PRIJEDORČANI POTOPILI "BN KOALICIJU": SDS osvojio duplo manje glasova od "svog" kandidata!

Dr Maja Dragojević Stojić i danas trpi sramnu satanizaciju produkovanu od strane kriminalca Nenada Nešića, plaćeničke "BN TV" i tupadžija iz sopstvene stranke. Sve laži i mantre padaju u vodu pred činjenicom da je kandidatkinja osvojila dvostruko više glasova od SDS-a. 

 

borislav radovanovic blog

Režimski kriminalac i tajkun Nenad Nešić morao se odreći dijela od ko zna koliko miliona maraka pokradenih od Republike Srpske. Pare su završile u džepu tajkuna i mutikaše Vlade Trišića, vlasnika "BN televizije", no cilj te imaginarne "BN KOALICIJE" nije ostvaren. Konkretno: DNS je poslije 16 godina vlasti izgubio poziciju "prvog čovjeka" Prijedora.

I sad valja naći "krivca" zato što je lopuža Nešić silne pare uludo dao "Triši Mutikaši", a ovakav izborni rezultat podrazumjeva njegovu smjenu sa čela DNS-a i još grđe posljedice. Iskreno, nisam siguran da li postizborne laži "BN televizije" imaju za cilj ubjediti javnost ili prvarenog Nešića, odnosno "oprati" dobijeni novac.

Kakav izborni inženjering je izvela ova "opoziciona televizija" objasnio sam u tekstu AFERA "BN KOALICIJA": Koliko para je Vlado Trišić uzeo od Nenada Nešića?! , kojim sam morao reagovati na krajnje bezobraznu izbornu prevaru "BN koalicije". Čitaocima predlažem da pogledaju moje predizborne tvrdnje i procjene sa gornjeg linka, a čisto kako ne bih nepotrebno trošio prostor ovog teksta. Dovoljno je sažeti suštinu prevare.

Nenad Nešić i "BN TV" pokušali su medijskim pritiskom iznuditi odustanak od kandidatute doktorice Dragojević Stojić. I tu nije riječ o stvarnom odustanku, kakav u tim trenucima formalno nije mogao biti materijalizovan, nego da kandidatkinja postavi nekakvu objavu na društvenim mrežama, Ili, još bolje, da "svoju odluku" saopšti preko mešetarske televizije.

Nije postojala nikakva odluka stranke ili koalicije koja je kandidovala doktoricu Maju! Mirko Šarović bio je "gluv i nijem" na skandalozne napade na sopstvenog kandidata, no ostaje činjenica da formalno nije tražio nikakve promjene u odnosu dogovorene i potpisane sporazume. Nije bilo apsolutno ničeg zbog čega bi kandidatkinja pogazila preuzete obaveze i iznevjerila sopstvene birače.

Spinovi i laži Nenada Nešića i "BN Televizije", odnosno skandalozan medijski pritisak, nisu urodili plodom - iznuđivanjem izjave kojom doktorica Maja poziva ljude da glasaju za njenog protivkandidata Dragutina Rodića. Upravo na toj činjenici počiva vrijednost i dosljednost ove dokazane opozicionarke. Nije podlegla pritiscima, baš kao što nije "pala" pod prethodnim brutalnim progonom policije!

Pet minuta nakon okončanja izborne šutnje kandidatkinja je obratila se medijima i saopštila suštinu problema. Reče da bi se kao "timski igrač" priklonila volji stranke koja ju je kandidovala, no za takve stvari trebalo da elementarno bude obavještena, da joj stranačka tijela saopšte izborno prekomponovanje. Jednostavno, trebalo je da stranka i ona zajednički nastupe u jednoj takvoj političkoj avanturi.

Jok, žena je prepuštena besramnim pritiscima i satanizaciji zasnovanima po tome da je trebala shvatiti "viši interes" grada, entiteta, naroda, države, klimatskih promjena, potencijalnog nuklearnog sukoba velikih sila... Iliti da se ravna po medijskim objavama jedne privatne televizije i kafanskih ujdurmi. Prepustena je stvarima kakvih treba da se primarno stidi "njen" SDS!

Elem, jutrošnji rezultati nepobitno dokazuju da problem nije u doktorici Maji, nego u prijedorskom SDS-u koji sve dublje tone u sopstvenom srozavanju. Sa podnaslovne fotografije vidite da je dr Maja Dragojević Stojić osvojila 6 058 glasova, odnosno dvostruko više od sopstvene stranke sa tek 2 899. I taj trend neće se mijenjati do dovršetka prebrojavanja glasova. 

