UDARNO: U policiji Republike Srpske smjene najviših kadrova, Lukač odlazi u ambasadore

Ekskluzivno objavljujem detalje tajnog dila Milorada Dodika i Dragana Lukača, te kakvu temeljnu reformu rada policije Republike Srpske priprema direktor Siniša Kostrešević.


borislav radovanovic blog

Javnost se odavno bavi sukobima Milorada Dodika i Dragana Lukača, odnosno ministra i direktora policije Republike Srpske, a o čemu sam nebrojeno puta pisao. Zato i jeste red da prvi saopštim rasplet situacije i postignuti "mirovni sporazum" zaraćenih moćnika. Kada uobzirimo pojedinačne i zajedničke interese ovako nešto moglo se i očekivati.

Mediji su masovno ispratili nedavni kolegij ministra i Lukačevu izjavu kako nakon raspakivanja Skaj aplikacije "nema zaštićenih". Sa druge strane ispod medijskog radara prošla je izjava beogradskog stručnjaka za bezbjednost Darka Trifunovića o tome šta je Skaj aplikacija uopšte. Po Trifunoviću ovu aplikaciju kreirale su američke službe bezbjednosti kao sredstvo izvođenja velikih međunarodnih istraga. Identično Anomu i drugim sličnim aplikacijama "zaštićene komunikacije".

Nebrojeno teških kriminalaca i onih sklonih "tajnim komunikacijama" namagarčeno je od strane bezbjednjaka obzirom da su samim instaliranjem aplikacija postali predmetom istraga. I to globalno. Možda bi taj podatak novinarima saopštio i ministar Lukač da nije bolnih posljedica kakve je po njega ovo "magarčenje" produkovalo. Govorim o razlogu zbog kog pokušava pobjeći što dalje od Bosne i Hercegovine.

Lukač već neko vrijeme umoljava Milorada Dodika da ga imenuje za ambasadora ili na diplomatsko mjesto sličnog ranga u nekoj od naših ambasada. Pored istraga oko droge sve više paniči povodom odluke Tužilaštva BiH za ubistvo Davida Dragičevića. Ovoga puta planira "lov u Africi" na duže vrijeme. Sa druge strane Dodiku je to najbrži način da ga se kotariše što dalje od sebe i potpuno eliminiše njegov uticaj na domaće prilike.

Elem, prije diplomatskog imenovanja Lukač mora odraditi vrlo konkretan zadatak. U kadrovskoj službi uveliko se spremaju rješenja o smjenama značajnog dijela načelnika policijskih uprava unutar i izvan sjedišta MUP-a, kao i novih postavljenja. Ovim dolazimo do raspleta ozbiljnog problema koji Dodikov režim muči još od Kostreševićevog postavljenja na poziciju direktora policije. Koliko sam uspio upratiti nijedan načelnik policijske uprave izvan sjedišta ministarstva (tipa PU Banja Luka, PU Prijedor...) nije promjenjen u proteklom periodu.

Zakon utvrđuje da načelnike policijskih uprava svojim rješenjima postavlja ministar, ali uz prethodno pribavljenu saglasnost direktora policije. Kostrešević je davanje saglasnosti maksimalno koristio za uslovljavanja oko izbora kadrova, gdje na primjeru Prijedora znam kako je to funkcionisalo, ali ne otkrivam obzirom da je moja malenkost bila "argument" rasprave. Sretoja Vujanović još uvijek nije mi zahvalio zbog odgađanja njegove smjene preko pola godine, a kolegi koji ga je trebao zamjeniti jasno je obrazložen razlog odbijanja saglasnosti. 

Sad to nije bitno obzirom da slijedi velika "sječa knezova" postavljenih po izboru Lukača i sa učešćem beskičmenjaka Darka Ćuluma - koji funkciju direktora policije nije ni pokušao vršiti. Baš kao što ga danas u SIPA ništa ne pitaju. Za svoj nerad u Banjaluci stekao je pet stanova, pa me ne bi čudilo i uvećanje stambenog fonda u Sarajevu. Ovo pominjem samo zbog neupućene svjetine koja se bavi nekretninama Siniše Kostreševića. 

Značajan broj načelnika uprava izvan sjedišta MUP-a biće smijenjen i na te funkcije dolaze profesionalci sa validnim diplomama i dokazanim referencama, odnosno sposobni da iznesu reformu rada policije kakva je odavno postala nužnom. Metodologija rada policije razorena je do nivoa kakav zahtjeva višegodišnje oštre i sveobuhvatne promjene, a o problemu kriminalizacije iluzorno je govoriti. Ko zna, možda dođemo do pravilnika primjene policijskih ovlaštenja kao elementarnog propisa ili do heurističke i silogističke kriminalistike?

Ukupno, nema potrebe da se lažemo, Siniša Kostrešević u potpunosti preuzima kontrolu nad radom policije, a šta i jeste smisao uvođenja funkcije direktora policije. Računam da bi aktuelni saziv skupštine mogao u tom pravcu donijeti zakonske promjene, a u suprotnom novi postizborni saziv će dobiti adekvatan prijedlog izmjena zakona. Zasad je dovoljno promjeniti kriminalizovane i nekompetentne načelnike uprava kao pretpostavke nižih promjena. 

Treba znati da direktor policije svojim rješenjima postavlja sve niže rukovodioce, ali po prijedlozima načelnika uprava koje imenuje ministar. Srarije kolege pamte kada je direktor Uroš Pena osam puta odbijao potpisati rješenja za pojedine rukovodioce, nakon što bi tadašnji načelnici CJB za svog izabranika toliko puta slali prijedloge za isto radno mjesto. Samo su datume na prijedlozima mijenjali, a direktor nije mogao smjeniti tako bezobrazne načelnike jer je u pitanju nadležnost ministra. Mogao bih u nedogled nabrajati slične primjere, no poenta je valjda jasna. Nataloženi problemi traže korjenita rješenja.

Znam kakve laži i manipulacije razni mediji i pojedinci na društvenim mrežama šire oko Kostreševića tako da u startu moram razjasniti vrlo egzaktne činjenice. Moram podsjetiti da je tek godina i po prošla od njegovog imenovanja na sadašnju funkciju, a konkretni rezultati rada policije su nešto neupamćeno od nastanka Republike Srpske. Kako sam i najavio po postavljenju vrlo brzo je uključio se u međunarodne istrage suzbijanja krijumčarenja droga. Balkanskom rutom prije toga objedinjeni su i kokainski koridori iz Južne Amerike i heroinski iz Avganistana, dok je porast marihuane i skanka bio višestruk. 

Godinama sam objašnjavao da međunarodna policijska tijela i zemlje pojedinačno nisu sarađivale sa balkanskim državama zbog ministara poput Lukača, Mektića, Stefanovića i sličnih. Silne međunarodne istrage vođene su sa potpunim ignorisanjem naših službi iako su na stotine ovdašnjih kriminalaca pohapšene diljem Evrope i svijeta. Sad po konkretnim rezultatima i međunarodnim potvrdama vidimo da smo ponovo subjekti saradnje i učešća u istragama. Sve suprotno onome šta smo imali godinama - prije Kostreševića.

Na djelu vidimo pojedinačne zapljene od više stotina kilograma marihuane ili skanka unutar Republike Srpske, a posebna priča su zapljene po pola tona kokaina ili heroina u zemljama okruženja i njihove veze sa Bosnom i Hercegovinom, gdje američka Agencija za droge - DEA određuje taktiku i tempo istraga. Uglavnom, imamo već desetak pronalaženja zaista velikih količina droge i desetine pritvorenih pripadnika kriminalnih grupa, nešto šta ova zemlja nije upamtila. Pored toga vidimo i sve veći broj istraga sa pritvorskom mjerom protiv državnih funkcionera i tajkuna oko zloupotreba javnih nabavki i privrednog kriminala uopšte, šta je ranije jednako izostajalo. 

Kad su mafijaška ubistva u pitanju opet imamo međunarodne istrage koje sam najavio vezano za Milivoja Lovrenovića. Godinama sam pisao o tom problemu i sasvim razumljivo je da sam prvi medijski plasirao informacije o Lovrenoviću i kriminalnim strukturama unutar kojih djeluje. Kostrešević je jedan od ključnih aktera ovih međunarodnih istraga, a nebuloze o njegovoj "skaj komunikaciji" sa Lovrenovićem ne bih komentarisao. Zamislite da ja počnem pisati o baletu, pa onda razmislite koliko se "baletan" (sa lažnom baletskom diplomom) razumije u organizovani kriminal. Pametnom dosta.

