrtava u odnosu na tako veliku operaciju. Sjetimo se kako je za trećinu manji Beograd izgledao nakon NATO "milosrdnog" bombardovanja.

Na kraju moram istaći da sam od ratnog veterana evoluirao do pacifiste i protivnika svakog oblika oružanih sukoba. Elem, u svojim tekstovima tumačim postupke drugih i dešavanja čiji nisam akter. Kada kažem da Putin nema namjeru pregovarati sa komičarem Zelenskim onda to činim zbog tumačenja realnosti potpuno drugačije od mantri kakvima nas danima zasipaju kojekakvi "analitičari". Koji nisu izdvojili sat vremena da pogledaju Putinove izjave date u televizijske kamere. Zato mantraju svakojake gluposti iako je čovjek jasno rekao svoje, prednje pomenute, ciljeve. I pokazao kako vojnici izvršavaju njegove dekrete prije negoli se osuši tinta na potpisu. 

Zato samo zlonamjerni njegove taktike mogu podvoditi pod odvratne nazive Hitlerovih poteza. Vladimir Putin je iskreni antifašista, a koga zanimaju fenomeni poput fašizma ili nacizma može se "obrazovati" na mom blogu. Ili, još bolje, čitanjem knjiga pomenutog Vilijama Engdala, u novijoj istoriji prepoznatljivog po predviđanju rata u Siriji. Jedno od ključnih pitanja današnjice glasi: je li Putin preko Ukrajine upao u zamku Zapada? Moja malenkost to pitanje postavila je početkom 2014. godine, prvim tekstom na ovu temu. Onda sam kroz desetine analiza objasnio kako je prvo do izvjesne mjere osigurao situaciju u Ukrajini, pa se uključio u sirijske sukobe i slomio islamiste, da bi se sad vratio okončanju tadašnje "zamke". 

Putin izvanredno planira i tempira svoje operacije, a u šta smo se nebrojeno puta mogli uvjeriti. Zato su mi bukvalno komično zvučale jučerašnje prijetnje predsjednika Bajdena - kako će sankcijama i ekonomski slomiti Putina. Sjetio sam se kako je Donald Tramp "ognjem i bijesom" prijetio Kim Džong Unu, da bi ga ovaj potonje isprdavao pred očima cijelog svijeta. Pisao sam i o tome uz isticanje da sjevernokorejski lider nije nimalo naivan. U tom kontekstu mi Bajdenove prijetnje Putinu djeliju komično. Uostalom, juče je Tramp rekao da su zapadni lideri glupi, glupi i beskrajno glupi. Ukoliko niste primjetili navode ovog teksta zasnivam isključivo na američkim "izvorima", a druge referentne autoritete čuvam za naredne objave.

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Aska: Sta predstavlja crna iscrtkana linija na iscrtanoj mapi koju si dao?
    Svaka cast na analizi!
    Pitanje: Kakvo ti je misljenje o Kirilu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aska: Izvinjavam se, mislila sam na ljubicastu liniju...

      Izbriši
    2. RASPUCHIN : Покушаћу Вам ја помоћи ,то Вам је граница интересних сфера договорених у Јалти али су их западњаци , као и сваки други договор , скоро па одмах прекршили. Те "границе" нису случајне и имају историјску позадину а чак и као такве су на штету Словена.
      А за Борислава а везано и за прошлу тему препорука :

      https://www.youtube.com/watch?v=xuvhe9n-mO8&list=WL&index=10

      Или укуцати у претраживач :

      Danko Vasović: "Svet više neće biti isti, Putin je stvorio Novi svetski poredak"! Tv Tain - YouTube

      Поред овога препоручујем , Бориславе , да потражиш и Васовићеве приче о историји Курта Валдхајма.
      Много тога о чему он прича , наравно не све , сам дознао до почетка деведесетих а и неке ствари које он не прича а прилично би уздрмале успаване Србе.
      Поздрав

      Izbriši
    3. Da ljubičasta isprekidana linija označava ono šta su dva saveznička bloka oslobodila od nacista, odnosno gdje su tada podijelila Evropu

      Izbriši
    4. Da ljubičasta isprekidana linija označava ono šta su dva saveznička bloka oslobodila od nacista, odnosno gdje su tada podijelila Evropu

      Izbriši
    5. Aska: Hvala na odgovoru! A svakako je na stetu Slaoena. Bajerci su Sloveni, ali to Germani vjesto kriju od njih. Jos samo poneko odrzava tu istinu prenoseci na svoje podmlatke. Poznajem ih odlicno. Obicaji su im za razliku od ostatka zapadnjaka isti nasima. Recimo daruju kad se dijete rodi, kad se mladi vjencaju, usele u novi stan i slicno. Pozovu te obavezno svojoj kuci kad te upoznaju. Svaka porodica ima svog sveca zastitnika, jedino sto ga ne slave kao krsnu slavu kao mi. Neki su katolici, neki protestanti. Bajerski jezik ima pravilo kao i nas.... kako pise tako citas, kako pricas tako pises... veoma zanimljivo... steta sto nemamo nacionalnu politiku i strategiju, pa da izmedju ostalog poducavamo te ljude o istoriji, vjeri, kulturi i svemu sto nas spaja i dokazuje da smo istog porijekla.

      Izbriši
    6. Zna se kako su Lužički Srbi silom i nemoralom ugušeni kao zajednica, da je ostao tek naziv i poneki običak kako to opisujete. Problemi manipulacija identitetima su odavno poznati i uglavnom se svode na hegemoniju bogatih elita i njihovi interesa

      Izbriši
  2. Ajde ti tu svoju diplomu konacno objavi, pa da znamo odakle da krenemo. Za nekog sa kupljenom diplomom previse seres

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aska: Kad ti stisnes muda i objavis ime poslat cemo ti svi svoje fotokopirane i ovjerene diplome. Dogovoreno?

      Izbriši
    2. Zna bolid ako objavi diplomu i dijagnozu, da ce ljudi vidjeti koliko je sati i da ce zaliti svaki minut potrosen ovdje...zar to nije ocigledno?!?

      Izbriši
    3. Aska: Legitimna je jedino cinjenica da nas niko ne tjera da ovdje "gubimo" vrijeme. Svi mi odlicno znamo zasto povremeno zavirimo sta Boro pise.

      Izbriši
    4. ASKA Hvala na odličnom odgovoru ovom nesrećniku gore koji svakog dana par sati troši na mom blogu i drugim nalozima, a da bi "dokazao" kako je to besmisleno

      Izbriši
    5. Ajde Kok Nikol objavi tu diplomu vise, nemoj da je kao zmije noge krijes

      Izbriši
  3. Postovani, vec neko vrijeme pratim vase pitanje i iako postoje neke stvari u kojima bih se nacelno mogao i sloziti sa vasim stavovima, ovaj vas zadnji post je za mene veliko razocarenje. Ovo je zbilja sramotno i bas mi se cini kao da citam blog nekog obozavaoca lika i djela A. Hitlera, s obzirom na kolicinu mrznje prema drugima i drugacijima, koja se u vasem clanku cijelo vrijeme provlaci. I kad kazete : ''Zato samo zlonamjerni njegove taktike mogu podvoditi pod odvratne nazive Hitlerovih poteza. Vladimir Putin je iskreni antifašista'', ne mogu da se ne zapitam kako to covjek moze biti antifasista ako se sluzi fasistickim metodama i ako je vodjen tako primitivnim nagonima. Cistoca rase, vjere, krvi, sta je to nego fasizam. I ustalom, sta smo svi mi nego konvertiti, pa i vasi i moji preci su prije 1000 godina bili bezboznici po shvatanjima danasnje crkve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Putin svake godine sa slikom pokojnog djeda ili ko mu već jeste, poginulog borca protiv Hitlera, učestvuje u paradi potomaka žrtava fašizma. Ako je nekom "prihvatljivo" da Njemačka drži pridike Putinu o fašizmu ja sa takima nemam šta raspravljati. Ili će možda London i Vašington nekoga nazivati fašizmom iako znamo za neoborive dokaze da je Musolini od 1917. bio na platnom spisku britanske obavještajne službe, a kasnije je na taj spisak doveo i Antu Pavelića. Ili da su Britanci i Amerikanci još 1922. započeli "Projekat Hitler" koji je rezultirao njihovim planom izazivanja svjetskog rata. Svakog poštujem, ali vodite računa kad koristite pojedine izraze da bi nešto meni "dokazivali" pored činjenice da je bezbjednost moja profesija i o totalitarnim režimima 20. vijeka znam nemjerljivo više od vas. Kada je Musolini naredio Paveliću da ide iz Italije radi formiranja NDH ovaj se krio u Vinkovcima, pa je Kvaternik morao izdati proglas, a samo jer Pavelić nije znao da li Musolini to čini za Hitlera ili Čerčila. Tek kad su Njemci usli u Zagreb i kad je vidio šta je na stvari pojavio se u Zagrebu i preuzeo komandu. Zamislite, danima se krio u Vinkovcima iako sunjegove ustaše već faktički gospodarili Zagrebom. Mogu ovakvih podataka navesti na hiljede, a vi o tome pojma nemate, ali zato koristite izraze fašizam, nacizam, boljševizam i ino bez elementarnih znanja o tome. Svako dobro

      Izbriši
  4. I, gdje smo sad, mjesec dana poslije? Mislim fasizam i tako to? Jedina razlika izmedju americke i ruske torte od gova*a je samo u cokoladnom preljevu koji Amerikanci stavljaju a Rusi ne, ostalo je sve isto. I to sto je neciji deda bio borac protiv fasizma nije dokaz da unuk, tj. Putin nije fasista. A sto se tice Amera, pa tu ste u pravu, oni su i sad iza svega ovoga, zajedno sa Englezima. A Putin je ovdje uletio kao budala. I kad mu sutra Kinezi uzmu pola Dalekog istoka, sam je sebi kriv, pristao na igru mjenjanja granica putem sile i sad vise nema povratka nazad.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću