Dodikovo javno priznanje svih mojih navoda oko ANP


Milorad Dodik je za govornicom Narodne skupštine RS javno priznao moje navode da je 19.11.2019. godine na sastanku sa ambasadorima zemalja "Kvinte" potpisao ANP na engleskom jeziku - bez znanja šta uopšte potpisuje. Moje tvrdnje kako čeka prevod potpisanog ANP-a, te da će narodu Republike Srpske ponuditi lažnu verziju dokumenta više nisu sporne. 


Sastanak sa ambasadorima Kvinte

Od prvog dana priče oko kontraverznog  "Programa reformi BiH" tvrdim kako je Milorad Dodik potpisao dokument na engleskom jeziku, za koji mora čekati prevod kako bi znao šta je konkretno "u ime Republike Srpske" prihvatio.

Bio sam decidan oko toga da su ambasadori zemalja Kvinte (SAD, V. Britanija, Francuska, Njemačka i Italija) na sastanku sa Predsjedništvom BiH dana 19.11.2019. godine iznudili Dodikov potpis. Maloprije je Dodik pročitao stenogram sa te sjednice državnog predsjedništva i pred parlementom potvrdio kako pojma nije imao šta potpisuje. Javno priznanje!

Ukoliko nekom nije jasno: potpisan je Godišnji nacionalni plan (ANP) za 2020. godinu i koji će institucije Bosne i Hercegovine naredne godine realizovati na planu MAP-a  - deaktiviranog ovim činom. Da, potpisan je ANP za 2020. godinu!

Iz sjedišta NATO i ambasada Sjedinjenih Država i Velike Britanije od prvog dana jasno su ukazivali kako je riječ o ANP, a naprosto jer su u posjedu imali dokument na njima odlično znanom engleskom jeziku. Sa druge strane, kako sam ukazivao,  Dodiku, Džaferoviću i Komšiću valjalo je čekati  prevode kako bi se reterirali na potpisano.

na koji način sam mogao znati kakav dokument kriju u sefu Predsjedništva BiH? Naprosto, kao što sam objašnjavao, ANP se popunjava po standardizovanom obrascu i na tom planu nema iznimki.

Moguće je jezičko manipulisanje oko naziva dokumenta, ali u esenciji ANP i predstavlja PROGRAM REFORMI određene države na planu usvajanja standarda Sjevernoatlanskog vojnog saveza. U cilju sticanja članstva kroz MAP!

Na kraju još samo mogu konstativati i potvrđivanje mojih navoda da će Dodik ići sa prevarom u vidu prezentovanja "srpske verzije", a vidim da se opozicija Republike Srpske trenutno zamajava "originalnim" dokumentom. Sumnjam da im je omogućen uvid u dokument na engleskom jeziku, odnosno, pretpostavljam da se zamajavaju sa još jednom verzijom "prevoda".

Znači, apsolutno sve šta sam javno tvrdio danas je nesporno potvrđeno, a na građanima je da odluče kome mogu vjerovati.





Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)