NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Hapšenje Vanje Vukovića zbog prijetnji svjedoku protiv Dalibora Railića otkrilo je zastrašujuću istinu - Sud BiH odobrio im je sastajanje u zatvoru kada su možebitno dogovarali ovakva ometanja krivičnog postupka. Mjerom zabrane prilaska umjesto pritvaranja Vukovića sad Sud BiH vrši indirektan uticaj na zaštićene i druge svjedoke. 

borislav radovanovic blog

Početkom februara 2024. godine naslovnicama regionalnih medija dominirala je vijest o hapšenju Vanje Vukovića iz Prijedora zbog prijetnji svjedoku na suđenju za ubistvo policijskog načelnika Radenka Bašića. Vukovića su uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS i sproveli u postupajuće Tužilaštvo BiH. Vijesti su se nizale sve do prijedloga tužilaštva za određivanje pritvora Vukoviću i onda slijedi opšti muk.

Zašto nema javnih kritika na odbijanje Suda BiH da pritvori Vukovića? Prijetio je svjedoku u predmetu organizovanog kriminala koji sublimira ubistvo načelnika prijedorske kriminalističke policije i tražio da svjedok promijeni raniji iskaz. Ne mogu o imenima obzirom da u spornim dešavanjima imamo zaštićenog svjedoka, no upravo takva okolnost ide u prilog primjene mjere pritvora.

Dalibora Railića formalno terete da je Aleksandru Miljatoviću za ubistvo načelnika dao 5.000 eura unaprijed i obećao 50.000 eura, međutim tužilaštvo na suđenju dokazuje i nuđenje 10.000 KM za paljevinu Bašićevog privatnog automobila kao još jednu radnju krivičnog djela organizovanog kriminala. Od starta bavljenja ovom temom tvrdim kako tužilaštvo protiv Railića nastupa sa širokim spektrom dokaza i ovo je samo još jedna potvrda.

Elem, Sud BiH odbio je prijedlog mjere pritvaranja Vukovića i odredio mjeru zabrane prilaska svjedoku šta je samo po sebi skandalozno. Sad slobodno možemo govoriti o indirektnom uticaju suda na svjedoke optužbe u pravcu mijenjanja datih iskaza, a posebice zbog svijesti kako se Vuković i Railić obračunavaju sa svjedocima i gdje je dovoljno podsjetiti na tekst IDEMO DO KRAJA: Javno demoliranje pravosudno-policijske narko mafije.

Konkretno: juna 2018. godine Railić i Vuković su svjedoka Mihajla Stupara na prevaru uveli u svoje vozilo, odvezli na podesno mjesto i istovremeno napali noževima. Preko 15 uboda noževima zadali su ovom svjedoku govoreći o odmazdi zbog "uvaljivanja njih i izvjesnog Vlade" vezano za tadašnje akcije protiv narko mafije. Pomenutog "izvjesnog Vladu" do danas u policiji i tužilaštvu nisu identifikovali iako je opštepoznato da je riječ o Vladimiru Vladi Paviću - sinovcu političara Marka Pavića. Ovaj trojac imate na podnaslovnoj fotografiji.

U prethodnom tekstu Pravda za inspektora Borislava Radovanovića! ukazao sam da 22. juna ove godine nastupa apsolutna zastara krivičnog gonjenja, dok sam u brojnim objavama detaljno objasnio kako je prijedorsko mafijaško pravosuđe ovaj pokušaj ubistva dovelo do ovakvog ishoda. Razjasnio sam i kako bitange u prijedorskom tužilaštvu i Okružnom sudu "amnestiraju" Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića za potonje ubistvo istog ovog svjedoka. Stupar je godinama odbijao promijeniti svjedočki iskaz protiv Railića i Vukovića i to ga je koštalo života, baš kao što je načelnik Bašić glavom platio zbog istrajnosti u ustraživanju tih zločina.

Možda Sudu BiH ovakva "istorija" krvavih obračuna sa svjedocima nije od relevantnog značaja, no ugroženim i svim drugim svjedocima odlično je poznata i navodi na strah i očaj. Elem, otkrivam drugu stranu Suda BiH spam pomenutih okorjelih kriminalaca i tekućeg suđenja, a koja je zaista šokantne prirode.

