Ivanić "suspendovao" Lukača


Piše: Borislav Radovanović


Načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić pismeno me je obavijestio kako Dragana Lukača u MUP-u već smatraju bivšim ministrom. Parafrazirano: Ivanić je napisao da ministru ni ne dostavlja zahtjeve za čije je odlučivanje zakonski nadležan. Dakle, "suspendovao" je i ministra! U stvari ovim tekstom samo želim ukazati kakav društveni problem nastaje kad "pravne lakrdijaše", poput Lukača i Ivanića, postavite da sprovode zakone.Vjerujem da uvodni dio djeluje sarkastično, a čisto pravno posmatrano načelnik PU Prijedor   dostavio mi je "obavještenje" iz kog proizilazi da sad načelnici uprava "kolo vode" i odlučuju umjesto ministra. To što je Lukač formalno-pravno još uvijek ministar za Ivanića nema nikakvog značaja. Valjda ide "logikom" da je ovaj ministar u tehničkom mandatu i sa te pozicije nema smisla ništa ga ni pitati?! Ili je ipak u pitanju još jedna lakrdija osvjedočenih pravnih neznalica.

Šta se konkretno dogodilo? Od maja prošle godine pravno ukazujem da me je "magistar pravnih nauka" Lukač nezakonito suspendovao na prijedlog profesora civilne zaštite Ivanića. Samo kod takvih "pravnih lakrdijaša" moguće je da formalni oštećeni u krivičnom i disciplinskom postupku protiv mene predalaže izricanje mjere udaljenja iz organa. 

Kako sad profesoru civilne zaštite, šta Ivanić i jeste po obrazovanju, objasniti da je zakonski morao voditi računa o osnovama izuzeća? On je u disciplinskom postupku protiv mene ujedno i oštećeni i disciplinski tužilac (po ovlaštenju) i "sudija" i "direktor" fonda zdravstva i "medicinska komisija" i...

Mogao sam od prvog dana osporiti svaki postupak koji je Ivanić protiv mene pokrenuo po osnovu elementarnog pravnog principa da lice oštećeno u ma kakvom postupku ne može odlučivati u tom postupku. To je osnovni element (samo)izuzeća! No, nisam plaćen da Lukača i Ivanića učim osnovama prava, a i meni je pogodovalo da njih dvojica donesu što više nezakonitih odluka. Tako danas imam na pretek dokaza, koje su ova dva "stručnjaka" potpisala i ovjerila pečatom, njihove čak krivične odgovornosti. 

Da, žali bože društvo koje ovlasti za sprovođenje zakona takve "kadrove" koji čak nisu ni svjesni kako sami dokumentuju sopstvena krivična djela. Drugi je problem što našim "pravnim sistemom" dominiraju poslušnici koji su još gori od Lukača i Ivanića. 

Primjera radi, sudija Nebojša Manojlović ovlastio je formalnog oštećenog u krivičnom postupku po kom meni sudi, dakle Ivanića, za vršenje nadzora nad osumnjičenim u realizaciji mjere zabrane prilaska tom istom "oštećenom" - bez da se sjetio kako Ivanić zakonski mora biti izuzet u tom slučaju. Sad sam mu podnio zahtjev za razgledanje spisa i dokaza u krivičnom i prekršajnom postupku, te odmah pojasnio kako mi to treba za njegovo krivično i disciplinsko procesuiranje. Ima još podosta osnova procesuiranja sudije Manojlovića, a pojedinosti će doznati iz optužnih akata.

No, vratimo se na nezakonitu suspenziju i aktuelna dešavanja. Kad sam procesno "razvalio" disciplinske postupke protiv mene i Lukača primorao da donese odluku o obustavi postupka, onda sam mu uputio podnesak da i formalno ukine suspenziju. No, Lukač je to odbio navodeći razloge zbog kojih imamo pravo ismijavati njegovo tituliranje "magistrom pravnih nauka". To što režimski poslušnik sudija Nebojša Manojlović realizuje baš sve budalaštine koje Lukač i Ivanić smisle i dalje ne znači da Lukač ima pravo u upravnim postupcima odlučivati o stvarima iz nadležnosti suda. 

Jeste njihova zajednička volja da me osude, ali formalno im nije pošlo za rukom ni da pokrenu suđenje (nisam lud da im to dozvolim!). Dakle, Lukač mora sačekati Manojlovićevu presudu po kojoj je utvrđeno da sam doista napao Ivanića, pa tek onda može kao pravni osnov pozicionirati mogućnost ponavljanja napada. Elem, Lukač je svojim rješenjem "presudio" da se oko toga nema šta ni suditi, a znamo i kakve gluposti je izvaljivao po medijima.

Nakon tog njegovog zadnjeg pravnog nonsensa (gluposti) uputio sam mu zahtjev da sopstvena rješenja oglasi ništavim. Čak mu lijepo obrazložim da je to dužan učiniti po službenoj dužnosti.  I, sasvim očekivano, nastupa cirkus u kom Ivanić "suspenduje" Lukača.

Odlično shvatam šta njih dvojica pokušavaju i kao pravnika me to upravo zabavlja. Znači, Lukač nema petlju formalno odbiti moj zahtjev i dostaviti mi još jedno rješenje-dokaz sopstvenog krivičnog djela. Doduše, mogao je u skladu sa zakonom sopstvena rješenja oglasiti ništavim, ali kako bi se to odrazilo na njegove komplekse. Zato on Ivaniću sugeriše da ga "suspenduje", a ovom profesoru civilne zaštite pravo ionako nije jača strana. On kao da je studirao "poslušništvo"!

Uglavnom, ja sam ispunio zakonsku mogućnost da donosiocu rješenja ukažem šta MORA učiniti, a njihove "pravne vratolomije" mi samo idu u prilog. Sad imam ispunjene pretpostavke iniciranja postupka za zaštitu zakonitosti i to kod nadležnog tužilaštva. Ukoliko su očekivali da ću to pokrenuti preko prijedorskog tužilaštva i doškolovanog policajca Mladena Mitrovića (još jednog "pravnog cirkusanta") - opet su pogriješili. Elem, njihov ključni problem ipak je ono šta ih čeka u domenu krivičnog gonjenja!

Primjedbe

  1. UDRI BOKI, ZMIJE SE I TUKU U GLAVU, koliko imamo ovakvih neškolovanih načelnika dobro smo i živi, ali ministri bi trebali biti pametniji...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

SUROVA ISTINA: Po pozivu ministra Lukača stavljen sam na "crnu listu" BN TV! (VIDEO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)