U LAŽI SU KRATKE NOGE: Jelenu Pajić Baštinac čeka kazna zbog lažnog svedočenja

U kukavičkom strahu od kazne Milorad Dodik preko svjedoka tvrdi kako su ga pravni eksperti nagovarali na potpisivanje ukaza - zbog čega mu sude. Laži njegove generalne sekretarke istog dana raskrinkao je svjedok dr Milan Blagojević i sad je na potezu Tužilaštvo BiH.

borislav radovanovic blog

Kako suđenje odmiče Milorad Dodik sve više ispoljava kukavičluk i strah od sankcije, odnosno posljedica kazne kakvoj se sasvim izvjesno nada. Neće Dodik zaglaviti robiju, biće tu neki uslov ili naočana kazna, ali svakako slijedi osuđujuća presuda. Problem je u izricanju mjere zabrane vršenja javnih funkcija koja znači kraj njegove političke moći.

U dokaznom postupku odbrane svedočile su Dodikove odane poslušnice Srebrenka Golić i Jelena Pajić Baštinac, obe pod američkim sankcijama, a čega ćemo se dotaći u drugom dijelu teksta. Obe su ukazivale na ustavnu obavezu entitetskog predsjednika oko potpisivanja ukaza o proglašenju zakona usvojenih u Narodnoj slupštini RS. 

U tom dijelu svjedočenja pomenutih nema ničeg pravno spornog i to sam mnogo prije ičije pomisli o krivičnom postupku objasnio tekstom Šmit definitivno luđi od Hitlera!. Zbog takvih objava i tumačenja Dodik se junačio kako smo mogli vidjeti, baš kao što trenutno svjedočimo kukavičluku. U paničnom strahu sve više se zapliće u paukovu mrežu razapetu oko njega.

Tako je juče generalna sekretarka predsjednika Jelena Pajić Baštinac svjedočila kako su profesori pravnih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i pravni eksperti Dodika savjetovali da potpiše ukaze o proglašenju zakona ikako je Kristijan Šmit iste poništio. Normalno bez navođenja imena profesora i pravnih eksperata iza kojih se njen šef sada zaklanja.

Istog dana svojim autorskim tekstom, koji možete pročitati OVDE, uvaženi doktor pravnih nauka i bivši sudija dr Milan Blagojević razobličio je laži svjedokinje. U svojstvu savjetnika Željka Cvijanović i pravnog eksperta pozvan je na sastanak o kom svjedoči Pajić Baštinac radi razmatranja sutrašnjeg usvajanja Zakona o neprimjenjivanju Odluka Ustavnog suda BiH. 

Znači, kad je sporni zakon još mogao biti skinut sa dnevnog reda parlamenta iskusni profesor i sudija kazao je prisutnima da je zakon suprotan Ustavu BiH i kao takav ne bi trebao ići u dalju proceduru. U svojstvu pravnog eksperta iznio je svoje mišljenje, a poslije sastanka Jeleni Pajić Baštinac i Željki Cvijanović viber porukama ukazao je na negativne posljedice zakona po druge građane Republike Srpske koji svoja prava ostvaruju pred Ustavnim sudom BiH.

U autorskom tekstu Blagojević navodi kako je Dodik kasnije poslušao njegov savjet oko skidanja sa dnevnog reda kontraverznog zakona o državnoj imovini jer ga čeka ista zamka Kristijana Šmita i novi krivični postupak. Moja malenkost dodaje i mogućnost pritvaranja Dodika kao ponavljača u činjenju krivičnih djela i radi sprečavanja novih djela, šta Šmit i njegovi pokrovitelji ne bi propustili.

Uvjeren sam da je Blagojević svojim tekstom reagovao ishitreno i ponesen jučerašnjim dešavanjima, a nikako da naudi Jeleni Pajić Baštinac ili ma kom drugom. Elem, učinjenom lijeka nema i sad je samo pitanje daljih poteza Tužilaštva BiH. Kao dokaz imaju gornji autorski tekst, po kom mogu kao svjedoke saslušati Blagojevića i druga pominjana lica, sve kroz formalno pokretanje istrage protiv Pajić Baštinac zbog lažnog svjedočenja kao krivičnog djela.

Eto jedan od pravnih eksperata koje svjedokinja nije imenovala javno tvrdi da je Dodika upozoravao na posljedice prije skupštinskog razmatranja PRIJEDLOGA ZAKONA, a kamoli da su ga profesori i eksperti savjetovali kako bez posljedica može potpisati predsjednički ukaz. Moguće da "pravni ekspert" poput Siniše Karana jeste kazivao ono šta je znao da Dodik želi čuti, no u slučaju saslušanja pred Tužilaštvom BiH možemo očekivati da štiti svoju udbašku guzicu.

Kako god bilo Tužilaštvo BiH ima pravnog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Jelene Pajić Baštinac zbog lažnog svjedočenja i to je samo po sebi ozbiljan problem. Državno tužilaštvo pride kroz jednu takvu istragu može "istresti iz gaća" sve koje Dodik danas kukavički koristi za izbjegavanje odgovornosti i - mjere zabrane vršenja javnih funkcija. Lažnim svjedočenjima teško će izbjeći neželjene posljedice krivičnog postupka i sopstvene bahatosti.

Moram se dotaći i pitanja: kakvi "pravni eksperti" okružuju Dodika? Tekstom sa gornjeg linka i u brojnim komentarima obećao sam analizirati optužnicu protiv Dodika kada bude dostupna javnosti. I to sam učinio tekstom Javno demoliranje optužnice protiv Dodika, sve sa predočavanjem dokaza da su Dodikov ukaz i objavljivanje Šmitovog zakona u Službenom glasniku BiH dogodili se istog dana, tačnije 7. jula prošle godine, zbog čega se novi zakon ne može primijeniti u datoj pravnoj stvari.

Advokat Ante Nobilo moje navode iz tog teksta saopštio je medijima nakon jednog ročišta kao svoj doprinos odbrani, no mnogo poslije mojih tumačenja domaćih i međunarodnih pravnih izvora. Čujem i da su Ustavnom sudu BiH, tom što ga ne priznaju, podnijeli apelaciju sa tumačenjima iz mog teksta, a jednog dana istina će izaći na vidjelo.

To da advokat Goran Bubić, inače birokratki parazit sa nedovoljno prakse, nije dorastao ovakvom krivičnom postupku vide i laici. Krucijalno je što su navode mog "javnog demoliranja optužnice protiv Dodika" morali ukazati prilikom ulaganja prethodnih prigovora na optužnicu, umjesto zakašnjelih apelacija Ustavnom sudu BiH. Dodikov problem je što mu "pomažu" lakrdijaši i nestručni poslušnici!

Njegova generalna sekretarka prva je trebala nastupiti upozoravajuće, ali za Jelenu Pajić Baštinac davno sam objavio da joj treba poništiti diplomu pravnika. Imate tekst ULTIMATUM VIŠKOVIĆU: Smjeni "partijski odbor" ili podnesi ostavku! gdje novembra 2020. ukazujem o kakvoj moralnoj i profesionalnoj nakazi je riječ. 

Na čelu Odbora državne uprave za žalbe držali su aktivistiknju SNSD-a, koja je drugostepeno odlučivala o pravima državnih službenika - kojima je stranački aktivizam zabranjen. Upravo po teško nezakonitom odlukama Pajić Baštinac od 2016. godine do danas drže me bez ikakvih primanja, a odlično svjesni da hranim i školujem troje djece.

