AKTUELNO: Vrhovac sprema i premijersko i robijaško odijelo

Po prijedorskim pogovaranjima Dražen Vrhovac ide na poziciju predsjednika vlade umjesto Viškovića. Sa druge strane ostavkom je izbjegnuto pretresanje prostorija IRB-a prilikom njegovog skorašnjeg hapšenja. 

borislav radovanovic blog

U Prijedoru nikad nije dosadno, a posebice zbog čaršijskih pogovaranja kakva u pravilu idu iz krajnosti u krajnost. Lokalnu javnost posebno intrigira iznenadna "ostavka" našeg sugrađanina Dražena Vrhovca na poziciju direktora Investiciono-razvojne banke (IRB). Gro Prijedorčana misli da je ostavka iznuđena pošto je Vrhovac izgubio svaku mjeru i kontrolu u bahaćenju novostečenim bogatstvom.

Međutim, unutar krugova lokalnog SNSD-a neko vrijeme kola priča kako Vrhovac ide na poziciju premijera umjesto Radovana Viškovića. Taman u kontekstu aktuelne teme da je Dodik na početku Viškovićev mandat ograničio na dvije godine i taj trenutak se primiče, Kažu i da je Vrhovac lični izbor Igora Dodika čije kadroviranje je uveliko prepoznato unutar Republike Srpske.  

Obzirom da Prijedor nema uticajnih kadrova unutar SNSD-a i vlasti uopšte lako je poturiti svaku mantru, pa i ovu oko premijerske funkcije. Priče idu do nivoa da je ostavku podnio kako bi se pripremio za preuzimanje ove "važne" funkcije - Dodikovog poslušnika i potrčka. Bitno je da Vrhovac ima doktorat kao i Višković, a kakvi doktorati tolika i stvarna moć. Pisao sam o njegovom "obrazovanju" i muljažama u tekstu DIREKTOR PLJAČKA BANKU: Koliko nas košta "doktorat" Dražena Vrhovca?!

Unutar bolje obaviještenih krugova odavno kolaju priče da je Vrhovac, zajedno sa poslovnim partnerima braćom Milaković, predmet interesovanja naših i stranih organa krivičnog gonjenja. Razumljivo obzirom da su u pitanju najveći lokalni "investitori" sa mnoštvom velikih milionskih projekata od građevine do ugostiteljstva. Zaposjeli pola grada i nikad im dosta!

Utemeljenost ovih pogovaranja potvrđuju i moji izvori bliski raznim službama koje Prijedor ne napuštaju još od ubistva načelnika Radenka Bašića. Svojevremeno kao inspektor za organizovani kriminal bavio sam se pranjem novca od narkotika i drugog kriminala Milakovića i tadašnjih poslovnih partnera poput Miroslava "Džeka" Samardžije, tako da i danas u elektronskoj formi imam ono šta sam na ruke dostavio nedavno preminulom direktoru policije Urošu Peni. I produkovao haos o kom ću pisati ukoliko čitaoce zanima ta tema.

Znači, Vrhovac je zaglavio u pranju novca od droga i odatle proizlaze njegovi ključni problemi. Zato je postao interesantan globalno moćnim službama, a pojedini tvrde kako prolazi kroz Sky kripte. Kao profesionalac lako mogu pretpostaviti razlog "munjevite" ostavke i imenovanja novog v.d. direktora IRB-a. Svakako nije uobičajeno da direktor ujutro podnosi ostavku, a Upravni odbor istog dana bira njegovog nasljednika. 

Razlog takvih poteza produkuje strah od hapšenja Vrhovca dok je na funkciji. Tada istražni organi ne propuštaju priliku da uz hapšenje odrade pretresanje objekta i oduzimanje predmeta korisnih za vođenje krivičnog postupka. U sadašnjoj situaciji mogu pretresti Vrhovčevu privatnu imovinu dok za pretresanje banke teško mogu dobiti naredbu suda. Moraće se osloniti na dostavljanje dokumentacije po zahtjevu tužilaštva, a tim putem teško mogu doći do dokaza kakve bi našli pretresom prostorija banke. 

Oko hapšenja i pretresa imam ogromno iskustvo, stotine i stotine takvih radnji preduzeo sam diljem zemlje u predmetima teškog i organizovanog kriminala, pa sve do međunarodnih istraga. Zato znam obilje načina izbjegavanja ili izvrdavanja pretresa kao radnje prikupljanja materijalnih dokaza, pa lako "čitam" ujdurme unutar i oko IRB-a. Sporna dešavanja mene nisu iznenadila.

Trebam li podsjećati šta sam sve objavljivao oko Dodikovih bankarskih malverzacija koje su rezultirale propašću tri banke? Sve do poveznica sa ubistvom Slaviše Krunića. Normalno je da znam mnogo više o prijedorskim vezama sa ovim zločinom i doći će vrijeme za njihovo objelodanjivanje. Valja prvo Vilijama Burnsa, direktora CIA, sačekati dok završi "neke poslove" na Balkanu. 

Elem, nedavnoj turneju direktora CIA po BiH i Srbiji (uključujući i "južnu pokrajinu") ne treba davati smisao kakav uočavam kod regionalnih medija. Sjedinjene Države trenutno su obezglavljene na planu šefa države i teško da će nešto spektakularno činiti do Trampove pobjede i inauguracije. Stvari su iz temelja promijenjene u svega osam dana.

U prethodnom tekstu BAJDENOVA OSVETA DODIKU: Republika Srpska pred slomom?! ukazao sam kako Bajdenova administracija do promjene vlasti ima dovoljno vremena za razaranje Dodikovog režima. Atentat na Trampa situaciju je totalno zaokrenuo u dijametralno suprotnom pravcu i sad ozbiljno valja razmišljati o Dodikovom političom preživljavanju i očuvanju poluga vlasti. Sve do deblokada računa i stotina miliona za kojima bukvalno vapi. Uskoro slijedi tekst na tu temu pošto vaš bloger uvijek zna više od "konkurencije".

Za ovu objavu iznio sam dvije oprečne verzije skorašnjih dešavanja koje kolaju Gradom na Sani, a korisnici bloga poznati su po dobroj obaviještenosti tako da u komentarima slijedi pregršt zanimljivih informacija i mišljenja. Iskreno, na datu temu više me zanimaju komentari nego sadržaj teksta pošto nisam ukazao ništa Prijedorčanima nepoznato, a znam da će i razne službe zanimati sadržaji i navodi komentara, Normalno, anonimnost je zajamčena i tu blagodet korisnici bloga odavno i masovno koriste.