VANJA VUKOVIĆ PO ODOBRENJU SUDA U PRITVORU POSJETIO DALIBORA RAILIĆA!

Na nedavnoj raspravi o produženju pritvora Railiću tužilaštvo je pomenulo hapšenje Vanje Vukovića i sporne prijetnje svjedoku. Na to je krajnje neočekivano reagovao Railić i kazao da je Vanja Vuković po odobrenju suda posjetio ga u pritvorskoj jedinici. Na stranu izjava optuženog, no unutar postupajućih organa zna se za ovu posjedu i skandalozno ponašanje suda. Valja se logički zapitati: jesu li prilikom te posjete dogovarane prijetnje svjedocima i slična ometanja krivičnog postupka?

Ništa nas ne treba iznenaditi od suda čiji se predsjednik Ranko Debevec nalazi u pritvoru zbog dobro znane afere i teških zloupotreba službenog položaja. Opet, šta je previše to je previše i za naše odavno razoreno pravosuđe. Ne bavim se Railićem ili Vukovićem zbog njih lično, nego zbog nakaradnosti sistema i zastrašujućih posljedica po cjelokupno društvo.

Svojevremeno kada su ih vrbovali za moju likvidaciju stavio sam Vukovića i druge ispred sebe i zaprijetio da ću ih "poslati kućama u mrtvačkim vrećama", te objasnio da kao ratni veteran u "tim stvarima" imam više iskustva od njih. Zato nisam reagovao na brisanje dijelova snimaka oko pripremanja moje likvidacije korištenih na suđenju za eksploziju na vozilu načelnika policije Gorana Mikanovića. 

Prednje pominjem zbog Mikanovićevih "tumačenja" informacija koje mu je prenio kum i ujedno inspektor SIPA Saša Stojanović oko Railićevog traganja za potencijalnim ubicom prijedorskog načelnika policije. Nepopravljiva lažovčina Mikanović tvrdi kako je pomislio da se sprema njegova likvidacija zbog pomenute eksplozije i ranijih sukoba sa Vanjom Vukovićem. Pošto sam spornu eksploziju radio i otkrio počinioce meni takve idiotarije ne može prodavati, a ima vremena da podsjetim javnost na ranije objave oko te teme i otkrijem nove detalje.

Uglavnom, nakon što sam prvi objavio da je inspektor Saša Stojanović na suđenju izjavio kako je tri mjeseca prije ubistva informacije SIPA prenio kumu Goranu Mikanoviću i objasnio kako su inspektori za droge poput Dejana Jurišića doznali za pripremanje zločina kreće novi napad na mene. Posebice nakon detaljnih objašnjenja novih muljaža prijedorskog mafijaškog pravosuđa oko pokušaja ubistva i kasnijeg ubistva svjedoka Mihajla Stupara. Sproveden sam u KPZ Banja Luka i tamo brutalno isprebijan!

Ukoliko bi iskazali sumnje oko tog prebijanja, ono da govorimo o situacionom deliktu, a šta ćemo sa novim  krivičnim postupkom montiranim od strane istih aktera? Sude mi zato što sam istinu oko ubistava Bašića i Stupara razotkrio mnogo kvalitetnije od postupajućih organa ili zbog objelodanjivanja stravične istine? Poenta je u krivičnom gonjenju blogera zbog pisanja kako mafijaško pravosuđe zataškava ubistva i pomaže okorjelim ubicama! Nemojmo se lagati.

Na jednoj strani sud odobrava da Vanja Vuković posjeti u pritvoru Dalibora Railića, a na drugoj blogera sprovode u zatvor radi premlaćivanja. Ponavljam: nisam sproveden zbog izdržavanja kazne zatvora od 10 dana, nego samo da me polome i "upute" u bolnicu. Imam iščašenje lumbalnog diska i mjesecima sam ili u postelji nepokretan (kao trenutno) ili jedva pokretan. Takav predstavljam "opasnost" veću od Railića, Vukovića i sličnih, bar po onome šta prezentuju organi krivičnog gonjenja.

U tom smislu naslovno govorim Srpska Kolumbija kada imenujem nalogodavce i počinioce "popravljanja kičme" u KPZ Tunjice, odnosno detaljno razjašnjavam društveni sunovrat. Gdje vidim kulminaciju sunovrata? Pogledajmo to kroz tri dimenzije djelovanja pravosudnih organa "protiv" Dalibora Railića.

Prva, skandaloznom oslobađajućom presudom sudije Predraga Tepića optuženi Dalibor Railić i Vanja Vuković dobili su na vremenu potrebnom za nastupanje apsolutne zastare zbog brutalnog napada na svjedoka protiv njih Mihajla "Šmita" Stupara. Druga, za kasnije brutalno umlaćivanje ovog svjedoka, odnosno teško ubistvo, prijedorsko tužilaštvo "amnestira" Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića pored dokaza o prodaji pištolja između njih pronađenog na licu mjesta zločina.

Treća, nakon ovakvih skandaloznih pogodovanja optuženima od strane Suda BiH i sa zastrašenim svjedocima ne treba se čuditi oslobađanjem Railića i za ubistvo načelnika Bašića. Prosto rečeno da Railić slobodan odšeta iz sarajevskog suda kao iz ozloglašenog prijedorskog tužilaštva - šta je spriječeno blagovremenom reakcijom direktora policije Siniše Kostreševića i postupajućih tužilaca Tužilaštva BiH. Znate kako su urgentno pribavljeni dokazi Sky aplikacija.

Najgore u svemu jeste, kako kažu, sasvim izvjesno imenovanje mega-kriminalca Mladena Mitrovića na poziciju Glavnog tužioca OJT Banja Luka. Znači da je Visoki sudski i tužilački savjet i nadalje pod kontrolom i u službi narko mafije, baš kao i u vrijeme Milana Tegeltije. Živo me zanima kako Halil Lagumdžija i ostatak VSTS-a objašnjavaju nepobitne činjenice.

Mladen Mitrović je napad na svjedoka "Šmita" Stupara optužnicom okvalifikovao kao tjelesnu povredu - umjesno kao ORGANIZOVANI KRIMINAL U VEZI SA TEŠKIM UBISTVOM U POKUŠAJU. Pritom je zajedno sa sudijom Predragom Tepićem predmet razvukao do sasvim izvjesne zastare krivičnog gonjenja šta se ukupno može podvesti pod radnje pomaganja počiniocima poslije počinjenog djela.

Sljedeće, podizanjem optužnice za ubistvo Stupara iz marta 2021. godine bez Railića i Miljatovića kao počinilaca i pored pronađenog pištolja, detaljnije u Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida?, Mitrović još jednom direktno pomaže počiniocima. Na vrhuncu odbija staviti prijedlog za pritvaranje zbog ubistva načelnika Bašića i definitivno potvrđuje Railićeve riječi: "Ja nadavati para ne mogu Mladenu Mitroviću i Goranu Mikanoviću, ali zato mogu da radim sta god hoću i niko me ne smije ni pogledati poprijeko".

Govorim samo o činjenicama vezanim za ubistva načelnika Bašića i svjedoka Stupara, a o kriminalu Mladena Mitrovića objavio sam nebrojeno dokaza i materijala. I takvom nakon kriminalom razorenog Prijedora sad treba "dati" Banjaluku, odnosno karijerno napredovanje. Halil Lagumdžija obrukao je ovo inače čestito pleme za sva vremena! Posebno jer ne pominje ostavku kao opciju ukoliko se ne može boriti protiv podivljale pravosudne mafije.

Nastaviće se... 



Primjedbe

  1. Boro kakve to dokaze ima sud bih protiv dugog za ubistvo licno
    Ja kolko sam upucen i kolko tnam covjeka tovare samo tako za to ubistvo
    To i ptica na grani zna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju korpus dokaza oko Rapajića i Miljatovića u povezivanju sa Dugim i dogovorom ubistva. Pa onda korpus vezan za nuđenje 10.000 KM za paljenje Bašićevog auta. Pa Sky komunikaciju Dugog i Miljatovića. Ne mogu svega da se sjetim, ali ovde pominjem samo dokaze po kojima je Dugi naručilac ubistva, dok su oko Miljatovića i samog počinjenja dokazno mnogo jači.

      Izbriši
    2. Eh da, imaju one informacije o pripremanju ubistva iz Mostara o čemu su svjedočila tri-četiri inspektora SIPA.

      Izbriši
    3. Tako je Boriša , imaju oni mnogo dokaza oko Railića. Vuković je na mijerama i skupljaju za njega još neke dokaze iz zajedničkih dijela njegovih i Railićevih i njegovih samostalnih nedijela . Imaju i potencijalnog svijedoka saradnika protiv Vukovića i Railića , u fazi provijere njegovih navoda , sve se to sprovodi mimo znanja onih u sudu i tužilaštvu koji su sa njima šurovali , na nivou BiH .

      Izbriši
  2. Boro to imaju kao pricu al nemaju cvrst dokaz
    A to sa insp licno sam slusai kad su svjedocili oni su inali saznanje od tamo nekog izvora a nesmiju reci ko je
    Pa ovo je boro cirkus
    Oni da imaju dokaze dugi bi vec bio osudjen
    Za drogu je gotoc al ovo ma cisto tovarenje
    Nemoze covjek dobiti dozivotnu na oanovu price necije
    Nek dadnu dokaze prave
    Ja sam misljenja tog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OK, na kraju će presuda morati onrazložiti sve dokaze i pojedinačno i povezano bez obzira na osudu ili oslobađanje. Ja sam davno objavio da su požurili sa optužnicom i suđenjem, odnosno da je istraga trebala biti šira - uključujući i ubistvo Šmita. Kasnije se pokazalo sa su pojedini navodi optužnice pogrešni i nepotpuni. U pravu si u jednome, optužnica mora biti zasnovana na čvrstim i jasnim dokazima ili uvijek ostaje sumnja. Ja sam zato najviše volio kad počinilac prizna djelo i razjasni sve dileme, pa neka zbog toga bude i blaže kažnjen. Eto imamo oslobađajuće presude za Zikriju Krkića oko dvostrukog ubistva u Trnopolju, i našu i norvešku, odnosno ubica šeta slobodan zbog srljanja i optužbe nevinog čovjeka. Naša policija čak izbjegava od Norvežana preuzeti nove dokaze koji upućuju na lažne svjedoke, a kako će nešto raditi nakon podmetanja dokaza.

      Izbriši
    2. Ma da poletili su
      Pa sad pokusavaju i nemoguce
      Te ima sudjenje te nema
      Valjalo bi da bude javno
      A ne stave sto im se stavlja
      Da narod vidi kolko ima neistine i u pricama i svemu
      Strasno

      Izbriši
    3. U pravu ste oko prenosa sa suđenja. Nešto slično kao sa suđenja Zijadu Turkoviću pa da narod vidi šta imaju za reći obe strane - i tužilaštvo i optuženi. To bi čak donijelo kvalitet samom postupku jer ovako stranke nemaju interesa govoriti mnogo, a vjerujem da bi Dugi mnogo toga rekao o prijedorskim policajcima, studijama i tužiocima sa kojima je godinama kriminalno sarađivao

      Izbriši
    4. Kako je lijepo kad zena brani muza

      Izbriši
    5. Sud BiH ima dovoljno dokaza protiv Railića za dvije doživotne , nije javno jer se sprovode šire istražne radnje koje su najvećim dijelom usmijerene na Bašićeve kolege i posrednike . Railić pokušava da podmiti pojedine ljude u sudu i tužilaštvu BiH , opservacija je 24 h , sve se informacije sabiraju , provijeravaju i formira predmet , Vuković je imao u tome ulogu pribavljanja sredstava,pokušaj uticaja na svijedoke , glupan ne zna da su svi svijedoci u postupku na mijerama , opservaciji i u stalnom kontaktu sa tužilaštvom, čekalo se da bi se Vuković obratio na adresu koju je trebao ,nemojte da budete iznenadjeni posle Debevca i u ovom postupku ko sve iz suda i tužilaštva može da se nadje na njegovom mijestu . Tvoj rad Boro je za pohvalu i tvoje prijateljsko žrtvovanje za ubijenog kolegu Bašića , fokusiraj se na pokušaje podmićivanja u ovom predmetu i kupovinu slobode a dokaza ima dovoljno za doživotnu !

      Izbriši
    6. Hvala i ja se nadam da će biti kako navodite

      Izbriši
  3. Boro zivo zdravo, reci mi kako mislis da ce zavrsiti ovo sa Vanjom i Dugim, mislim koliko ce ih osuditi i imas li ikakvih informacija o Goranu Rodicu Rodi ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dosad sam bio ubijeđen da će Dugog osuditi na 45 godina, no kako stvari odmiču sve je više sumnji. Vanji više nemaju šta naći i može kako hoće. Roda je pušten, ako ne griješim, i tu mi mnogo toga nije jasno. Osim da narko mafija na Balkanu ima više svojih država. Amerikanci su zatalasali stvari, no čim je njihov pritisak nestao sve se vraća na staro.

      Izbriši
    2. Nije Roda pusten, kako sam cuo osudjen je na 5 godina u Nisu izdrzava kaznu.

      Izbriši
    3. Kratos, biće da ste u pravu, a ja zaista nisam pratio taj slučaj i nemam tačne informacije.

      Izbriši
  4. Drasku Jovicicu i Damjanu Jovicicu to je ta ekipa sto je popadala za sverc narkotika u kratkom roku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na mom youtube kanalu objavio sam snimak hapšenja Draška Jovičića na naplatnoj rampi.

      Izbriši
  5. Para vrti gdje burgija nece, al i to sve trgne na nos pa samo strpljivo cekati i gledati kako se sve svima obija od glavu. Podrska za Boru

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko sam cuo ta oslobadjajuca presuda predraga tepica za vanju i dugog je oborena i vracena na ponovni postupak. Dovodili su dugog neki dan a i vanja je bio. A sudi im sudija, zamisli ironije, predrag tepic 😂😂😂 Podrska za naseg Borislava

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam za ponavljanje suđenja i zato forsiram 22. jun kao dan nastupanja zastare krivičnog gonjenja. Nema šanse da do tada donesu i prvostepenu i drugostepenu presudu u i moraće donijeti rješenje o obustavi postupka. Zato prva Tepićeva oslobađajuća presuda je3u stvari i posljednja, što znači da Dugi i Vanja nikad neće biti kažnjeni za taj zločin

      Izbriši
    2. Boro me zamajavaj ovaj nepismeni narod vec posteno napisi iz kog razloga je presuda oslobadjajuca. Napisi da sudija za prethodni postupak nije u zakonskom roku sacinio naredbu i da sve sto proizilazi iz te naredbe ne moze biti prihvaceno kao dokaz. Pa onda pojasni zbog cega je vrijeme za donosenje naredbe jako bitno. Prozivas Tepica koji se drzi zakona i radi pravilno. Ako ste vi u policiji navikli da radite kako hocete i mimo zakona, jbg sudija to ne zeli. Svi mi znamo da bi vi MILICIONERI voljeli da vi u stanici sami zavrsite sve kako vama odgovara, da nema ni suda ni tuzilastva, da vi muljate kako vam se cefne. Ali Bogu hvala ne moze tako.

      Izbriši
    3. Hoćete tačan podatak. Sudija za prethodni postupak nije sačinila SLUŽBENU ZABILJEŠKU o izdvanju usmene naredbe policiji. Tepić se drži zakona? U predmetu protiv mene tužilac isto tako nije sačinio zbilješku o obavještenju policije iako je na to obavezan. Za Dugog i Vanju jedan "zakon", a za mene drugi. Bar meni nemojte prodavati maglu oko usmenih naredbi sudija i tužilaca, a još manje oko krivičnih postupaka.

      Tepićeva presuda koliko je valjana vidimo po čiinjenici da je ukinuta po žalbi tužilaštva. Elem, on je pogani cilj ostvario, predmet je razvukao koliko je trebalo da se ne može okončati do juna kada nastupa apsolutna zastara krivičnog gonjenja.

      Izbriši
  7. Ma nije zločin to uraditi takvom smeću koje traži da prodaje drogu pa namješta ljude,nije zamjeriti ovim levatima koji konzumiraju pa kad ih privede priznaju ,to smeće je glumilo ozbiljnog kriminalca a namjestalo ljude tako ,pa niko ga nije tjerao ,mjesto mu je tu gdje je sada svakako jer je to jedna obična narkomancina koja nije ni vrijedila postojanja na ovom svijetu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog ovakvih objava za koji dan idem sa tekstom za šta je pokojni Šmit prijavio "inspektore" (narko dilere) Jurišića i Dragana Stupara, kako su ih prebijali radi priznanja i te iznuđene saradnje. Potom su izjave prodavali Dugom za 2.000 eura. Ja sam radio Šmita za pljačku u Bugojnu i robijao je za svoja krivična djela, a Mikanovi dileri poput Jurišića, Stupara i drugih primali su platu iako su prodali najviše droge od svih u Prijedoru. Znači nije Šmit "drukao" što je takav, nego što su ga međedi lomili. Natjerali ga na saradnju da bi ga prodali Dugom. Svi vi odlično znate šta su godinama radili inspektori za droge, ali njih ni anonimno ne smijete pomenuti, nego ovde pljujete mrtvog čovjeka.

      Izbriši
    2. Ti spominješ dva debila Jurisica i Mikana koji više ne rade ,okreni se malo oko sebe ,vidiš li ti sta se dešava,kad je Bašić ubijen ono smeće Sretoja je odmah trebao da bude suspendovan a on unpredjen,niko ništa ne poduzima

      Izbriši
    3. Mene prozivati zbog Sretoje Vujanovića zaista je neumjesno. Detaljno sam objasnio njegovu odgovornost za stanje u policiji koje je dovelo do stradanja Bašića, a u konačnici i kako je Bašiću montirao smjenu i čak mogući otkaz pred samo ubistvo. Sa druge strane prvi sam plasirao da je vajni ministar Karan to smeće uzeo za stručnog savjetnika pored drugog savjetnika Darka Ilića. Zbog tih i takvih prozvki isprebijan sam u zatvoru na Tunjicama, a sad mi montiraju novo suđenje. Na kraju Mikan i Jurišić nisu dva debila, nego dva dilera droga kao i njihov jaran Dugi, a pomagali su u ubistvu tako što su znali šra se sprema preko tri mjeseca i to nisu prijavili. Pitao sam gdje su ktivični postupci protiv njih i ekspresno sam sproveden u KPZ gdje me prebiše na ulaznim vratima. Sve po unaprijed dogovorenom planu. Imam iščašenje kičmenog diska i uklještenje iši nerva usljed kog sam mjesecima bukvalno nepokretan, a " nekim čudom" čuvari su znali gdje treba udarati pa da bolove osjećam mjesecima.

      Uostalom, jedini sam objavio kako je Sretojin brat od tetke rođenu majku silovao godinama dok nesrećnica nije podlegla usljed silovanja. Objavio sam to i znam da su mještani policiji potvrdili moje navode, ali zločin je zataškan kao i ko zna koliko drugih. Eto da ne pominjem druge stvari koje sam objavio o monstrumu Vujanoviću. Zato kažem da je neumjesno mene prozivati.

      Izbriši
    4. Ja sam naveo kao.primjer tog debila Sretoju,čini mi se da ce ove godine biti toplo ljeto ,mnogi će se zapitati (grešni) smiju li do hrv ili cg

      Izbriši
  8. E blago tebi kad tako razmisljas, pa sto ta ekipa ubi Bašića koji je bio posten i castan covjek, otac dvoje djece, mrlju jednu u zivotu imao nije. To je trebalo ispred partije objesiti za primjer drugima. Al znas kako kazu ljudi, to se meni ne moze desiti, pa kad se desi onda kuku majko. Zato ti je bolje da i ne komentarises jer nikad neznas sta nosi dan, a sta noc. U svakom slucaju ugodna ti i mirna noc.
    Podrska za Boru, samo ih prozivaj argumentima, ne treba im nista vise. LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdje piše da je neko od njih ubio Bašića,gdje je ta presuda,idiote ,Bašića su njegovi pustili niz vodu ,nije jedan Dugi ni toliko glup ni toliko lud da umisli da moze da ubije načelnika i da ga ne uhvate ili prodje nekaznjeno

      Izbriši
    2. Hvala za podršku i kako gore navedoh ide tekst kako su Šmita primorali na "saradnju" pošto je iza njega ostala dokumentacija o prijavama protiv Deje Jurišića i Dragana Stupara, pa ćemo potegnuti o te argumente.

      Izbriši
    3. Evo jedno pitanje za Boru.Čitam dakle danas da je krimi policija podnijela izvještaj tužilaštvu protiv dvojice sudskih policajaca koji su navodno krivi za bjekstvo osuđenog pedofila Miškovića iz banjalučkog suda.E sad nekakva krivica postoji osuđenik koji čeka izricanje kazne pobjegne u centru grada bez lisica na rukama.Mišković pedofil je prilikom bjekstva povrjedio i sudsku policajku.Je li onda i krimi policija podnijela izvještaj protiv zatvorskih čuvara koji su tebe prebili prvi dan kad si stigao na KPZ Tunjice?

      Izbriši
    4. Nije jer je ministar Karan organizator mog prebijanja, a zbog medijske frke oko bjekstva pedofila morali su naći žrtvu

      Izbriši
  9. Sto unakazise ono dijete ispred pekare samo zato sto je BOŠNJAK. Allah dragi to oprostiti nece. Sta uradise Samiru, nije se on svojom voljom predozirao. Sud koji je korumpiran nek ih oslobadja, a Dragi Bog nek im vraca, On nikom oprostio nije, pa ko bi znao sta im zivot sprema.. cuce se...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bravo za komentar svaka ti je na mjestu. Sta ih ljudi kune sto bi nas narod rekao ko ih kleo nije dangubio

      Izbriši
    2. Ispratio sam taj događaj i ako ne griješim dvojica su zadobila povrede, a napali su tri ili četiri momka na šovinističkoj osnovi.

      Izbriši
    3. Koji Samir? Beširević? mirSa je bio legenda.

      Izbriši
    4. Koliko me sjećanje služi Samir je umro prije ovog događaja. Nesrećnik bio mi je nekako drag jer kad god bih radio vezano za njega ostala je kakva anegdota. Bar jednu ću objaviti u svojim memoarima i tako sačuvati uspomenu na njega.

      Izbriši
    5. Samir je umro, kontam ima bar 10 godina. Kakva je to faca bila, jebote. Sretnes ga u pola noci, on spava negdje na ulici, snijeg napad'o na njega..Ili kad je upao u Vilako knjizaru pa zasp'o. Jedno vrijeme vozao rolere po gradu, lud potpuno. Bio je svakakav ali ljudi su ga gotivili. Pokoj mu dusi.

      Izbriši
    6. Како ти поста тако добар ?Какви мемоари о Самиру , а бубреге си му откидо ! Боро , Боро ко те не зна скупо би те платио !

      Izbriši
    7. Prosvijetlio se čovijek nakon dugogodišnjeg odkidanja bubrega i raznih radnji pa sad pokušava lijepim riječima da opiše čovijeka ali ipak je trebao da napiše nešto ili da negira komentar o Samiru kako nije negirao znači da niste ni ti ni on u pravu jer pored odkidanja bubrega , odkidao mu je sve i mnogo mi je žao Samira jer sam ga poznavao kao i čitav Prijedor i znamo kakav je bio .

      Izbriši
    8. Glupost, Samira nikad nisam udario. Jednom sam ga radio za drogu i jednom za provalu i oba puta imali smo anegdote i šale a ni naznaka nasilja.

      Izbriši
    9. Kakav si ti lazov stari olinjali.Samira si tukao ne jednom nego vise puta i to znaju svi koji poznaju Samira ,a ovaj moj komentar moze potvrditi Samirov brati njegovi drugovi .Ove tvoje izmisljotine i lazi mozes pisati i pricati ovima koji ne poznavaju ni tebe ni Samira.Sram da te bude đubre jedno pogano lažljivo. Koliko je puta gradom se vukao prebijen od tvojih šaka međede jedan pokvareni.Nije ti Prijedor velik poput New Yorka pa da se ne zna sta si radio dok si izigravao lažnog inspektora sa kupljenom diplomom.