Ima pravde, bez obzira od koga i u kom formatu dolazila, pa beskarakterna glupača Jelena Pajić Baštinac usljed američkih sankcija nema plate, odnosno stiglo ju je ono šta je meni i mojoj porodici produkovala POČINJENJEM TEŠKIH KRIVIČNIH DJELA. 

Za svoja (ne)djela nagrađena je pozicijom Generalnog sekretara Predsjednika RS, ali sa zasluženim posljedicama kojih se neće kotarisati dok je živa. Danas ubire kintu mimo zakonom propisanog oblika plaćanja rada, no zajedno sa Dodikom "leti" iz službe i živo me zanima kako onda misli zaposliti se i primati platu.

Sa druge strane kakve nemoralne bitange Dodik nagrađuje za progon političkih neistomišljenika tako ne čude njegove današnje brige. Eto Pajić Baštinac za njega je lagala na suđenju i sad će im se to obiti o glavu, baš po narodnoj "Kako siješ...". Kad smo kod krivičnih progona moram ukazati na još jednu javnosti potpuno nepoznatu dimenziju dešavanja.

Vidite, Milorad Dodik i njegovi advokati mjesecima kokodaču o povredi prava na pravično suđenje kao jednom od postulata prava. Iz razloga koje navodim DODIK NEMA PRAVA kakva su zajamčena drugim građanima, a ponajmanje oko pravičnog suđenja ili zabrane diskriminacije zbog političkog mišljenja. Sam je sebi "oduzeo" ta prava.

Mnogo prije uvođenja u naš pravni sistem "zakona" Kristijana Šmita imamo presedane načinjene od strane Dodikovih slijepih poslušnika Radovana Viškovića i Željke Cvijanović. Sjećate se odluke Radovana Viškovića o zabrani i kažnjivosti širenja panike i uredbe sa zakonskom snagom Željke Cvijanović tokom "korona iživljavanja" iz 2020. godine?

Tada je Radovan Višković zabrane sa kažnjivim odredbama objavljivao na sajtu Vlade RS i navodio kako na snagu stupaju odmah, a biće objavljene u Službenom glasniku RS. Donijeli propis i na mene ga retroaktivno primijenili uz za njih karakterističnu medijsku satanizaciju. Očekivano, niko od regionalnih medija koji su me marta 2020. godine isprozivali nije prenio da sam kroz sudski postupak režim primorao na stavljanje van snage i odluke vlade i predsjedničke uredbe. 

U pitanju su pravni presedani zbog kojih Dodik nema pravo na pravično suđenje obzirom da je Kristijan Šmit bukvalno slijedio praksu Radovana Viškovića i zabrane prvo objavljivao na svom sajtu, a onda i u službenom glasniku. Kristijan Šmit i njegove pristalice zloupotrebljavaju moć protiv političkih neistomišljenika jednako kao i Dodikove bitange protiv doktorice Maje Dragojević Stojić, moje malenkosti i nebrojeno drugih. 

Uostalom vratimo se na temelje predmeta Uvod u pravo i načine nastajanja pravne norme. Znači, pravna norma uvijek prvotno nastaje kao ideja, pa se pretvara u mišljenje do konačnog IZRAZA POLITIČKE VOLJE. Svaka pravna norma jeste izraz političke volje i interesa vladajućih kakvi je donose! 

Odlično znamo o čijoj ideji i interesu govorimo kada su u pitanju zakoni zbog kojih sude Dodiku. Sam je sebi ovo produkovao, a po istoj matrici progonio je svoje političke neistomišljenike. I sad bih ja ili druge žrtve njegove torture trebali glumiti solidarisanje. Uostalom, pišem radi svojih čitalaca i korisnika bloga, a po sopstvenoj svijesti i savjesti.

Zbog problema sa dijeljenjem na društvenim mrežama prošli tekst AKTUELNO: Vrhovac sprema i premijersko i robijaško odijelo nije dostigao uobičajene preglede i kometare, pa ga moram ovako podijeliti. Elem, vezan je za ovu temu obzirom da ponovo na djelu imamo imenovanje na funkcije slijepih poslušnika, ali baz adekvatnih diploma i znanja usljed kojih će nastupiti ozbiljne posljedice.

Zasebno ćemo se baviti "ostavkom" Dražena Vrhovca kao oblikom izbjegavanja američkih sankcija, a ovde je fokus na Jeleni Pajić Baštinac i sasvim drugoj temi. Imam u posjedu preko deset teško nezakonitih rješenja ove moralne i profesionalne nakaze kao predsjednice Odbora državne uprave za žalbe, radnji sa obilježjima krivičnih djela, koja dokazuju kako se Milorad Dodik obračunava sa onima koji odbijaju svrstati se pod njegov "kišobran". 

Znamo kako je Dodik pod "kišobranom" zapadnih moćnika koje danas zastupa Šmit dokopao se vlasti i sad trpi posljedice otkazivanja poslušnosti. Ništa drugo i ništa više na djelu nemamo od toga, a politikantstvo ne može nadomjestiti činjenice. Ili ćemo ući u tumačenja kako su bankarsko-financijski centri moći 2006. godine krunisali Dodika zarad pljačke i uništenja ove zemlje sa nesagledivim posljedicama? Već sam načeo temu tajnih računa i pljačke milijardi narodnog novca, pa ćemo u tom pravcu i nastaviti.

Naime, odlično se opotavljam od lomljenja kičme u KPZ Banja Luka i te "lekcije", vraćam fizičke sposobnosti i spreman sam na bitke u za mene prepoznatljivom stilu. Čekam novi uputni akt u banjalučki zatvor na dva dana i suočavanje sa bitangama što me prošle godine onako gadno prebiše, ali sada nisam poguren i sakat, nego koliko-toliko spreman za fajt. Zato i mogu da ovako provociram režim, gdje se tek lagano zagrijavam za prave teme i objave.

 



Primjedbe

  1. A sta kazes na sudjenje Munjizi u prijedoru za ucjenu Drazena Vrhovca jesi citao malo portal ko svedoci ko je u prisustvu kao publika itd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam čitao, ali znam dosta. Planiram pisati o ovoj temi. Npt. kao svjedok nije se pojavio onaj inspektor iz Banjaluke što je nedavno bježao od policije i sad pokušavaju to zataškati. On je vodio "istragu" pa vidite kakav im je predmet

      Izbriši
  2. Sa inspektorom Predragom Karanovicem je bio kum B.M.od Dragičevića.I u opšte nije bio crni golf 6,i nije bio službeni automobil vec pasat 8 austrijskih registarskih oznaka.Sve pohvale za policajce koje rade posteno i kvalitetno.Davno sam pisao da je Dragičevic režimski Čovek...pare veze de burgija nece.Toliko....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Panter malo objasni to?Pisalo se da je bio u službenom golfu crne boje,ako je tako i ako je imao treptače,zasto ga je policija zaustavljala,nesto mi tu smrdi.Znaci ipak je bilo strano auto,i prica se da je Davor Dragičevic u jedan.pozz iz Banja luke

      Izbriši
    2. Šobot je baš čovjek od integriteta ono kada mu Đajić pred onim Kineskinjama kaže sagni se dole pičkati materina.

      Izbriši
  3. Boro tvoja prognoza izbora za grad Banjaluku,Stanivukovic,Šobot ili Trivić a i za cijelu Republiku Srpsku.Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već sam pisao kako je kod nas najvažnija infrastruktura za čuvanje glasova od izbornih krađa. I tu je Jelena Trivić načinila ključan iskorak pridobivši Vukannovu Listu, SDS i ima jedan dio PDP-a (Crnadkovo krilo) šta je uz njene pristaše dovoljno za čuvanje glasova. Taman za toliko Stanivuković je oslabljen, a imao je baš jaku infrastrukturu za takve potrebe. Šobotu je dovoljno ono sa čim SNSD i Vlado Đajić raspolažu na terenu.

      Dakle, bitku vidim između Jelene i Šobota i tu razumijem Jelenine pokušaje da Stanivukovića izbaci iz igre prije zvanične kampanje, pa onda pokuša jedan na jedan sa Šobotom. Vidite da kampanju vodi protiv Draška, a Šobota ne pominje.

      Šobot kao nestranački kandidat odličan je potez Vlade Đajića koji umjesto njega vodi onaj dio kampanje koji se naziva "prljava", da bi doktor mogao prezentovati sebe i svoje ideje mimo političkog blata. Sa druge strane kod Jelene sam na opštim izborima mnogo fulao u prognozama jer nisam računao da će dobiti onolike režimske glasove, gdje joj je Vučić obezbjedio u nečemu šta sam nazvao "unutrašnji puč". Sad je ključno pitanje hoće li Vučić nju pogurati ili Dodika u svjetlu najnovijih geopolitičkih dešavanja. Kako sam naveo Dodik sa Trampom ima šanse da politički preživi.

      Mislim da će vladajuća koalicija na nivou cijele RS ostvariti pobjede jer nam je opozicija toliko u rasulu da za ništa nije sposobna. Koliko Miličević u Tesliću i Petrović u Bijeljini uspiju, odnosno Cicko Bjelica kom i vladajući idu na ruku, to je manje više to. Opozicija se nečemu može nadati tek na sljedećim opštim izborima i to ukoliko načine revolucionarne promjene, a sa eliminisanim Dodikom od strane zapada.

      Izbriši
    2. Cemu onda prijedorcani da se nadaju kad i odbornici Snsd-a u Gradskoj skupstini pricaju da u ovom gradu sve tone.

      Izbriši
    3. Dok je Dodik na republickom nivou na vlasti zar je bitno ko je na lokalu.Mislim da je Maja Dragojevic Stojic puno bolji kandidat za gradonacelnika u svakom smislu.

      Izbriši
    4. Čuj Šobot nestranački kandidat a on potrčko doktor Crta, koji mu onako pred kamereama psuje mater a ovaj ćuti ko pizda

      Izbriši
    5. Svi znaju da je doktor Djajic covjek iz naroda, progurao je Sobotu kandidaturu protiv volje svih. Djajic ima uticaj u BL jaci.i.od Mile Dodika. Sta misli, on kaze u facu. I njega ne zanima ko je u kakvoj stranci ili kako, vidio sam da je Bori sve sredio oko kicme i da je Boro bolji nego sto je bio.

      Izbriši
    6. Pazite, Đajić ulazi u politiku par mjeseci prije izbora, na listi je možda 15. mjesto i od njega se ne očekuje mnogo. No on osvaja mislim do 22.000 ličnih glasova čime pokazuje koliko ga ljudi vole ili cijene. Kasnije je premašio 30.000 glasova - ličnih i to samo u banjalučkoj izbornoj jedinici. Nakon satanizacije kakvu i ovde rijetko srećemo. Šta nam to govori?

      Izbriši
    7. Šobot je baš čovjek od integriteta ono kada mu Đajić pred onim Kineskinjama kaže sagni se dole pička ti materina.

      Izbriši
    8. Čijim parama Đajić plaća žurke u krugu nekadašnjeg Čajaveca? Besplatno, piće itd...

      Izbriši
    9. Ono je izrečeno u šali i između dobrih drugova, a možete izmišljati šta hoćete. Đajić nema lažnih diploma i slično da mora GLUMITI gospodina. Sam za sebe kaže da je seljak i čovjek iz naroda. Kojim parama organizuje žurke? Pa ako SNSD nema para koja stranka ima.

      Izbriši
    10. U šali između drugova pred delegacijom i svom javnošću na UKC-u kada je ponizio i sebe i sve nas i goste. Jeste li vi uopšte gledali taj video? Šta je tu izmišljeno?

      Izbriši
    11. Gledao sam i nigdje nisam čuo da su gosti time bili poniženi. Elem, ne kontam kako je "nas" ponizio i ko smo to mi. Mene nije ponizio niti uzvisio pošto ne znam šta imam sa time - osim što mi je Dule pokazao snimak.

      Izbriši
    12. Tebe nije ponizio jer si i ti crtina podguzna muva ko i Šobot, da ga crta izvadi iz gaća i kaže puši Boro ti bi pušuo znaš dobro zašto

      Izbriši
    13. Jedino znam da si ti teška budaletina

      Izbriši
    14. Cuj podguzna muva odmah, pa mozda su ljudi dobri prijatelji ili poznanici, kako je npr Djajic docekao Boru u bolnici i rijesio mu problem sa kicmom tako
      i Boro nije dao na doktora kad.su ga svi napadali

      Izbriši
    15. Čim su se pojavile prve objave oko kiseonika proučio sam proces od proizvodnje do distribucije krajnjim korisnicima, pa sam odmah shvatio da tu nema opasnosti. Inače bih pisao o tome, a nisam. Onda mi izvor javlja kako je Stanivuković za one kopije dokumenata dao 300.000 eura Zolaku kako bi produkovali aferu. Tek tad sam objavio šta se doista dešava i šta bitange rade za jeftine političke poene. Ptimarno sam reagovao zato što ne volim laži i prevare. Ja sam sa Stanivukovićem bio u dobrim odnosima i par godina ga promovisao, a neka kaže jesam li nešto imao od toga. Dok nije prešao na stranu režima. U Banjaluci imamo situaciju da je Đajić opozicija režimskim lopovima i neko ko zaista brani interese građana, pa ga zato dodatno poštujem. To što mi je pomogao oko operacije kičme ne doživljavam kao nešto pretjerano bitno pošto sam od njega upravo očekivao pomoć. Hiljadama je prije mene slično pomogao i on je naprosto takav. Mi imamo malo tako dobrih ljudi i zato smatram da ga treba čuvatii na opštu korist.

      Izbriši
    16. Je li interes građana i ona garaža koja košta 42 miliona, a koja je probila rokove više puta i još nije otvorena, doduše otvoriće jedan dio sad jer su izbori. Ili je interes građana kad je na UKC krio narkobosa, znaš ti dobro kog. Hiljadama nije pomogo ali pomogo je naprimjer tvom malom kad umalo nije ubio druga divljačkom vožnjom.

      Izbriši
    17. Kako to da se uvijek pred neke izbore, opšte ili lokalne pojavi neki poziv na besplatne preventivne preglede penzionera ultrazvuk žila vrata i glave sa Đajićem u gro planu i to u privatnoj ustanovi Arar. Sve legalno. Sve sami volonteri i altruisti niko za pare ne radi i sve zakonito?

      Izbriši
    18. MILORAD DODIK CAR , NAŠA JEDINA VEZA SA RUSIJOM I CAROM PUTINOM ĆE DOKAZATI KAO ŠTO SI TI DOKAZAO NEKE STVARI ! NEMOJ BORISLAVE DIRATI RUKU KOJA TE HRANI , KAO SVE NAS OSTALE , NADAM SE DA SHVATAŠ PORUKU ,
      CAR ALEKSANDAR VUČIĆ JE PREJAKA I PREVIŠE INTELIGENTNA FIGURA ZA SVE PREDSEDNIKE DRŽAVA , ŠTO ĆEMO SE UBRZO UVJERITI ! SRBIJA , RUSIJA KOSOVO I METOHIJA , REPUBLIKA SRPSKA I CRNA GORA ULAZE U BRIKS KAO JEDNA DRŽAVA POD IMENOM , A TO JE SRBIJA , KOJU SU RASPARČALI ZAPADNJACI , ALI EVO OPET BRAĆE RUSA I ISTORIJA SE PONAVLJA JAKA RUSIJA JAKA SRBIJA ! PO PITANJU IZDAJE CRNE GORE BIĆE KAŽNJENJI DOBRO ZNAMO KO !

      Izbriši
    19. sad je u modi da ljudi kod kuće imaju male majmune i prave šale sa njima. Nije mi jasno šta bude kad majmun poraste gdje ga šalju: na političke stranačke akademije, u upravne odbore, sendvičare, kako vrše odabir?

      Izbriši
  4. Boro, jesi li čuo da se William Burns prvo tajno sastao na aerodromu sa Dodikom pa tek sutradan sa ovim drugima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam. Pročitao sam negdje da je Dodik tri dana helikopterom išao u bazu Eufora u Butmiru i tamo se sa nekim sastajao, ali nemam svojih informacija. Iskreno, nisam kod svojih izvora ništa provjeravao oko toga. Bio sam na redovnom "godišnjem odmoru" od bloga i najviše se bavio svojom malom farmom. Sad sam počeo raditi i imam dosta materijala, a normalno da ću provjeriti najnovija dešavanja oko šurovanja Dodika sa strancima.

      Eh da, kako ne bi bilo da sam totalno neobaviješten, već sam pisao zašto Dodik ozbiljno računa na Trampa, pa sve do ponovne deblokade tajnih računa. Sa druge strane Vučić mnogo ozbiljnije igra na Trampa i znate da mu je zetu bukvalno polonio zgradu generalštaba u Beogradu. Čini mi se da Brns, Šolc i Makron u Beograd dolaze više kako bi ispitali Vučićeve veze, negoli oko litijuma i tih gluposti.

      Kako je Tramp obećao da će odmah po izbornoj pobjedi izdejstvovati prekid rata u Ukrajini time se Beograd nameće kao najbolji teren za pregovore, a kakvih je i ranije bilo u više važnih navrata. I tajnih i javnih. Sa druge strane velike sile SAD, Rusija i Kina neće EU za pregovaračkim stolom kad budu dogovarale nove svjetske odnose i tu nisam siguran da će rat u Ukrajini okončati prije raspada EU. Moguće je da oko Ukrajine dogovore zamrzavanje sukoba, pa da preko mahinacija sa energentima nastave uništavati EU kao do sada i tek onda krenu u konačne pregovore. To posebno odgovara Trampu da ima vremena što je više moguće zauzdati Kinu kao najvećeg protivnika po njegovoj geostrategiji još od prvog mandata. On ne taji da mu treba sporazum sa Rusima kako bi rušio Kinu i gdje je Bajden načinio ogromne greške i štete.

      Davno sam objavio kako se otvoreni sukob Amerike i Kine prognozira za 2025. godinu, a šta je evo bukvalno došlo. Pritom Amerika je usljed pogrešne polutike najmanje spremna za tako nešto, a Kina polako dostiže svoje ciljeve. Sve se svodi ko kontroliše glavne pomorske trgovačke koridore kojima još uvijek ide 70-80 odsto roba. Zato Kina godinama gradi flotu sposobnu da stane naspram američke na tim koridorima i preuzme dominaciju, ali uz ogromna ulaganja u teulokratiju (vladavina putem kopna) i kopnene trgovačke koridore. Sad tu imamo i Ruse sa otvaranjem sjevernih pomorskih pravaca koji su kraći i bolji, a topljenje leda ih otvara za korištenje. Mislim da Risija već ima šest ledolomaca na atomski pogon plus ko zna koliko dizelskih, te već uveliko tuda trguje sa Kinom i zemljama Azije uopšte. Na sve to na Sjevernom polu našli su ogromna izvorišta nafte sa zalihama za 60 godina po sadašnjoj rekordnoj proizvodnji i zato im se posebno isplate ulaganja u tom dijelu svijeta.

      Eto vam nekoliko ključnih izazova oko kojih se lome svjetska dešavanja, a samo naivni misle da se ratuje zbog ideja ili politika. Kao i dva prethodna i ovaj Treći svjetski rat vodi se oko energenata i kontrole svjetske trgovine. Novi svjetski poredak biće zasnovan na elektronskom novcu i plaćanju, zasigurno sa zlatnim standardom slično dogovoru iz 1944. u Breton Vudsu po kom i danas funkcionišemo, a sve se svodi na pitanje kako EU izbaciti iz tih pregovora.To muči Šolca i Makrona, pa trče kod Vučića ispitaju situaciju. Baš kao i Brns iz CIA koji je trenutno bez šefa pošto je Bajden u kućnom pritvoru nakon atentata na Trampa.

      Izbriši
    2. Ista ta priča za ukidanje sankcija je bila za Trampov prošli mandat, te tek je posto predesdenik, te dok postavi svoje ljude na fukncije, tamo, vamo i ne skinuše ih nego pojačaše. Tako će i sad da bude, u Americi predsednik služi za paradiranje i slikanje, politika se kreira na drugom mjestu, i ne mjenja se, ista je godinama. To šta bi ti volio je drugo. Inače, ljudi moji ovaj tekst gdje Boro malo ko napada Dodika je čist reklamni pamflet, dolazi izborna kampanja a u njoj očekujte njegove tekstove gdje teško napada opoziciju, posebno Jelenu Trivić jer im je ona najveći trn u oku

      Izbriši
    3. Re: Anonimno
      Evo, ja Dodika nikada nisam podržavala, niti ću. Nikad nisam bila član političke partije, nikome ništa ne dugujem niti šta obećavam. Glasam redovno i uvijek po vlastitom nahođenju, onako kako mi savjest nalaže. Pokušavam biti objektivna koliko je god moguće a to podrazumijeva i kritiku opozicije kad je kritika na mjestu. Nisam do sada primjetila da Boro kritikuje Jelenu bez osnova.
      I tako, objektivno posmatrajući, zaključujem da Jelena Trivić nema kapacitet potreban za gradonačelnika Banjaluke. Njena dosadašnja politika se svodila na kritiku suprotne strane, Dodika ili Draška, svejedno je. Ako ponekad(rijetko) kaže šta bi i kako trebalo mijenjati, te ideje zvuče kao da ih je mogao smisliti neki malo napredniji srednjoškolac. Nedavno je izjavila da će u njenom kabinetu biti samo najkvalitetniji stručnjaci iz ....., pa nabroja neke opozicione stranke. Ne vidim kako se to razlikuje od onoga, "uzalud vam znanje ako nemate knjižicu". Dodika kritikuje a protiv Vucica ni riječ neće reći, doslovno mu viri iz dupeta (iako Vučić Srbiji radi isto što i Baja nama, ako ne i gore). Sestro draga, ili budi principijelna ili nemoj. Ne možeš biti poluprincipijelna. Sve i da ima dobre namjere, sa tajkunima se ne može izboriti sve dok je Dodik na vlasti. Mogla bih još, ali jasno vam je šta želim reći...
      Sve u svemu, ove godine ne znam za koga da glasam. Ako možete da mi objasnite zašto je Jelena dobar izbor, evo slušam. Iz čiste radoznalosti, a mozda nesto i naučim.

      Izbriši
    4. Neću direktno podržati Jelenu Trivić pošto mi se za tako nešto nije obratila, isto kao ni Šobot. Jednako im neću odmagati i biću krajnje objektivan u analizama čisto zbog svog rejtinga analizičara. Hoće li to neko drugačije okarakterisati baš me briga

      Izbriši
    5. Boro ko plaća troškove jelene Trivić Nije parlamentarna stranka i nema prihoda? Ko plaća prostorije, vozače, režije, auta?

      Izbriši
    6. Znamo svi za Radovića iz ranijeg perioda, a još od prošlih izbora ukazujem kako Vučić stoji iza Jelene.

      Izbriši
  5. Koja je uloga onih (prema nekim procjenama 30 miliona i više) ilegalnih imigranata u Americi u Trećem svjetskom ratu? Navodno ima dosta Azijata među njima. Tj. pravo pitanje bi bilo, mogu li SAD preživjeti taj rat?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo teško pitanje. Po pojedinim analitičarima upravo imigranti predstavljjau bazu regrutovnaja vojnika koji će po svijetu ratovati za Ameriku. Ima logike kad znamo koliko unazad plaćenim vojnicima daju državljnastvo.

      No, ja taj problem vidim iz ugla političke volje oko očuvanja SAD u današnjem obličju. Ukoliko prevlada politička volja da se država sačuva imigranti nisu problem. Sa druge strane ako dođe do građanskog rata, kakav mnogi predviđaju, imigranti će biti i najveće žrtve i najgori zločinci usljed vrzinog kola kakvo u sukobima uvijek nastaje. Najviše zbog dostupnosti oružja kao starog američkog problema. Sve je u političkoj volji, pa smo vidjeli Rusiju na koljenima pored hiljada atomskih bombi ili propast Jugoslavike nakon što je preživjela mnogo teže izazove. Bezbjednosnim sistemima svuda upravlja politika i ništa ne vrijede ako ih zlouporabljavaju.

      Izbriši
  6. Зашто треба читати Бајку о златној рибици?
    Некадашњи спортски коментатор Милојко Пантић има обичај за А В рећи да је „фудбалски хулиган у покушају“ алудирајући на изјаву А В да је желио предводити делије у Београду ( читај хулигане). Правећи некаково поређење за МД могло би се рећи, ипак „ политичар у покушају“.
    Изгледа да ипак није прочитао бајку о златној рибици. МД је упецао златну робицу државним превратом у Бањој Луци заједно са Биљаном, Лукачем, и снагама НАТО.
    Пре тога МД је био свашта у покушају, и спортиста и пропали приватник и припадник пропале стране реформиста, али тек са златном рибицом која му је тепала са „ свјежи дашак са балкана“ почело се јести, пити,за појас задјенути, па и царем постати. Све је рибица дала, али залуд , кад не прочиташ бајку до краја. Тако и он је мислио наређивати златној рибици као и она баба из бајке. И ту се бајка завршава. Поучна и не баш напорна књига за следбенике секте до када и докле може да се иде. Већина од њих је кадра и писмена то прочитати до краја. ( није Андрић).
    У неким свјетским мјерилима и оквирима значај МД је потпуно миноран и небитан. То што се овдје натура као неки фактор који је битан, јер плаћа медије као и АВ у Београду, то је ипак за унутрашњу употребу. Његов положај и утицај више нису битни ни за послове око Нато или нешто друго. По мени смјешно је да је А В у позицији да некога условљава и штити у ситуацији када тражи паре по ЕУ да враћа Кинезима кредите. То да ће Београд бити неки фактор у преговорима је избацио Дачић, иначе неко ко нема ни става ни образа.
    Додуше МД је задржао тај пијачарски менталитет Лијевча, (а њима је краљ Александар чак био забранио да буду свједоци на суду, јер лажу), и није му страно ништа у његовом покушају да постане политичар. Ипак само покушај кад се види какву је булументу окупио око себе. Од зла оца и горе матере. Укажите ми молим ко је неко за примјер из тог његовог круга . Радојичић је барем био учесник Квискотеке, а ови његови сад могу само бити побједници урликања испод шатора. Нажалост још дуго ћемо бити таоци идеја политичара у покушају .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sjetih se jednog vica. Dodik upecao zlatnu ribicu i kao malenu za jelo bacio nazad u rijeku, te se počeo pakovati. "A ispunjvaanje želja" upita zlatna ribica iz vode. "Reci brzo želju jer žurim" odgovori joj Dodik.

      Izbriši
    2. Morao sam se gore našaliti zbog navoda komentara. Prije više od 10 godina Vučića i Dodika sam nazvao Trilateralcima u pokušaju" nakon Trilaterale u Beogradu. Sa druge strane nazivam ih OKUPACIONIM NAMJESNICIMA i time dovoljno kažem šta mislim o njihovoj"vladavini ". Elem, okupator na vlast uvijek dovodi najgori šljam jer takvi njabolje služe. Mislim da Vučić pokušava trgovati sa opcijama koje prednje pominjem. Nisam upratio Dačića jer ga ne gledam, ali u dosta potkasta se takve stvari pominju od ljudi koji nisu za Vučića. Uostalom njegovo je da da prostor u kom neće biti prisutan dok drugi pregovaraju

      Izbriši
  7. Prijedor nam nikad gori nije bio,ljudi na direktorskim mjestima sa Janjos skolom i nekim privatnim fakultetima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kažu da im je Dodik dao 10 minuta (telefonom) da dostave ime zamjenika za Vrhovca.

      Izbriši
    2. e sad, koji dodik, Mile Igor? i koga je zvao? šta je još rekao tom prilikom?

      Izbriši
  8. Da li su za bijedu Prijedora krivi samo lažni menadzeri izmisljenih struka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najvise su krivi oni sto puse travu,sve ostalo je super.

      Izbriši
    2. Oni sto su napravili bjedu od grada to ni ne vide,zasljepila ih pohlepa i arogancija.

      Izbriši
    3. Koliko se sjećam oni što su u ratu i kasnijih godina uništili Prijedor odreda su imali prijeratne fakultetske diplome. Npr. Pavić, Stakić, Marik, Bereta, Drljača, Nada Ševo i slični nisu došli sa privatnih fakulteta

      Izbriši
    4. Titini djaci,nastavili gdje on stao.

      Izbriši
    5. Uglavnom su nas unistili ljudi sa diplomama?

      Izbriši
    6. Kakve veze sa stanhem u Pd ima Stakic ili Bereta ?

      Izbriši
    7. Najmoćniji političari tokom rata i poratno, kada su ispisane najcrnje stranice istorije Prijedora, nemaju veze sa ukupnim uništenjem? Smiješno. Ne mislim samo na ratne zločine, nego na ukupnu bahatost i bezobraznost vlasti gdje se tadašnji SDS nije razlikovao od današnjeg SNSD-a.

      Izbriši
  9. Postoje dvije vrate diiploma. Jedne podrazumjevaju redovno skolovanje Andrica Crnjanskog Selimovica, pozorista- kazalista. Redove u st.menzi . Druge uglavnomnpodragumjevaju Siroki Travnik Kamenicu. Ne vjerujem da bi ovi prvi doveli Rufija i ostale u Prijedor.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljudi, šta vi očekujete sa ovakvom vlašću. Dodik krenuo u poljoprivredno tehničku školu i pao godinu. Onda uz očeva moljakanja i podmićivanja završio trogodišnju za mesara. Pa upisao fakultet u Beogradu, gdje je otac dao odličnu njivu od 10-ak dunuma uz Savu da mu srede diplomu. TAKAV ĆE DATI PRILIKE OBRAZOVANIM I SPOSOBNIM LJUDIMA?! Ili poštenima? Da bi ušao u te privilegovane krugove prvo moraš počiniti krivično djelo da te imaju čime kontrolisati i da dokažeš kakvog si kova, slično kao u mafiji. I tako bitangi ovde sve više, a poštenog svijeta sve manje, pa vidite kakva nas budućnost čeka

      Izbriši
    2. znači ipak bio mesar? KV.

      Izbriši
    3. Mesar poslje bravara,sta nam radi okupator,nece nas biti za 50 godina.

      Izbriši
    4. Kumovi Dodik i Budo Stanković oba završili srednju mesarsku. Zato Dodik nije mogao legalno upisati Fakultet političkih nauka u Beogradu, nego je nešto smuljao (falsifikovano svjedočanstvo). To je tada bio fakultet gdje su bogati seljaci iz unutrašnjosti slali sinove da poslije budu na vlasti i Dodik ne izlazi iz te matrice. Danas srbije, a tad veće komunjare od njega nije bilo. Jedino šta je kod njega konstanta jeste da je bio u najvećem kriminalu u SFRJ i do danas je istim puten nastavio. Laktaši su u drugoj polovini 80-ih prošlog vijeka bili najveće leglo privrednog kriminala i sa Dodikom kao važnim akterom na funkciji predsjednika Izvršnog vijeća opštine ili kako se ta funkcija zvala. Zna to najbolje Gojko Vasić pošto je bio inspektor za privredni kriminal, a u kriminalu do guše kao i poslije rata.

      Izbriši
  10. Uglavnom nas Prijedorcane je unistila porodica Pavic !

    OdgovoriIzbriši
  11. Pravici su bili naj vece zlo , ali nji Niko ne proziva odnosno osudjuje drugo je sto če oni sami sebe uničiti. Sad su prepletali iz DN S nastavili isti posao . Tu se sad uzdigao Božo Marič koji se bavio sumom a sada rudarji. Prijedor je mrtev Grad a sa ovakvim narodom bolje I ne zaslužijo. BORO o svetu pisao ali narod se proda za sendvič.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemojte samo pravnike spominjati. Odmah mi skoči krvni pritisak. Ne znam dokle ću izdržati dok nekog sudiju ne natjeram da pojede svoj akt. Kad znaš pisati sranja onda ih i jedi - biće moje "pravničko" objašnjenje.

      Izbriši
    2. Boro ne slazem se sa poredjenjem SDS I SNSD u lopovluku, u bahacenju da ali u kradji je SNSD svetski primer kako se napravi bog zna koliko multimilijonera za 20 godina vladavine dok je SDS jedva u nekim gradovima sacuvala i sluzbene prostorije u vlasnistvu a sad imate u snsd pojedince koji dodju od postara do vlasnika vise desetina milijona eura tako da ne mesajmo babe i zabe SDS je kraduckao a Dodik i SNSD su zavili ceo narod republike Srpske u crno

      Izbriši
    3. Da dopunim komentar, sta osta iza Karadzica, Stakica Milomira, Dule Kurnoge i slicnih a eto bili su na funkcijama jakim, a sad zamislite da uhapse Pavica Marka, Milorada Dodika, Vrhovca, Lukaca...pa ti ljudi bi ostavili milijone porodicama svojim a eto cim raspolazu ovi hapsenici sto robijaju u hagu a bili su gradonacelnici i predsednik drzave

      Izbriši
    4. Ipak su ovo komunjare,oni su bolji sa okupatorom,zato im se moze.

      Izbriši
    5. Nemojte Duška Kurnogu gurati u ovaj koš, jer je u pitanju dobar i pošten čovjek. Kad je skontao šta se radi u Prijedoru otišao je do Karadžića lično i rekao da tako dalje ne može. U povratku je pozvao nekog od svojih i pitao šta ima novoga, a ovaj mu odgovorio da bježi u Srbiju ili gdje god zna jer je Karadžić već dojavio lopovima sve šta mu je Kurnoga ispričao. Zato su izmislili da su ga pijanog vozili u kolicima, a samo da ga sninu. Čovjek nije pio, niti je bilo moguće tako nešto izvesti, no prijedorska bagra je spremna nezamislivo lagati. Desetine su se meni zaklinjale kako su vidjele kako ga pijanog voze na kolicima i ja pitam samo jedno: Ko je gurao kolica. Tu nastaje tajac. Samo jedan je mogao gurati kolica/tačke, a niko od "očevidaca" ne zna ko je taj. Tako je kad ljudi lažu ili mantraju gluposti koje su negdje pokupili. Kurnoga je za mene ljudina bio i ostao, pa ne podnosim da ga guraju u bagru.

      Izbriši
    6. Slazem se Boro naveo sam Dulu bas zato jer i sam znas da niti je uzeo tad niti sad ima ista i vidim da si se kroz odgovor na komentar slozio da se kradja Sds-a i Snsd ne mogu ni porediti

      Izbriši
    7. Ne mogu se SDS i SNSD porediti u baš ničemu doslovno, kako po dobrome tako i po zlu. Problem je što je Dodik uzeo matricu vladanja od SDS-a i dokazao da negativne pojave mogu biti još mnogo grđe, a ne mogu se sjetiti šta je dobroga za narod učinio.

      Izbriši
  12. Suvišno porediti. Od koga je to SDS u Pd od državnih para napravio milonere?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu li 1993. ili sljedeće godine, možda i obe, dijelili one "kredite" za poljoprivredu? Narod gladan, vojska nema čime ratovati, a privilegovane bitange dobile desetine hiljada DEM-ova i nijedan nije vratio jedne marke. Vucalo se to godinama po sudovima dok nisu nastupile zastare, pa niko nije ni odgovarao. Možda da pričamo o BAG kompaniji ili kako se slično zvala? Kad je onomad Kličković sa Pala poslan u Prijedor na specijalni zadatak. Možda da se vratimo na vrijeme kada je Prijedor imao najviše javnih kuća po glavi stanovnika u Evropi? Pa kako je krenula droga, šverc oružjem i organizovani kriminal uopšte. Inače se duže vremena kanim objaviti kako je Čava Trava kao predsjednik Srpske zelenašio preko Kobre i sličnih MILIONSKE IZNOSE, pa do drugog kriminala i nemorala po kakvom je bio poznat. Nisam se libio istraživati kriminal predsjednika, pa onda znam mnogo. O Dodikovom i režimskom kriminalu objavio sam na stotine tekstova, ali nisam neupućen oko bagre iz prethodne vlasti, nego samo nisam o tome dovoljno pisao.

      Izbriši
    2. Nema ova priča baš puno veze sa Prijedorom. Tačno da su nestale pare na početku (Siđak; Gligić)ali daleko od miliona. Stakić jeste petljao nešto sa bratom i onom Sponom ali koliko znam poreska im je dosta robe oduzela. Brat se kasnije "dokazao" u Hrvatskoj i gradnji zgrade Vlade ( to je bilo pod Dodikom ne pod SDS). Ali u to kolo svrstavati Beretu, Gnjatovića Radanovića Radića (za Kurnogu i sam priznaješ) nema smisla. Zna se ko je kriminal radio Budimir, Balaban, Travar, Drljača. . Ipak tada ( vrijeme rata) para nije bilo puno u Prijedoru. Smiješni iznosi za sadašnju prijedorsku političku elitu. ipak ne znam ko je iz prijedora iz rata izašao kao milioner. Zna li neko ?

      Izbriši
  13. Боро како коментаришеш средњи прст борцима-ветеранима и могући сукоб са његовим горилама? Јел то Миле пуца по шавовима? Не разумијем какав смо ми то народ да неко може обожавати и поштовати човјека који показује средњи прст(" јебите се") народу. Лично мислим да је то одраз не само његове културе и васпитања него и немоћи и политичке импотенције .Шта лакеји града Приједора предвођени првим борцем Егићем и осталима, кажу на то. Ништа. Ћуте ко пи.ке. Зашто би Србе поштовали други ако сами гласају за некога ко их ј..е. Ето зашто се затвори по Сарајеву пуне са Србима. Од поруке да Сипа нема шта да тражи у РС дошло се дотле да полиција РС обезбјеђује хапшење( да неко не утекне). Застрашујуће се приближавамо оном гебелсовом: " није ми жао њемачког народа, знали су ко смо и шта смо, а ипак су гласали за нас". Илузија о бољем дијелу БиХ је постала агонија?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne branim Dodika ali ko predstavlja veterane? Nedeljko Klincov i ekipa koja isto tako politicki jer pripadaju opiziciji su ga izvizdali. A Egic je covjek na mjestu koliko toliko, uspio je izganjati i to nesto borackog svaki mjesec

      Izbriši
    2. Ko prestavlja Dodikove veterane.

      Izbriši
    3. borac je borac i nebitno je li simpatizer ove ili one partije. zamsili hrv predsjednika da to uradi.

      Izbriši
    4. Iskreno, mislim da tu nije bilo pravog borca. Inače bi ga bar neko opalio šakom u glavurdu ili mu bar je*ao mater. Meni je Višković rekao "ne seri", a onda bježao preko platoa ispred zgrade vlade kao miš. Tjelohranitelj je samo krenuo rukom ka meni da me kao zadrži i rekao sam mu da ću pomesti beton sa njim. Džaba im preko 10 policajaca oko nas, ja svoje istjeram kako sam naumio. Vjerujte da Dodik ništa bolje neće proći kad god se sretnemo i da mi i najmanji povod da ga napadnem, da ga zažagam i prostrem koliko je dug i širok. Srednji prstmeni može pokatazi samo uz rizik da mu ga slomim. Uostalom, zna on za moje mnogo grublje navode od ovih i šta od mene može očekivati u određenim situacijama, tako da prednjim nisam rekao ništa naročito. Ko zna možda upoznam nekog koga ću se uplašiti, ali to se do danas nije dogodilo.

      Izbriši
    5. Što nisi bio tako opasan u KPZ nego ti jebaše majku još se nisi oporavio

      Izbriši
    6. A sto Mile nikad javno nije progovorio protiv Bore, kad je bio anketni odbor svi su komentarisali Borino ucestvovanje osim jednog covjeka. I kad su ga pitali vezano za svadju Bore i Lukaca nije htio komentarisati i zauzimati strane. Sto Milorad nije zauzeo Viskovicevu stranu kad ga je Boro napao nego ga oslobodise svega.

      Izbriši
    7. Pravi se da ga ne poznaje.

      Izbriši
    8. E jebi ga, u zatvoru su na mene krenula tri međeda, a onda im se pridružiio još toliko. Pritom su jasno vidjeli da hodam pogrbljen i vučem nogu, odnosno da troim jake bolove od išijasa. Prebili me sakatoga iako im ne bih pružao otpor da sam bio ne znam koliko zdrav pošto bi mi uvalili novo krivično djelo, pritvor i šta sve mogu. Poslije 17. seotembra idem ponovo u zatvor na dva dana (nisam platio novčanu od 100 km) , pa ćemo se ponovo družiti. Žao je meni porodice što sve to trpi, a inače iz zatvora ne bih izlazio. Čisto da vidimo mogu li i tamo zavladati

      Izbriši
    9. Traktorista i seoski đilkoš i nakupac iz Mrčevaca;propali đak -mesar i "student" FPN-a sa sve kupljenim diplomama;lažni borac VRS (I kategorije!!!) i stvarni veliki ratni profiter i švercer(nafta,duvan...); "premijer" uz tenkove OTAN-a i đavolice Medlin Olbrajt(nesumnjivi US potrčko) i glas hrvatskog domoljubnog odbornika po kog u Slavoniju leti helikopter OTAN-a(i danas je najveći zastupnik hrvatskih interesa,gdje spada predana arhiva o Jasenovcu,most na Pelješcu,,,,);Baja ispod šatora i lola sa seoskih "zborova" ; bahati nasilnik i intelektualno nedonošče; moralna nakaza i veliki Alibaba sa svojih "tisuću" razbojnika; zločinac koji je izvršio etnocid nad vlastitim narodom i poharao cijelu RS;nadlažov(referendum o samostalnosti RS a onda kuknjava pred onim govnetom iz CIA-e) i nenadmašni demagog;guzoljub onima iznad sebe(Putin,Tadić,AV...) i nemilosrdan za one ispod(sindrom bicikliste); najveći "Srbin"(visine 2 m) ogromnomguzicom(50-ak kg) postavljenom za uvlakače;jedan od najvećih kazni za srpski narod kome,pored takvih drugi neprijatelj ne treba; prijetio 2borcima" da neće dobiti ništa ako iziđu na ulicu kao da mu je to od očevine (naravno,"borci" ćutali kao pizde)....i sada im pokazuje srednji prst.I treba.Zaslužili su,jer su mu stvorili teritoriju u kojoj se osjeća kao kralj sa sve naslijednicima Igorom i Goricom....Opet,kažem zasluženo...najbolji među nama su davno izginuli.Neka se stidi slobodarska Kozara i "slobodarski duh" Srba.Inače,borac sam VRS od septembra 1991. i .........stidim se.

      Izbriši
    10. Brate, nemaš se čega stiditi. Po ovome šta navodiš trebaš ići uzdignute glave i baš ponosno

      Izbriši
  14. Dobro je ovaj novi načelnik"reongariziro"prijedorski MUP od 611 zaposleni.Govna su završila tamo gde trebaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A gdje su zavrsila?

      Izbriši
    2. Mnoge je tako "pomeo" sa pozicija da nisu znali šta ih je snašlo i na tome mu moram javno čestitati

      Izbriši
    3. Hvala Vam sto mislite kao i ja da nije sve izgubljeno da postoje posteni ljudi moji nesto uraditi a de ne vire iz necijeg....

      Izbriši
    4. Najpismenijeg policajca je smjestio u Ostru Luku,moj dobri jaran Dule Kokot,i Jos neke je otjerao iz centra,ali oni nisu ni zaslužili bolje...

      Izbriši
    5. Sta fali Ostroj Luci?Pa tamo i treba da bude najpismeniji,ipak je granica.

      Izbriši
    6. Znaci sve osim centra je kazna,jel to neki seljacki kompleks?

      Izbriši
  15. Borislave vi ste radili u policiji nekada. Druga su sad vremena. Tog načelnika se pita do nivoa možda vodje bezb.sektora. A sve ovo višeg nivoa pita se politika, Banja Luka, Igor... i sve ove akcije u zadnje vrijeme išle su iz i od Banja Luke. Provjeri Boro navode. Da je smio pomesti riješio bi se najvećih

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pobogu Milojica je najveći u prijedorskoj policiji. Iznad njega nema većeg. Sa druge strane nikad nije petljao sa politikom, niti ima političkih veza. Za njegov izbor prevagnulo je to što je sa Kostreševićem išao u srednju policijsku i znaju se odlično, a jedan drugi kadar je guran kod Igora Dodika i nije prošao. U pitanju je moj odličan drug i isto bi bez pardona počistio bitange sa pozicija. Čak brže i šire od Milojice obračunao bi se sa šljamom. No nije prošao, ali zato znam da Igor Dodik nije postavio načelnika ili se u to nije petljao. Isključivo je to urađeno na prijedlog direktora i postavljenjem od strane ministra, baš kako stoji u zakonu.

      Izbriši
    2. Hahaha pa sam Kostrešević je Igorov

      Izbriši
    3. Vrhovac i Kabic su gurali Sormaza da bude nacelnik

      Izbriši
    4. Možda i jesu u nekom prijedorskom kafiću, ali to do Banjaluke nije stiglo. I dobro je po Šormaza pa nije došlo iz niza razloga.

      Izbriši
  16. Sta ce nam onda policija u Prijedoru, samo stete budzetu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da suzbijaju konkurenciju.

      Izbriši
    2. Komentari ovakvog tipa ukazuju na nesrecnike....koji ne mogu da podnesu da neki ljudi postoje i da uspijevaju da realizuju sve sto zamisle a da ne vire iz necijeg dupeta👍

      Izbriši
    3. E pa bas sad sve sto zamisle,ako je tako onda dobro.

      Izbriši
    4. Bas tako,ako je dobro!!! A bas je tako!!!

      Izbriši
  17. U pravu ste, istina. Sve se riješava u Banja Luci. Ovde su samo statisti. Jedina istina. Niti ih ko šta pita niti oni šta sami smiju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Načelno je tako, ali kako gore navedoh postoje izuzeci. U dva navrata i par mjeseci zaista jaki likovi pokušavali su jednog kandidata progurati na čelo prijedorske policije - suprotno Milojici koji je bio izbor direktora i ministra policije. Zato je sve to tako dugo trajalo, no vidimo da je Banjaluka "odlučila" samo zato što zakon kaže gdje je sjedište MUP-a. Reći ću iskreno da se i mene pitalo za mišljenje i rekao sam da su oba kandidata podjednako kvalitetna, a lično bih na čelu policije volio ovog drugog - naprosto dugo smo radili zajedno i znam šta od njega mogu očekivati. Baš kao i od Milojice koji se dva puta o mene gadno ogriješio pod pritiskom onih iznad njega i zarad svojih interesa (dok ga nisu sje*ali). Znate, ja otkrivam možda 10-20 odsto onoga šta znam i to iz niza razloga, ali vjerujte da nikad neću objaviti laž ili zloupotrebljavati vaše povjerenje

      Izbriši
    2. malo si se zapetljao. Nije Igor nego Kostrešević Nije šija nego vrat. Pa taj Milojica ipak se ogriješio o tebe ( čitaj zloupotreba službenog položaja) . Razumijemo mi. Ponesu čovjeka emocije. I sam si rekao u Milinom kolu nemogu igrati pošteni. Nema ni taj Igor ni Kostrešević ni ostali veze sa poštenjem. Do portira ako je u SNSD. Tu ni lustracija ne pomaže.

      Izbriši
    3. Ljudi, odakle vama to da se Kostrešević i Igor Dodik uopšte druže? Kamoli da Kostreš sa njim nešto priča oko policije? Vasković u Beogradu zna nešto šta niko u Banjaluci nije vidio. Čak je i Vasković davno prestao sa tim petljanijama jer ih niko ne može potvrditi. Normalno kad izmišlja.

      Za razliku od svih vas ja Kostreševića odlično poznajem. Nema šanse da bi sa Igorom Dodikom uopšte pričao na temu ko će biti načelnik u Prijedoru. Pričao bi sa starim Milom ako bi ovaj nešto pitao, ali sa Igorom nikad. Zapamtite nikad. Uostalom drugog kandidata su gurali Igoru i nije postavljen. Kažem da je Milojica postavljen isključivo po zakonu , a to znači da ministar postavlja uz pismenu saglasnost direktora. Znači, ministar ne može nikog postaviti kome Kostreš ne da saglasnost. Ovde su zbog ubistva Bašića imali specifičnu situaciju i nije bilo prostora za kalkulacije, nego se moralo držati struke i nekog u kog će moći imati puno povjerenje. Sva "mudrost" je u tome, a vi sad izmišljajete teorije zavjera ili čitajte Vaskovića

      Izbriši
    4. Jebo te Vasković a ti njega. Drugo, svi znamo da Igor Dodik kadrira u SNSD i eto kao Kostrešević nebi sa njim pričo, malo sutra, Kostrešević je postavljen jer je Dodikov potrčko ko i svi ostali

      Izbriši
    5. E I TI GA BORO PRETJERA. KAKO MOŽE NAZVATI GRADONAČELNIKA I DATU MU 10 MINUTA ZA NOVOG DIREKTORA IRB A NE MOŽE SMJENITI NAČELNIKA PU . PA VEĆA JE VALJDA FACA DIREKTOR IRB.

      Izbriši
    6. Ljudi, čitajte šta sam napisao umjesto što navodite stvari kakve pomenuo nisam. Vrlo sam precizan u tvrdnjama, a vi malo sporije čitajte

      Izbriši
  18. Ti bi sigirno mogao bolje,da si na mjestu na kom nikad neces biti...zato samo sanjaj i budi pametniji,sposobniji i mozda malo bolji covjek pa ti se snovi i ostvare...🤣

    OdgovoriIzbriši
  19. Jel istina da je Knele razbio kurnogu hit taxi

    OdgovoriIzbriši
  20. Zasto je istukao kurnogu

    OdgovoriIzbriši
  21. Boro kom je Pepic prijetio sa postoljom

    OdgovoriIzbriši
  22. Boro sto Knezevic pretuce Kurnogu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takav je posao,nije mu vratio knjige na vrjeme.

      Izbriši
  23. Молим те Боро за коментар: одсвира се химна Косова на Тргу Србије у Српском Сарајеву. Ко ту коме ували неокресану стожину?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam upratio i onda nemam komentar

      Izbriši
    2. Da je to organizovo Marinko Božović iz SDS-a ti bi upratio, a ovako pošto su visoki funkcioneri SNSD-a onda ništa

      Izbriši
    3. Koliko se sjecam, na dzudo turniru, koji se odrzavao u I.Sarajevu, u dvorani koja se nalazi na Trgu Srbije, pustena je himna Kosova jer je neki njihov uzeo medalju. Ovi nasi se pravdali da su morali inace bi savez bio kaznjen iskljucenjem iz svjetskog/evropskog udruzenja..Čini mi se da je ovako nekako bilo.

      Izbriši
  24. Boro prvo komentar o Kurnogi zasto ga ovaj umlati pa onda o himni i stožni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije mu vratio knjige na vrjeme.

      Izbriši
    2. Nemam pojma o čemu pišete. Ja sam na selu, radim na svojoj farmi i dešavanja u gradu me ne interesuju - izvan tema o kojima pišem. Ni dok sam bio inspektor nisam se bvio time ko je koga istukao, nego tek kad nekog ubiju

      Izbriši
  25. Ode opasni Knele opet na Tunjice. Sta ce sada ovi njegovi vojnici koje je okupio oko sebe pa su bili bas poceli mafijati po gradu.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

Poznat identitet uhapšenih policajaca u akciji "Robokap"

Kikboks baza regrutovanja narko mafije (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

SUD U NEVJERICI: Ko "ucjenjuje" našmrkanog piromana Dražena Vrhovca?!

POLICIJA LAŽE NAROD: Objavljujem dokaz zataškavanja kriminala