Primjedbe

  1. Jedino smisleno i realno u ovom tekstu je da je podnio ostavku da bi se izbjegao pretre IRB. Sve ostalo je gomila gluposti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gradom kolaju svakakve priče i ih samo ukazujem kao temu komentara, a vidi se ono šta izlažem kao svoje informacije

      Izbriši
  2. U principu radi se o potpuno nebitnom liku, kakve bilo koji šef stranke može uvijek naći. I nije to specifičnost samo SNSD nego i drugih partija. Svi oni imaju kadrove i za portire i za astronaute. Nevidim kako promjena presjednika SAD može uticati na postojeće stanje, jer je upravo Tramp uveo Dodiku sankcije, a ne Bajden. To što pijani i bahati u balkanskoj krčmi ( sa parama opljačkanog u ozakonjenoj pljački) nisu primijetili neprijatelja pred vratima ( Hannibal ante portas) to sad plaćaju i oni i narod. Inače imperijalne sile nikad nisu u svojim odlukama smatrale da trebaju u ovakvim slučajevima brinuti o narodu. Da li je narod spreman da promjeni svoj politički pravac, kako ne bi došao u sudar sa velikim silama i njihovim intresima ( zamislimo gliser da udara u nosač aviona) ili ide u kameno doba, za SAD, Rusiju, Kinu je manje bitno. Jedino se razlikuje tehnika izvođenja. Ameri primjenjuju grubu sile jer im se može,Kinezi koripciju, Rusi špijunažu i td. Srbi jesu mali narod i nemaju snage da plate cijenu igre sa velikim silama, doduše igrali su dva puta , svaki put sa teškim posledicama ( U prvom ratu sa gubitkom 30 % stanovništa u drugom preko 20 %). Poenta ovog dijela priče je da se shvati da je igra sa velikima , odnosno protiv velikih siguran put u gubitak stanovništva, nekad fizički, a nekad kao ovaj put sada masovno napuštanje ove teritorije . Posledice u oba slučaju su strašne ali u doba pomahnitale pljačke državne imovine bitno je da se " srbi i ostali ne dosjete", pa igara a hljeba ipak ne fali.
    Nije baš homogeno ni u lokanom SNSD tako da imaju i oni različite priče, ali je činjenica da je pomenuti nametnuo svoj stil igre i da je grubo i fino, kako kad , uspio da elimiše druge. Na taj način Prijedor bez jakog političara sa lokala je ostao potpuno nezaštićen od nekakvih Rufija i slično. Primjer: Gradiška naplaćuje svaki prolaz šlepera preko svoje teritorije koji izlazi ili ulazi u BiH. Neko je bio jak i to ostvario. Ko će u Pd pomisliti a ne predložiti da ovi silni kamioni u pretovaru vjerovatno , plaćaju prolaz kroz Prijedor, a kako bi se na bilo koji način spasile ceste u Prijedoru. Pomenuti sigurno neće. Zato za Prijedor on i nije bitan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve u komentaru mogu potpisati. Jedino nije tačno da je Tramp uveo sankcije Dodiku. Sankcije su mu uvele demokrate par dana prije inauguracije Trampa i ovaj ih je kasnije samo produžio. Ja sam davno objavio da je sankcije kao podpredsjednik progurao Bajden i to u dogovoru sa Vučićem nakon sastanka par dana ranije. Ne mogu to dokazati ali iznosim mišljenje. Ostalo u komentaru stoji. Jedino ako ste primijetili ja prenosim šta se priča gradom kao top tema3, a onda potvrđujem verziju oko hapšenja pošto mjesecima znam ko sve radi Vrhovca i kako će to biti okončano. Zato je ovako ekspresno sklonjen sa funkcije.

      Izbriši
    2. hvala za informaciju ko je uveo sankcije ali meni je to nebitno. Oni tako lako ne mjenjaju politiku. Pričalo se da je imenovani "odavno prezubio" ali to je po meni defekt sistema. Mislim da se u doba milicije ipak djelovalo preventivno i nije dopuštala pljačka velikih razmjera jer su takvi smjenjivani na prvu sumlju, a sad se čeka da pokrade i eventualno ode u zatvor. Šta je bolje prosudite sami. Već sam naveo da je kod nas "ozakonjena pljačka" i kako se postupa samose uništava sistem javne bezbjednosti jer su pripadnici te službe često izloženi progonu ali to je defekt političkog sistema. Nije jedini koji obilato to koristi. Partokratija nesumljivo vodi u diktaturu, ( nebitno desnu ili lijevu, svaka efikasno skida glave) i zato ljudi i bježe jer vide da su nemoćni. U takvom stanju sasvim su moguće obe opcije ili pukovnika ili pokojnika. inače se ne treba zaluđivati da će nama stranci ispunjavati želje i smjenjivati takve ljude. Oni gledaju svoj interes a ako danas nije interes da imaju posla sa Dodikom ili Vučićem ne mora značiti da sutra bude drugačije. Kome to nije jasno neka se sjeti Afrike i gladi. Skupe se oni na livadi gladni i žedni , ali niko sa strane ne rješava probleme.

      Izbriši
    3. Opet se slažem sa svim navedenim, to je suština. Oduvijek i svuda okupator vlada preko najgorih izroda zemlje i naroda, a pošto šljama ima mnogo svejedno je koga će ostaviti ili promijeniti. Ukoliko želimo bolje sutra valja nam samima uređivati društvo i od stranih sila bježati što dalje. Problem je što u opasna vremena ovde vladaju najgore bitange, pa nas uvuku u krvoprolića i stradanja kakva ste pomenuli u prvom komentaru.

      Izbriši
    4. Boro, napisao si u komentaru da znaš kako će Vrhovac završiti, a u tekstu toga nema, već pišeš ili će biti premijer ili će u zatvor.
      Pa evo u tom stilu i jedna pametna od mene: ili će sutra proći Borac ili će Ferencvaroš.

      Izbriši
    5. Nisi pročitao tekst očigledno.

      Izbriši
  3. Boro, šta misliš koji je pravi razlog posjete direktora CIA i mogu li amerikanci u ovom momentu ozbiljnije da udare na Vučića i Dodika?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razlog posjete je da malo glumi facu na kraju mandata. Leti sa funkcije čim Tramp preuzme vlast. I da skrene pažnju javnosti sa svojih ličnih problema jer kako objasniti da CIA nije znala šta se sprema Trampu, a Bajdena rkspresno nakon toga eliminisali. Ja odmah pomišljam da je i on upleten u atentat pa makar do nivoa sumnje na koju ništa nije preduzeo.

      I gdje da već danas bivši direktor CIA dođe kao važna faca? Možda bi ga primio Makron ili Šolc, a o Orbanu da ne govorim. Najviše bi ga primio direktor obavkeštajne službe ili ministar bezbjednosti. Njega jedino na Ballkanu primaju predsjednici i premijeri. I tu ne računam Hrvatsku jer samo može sanjati da ga primi Zoran Milanović, a sumnjam i za Plenkovića (oba Putunovi igrači). Eto to je moje iskreno mišljenje za razliku od insinuacija u tekstu.

      Izbriši
  4. Šta misliš o atentatu na Trampa? Nekako nerealno izgleda da ga je metak promašio samo za jedan milimetar i da su agenti tajne službe onako mlitavo reagovali. Ili ga je sam Bog spasio!?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko su ga držali iza bine mogli su ga skalpelom posjeći i pripremiti za onako "herojsko" izdizanje. Malo karikiram, ali tu stvarno mnogo toga smrdi. Gledao sam izjave očevidaca kako su lika sa puškom primijetili dosta prije obezbjeđenja i policiji vikali šta se dešava, a ovi nikako da reaguju. Opet u tim haotičnim situacijama vazda ima svega i svačega.

      General Leonid Ivašov na samitu NATO u Briselu rekao je Amerikancima u facu da su sami srušili kule Svjetskog trgovačkog centra i da su smiješni u svojim lažima. I moje sumnje su iste, tada sam shvatio dokle su Ameri spremni ići u prevarama čovječanstva, no kad general Ivašov to potkrepljuje bolje vjerujem sam sebi. Zatim su Ameri spiskali dvije hiljade milijardi dolara na "rat" u Avganistanu, gdje smo vidjeli rezultat, ali koliko para su ratni huškači maznuli od poreskih obaveznika pravo je pitanje. Mislim da tim "jastrebovima" Tramp nikako ne odgovara i zato su ga pokušali roknuti, a posebno od kako je dobio podršku najmoćnijeg bankarskog lobija u SAD i znali su da dobija izbore glatko. Opet, rezerve radi, da je urađena operacija lažnih zastava kako valja iza ovog krelca bio bi pravi pucač koji ne promašuje (kao kod atentata na Đinđića).

      Recimo da kao JNA snajperista i protivterorista ponešto znam i o pucanju i o obezbjeđenjima najvišeg ranga. Smiješno je da pozicija za pucača na nešto preko 100 metara nije pokrivena, a opet ja sam imao standardno gađanje mete veličine glave na 500 metara i vazda je rušio. Normalno pravog snajperistu, adekvatno obučenog, ne možete pridobiti da zloupotrijebi svoje vještine pošto je tu bila ozbiljna selekcija. Boga pitaj koliko snajperista je JNA iznjedrila i nikad nijedan nije počinio zločin. Pucaju bene poput Zvjezdana Jovanovića bez ikakve obuke i sa samo jednim ispaljenim metkom prije toga dok je "upucavao" pušku. Budala je samo poslužila kao lažna zastava, baš kao i ostatak ekipe, ili kao onaj Osvald što je upucao Kenedija. Šta je ovaj doista radio i šta se dešavalo oko atentata na Trampa nikad nećemo doznati pošto mrtva usta ne govore, a organizatori su ostavili još krivih tragova da istragu vrte u krug.

      Izbriši
  5. Kakve veze ima sa temom

    OdgovoriIzbriši
  6. Sta ti imas o novom direktoru IRB umesto Vrhovca, pise da je doktor docent pa daj malo materije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta reći oko njegovih "diploma"? Koledž Janjoš, pa štamparija diploma u kamenici, pa NUBL ili tako nešto. Smiješno bap kao i kod Vrhovca koji je jedva srednju završio. Eh da, vidim da se bavi astronomijom, da tu ima čak registrovanu firmu, a i ko su mu ortaci. Bena poput naših u Prijedoru nije lako naći.

      Izbriši
    2. Pusti astronomiju, ima registrovan i auto plac, po podacima sa companywalla stalno u minusu. Pravi izbor za IRB.

      Izbriši
  7. A vec se zavadiše oko novog hotela "Marina"zar ga nije onaj čupao za kosu....ccc kakav Vrhovac...tele iz Omarske

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kelvine jel onaj lik peder sto drzi Marinu?

      Izbriši
    2. Pantere, daj malo meda, nemoj škrtariti na informacijama.

      Izbriši
    3. Zar i u hotelu Marina ima ovih lopuža? Gazdu Marine znam odavno i nikad ga nisam imao u kriminalu, meni je uvijek djelovao OK, no dugo ne radim i slabo se zanimam za dešavanja u gradu. Eto i ja bih volio pročitati kakvu Panterovu pikanteriju.

      Izbriši
    4. KAKVE SAD IMA VEZE "MARINA" I IMENOVANI

      Izbriši
    5. Marina je prve zgrade počeo da pravi sa Milakovićima još pre deset godina , dok nisu ni bili zvanično tu . Marini ne odgovara što je i Vrhovac tu , pa su se njih dvojica počupali za kose , a kafe Marina za njih radi već deset godina bolje od bilo koje Gorenje veš mašine , pere li pere .Pa , to je raja iz grada , uvezani su svi od kad su protijerali seljake iz grada .

      Izbriši
  8. Na instangramu Vrhovca brane i podršku daju Milakovići...jadno smo mi i društvo i država i narod....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa takvu budalu za pranje para teško će ponovo naći i normalno da ga brane. Sjetite se samo kakvi likovi su kod Milakovića bili direktori i biće vam jasno da je Vrhovac - vrh vrhova. Najbolja fora jeste što raja misli da kapital dolazi iz IRB-a, a malo ko sumnja na pranje novca od droga. zato službe koje se njima bave odavno znaju šta se dešava i mjesecima su im fokus interesovanja. Ovo sa bazenom im je bilo posebno glupo jer već drugi puta ponavljaju istu glupost.

      Izbriši
    2. Cekaj Boro ko se bavi astrologijom novi direktor IRB Srdjan Jovanovic ili Vrhovac, i ko koga je cupao za kosu zbog hotela Marina ?

      Izbriši
    3. Jovanović je hobista astronom (nije astrolog), a to za Marinu prvi put čujem. Valjda će Panter objasniti?

      Izbriši
    4. Jeste,IRB ministarske fotelje,premijeri...udaraju na krupno,a zakačiše se u Marini oko zgrade i stanova za bijednih 45.000.

      Izbriši
    5. Svima je jasno da Milakovići rade i sprovode ono što Vučić naredi a Dodik dopuni , opet je bolje imati i njih u Prijedoru nego stotine onih klošarčića i dilerčića što glume njih .Nemam ja ništa ni od Milakovića ni sličnih , ali radije bih svoju dijecu pustio kod njih u lokale jer znam da ne daju da se valja droga u njihovim lokalima nego kod ostalih klošarčića što se bave sportom i drže lokale u kojima dijeci prodaju heroin . Od kada su se oni vratili nema više narko dilera iz Sane i Bihaća po Prijedoru da se šire , održali su im lekciju .Dugo sam radio u poreskoj , znam kakvi su prijedorski privrednici , Milakovići su uvijek redovno izmirivali svoje obaveze , danas prave najbolje zgrade a prodaju najpovoljnije po kvadratu i izlaze ljudima u susret . Da li oni prodaju negdje po svijetu drogu na tone , ja to ne znam i ne ulazim u to . Moja djeca su se kupala ljetos na bazenu , kažu da je ljepo sredjeno , čisto i da nema mrštavaca bildera kriminalčića po bazenu kao kad je Ranko držo .

      Izbriši
    6. Ti ako si radio u poreskoj, ja sam radio u NASAi.
      I nije dobro imati bilo kakve kriminalce u gradu, kako god da se zovu i prezivaju.
      Sve u svemu, toliko si gluposti napisao burazeru da ne znam uopšte zašto odgovaram.

      Izbriši
    7. Bilmeze , niko nije dokazao da su ti ljudi kriminalci , više je Boro proveo u pritvoru nego oni.

      Izbriši
    8. A ovo za poresku i NASAu ostaje? Znaš ti buraz ko je Ivo Andrić? Pisac neki, nebitno. E vidiš, on je nekad davno napisao da će doći ovakvo vrijeme, pisao o nekim fukarama...Ali da ne dužim, svakako nećeš skontati.

      Izbriši
  9. I na kaju od obećanja o udaru na nekog jakog SNSD-ovog funkcioner dođosmo do teksta o tome šta se priča po kafama u Prijedoru...

    OdgovoriIzbriši
  10. Sta bi u Sani?Sa tvoje tačke gledista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo gadna stvar, a nemamo svi kočnice kad nas disciplinski gone i maltretiraju. Vidite da je ubica drugima govorio da se sklone, a istjerao svoje tako kako je zamislio. Žao mi je stradalih i porodica, ali ne govorim zalud godinama da disciplinski postupci i narušeni radni odnosi mogu krvavo okončati i imamo dosta takvih primjera.

