DODIK MU NIJE POMOGAO: Renato Marjanović predat tužilaštvu uz izvještaj za "Ubistvo" u pokušaju

Policisjki službenici PU Prijedor predali su tužilaštvu na dalje postupanje Renata Marjanovića sa prijavom za "Ubistvo - u pokušaju i "Nedozvoljnu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Tako su okvalifikovali njegov napad vatrenim oružjem na goste prijedorskog ugostiteljskog objekta od prije tri dana. Očekuje se određivanje pritvora, a time i prekid serije Marjanovićevog siledžijstva i ugrožavanja opšte sigurnosti.


blog borislav radovanovic

Jučerašnjim lišenjem slobode prijedorska policija je, možemo slobodno reći - napokon, uspjela staviti pod kontrolu starog znalca Renara Marjanovića. Mediji regiona i društvene mreže vrve snimkama njegovog divljanja od 06.03.2021. godine, kada je rafalnom paljbom pucao u pravcu ugostiteljskog objekta u ulici Slavka Rodića u Prijedoru. Posebno su javnost zainteresovale psovke i prijetnje upućene policiji:  „J…. vam majku u usta, sutra ću otići Dodiku!“.

Marjanović je kritične večeri uspio pobjeći policiji, no umjesto kod Dodika, sutradan se javio u banjalučku psihijatriju. Do okončanja (pred)istražnih radnji i zbog nemogućnosti saslušanja počinioca policija je ovaj događaj prvotno okvalifikovala kao "Izazivanje opšte opasnosti". U međuvremenu je pronađen njegov automobil  "Opel-korsa", a u istom i vatreno oružje za koje će se vještačenjem utvrditi je li u pitanju sredstvo počinjenja krivičnog djela.

Zatim slijedi njegovo lišenje slobode i podvrgavanje kriminalističkoj obradi. Prema dosad prikupljenim dokazima i saznanjima policija je zaključila da je Marjanovićevo pucanje prema osobama zatečenim u ugostiteljskom objektu sadržavalo ubilački karakter, a tek pitanje puke sreće je što su izbjegnute teže posljedice. Zato je izvještajem tužilaštvu prijavljen za krivično djelo "Ubistvo" u pokušaju, te za "Nedozvoljnu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Nadati se da će tužilaštvo i sud adekvatno odreagovati određivanjem pritvora, nakon čega bi građani Prijedora poslije dugo vremena mogli odahnuti. Tek zbog totalno neupućenih moram podsjetiti na javnosti dobro poznat snimak teškog maltretiranja na nacionalnoj osnovi Azrina Hodžića, kada se slično pozivao na Milrada Dodika. Srbin "do bola" nema šta!?

Početkom godine policija mu je zbog neplaćenih kazni oduzela automobil, a onda u istom pronašla poluautomatsku pušku, pripadajuću municiju, ručnu bombu i bajonet. Inače je poznat po nasilništvu, narušavanju javnog reda i mira i raznim ispadima, zbog čega je kod sugrađana sve više produkovao opštu nesigurnost. Krajnje je vriijeme da se Marjanović mjerom pritvora spriječi u daljem vršenju nasilnih krivičnih djela i teškom uznemirenju javnosti. 

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)