Znači, za vrlo kratak vremenski period organizovanom kriminalu zadani su teški udarci, nešto za Republiku Srpsku neupamćeno, a sve je rađeno u okolnostima vrlo ograničene kontrole nad radom policije i sa teško kriminalizovanim rukovodećim kadrom nasljeđenim od Lukača i Ćuluma. Rezultati su Siniši Kostreševiću donijeli moć za korjenite promjene kakve ovim tekstom najavljujem, a nikako "odanost" Dodiku i šta već mantra neupućena svjetina. Mnogo jača "leđa" Kostrešević dobija od međunarodnih subjekata suzbijanja organizovanog kriminala, a on zna u kom smislu govorim o "leđima". Davno smo tu materiju razjasnili.

Milorad Dodik iz svojih političkih interesa preferira Kostreševića, a nastoji se otarasiti dugogodišnjih problema koji dolaze od Lukača. Najbrže i najlakše mu je usvojiti Lukačeve molbe oko diplomatije i napuštanja zemlje na duži period. Time se više ne mora ubjeđivati sa Viškovićem oko Lukačeve smjene ili drugih načina njegove eliminacije koji su se pokazali neuspješnima. Ujedno koristi priliku da Lukač potpiše potrebna rješenja oko smjena i novih postavljenja kako bi zakonska forma bila ispoštovana, bez turbulencija u vladi neizbježnih kada je smjena ministra u pitanju. Stupanjem na novu dužnost (ambasadora) Lukaču naprosto prestaje ministarski mandat. Vuk sit, a ovce na broju.

Na kraju moram potegnuti silne prozivke na moj račun da sam se prodao Dodiku. Vidite, još jednom objelodanjujem informacije kakve se drže u strogoj tajnosti. Po ko zna koji puta rizikujem da mi se objavljene informacije obiju o glavu obzirom da svi znaju kakve odmazde sam pretrpio. Elem, ostajem privržen svom motu da građani imaju pravo znati istinu kako bi adekvatno shvatili dolazeća dešavanja. Lukaču je mjesto u zatvoru, a nikako u nekoj ambasadi - na odlično plaćenoj poziciji. I to javno kažem i Dodiku i svima koje zanima moje mišljenje. Baš kako što sam dosljedan u stavu da Kostrešević izvanredno radi svoj posao i kad-tad će to javnost morati priznati. 




Primjedbe

  1. Po koji put "najavljujes" odlazak ministra Lukaca? Sve u svemu, nebuloza.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tomo
    Vrlo interesantan komentar gd.Radovanovića, obrazložen i utemeljen na njemu znanim činjenicama. Imajmo strpljenja da vidimo njegovu istinitost, pa onda da cijenimo kakav je on analitičar. Po svemu do sada objavljenom, ne može mu se pripisati pristranost, ni poziciji, ni opoziciji. Komentariše greške i jednih i drugih, onako kako ih on vidi. To se naravno ne sviđa svakome, ali Bože moj!
    A to što mu pripisuju " Kumrovačku školu", kami sreće da i danas za učlanjenje u stranke treba molba, pa da se o njoj ozbiljno diskutuje, ko nekad. Pa kad bi se vidjelo da je neki čova već promijenio 5-6 stranaka, sumnjam da bi ga primili u sledeću.
    Ostaje da vidimo, šta će biti.
    Boro, veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Ukrstim informacije i svoja stručna znanja, pa procjene prezentujem kako mislim da ce se manifestovati. Cilj je ljude navesti na razmišljanje kako bi kasnija dešavanja bolje prepoznali. Rijetko se objavi stvarna pozadina krupnih događaja i kad se dese, a kamoli prije toga. Neke stvari nije moguće konkretno dokazati, ali je javnost ipak vidi da je to tako. Npr. Dodik kaže da su sve optuzbe protiv njega propale i nisu dokazane, a narod mu naprosto ne vjeruje jer vidi pozadinu koja govori drugačije. Kako rekoh u tekstu, rizikujem da mi se ova objava obije o glavu, ali moji principi su iznad toga i ja objavljujem sta mi savjest kaže. A to je da Lukača treba poslati na robiju umjesto u ambasade.

      Izbriši
    2. Petar Popara Crni11. 02. 2022. 13:35

      Boro počeo sam sebi pisati komentare. :D

      Izbriši
  3. Uz dužno poštovanje druže ili gospodine Radovanoviću, čitao sam vas redovno, sa oduševljenjem... I sada vas čitam, ali je splasnulo je oduševljenje. Promenili ste mnogo toga u zadnje vreme. Imam osećaj da ste u nekoj depresiji. Nešto vas je ubilo "u pojam", nešto vam ne da da slobodno razmišljate i i iznosite svoje stavove i mišljenja. SLOBODNE stavove i mišljenja. VAŠE stavove i mišljenja! Sada imam osećaj da ovo što u zadnje vreme prezentujete na svom blogu, nije vaš stav, a pogotovo nije vaše mišljenje... Ne prepoznajem vas, druže - gospodine Radovanoviću... Boro! Više volim da smo drugovi, gospoda mi nešto ne leže... Napad na konkurenciju ne znači uvek da ćete nešto "ušićariri" od toga. Zavisi na koga udarate i s čim. Vi trenutno udarate na ja če igrače, obiće vam se od glavu. Za mene su Slobodan i Vukan čista pozitiva, da ih nema, trebalo bi ih stvoriti. I vi ste bili u tom rangu, za sada ste se usmerili na neku drugu stranu. Neću da vas osuđujem, nadam se da ćete se vratiti na stari kurs. Na vama je, ja ću vas pratiti i dalje. Možda ću nekada neštoi napistai na vašem blogu, ali čisto sumnjam. Pozdrav. P.S: Nisam Vukan, nemojte se opterećivati s time, škodi mentalnom zdravlju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na iskrenosti. Normalno je da moje emocije utiču na moje stavove, pa i da je dugogodišnja tortura ostavila posljedice na moju samokontrolu po kojoj sam cijelog zivota bio prepoznatljiv. No, kako niko moje objave ne shvata kao vapaj očajnog čovjeka kom poraz Dodikovog režima znači opstanak i porodice i lični. Uništeno je sve sta se moglo uništiti. I sad vidim jos vece gluposti opozicije od onih iz 2018. godine, na koje sam upozoravao i zbog kojih ke Dodik vladao preko tri godine iako objektivno to se nije smjelo dogoditi. Pojedincima poput Vukana sa preko 7 000 maraka refovnih primanja (plata i prihodi od bloga) ili Vaskovica kog placaju Radovic Dukic i jos neki, pa je prosle godine iskesirao kupovinu stana u Beogradu, možda sve ovo djeluje kao prilika za ličnu promociju ili sta vec znam. No, meni koji nemam nikakvih prihoda i sa ovim režimom na vlasti teško da sudskim putem mogu naplatiti dugovanja zasigurno nije do zabave. Čekam kada ce banke doći da mi plijene kuću zbog neplacenih kredita, a da ne govorim o drugim dugobima. Lako je napisati da me Dodik plaća, a bez elementarne želje da se dozna istina. Kad vidim da su i Lukaca prihvatili kao "saveznika", a sa Radislavom Jovičićem se slikaju bar sedmično, dodje mi da tučem bitange koje sam smatrao saborcima. Lukac je samo zavrsio ono sta je megakriminalac Jovičić započeo. Eto za Vaskovicevu informaviju "General" na skaj aplikaciji je Jovičić i to znamo jer je on kao ministar Kreću Radovanovica imao za saradnika i omogucio mu da iz zatvora vodi narkomafiju. Elem, ja sam u manjini, a narodu se ocigkedno dopada da ga lažu. Elem, ja vec vidim da mi se nakon izbora valja spakovati i napustiti zemlju, a da su moji vapaji uzaludni. Nema veze, nece mi biti prvi puta, a svima koji ostanu neka je sretno jos cetiri godine sa Dodikom na vlasti i ovakvom opozicijom.

      Izbriši
    2. "Za mene su Slobodan i Vukan čista pozitiva"... ne razumijem zasto ljudi imaju bolesnu potrebu stvarati sebi idole. Gospod moze biti idol, sve drugo je obican svijet.. podlozan i gresci i korupciji i svemu ostalom. Po cemu su to Vaskovic i Vukan pozitiva, a Radovanovic nije? ... ili obrnuto.
      A sto se tice americke agencije, evropskih policijskih agencija ili vec kojih za mene je to sve po principu "sjasi Kurta da uzjase Murta". Zasite se jedni drugih... krimosi koji nisu na vlasti spoznaju mnoge istine o krimosima koji jesu na vlasti i dolazi do smjene .. naravno onih krimosa koji nisu na vlasti. E to je borba protiv droge u sustini. Ona nikada nece biti prava borba. Kako da i bude kad "veliki " smrču belo?

