MILORADU DODIKU JAVNO: Jesi li mrtvog Slavišu Krunića kreditirao radi preuzimanja firme?! (FOTO DOKAZI)

Objavljujem nepobitne dokaze da je Slaviša Krunić na dan ubistva Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske predao zahtjev za kredit od pet miliona maraka, te dva dana poslije smrti isti "povukao". Kako je sporni kredit posthumno realizovan zna Milorad Dodik! Zna Dodik i kako je došlo do preuzimanja Krunićevog "Sektora ADS" od strane "Prointera", a šta sam davno ukazao kao pozadinu Krunićevog ubistva. 


borislav radovanovic blog

Suđenje ubicama Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića ide svojim tokom iako u naznakama nema motiva tog zločinačkog čina. Mediji su tri dana po događaju masovno prenosili tvrdnje Dargana Lukača kako je "novac najvjerovatnije jedini motiv ubistva", no ministar je zanijemio nakon mojih objava i pitanja: kako zna za taj "jedini" motiv? I nije novac jedini motiv!

Za shvatanje esencije ovog teksta moram podsjetiti da se stravični zločin dogodio 22.04.2019. godine oko 22,30 sati. Sa fotografije preuzete sa zvaničnog sajta Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske jasno se vidi da je tog dana Krunićeva firma "Žitopeka" aplicirala za kredit od pet (5) miliona maraka. Baš kao što vidimo da je dva dana kasnije, znači postmortalno, "podnosilac odustao" od kredita, a dokumentacija mu je vraćena.


borislav radovanovic blog

Apostrofiram kako ovde prezentujem javno dostupne podatke, pa mi kao iskusnom profesionalcu nije jasno da istraga nije došla do istih. Čovjek je tražio kredit od pet miliona, istog dana je ubijen, a onda je mrtav "povukao" zahtjev. Tužilaštvo okončava istragu i podiže optužnicu bez razjašnjavanja ovakvih frapantnih dešavanja, šta nije moguće podvesti pod standarde struke - da Bog kaže drugačije.

Istine radi,  Slaviša Krunić nije formalni ponosilac zahtjeva, no u primisli ne želim otvarati mogućnost traženja kredita bez njegovog znanja. Pritom, unezvjerena porodica 24. aprila zasigurno nije bavila se spornim kreditom i povlačenjem zahtjeva. Ovde dolazimo do uloge Milorada Dodika i nema potrebe za kakvim mistifikacijama.

Dodik je ubrzo po događaju kontaktirao porodicu i rekao kako zna za taj kredit, te obećao da će lično pomoći. Faktički Dodik je i "povukao" sporni zahtjev, a kako bi se izbjeglo odbijanje kredita i posljedična šestomjesečna nemogućnost novog apliciranja. Sa fotografije ispod teksta vidiljiv je ponovljeni zahtjev od 10.05.2019. godine.

U pitanju je novi zahtjev sa identičnim uslovima: "Žitopeka" traži pet miliona maraka na 132 mjeseca otplate i sa grejs periodom od 12 mjeseci. Vidimo da je dokumentacija uredna, te da kreditni odbor odobrava kredit sa 15.05.2019. godine. Elem, umjesto sklapanja ugovora podnosilac još jednom odustaje od zahtjeva. Za Slavišu Krunića zasigurno znamo da nije mogao donositi ovakve odluke, a šta se stvarno dešavalo istraga je morala ispitati. Ili će to biti učinjeno nakon ove objave?


borislav radovanovic blog

Nakon dva zahtjeva i dva odustanka od kredita stižemo do "treće sreće", odnosno realizacije onoga šta je Dodik obećao porodici. Ispod teksta vidite fotografiju preuzetu sa zvaničnog sajta IRB-a, te da je Krunićevoj firmi "Žitopeka" sa 17.06.2019. godine odobren kredit od tri miliona maraka. U pitanju je kredit koji je doista realizovan i to sa nešto izmjenjenim uslovima ( tri miliona na 132 mjeseca otplate i 15 mjeseci grejs perioda). 

Zanimljivo je da "Žitopeka" nakon mjesec i nešto traži novi kredit, ovoga puta na iznos od milion maraka. I doista 02.08.2018. godine kredit je realizovan. Zašto bi kompanija prvo odustala od odobrenog kredita na iznos od pet miliona, a onda tražila dva kredita od tri i jednog miliona, odgovor nam zasigurno neće dati Slaviša Krunić. Mrtva usta ne govore!

Provjeravao sam i ranije Krunićeve aranžmane sa IRB-om gdje mi je ostalo upečatljivo da je nakon smrti dobijao deset puta veće iznose od onog zaživotnog (ni pola miliona). No, to nas vraća na pozadinu ovog stravičnog zločina kakvu sam davno, krajem novembra prošle godine, ukazao tekstom POZADINA UBISTVA SLAVIŠE KRUNIĆA: Pokušao sačuvati dokaze Dodikovog kriminala

Moram podsjetiti da sam ovim tekstom kao ključnu, bar u kontekstu ubistva, označio kompaniju "Sektor ADS", koja se bavi deponovanjem, čuvanjem i digitalizacijom arhivske dokumentacije. Razlog stradanja objasnio sam kroz ugovor o čuvanju službene dokumentacije "Banke Srpske". Dokaze kriminala enormnih razmjera počinjenog preko "Banke Srpske" Dodikov režim svojski se trudio uništiti, a onda je Krunić sklopio ugovor da 19 000 registratora dokumentacije čuva punih 10 godina. Koga zanima više detalja ima gornji link.

Moram podsjetiti da je ovaj tekst objavljen mjesec i nešto prije otkrivanja "tajne ljubavi" između "Prointera" i "Sektora ADS", kakva je aminovana zajedničkim ugovorom sa Fonfom PIO RS o deponovanju službene dokumentacije fonda. U stvari ovaj posao bio je samo početak preuzimanja "Sektora ADS" od strane "Prointera", a kakvo je nakon par mjeseci okončano kupoprodajom. 

Koja firma danas "čuva" po Dodike toliko opasnu dokumentaciju zloupotreba "Banke Srpske" i vezanih subjekata ("Bobar banka", IRB, "Pavlović banka"...)? Dokaznu dokumentaciju zbog koje je Slaviša Krunić izgubio glavu?! 

Ukoliko tražimo Dodikove motive "pomaganja" Krunićevoj porodici preko spornih kredita bar danas nema dilema oko njegovog ličnog interesa u svemu tome. Dovoljno je to što Sin Igor sad "čuva" dokaze zloupotreba naših banaka od strane porodice Dodik i kompletne mafijaške organizacije poznate kao vlast Republike Srpske.

Na drugoj strani tužilaštvo se pobrinulo da istragu i optužnicu svede na neposredne počinioce Đukanovića i Balda, koji pojma nemaju o motivima i pozadini zločina u kom su učestvovali. Onaj koji je nešto znao ili bar mogao naslutiti, Željko Kovačević, zasigurno neće "progovoriti". Opet, mrtva usta ne govore!

No, Milorad Dodik je živ i dobrog zdravlja, pa može opovrgnuti navode ovoga teksta ili javnosti dati adekvatna tumačenja. Sumnjam da će se usuditi pobijati prezentovane tvrdnje i dokaze, jer bi onda priču morali proširiti i na druge motive ovog zločina. Možda pređemo na ljubavne zaplete - prije negoli to objektivne potrebe nalažu?!

Nastaviće se...


borislav radovanovic blog

borislav radovanovic blog








Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću