BAJDENOVA OSVETA DODIKU: Republika Srpska pred slomom?!

Godinama upozoravam na opasnost po Republiku Srpsku u slučaju širenja američkih sankcija na Igora Dodika i kompaniju Prointer, a danas mogu samo konstatovati vrlo izvjestan slom sistema i tešku krizu za narod i građane. 

borislav radovanovic blog

Došao je i taj momenat, godinama najavljivan, kada administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena bukvalno drobi režim Milorada Dodika. Koliko godina unazad razni "stručnjaci i analitičari" najavljuju kraj Dodikove vladavine? Baš kao što sam kontinuirano tvrdio da su to trice i kučine, odnosno da ću objaviti kada doista nastupi stvarno slamanje.

Na kraju teksta imate dio objave Bajden okom, Dodik skokom, a Vukan nebulozama iz januara 2022. godine kada objašnjavam dvije dimenzije dešavanja ključne za shvatanje aktuelne situacije. Prva, američka administracija još uvijek nema volje srušiti Dodika, nego ga samo vratiti pod svoje okrilje. Baš kako sam tada najavio SNSD se ekspresno vratio u državne institucije i prekinuo dotadašnju blokadu rada istih.

Potom je shodno mojoj procjeni iz januara 2022. godine uslijedila izborna pobjeda i još jedan mandat iste vlasti. Elem, druga dimenzija mojih objašnjenja mnogo je bitnija za aktuelna dešavanja. Konkretno rekoh da ćemo se po sankcijama Igoru Dodiku moći orjentisati oko stvarne odluke Amerikanaca o rušenju režima. Kako vidite iz ovog teksta kompaniju Prointer sam označio kao sredstvo ostvarivanja i prijetnji i stvarnog počinjenja. 

Tri mjeseca ranije, oktobra 2021. godine, tekstom DODIK (NE) J**E BAJDENA: Na šta se srozala američka "buldožer" diplomatija?! ukazao sam na lični motiv američkog predsjednika za ovakvu odmazdu. Namučio se Bajden da zataška uvredu balkanskog kabadahije, ali i sačekao pogodan trenutak za osvetu. Do kraja predsjedničkog mandata ima dovoljno vremena za rušenje režima tako da u slučaju novog mandata Tramp ništa neće moći popraviti - i kad bi to htio. 

Podsjetiću kratko da sam čin uvođenja američkih sankcija Miloradu Dodiku pripisao upravo Bajdenu. Kao potpredsjednik na samom kraju mandata progurao je sankcije i to nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem. I tada je Tramp samo produžio trajanje sankcija, ali bez stvarne primjene. Znači, bilo je za očekivati da se ponovi ranija situacija, ali sa mnogo razornijim posljedicama.

Konkretno: Ministarstvo trezora SAD na listu sankcionisanih uvrstilo je kompanije “Prointer ITSS”, “Infinity International grupe”, “K-2 Audio Company”, “Kaldera Company”, “Sirius 2010” i televizije “Una World”, kao i odgovorna lica istih. Vlasnika ili suvlasnika kompanija Igora Dodika od ranije imamo na tom "crnom" spisku.

Vidim portal Kapital već objašnjava kako drugi pravni subjekti neće moći poslovati sa sankcionisanim kompanijama zbog blokada bankovnih računa. Razumljivo. Elem, prije dvije i po godine objasnio sam jednu drugo i mnogo veću opasnost po Republiku Srpsku ukoliko Prointer bude sankcionisan, a šta vidite u drugom dijelu teksta.

Kako tada rekoh Prointer samo koristi razne softvere, programe i aplikacije informatičkih kompanija čiji hardveri se dominantno nalaze u Sjedinjenim Državama. Dio kompanija čije resurse koristi Prointer imaju sjedišta u Njemačkoj, a odakle će uskraćivanje korištenja uslijediti brže od američkog. Šta to znači za Republiku Srpsku?

Kako misle popisati i naplatiti utrošenu električnu energiju, vodu, komunalije...? Iliti propisati i izdati lijek pacijetu? Isplatiti plate u javnom sektoru? Srpska nema organa, ustanove ili javnog preduzeća koje ne koristi Prointerove programe, a ništa od toga nije u vlasništvu kompanije, nego godinama preskupo plaćamo korisničke usluge. Nešto šta se "jednim klikom" može uskratiti.

ATV, inače već sankcionisana televizija, juče u centralnom dnevniku intervujuiše građane i emituje jedinstven odgovor "javnosti" da se američka administracija bavi svojim unutrašnjim problemima. Danas takve percepcije prolaze, no vidjećemo kako će isti građani reagovati kad ne dobiju penzije ili zdravstvene usluge. Hoće li baš kao i Dodik nekada za Karadžića i Mladića kazati da mi ne možemo biti taoci pojedinaca?

Kako rekoh u ranijem tekstu Dodika najviše problema čeka od njegovih/režimskih parazita i to je udarna snaga rušenja ovog režima. Znaju to u Bajdenovoj administraciji odlično i upravo zato povlače ovakve poteze. Samo što ovoga puta nemaju cilj Dodika vratiti pod svoju kontrolu, nego definitivno srušiti! Koliku cijenu takve politike će platiti građani Republike Srpske vjerujte da srbomrsca Bajdena ne dotiče, nego računa kako ove rezultate iskoristiti u izbornoj kampanji.

Bojim se da Republiku Srpsku čekaju gadni dani, bilo da govorimo o potpunom ili kontrolisanom kolapsu sistema, no po iskustvu sa zatvaranjem bankovnih računa znamo šta slijedi. Samo što za usluge kompanije Prointer naši organi i institucije nemaju brzu zamjenu, ukoliko je tako nešto i dugoročno izvodljivo. U pitanju je opasnost kakvu je davno trebalo otklanjati, bar od kako moja malenkost o tome piše na ovom blogu. 

Pitaju me čitaoci imaju li sankcije veze sa Dodikovim učestalim sastancima sa Putinom. Normalno, Bajden ne može pobjediti Putina, ali zato može skršiti njegovog deklarisanog saveznika i još to iskoristiti za izbornu kampanju. Globalna trvenja dostižu vrhunac i svi bukvalno skidaju rukavice kako bi im udarci bili jači. Elem, kakav odgovor Putina na aktuelna dešavanja možemo očekivati slijedi u narednim tekstovima. 

Nadalje, pročitajte dio teksta iz januara 2022. godine koji sam izdvojio od sličnih sa upozoravajućim sadržajima na ovakve situacije:

Godinama je Republika Srpska dodjeljivala tendere jednoj kompaniji, sve dok nismo postali ovisni o istoj do nivoa totalne kontrole institucija i javnih preduzeća. Ima li u Srpskoj ministarstvo, organ ili javno preduzeće koje ne radi na programima (aplikacijama) Prointera? Ukoliko ima molim da mi neko javi. Naše baze podataka, unosi i obrade novih podataka, a sve vezano za sisteme plaćanja, izgrađene su, nadograđene ili povezane sa ovom privatnom kompanijom.

Ono šta je Dodiku godinama bilo sredstvo kontrole i održavanja na vlasti sad je postalo zastrašujuća opasnost po kompletnu Republiku Srpsku, a sa neizostavnim posljedicama i po Bosnu i Hercegovinu. Neću pretjerati ako kažem da u ovoj zemlji na hiljade "stručnjaka" prima redovite plate da bi se bavili bezbjednošću, a o ovom problemu nikada riječ nije progovorena. Ukoliko Bosna i Hercegovina nema kapaciteta sama izanalizirati ovaj problem - moja malenkost ima za prijatelje stručnjake u domenu informacionih tehnologija koji će to besplatno uraditi.

Suština problema jeste na činjenici da Prointer godinama po izuzetno visokim cijenama naplaćuje "usluge" za kakve nema ni hardverskih ni softverskih resursa. Prointer je tek korisnik resursa kompanija sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, baš kao i moja malenkost u odnosu na platformu Bloger. Moj nalog može biti uklonjen kad god to odluči kompanija čije resurse koristim. Možemo analizirati koliko i kome Prointer plaća za svoj rad, ali i njihove pravne i svake druge mogućnosti zaštite od uskraćivanja pristupa hardverima i softverima od kojih esencijalno ovise.

Opet kažem, niko u Sjedinjenim Državama, bilo sa strane oficijelne politike ili kompanija koje su Bajdena bukvalno dovele na vlast, neće posegnuti za blokadom Prointera, ali primarno zato što i sama prijetnja je dovoljna da Milorada Dodika "prizove razumu". Zar će Dodik rizikovati da padne kompletan platni sistem Republike Srpske, pa da mu na ulice izađe sav interesdžijski ološ koji je decenijama navikao da parazitira sa budžetskih jasala? Davno sam objasnio koja je to kritična masa dovoljno moćna da u Srpskoj izvede "rumunski scenarij", odnosno da se Dodik ponajviše boji desetina hiljada onih koje je zarad svojih političkih ciljeva navikao na parazitsku egzistenciju.

Od starta priče o sankcijama Dodiku ukazujem kako je Igor Dodik figura po kojoj se možemo elementarno orjentisati. Normalno, ne toliko u personalnom smislu jer i Bajden ima sina na kom ga Putin, a onda i Dodik posredno, mogu "disciplinovati". 

Elem, baš kao i u odnosu na ATV može Dodik mantrati da kompanija nema veze sa njegovom porodicom, kad vidimo da su sankcije uvedene bez detaljnih obrazloženja. Identičan primjer moguć je za Prointer, gdje opet nije od suštinske važnosti deklarativno uvođenje sankcija, nego težina njihove primjene. Slično kada YouTube ukloni ATV i ovi na toj platformi bukvalno prestanu postojati.

Javnost je možda zaboravila poziciju Prointera u Srbiji jer je Vučić i kompaniju i Slavišu Kokezu "ugasio" još 2019. godine. Ne samo da je Srbiju riješio ovisnosti od takve kompanije, nego je i svesrdno presjecao veze oko pranja novca od droge, teške korupcije i kriminalizovanih tajkuna.

Vučiću još uvijek mu ne odgovara otvaranje teme oko Prointera i zato je Dodiku izdao vrlo jasne zadatke. I neodložno izvršne. Sve šta Amerikanci traže ima da se izvršava bespogovorno, a kako će to Dodik izvesti na unutrašnjem planu nikog ne zanima. Kako rekoh, neće ni on rizikovati masovne proteste članstva SNSD-a jer "gospodi" kasne plate.


Primjedbe

  1. Bravo Boro, neka si pokazo svoje pravo režimsko lice. Mnogi ovde pišu da si režimska jajara, ja nisam vjerovo ali kad sam pročito ovu tvoju žalopojku nad Dodikom sve je jasno. I ako i posle ovog teksta ima vas koji i dalje vjerujete da je Boro borac protiv režima onda ste stvarno teški debili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to Bajden lično udario na Dodika hahahahaha pa Bajedn ne zna kud bije ni ko mu glavu nosi, nekidan se usro pa ga sklanjali, a da zna ko je Dodik i gdje je Republika Srpska hahahahahahahahahahahaha

      Izbriši
    2. Boro,nije režimski sigurno nije

      Izbriši
    3. Čuj, "žalopojka nad Dodikom". Izgleda da svako vidi ono što želi, ili prosto izmisli. Odmori malo, majke ti. Zaradio si današnji sendvič

      Izbriši
    4. Ako je tako da je on režimski, onda mislim da narod više neće verovati, nikad više njemu kako ja vidim da udara na sve, ali ako je režimski čovek onda sam stvarno razočaran

      Izbriši
    5. Dobro, danas vam je bitno jesam li ja režimski igrač ili nisam, a kad za najdalje mjesec ne budete mogli ostvarivati elementarne potrebe imaćete drugačija razmišljanja. Dođete doktoru ne radi sistem, treba vam rodni list ne radi sistem, penzija nema jer ne radi... Kod mene lrmača se prasi, pilići se tove, kunići pare i puca mi kardan hoće li Srpska opstati ili nestati.

      Izbriši
    6. Isti oni koji su ti doveli gazdu na vlast sad ga gone sa vlasti i to je tako. Što se tiče ovoga što si naveo, od toga ništa nije prointer napravio nego samo prodaveo tudji softver sa licencon, tako da će neko drugi ko ima licencu preuzeti poslove.

      Izbriši
    7. Jos samo da si naveo ko izdaje licence i o ćemu se uopšte radi, pa da svi spokojno spavamo. Lupaš gluposti. To da Printer nama basnoslobno naplaćuje korištenje tuđih softvera ia ja sam ukazao tekstom. No, nisu to samo programi npr. za očitavanje i naplatu struje, nego i baze podataka i složenih operacija izračuna, pa zaštite podataka, pa ugovornih odnosa i ino. Ti bi kao Lukač za one radare dao naše podtake turskoj obajveštajnoj službi i AID+ovskoj kompaniji Alije Izetbegovića. Pa se naljutio što sam mu razvalio muljažu sa 200 miliona maraka prihoda.

      Izbriši
    8. Ova priča ti je čista snsd kampanja, lupanje gluposti na naiconalnoj osnovi, ali ima dosta ljudi bez grama mozga koji puše tu priču

      Izbriši
    9. Džozef Bajden je pred slomom , i crni dani idu za Amere !

      Izbriši
    10. Ko jebe Bajdena, on i onako služi za slikavanja

      Izbriši
  2. sve je ovo razumljivo i logično, ali niko ne kaže šta je motiv ovakovog njegovog ponašanja što u konačnici ima za cilj nesreću naroda što Boro i piše. U čemu je motiv da se vređa ambasador najmoćnije države svijeta, da se gura prst u oko predsjedniku najmoćnije države svijeta odlaskom kod Putina, kad to ne smiju raditi ni puno veći od Dodika. kad svi izbjegavaju sukob sa SAD zašto on "upro ko june" da se sukobi sa njima. U čemu je poenta tako njegovog ponašanja ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba tako sa americkim govnarima i nadam se da ce mu Putin i Kina pomoci da prevazidje ovu mogucu krizu. Mogu misliti kako bi bilo sad da su yu opozicione jajare. Jedini Dodikov problem su ovi paraziti kako ih Boro naziva. Iz odbora samo lazu i prenose krive informacije Dodiku

      Izbriši
    2. Teško onom koga Rusi brane a Grci hrane. Kome će pomoći Kina i Putin? Da se oni svađaju sa SAD zbog nas ?. Pa svaka ulica u Moskvi ili Pekingu ima više stanovnika negoli sva Republika Srpska. Pa eto kurčili se 1914 pa milion manje, pa se kurčili 1941 pa opet milion manje Srba, pa se kurčili po Hrvatskoj i gdje su sad Srbi u Hrvatskoj. Ja ne mislim da je politika raditi u propast svoga naroda. Neće nama niko pomoći niti je pomagao. Svako gleda svoje interese,,kako reče Čerčil "nema vječitih prijatelja nego samo vječnih interesa". Uostalom upitna je i uloga Rusije u naoružavanju Hrvatske. Nema smisla u ovoj situaciji ratovati protiv jačeg . Ljudi se bave politkom i kad shvate da su izigrani i nadigrani onda počne kuknjava : kako nas pa mi smo nebeski narod. Kao onaj general Kukanjac kad kaže : oni su nas napali grubo. " pa kako da te napadnu , fino ? Nažalost ta zamjena teza kod Srba prolazi i prolazi. A to da će Kina i Rusija ratovati zbog Srba zaboravi. Rusija je rekla samo zbog Bjelorusije a Kina zbog Tajvana. Nemaju oni interesa za nas. Mi smo u 18 vijeku, a veoma lako nas SAD mogu pomjeriti u 17.

      Izbriši
    3. Pa vrlo slično upozoravam godinama i to kroz jako mnogo dešavanja i međunarodnih odnosa. Sad samo konstatujem posljedice i razmjere štete. Danas vam kažem da Vučić neće nazvati predsjednika Sija da pita mogu li kineski programi zamjeniti zapadne. Dovoljno je upozoravao Dodika da sa Amerima izbjegava sukobe. Niti će mu Putin dati ikakve programe zbog zaštite svoje tehnologije. Reći će da je odmah trebao plaćati ruskim kompanijama umjesto američkih i njemačkih. Karikiram ali suštinski biće tako nekako.

      Izbriši
    4. Eto Igor Dodik za sankcije na tviteru piše "da se igraju sa egistencijom velikog broja ljudi koji svojim radom doprinose boljoj i prosperitetnijoj Srpskoj". Baš kako sam i sam ukazao

      Izbriši
    5. Odgovor za tesko onom koga Rusi brane : Pokojni 👑 Miroslav Lazanski pogledaj na You Tube kako je opisivao odnose između nas Srba i Rusa !

      Izbriši
    6. Boli kurac Igora Dodika za veliki broj ljudi, njemu je prpa njegovi milioni i milijarde, i u konačnici zatvora ako ne pobjegnu prije toga

      Izbriši
  3. Boro, jedno pitanje, kada će biti članak o napadu policije u stanicu i tome da je policija koristila prekomernu silu prilikom hapšenja, a ja vidim sama policija najavljuje kako narod napda policije, a nigde nema da ih policija tuče tu ima i zateškavanje policije u bl momak podlego od batina niko nepise o tome ni jedna media niko nepiše čundo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam na šta se ovo tačno odnosi, a nemam problem objaviti.

      Izbriši
    2. I Boro je to radio, on će to najbolje analizirati

      Izbriši
  4. Vidjeli od sbijanske policije pa i oni poceli tuci ubijati nitko ne odgovara .Dokle vise ovo nacelnici i ostali sefovi piju kavu i dogovaraju se sa tugiocima i sudijama kako nesto sakritu ostaviti u ladice.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čini mi se da smo mi u Republici Srpskoj nagrabusili k'o žuti mrav. I to sve zbog nezajažljivog ega jednog čovjeka. Ne bi on to mogao raditi sam, bez pomoći (izvinite na izrazu) dupelizaca, koji ga okružuju. Sve su to ljudi bez karaktera, koji se drže onoga "Bože daj meni, ne daj drugome". Gade mi se takve osobe, pa da je i moj najrođeniji!
    I, na kraju, ima li nam spasa, nama koji smo ostali u ovom nazovi, boljem entitetu?
    Srdačan pozdrav za našeg ljubijanca, Borislava Radovanovića. 👍

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Mislim da nikom nije cilj uništenje Republike Srpske zbog čega nam prijeti kraća i kontrolosana kriza - do sloma ove vlasti. Znači do oktobra najdalje i zbog3našuh i zbog američkih izbora.

      Izbriši
    2. Poštovanje gospodine Radovanoviću i čestitam na fer pley borbi i velikoj pobjedi , koliko sam shvatio još imate nekog jakog materijala i čekate i bodete li bodete kao Kasijus Klej ! Za mene nakon pročitanih objava po preporuci druga očaran sam šta ste sve prošli , ali nisam od onih što staju ljudima na muku bilo prošlo i sad ide vaša riječ ! Čitao sam komentare i dobili ste pitanje anonimno da li mali sa 20 grama koke što je pao , samo pojedini znaju otkud malom prva roba marihuana i to po komentarima mali je bio baš organizovan , paravan konobar , čujem da je imao dva pomoćnika dok navodno konobariše ali to je gradska priča i tamo nisam nikad ni odlazio pretežno Obala , mali je uzeo fin novac ali greška prešao na bijelo i tu mu je bio i kraj , jer za bijelo treba biti igrač spreman da 5 ili 10 godina odležiš i nikog ne povučeš za sobom i mirno šetaš gradom ! Šta mislite koliko je bitan taj slučaj i da li to znači ostavka Dragana jer im očigledno smeta , ili su morali su uništitii ili zamjeniti sa nekom supstancom koja nema veze sa drogom primjer , jer ste i sami rekli ,, ako mu nisu iza leđa , a koštaće ga to debelo , jer znamo tvoj primjer i zato si i izbačen "razumijemo se o čemu pišem ! Koliko bi tek našli da su odmah obavjestili tižiocai pretresima objekata koje povremeno koriste matori i mali , mislim na vikendice itd...vidiš da mali... neću spominjati dijete koje je uvučeno , a možda i nije konzumirala bijeo , ali je bila zaljubljena i iskreno sumnjam da ima neke veze i da je mali njoj otkrivao neke tajne ! I zamisli te slučajnosti mali pada Kevine Panteru, niko njega nije namjestio već je mali postao bahat druže je vrijeme konzumirao najskuplji konzument ,mislim da ovo otvara i uvlači oca u čitavu po meni jadnu priču jer mali ne radi koliko pišu mjesec ili pola godine i stari je morao znati ! Vidim da nećeš po običaju da pišeš neprovjerene informacije , da li je ovo konačni obračun u Mup-u dobri protiv loših , a imamo i zle ! Niko ne podnosi ostavke i ovo je stvarno SRPSKA KOLUMBIJA , čudno i mislim da se polako narod zbližava i moguće uskoro kao Srbiji će pojedini ljudi koliko čujem po šetalištu napraviti nered ! Jer je ljudima dosadilo da gube djecu ili od droge ili odoše vani da rade ! U zarvore samo šalju bijedu , narkomane i po koji krimos ali i to Railićeve grupe ili običnih radnika kao i sam Railic ! Još ako ode u KPZ Zenicu biće jeb.. , jer su prebili malog iz dijspore ili Kozarca , sam znaš kako se sve sazna u zatvoru , a tek druga opcija Foča odjel ALKATRAZ , sve što zna daće da se izvuče i možemo očekivati zanimljivu postavu iz Prijedora ! I stvarno pitanje za Gradonačelnika zašto ne napravite zatvor za prekršajce ili do godinu dana zatvorska kazna , a ne da se iživljavaju po našim ljudima Prijedor ima status Grada ! Šta mislite Borislave da će biti sa ovim predmetom čitav Prijedor i dalje šuška boje se ljudi pričati da neko ne bi čuo pa prenjeo ? Ne čitam portale i one gluposti zato vas i pitam , znam da znate odgovore na moja pitanja ali možda zbog nastavka akcije nećete da iznosite ništa u javnost !