      Izbriši
  4. Boro, liječi se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih ja išao u te krajnosti, Boro nije bolestan, ne treba se lečiti....Boro treba samo da se vrati na stari kurs, taj Boro nama treba. Ako Boro može da se vrati... Ako je prešao na drugu stranu, nema mu pomoći, u stvari, nama nama pomoći... P.S: Nisam Vukan, Tita mi, ne bih da se Boro time opterećuje, zdravlje je broj jedan, teška su vremena...

      Izbriši
    2. A zasto vi mamlazi cekate da vam Boro ili vec ko pomogne? Sta vi radite u svom zivotu osim sto se krijete ispod zenskih sukanja? Djecu nam siluju, ubijaju... donose nam zakone koje ni sami ne postuju, a od nas ocekuju da postujemo. ... samo sto nam zrak nisu poceli naplacivati, a plate mizerija. Fabriku nisu otvorili vec 30 godina nijednu, a brojne su unistili.... sta hocete vi nazovi muškarcine? Hocete da vam Boro rijesi zivotne probleme? Sjasite sa smarfona i uhvatite se sa zivotom u kostac. Pocnite od svoje kuće kao prvo, objasnite djeci da ovo sto zivimo i gledamo na TVu je iluzija, da jedino radom mozemo nesto postici. Zasucite rukave i makar posijte gredicu luka da vam djeca vide kako se to radi, trebace im uskoro

      Izbriši
  5. Ne znam na osnovu cega zakljucujete da je drug ili gospodin Radovanovic, ko sto vi kazete promjenio
    svoje stavove i misljenja, bice mozda drugo da se njegovi stavovi i misljenja ne slazu sa vasim. Ne vidim
    da je Borislava ista ubilo u pojam i da on iznosi necije drugo misljenje nego samo njegovo. Covjek raspolaze
    znanjem, iskustvom, cinjenicama koje se ne mogu cuti i procitati nigdje drugo nego ovdje na njegovom blogu.
    Kazete da on udara na jaceg i da ce mu se obiti od glavu, cisto sumnjam, udara vec odavno na Dodika i Lukaca
    i trpi ogromne posljedice toga i on i njegova porodica, a sta mu mogu Vukan i Vaskovic? Sto se tice Vukana ne
    ulazim u njegovo postenje i dobre namjere jedino mi nesto ne ide da neko ko po Trebinju trci i gonja onog sudiju "na poso" dobar je za instagram i youtube, aLI mi ne ide nekako, nije ozbiljno, da taj ide za predsjednika RS ili clana predsjednistva BiH

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da je promenio svoje stavove, nije to samo moje mišljenje, mnogi su ukazali na to i pre mene. Pročitajte njegove blogove od pre par meseci i videćete da se jako razlikuju od ovoga što nam poštovani Boro sada prezentuje. Kao što sam napisao, ne osuđujem ga zbog toga, svako ima pravo na svoj stav i mišljenje, ali njegovi se bitno razlikuju od stavova i mišljenja kojih se ranije držao...A to navodi na sumnju, svih onih koji su ga pratili i podržavali, da je iz nekog razloga naglo promenio svoj kurs. (Kupljen, plaćen, ucenjen....). naravno, ne ulazim u to, niti ga osuđujem, to je njegovo pravo, ali ja lično se osećam nekako, (biću nekulturan i unapred se izvinjavam zbog toga, ali tako ćete me najbolje razumeti...), kao što rekoh osećam se ko popišan, nakon svega. Nekako, kao da me izdao! OK, to je moje mišljenje, ne mora se niko složiti sa tim, nisam imao nameru nikoga da vređam, i poštujem druga mišljenja.

