Policijo, dalje ruke od Majke Suzane!


Piše: Borislav Radovanović

Danas nije 25. decembar! Policija može samo pokušati rukom taći, a kamoli hapsiti, Majku Suzanu. Večeras sam na "posebnom zadatku" i spriječiću svaki protivpravan napad policije na majku našeg ubijenog anđela Davida.Ostatak čovječanstva ponovo je zabavljen praznikom i to ubice Davida Dragičevića očekivano koriste. Iskreno se nadam da će Davor Dragičević i ostali iz "PRAVDE ZA DAVIDA" narednih dana primarno biti posvećeni čuvanju sopstvenih života. Nemaju potrebe nikom dokazivati hrabrost (to prepoznaje cio svijet!), ali zato moraju preživjeti kako bi svjedočili protiv zločinaca.

Nemam kontakta sa Davorom i nemam predstavu šta će on večeras učiniti. No, pobrinuo sam se da Glavnog republičkog tužioca Mahmuta Švraku "podsjetim" kakve su njegove zakonske obaveze prema Davoru Dragičeviću sa pozicije Zakona o zaštiti svjedoka u krivičnom postupku. Nije važno da javnost zna šta se tačno dešava, nego da postoje zakonske obaveze kakve se imaju sprovoditi. I Mahmut Švraka zna da će odgovarati za štetne posljedice.

Svi su imali prilike čuti "pravna obrazloženja" zločinca Dragana Lukača i drugih poslušnika režima Milorada Dodika. Međutim, niko od njih nije nadležan da sudi tako da njihova spinovanja sa pravne strane nezavređuju komentare. Davor Dragičević i svi drugi progonjeni trebaju čuvati žive glave, a na sudu ćemo razrješavati ko je kršio zakon.

Njegoš Tomić je javno "presuđen" zbog nekakvog napada na policajce, no hajde da ipak sačekamo i sudsku presudu. Nema suda koji ga može kazniti zato što je branio Majku Suzanu! Njegoš je odreagovao kao svaki normalan čovjek u datoj situaciji i zakonski mogu odgovarati samo oni koji su ga onako brutalno napali. 

Da se večeras ne bi ponovila kakva slična situacija dolazim na Davidov trg i striktno sam pored Majke Suzane. Šta god ona radila i gdje bila - niti jedan policajac ne smije je rukom taći. Svako ko to pokuša biće spriječen. Sad, ako nekog zanima sa kog pravnog osnova ću reagovati moraće me uhapsiti i sprovesti tužiocu. I dobiće vrlo precizno objašnjenje.

To kakva tumačenja zakona i prava daju kojekakvi režimski bandoglavci samo je njihova stvar. Kako se vrše poslovi obezbjeđenja ja govorim sa pozicije referenci i iskustva koje imam. Dovoljno nabrojati samo neka zvučna imena kakva sam obezbjeđivao u zadnjih aman tri decenije. Npr. Milošević, Tuđman, Izetbegović, Mesić, Bulatović, Olbrajtova, Karadžić, Dodik... ili da onastavim nabrajati?

Dakle, da li sam pravno sposoban braniti se od optužbi da sam "sprečavao policiju u vršenju zadataka" ili nisam doznaćemo ako neko ugrozi Majku Suzanu. No, to će utvrditi sud, a šta mantraju kojekakvi botovi zanima me koliko i "lanjski snijeg". Isto se odnosi i na Davora ukoliko se pojavi na Davidovom trgu, iako se iskreno nadam da će se strpiti koji dan - dok ne krenu hapšenja onih što ga trenutno progone i ugrožavaju.

To šta će  večeras raditi Majka Suzana samo je njena stvar, ali šta god radila policija ima da se drži podalje od nje. Ako su stručni i znaju svoj posao onda će se tako i ponašati. a u suprotnom "naučiće" kroz krivične postupke - protiv njih!


Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

PRAVDA JE SPORA, ALI... : Glavni udar na narko mafiju spreman - Prijedor "pada" prvi

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

UDARNO: Afera "POTKIVANJE" glavnog tužioca Mitrovića (FOTO)

Službena zabilješka otkriva nove motive i okolnosti ubistva načelnika Bašića (FOTO)