      Izbriši
  6. Jel ti puca kardan na traktoru ili moto kultivatoru

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf ćuti, sanjam motokultivator i priključke ali para ni na vidiku. Gledam na Aliekspresu kineski ručni traktor 22 KS (nešto kao motokultivator samo jače).. Košta oko 1.500 eura i besplatan prevoz, znači samo nešto carine preko te cijene. Za moju malu farmu to se ubilo, ali jedino da prodam bubreg i to kupim

      Izbriši
    2. Koji bubreg, zar ga nisu odvalili u Tunjicama

      Izbriši
    3. Nije bubreg, kičmu su mi povrijedili.

      Izbriši
  7. Boro jebe se tebi za Republikom Srpskom,pošteno od Tebe,namestiš dupe jačem od sebe i uživaš,kao tvoja krmača,ili zečica...pa uživaj i sa Amerima u sankcionisanju Dodikovih...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto bi Boro mislio i svoje duoe namještao kad ima ovih politički podobnih. Boro je veličina za njih sve

      Izbriši
    2. Boro je sa Amerikancima i njihovim saveznicima gadno razmjenjivao vatru tokom rata, pa čak i poratno. Godinama smo bili pod sankcijama jer su stranci pripadnike Specijalne brigade policije MUP-a smatrali nepodobnima, za razliku od "svježeg daška vjetra na Balkanu" kom je prvi zadatak bio rasturiti našu brigadu. Kao sin poginulog borca i borac prve kategorije kažem da ovakvu Republiku Srpsku nabijem na ku*ac i neka je brane ovi što su je decenijama obilto koristili. I što su je privatizovali i pretvorili u privatnu prćiju. Igor i Mile Dodik po dva metra momčine mogli bi se dogvatiti pušaka da brane ogromnu imovinu, a ovo moje sirotinje nije vrijedno rizika. Dosta smo porodično bili ludi pa smo otac i ja branili Republiku Srpsku u kojoj ni saksiju zemlje nismo imali, a bogatuni poput Dodika se još više bogatili ratnim švercom. Od kad su me na sjednicama Narodne skupštine nazvali izdajnikom svaka moja obaveza prema Srpskoj je nestala, a javnost je vidjela ko se predstavljao čuvarima. Pa neka čuvaju to što su prisvojili, a na nas izdajnike ne bi trebali računati. Ponajmanje nakon onolikih hapšenja, progona, torture, satanizacije i ino. Pa bio bih retard kad bih malim prstom mrdnuo na čuvanju Republike Srpske od koje sam gore zlo doživio nego od Hrvatske i Alijine "države" zajedno.

      Izbriši
    3. Izgubio ti gazda četvrtog delegata, ide li sad tekst kukanja o tome

      Izbriši
  8. Boro Pise ono sto nas čeka a sendvicari moraju znati da ih čeka da plate taj račun , isto je kao i sa djelom unuka okorjelih komunista i njima je dodao račun na naplatu sto su im djedovi napravili. STA misle ove budzetlike da Ce vječito da im rece med mlijeko. Sa stanovišta bivsoh policajaca neka se ovi sadašnji klinci policajci zapitaju koliko im starijih kolega radi nocno dežurstvo u kafiću , skladištu ili gdje vec e to su oni koji su gonili pravdu , a neki dan vidim jednog saobracajnog policajca iz PD u pemziji koji voza golfa dvojku bez kvaka . Gdje mu je ona veličina kad. Vidi Ferguson sa tanjiracama j..o mamu svoju . Novija nije do zore skala pa nece ni ovima . Vizija je zadnja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Supruga i ja mjesecima smo na selu i osiguravamo čime prehraniti porodicu i inače i za ono šta neminovno slijedi u narednom periodu. Ne znam da li ovde ljudi prate masovne najave ekonomista i upućenih da slijedi katastrofalna ekonomska kriza u kojoj će prehranjivanje biti ozbiljno ugroženo za svakog nesposobnog za sopstvenu proizvodnju. Bilo da gledamo globalno ili lokalno isto nas čeka. Obzirom da dobro progmoziram krize normalno je da se pokušavam pobrinuti za svoju porodicu, identično kao i kada sam na startu korona ludila savjetovao da ljudi bježe na selo i pokušavaju proizvesti što više sopstvenih potreba. Em su u prirodi manje bili podložni stresu, em su proizveli konkretne koristi. Sad nemam namjeru nikog ništa ubjeđivati, ali znam kako sebe zbrinuti.

      Ovo sa sankcijama Prointeru i slamanju Dodikovog režima svakako će se obiti o glavu narosu i sirotinji najviše, baš kao što se svaka kriza obija. Dodik se može nagoniti sa kim mu drago, no njegova djeca i unučad neće gladovati. Nije mi jasan običan narod i kako ljudi ne misle o svojim osnovnim potrebama. Ne bave se time kako bukvalno preživjeti, nego šta će uraditi Rusija ili Amerika. Pritom pojma nemaju o djelovanju velikih sila i tektonskim potresima kavi slijede. Svijet je na ivici nuklearnog rata, ali ni to nikog ne brine. Samo je bitno jesam li ja režimski igrač i koliko zarađujem od ovog bloga. To im sigurno neće napuniti zamrzivače, a lanci snabdjevanja samo što nisu popucali. Neki još misle da se jabuke i paprike uzgajaju u tržnim centrima.

      Ja sam pucati i boriti se naučio prije izbijanja rata, no toviti svinje i piliče, zasijati baštu i slično naučio sam u ratu i bez te "nauke" ne znam kako bi kao porodica opstali. Evo od narednog mjeseca (upis) imaću dva studenta u kući i jednog srednjoškolca. Oba sina Vukovci i najbolji učenici škola, a ni kćerka ne zaostaje ništa. No, pored škole sve više uče o poljoprivredi i pomažu ženi i meni u radu. Nemaju problem kad smrde na đubar pošto odlično znaju da nam to osigurava egzistenciju. Lako je biti gospoda kad prilike dozvoljavaju, ali kad udari opšta nestašica gospodin je onaj ko ne gladuje. Zato me raduje što uz školske obaveze uče i kako uzgojiti hranu, kako odraditi i nimalo lake fizičke poslove. Mi to tako radimo, a ono šta vidim okolo nimalo mi se ne sviđa i bojim se da će biti poprilično gladnih.

      Izbriši
    2. Boro svaka čast na upjehu predivnu si djecu odgojio,dva Vukovca pod jednim krovom,ne znam ko još može tim da se pohvali

      Izbriši
    3. Dule je bio Vukovac i u osnovnoj i u srednjoj, a Dragoja je upisao prestižni smjer tehničar informacionih tehnologija u elektrotehničkoj školi i neće mu biti lako, ali kaže da tu vidi sebe. Zorana je u osnovnoj imala samo dvije zaključene četvorke i u srednjoj možda tri, a zadnju godinu jr imala 5.0 prosjek. Mogla je biti Vukovac ali to njoj naprosto ništa nije značilo. Svo troje su baš različiti po naravi. No meni je važno i da se provedu u mladosti, da izlaze i druže se sa vršnjacima. Naš odnos je više drugarski nego roditelja i djece. Volim i sa njima ulaziti u intelektualne rasprave tu se baš "bruse" nastojeći da mi pariraju znanjem i retorikom. Biće od njih dobri advokati.

      Izbriši
  9. Malo je gramatika neispravna ali ako niste kursista policajac shvaticete. Svako dobro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo konju !

      Izbriši
    2. Očito se neki kursista prepoznao pa tu svoju sliku pripisuje drugom , mislim na lik plemenite životinje konja.

      Izbriši
  10. Ne laje ker radi sela nego radi sebe, tako i Boruljče, ode mu režim na doboš, ostade bez zaštite

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro sve te shvatam i tvoje probleme , pa nakon toga fizički napadi na tebe i kasnije sam gledao na you tube kad otac brani rođenog sina u Ljubiji i još mnogo izmišljotina na račun tvoje male princeze koja korača kako pišeš stopama brata i od srca im želim da ostvare snove ! Teško je neke stvari prećutati , ali ti si digao nivo i sad si jedan od najpoznatijih blogera ! I pusti ove uličarske izdajnike , dilere kao i lažne kriminalce koji pišu protiv tebe po naređenju znamo koga ! Znam da ti nije lako kad ti neko sa izmišljenim pričama napada porodicu , ali vidim da ima i ljudi koji to pismeno demantuju , i niko se nije nadao da ćeš doći na ovakav nivo i ovaj blog je poznat širom regiona ! Nema stajanja tako si napisao i po tvojoj procijeni pad kako neko napisa PRIJEDORSKIH MASONA ili u ovom slučaju isto zanimljiv komentar došlo se do vrha piramide !
      Kako sam reče u jednoj od objava ovo kad se završi , a znamo da će se završiti -ČEKAMO MEMOARE ! Nisam mnogo mlađi od tebe ali vidim na fejsbuku da uživaš na svom privatnom imanju sa svojom ženom ! Nakon teške operacije , ako sam dobro shvatio diskus hernija je u pitanju moraš na dijetu ako je diskus hernija pitam ? Nadamo se da padaju kako si rekao sledeće godine PRIJEDORSKI MASONI i VRH PIRAMIDE !

      Izbriši
    2. Hvalite me usta moja kad nema ko drugi

      Izbriši
  11. Ponekad svratim na ovaj blog ali mi nije jasno kada neko piše o onome o čemu baš ništa ne zna. Dakle, sve te softvere koje je Prointer instalirao može dalje raditi više firmi u BiH, bez većih problema. Sve će se to nastaviti, sa njima ili bez njih. Za te kompanije iz USA/DE naše tržište je smiješno, i to je sigurno jedna od kalkulacija koju su imali prilikom uvođenja sankcija. Osim dijela da će potencijalno doći u problem isplata plata za više stotina ljudi, čim se stvara dodatan pritisak na banke, kao i na ostale učesnike života u RS.

    Sportski pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukoliko imate informacije iz Bajdenovog okruženja onda to poštujemo, inače naklapate po nekom vašem poimanju stvari. Prvo govorimo o desetinama i desetinama stranih lompanija sa kojima Prointer ima ugovore za korištenje programa i drugih resursa za različite potrebe. Neće iste programe koristiti za elektrodiatribuciju, zdravstvo, poresku i šumarije, nego će aman za svaku oblast rada morati sa drugom kompanijom specijalizovanom za to sklapati aranžman. Sa druge strane u BiH ima stotine i stotine ugovora o IT uslugama koje pruža. Ma ko ima takve ugovore, ili ih može brzo sklopiti? Zna se za šta je ko specijalizovanom i to vidimo po tenderima. Bar ka sam razotkrio i objavio mnoge tenderske muljaže im dokazao da poznajem materiju.

      Znači i ja ukazujem na kraću kontroslosanu krizu taman da sruše Dodika, a sumnjam da je cilj rušenje Srpske. Elem nisam u prilici da pitam Bajdena šta tačno planira. Drugo, to što si ti na ATV, BN i RTRS čuo šta kažu naši "analitičari" vrijedi koliko kad ti neko prdne pod prozor. Godinama su oni mantrali o Dodikovom padu, a ja ukazivao drugačije. I Dodik umjesto da nestane osvaja izbore, baš kako sam najavljivao. Rekao sam da ću ja najaviti kada krene stvarno rušenje Dodika i to činim, a ovi drugi neka postave svoje navode od prije dvije-tri godine kako ja činim.

      Izbriši
  12. Kako ti Boro na ova poskupljenja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne osjećam mnogo poskupljenja pošto kupujemo samo nužno. Kad su poskupljenja u pitanju mnogo toga je nerealno. Eto mi smo piliće prodavali 7 KM po kilogramu i to bez nogu i unutrica (to je išlo pride ko je htio). No, imao bih dobru računicu i na 6 maraka, a 8 bi me bilo sramota tražiti. Prasiće smo prodali po 8 maraka po kili jer su prva klasa i oko 23 kile. I tu je 7 maraka dobra cijena, a neka priča ko šta hoće. I to za nas koji kupujemo sortimente za hranu, a kad budem imao svoje žitarice još ćemo lakše uklapati cijene. Pritom prinosi su mi manji od onih koji se postižu gotovim smjesama, ali volim da znam čime hranim životinje pošto je to za nas, a viškove prodajem.

      Pošto nemam lovu da uložim u posao kako bih htio nego od matičnih jedinki ili jata životinjski fond nije lako poslovati, ali opet se ne žalim. I idem logikom šta će mi roba koju niko nema da kupi. Zato ni ranijih godina ni sada nisam prodavao ništa utovljeno preko najniže cijene koja je na tržištu, a ulažem baš maksimalno u kvalitet. Zato lako rasprodam. Baš zato mi smetaju nerealne cijene.

      Izbriši
    2. Ukoliko ste mislili na poskupljenja kao sistemski problem onda znajte da vlastodršcima to odgovara jer je na svako pivećanje osnovice prihod od PDV veći, pa time i budžet puniji. Baš kako naši počitičari vole. No kod nas je još dobro kako čujem od naših ljudi u Njemačkoj ili Americi.

      Izbriši
  13. Boro, šta misliš da li je jučerašnji nestanak struje zapravo smišljena sabotaža odnosno priprema naroda za nestašice hrane, struje i resursa koje nas očekuje u narednom periodu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Situacija je vrlo prosta, elektroprenosnici nemaju nikakvog hlađenja, pa kad imate veću potrošnju i žice zgrijane od visoke temperature mora doći do pregrijavanja. I onda se to odrazi na transformatore i stanice gdje iskaču osigurači. U drugačijem sve bi gorilo. Pride su nam sistemi stari i neadekvatno održavani pa još grđe imamo kad nastupe kiše, snjegovi i slično, a kako vidite i velike vrućine. Nedvno je slično bilo oko Grčke.

      Izbriši
    2. Ne griju žice celzijusi nego amperi nemoj to. Nije to tvoja oblast.

      Izbriši
    3. Misli glavom, hoće li se provodnici više grijati u okruženju od 60° (na suncu) ili od 20° npr. ?

      Izbriši
    4. Nije pitanje koliko se griju, iako ma većoj potrošnji provodnici se više griju, nego što ih nema šta rashladiti kad je svakako visoka temperatura. Boro je bio na mnogo uviđaja gdje provodnici nisu izdržali potrošnju, nego izazvali požare. Osim toga meni su električari ušli u kuću par puta u zadnjih 30 godina pošto gro kvarova ili preinaka sam rješavam, tako da i praktično znam šta pričam.

      Izbriši
  14. Boro ce to sad provjeriti sa Pentagonom, jer je on suradjivao sa amerima! Pa jel' moguce da covjek moze toliko laprdati?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam šta ćete vi "pametni" ovde na laprdanju. Osim ako sendvičarite?!

      Izbriši
  15. Boro velika podrška tebi i Milojoci sadašnjem načelniku,vi ste veliki borci za pravdu

    OdgovoriIzbriši
  16. Opet se treba vratiti na grad Prijedor na najveći prijedorski šljam bivšeg nacelnika Mikanovića i njegove vojnike da se to zatvori trajno u zatvor dosta

    OdgovoriIzbriši
  17. Dosta je on porodica unesrećio,i najveći monstrumi Rajlić i Miljatović da ostanu doživotno u zatvoru gdje im je mijesto

    OdgovoriIzbriši
  18. Nista nam novo nisi rekao sve je to tako Mikanovića i Rajlića proklinje pola grada,Rajlić ivalio svog nakboljeg druga Vanju Vukovića znas onda kakva je to gnjida od ĉovjeka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se kod nas sve gleda kroz materijalno, a onda je postalo nebitno kako se do bogatstva dolazi. Poremećen sistem vrijednosti doveo je do toga da su pošteni i vrijedni ljudi postali nepoželjni, da smetaju. Imate zaista veliki broj stručnih i odgovornih osoba koje su karijerno skrajnute, ali i ne bore se za sebe jer znaju na šta je sve šljam spreman. Eto primjera načelnika Bašića, baš pošten i vrijedan policajac, a bitange su znale šta se sprema i pustile da ga ubiju. Kad civili vide šta urade jednom ratnom vezeranu i bezbjednjaku, a šta da zaključe oko suprotstavljanja mafiji unutar svoje branše.

      Izbriši
    2. Slazem se u 70 % komentara a to je ovo u prvom delu, drugi deo komentara kako je Basica bivseg ratnika i operativca ubila saka jada, da je Basic bio to kako ga ti opisujes danas bi ta saka jada bila u grobovina a on mozda i ministar e pisto je on bio preposten i slabo iskusan da se bori sa takvima zato je obrnuto nadam se da si me razumeo u srzi Boro nisam mislio pljuvati necije kosti 99 % si gledao fil po istinitom dogadjaju Eliot Ness inspektor koji je razbuca All kaponea covjek je izabrao iza sebe 5 ljudi spremnih da ubiju i tako je dobijo bitku sa bandom oni na tebe sakom ti na njih pistoljom oni na tebe nozem ti na njih avtomackom puskom oni na tebe puskom ti ih pregazis tenkom i njih i kumove i rodjake i sve za koje sumljas da pomazu STO TEBE NISU IZRAFALALI TI ISTI jer si ti to sasjekao u pocetku a nisi glumio opasnog tipa a bio glineni golub da poentiram ZAO MI BASICA ISKRENO PAR PUTA SMO POPILI KAFU ALI POSTENO GOVORECI SAM PAO SAM SE UBIJO NIJE ON BIO DOVOLJNO POGAN NAZALOST ZA TU BITKU KOJU JE POKRENUO SAD DA TE CUJEM BORO KAKO CES NAPISATI KILOMETARSKI ODGOVOR ALI NA KRAJU CES SE SLOZITI SA MNOM

      Izbriši
    3. Ja izuzetno poštujem hrabrost, ali onu sa kojom se čovjek rađa, koja je dio njegovog bića. Nije hrabrost kada čovjek vlada znanjima i vještinama da se nosi sa opasnostima, nego kad nešto čini iz ubjeđenja pa makar glavu izgubio. Kod Bašića je postojala hrabrost bez potrebnih veza, iskustava, resursa... I ja sam mnogo toga shvatio iz njegove dokumentacije i saznanja šta je tačno radio prije pogibije. To da se on i Egić neće moći nositi sa izazovima napisao sam prije pogibije6, pa mi danas to mnogi prigovaraju. Znao sam da ima petlju, ali nema iskustva sa tako velikim stvarima i zato sam tako reagovao. Čak napisao da Šmit neće biti zadnja žrtva tih obračuna i pogodio kako sam najmanje želio.

      Mnogo smo mi radili zajedno i mnogi su mislili da znaju doboljno za samostalne bitke. No nisu znali koliko ja probjeravam prije ulaska u akcije da ne gubimo glave zalud. Pa onda osiguravam podršku sa vrha policije, kod tužilaštva i slično. Nikad nisam srljao i zato smo imali uspjehe bez previše opasmosti po nas. Prije toga u akcijama koje su drugi vodili bilo je svega i svačega, pa sam znao koliko je važno osigurati logostiku. To je ono šta Baša nikad nije shvatio i posljedice vidimo.

      U tvom komentaru zanimljivo mi je to kad se "Eliot Nes" uvijek vraća sa jačim oružjem. Jeste, ozbiljan operativac uvijek mora biti spreman adekvatno uzvratiti. Jeste bolje preventivno otklanjati opasnosti, ali kad se mora ide se i do kraja, pa ko živ ko mrtav. Mnogo puta sam zapaso CZ99 i ušao u jazbine gdje mi se nisu nadali. Kvaka je u tome da odeš sam, bez zaštite policijske značke, nego kao "faca" koja pokazuje da je na sve spremna. Kad to shvate i najokorjeliji krimosi obraćaju se sa: "Dobar dan GOSPODINE". Zato ja godinama nisam nikog tražio nego su dolazili na telefonski poziv. Znao je i Bašić to koristiti da lakše dođe do pojedinaca, baš kao sto sam dosta puta stao iza njega kad bi mu prijetili ili kad ga nisu uvažavali. Imaju ostale kolege koje znaju o čemu govorim, a ne bih javno o detaljima.

      Sve u svemu Bašić je dokazao da je bio hrabar i odlučan policajac, ali nije shvatio kako se određene bitke vode i to je platio glavom. Posebno što je prihvatio da ima posla sa Sretojom Vujanovićem, a bio mu je sredstvo za njegove lične interese. Na kraju je Vujanović spakovao disciplinske i smjene i Egiću i Bašiću, a kamo sreće da je uspio jer bi onda Bašić možda bio živ. Imao je i uslov za penziju i taman da se razočaran makne iz svega kao i nebrojeno naših kolega, umjesto što je ovako postradao.

      Izbriši
    4. Iscrpan i korektan komentar, slozili smo se da Basic pokojni nije znao u sta se upusta i definitivno nije iza sebe imao prave momke gde sam povukao paralelu sa Eliotom jer samo tom taktikom bi Basic danas bio medju nama trebao je na najmanji mig opasnosti sve to sto ga je na kraju i ubilo resiti nacinom desetostruko mocnije sile i tu bi bio kraj svemu a ne pustiti ih da se toliko razmasu pa cak i dugi niz vremena traze egzekutora cak i javno

      Izbriši
    5. Sve je jasno. Kako se našla sila za onolika lomljenja koski nakon ubistva? Da se snažno udarilo zbog Šmita po dokazima koje je Bašić imao bila bi to sasvim druga priča. Sa druge strane odmah sam ukazao da je trebalo polomiti prljave policajce, koji obično priznjau nakon prvog šamara, a ne masu ljudi koji blage veze sa ubistvom nisu imali.

      Izbriši
    6. u jednom se ne slazemo a to je u ovom ta policiska "sila" koja se desila jednom u 10 godina je nista naspram toga sta su spremni i sta su radili ti momci okupljeni oko dugog i slicnih PA POBUGU BORO KAKO DA POREDIMO DVE SILE U JEDNOJ SE ISPENDRECI 100 BUDALA ZA JEDNU NOC I DRUGI DAN SVE TIHO A U DRUGOJ SILI OVOJ KRIMINALNOJ STOJI NA DESETINE UBISTVA I POKUSAJA UBISTAVA E TU JE RAZLIKA MAFIJA TA IZ PRIJEDORA JE GONILA DO KRAJA PA I DO NACELNIKA POLICIJE A POLICIJA PRETUCE I KAZE E JEBALI SMO IM MAJKU NISTE...

      Izbriši
    7. Slažem se i tu često imamo kamen spoticanja u komentarima. Kažem da sam uglavnom radio teški kriminal i opasne likove, a onda nije tajna da sam u jednom periodu počesto koristio nasilje u radu. Ono šta ljudi neće da shvate jeste da mnogi na baš sve spremni kriminalci predstavljaju opasnost po njih, a takvi najbolje razumiju jezik sile. Nikad nisam izudarao nekog zato što je mene pokrao ili oštetio nego zato što čini zlo ljudima. Primjera radi moram pustiti osumnjičenog za brutalno silovanje i ubistvo starice od preko 70 godina, a sklonog seksualnim prestupima. Nemam dokaza i moram ga pustiti bez obzira što znam da jeste počinio taj monstruozni čin. Zašto sam ga polomio prije puštanja6? Pa čime da ga držim u strahu od ponavljnaja sličnog zločina, da ne napada druge žene?

      Izbriši
    8. Tuko si jer ti je značka do dozvoljavala pa si se iživljavao, glumio silu itd itd ali kolo sreće se okreće pa tebe izdegenječe isti takvi ko što si tu u KPZ-u i onda kmečiš ko pička danima

      Izbriši
    9. o pokojnicima sve najljepše, ali zar nije on bio šef službe u koju je ušao narkoman , ukrao automatsku pušku i drogu i da je znao koristiti ,zamalo napravio pokolj po gradu. Kako je puška mogla biti nezaključana, na koga se vodila i tako dalje. Ipak postoji odgovornost za to? Šta je tu Vujanović mogao da napravi. Treba prihvatiti da je disciplinski postupak bio opravdan. Narkoman ulazi popodne u krimi službu, uzima oružje itd? Pa ko pravi reda u službni ako ne načelnik.

      Izbriši
    10. I sta bi sa narkomanom,jel dobio kakvu robiju za to.

      Izbriši
  19. Policija ili milicija bez obavjestajne sluzbe kao avion bez radara. . Nikakve koristi. Obavjestajna stiti i policiju od kriminalaca a i narod od necasnih radnji policije. Inace se dogadja da i olos zavrsi u policiji a i da olos markira i ubiia policajce. Policija spada u javnu bezbjednost a ona je nemoćna bez obavjestajne sluzbe. Ovako policajci su glineni golubovi i stvar je njihovog morala da li ce preci na drugu stranu zakona ili ne. Kako je mogao ubica da hoda po gradu toliko vremena a da se ne zna. Tada stupa tajna sluzba i rjesava stvari. U normalnoj zemlji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne ide to tako. Morate izgraditi sistem sa svim potrebnim elementima, ali da se ne otrgne kontroli kao kod nas 90-ih. Državna beznjednost je u stvari stvorila mafiju, a policija je ipak smogla snage povremeno to ozbiljno sasjeći (npr. Sablja).

      Elem, sve ovisi o političkoj volji na čelu države. Vidjeli smo šta je bilo sa Jugom ili SSSR kad je nestalo volje da se država brani, pa i kad izgubi komtrolu nad državnom bezbjednošću. Nastaje haos. Sa druge strane možemo govoriti o zločinima CIA, MI5, BND i slično, pa se zapitati ima li "normalne države". Sviđalo se to nama ili ne, ali sve je do politike.

      Izbriši
  20. Kod nas se policija otrgla kontroli jer nema civilne kontrole. Policija RS sama sebe kontrolise i eto rezultata. Mora biti tajna sluzba odgovorna predsjedniku a da ima normalnih zemalja ima. Tacno da se DB otrgla kontrolii stekla bogatstvo. Inace sumljam da BNd Cia Mosad ne stite svoju policiju. Naravno politika ima ulogu ali to je vec do naroda. CEGA SE PAMETAN STIDI ZA TO ,BUDALA GLASA.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imate na netu zaseban anketni izvještaj koji dam sačinio uz onaj formalni o ubistvu Davida Dragičevića. I tu ukazujem kako se u razvijenim zemljama, npr. Kanada, vrši parlam3ntarni nadzor. Ne rade političari kao laici bukvalno nadzor nego prvo angažuju nezavisnu grupu stručnjaka koji izuče materiju, kažu koja pitanja traže odgovore i pripreme politički odbor koji vrši kontrolu. To nama nedostaje, tih nezavisnih stručnjaka koji bi za potrebe političke ili građanske komtrole izučavali problematičnu materiju i davali mišljenja i preporuke. To je olosnica komtrole sistema bezbjednosti modernih društava

      Izbriši
  21. Mislim da ni dobrih politicara niti carine ni policiie islicno nema bez dobre obavjeatajne sluzbe kao servisa.

    OdgovoriIzbriši
  22. Kako normalan čovjek da sačuva glavu Dugi ubija sve redom Moniki prijeti više puta ona se obrati policiji da je zaštiti i nista

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikako da to objavim jer je javnost nekako zasićena te teme. No Šmit je prije smrti na svom FB nalogu objavio dokumentaciju kako je primoran da radi za policiju, a onda su ga prodali Dugom. Naime prijavio je Dejana Jurišića i Dragana Stupara za teško nasilje nad njim i još jednim likom, a usljed kog je popustio i pristao da namjestiti Dugog sa kilom heroina.

      Potom dolaze svedočenja seste Monike i drugih lica o prijetnjama porodici i onom prvom napadu na njega od strane Dugog i Vanje, a šta sam već objavio i objelodanio ko je "izvjesni Vlado" (Pavić) šta tužilaštvo i sud navodno nisu mogli otkriti.

      Dakle prebijaju ljude, iznuđuju iskaze i primoravaju na saradnju, a onda izjave svjedoka prodaju Dugom za 2.000 eura, šta mi je Dugi lično posvjedočio

      Nudio sam da me saslušaju kao svjedoka i suoče sa Dugim koji će potvrditi šta mi je pričao o mitu inspektorima, pa da se istraga širi kako treba. Zašto nisu to uradili? Evo 8vih dana vidimo sky prepiske oko ministra Lukača kao nekog ko pokriva narko mafiju, šta sam godinama javno tvrdio, pa vidite zašto se i danas izbjegavaju istrage protiv prljavih policajaca.

      Izbriši
  23. Treba Dugog i ostale njegove satelite, strpati u dozivotnu robiju a i sve ostale koji su muljali sa njim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Treba to prvo istražiti, ali ako istrage nema reći ko je odgovoran. Ja sam prozvao ministra Karana i ekspresno mi je spakovao ono prebijanje u zatvoru. Najbolja potvrda da sam bio u pravu sve šta sam napisao.

      Izbriši
  24. Zna li se u kakvim su sad relacijama Bojan Dejanović i Vlado Pavić sa Dugijem jesu li svjedoci protiv njega

    OdgovoriIzbriši
  25. Otišlo se od teme. Inače čovjek je u pravu za te sankcije, koje mogu biti mnogo gore od Haškog tribunala, odnosno Hag za ovo može biti dječija šala. Nije povjerovati da će se sankcionisani lako odreći enormne zarade u ovome poslu. Ima tu više modela kako će se to odvijati ali je kraj svakog skoro pa isti po nas, jednako loš. Prvo se neodgovornom politikom RS dovede u stanje da zavisi od dve tri firme (preko kojih se očito izvlači veliki novac) i takva politika postane rak rana čitave Republike. Svaka država trpi određene i napade i udare, samo je pitanje koliki je učinak odnosno posledica tih napada. SAD je vidio slabu tački u firmama Mile i Igora, koji jesu privatizovali RS, udara kao "Eliot NES", bez milosti i greške. Sad ovima kao i Kukanjcu svi krivi jer su udarili grubo, a oni naučili da ih udaraju meko. Ako sankcionisani pokušaju opet finte kao sa ATV da promjenu titulara, uz pomoć Suda i ako inat SAD bude još veći, da li Sud ili sudija mogu doći pod sankcije, Vrlo vjerovatno . Onda je malo druga igra. To bi već bila priprema za Dejton 2, jer institucije sistema RS ne funkcionišu , odnosno očito bi bilo da su servis sankcionisanih, kao takve nepotrebne i i vrlo vjerovatno slijedi nestanak Republike Srpske. Zato sam i zapitao šta je motiv ovakvog ponašanja u ovakvoj situaciji na međunarodnoj sceni , kada su se veliki baš razigrali. Sjećate se Mesića i njegove čuvene rečenice: "ja sam svoj posao obavio" ili je droga uzela pod svoje toliko da se ne primjeti realnost. Iskreno motiv ovakvog ponašanja u situaciji totalne nelikvidnosti, mogućeg finansijskog kolapsa i bankrota nije mi moguće dokučiti. Sistem PDV koji je za elitu uveo blagostanje može biti veoma opasan ako se država ili zajednica vodi bez vizije i očito je da samo devizne doznake dijaspore koje drže pomalo stabilnu javnu potrošnju i redovan priliv PDV ( jer se i dječiji ljekovi i pelene oporezuju isto kao i Ferari ili Mercedes)spašavaju RS od bankrota. Sistem koji smo pre PDV sistema imali nije dopuštao ovakav luksuz vladajućoj eliti koja je očito na sve zaboravili i glavna igra elite je skupiti što više tog PDV pa i inflacijom ako treba i naći način kako potrošiti po zakonima koji su osmislili i po kojem ne odgovaraju naravno. Međutim očito je da će veliki igrači sa ovim sankcijama prvi doći pod udar a pre svega kladionice koje preko sankcionisane firme imaju konekciju sa ministarstvom finasija RS. Kako će to završiti vjerujem da SAD ima viziju toga ishoda. zatim slijedi pad svih ostalih sistema ,vjerovatno socijalni nemiri i slično. Po meni situacija i hudućnost RS ovakvim ponašanjem oca i sina, daleko su od duha svetoga, je veoma nezavidna, ali kako reče Gebels: nije mi ih žao( njemačkog naroda) znali su ko smo i šta smo i glasali su za nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoće li onda pasti i cijene nekretnina? Pitam za druga.

      Izbriši
    2. Izvanredna analiza, ne znam šta dodati. Mogu samo zahvaliti što ljudi sa ovakvim sposobnostima promišljanja djeluju na ovom blogu. VELIKO HVALA

      Izbriši
    3. Odlična analiza, samo neće niko ukunuti Republiku Srpku, nego će ukinuti Dodika i njegov režim, a to Boru jako boli...

      Izbriši
  26. Re: Otišlo se od teme...
    Jako dobar komentar, daleko iznad nivoa prosječnog posjetitelja ovoga bloga. 👏👏👏

    OdgovoriIzbriši
  27. pa nismo svi išli sa Petrom Đokićem u školu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa Perom ni profesori nisu išli u školu, a kamoli studenti

      Izbriši
  28. Boro sta sad treba da znaci da je dr. Baco hirurg osvanuo u Oxfordskom casopisu a na portalu grada Prijedora prvi naslov kako ugledni hirurg pise istoriju ?! ti rece da je to kriminalcina a sad covjeka u Americi objavljuju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svako može u stručnim i naučnim časopisima objavljivati radove. O ja sam ih objavljivao iako mi mnogi zapinju za diplomu. Baćo tu igra opasnu igru hvalisanjima oko operacija kile koje je USPJEŠNO izveo. No ne pominje operacije sa fatalnim ishodima zbog njegovih grešaka. Rizikuje da se neko iz svijeta zaimteresuje za mjegov rad preko nivoa onoga šta on piše i izvrši detaljne provjere, pa onda otkrije i mnogo toga šta Baćo krije. Teške tragedije. Pritom ne znam kako će ikog ubijediti da je istovremeno mogao biti na specijlaizaciji u Beogradu i na radu u Njemačkoj.

      U krajnjoj liniji dovoljno je da zaintrigira nekog uticajnog novinara iz svijeta i da bude meta velikog skandala zbog kog bi mu uklanjali radove kojima se hvali. Posebice jer on tvrdi da je izmislio nove metode uklanjanja kile, nešto revolucionarno u medicini, a to lako privuče pažnju ozbiljnih novinara i medija iz cijelog svijeta. Nije on pametan koliko je umišljen

      Izbriši
    2. Velika afera prije 20-ak godina. Najpoznatiji hirurg Kalifornije razotkriven zbog jedne operacije. Prvak bodibildinga iz J. Amerike došao da mu ovaj "sredi" grudi. I probudio se na praznoj klinici sa velikim ženskim sisama. Svi pobjegli sa klinike.

      Onda se otkrije da je "slavni hirurg" u stvari veterinar. Pa su se u medijima pojavile brojne žrtve njegovih operacija i gledao sam slike unakaženih ljudi. Nisam ispratio jesu li ga uhapsili pošto je bio u bjekstvu od velike robije, ali znam kako od slavnog hirurga preko noći postade zločinac.

      To što je Braćo dao Mitroviću 30.000 maraka mita da stopira istragu oko diplome, pa šta znam koliko oko smrti H.H. iz Trnopolja, ne znači da na kraju neće robijati. Jedna greška sve to okrene iz temelja.

      Izbriši
  29. Boro, pa ti si zavrsio privatni fakultet, koji samo platis i dobijes diplomu, tako da vise ne potenciras to svoje zvanje! Baco je zavrsio drzavni fakultet sto ga po mnogo cemu razlikuje od tebe. Ti nisi mogao ni visu skolu unutrasnjih poslova zavrsiti, zato si privatni fakultet zavrsavao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li Baći neko zapeo za diplomu medicine ili za specijalizaciju? Nisam mu ja pokrenuo istragu oko specijalizacije nego tužilaštvo. Kad je sve validno što dade Mitroviću 30.000 maraka mita? Ili tačnije 15.000 eura.

      Meni za blogera ni osnovna nije potrebna, građane ne koštam ništa i ne kontam šta vas brine moje školovanje. I koji ku*ac ćete na blogu nekog bez škole i digniteta? Bog me ubio ako ste mi jasni.

      Izbriši
    2. pa dodju da ti obesmisle blog i da se sprdaju

      Izbriši
  30. Fakultet Bezbjednosti u Banja Luci, u vlasništvu Dragomira Jovičić , kojeg lično poznajem, završili su oni intelektualci koji nisu mogli ni jedan drugi državni fakultet završiti. I sad je u MUP-u RS , 80% rukovodnog kadra sa završenim tim eminentnim fakultetom. Ljudi su podizali kredite u vrijednosti 10.000 KM i imali su ubrzo diplomu. Znaju oni kako se ti ispiti polažu sistemom seminarski radova, koje većina nije ni radila već kupovala. Živio Bolonja sistem školovanja!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično. Što ne tražite smjene svih tih koji su sa mnom završili takav fakultet? Nego ih plaćate još kako masno. Ja građane ne koštam jedne marke i diploma mi skuplja prašinu, a vazda vam to smeta, dok vam Darko Ćulum sa istom diplomom juriša na novi mandat direktora SIPA. Njega sam ja jedini prozvao zbog diplome oako su nam iste, ali različito stečene. Ne vidim da njega prozivate. Kakva vam je to logika?

      Izbriši
    2. Smeta jer se ti pozivaš na tu diplomu i glumiš stručnjaka profesora doktora emeritusa

      Izbriši
  31. Ispravite komentar, Bora nista nije zavrsijo, on je kursista posleratni gde se u policiju primalo ako imas preko 100 kg stomak izvaljen, kosulju raskopcanu do pupka i hodas takav kroz grad, pogledajte te Borine kolege bivse starije od 50 g sve i jedan se uklapa u opsi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro je u MUP primljen u ratu u Specijalnu brigadu policije, a u istoj jedinici smo poslije rata završili kurs pošto su nas stranci godinama progonili. Zna se zašto je ta brigada smetala u okviru priprema bombardovanja Srbije. Pisao sam o tome dosta, pa da se ne ponavljam

      Izbriši
  32. Borin blog najviše čitaju upravo oni koji ga mrze zato što ih boli istina Boriša ih je razotkrio sviju ,Boriša samo napred puno sreće i zdravlja

    OdgovoriIzbriši
  33. Zamjena teza....Borislav je u potpunosti razotkriven....piše ono što mu se plati...a njegov nivo znanja i informacija, po njegovoj poslednjoj objavi, priči, je Miska Glava, poljoprivreda i prasići. Ovo internet prevare mu slabo idu, osim onih sitnih naplata od sitnih, prodatih duša...ali se prati blog, čisto zbog podsmijeha i humora....crtani film

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste, tako ste pisali prije pet ili sedam godina, a pišete i dalje. Kakva "logika" ako sam razotkriven?

      Izbriši
    2. Za pametnog čovjeka ovaj blog dođe ko razbibriga, ismije se čovjek jer si veći lažov od Ljubiše Kobasa. Idiota koji vjeruju da si ti nekakav borac protiv režima Če Gevara sreća nema puno

      Izbriši
  34. Logika je u tih 40 KM što imaš od objava i sitan novac od dušebrižnika...ko danas nekog ne cijeni ili nepoštuje za sitan relativno sitan novac preko Bore pljuju, lažu, spletkare...ima u objavama i istine, ali ruku na srce više je idiotizma...al smijeh neka vlada...

    OdgovoriIzbriši
  35. Sta bi ono juce Doboj Roma blic?

    OdgovoriIzbriši
  36. Samo lažite na Borišu i jedite se od muke

    OdgovoriIzbriši
  37. Znate da Dalibor Railić-Dugi i Miljatović idu na doživotne,uskoro još novih detalja

    OdgovoriIzbriši
  38. Samo smijeh do suza od Borišinih petardi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onaj ko na ovom blogu nađe razloga za "smijeh do suza" zaista treba potražiti dobrog psihijatra. Kako me je MUP, ono čisto da me maltretiraju, slao na vanredne ljekarske preglede, pa na komisiju PIO, pa su rađena psihijatrijska vještačenja za kribične postupke, dosta psihijatara je proučavalo moj blog. Više njih se "navuklo" pa su nastavili čitati i bez potrebe, ono iz radoznalosti šta pišem. Tako se desilo da mnogo psihijatara poznaje ovaj blog i ne trebate im objašnjavati šta kod vas budi smijeh, nego samo reći da vam je ovde nešto smiješno. Dijagnoze dobijate ekspresno pošto morate biti baš puknuti da vam je ovde nešto smiješno.

      Mene je dosta psihijatara pitalo zašto pišem kad mi se to gadno obija o glavu
      I svima isto odgovaram: na ovaj način praznim negativne emocije spram pojedinaca i režima. Pitam svakog je li bolje ovako nego da razbijam glave u bukvalnom smislu. Najgore je u sebi skupljati negatine emocije dok čovjek ne "pukne" kao balon. Prošao sam to dok smo se tukli oko zataškanih ubistava i samoubistava, kada nisam imao blog nego u sebi nosio sve šta me je snašlo. Gadan period koji je potrajao aman dvije godine dok nisam otišao na bolovanje tri mjeseca i presabrao se oko životnih prilika. Tad sam odlučio mastaviti školovanje i vjerujte da mi je učenje i stručno usavršavanje donijelo onaj prijeko potrebni bijeg od surove stvarnosti. Kad su me financijski uništili da ne mogu upisati doktorske studije registrovao sam ovaj blog i započeo javnu bitku koja traje punih 10 godina.

      Izbriši
  39. Boro ti si smiješan a ne objave...izgleda da tvoj intelekt, kupovnog fakulteta, ne može doprijeti do pouke prethodne objave...nastavi Boro sa pilićima i poljoprivredom u Miskoj Glavi...u policiji ti nije išlo, na objavama i blogovima ne ide...izgleda da si konačno se u nečemu pronašao...ovo je iz dobre namjere, bez sarkazam ili potcjenjivanja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sto onda pratite sve, sto se onda kad policija dodje na posao prvo pije kafa i cita sta je napisano na ovom blogu. I jos nesto, koliko ja znam Boro je trazio sam premjestaj s mjesta inspektora i nije ga niko izbacio iz policije. A to sto ministar Lukac nije mogao s Borom na kraj je drugi par opanaka. A Boro je dovoljno prepoznatljiv da se sa njim bavi cijeli drzavni vrh pa i pored toga niko ga ne dira kad napadne premijera ili kad ode na ukc banjaluka paze ga kao oci u glavi. A vi i dalje sjedite, pratite ovaj blog, pisite anonimne komentare i jos vise nek vam bude krivo...

      Izbriši
    2. Možda je "smiješno" što na blogu imam DESET MILIONA PREGLEDA. ILI ŠTO PREKO MOJIH TEKSTOVA NA DRUGIM PORTALIMA IMAM DESET PUTA VIŠE ČITANJA TEKSTOVA. LJUDI, PJEVAČI SE HVALE KAD IMAJU DESETINE MILIONA PREGLEDA NA YOUTUBE, A OVDE GOVORIMO O PISANOM SADRŽAJU KAO NAJMANJE PRAĆENOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA.

      Pritom nikad marke nisam potrošio na sponzoriranje objava, a pitajte Draška Stanivukovića koliku lovu je za to dao, pa i Vukanovića kada je pokrenuo blog. Isto tako od ambasada ili tajkuna nikad marku nisam uzeo za razliku od Vaskovića. Na kraju nikad se nisam dodvoravao čitaocima radi više pregleda, nego iznosio svoje mišljenje i vodio rasprave sa kritičarima u komentarima.

      Znam kako se vodi isplativ blog i to ću pokazati na novom oko farme koju pokrećem, gdje ću imati milion pregleda mjesečno umjesto kao na ovom godišnje (u prosjeku). Ne plaća me ni Dodik ni bilo ko drugi jer bih u suprotnom već uveliko predstavljao šta radim. Teško da ću ove godine moći pokrenuti taj blog, nego tek početkom naredne kad pokrenem plastenik. Dotad mislim i okončati sadašnje bitke tako da ovaj blog ostane samo kao svjedočenje jednog vremena. Ludog vremena.

      Izbriši
    3. Samo nemoj da se baviš poljopriveredom kao sa Šulom i biće to ok

      Izbriši
    4. Daj molim te pokazi taj pregled od 10 miljona

      Izbriši
  40. Boro samo nastavi tako svaka tebi čast naklon do poda,sve sto si napisao do sada sve je tačno,puno sreće u daljnjem pisanju

    OdgovoriIzbriši
  41. 99% porodice i prijatelja komentariše 1% ljudi prva stvar ako je radio u policiji onda zašto nije uradio nešto onda zašto tek pošto je izbačen iz policije onda zato što sveti na taj način svoj posao opisuje kao uradio je pre 25 godina neka dela zapisuje nesto kad desi sedi i misli aha znao sam ali ovako sam povezao aha cigara opet hmmm malo na fb aha evo slike hmm covece daj molim te covek ima krivicna dela koga mrzi pise zasto ne prica o starim kriminalcima kako kad sedi sa njima stavi clanak 40 maraka hrani kokos jos ratni zlocinac polako vidi covek bolestan ceo grad zna šta je uradio svom životu osim što pljuje policiju kostreševića karana Lukaču i ostale, čovek ne može da podnese to što je izbačen iz policije, čovek ludi od muke , ne zna više šta da radi, sveti im se 10 godina, se i piše po policiji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušavali su me okvalifikovati ludim i nakon šta znam kakvih i koliko pregleda vazda ista dijagnoza - IZRAZITO VISOKA INTELIGENCIJA. Mada to znam od 14. godine i prijema na vojnu školu, pa preko regruracije, testiranja za posao, upis na VŠUP, sve do najtežeg testiranja ikad za pregovarača u talačkim situacijama. Govorim o medicinskim nalazima. To što se ne razumijemo možda je znog razlike u inteligenciji.

      Izbriši
  42. Ako si bio na pregledu moraš da imaš neki papir koji kaže da si potpuno normalan u glavi, da se ljudi uvere da doktor kaže da si potpuno normalan, mislim da moraš da objaviš Ako si bio na pregledu, DA VIDIMO JEL LUKAC UPRAVU ILI TI

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Davno bi objavio da ima

      Izbriši
    2. Pobogu objavio sam medicinsku dokumentaciju čim je Lukač potegao to pitanje i objasnio kakvim lažima se služi. Dakle još 2018. godine, a što vi niste upratili nije moj problem.

      Izbriši
  43. Boro ko je zapalio Star cafe u novom gradu ?! suska se da je sukob klanova

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Izbriši
    2. sta se smijes bilmaze uhapsen je pocinitelj sve izgoralo od krova do odvodnih cevi

      Izbriši
    3. Sukub klanova toje smjesno da nisu velje nevolje 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 klanovi

      Izbriši
    4. Ništa nisam ispratio, prezauzet sam obavezama

      Izbriši
  44. Vezanje, samovezivanje, bodljikavom žicom je performans, a ne ludilo.... ko ovde kome vrijedja intelekt....to je neki vid bunta ili.....ajte molim vas. Ali nećemo ulaziti u dublje analize, super heroj Boriša je natprosječne intiligencije što se i vidi po svemu što postiže u svom životu....lijep pozdrav iz Trebinja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao iz trebinja!🤔 Mislim da je ista borina adresa

      Izbriši
    2. Protestni performans sam najavio i objasnio šta ukazujem. Konkretno moj poslodavac MUP nametnuo mi je radne uslove da ništa ne vidim, da ništa ne čujem, da nesmijem kazati šta mislim niti raditi po svojoj savjesti i još me pride ugrožava. Upravo zbog skandaloznih kršenja zakona u tada vođenim disciplinskim postupcima. Zato sam stavio maramu preko očiju, vatu u uši, prelijepio traku preko usta, oko ruku bodljikavu žicu i metu na prsima. Samo sam praktično pokazao kako izgleda to što mi MUP nezakonito nameće. Čuj, ružna slika, a kako je meni u ko zna koliko disciplinskih postupaka nije bitno. I to dominantno zbog ukazivanja na kriminal u policiji.

      OK, ja sam tada po mnogima bio lud, ali šta ćemo sa sky prepiskom iz Crne Gore koja govori kako Lukač osigurava krijumčarenje droga? Ono šta godinama tvrdim. Ima njega i u sky dokazima naših organa samo se još nije objelodanilo. Sad sam ja "kriv" što sam prije aman deceniju ukazivao na stvari koje danas zna cijeli svijet.

      Izbriši
    3. Nešto ne pominješ skaj prepisku narkogenerala...a ja, to ti ne odgovara što izlazi na vidjelo

      Izbriši
    4. Hahahahah europol sve s njim radi, pa da ima covjeka u tome ne bi oni sa njim saradjivali. Pusti Vaskoviceve placenicke mantre, pojela mu droga mozak

      Izbriši
    5. Nije Vasković, u Crnoj Gori je objavljeno

      Izbriši
    6. Objavila Natasa Miljanovic koja se poziva na Vaskovica, isti klinac

      Izbriši
  45. Dobar komentar. Pokušajmo pronaći ljekara psihijatra koji će nam reći, pojasniti da li je samovezivanje bodljikavom žicom, bunt, izražavanje nezadovoljstva ili pak realno stanje duševne bolesti, za šta nas bloger i ima dijagnozu (šifra F). Mislim da ovo ne može demantovao niti osporiti jer je više puta ležao na odelu psihijatrije. A jedino što mu može biti u prilog, pa neka pokaže nepostojeći nalaz o natprosječnoj intiligenciji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije u pitanju nadprosječna inteligencija koju ima možda nekih 20% populacije, nego izrazito visoka inteligencija kakvom je bog obdario tek nekoliko procenata. Objavljivao sam neke od tih nalaza, a imam ih iz Prijedora, sa UKC BL, od sudskih vještaka, sa raznih testiranja za školovanja i posao, dakle baš poprilično. Jeste imam i dijagnozu psihičkih poremećaja nakon traumatskih iskustava, ali ako sam lud nisam glup

      Izbriši
  46. Tanka je nit od genijalca do ludaka. Nažalost Borislav je povukao na ovu drugu stranu

    OdgovoriIzbriši
  47. Samo vi psi lajte ali Boriša vas trga na komade istinom i inteligencijom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lako je prozivati iza tastature i suknje,niko da kaze ko je.

      Izbriši
  48. Da je Boriša bio u policiji na funkciji Radenko Bašić i Mišo Stupar Šmit bi danas bili živi i srećni sa svojim porodicama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je, potpisujem.....

      Izbriši
    2. Ne znam da li bi bilo živi, ali pojedini ne bi bili na slobodi to je sigurno. Znači rješavao sam mnogo teža ubistva, čak bez leševa ili serijska ubistva, a ovde se odmah znalo odakle krenuti. Uostalom ja sam kolegama iz BL naveo koga uhapsiti i sve oko motiva i okolnosti Bašićevog ubistva. Negdje oko 7,30 časova sam to poslao, a Dugog su digli čim su stigli u PD oko 8 sati. Nemam apsolutno nikakve veze sa hapšenjima drugih osoba, još manje oko prebijanja, nego samo oko Dugog i to nisam tajio od prvog dana

      Izbriši
    3. Otkri se ti ipak da i dalje radiš za MUP, nek si vala prizno

      Izbriši
  49. Dve porodice su unesrećene do kraja života da je Boriša bio u policiji to se nebi desilo monstrum Dalibor Rajlić Dugi i Miljatović bi bili davno u zatvoru za ostalakriminalna zlodjela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od momenta hapšenja Miljatovića ukazivao sam kako treba provjeriti je li učestvovao u ubistvu Šmita. Nisam imao nikakvih dokaza nego me intuicija tako vodila. Pride odmah sam preko otmice Selimagića dokazao da Dugi i Miljatović djeluju mnogo duže od onoga šta je ispričao kum da su se upoznali krajem godine. Čak nisam znao ni za pištolj nađen na mjestu ubistva Šmita, a kad je sky komunikacija otkrila istinu i potvrdila moje sumnje organizovali su zatvorsko prebijanje. I sad ja nekom trebam dokazivati sa čim se suočavam samo zato što sam razotkrio i pokušaj unistva i ubistvo Šmita i ubistvo Bašića bolje od nadležnih organa.

      Izbriši
    2. Zbog neupućenih: kakvih crnih 50.000 eura da Dugi plati Miljatoviću za ubistvo Bašića. Glupost obična. Ubistvo su počinili jer su zmali da Bašić ima u posjedu pištolj koji je Miljatović prodao Dugom, a ostao je na mjestu ubistva, te da će kad tad taj dokaz iskoristiti protiv njih. Ubili su Bašića da spriječe dokazivanje drugog ubistva Šmita pošto im svakako prijeti maksimalna zatvorska kazna i naprosto nisu imali šta izgubiti.

      Izbriši
    3. Kome je još smetao Bašić od krupnih riba, Dugi i Milatović su buzdovani a buzdovan mora da nosi neko jako ruke. Nije buzdovan nosila majka Jevorosima nego Kraljević Marko

      Izbriši
  50. A jel Vanja pušten iz pritvora

    OdgovoriIzbriši
  51. A zašto da ga puste da on i Dugi nadrogiraju se i noževima kasape ljude

    OdgovoriIzbriši
  52. Borislav je nedavno najbolje objasnio zato sto zna psihologiju zašto su Dugi Vanja Hapin i ostali ološ takvi,dolaze iz jako pokvarenih porodica pogledajte im samo porodicu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam baš tako tvrdio, no jeste pokvarena porodica koja živi od novca stečenog prodajom droge. Mnogo markomana sam radio i znam kako uništavaju svoje porodice tako da dilere droga baš izrazito mrzim. Navući nekog na teške droge po meni je "ubistvo sa odgođenom posljedicom" i da imam moć kazne bih bar udvostručio. Slično kao u Americi za ponovljeno dilanje droge kazna doživotna robija iako ne vjerujem previše u zatvore. No kad je droga u pitanju nema kompromisa.

      Izbriši
  53. Jesu svi dolaze iz jako disfunkcinalnih pokvarenih porodica uskoro detaljan opis svih kriminogenih članova porodice u tekstu

    OdgovoriIzbriši
  54. Cijelo vrijeme imaju podršku svojih porodica,zato što su isti prodaju se za šaku maraka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Doktor svog nije izvlacio,njega je murija pokvarila.

      Izbriši
  55. I jel pusten ili nije, mislim vanja

    OdgovoriIzbriši
  56. Boriša sve si u pravu sve i jednu riječ svaka čast

    OdgovoriIzbriši
  57. Niko ne spominje da je Kajtez pao..muljao nesto oko saobracajnih prekrsaja, kazni..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pao davno,uzimao i muljao,a sad traktorom po Božićima balira,kvalitetan policajac bez mozga...

      Izbriši
  58. Pišite za Kajteza i sve ostale nemojte kriti nista ko zna informaciju neka napiše

    OdgovoriIzbriši
  59. Eto kakav je ovo blog kakve veze ima porodica neka stim ovde svak pise koje nekoga mrzi jes imate muda svaka cast nema rec kakvi su ljudi pogani kod nas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima roditelja koji podrzavaju sinove dilere,znaju da to rade a govore nije on,nije on,pa idu kod tuzioca i advokata da ga izvuce da opet moze siriti bolesti po napacenom narodu.

      Izbriši
    2. Sto bi rekli od zla oca i gore matere.

      Izbriši
  60. Kako ti svaki roditelj može biti kriv, kad nećeš znati kad dete poraste šta može da postigne i na kraju, šta god daje uradio , niko se neće odreći svog deteta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imas na guglu sta su uradili ocevi vodja zemunskog klana.

      Izbriši
  61. Djeca ne prodaju drogu ne uništavaju društvo i ne ubijaju ljude to rade MONSTRUMI

    OdgovoriIzbriši
  62. Izvinite, može li neko mi pročitati naslov objave....o čemu se komentariše....odosmo bre ljudi u .....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kad Bajdena niko ne konta,brblja nesto.

      Izbriši
  63. Boro koji Kajtaz milicijoner je pao

    OdgovoriIzbriši
  64. Dejan Labus iz Novog grada zapalio Star cafe

    OdgovoriIzbriši
  65. Nije Labus, nemoj srati i pisati nebuloze.

    OdgovoriIzbriši
  66. Kako znas da nije ?

    OdgovoriIzbriši
  67. Bajic Sinisa je zapalio kafic! A ti ako nisi 100% siguran, onda nemoj da blatis ljude! Jedino ako bi ti volio da je on to uradio, onda imas nekakav problem sa Labusom i Jajetom

    OdgovoriIzbriši
  68. Koji jaje o cemu pricas

    OdgovoriIzbriši
  69. Dejan Labus stari manijak i seksualni prestupnik

    OdgovoriIzbriši
  70. Nikola Adamovic iz svodne ordinira po novom gradu i vodja je novogradskog klana Dejan Labus nebitan sitni lopov i seksualni prestupnik

    OdgovoriIzbriši
  71. kako uzivate kaljati ime preko anonimne poruke nema te muda u lice nego ovako po ovome se vidi kako su nasi ljudi pogani poz.

    OdgovoriIzbriši
  72. To su cinjenice, a vi ako imate cim demantovati dajte, pa cemo vidjeti ko kalja cije ime a ko pise istinu !!!

    OdgovoriIzbriši
  73. Ne znam puno o ovoj paljevini stara ali za ovo o Dejanu Labusu se slazem iz prve ruke znam da voli proganjati zene porukama na fb i gde stigne do te mere da ga je par likova ganjalo kako se izvukao i dali je ne znam

    OdgovoriIzbriši
  74. To sto covjek voli zene, ne znaci da je piroman

    OdgovoriIzbriši
  75. Mora da je Labus derao vase zene, pa se zato srdite

    OdgovoriIzbriši
  76. Optuzen za pokusaj silovanja Dragane iz novog grada nije on jebac vec manijak nema tu srdnje takve treba sklanjati sa slobode

    OdgovoriIzbriši
  77. Taj Dejan Labus radio kod Dragana Pepica prevoznika iz Prijedora, istjeran iz firme zbog kradje nafte i drugih sitnih muljaza ukratko bitanga obicna nikakav ni jebac ni zavodnik vec sitni lopov i manijak uznemirava zene po fb

    OdgovoriIzbriši
  78. Da se vratimo na temu. Komercijalizacija IRB je samo nastavak politike posle mene POTOP. Ni unutrasnji platni promet bez SWiFT a ne moze. Znaci samo produzetak sankcija i sad prema IRB, jer sankcionisani se ne odriču zarade po poslovima koji su dogovorili. Kažem nije mi jaso da se narod može žrtvovati zbog novca. Ako smo spali na takvo nešto onda ne treba ni da postojimo. U normalnom društvu svi bi zbog budućnoati naroda dali ostavke i povukli se. Samo olos ide do kraja. Naravni totalnim unistenjem IRB postižu se i drugi efekti. Zar ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taman da Vrhovac fasuje sankcije. Valjalo bi i da njemu neko malo skreše krila, zar ne?

      Izbriši
  79. Ma ne zna narod o tim temam nista narod voli procitati o lokalnom kriminalu i lokalnim gangsterima a ti im nabijas ekonomske teme narod da zna sta o ekonomiji ne bi 30 g. glasali za razne bitange koje sa bicikla uskacu u auta od po 200.000 km

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uspješna ekonomija ne postoji, nego samo manje ili više uspješan lopovluk vladajućih. Govorim globalno.

      Izbriši
    2. Bice narodu lokalnih lopova i lokalnih kurvi napretek kad stane poreska katastar zdravstvo. Kad u udzbeniku istorije bude pisalo " pobunila se raja u banjaluckom dunjaluku". Samo sto ce otac i sin to citati tamo daleko. Da je vrhovac prezubio zna i svaka budala iz snsd ali sta ce, suti. Ljubo Cupic je 1942 sa osmjehom isao na streljanje a Mira Cikota na vjesanje a danas srbin se boji za sendvic. Izgubice jadan posao. To sto je obraz izgubio manje vise. Kud ce te veće prostitucije nego sto sendvicari nude i obraz i guzu za sendvic i i posao. Ne poznajem Boru ali ima karakter.

      Izbriši
    3. Sve stoji i ja sam mnogo puta pisao o toj institucionalnoj prostiticiji, pa do toga da treba uvesti budžetsku stavku prostitucija. Najviše zbog čega sam pobjegao na selo, ono u baš zapušten kraj, jeste što nisam mogao gledati "finu gospodu", a manje više znam koliko su moralno srozani.

      Izbriši
    4. То је то, суштина! И претходни коментар који враћа на тему је сурова истина и о томе треба дискутовати, а ове прозивке анонимуса на рачун људи невезаних за тему текста и на рачун блогера, то блогер све треба брисати одмах по објави уколико жели задржати читаоце на блогу. Но, његов блог је његова ствар.

      Izbriši
  80. E moj dobri Boro sta znace sankcije Vrhovcu kad je on vec odavno multimilijoner njemu bi sad to i godilo da se umakne iz politike i Dodika i da lagano krka to sto se uzelo zadnjih 10 godina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prica se da je kapital iznio u Abu Dabi. Najvecu praonicu para na svijetu.

      Izbriši
    2. Al su ga preuzeli demoni.

      Izbriši
    3. I sta on konta sa tim parama???Umjesto da grade RS sektasi grade muslimanima.

      Izbriši
    4. Ljudi sa lopovima sam proveo najveći dio života, od onih što kradu klasično do onih sa kravatama. Jedno je ukrasti, a sasvim drugo sačuvati ukradeno. Mogao bih deset knjiga napisati o tome kako se pokradeno "istopi" dok okom trepneš. Pride neko će pokradeno od Amerikanaca, najvećih lopuža na svijetu, sakriti. Ma smiješno.

      Eh da BiH je poslije Srbije najveća praonica novca u Evropi. Samo kod nas možeš graditi zgrade ili kupovati milionske nekretnine da te niko ne pita za porijeklo novca, a i PDV nam je najniži šta je vrlo važno kod pranja novca. Znači kod nas njaviše šta te košta u pranju novca jeste 17% PDV-a, a kad idete preko tih svjetskih praonica novca računajte najmanje duplo toliko. Pritom tamo ih čekaju specijalizovani prevaranti za takve stvari i kad "popuše"mogu se vješati, a kod nas imaju vlast, organe i sve šta hoće. Znači ono šta kod nas ne operu ide u Srbiju i to vam je to, a te priče oko Abudabija i slično su smiješne. Vrhovac jedva Banjaluku našao kad je postao čivija, a kamoli Abudabi.

      Izbriši
  81. Danas plata u bolnici porodicnoj firmi,mi porodicni 1600 do 7000 km,ostali,pa dobro bolje nego konteiner,uvjek ima ko oce.O kakvom ukidanju vi govorite,s koljeno, na koljeno od 96 ste je bitno ko vlada koda je bitno.Kakva droga ,kakvi bakraci koda nam je to potrebno.Zivjela republika srpska.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

Poznat identitet uhapšenih policajaca u akciji "Robokap"

Kikboks baza regrutovanja narko mafije (FOTO)

ANONIMNI KOMENTAR TRESE DRŽAVU: Dodikov nećak skrivao ubicu Aleksandra Miljatovića?! (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

SUD U NEVJERICI: Ko "ucjenjuje" našmrkanog piromana Dražena Vrhovca?!