      Izbriši
  6. RASPUCHIN : Не видим ништа спорно у томе што је Радовановић (ако јесте) промјенио мишљење у вези било чега? То значи да је он само (ако јесте) “еволуирао у ставовима” а након нових сазнања и чињеница. То је пожељно код свакога а не “забетонирати” се у ставу док се околности мјењају и када се дође до нових сазнања. И сам сам прилично промјенио мишљење о “најгледанијој” БН-ТВ која манипулише народом једнако као и режимска РТРС али далеко перфидније. До недавно је , за њих , Нешић био криминалац а Селак неспособни маргиналац , исто тако склон криминалу и парама режима , а посташе “спасиоци” Р. Српске. Опозиција је то објеручке прихватила или била принуђена прихватити јер је то једини медиј до којег могу доћи. И како , након свега овог , не промјенити став? Наравно не за пуних 180° или како неки погрешно кажу 360° али у сваком случају кориговати став. Прије прилично година сам чуо од једног познаника причу о сукобу два “лобија” у Бањој Луци а ради се , у ствари , о две интересне групе. Једна је са Мањаче а друга из Мркоњића. Наравно , радило се о новцу тј. о плацевима на ексклузивним локацијама којих се требало докопати. Тако је и дошло до рушења власти у Бањој Луци и смјене лобија - “интересних група”. Није била у питању љубав према грађанима и ту се разликујем од Радовановића у подршци Станивуковићу иза којег , поред “лобија” стоје неки реликти из бившег система. Исти они који стоје иза БН-ТВ. Да ли је то очигледно? Па нисам баш сигуран? Како коме , неком је то лакше докучити а неком не. Не бих ни ја знао и дошао до закључака да нисам чуо информацију а све то је , код мене , довело до тога да и сам “еволуирам у ставовима”. Многи који су читали “ФРОНТАЛ РС” и слушали некадашњи први програм “БиГ” радија знају моје ставове тако да ту нема много недоумица а ако их има то је само везано за еволуцију истих.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tomo,
      svaka čast Raspuchin!Potpuno se slažem. To je to. Prije svega jedan čovjek ne može puno promijeniti. Treba timski nastupati, ali nema odanih i iskrenih igrača. Pare su mnoge ljude promijenile, a u politici bez para nemaš šta tražiti. Zato je tamo malo poštenih, čast izuzecima.

      Izbriši
  7. Na preporuku mog dobrog drugara zapratim pre mesec dana ovog blogera. Otvorim blog i vidim da je sam sebe proglasio zabranjenim analiticarom, bas skromno, nema sta. Zapratim i komentare i vidim da ga je jedan komentator razbucao ko macku argumentima a bucanje je poentirao diplomom ovog doticnog samozvanog analiticara. Citajuci ovaj tekst vidim da ovaj blogera opet naglasava validnost diploma i proziva druge za diplome a njegova diploma u rangu udruznja pcelara.
    Ma idi begaj, ovo nema nigde na svetu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Boro, kakva strucna znanja, napustio visu policijsku pa zavesio fakultet iza lipe. Lazni baletan pise o umjesanosti direktora u kriminal a lazni pravnik ga brani. Valjda ce Bog dadi da se to raspetlja pa da vidimo ko je u pravu. Zasto direktor nije hapsio Davidove ubice? Davor je izjavio da je istrazio direktor taj slucaj a on nista da uradi. Misluo sam da ce direktor nesto uraditi a on nista ne radi.

    OdgovoriIzbriši
  9. Evo Borisa sad vidim da i vi imate generala kao baletan. Vas general je Jovicic a baletanov Kostresevic.
    Nadam se da cemo ubrzo saznati ko je stvarni general. Nije ovu drzavu razorio Dodik i drugi politicari, ovu drzavu su razorili tuzioci i sudije, taj olos sa visokim platama je unistio unistio svoju zemlju. Da ima koji cestit hapsio bi bagru i osudio pa drugi ne bi smjeli da rade toliki kriminal.
    Da je neko od Dodikovih kumova uhapsen pa nebi ni on smio toliko uzimati za sebe.
    Nije mi jasno stace mu to sve, nece vjecno zivjeti a za djecu je nemoguce zaraditi da zive a nista ne rade, potrosi se to, najcesce bude kako doslo tako i otislo. Trba uciti djecu da rade, skoluju se, budu dobri ljudi, pomazu jedni drugima. Kod nas vise niko nema empatije, svako svakome zavidi, neki nemaju sta da jedu a ovi koji imaju se bahate. Sve je to proizveo Dodik i njegov rezim a tuzioci i sudije necasne su aminovale.
    Najveci krivci za ovo stanje su tuzioci i sudije i treba ih sve pobrojati i okaciti imana na bilborde da narod procita ko su necasni ljudi. Nemoguce da nemogu hapsiti lopove.
    Nije to do Lukaca, Boro pise kao da je lukac odgovoran za sve, mozda jest za Borin slucaj i ne zelim da ga branim ali ko brani cestitom tuziocu da izda nalog za hapsenje. Nece, sjedi, dobije platu a nista ne radi.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića