MEKTIĆEV NESPOKOJ: Cvijetić pušten iz pritvora nakon manje od tri mjeseca!

Prerano puštanje iz pritvora "narko-savjetnika" Bojana Cvijetića znači da je Tužilaštvu BiH prokazao stvarnog vođu kriminalne organizacije i razjasnio kriminalnu ulogu bivšeg ministra Dragana Mektića. Normalno, uz obavezu saradnje u daljoj istrazi i svjedočenja na sudu!


borislav radovanovic blog

Bojan Cvijetić pušten je iz pritvora nakon manje od tri mjeseca trajanja te mjere, zajedno sa svojim "vojnikom" Ivanom Jurićem. Po tadašnoj izjavi državnog tužioca Dubravka Čampare kao organizator ili vođa kriminalne grupe označen je upravo Cvijetić, uz opasku da je zapljenjenih 303 kg skanka tek "kap u moru" od pet tona marihuane planirane za dalje krijumčarenje. Uz pet-šet kila kokaina koje su prošle kroz mjere (prisluškivanje). 

Kako je moguće da Cvijetiću dodijele "kućni pritvor" nakon tako kratkog vremena, a istrage oko ogromnih količina droge i brojnih mafijaških likvidacija u direktnoj ili indirektnoj vezi sa njegovom kriminalnom grupom još uvijek su u začeću? Po mom nemalom profesionalnom iskustvu sa vođama kriminalnih grupa ne pregovara se, a kamoli da im se ovako pogoduje. Znači, dogodilo se upravo ono šta sam najavio drugog dana po akciji Transporter i sada citiram:

"Tužilaštvo BiH je Cvijetića označilo kao organizatora i vođu grupe za organizovani kriminal od koje je oduzeto 303 kg skanka i mnoštvo drugih dokaza čija vrijednost će se potvrditi tek u predstojećoj istrazi. Samo jedan način omogućava Cvijetiću izbjegavanje kazne od najmanje deset godina ili dugotrajnog zatvora (od 21 do 45 godina), a to je prokazivanje onih organizatora ili vođa koji su hijerarhijski bili iznad njega. Na prvom mjestu to će svakako biti bivši Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, pa nezaobilazni Ljuban Ećim i njegovi vojnici poput Eleza, Belivuka, Miljkovića i drugih.

Istovremeno Cvijetiću valja otkriti sve poznato o brojnim mafijaškim likvidacijama i ubistvima počinjenim od strane narko-mafije, pa sve do pripremanja atentata na predsjednika Aleksandra Vučića o čemu opširnije u daljem tekstu. Prethodno moram široj javnosti objasniti ko je uopšte Bojan Cvijetić i zbog čega se takav kriminalac nije smio naći na važnoj poziciji u Ministarstvu bezbjednosti BiH. Zajedno sa "ekipom" od koje se normalnim ljudima ledi krv u žilama.

Dakle, Cvijetić je i prije imenovanja za Mektićevog savjetnika bio poznat po vezama sa "udbaškim megakriminalcem" Predragom Kojićem, jednim od ključnih saradnika Ljubana Ećima. Mektić je pokušao i ozloglašenog Kojića imenovati u svoj kabinet i to upravo na pitanjima organizovanog kriminala, ali je od toga morao odustati obzirom da je godinama ranije zaveden u evidencijama naših i regionalnih službi bezbjednosti. Veze Predraga Kojića i trenutno najtraženijeg profesionalnog ubice (svjetske klase) Milivoja Lovrenovića zbilježene su još u hrvatskim istragama ratnih zločina. Bili su u istoj jedinici vojske Republike Srpske Krajine."

Princip je da se kod krivičnih djela za koja se može izreći zatvor preko deset godina ili dugotrajni zatvor mjera pritvora produžava do PRAVOSNAŽNOSTI PRESUDE i upućivanja na izdržavanje kazne. Posebice kad su u pitanju vođe grupa za organizovani kriminal. Elem, Bojan Cvijetić po ovom parametru NIJE VOĐA kriminalne organizacije, nego je uz adekvatne dokaze prokazao one hijerarhijski iznad njega. Ne treba pretjerana pamet za pretpostavke da je prvi na spisku prokazanih bivši ministar Dragan Mektić, čije hapšenje sam najavio prednje citiranim tekstom.

Upratio sam vijest da je Darko Elez zatražio mogučnost izdržavanja zatvorske kazne u Srbiji, šta sam takođe najavio. Znači, Tužilaštvo je od Cvijetića i Eleza iscrpilo sve šta im je bilo potrebno, pomogli su u istragama kako su se obavezali, pa sad čekaju svjedočenja na sudu ugovorena istim sporazumom. Njihova svjedočenja i dostavljeni dokazi sada će biti primjenjivani na novim uhapšenicima, a Dragan Mektić tu ulogu neče moći izbjeći. Iz gornjeg citata vidite da od starta pominjem i imena kakva dosad nisu poznata javnosti, a Mektića itekako "ukopavaju". 

Ko je posljednjih dana ispratio moje tekstove na račun Nebojše Vukanovića mogao je vidjeti brojna pitanja na koja Bojan Cvijetić mora dati odgovore tokom tekuće istrage. Pored onoga šta je Milorad Dodik saopštio javnosti da su Cvijetić i pripadnici grupe već svjedočili, a opisano u mom tekstu Dodik optužio Šarovića i SDS za veze sa ubistvima, drogom, milionima.... Po Cvijetićevom puštanju iz pritvora ocjenjujem da istrage idu čak brže od nekakvih mojih progniza, uz opasku da pratim i određene pokušaje manipulacija - vrlo malene mogućnosti uspjeha.

Danas sam se preko twittera malo zabavljao na Mektićev račun, pa sam upratio njegovu najavu konferencije za medije. Nevjerovatno je kakvog idiota smo pet godina imali na poziciji Ministra bezbjednosti BiH, jer Mektić i nadalje misli da njegove nebulozne "presice" imaju prođu kod javnosti. Policijsku karijeru očigledno je proveo u obilaženju kafana i "kombinacijama" sa okorjelim kriminalcima, jer bi u suprotnom bar elementarno naslućivao sa kakavim dokaznim kvantumom se suočava. Na njegove sutrašnje mantre o "političkom progonu" javnost se može samo nasmijati.

Vidim i da mu je Slobodan Vasković gadno odgovorio na "twitter prozivke", inače popraćene komentarima da se Mektić sam inkriminisao objavama o zapošljavanju rodbine. Dosta zanimljivih stvari navodi Vasković, očigledno nekadašnji Mektićev dobar jaran, ali oko podnaslovne fotografije je gadno pogriješio. Jeste nastala u Gradiškoj, ali najmanje godinu ranije i u vrijeme dok je Mektić vršio ministarsku funkciju. Davno sam to provjerio i objavio.

Znači, od očigledno uspaničenog Dragana Mektića na sutrašnjoj pres-konferenciji jedino možemo očekivati nebulozne tvrdnje kakvima će se dodatno "ukopati" povodom predstojećeg hapšenja i dalje istrage. Policajci nisu kategorija poznata po inteligenciji, ali ovaj je neviđeno glup. Najbolje bi mu bilo da je do penzije ostao čuvati skijašku skakaonicu na Igmanu, jer od tog nivoa policijskih zadataka za tri i po decenije nije odmakao. Nepobitno, skakaonu niko nije ukrao dok ju je Mektić revnosno čuvao.

 

Primjedbe

  1. Evo pozdravlja te Mektić.
    https://mobile.twitter.com/DraganMektic/status/1177868619830763520?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1177868619830763520%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodna-bosna.ba%2Fvijest%2F128192%2Fsamo_za_dusmane_mektic_objavio_potvrdu_o_vjerodostojnosti_svoje_diplome.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam se bavio njegovom diplomom, a pogledao sam uvjerenje koje je Mektic pokazao javnosti. Nije predočio diplomu, nego uvjerenje, šta mi je čudno. Ako u ratu nije sačuvao diplomu, mogao je je tražiti izdavanje druge diplome i istu koristiti kako mu potrrbe nalažu. Drugo, znam da su te više skole unutrasnjih poslova prije i par godina poslije rata postojale primarno kao subjekti unutrašnjeg obrazovanja pripadnika policije. Uvijek su bile problematične obzirom da nisu bile u saatavu visokoškolskog obrazobanja (univerziteta). Zato i nemaju nazive fakulteta nego škola. No, imati diplomu i imati znanje dvije su bitno različite lategorije.

      Izbriši
    2. Dok je tvoj fakultet iz Incela visokokredibilna ustanova

      Izbriši
    3. Moja diploma je Univerziteta Sinergija, Fakukteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci. Znači, profesiori sa Visoke škole unutrašnjih poslova osnovali su fakultet sa istim programom, ali ga prilagodili nama profesionalcima koji smo zbog posla morali vanredno studirati. Normalno, postojao je i program za redovne studente i bio je zaista prebukiran. Uslovi rada bili su fantastični, sve što je studentima bilo potrebno dobijali su, a znam za nebrojeno slučaja gdje su i redovni i vanredni strudenti obarani na ispitima po pet ili čak osam puta. Nemate toga ni na javnim fakultetima. Mogućnost korupcije na tom fakultetu bila je svedena na nulu, a primarno jer je rad tako organizovan. Nešto slučaja nepotizma bilo je i ja sam javno prizvao tadašnjeg direktora policije Darka Ćuluma zbog toga. Na kraju, moge sam prozvao da javno (tv-duel) ukrstimo argumente, a to podrazumjeva i ukrštanje znanja, pa neka kažu zašto nisu pristali kad su takvi "stručnjaci". O mojim stručnim znanjima odavno kolaju priče, a objavio sam bar stotinu tekstova u stručnim portalima specijalizovanim za geopolitiku i bezbjednost pa svi drugi koji su u istima objavljivali znaju sa kojih pozicija nastupam.

      Izbriši
    4. Odkud Sinergija u Banjaluci? Sinergija je u Bijeljini

      Izbriši
  2. И ова прича о Мектићу показује да је моја теза о две “UDBA”шко-”KOS”овске фракције , оличене у позицији и опозицији , исправна. Мектић је од прије рата па до данас наваљен на “државне јасле”. Е сада , та његова виша школа је по истом принципу као и Додикове “политичке науке”. Бирали су се перспективни кадрови , они “морално-политички подобни” , који су били послушни а склони свему и свачему , предодрђени за напредовање и чување система. Да! Систем је опстао иако помало модификован па га “крстим” , попут онога у Кини , као : “једна земља – два система”. За све на “државним јаслама” и даље је на снази социјализам а за све оне који су у “реалном сектору” важи најцрњи облик капитализма који је јако близак робовласништву. За моје тврдње постоје небројени докази и свако ко жели да их види лако ће схватити о чему пишем.
    А сада о теми диплома.
    Да , добро рече Радовановић : диплома је једно а стварно знање и способност нешто сасвим друго. Имам довољно година и искуства да знам да се до диплома на “државним факултетима” , како прије рата тако и послије , долазило и на многе друге начине а не само знањем. Ту је проблем и просјека јер ни свака “права” диплома није равноправна у знању. А што се тиче руководећих функција , парафразираћу један од бројних предратних огласа за неко од руководећих радних мјеста за које су се могли кандидовати :

    - ВСС са 2 год. Радног искуства на истим или сличним пословима
    - ВШС са 4 год. Радног искуства на истим или сличним пословима
    - ССС са 6 (или 8) год. Радног искуства на истим или сличним пословима (V степен)

    Дакле , поред дипломе је било потребно радно а и животно искуство које се тражило као и у западном капитализму јер капиталиста није тражио некога са дипломом који ће “играти џепни билијар” у току радног времена него некога ко ће му доносити профит. Код нас је диплома битна , наравно уз партијску књижицу , како би се неко насадио на “држане јасле” и , чекајући “заслужену” пензију , играо “џепног билијара”.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Да , заборавих потписати али се из стила и садржаја да препознати као : RASPUCHIN

      Izbriši
    2. Nemam običaj baviti se tuđim diplomama, pa se ni Mektićevom nisam bavio. Ktitikovao sam to što je pet godina vršio funkciju ministra bezbjednosti pod kojim je djelovalo pet-sest policijskih agencija, a očigledno nije bio dorastao toj funkciji. Sad dolazimo do konkretnih dokaza onoga šta sam godinama ukazivao, a to je Mektićeva upletenost u organizovani kriminal. Em nestručan, em teško kriminalizovan i korumpiran. Krajem septembra 2018. godine u facu sam Vukoti Govedarici i Mladfenu Ivaniću rekao da gube izbore jer su nesposobni misliti svojim mozgom, a neka i nadalje slušaju "prognoze" američke i britanske ambasade. Onda sam im rekao da imaju ministra bezbjednosti koji ima kapacitete da riješi ubistvo Davida Dragičevića, te pohapsi kompletan vrh policije. Ja na njegovom mjestu bih to ekspresno odradio. Umjesto toga, nakon izbora, Mektić je gledao kako gaze narod u Banjaluci, Lukač kao ministar sa jednom policijskom agencijom, a on ništa ne čini sa svojih pet koje su po zakonima iznad Lukačeve. Nije činio ništa jer su njegovi i Lukačevi "savjetnici" bavili se tonama droge koja prolazi našom zemljom, a pred narodom izvodili predstave. Eto, rođeni moj, boli i ja ne krijem svoje emocije. Javno ti priznajem da si bio u pravu kada si mi govorio da griješim i oko naše opozicije i oko pojedinih iz Federacije. Znač na šta mislim, a nije mi problem priznati da si bio u pravu, dok sam ja ponesen emocijama vjerovao u utopiju i nerealne stvari. Moje pamćenje nije, kao kod ovog naroda i riba - tri sekunde, nego dobro pamtim šta si mi ukazivao. Baš kao i šta sam ja tebi objašnjavao, a sve se pokazalo pogrešnim jer sam govna odbijao jasno i glasno nazvati govnima. Nakon što sam objavio prve kritike na račun opozicije ispljuvan sam gore od ovih Dodikovih ikada, a sve šta sam doprinio u toj borbi protiv ove vlasti očigledno je zaboravljeno. Odlično, shvatio sam na koga sam pogrešno potrošio godine, a sad će javnost doznati mnogo prljavog veša naše politike - i jedne i druge strane, koje su u biti jedna te istra strana lažova i lopova. Tebi druže hvala za sve ono šta si mi godinama ukazivao i to dobronamjerno, tako se ponašaju dobronamjerni ljudi, a sam sam sebi kriv što sam odbijao koristiti sopstveni mozak. Pozzzzzzzzzzzzz

      Izbriši
    3. RASPUCHIN : Пажљиво слушам а и читам преписку јер је то дио доброг васпитања и наравно да се сјећам и те наше преписке. Нема потребе да било шта признајеш (престао сам те персирати , да не би било забуне) јер сам само покушао , у доброј намјери , дати властити угао гледања на проблем и људе. И сам гријешим па сам тако помислио да је “наставник географије” солидан материјал за ојачавање опозиције. Пошто сам се мало дистанцирао од друштвеног живота (припремам се , како ми онај видовити и “анонимни” савјетује да се слеим овцама и курјацима у планину јер је тамо много сигурније) нисам имао других сазнања осим његових јавних наступа. Чак сам му , на самом почетку његове медијске офанзиве , послао и ону пјесмицу о Додику у Ватикану као и још понеку коју је објавио на блогу. Добронамјерно сам му писао да срља у неким стварима а онда је почео показивати право лице. Његов проблем. Наш проблем је што манипулише осјећањима обесправљеног и угњетеног народа како би остварио властите амбиције. По свему судећи , без неког великог интереса за бољитак тог истог народа. Мислим да се најбоље изражавам стиховима (већ си их виђао у коментарима) па ево мог виђења блиске будућности и исхода кандидатуре :


      КАНДИДАТ


      Избоори су
      њему фурка
      у глави му
      наста журка

      Сад’ тај мали
      камелеон
      мисли да је
      Наполеон

      Комплексима
      нема краја
      и он би
      да буде баја

      А на крају
      биће суза
      јер … , зинула му
      много гуза


      П.С.

      И да , твој мозак је сасвим у реду. Једини проблем је што не може схватити да може и горе него што јесте и да људи могу бити подлији а и сам имам сличан проблем.

      Izbriši
    4. Aska: Bravo i za Raspuchina i za Boru!!! I sama se sa sobom cesto svadjam �� na kraju pobijedi istina, sto je dobro iako boli.
      Na BN portalu objavljeno pismo Srdjana Milovica direktora Het Gacko... voljela bi da ga procitaju ovi sto od Vukana, Vaskovica i slicnih prave idole i velicaju ih neosnovano, svakako. Covjek tvrdi da je Vukan itekako upleten u manifetluke Luke Petrovica tj.da radi za tu propalicu Petrovica i ekipu.

      Izbriši
  3. Ako obrazovanje nije bitno, čemu onda postojanje visokoškolskih ustanova. Zašto onda šaljemo svoju djecu na fakultete? Zašto po pravilu oni koji nisu na legalan i legitiman način stekli fakultetske diplome, forsiraju priču ma nije tako diploma važna? Zašto po pravilu ti su onda sticali te sumnjive diplome, što će im ako nisu bitne?
    Ne, ne i ne diplome pravih akreditovanih fakulteta jestu bitne, diploma jeste početak za dalje napredovanje u usavršavanje, sve ostalo je priča za malu djecu. Diploma jeste mjera i dokaz obrazovanja. Obrazovani ljudi su sposobni ne samo da doprinesu, već i da budu pokretači svih društvenih aktivnosti. U pravilu, samo čovjek sa ispravnim obrazovanjem postaje koristan član društva. Svako ko je uključen u proces obrazovanja (učenik, profesor, student, mentor) učestvuje u kreiranju preovlađujuće “klime” u okviru svog kruga djelovanja. Ali samo sa ispravnim obrazovanjem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RASPUCHIN : А гдје Ви видјесте , у мом коментару , тврдњу да образовање није битно? Наравно да је битно али диплома није мјерило знања. Постоји и нешто што се зове "стручно усавршавање" и оно траје читав живот. Наравно и да људи могу промјенити више занимања. И наравно да је свима са дипломама и знањем отворена могућност да се доказују у приватном послу а не на грбачи народа као што се то овдје деценијама чини. Сви који имају знање и диплому као доказ а поштени су и часних намјера могу отворити предузеће у ком ће запослити све оне мањег знања и образовања и тако доприносити друштву и заједници или показати право лице израбљујући народ. "Државне јасле" треба срезати , као и плате на истима , на минимум и друштво уредити тако да се више исплати радити у произодњи и пољопривреди а не на , горе поменутим , јаслама и онда нећете бити "приморани" да , како кажете , "шаљете дјецу на факултете" него ћете их слати у занате или на земљу. Или можда шаљете дјецу на факултете да , како се говорило у прошлом систему , : "Не би морали радити" него да им неко други , савијајући грбачу , зарађује плату као што је то сада? Никада више образованих а никада покваренијег друштва у историји , чак је и робовласништво било , на неки начин , поштеније од овог данас.

      Izbriši
    2. Diplome treba tumačiti kao i vozačke dozvole. Položenim vozačkim ispitom samo stičete pravo upravljanja vozilom u javnom saobraćaju, a hoćete li ikada postati prosječan ili vješt vozač stvar je ličnih sposobnosti i prakse. Tako i dioloma ništa ne vrijedi ukoliko nakon toga izostane bar nekoliko godine prakse, gdje su se programi rada ili volontiranja radi polaganja stručnog ispita pokazali korisnima. Može to i bolje, ali i ovo je bolje nego kad nema prakse. Nebrojeno svršenih pravnika unutrašnjih poslova praksu je prošlo radeći sa mnom, kao mentorom ili kroz rad na konkretnim predmetima, i odreda kažu da sam im otvorio jedan novi svijet kakav na studijama nisu mogli sanjati. Primjera radi, kad djevojke dođu prvih dana odreda mole da ih ne vodim na obdukcije ili preglede leševa na uviđajima. Kad ih naučim par trikova za nekoliko mjeseci svađaju se koja će ići, pa ih ja povedem po dvije-tri. Ili ih, tada, odvedem u zatvor i pustim da slušaju razgovore sa okorjelim kriminalcima, od čega im se naježi koža. Kažem da trebaju znati šta su odabrali kao zanat i odluče je li to za njih ili da traže drugog posla. Mnogi od njih danas su na prilično visokim funkcijama, a nemaju problem reći ko ih je formirao kao profesionalce. I takvi se znanjem uveliko razlikuju od drugih, a neki su razvili se u vrhunske specijaliste raznih oblasti bezbjednosti. Ponosan sam na njih. Znate, šta mantraju nekakav Mektić ili Lukač nebitno je kad moji "praktikanti" sretnu me i pozdrave sa uvažavanjem čak jačim od bilo kog profesora sa studija. Uradio sam mnogo korisnih stvari, a jedna od najvećih što sam desetinama i desetinama mladih kolega kroz praksu pokazao kako se radi jedan od najzahtjevnijih poslova na svijetu i pomogao im da svoju profesiju spoznaju na kvalitetan način. Pretpostavka da se kasnije razviju u rukovodioce ili specijaliste. Ja koji sam nastavne programe sam sebi proširivao jer mi studijsko gradivo nije bilo dovoljno. Najbolje znaju profesori koje sam iscrpljivao oko traženja literature ili stručne pomoći, od kojih sam izvlačio mnogo više znanja od onoga šta su imali kao obavezu dati po programu i preko onoga zašta su bili plaćeni. No, nikad me niko nije odbio, nego su mi ljudi pomagali, a onda se to vratilo na planu znanja koja sam prenostio mladim kolegama, opisano na početku komentara.

      Izbriši
  4. A što ti Raspućine zaključi da sam se referiso na tvoj komentar? Na tvoj se komentar uopšte nisam referiso, već na vlasnika od ovog portala. Evo sad ću pročitati tvoj komentar, da vidim ima li šta pametno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RASPUCHIN : Сваки наш коментар најбоље говори све о нама па тако и Ваши коментари.
      Довољан је примјер само Ваш коментар ("Na tvoj se komentar uopšte nisam referiso, već na vlasnika od ovog portala") а овај коментар доле , са свим ставовима и тезама , је само "шлаг на торту".
      Да , извините , не стигох раније одговорити , морао сам обићи овце а остарили онај мој кер а и ја па треба времена у док се попнемо уз планину а и сиђемо низ планину.
      Да сам знао и ја бих уписао исти факултет који сте Ви завршили па се накачио на државну дојку ал' сада је мало касно јер би ме онда напали да сам матор завршио факултет. Нека мени мог стада оваца и мојих керова , ту бар има и 'леба а и са 'леба.

      Izbriši
  5. Ti Raspućine se svađaš sam sa sobom i ponavljaš se ko izgrebana gramofonska ploča. Obrazovanje se isključivo stiče na visokoškolskim ustanovama, obrazujući se stiče se i znanje, e to što neko misli da je najpametniji, tipa da mu nije potreban dokument institucije koja je jedina mjerodavna da te ocjeni i da na osnovu ocjene(a) izda i validan dokument kao dokaz o stečenom obrazovanju s kojim se dalje nastavlja kroz život, to je već viđeno. Kome nije potrebno nek se bavi privatnim biznisom ili u planinu ko čoban da čuva ovce. Polupismeni ljudi misle da su najpametniji i zna se gdje im je mjesto. Priča kako se ovde može baviti privatnim biznisom u ovakvom trulom reketaškom sistemu je bajka iz razloga što nam sistem baš uređuju oni koji diskredituju fakultetske diplome stečene na državnim akreditovanim fakultetima, koji kakvi su takvi su još jedini u rangu Kembridža u odnosu na ove divlje privatne fakultete koji su u pravilu neakreditovani. I ovakav sistem su nam napravili upravo oni sa divljih fakulteta.
    A za tebe 100% sad tvrdim da si bez fakultetske diplome državnog akreditovanog fakulteta, pa te žulja ali bi da pametuješ i da ti neko kaže eto i ti si "pismen" i "obrazovan" i pametan i šta će ovom narodu oni koji visoke škole izučiše, i onda ćeš se praviti "pametan" tako što ćeš "iznenađeno" a prepotentno pitati a gdje sam ja to reko. Aj ti u planinu pa s čobanima ovce čuvaj, a opet tvrdim fakultetska diploma jeste mjera i dokaz obrazovanja a i znanja. Obrazovani ljudi su sposobni ne samo da doprinesu, već i da budu pokretači svih društvenih aktivnosti. U pravilu, samo čovjek sa ispravnim obrazovanjem postaje koristan član društva. Svako ko je uključen u proces obrazovanja (učenik, profesor, student, mentor) učestvuje u kreiranju preovlađujuće “klime” u okviru svog kruga djelovanja. Ali samo sa ispravnim obrazovanjem.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovaj RASPUCHIN isti Boro. Nisi ti trebo sa planine ni silaziti. Drži se ti ovaca nije za tebe da svoju "pamet" pokazuješ ironijom i sarkazmom, jer to sigurno radiš bez ukusa u stila. Ovo tvoje škrabanje je ortodoksna jeftina patetika. Vidi se da si podobro oznojio mozak dok si i ovo sročio. Nego kožun, gumare i pravac planina.

    OdgovoriIzbriši
  7. "Značajan broj načelnika uprava izvan sjedišta MUP-a biće smijenjen i na te funkcije dolaze profesionalci sa validnim diplomama i dokazanim referencama, odnosno sposobni da iznesu reformu rada policije kakva je odavno postala nužnom."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak

    "Nemam običaj baviti se tuđim diplomama, pa se ni..."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak

    "Moja diploma je Univerziteta Sinergija, Fakukteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak

    "Znači, profesiori sa Visoke škole unutrašnjih poslova osnovali su fakultet sa istim programom, ali ga prilagodili nama profesionalcima koji smo zbog posla morali vanredno studirati."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Nastaviće se




    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Druže Radovanoviću kako znate kome je validna diploma ako se ne bavite diplomama?

      Izbriši
    2. Da li je Univerzitet Sinergija na kojem ste diplomirali negdje 2010. godine, kako Vi druže Radovanoviću napisaste, bio akreditovan od nadležnog organa za studije-fakultet kad ste upisali, studirali i diplomirali?

      Nastaviće se...

      Izbriši
    3. Fakultet bezbjednosti Univerziteta Sinergija je akreditovana visokoškolska ustanova sa dva studijska ciklusa (master) i sa sporazumom o saradnji sa Fakultetom bezbjednosti beogradskog univerziteta. Znači, treći studiski nivo (doktorat) sa magistarskom diplomom mog fakulteta nastavlja se na JAVNOM Faluktetu bezbjednosti Univerziteta u Beogradu i već imamo doktora nauka iz takve saradnje. Većina srodnih fakulteta JAVNIH univerziteta Srbije, a koliko znam i većine drugih zemalja okruženja,priznaje magistarsku diplomu ovog fakulteta i omogućava direktan upis doktorskih studija. O BiH je iluzorno govoriti. DANAS NE ZNAM KAKVO JE STANJE, ALI U VRIJEME MOG STUDIRANJA FAKULTET JE IMAO JAČI REJTING OD VISOKE ŠKOLE UNUTRAŠNJIH POSLOVA, DANAŠNJEG FAKULTETA BEZBJEDNOSTI UNIVERZITETA BANJA LUKA.

      Izbriši
  8. "Baš kao sto vjeruju Vukanoviću sa diplomom nastavnika istorije i geografije stečenom u Nikšiću."
    Drug B. Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Zašto se bavite ovim diplomom, i zašto je omalovažava te sa "titulom" nastavnik kad je a profesor?!

    Šta to fali fakultetskoj diplomi državnog fakulteta Crne Gore?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim Vas druže Radovanoviću, udostojite me odgovora šta ste po zanimanju bili i čime ste se bavili prije nego što ste vanredno diplomirali na Univerzitetu Sinergija?

      Izbriši
    2. Aska: Dosadan si Vukane, ali bas dosadan, kao i tvoji nastupi na portalima, samoproizvedenim reportazama, cirkusi u Narodnoj Skupstini i drugim sranjima koja proizvodis sano radi reklame. Krivicne podnose protiv tebe sto mi nikako nije logicno. Ako ti vec sve znas i jos to snimanjem dokumentujes, a krivicnu prijavu podnio nisi onda mi to vrlo smrdi. Svima vama, samoizreklamiranim novinarima, analiticarima, geopoliticarima i drugim seronjama porucujem: Izadjite ispod zenine suknje i plasta samodopadnosti i ucinite nesto konkretno poput Muriza Memica, Davora, Ifeta Ferageta, Mirsada Ajanovica, Borislava Radovanovica i drugih... ima ih, ali vrlo malo.

      Izbriši
  9. "Moja diploma je Univerziteta Sinergija, Fakukteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak

    "Znači, profesiori sa Visoke škole unutrašnjih poslova osnovali su fakultet sa istim programom, ali ga prilagodili nama profesionalcima koji smo zbog posla morali vanredno studirati."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Da li je Univerzitet Sinergija na kojem ste diplomirali negdje 2010. godine, kako Vi druže Radovanoviću napisaste, bio akreditovan od nadležnog organa za studije-fakultet kad ste upisali, studirali i diplomirali?

    Molim Vas druže Radovanoviću, udostojite me odgovora šta ste po zanimanju bili i čime ste se bavili prije nego što ste vanredno diplomirali na Univerzitetu Sinergija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. osam godina sam radio kao inspektor, ali sa platom SSS i to zato što sam odbijao prijedloge za dodjeljivanje rješenja sa VŠS. Nema ko mi nije nudio radna mjesta i čak rukovodeće pozicije, a sve sam odbijao jer sam samo jedan posao volio, a to je kriminalistički inspektor. Nakon diplomiranja nastao je haos kada je formirana grupa za orzanizovani kriminal u CJB Prijedor, koju sam neformalno vodio, sa planom da preraste u odjeljenje sa mnom kao načelnikom. Sa tim "problemom" kriminalci u policiji nisu bili spremni suočiti se i uništena mi je profesionalna karijera. I vidi još nešto, krajem 1997. godine, pred raspuštanje Sedmog odreda specijalne policije, dato nam je da na papiru napišemo koje radno mjesto želimo (rukovodna radna mjesta, državna bezbjednost, pogranična policija...). Tražio sam da me rasporede za policajca u mojoj Ljubiji kako bih učio policijski zanat i posvetio se studijama na Višoj školi unutrašnjih poslova. Nakon četiri godine kao već prepoznatljivog policajca preraspoređuju m,e u kriminalističku policiju. No, malo je ljudi imalo poznanstva u vrhu MUP-a i da im nude radna mjesta po izboru, a jedini sam koji je sve odbijao i ostajao u operativi. Uz obrazloženja kako mrzim sastančenja, birokratske obaveze šefofa, bakćanje sa ljudima uopšte. Volio sam poslove inspektora i na tom planu uspostavio standarde kakve i danas samo mogu sanjati da ih dostignu. Da je to tako dokazuju hiljade krivičnih predmeta, a ponajviše u domenu organizovanog i teškog kriminala. To su fakti koji se uvijek mogu egzaktno utvrditi pošto se krivični spisi nalaze i u policiji i u tužilaštvima i u sudovima. Svaki spis ide u sve tri institucije.

      Izbriši
  10. "Kao kriminalistički inspektor pokrenuo sam ili vodio istrage povodom preko hiljadu krivičnih djela falsifikovanja ličnih isprava i saobraćajne dokumentacije, tako da odlično znam oblike saučeništva u istima." Drug Borislav Radovanović kumrovački đak-profesionalac

    Inspektore, šta ako nije Univerzitet areditovan i kao takav izdaje dokumente na osnovu kojih pojedinci dobijaju unaprijeđenja?
    Ima li tu elemenata falsifikovanja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam jedan slučaj NEPOTIZMA, oko tadašnjeg direktora policije Darka Ćuluma, i to sam davno objavio. Prednje sam napisao da smo sa ovim diplomama bez problema primani na doktorske studije javnih fakulteta bezbjednosti i rodnih nauka u zemljama ex-Yu regiona.

      Izbriši
  11. "Znači, profesiori sa Visoke škole unutrašnjih poslova osnovali su fakultet sa istim programom, ali ga prilagodili nama profesionalcima koji smo zbog posla morali vanredno studirati."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Druže Radovanoviću, udostojite me molim Vas odgovora: Šta ste po zanimanju bili i čime ste se bavili, kojim poslom i gdje (koja pozicija) prije nego što ste vanredno diplomirali na Univerzitetu Sinergija, Fakultet za bezbjednost i zaštitu Banja Luka; dakle, pitanje se odnosi na period kako Vi kažete kad ste bili PROFESIONALAC?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš napisan odgovor na komentaru iznad. Vukane, klošaru koji nemaš petlje pomenuti me na svom blogu, nego ovako anonimno šaraš po mom.

      Izbriši
  12. Glavni za dopune sa najviše tržišta (mts-mtel) u Bosni i Hercegovini je otac Draška Stanivukovića, a to mu je omogućio Dodik." Boris Nogo, juni 2021. godine, "opozicionar" u Srbiji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aska: Bravo, vrlo dobar komentar! A i hvala ti sto prekinu niz komentara ove dvorske lude Vukana.

      Izbriši
    2. Pardon, nije Boris, nego Srđan Nogo! Izvinjavam se ko se pronašao u štamparskoj greški.

      Izbriši
  13. Druže Radovanoviću, javite se... onako profesionalno recite da li Vam je fakultet bio akreditovan kad ste vanredno studirali i diplomirali i šta Vam je bilo zanimanje, odnosno posao prije nego što ste VANREDNO diplomirali?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vukane, odgovor imaš napisan na tvom istom pitanju iz gornjeg komentara.

      Izbriši
  14. Partizanska priča za divno čudo nije bajka, drug-proleter-komesar Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Drug Radovanović je bio profesionalac tamo negdje do oko 2010. godine. Kao profesionalac upisuje Fakultet za bezbjednost i zaštitu u Banja Luci na Univerzitetu Sinergija (provjereno privatni iz Bijeljine) nepoznato kada, ali je bio zaposlen, kad je upisao, studirao i kad je diplomirao. Šta je radio kao profesionalac, dakle prije vanrednog studiranja, za vrijeme vanrednog studiranja i vanrednog diplomiranja to je nepoznato. Ali je bio profesionalac, po vlastitom priznanju. Univerzitet, odnosno fakultet koji je drug Radovanović vanredno pohađao bio je period dolaska na vlast Dodika.
    Univerzitet, odnosno fakultet koji je drug Radovanović vanredno pohađao i po sopstvenom priznanju vanredno diplomirao, nije bio akreditovan od strane nadležnog organa, što znači da svaki dokument koji je ova nevladina organizacija izdala predstavlja jedan obični komad bezvrijedne hartije, a drug Radovanović se na osnovu tog bezvrijednog komada hartije neistinito predstavljao i obavljao posao krimi inspektora i to sve u vrijeme Dodika. Druže Radovanoviću neće više prolaziti neistine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj "Anonimni" je baš dosadan sa istom pričom svaki dan. Ne treba čitaocima tumačiti šta je Boro napisao jer su svi dovoljno pismeni da to i sami protumače. Fakultet koji je Boro završio JESTE bio akreditovan od strane nadležnog organa. Vaš "svetac" Vukanović nije profesor nego nastavnik što je Boro pravilno i konstatovao. Profesor je naučno-nastavno zvanje koje se dobija izborom za određenu oblast, na fakultetu i zahtijeva prije toga zvanje doktora nauka. Debilno je ponavljati jednu te istu priču svaki dan ali to ovaj "Anonimni" neumorno radi baš kao i njegov "svetac" Vukan. Treba imati razumijevanja za njih jer su oni ipak samo galoperi.

      Izbriši
    2. "Profesor je naučno-nastavno zvanje koje se dobija izborom za određenu oblast, na fakultetu i zahtijeva prije toga zvanje doktora nauka." Izvjesni Nikola

      Notorna je neistina da titula profesor zahtjeva prije toga zvanje doktora nauka. Krajnje neznanje. Fakultet druga Radovanovića nije bio akreditovan kad je studirao i diplomirao. Ovo su nootorne činjenice.

      Izbriši
    3. Boro, objavi il diplomu il terapiju

      Izbriši
    4. Aska: Zasto? Ko si ti? Ko smo svi mi da se Boro ili bilo ko drugi mora pravdati. Djela su ono sto nas cini i ljudima i strucnjacima. Zapitajmo se svi koja su to djela iza nas uocena i zapamcena.

      Izbriši
  15. Wikipedia :

    "Универзитет Црне Горе је основан 29. април 1974. године. Те године, три факултета: Економски, Технички и Правни из Титограда, двије више школе: Педагошка академија из Никшића и Виша поморска школа из Котора и три самостална научна института: Историјски, Пољопривредни и Институт за биолошка и медицинска истраживања из Титограда, удружили су се у Универзитет у Титограду. Годину дана након оснивања промијенио је име у Универзитет “Вељко Влаховић”, а 1992. године добија име Универзитет Црне Горе."

    OdgovoriIzbriši
  16. Ovaj Anonimni je baš "anonimni". Da bi neko dobio izbor u zvanje profesora mora prije toga biti doktor nauka. Prvi izbor u zvanje je docent, posle 5 godina i ostvarenih uslova stiče može dobiti izbor u zvanje vanrednoh profesora a tek u sledećem izbornom periodu i uz ostvarene uslove može biti biran u zvanje profesora. To je sve definisano Zakonom.
    A Fakultet za bezbjednost i zaštitu iz Banjaluke je akreditovana visokoškolska ustanova.
    Toliko o tome.
    Pozdrav svima.

    OdgovoriIzbriši
  17. "Da bi neko dobio izbor u zvanje profesora mora prije toga biti doktor nauka." Izvjesni Nikola

    Opet kažem, a to je notorna činjenica, ko stekne diplomu Filozofskog fakulteta na odsjeku za Istoriju dobija zvanje diplomom profesor istorije. A kad ide na postdiolomske studije i kad se odbrani doktorat, profesorskom zvanju se dodaje titula doktor dakle Prof. Dr ... Dakle neznanje izvjesnog Nikole je više nego očigledno, i bojim se da izvjesni Nikola vjeruje da je zemlja ravna ploča i spreman je negirati aksiomu.

    "A Fakultet za bezbjednost i zaštitu iz Banjaluke je akreditovana visokoškolska ustanova."

    Opet tvrdim kad je drug Radovanović vanredno studirao i vanredno diplomirao, njegov fakultet nije bio akreditovan od nadležnog organa, dakle to je bila jedna obična nevladina organizacija. Ali izvjesni Nikola spinuje i za akreditaciju Radovanovićevog fakulteta priča u sadašnjem vremenu. Dakle, ne prolazi spinovanje. Akreditacija se odnosi na period 2006-2010.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekada je jedan pametan čovjek rekao: "Sa budalama se ne treba raspravljati. Prvo te nastoje svesti na svoj nivo pa te onda hvataju na iskustvo".
      Odustajem i predajem se bez daljih objašnjenja.

      Izbriši
  18. "Nekada je jedan pametan čovjek rekao: "Sa budalama se ne treba raspravljati. Prvo te nastoje svesti na svoj nivo pa te onda hvataju na iskustvo".
    Odustajem i predajem se bez daljih objašnjenja." Izvjesni Nikola

    Pazite, izvjesni Nikola ničim izazvan meni odgovori i kao odgovor koristi se notornim neistinama, i kada se izvjesnog Nikoli argumentovano predoči da to što je napisao je apsolutna neistina, pred snagom argumenata, onako navijački izvjesni Nikola kao što to rade polupismeni, a koji misle da sve znaju, okrenu se nepristojnim i za ovu temu apsolutno nepriličnim citatima, sve kako bi se zbog svog ega, onako polupismeno izvukao iz živobare u koju je sam upao.

    Pa izvjesni Nikola je samo trebao predočiti broj dokumenta i kojeg organa i kojeg datuma je nadležni organ akreditovao fakultet druga Radovanovića. Ako ja tvrdim da nije bio akreditovan, vrlo lako se ćemo se razumjeti tako što će se predočiti taj akt koji dokazuje da jeste, ali takvog akta apsolutno nema. Ako je izvjesni Nikola ubjeđen da ko završi Filozofski fakultet odsjek/katedra za istoriju diplomom ne stiče zvanje profesora istorije, onda neka nazove Univerzitet u Banjaluci Filozofski fakultet odsjek za Istoriju i lako će se uvjeriti, a to je notorna činjenica. Međutim, polupismeni izvjesni Nikola sam zatura priču kojoj nije dorastao i o kojoj nema blage veze, i njegov pokušaj da ispadne pametan sa praznim floskulama o budalama,, predstavlja samo jeftinu patetiku koja je odlika polupismenih teletabisa

    A da diploma druga Radovanovića ima itekako smisla zbog potpune korektnosti vidjeće se u nastavku.

    Nastaviće se...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno je da svako ko završi nastavni smjer dobije diplomu na kojoj piše "profesor". Sa takvom diplomom osoba može obavljati posao nastavnika, tj. izvoditi nastavu u osnovnim i srednjim školama. Ne razumijem zašto bi nekome smetalo ako ga nazovu nastavnikom a ne profesorom.

      Izbriši
  19. "Nemam običaj baviti se tuđim diplomama, pa se ni..."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    "Milan Tegeltija, predsjednik VSTV BiH, nije se pohvalio javnosti da je Tužilaštvo BiH odbacilo moju prijavu protiv njega zbog lažne diplome." Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Dakle druže Radovanoviću, puno ste kontradiktorni i u najmanju ruku nekorektni; bavili ste se Vi tuđim diplomama i to podobro, čak ste i prijave podnosili. Da ne bude zabune apsolutno nemam ništa protiv što se bavite tuđim diplomama javnih ličnosti, na to svakako imate pravo i da budem potpuno jasan, ne mislim ništa pohvalno za navedenog Tegeltiju, koji ima previše pekmeza po glavi.

    Ali zbog potpune korektnosti, hajde da se još bavimo i Vašom fakultetskom diplomom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam li se bavio diplomom Milana Tegeltije prije negoli je zaposjeo funkciju predsjednika VSTV-a i počeo je teško zloupotrebljavati? A upoznao sam ga kao mladog tužioca, koji se zajedno sa Miodragom Bajićem kod mene "grebao" za krupne predmete preko kojih se napreduje.

      Izbriši
  20. "Nemam običaj baviti se tuđim diplomama, pa se ni..."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    "Baš kao sto vjeruju Vukanoviću sa diplomom nastavnika istorije i geografije stečenom u Nikšiću."
    Drug B. Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    https://nebojsavukanovic.info/evo-diplome-kad-ce-svoje-pokazati-rajcevic-djokic-natalija-trivic/

    Druže Radovanoviću, zbog potpune korektnosti, evo širom auditorijumu je dostupan materijal kako Vi kažete "nastavnika" istorije i geografije i taj "nastavnik" je javno pokazao i svoju srednjoškolsku diplomu, i fakultetsku diplomu, i indeks i dokaz o položenom stručnom ispitu, a izgleda samo Vi i Petar Đokić svoje nećete da pokažete. Zašto druže Radovanoviću? Pa je li to korektno, a pritom druge prozivate za diplome?! Uvijek pođite od sebe kada drugima uslovno rečeno tražite dlaku u jajetu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vukane, hajde da oba na svojim blogovima objavimo i diplome i sve stranice indeksa, pa da ljudi vide i ocjene koje smo zavrijedili. Drugo, pošto si u Banjaluci često - odeš do mog fakulteta i pitaš ko je bio među najboljim studentima istoga od osnivanja. Treće, provjeriš sa kojim sve univerzitetima postoje sporazumi o saradnji, na osnovu kojih su naši magistri mogli uposati treći ciklus studija. Bar u vrijeme kada sam ja studirao, a kasnije je mijenjana vlasnička struktura i nisam pratio dešavanja. Nikad nisam "reklamirao" svoj fakultet, ali ne dam ni da ga neko srozava ispod onog nivoa koji mu s pravom pripada.

      Izbriši
    2. "Vukane, hajde da oba na svojim blogovima objavimo i diplome i sve stranice indeksa, pa da ljudi vide i ocjene koje smo zavrijedili."
      Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

      Druže Radovanoviću, pa Vukanović je 2019. godine,sve svoje objavio na svom blogu, i diplome i indeks i dokument o položenom stručnom ispitu.

      Izbriši
  21. "Fakultet bezbjednosti Univerziteta Sinergija je akreditovana visokoškolska ustanova sa dva studijska ciklusa (master) i sa sporazumom o saradnji sa Fakultetom bezbjednosti beogradskog univerziteta."
    Drug Borislav Radovanović, kumrovački đak-profesionalac

    Zašto odgovarati u sadašnjem vremenu; pitanje je bilo sljedeće:
    Da li je Univerzitet Sinergija (dakle fakultet na kojem ste Vi diplomirali negdje 2010. godine, kako Vi druže Radovanoviću napisaste), bio akreditovan od nadležnog organa za studije-fakultet kad ste upisali, studirali i diplomirali?

    OdgovoriIzbriši
  22. "Imaš napisan odgovor na komentaru iznad. Vukane..."
    Drug Borislav Radovanović kumrovački đak

    Druže-gospodine Radovanoviću, Boro, nadam se da će Vas moja pitanja itekako ojačati, jer to bi trebali da očekujete u daljem djelovanju. Nisam Vukanović i moja pitanja nisu bila usmjerena da Vas provociraju, već vjerujete mi da Vas ojačaju. Teško onom koga samo hvale, što bi naš narod rekao.

    Dalje, ljudski Vam kažem, nosite težak krst na leđima i daće Bog da ćete ga nositi još lakše, a da će krst biti sve teži i težii zahtjevniji.
    Kao čovjek skidam Vam kapu na dostojanstvu i čojstvu s kojim ste Vi kao policajac-inspektor podnijeli svoje nezakonito hapšenje na svom radnom mjestu, od svojih kolega, i koji su snimali svoje protivzakonito djelo. Mučno je bilo gledati kako svojoj staroj majci javljate da ste protivzakonito uhapšeni i šta da uradi stara baka za svog sina. I sad Vam kažem sve ste dostojanstveno podnijeli. Još jednom kapa dolje i svako Vam dobro želim i nadam se da se nećete ljutiti ali moguće je da ću Vas opet kritikovati, sve sa ciljem da se ne bi uobrazili.

    Svako dobro Vam želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako vidite vaši komentari odreda stoje na blogu i svako ih može pročitati. Pa nisam ja Vukanović ili Vasković da brišem kritike ili drugačija mišljenja. Čak mi je drago što je ova opcija profunkcionisala kako bi ljudi mogli razmjenjivati mišljenja i informacije. Dijalog je u biti pozitivna kategorija i to treba njegovati.

      Izbriši
  23. Druže Boro, znaš ko je Boro, da ne bude da se nisam dotakao teksta i dotičnih u tvom tekstu, kako to da čestiti i pošteni domaćini čuvaju i osiguravaju ovce, a policajci skakaonice! Živi li se od skakaonice?!

    Živ i zdrav bio i nek ti je Bog u pomoći!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi, Mektić je shvatio da se od policijske plate loše živi i prešaltao se u POLITIKU. Treba li nekakvo formalno obrazovanje i stručno znanje za bavljenje politikom? Još nisam čuo za slučaj da je nekom "odbijeno" pravo bavljenja politikom, dok za sva druga zanimanja traže diplome, znanja, vještine... Pametnom dosta.

      Izbriši
  24. "Druže Boro, znaš ko je Boro, da ne bude da se nisam dotakao teksta i dotičnih u tvom tekstu, kako to da čestiti i pošteni domaćini čuvaju i osiguravaju ovce, a policajci skakaonice! Živi li se od skakaonice?!" Ravnogorski đak

    I onda kažu policajci su nezasluženo predmeti viceva.

    OdgovoriIzbriši
  25. Legendo, kako si diplomirani pravnik ako si zavrsio FBZ na NUBL? Nemoj vrijedjati pravnike koji su kicmu iskrivili da dodju do svoje diplome. Na stranu diplomu, imas opsirno znanje sto je za svaku pohvalu. Diploma nije mjerilo znanja ali truda jeste svakako. Daj jos tekstova, podijeli s nama svoje znanje. Lijep pozdrav i svako dobro!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Btw. NUBL je akreditovan 2013. godine koga zanima, to se moze pronaci na njihovom sajtu. Lp.

      Izbriši
    2. Boro je diplomirani pravnik za bezbjednost i kriminalistiku koliko sam upratio

      Izbriši
    3. To zvanje na NUBL moze steci svaka budala. Dovoljno je reci da samim tim sto se placa oko 3000KM godina, profesori zavise od studenata, pametnom dosta. Takodje, fakultet koji moze upisati svaki klosar jer nema polaganja prijemnog ispita, msm da je to daleko od zvanja diplomiranog pravnika bezbjednosti i kriminalistike, a kamoli diplomiranog pravnika. Lp.

      Izbriši
    4. Izgleda da na svakih par komentara moram ponavljati šta sam pohađao. Znači, nekadašnju Višu školu unutrašnjih poslova zamjenio sam Fakultetom bezbjednosti u Banjaluci, Univerziteta Sinergija, gdj sam nastavio dodiplomske i postdiplomske studije. Samo na te dvije akreditovane i javnosti dobro poznate visokoškolske ustanove sam studirao, a vjerujte da ne znam gdje je NUBL ili šta već pominjete. I još nešto. Nisam htio ulaziti u "igrice" oko priznavanja ispita usljed različitih programa, nego sam obnavljao godine kako niti JEDAN JEDINI ispit ne bi bio diskutabilan. Imam mnogo više ECTF bodova od onih 240 koje formalno utvrđuje moja diploma. Od magistarskih studija ostala mi je jedino odbrana rada, ali mi to ništa ne znači kad me je Lukač ostavio bez primanja i time onemogućio u doktorskim studijama. Vjerujte, čim mi Republika Srpska isplati potraživanja upisujem doktorat samo iz razloga što volim istraživati i učiti, odnosno raditi ozbiljne radove. Pa i da taj rad objavim kao nešto potpuno novo u našim poimanjima problema globalizacije (šta je moja uža specijalnost).

      Izbriši
    5. Nisi mogo završiti Sinergiju u Banjaluci kad je ona u Bijeljini.

      Izbriši
    6. Sjedište univerziteta je u Bijeljini, a više fakulteta tog univerziteta nalazi se po drugim gradovima baš kao i kod ogromne većine univerziteta diljem svijeta. Svako ko je jedan semestar proveo na studijama zna toliko.

      Izbriši
  26. RASPUCHIN : Неки , у Србији , тврде да је Новак Ђоковић реинкарнација Николе Тесле па би , од њега , могли тражити да изуми апарат којим би се мјерило колико је ко “искривио кичму” студирајући право. Наравно , требало би тај изум усавршити тако да мјери “искривљење кичме” за географију , историју , као и остале науке. Е сада , проблем је што је Ђоковић или неписмен или полуписмен па не знам како би се тај изум онда признао? Можда преко “везе”?
    Када смо већ код веза и везица … . Постоји један правник који је студирао у Грчкој , на неком “франшизном” факултету. Када је то завршио , вратио се у Бању Луку и завршио право. За претпоставити је да је “полагао” само разлику испита. На неке је испите ишао сам , на неке није ни ишао а на неке га је друг-татко водио за руку. Е сада , колико ли је тај јадник “кривио кичму” , за разлику од Борислава , и колико би његова диплома више вриједила од Бориславове?
    Ма све ово нема смисла у овој скаламерији од државе-ентитета јер нам “велики баја” поручује : “Нема никакве везе и не помаже , било какава , диплома ако немаш црвену партијску књижицу”. Горе поменути друг-татко и његов син имају те књижице па њихове дипломе нису спорне. Таткова је још из времена Броза а прича се да ни он није баш нарочито бистар. Када смо већ код “бистрине” , морам се вратити на почетак приче јер од исте зависи и то колико ће ко кривити кичму. Они бистрији увјек мање криве кичму , било ког посла да се дохвате.
    За разлику од ове скаламерије , од државе , Борислав би у САД-у могао радити као полицајац и тамо би га без проблема прихватили. Наравно , када научи језик. Што се тиче горе поменутог правника и географа-историчара , они би могли да раде у “McDonaldsu” све док не науче неки користан посао. Не би могли радити чак ни као “каубоји” (чобани) док не науче јахати коња. Ма не би могли ни код мене чувати овце па макар имали сву “ХТЗ”-опрему (гуњ , гумене чизме и штап). А и који ће ми мој они? Што би ја ‘ранио два џабалебароша кад’ имам два кера који све послове перфектно одрађују?
    Да , у овој скаламерији не постоји ни “тржиште рада” јер га “државне јасле” минирају стравичним непотизмом и измишљањем радних мјеста. А када би постојало … па многи би заборавили своје дипломе и пожурили би да се преквалификују у неки занат. Можда би се сјетили и Шобићеве пјесме “Џемпер за виноград”? А ко се не сјећа ове пјесме или није никад чуо нека потражи и пажљиво послуша текст , неће погријешити.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aska: Zalud je gubiti vrijeme na budalu koja misli da ti za uzgoj ovaca ne treba znanje i pamet. Zivo me zanima da li bi taj prezivio bez drzavnih jasala?

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)