SLUČAJ NIKOLA ĐUROVIĆ: Javno raskrinkavanje Dodikovog pokušaja prevare Vrhovnog suda RS


Piše: Borislav Radovanović

Imalo je smisla prihvatiti "igru" Milorada Dodika i ostatka zločinačkog udruženja u novom pokušaju da preko Vrhovnog suda RS izdejstvuju blažu kaznu za Nenada Radinkovića i njegovo puštanje iz zatvora. Nova prevara jeste izvanredno osmišljena, ali je osuđena samo na neuspio pokušaj. Darko Đurović i ja već pripremamo podnesak Vrhovnom sudu RS kakvim i formalno sprečavamo datu prevaru, a Nenad Radinković moži će izaći iz zatvora tek kad kaže punu istinu. Surova istina glasi: Milorad Dodik je najodgovorniji za stradanje Nikole Đurovića!U dogovoru sa Darkom Đurovićem jedno vrijeme izvodio sam svojevrsnu kontraprevaru na aktuelnu prevaru Dodikovog "štaba" osmišljnu sa ciljem da Nenadu Radinkoviću umanje kaznu i puste ga iz zatvora. Svojim tekstovima čak sam učvršćivao prevarnu namjeru i sugerisao pravne mogućnosti kakvih se idejni kreatori nisu dosjetili.

Imalo je smisla izvesti takav javni performans iz vrlo pragmatičnog razloga. Naprosto zamišljena prevara  uvodila je u postupak direktne počinioci zločina, poput Stanislava Čađe i Miloša Čubrilovića Čubrija, pa čak i Mercedes kabriolet. Kako se to žargonski kaže - sami su sebe "zakopavali".

Osam godina Darko Đurović bezuspješno pokušava u ovu pravnu stvar uvesti crveni kabriolet Stanislava Čađe, a sad taj ključni element zločina uvode sami počinioci. To je izvanredna prilika da u daljem postupku Đurović djeluje dokazima kakve posjeduje i svakako je nismo htjeli propustiti.

Međutim, realizaciju prevare možete kontrolisano omogućiti samo do nivoa pokretanja postupka pred Vrhovnim sudom RS. Ukoliko dopustimo donošenje nove presude Vrhovnog sud produkovali bi nesagledivu štetu, tako da već ovom objavom razaramo prevaru, a vrlo brzo idemo i sa formalnim radnjama njenog sprečavanja.

Ključ zamišljene prevare, pa i onoga šta ovako sprečavamo, jeste da Milorad Dodik izbjegne odgovornost za stradanje mladog Đurovića. Ukoliko Dodikovu odgovornost za ovu saobraćajnu nezgodu sa fatalnim posljedicama posmatramo zakonski i pravno govorimo o iznimno niskom stepenu saučesništva.

Međutim, nepobitna činjenica faktički upravo Milorada Dodika čini najodgovornijim za stradanje Đurovića i ostalih oštećenih. Naprosto, nije smio dozvoliti Čubriloviću i Čađi da se onako divljački trkaju na javnom putu. Idioti su premašili brzinu od 190 km/h, a on im je to u najmanjem dozvolio.

Jednom riječju: "Uspori" mogao je spriječiti svog tjelohranitelja Čubrilovića u onakvom luđačkom divljanju. Umjesto toga sjedio je na mjestu suvozača i uživao u činu bezumlja i bahatosti. 

Voli Dodik ispoljavati silu na putevima, pa i javno se time pohvaliti. Kako ono reče kad su ga kaznili u Hrvatskoj? Reče li: "Kaznili bi me policajci i u Republici Srpskoj da smiju."? Prokontajte te riječi u kontekstu gubitka jednog mladog života, mladića koji se samo našao na putu u momentu ispoljavanja Dodikovih sociopatoloških poremećaja.

Dakle, Milorad Dodik je bio suvozač Miloša Čubrilovića u Audiju koji je prednjačio u trci sa Čađinim (američkim!) kabrioletom. Zbog svoje opsesije velikim brzinama možebitno je čak i inicijator sporne utrke. U svakom slučaju mogao je svojim poslušnicima zabraniti takav čin ili ih naprosto usporiti. Nije to učinio i od te odgovornosti ne može pobjeći.

Upravo strah od otkrivanja ovakve surove istine naveo je Dodika na novi pokušaj prevare pravosudnih institucija. Najtanja karika u zataškavanju ukupnog zločina upravo je Nenad Radinković. Davno je potrošio pare dobijene za saučestvovanje u prethodnoj prevari pravosudnih institucija, a vremenom su se ucjne preko porodice pokazale neučinkovitim.

Zato su bili primorani na osmišljavanje nove ujdurme. Generalno, Nenad Radinković tražio bi (ili već jste?!) preinačavanje presude Vrhovnog suda RS. Činjenicu da se branio šutnjom vrlo lako potkrepljuje strahom od ostalih aktera saobraćajne nezgode -  ministra policije i šefa obezbjeđenja predsjednika. 

Sud bi prihvatio da date okolnosti predstavljaju povrijeđeno pravo na odbranu, te ponovio postupak sa novim činjeničnim opisom. Nije obaveza Radinkovića dokazivanje da je Stanislav Čađo skrivio nezgodu, nego samo da dokaže kako je još jedno vozilo učestvovalo u nezgodi, a šta u bitnome mijenja meritum pravne stvari.

Dokaza za učestvovanje još jednog vozila u nezgodi ima dovoljno za utvrđivanje drugačijeg činjeničnog opisa, pa čak i da je udarcem u zadnji dio Audija produkovano njegovo izbacivanje iz putanje kretanja. 

Sveukupno, to je dovoljno da Vrhovni sud novom presudom umanji stepen odgovornosti Radinkovića, pa time i izrečenu kaznu zatvora. Pošto je već izdržao dio kazne (računajući i pritvor) Radinković može sebi "priuštiti" amnestiranje Čubrilovića i Dodika. Naprosto, zna da će biti osuđen na kaznu kakvu je već odrobijao.

Radinkoviću je svejedno hoće li Vrhovni sud (u drugom vijeću) sam preinačiti presudu ili će stvar vratiti na ponovljeni postupak. Ista ga kazna čeka, ali u obe situacije izlazi iz zatvora. Pritom, po prethodnim ciframa nije pretjerano "skup" po pitanju novih nagrada za ovakve marifetluke.

Što se tiče Stanislava Čađe i Miloša Čubrilovića Čubrija tužilaštvo bi pokrenulo istragu, ali samo za "hranjenje" svjetine željne hljeba i igara. Dokazano: više igara negoli hljeba. Nije isto dokazivati umanjenje sopstvene odgovornosti za krimen (Radinkovića) i dokazivati da je Stanislav Čađo uopšte učestvovao u nezgodi. Znaju krivičari o čemu govorim.

Vodilo bi tužilaštvo jedno vrijeme istragu, ali bi je obustavilo naredbom iz prostog razloga što su ključni dokazi davno uništeni, a ovi što ih imaju u spisu procesno su kontaminirani do nivoa procesne neupotrebljivosti. Čak i da ga formalno optuže sud bi ga na kraju oslobodio, jer samo na svjedočenju sukrivca Radinkovića sud ne može zasnivati Čađinu vanrazumnu krivnju.

Možemo i nadalje razmatrati različite ishode ovakvog novog činjeničnog stanja kakvo se pokušava prevarno uvesti u ovu pravnu stvar, ali u svakoj zamišljenoj kombinaciji nema Milorada Dodika. Elem, dokazi koje je prikupio Darko Đurović vrlo precizno Dodika smještaju na suvozačevo sjedište.

Hajde da cijelu stvar dovedemo do usijanja vrlo jednostavnim pitanjem: da li je mlađa osoba na zadnjem sjedištu Audija bila muškog ili ženskog pola? Znamo šta se tvrdi u oficijelnoj presudi, pa i da je zbog izuzimanja DNA tragova uništen zadnji vazdušni jastuk, no znamo i za neke druge "strasti" našeg predsjednika. Osim brze vožnje.

Pored toga na podnaslovnoj fotografiji označio sam jednu činjenicu od iznimnog značaja za ovaj krivični predmet. Vidite da je zadnji branik Audija, taj koji krije tajnu udarca Čeđinog (američkog!) kabrioleta, ostao na licu mjesta i fotografisan je tokom uviđaja. 

Na fotografijama koje nisu dostavljene uz izvještaj vrlo egzaktno se vide tragovi vozila crvene boje, šta i jeste razlog njihovog skrivanja. Međutim, ovim tek najavljujem sprovođenje javne istrage o ovom zločinu. Sve šta imamo biće javno prezentovano, pa neka narod sudi kakve bitange i monstrumi vladaju ovom državom.

Za kraj još moram samo napomenuti da ranijim objavama na ovu temu nisam plasirao nijednu nesitinu, nego sam samo određene podatke obradio na način po kom su pojedini mislili da im zamišljena prevara može proći. 

Eto, nazovimo to mojom kontraprevarom izvedenom u cilju razotkrivanja stvarne istine. Svi koji su mene pokušali izvarati nakon ovoga shvatiće da su tek žtrve kriminalističkih vještina. U pitanju su kriminalističke taktike, "klopke" i "kupke" čijom primjenom sam rasvijetlio nebrojeno krivičnih djela. I ova objava je u funkciji svojevrsne "kriminalističke kupke".

O podnesku koji Darko Đurović i ja pripremamo za Vrhovni sud javnost će biti blagovremeno obaviještena, a preostaje mi samo još javna poruka za Nenada Radinkovića. Niko ne treba robijati za zločin koji nije počinio, ali on iz zatvora može izaći samo punom istinom. Onom koja doseže i do Milorada Dodika!

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)