Dvostruko više glasova osvojila je kandidatkinja od SDS-a, a to samo po sebi egzaktno dokazuje ko uživa veći kredibilitet kod građana. Komparacije radi dovoljno je ukazati da je po dosadašnjim rezultatima SNSD je osvojio 7 376 glasova, a slijedi ga DNS sa 6.294 glasa. Po čemu je doktorica Maja "kriva" što je SDS osvojio tek 2 899 glasova? Ukoliko su iz SDS-a agitovali da članstvo podrži Dragutina Rodića, pa nisu tražili i glasove za DNS!

Moram razjasniti još jedan spin "BN televizije", a tiče se kalkulacija da bi tzv. odustajanje dr Maje Dragojević Stojić donijelo pobjedu Dragutinu Rodiću. Dosad poznati reziltati pobijaju mogućnost takvog ishoda. Naprosto, Dalibor Pavlović zasad ima 14 628 glasova, a Rodić tek 10 949 i takav trend neće se mijenjati. 

Ma koliko da je kandidatkinja SDS-a pozivala svoje glasače da podrže Rodića teško da bi nadoknadila preko 3 600 glasova razlike. Pa nisu ljudi tasteri da "svijetle" kako ih neko pritiska, ili kako to manipulativno plasiraju kvazianalitičari i medijski manipulanti. Ogromna većina tih koji su glasali za doktoricu Maju, odlično svjesni da su šanse za pobjedu uništene, nema teorije da bi svoj glas dali Dragutinu Rodiću. 

Dvije stvari bi se neminovno dogodile da su mešetari uspjeli iznuditi pomenuto "odustajanje". Imali bi još manju izlaznost i još veći broj nevažećih ili praznih listića (dosad preko 1 700). Analizom zasad pozantih rezultata i dešavanja sumnjam da je Dalibor Pavlović mogao biti pobjeđen, ma kakve kombinatorike izvodili, no o tome više kad vidimo glasove Omarske i Kozarca. Pretpostavljam da tu počiva Pavlovićev uspjeh, a poseebice spram činjenice da je i on osvojio duplo više glasova od sopstvene stranke. 

Elem, vratimo se na osnovnu temu. Zar neko doista misli da Prijedorčani većinski u Dragutinu Rodiću vide "promjene" i perspektivnu politiku? Dobio je glas svakog sedmog Prijedorčanina i to u odnosu na stvarnu punoljetnu populaciju od koje je ona sa biračkih spiskova veća za 12 000. I to sve sa glasovima članova lokalnih SDS-a i PDP-a koji su poslušali lokalne stranačke odbore.

Nakon 16 godina kontinuirane vladavine DNS-a "promjene" u Prijedoru trebalo bi da se ogledaju u još četiri godine gradonačelnikovanja. Može li to iole normalan razum prihvatiti? Zarad sopstvenog komoditeta i interesa uskog kruga pojedinaca DNS je zajedno sa SNSD-om uništio Prijedor. Pisao sam kako je "Mital" uz saučesništvo lokalnih i entitetskih vlasti pokrao rudu vrijednu uveliko preko dvije milijarde maraka. Ponavljam - DVIJE MILIJARDE maraka!

Prijedor je decenijama bio prepoznatljiv kao industrijski grad, gdje su privredni subjekti sačuvani tokom rata i poratno, da bi DNS i SNSD od preuzimanja vlasti počistili čak i zidove nekadašnjih preduzeća. Goli zidovi nisu ostali od industrijskih pogona u kojima je nekad solidnu egzistenciju osiguravalo preko 112 000 Prijedorčana (danas nema ni 80 000). 

To su samo neke od činjenica koje su opredjelile glasače ka "promjenama", pa makar se one materijalizovale u vidu SNSD-ovca Dalibora Pavlovića. Lično me ne zanima ko će personalno biti gradonačelnik Prijedora, baš koliko me to nije interesovalo zadnji 27 godina (od doseljenja). Znači, ne zanima me ko će sjediti u gradonačelničkom uredu jer od dotičnog neću tražiti ništa, kao što nisam ni dosad to činio. 

Kao bloger ili građanski aktivista mogu tumačiti dešavanja za kakva ocjenim da su društveno interesantna, ali sam načelno izvan političkog angažovanja i zbivanja. Lokalnim izborima bavim se samo kad uočim dešavanja poput ovoga brutalnog i sramnog progona jedne dame - koju čak ne poznajem. Prvi puta čuo sam za dr Maju Dragojević Stojić kada smo se našli pod udarom policije zbog "izazivanja panike i nereda". Pisao sam o tome i previše, pa da ne duljim.

Znači, kad god uočim stradanje nevinih žrtava, kad vidim nepravdu i progon kakav sam i lično prošao, reagujem po sopstvenom nahođenju i branim istinu i pravdu. Posebice kad žrtve nemaju moć adekvatno se izboriti sa bitangama ma kakve vrste. No, bar takve stvari nema potrebe da objašnjavam nakon šest i po godina javnog djelovanja preko bloga.


Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)