      Izbriši
  11. Reci te nam Boro kako nestrucna osoba ka sto je Vrhovac moze tako brzo doci love toj.nekretni i drugog a da ponovo stave takoreci istu nestrucnu osobu .Mislim da to radi neko mimo vlade RS.

    OdgovoriIzbriši
  12. Boro sta znas o Srdjanu Jovanovicu, ako je to NISTA jel onda moguce da se radi o postenom porodicnom covjeku ? mislim jesi ga ikad "obradjivao" u ono tvoje doba podruma radijatora i mracnih kancelarija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obrađivo je maloljetnice sa Šulom u to vrijeme, pa se onda malo zaigrao sa nekim za čije pominjanje on odma briše komentar

      Izbriši
    2. Ne znam Jovanovića ili se ne mogu sjetiti. Baš kao što ne znam gdje ima podruma u policijskim zgradama. Oko Šule mi je glupo ponavljati ono šta sam mnogo puta objasnio. Ja sa ljudima koje sam hapsio i čak prebio pijem kafe i nemam nijednog problema, a šta od frustracija liječe klošari nije me briga

      Izbriši
  13. Kada je Boro radio Srdjan je radio na Tomboli. Uz DR DRAZENA se obrazovao.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E jbg. nisam ljubitelj tombola i kladionica pa lika ne znam ni odatle. Bar ne po imenu i mutnim slikama

      Izbriši
  14. Ko se cupao za kosu zna li iko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neke djevojcice.

      Izbriši
    2. Božo Starčević28. 08. 2024. 08:11

      Pozdrav Boro slucajno sam ugledao ove komentare vezano za Srdjana Jovanovica inace niti previse pratim a uopste ne komentarisem nista jer zivim sa porodicom 5 g u Slo. i ne zanima me sta se desava oko tih kadrovskih promjena ali cu licno zbog tebe ukratko reci ono sto znam o Srdji Jovanovicu sa kojim sam 10 god. radijo u staroj kuglani SRDJAN JOVANOVIC JE IZUZETNO DOBAR I POSTEN COVJEK SA MISLIM 21 GODINU JE OSTAO BEZ OBA ROFITELJA IZ KUGLANE JE HRANIO SEBE I SESTRU MLADJU I UJEDNO SU SE SKOLOVALI VRLO DOBRO ZNAM DA TAJ MOMAK TAD NITI JE PLACAO ISPITE NITI JE IMAO CIM I DA JE HTEO SJECAMGA SE DA JE PO POLA DANA CITAO I UCIO I NA POSLU KAD SE UKAZE PRILIKA TAJ MOMAK SE SKOLOVAO PO TIM BLIZIM FAKULTETIMA IZ PROSTOG RAZLOGA JER NIJE IMAO SREDSTVA KAO DRUGI DA ODU PO SRBIJI ILI KUD VEC PA I AKO PADNU GODINU RODITELJI CE PLACATI DA SE SNASAO PRIJE POLITIKE ZNAM DA JESTE NITI SE ON TAD SKOLOVAO UZ VRHOVCA NITI JE KUPOVAO DIPLOME TO JE 100 % JER SMO RADILI SKUPA U TO VREME TAKO DA JE BILO TESKO I OTICI NA ISPIT DO BANJA LUKE A KAMOLI KUPOVATI DIPLOME TAKO DA OVI INDIJANCI STO PISU A NI. E ZNAJU SRDJU NEKA SE PRVO INFORMISU ETO TOLIKO...POZDRAV BORO SVE NAJBOLJE

      Izbriši
    3. Ja ja, nije imo para pa se školovo na fakultitema gdje godina košta deset puta više nego na državnom, ajde Božo odjebi u skokovima

      Izbriši
    4. vjerovatno ga ti poznajes pa znas kako je covjek u tom periodu zivio ako je momak napisao da su 10 g radili skupa u kuglani sta je tu onda cudno da zna kako je i sta bilo

      Izbriši
    5. Skuplja godina ali se ne placa stan, hrana, nevezano za Jovanovica slazem se sa komentarom da je lako klimati po drugim zemljama i studirati kad tata i mama placaju a kad radis pa iz toga placas skolarinu kako je Bozo naveo da je bilo bogami nije lako. pozdrav

      Izbriši
    6. Izgleda da je najbolja preporuka za direktora IRB da je konobar jal u javnoj kući kao Vrhovac jal u kuglani na tomboli?

      Izbriši
    7. U vezi sa S. Jovanovićem, mogu potvrditi ovo što je napisao ovaj momak Božo. Srdjo je iz normalne, radnicke, pristojne porodice. Ovo za kuglanu sam cak i zaboravio ali da, jeste radio tamo sto ne smatram nikakvim minusom obzirom da je tada imao 20ak godina, (gore dole koja godina). Ovo za skolovanje ne znam, vjerujem da je ovako. E sad, da li to podrzavam i da li bih uradio isto, vjerovatno ne bih. Tri ciklusa školovanja završiti na privatnim fakultetima mi ne bi predstavljalo nikakvu satisfakciju. Štaviše, mislim da bi mi bilo neprijatno i mislim da bih se osjećao postiđenim. Pricam o nasim privatnim fakultetim gdje ocjena zavisi od novca a ne od znanja i niko me ne moze ubijediti u suprotno. Kod nas ljudi nikako da shvate da diploma, titula..nosi neku težinu. U skladu sa tim, moras imati odredjene obrasce ponasanja. Ne mozes biti doktor nauka a ne znas bleknuti ni jedan strani jezik, radis samo u MS Office-u, nisi procitao Dostojevskog, Andrica, Selimovica. Ne znam čemu to, zašto je potrebno skupljati tolike diplome ako one nisu rezultat stvarnog rada, učenja, naučnih istraživanja itd?! Pa sramota je to. Takodje, često mi ne idu u glavu ni naši donosioci odluka. Pa zar oni stvarno žele da takvi likovi predaju njihovoj djeci, unučićima?! Zar stvarno oni žele da takvi likovi donose odluke u društvu u kojem nihovi potomci odrastaju?! Ne znam, kao da se radi negativna selekcija pa ovi koje identifikuju, forsiraju za dalje. Napominjem, Srdjo je van ovih "mito i korupcija" prica, zato nisam siguran otkud on u prici i kako ce proci.

      Izbriši
    8. Srđo dobar Srđo ovakav ili onakav,ali Srđo ima autoplac koji je u gubitku a da vodi investiciono razvojnu banku. E stani malo od Doboja Mujo. da li Prijedor služi Laktašima Srbcu itd za sprdnju. ta je banka imala neke pare onda je došao konobar iz Maskarade ?

      Izbriši
    9. Kako znas da je u gubitku ?

      Izbriši
    10. za sve firme imaju godišnji izvještaji na internetu.

      Izbriši
    11. A dal je moguce da je to tako izrezirano zarad poreza i da ide deo para u ruke prodavcu a deo na racun pa se onda crne paree gomilajuu gomilajuu a ovamo ovce misle Srdjan Jovanovic posluje sa minusom

      Izbriši
    12. i sa takvim poslovnim moralom , utaja poreza se postaje direktor IRB. mašalla.

      Izbriši
    13. Sviđa mi se komentar bivšeg radnog kolege Srđana Jovanovića i vjerujem u ono šta piše. Naime moj stari prijatelj Vojo Janjoš mnogima nije naplaćivao studije i to znam pouzdano. Zna se koliko je bio sklon pomaganju. Ne mogu se sjetiti iznosa ali nije tu bilo preskupo studiranje, tako da ne zapadate u zablude zbog sličnih koledža. Sa druge strane mnoge nije imao ko nasavjetovati oko kredibiliteta tih koledža i visokih škola. Baš kao što su nadležni organi odobravali rad istima. Nemojmo momka kriviti za propast obrazovnog sistema . Ima li Jovanović stručne kompetencije za direktora IRB? Nema. Samo ni Višković nije ništa školovaniji od njega, a formalno on ga je postavio. I šta ćemo sad?

      Izbriši
    14. U tvoje vrijeme ti si služio Janjošu i Šalabaliji za ćevape i pivu , danas je drugo vrijeme .

      Izbriši
  15. Trese se sve , a šta ćemo sad ! Skidam vam kapu na hrabrosti , ko još ima onu stvar da piše i ode u sami centar grada piti kafu samo BORISLAV RADOVANOVIĆ ! Malo ću ubaciti priču koja je istinita i biću kratak , zbog ratnih profitera koji su većinom u Srbiji mi u Prijedoru imamo više džamija nego Istanbul , to i sami stanovnici muslimanske veroispovesti kažu , meni ne smeta ni kuran ni hinduizam ..... ! Još jednom ovim idiotima da poručim , mislim na negativne komentare koje pišu , možete samo da se zahvalite gospodinu Borislavu na informacijama jer ne bi znali gde vam je guz...., a gde glava ! Još jednom veliko BRAVO !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve pohvale za sluh gospodina Borislava, trebalo je načuti sve te priče

      Izbriši
    2. Jovanovic nije ni prvi ni zadnji koji dolazi na funkciju sa jako jako tankim iskustvom ja sam dugogodisnja radnica mediska iz Prijedora i nama su bili doveli direktora Nikolu Motla decko jeste imao diplomu drzavnog fakulteta ali tom poslu nikad nije ni na kilometar bio a pogotovo da je imao iskustvo naravno nakon par mj. zavrsena saradnja sa " direktorom" i kako takav direktor da daje upute radnicima sa 20 i vise godina staza u toj firmi isto tako ste imali Puzigacu direktora poreske pa jos x preduzeca su imala takav kadar skola jeste bitna ali ne mogu se u firme uvoditi ljudi na osnovu diplome valjda bi trebalo biti i bar 2 g iskustva u tim poslovima za koje se postavljaju ti direktori koji zaradjuju na tim pozicijama minimum 2000 km pa cak i do 4000 na mesec nazalost zivimo u takvom vremenu i to je to

      Izbriši
    3. Gospodjo, imali ste toliko pravopisnih gresaka, onih elementarnih, da se stvarno pitam sa kojim ste Vi formalnim znanjima usli u medije? Takodje, znate li koji drzavni fakultet je gospodin Motl imao zavrsen? Mozda gdin Bozo, koji je iznad komentarisao, zna? Familija su, valjda zna toliko. Takodje, smatrate da je 2 god iskustva dovoljno za poziciju npr. direktora poreske uprave?

      Izbriši
    4. Božo Starčevič29. 08. 2024. 18:16

      Pretpostavljam o kojoj gospodji se radi pa cu kratko reci Nikola Motl mi jeste rod uzi i ujedno tata igrice za ove gospodje sa iskustvom po tomboli i slicnim ustanovama i onda se cudite sto neko poput Motla sa drzavnom postenom diplomom i 10 g staza u struci nije opstao sa kockarima i bitangama pametnom dosta pozdrav gospodji srecno na zabavi u kuglani

      Izbriši
    5. Hvala za pohvale. Ja sam odlično svjestan i onoga dobroga šta sam radio i onoga lošeg, tako da mirno spavam i još mirnije pijem kafe tako da me svi vide. Kad čovjek ima mirnu savjest ne zanima ga mnogo šta će neko anonimno i iz ko zna kakvih razloga mantrati. Eto na mom blogu najviše uvreda ide na moj račun i nemam sa tim problema. Hvala još jednom

      Izbriši
    6. Božo, Motl nema diplomu državnog fakulteta, da te ispravim. Ali posten je i dobar momak, nije zasluzio da se pominje po forumima u ovom kontekstu.

      Izbriši
    7. Nije problem Bori da ode u centar da pije kafu , kad ima zaštitu od onog kojeg navodno pljuje . Tačnije njegov sin je odavno pod patronatom Milakovića

      Izbriši
  16. Malo za razmišljanje.
    Nije glavno pitanje kako se desila njegova ostavka ili smjena, nego kako u Prijedoru ispod Kozare , simbolu otpora fašizmu i stradanja ( ali s pjesmom umjesto jauka) , se uopšte desio imenovani i gomila parazita u vidu lažnih menadžera izmišljenih struka koji su se kao pijavice prikačile za fotelje državnih institucija u vidu stranačkih ulizica koji su svoje žaoke zaboli u budžet i uživaju u sjenci lokalnog šerifa, može biti i tužioca. .
    U ovoj našoj potlačenoj i porobljenoj zemlji , Republici Srpskoj i BiH, nema punih ličnih, ekonomskih i političkih sloboda. Još gore, ne robuje se samo stranom okupatoru ili domaćem uzurpatoru, već i sopstvenom konformizmu, ugodnoj i besmislenoj svakodnevnici.
    Svaka despotska vlast želi potpunu kontrolu ljudi, prostora i vremena. Da bi se masa držala u pokornosti nije dovoljan samo strah, neophodna je iluzija o nepromenljivosti, potrebno je obesmisliti svaki pokušaj promene postojećeg stanja. Ući u besmisao kružnog kretanja, uz veliku pomoć većeg brata sa Istoka.
    Eto tako izgleda politički život nažalost i u Prijedoru i Republici Srpskoj, tako izgledaju izbori, tako izgleda i opozicija.
    Kao šlag sveopštoj mimikriji razvučena je laž o blagostanju, privid o ispunjenosti života i iluzija o istorijskom napretku. Sve to služi da se parališe duhovna snaga naroda. Sve navedeno je doprinelo da se od nekada slobodarskog Prijedora napravi plodno tlo na kojem uspeva i Rufi i Tufi i cijela kolonija parazita koji su pronašli gostoljubivog i darežljivog domaćina.
    Da ponovim – nije najvažnije pitanje posljedica koje iza sebe ostavlja ostavka ili po Viškoviću smjena imenovanog, pitanje svih pitanja je – šta su uzroci ove naše duhovne i materijalne bijede u Prijedoru , koja privlači sve vrste parazita, kako domaćih, tako i inostranih.
    Gomila parazita , lažnih menadžera izmišljenih struka, su nas ubijedlili , koristeći sva moguću propagandu ( nekada je novinarstvo bilo siromašno ali časno zanimanje), da je sve što se nudi normalno i korisno za nas. Veliki brat iz Srbije nudi i daje izdašnu pomoć da besmisao kružnog kretanje traje i traje.
    Prvo smo postali imuni na ovu vrstu zaraze, pravimo se da ne primjećujemo strano tijelo u nama, prebrzo smo se navikli da nam isisavaju ono malo krvi koje nam je preostalo poslije bratoubilačkih ratova.
    Za njima su došle mnogo veće grabljivice, pokupovale banke, fabrike. Ta kupovina, rasprodaja ili otimanje materijalnog nije mogla da prođe bez kupovine, rasprodaje i otimanja duhovnog bogatstva. Nama nije oteta ili oduzeta država, nama je prvo oteta ili oduzeta svijest da nam neko oduzima i otima državu.

    OdgovoriIzbriši
  17. nastavak Vođa je opčinjen idejom koja nemilice vodi u kolektivnu propast, ali je on upornan tako da nikada ni sebe, kao ni ideju ne dovodi u pitanje. Sad imamo priliku na veoma bolan i grozan način upoznati kako melje američka mašina. Da li je ikada smatrao da treba prostora za kompromis, toleranciju ili društveni konsenzus . Naravno da nije. ( ko ne vjeruje neka se sjeti kako prolazi Vukanović na Skupštini, kao prođe bloger zbog flastera , i ne samo on, stradali su mnogu u MUP) .Oni koji imaju drugačije mišljenje izgledaju im kao pretnja, zabluda ili predrasuda. Sve se to vertikalno spustilo do Prijedora, nekad simbola otpora uzurpatoru i zlotvoru. Oni svjesno u Prijedoru lutaju za vođom, a svi mi drugi prislino, jer smo nekako vezani za obmanute zemljake.
    Jasno je da su oni u Prijedoru u stanju hipnoze sektaškog karaktera. Svu svoju volju, svu svoju predanost, svu žestinu fanatizma stavili u službu jednog bića, jednog vođe ili kako sam kaže Baje.
    Buđenje mora biti naglo, a posle njega period bolnog mamurluka i konfuzije, ali drugog puta nema ako želimo da se vratimo sebi. Zar ne primećujete kako svi njegovi lakeji po Prijedoru počinju da liče na njega po svojim pokretima, gestikulacijama, grimasama, po bijesu koji kipti iz njih, po nevoljnim pokretima koji odaju unutrašnji nemir?
    Mora biti buđenje iz ovoga pijanstva i konfuzije, a mora da bi postali zajednica svjesnih pojedinaca , zrelih i odgovornih, a drugog puta nema, ako želimo da Prijedor bude grad slobode i otpora.
    Vratimo se u realnost, jer ova iluzija postaje agonija.


    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka čast za analizu. Kolektivno smo postali toliko beskrvni da je jezivo. Došli smo od "Pucajte, ja još držim čas" do "nemoj mene, izgubiću funkciju". Dočekali smo da novinar iz Hrvatske dolazi do Bukove Kose, slika i objavljuje detalje ovih kriminalni rudarski šema a naši se kriju u mišjoj rupi. Nažalost, nije to samo Prijedor nego skoro cijelu Balkan. Slažem se da buđenje mora biti naglo, i za mnoge, bolno.

      Izbriši
    2. * kriminalnih, rudarskih. Autocorrect is one big pain in the a**

      Izbriši
    3. lično ne vjerujem da je ovakva situacija u Sloveniji, pa ni u Hrvatskoj ni u FBiH. Ovo što se radi na Bukovoj Kosi nema ni u Africi. Srbija uvozi preko milion tona lignita iz Malezije i ova količina sa Bukove Kose i Bistrice je nebitana. Ali ko, je osim jednoga iz SNSD Prijedor ( morao je dati ostavku nakon toga) digao glas protiv kopanja uglja sa povećanim sadržajem sumpora u Prijedoru. I zbog toga ovi lakeji Baje iz laktaša će uvijek biti nebitni za Prijedor. Ali ta pripadnost sekti (politička prostitucija) dovodi do ovoga ludila sa kopanjem po Prijedoru.

      Izbriši
    4. OK, dopuniću ono što sam gore pisala. Ne znam za mnogo konkretnih primjera u komšiluku kad je raskopavanje u pitanju(osim ovih u Srbiji). Mislila sam, prije svega, da je na cijelom Balkanu prisutna politička prostitucija, evidentan nedostatak ličnog, moralnog i profesionalnog integriteta, nedostatak srama, poplava lažnih menadžera i profesionalnih podguznih muva, i kao što ste i sami rekli "Nama nije oteta ili oduzeta država, nama je prvo oteta ili oduzeta svijest da nam neko oduzima i otima državu." Ovo nam je zajedničko, nije puno bolja situacija u HR ili FBiH. Političkog otpada, nelegalne gradnje i prljavih poslova sa naftom, uvozom smeća ima i kod nas i kod njih. Sloveniju nikad nisam smatrala tipično balkanskom zemljom.

      Izbriši
    5. Komentar i nastavak sam pažljivo pročitao i ostaje mi samo da čestitam autoru. Moram kao urednik izraziti zadovoljstvo što osobe ovako britkog uma i stila pisanja djeluju na blogu. Naprosto dižu kredibilitet bloga i jedino mogu zahvaliti autoru. Baš kao i Xi koja je ovde odavno prepoznatljiva i takođe hvale vrijedna

      Izbriši
    6. Pisao sam vam Boro , vi još niste svesni ili se pravite da ne znate koliko ste poznati širom bivše Juge pogotovo , a i dalje i iz dan u dan blog postaje sve jači i jači , a ovo što planirate da idete tamo , još će dići popularnost bloga , ali ja da sam na vašem mjestu ne bi išao jer ste narodu dokazali i najsitniji detalj kakve su nepravde bile prema vama ! Dobro znate kako sve funkcioniše u zatvoru ali nikad se ne zna šta se može desiti , naće jednog robijaša da te isprovocira i eto problema , ali ako ste vi sigurni da možete protiv roba koji je npr. došao iz Foče jer je tamo pojeo ....i odrukao svoju ekipu upravniku u Foči , šta misliš da te neće prvo provocirati i kad vidi da ne reaguješ krenuće budala na tebe da dobije bilo kakve pogodnosti , odmah da ti kažem nisi dovoljno mlad da se tučeš na šake sa mladićem od 25.godina koji trenira svakodnevno ! Po meni ti nemaš šta više ići u zatvot , vidi to nekako plati jer si došao do tga da skoro čitav region posjećuje tvoj blog , a to što ti želiš da dokažeš da nevin ležiš pa pobogu nije narod lud , plati to i uživaj sa porodicom nemoj bez potrebe dopuštati i davati im prostor da ti još nešto gore upakuju , najbolje mjesto za prljave igre da ti nesto urade to je zatvor i sam znaš !

      Izbriši
  18. A šta bi sa sinom Želje Stojanovića i djevojkom? Eno gledam brćkaju se u moru, zna se kako se platilo haha, rade, provode se. Ako ovako prolaze bez ikakve kazne 'ajmo svi dilati da priuštimo sebi ljetovanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da se svi upropastimo.

      Izbriši
    2. Neke stvari nije mi lako potezati jer bez obzira na očeve grijehe mali Savo je tek klinac kog znam odmalena. U pozadini imamo likove i zločine kojima ću se svakako baviti, ali da se to ne bi slučajno ugrozilo malog. Nisu ni Želja ni Guzi izvukli malog nego njegov poslodavac, a tu već ulazimo u mnogo gadne teme

      Izbriši
    3. Dragan Milojica izvukao malog Savu ?

      Izbriši
  19. da li na ovom blogu ima kakav pravnik da objasni šta se ovo dešava u hrvatskoj i zašto kaznjavaju ljude. Kažu pjevao U Mrkonjić Gradu "šetala Kralja petra garda" a kažnjeni u Zadru. Kako Hrvatska ima jurisdikciju u BiH? Koliko onda Tompson treba dobii kad dođe u BiH?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ima brate sve od OŠ do doktora nauka diplome se stampaju kao natpis na majci uskoro ce ti se javiti moj volonter samo dok prekopam po diplomama da se uvjrrim da ima i za pravnika da to sve bude kako zakon trazi

      Izbriši
    2. Te zabrane i kazne oko pjevača u Hrvatskoj samo su magla za odvlačenje pažnje sa stvarnih problema. I sa kriminala političara. Pa Dodik, Milanović i Plenković su kao nerođena braća, a prave budalama one koje mogu.

      Izbriši
  20. Znači Boro atentat na Trampa ostavlja Dodika za doživotnog vladara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bogami od toga strahujem i sve više analiziram takve opcije. Dodikov problem jeste što su ga na svoje crne liste gurnule bankarsko finnacijske oligarhije zapada, a kakve su moćnije od američkog predsjednika ma ko on personalno bio. Eto kad je objavljeno koji financijski lobiji staju iza Trampove kampanje znalo se da dobija izbore i nedugo potom uslijedio je neuspio atentat. Govorim o centru moći koji kontroliše Swift i može ovako natjerati banke da sankcionisanima ukinu račune.

      Izbriši
    2. A zbog čega bi Tramp ukinuo sakcije koje su uveli u Republici Srpskoj ili FBiH, nebitno? Po čemu je to Dodik i ostali bitni za svjetsku politiku i zbog čega bi SAD dopustio rastakanje BiH ?

      Izbriši
    3. Za lovu, baš kao i sve drugo. Za procenat je odblokirao račun sa 6 milijardi, a ne što voli Orbana kao posrednika ili Vučića i Dodika kojima je odblokirao6sredstva.

      Izbriši
    4. Ima logike ako je tacno da su se docepali para sa Kipra preko Orbana i Vatikana. Onda nađes nekog arapa i eto ga Beograd na vodi. Nece se Srbi lako ih se rijesiti. Pa i zetu z.rada generalštaba

      Izbriši
    5. Ček, ček...otkud to za Kipar, procente..Ima negdje neki tekst (ili sam ovdje nesto preskočio)?

      Izbriši
    6. BORKA VUČIĆ -ACO VUČIĆ, BORKA SE NIJE GLAVE NANOSALA, ALI JE SKLONJENO 6 MILIJARDI. E SAD BEZ ORBANA I VATIKANA IZGLEDA NIJE IŠLO. BORO JE DOPUNIO I SA TRAMPOM. OTKUD TAKA LJUBAV ORBAN VUČIĆ DODIK PLENKOVIĆ?

      Izbriši
    7. Shvatio sam o čemu se priča ali nisam shvatio da li ima neki izvor informacija ili je Boro izvor (ne kažem da je netačno već me zanima ima li negdje neka malo opširnija priča o temi).

      Izbriši
  21. Živ i zdrav bio naš MILORAD DODIK i naša REPUBLIKA SRPAKA !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. šta si mislio Srpaka ili PAPAKA?

      Izbriši
    2. Jadna majko samo,ovo je ocit primer ko podrzava te bitange to je isti slucaj kao sa Šojicevim biracima kaze kako bre Panjkovicu u prvim redovima sve ovi bez zuba zar nisi mogao naci neke bolje a panjkovic ce pa sefe to su ovi ljepsi e tako i ovo to su ovi pismeniji iz podrske velikom lideru Dodiku

      Izbriši
    3. OK znamo da SNSD plaća botove za pisanje komentara i moraju jadnici zaraditi koru hljeba.

      Izbriši
    4. Živ i zdrav bio naš PREDSEDNIK MILORAD DODIK I NAŠA REPUBLIKA SRPSKA !

      Izbriši
    5. Linija za gospodina.

      Izbriši
    6. Ma bice on i ziv i zdrav i srecan, samo ti neces, pored takvog predsjednika bice ti zadovoljstvo da pises po blogovima komentare dok ces usput raditi negde za minimalac ili jos bolja opcija lijepices plakate 😆

      Izbriši
  22. Sta znas o ovom sudjenju Vrhovca i Munjize? Citao sam neki tekst da spominje da ga je Bilbija ucjenjivao za neke pare

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrhovca je droga preuzela da ne zna šta bulazni. Sad svjedoči drugačije nego u istrazi i ukazuje na Bilbiju i Stojića, a kojih nema kao optuženih. Odlično za Munjizu.

      Vrhovac je prolupao. Petlja po gradu da iza njega stoji Igor Dodik i gura ga za premijera. Zanoravio da ima snimak kada govori da je Igor običan kreten i još kakve gadosti. Baš kao što je snimljen kad pljuje Milu i SNSD, pa kad priča kako su i zašto zapalili IRB i slično. Neće se taj glave nanositi

      Izbriši
    2. Boro, ko su Bilbija i Stojić?

      Izbriši
    3. Boro, ja sam cuo snimak na kojem Vrhovac prica o Viskovicu, pljuje ga najstrasnije

      Izbriši
    4. Bilbija doktor ginekolog, a Stojic odpravnik vozova u kineskoj zeljeznici.

      Izbriši
    5. Eto reče čovjek koji Bilbija i Stojić

      Izbriši
    6. Hahahahah doktor ginekolog, mnogo jak komentar

      Izbriši
    7. Ginekolog da samo je Bili i doktoriro koliko je on pretreso tih vagina morao je i doktorirati

      Izbriši
  23. Boro, ko će biti izabran za gradonačelnika Banja Luke?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onaj ko ima logistiku u biračkim odborima. Prije dva mjeseca rekao bih da će bitka biti između Šobota i Stanivukovića, ali Trivićeva je uradila dobar posao. Može računati na glasove i odbore SDS-a, Vukanovića i čak dijela PDP-a, pored njenih struktura. Stanivuković na tom planu gotovo da više nema nikog. Jeleni Trivić je čak taktički pametno što Stanivukovića pokušava izbaciti iz igre prije izborne kampanje6pa da onda pokuša protiv Šobota jedan na jedan. No, Šobot ima i logistiku SNSD-a i Vladu Đajića koji je osvajao po 30,000 ličnih glasova i pametnu kampanju (ne ulazi u blato) zbog čega mislim da uvjerljivo pobjeđuje

      Izbriši
    2. Jel to najavljuješ neku krađu u korist Šobota

      Izbriši
    3. Dobro radi taj Đajić. Ima političku podršku još ako dobije najveći budžet onda može stati na crtu svakome pa i Baji. Nesmuljam da će to pametno uraditi kao i dosada što je radio.

      Izbriši
    4. Nekad smo vjerovali da će Stanivuković stati u kraj banjalučkim tajkunima, a on postade najgori gradonačelnik po tom pitanju. To će Jeleni biti problem u kampanji i neće narod bjanko povjerovati. Sa druge strane Đajić se dokazao kao fajter i da ne preza od tajkuna, a Šobota ima pod kontrolom. Nadam se da će ma koje od njih dvoje pobijedilo zaustaviti razuzdanu bandu koja prekopava Banjaluku kao kakvu njivu.

      Izbriši
    5. To i jeste bila njiva,samo sto je ruralno pobjedilo urbano,al je Stanivukovic malo urbaniji.

      Izbriši
  24. Sta ce biti sa prijedorskim njivama.? Sve za Rufija( pardon dodika)

    OdgovoriIzbriši
  25. Nekad grad rudara i papira a razjeba ga dodik ko zvecku. Ostace upisano crnim slovima nada ševo, ...... nastavite niz

    OdgovoriIzbriši
  26. Glasaci,lokalni partijski nasmrkani drugovi.....

    OdgovoriIzbriši
  27. TAJ GRAD JE RAZJEBALA PORODICA PAVIĆ SA MARKOM NA CELU TO NE ZABORAVITE !!!

    OdgovoriIzbriši
  28. U unistenju Prijedora Marko je za vrhovca i elitu mala beba.

    OdgovoriIzbriši
  29. Ne pricaj gluposti, pre par godina objavljena je lista najbogatijih ex-yu politicara Marko bio medju 5 prvih taj se nakrao po Prijedoru sto niko nece kakav Vrhovac

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Marko je pokrenuo rekonstrukciju vodovodne mreže u PD i koja je završena dobrim dijelom. . Šta je uradila sadašnja elita za pd? asfaltirala dvije , pardon 3 ulice.

      Izbriši
    2. I razjebala kamionima 10 ulica.

      Izbriši
    3. Jebo te Marko i njegov vodovod vidi se kako je i sta napravio u Pd.

      Izbriši
    4. ZADNJA INVESTICIJA AKO NE RAČUNAMO VESELINA ĐURANOVIĆA I KREDIT ZA OMARSKU IZ KUVAJTA(KOJI NIKAD NIJE VRAĆEN) SA DRŽAVNOG NIVOA JE BILA INVESTICIJA OD MUHAMEDA BEŠIĆA, SEKRETARA SUPA BIH, ( DOM I UREĐENJE DIJELA OBALE RIJEKE SANE). NEK ONDA I J..E MARKO ALI TI RECI ŠTA JE TO DODIK DONIO U PRIJEDOR.(OSIM RUFIJA)

      Izbriši
    5. reci ti meni legendo sta se to u prijedoru uradilo da se pavic nije ugradio 20 do 30 % u cjenu e to sad radi i snsd

      Izbriši
    6. Marko je uzimao 50% pa gazvali Marko Polo. Ovi sad zaokruzili na 1:1. Lakse se racuna😪😪😪

      Izbriši
    7. Iskreno Marka nisam volio. Radovao sam se dolasku SNSD na vlast. Ali ljudi sta ovi uradise. Koja je ovo smijurija. KABIC POSTAVLJA DIREKTORICE...Vrhovac Stan Dubai... Coffe IN..PRAONA...LOKAL ZA IRB...ZGRADA KOD OPSTINE SE PRAVI...BILIJAR KLUB...KAZU I BAZEN...HARLEY....KONCERT NA STADIONU...GARDEN FEST....TO MARKO NIJE RADIO I ZATO JE NASPRAM OVIH GOSPODIN

      Izbriši
    8. On je siva eminencija,Broj 1 iz Alan Forda,ovi ne znaju gdje udaraju,petljaju se svuda hoce da budu face,al ne ide to tako.

      Izbriši
  30. Trgnuce im na nos sve kad djavo dodje po svoje.. kad stignu na naplatu, samo polako

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ko živi u nadi umire u bijedi.

      Izbriši
  31. Dobro si rekao pre par godina. Daleko da je marko posten ali sta sad imaju vrhovac bursac drljaca javor. Sve politicari od formata. Dobro je rekao Boro moras u kriminal ako igras sa njima. Nemoj da se zanosimo da je neko od njih posten. Kako maja. Pardon njen brat dobi stan u Bg na prošlim izborima. Mozda inving zna.Ha hajte
    .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na koju Maju mislite ?

      Izbriši
    2. Znaci i Maja Stojić pokupila kajmak ?!

      Izbriši
    3. ma nije. Ona ko i javor radi za narod.

      Izbriši
    4. Ne moze se porediti Maja i Javor, zna se koliko je multimilijinera u snsd a koliko je u sds...

      Izbriši
    5. Zato su nam putevi najlosiji u istocnoj Evropi.Urade ulicu 200 m a ona duga 2 km.

      Izbriši
    6. Ne bi oni uradili ni to sto urade vec namjeste poslove firmama njima bliskim pa se kasnije deli profit...

      Izbriši
  32. Nista im nece trgnuti na nos jer imaju toliko novca da mogu izbeci sve osim da ih neko likvidira a posto imaju sistem kradu od drzave i kad izgube nestanu poput porodice MARKA PAVIC i uzivaju u tim milijonima

    OdgovoriIzbriši
  33. Ma mogu oni uzivati, al Paviceva djeca sva poluretardirana, i Markova i Zokin itd. to su cinjenice

    OdgovoriIzbriši
  34. Retardi i narkomani ali su opet vrsljali po opstini i zauzimali radna mjesta dok su sposobni i obrazovani taj isti posao trazili u inostranstvu...mislim cak da onaj debil Markov sin Mladen Pavic jos rasi u opstini

    OdgovoriIzbriši
  35. Hamuz nikad nije radio u opštini, ne pričaj gluposti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima njih dosta sto nisu radi,a primaju platu i ide staz.

      Izbriši
    2. Ima njih dosta sto nisu radili,a primaju platu i ide staz.

      Izbriši
  36. Sta nije Hamuz radio u opstini kad sam ga ja sretao na parkingu opstine pred ulazom utegao se u kosulju i dzemper kaze idem raditi i to onako sa sprdnjom je pricao kako radi i sta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lupetas, nikad Hamuz nije radio u opstini!

      Izbriši
    2. Izgleda da svi oni koji zapadnu u neke dugove odmah napreduju u karijeri.

      Izbriši
    3. Nije radio u opstini,al opstina je radila za njega.

      Izbriši
  37. Mislim da milorad dodik nije los covjek,ali sam je kriv sto ce ove izbore izgubiti bez obzira taman ih i dobio i bog samo zna sta ce biti.vjerujo ljudima sa diplomom fakulteta, provjerenim kriminalcima i izdajnicima jos od kraja rata.svi znemo placenih parama i kakvim od kada,od fakultetskih pa na dole.u pocetku je krenuo dobro ,ali protokom vremena je izgubio vezu sa glasacima,obicnim postenim i casnim srbima pogotovu generaciskim odnosno genetski ,koji nemaju kud i nasmrt mu vjerovali i mislili evo ga napokon.protokom vremena je primio hijene u stranku ,odnosno jos ih ojacao.koji su cak dotukli njegove glace na smrt.iskreno ,gledem sa ove tacke gledista,hijene su i tad ,a pogotovu sad vladali sa njim.i vladace do konacne propast,odnosno od kraina preko beograda do konacnice sibira.kod njih su pare od pljacke onolikog bogatstva juge preko prodaje kraine do kredita eu.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

Poznat identitet uhapšenih policajaca u akciji "Robokap"

Kikboks baza regrutovanja narko mafije (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

SUD U NEVJERICI: Ko "ucjenjuje" našmrkanog piromana Dražena Vrhovca?!

POLICIJA LAŽE NAROD: Objavljujem dokaz zataškavanja kriminala