      Izbriši
    10. Ko zna da sam Samira ikad udario neka to javno kaže, pa da ga javno otjeram u materinu. Ende

      Izbriši
  10. Aj Boro nemoj da pljujes policiju kad si ti najveci sljam sto je milicija mogla imati. Samo pises bljuvotine i lazi a izace sve crno na bijelo. Tada ce se viditi ko je kakav, sto ce u svakom slucaju pokazati koji si ti spletkaros

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izvini, a kad će se vidjeti to moje "spletkarenje"? Deset godina vodim ovaj blog i još uvijek nemam nijednu tužbu za klevetu, a samo zato što svi koje prozivam znaju da na sudu mogu dokazati svoje navode. Vaskovića i Vukanovića tužavaju6na dnevnom nivou, a isti ti likovi za iste sadržaje mene "zaborave" tužiti. Tužili su Davora Dragičevića i tvrdili da ga ja instruiram, a mene nisu iako sam ih baš u mom stilu vrijeđao. Zašto? Pa znaju dobro da ja svoje navode umijem braniti na sudu i zato bježe od te opcije.

      Pritom godinama čitam kako će se nešto "otkriti", a nikad ništa. I ne pljujem ja policiju nego pojedincice imenom i prezimenom i pljuvaću ih još dugo dugo... Ako pišem laži i klevete imaju sud pa neka tuže i da suočimo argumente. Eh da MUP još nikada nije demantovao neki moj navod šta pravo znači da ne osporavaju to što tvrdim. Imate stotinu demanta navoda drugih osoba za ovih deset godina, jedino za moj blog ništa. Kako to objašnjavate?

      Izbriši
  11. I treba da pljuje policiju rezimska neradi nista sad resavaju intervencije iz kancelarija iz vozila i nikad na vrijeme nestizu.Boro je upravu sta se ljutite covjek pozna materiju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Nedavno sam pitao jednog od prvih ljudi prijedorske policije, hajde da mu ne pominjem ime, kada će pronaći drogu u nekoj iole interesantnoj količini. Rekoh mu da je zadnji puta nađena droga u kilama kada sam objavio da policija u službenim kasama krije tri kile marihuane. Reče da će biti rezultata i zato ne pominjem imena nego strpljivo čekam.

      Izbriši
  12. U policiji ,tuzilastvu, sudstvu i drzavnim institucijama ima barem 3 puta vise kriminalaca nego u zatvorima i ulicama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična procjena. U stvari zatvori su za narkomane koje treba liječiti i razne socijalne slučajeve koje treba pomoći. Na takvima kriminalci u organima stvaraju lažni privid svog rada, a značajan broj njih su okorjeli kriminalci. I milioneri.

      Izbriši
  13. Za poštenog Borislava veliki pozdrav i podrška iz Hercegovine!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Toma i pozdrav ponosnoj Hercegovini iz koje gro nas vodi porijeklo i određuje nam kolektivno nasljeđe. Hercegovačka ijekavica je osnova našeg jezika i to najbolje određuje ko smo, a žalosno je što se takve stvari više ne uče u školama. Pa onda ne znamo ni ko smo ni šta smo ni odakle smo, a najmanje zašto Hercegovinu moramo čuvati kao zjenicu oka. Govorim o 12 vijekova nesporne pisane istorije i začecima naše državnosti u elementarnom obličju, odnosno dok je današnja Hercegovina bila unutar rimske provincije Dalmacije kao geografskog pojma starijeg prihvaćenog i u Rimu i u Vizantiji kao dominantnim imperijama. Hercegovina je naš naziv.

      Izbriši
    2. Jedno pitanje ovih dana čitamo da se dvojici krimi tehničara kojima se sudi za skrivanje donjeg veša ubijenog Davida približava zastara krivičnog dijela pa me interesuje šta misli o istrazi koje vodi tužilaštvo BiH.Po meni predugo to traje i mislim da neće od toga svega biti ništa

      Izbriši
    3. Iskreno bilo mi je čudno kada su optužili krim tehničare jer su sve drugo oko tog zločina zataškali. Zato ne čudi zavlačenje suđenja u zastaru. Sa druge strane Tužilaštvo BiH bi tehničare trebalo saslušati kao svjedoke ko i kako je prenkinuo uviđaj i onemogućio ih da završe posao kako se to inače radi. Potom i oko podmetanja lažnih dokaza krađe u Karanovom zavodu.

      Izbriši
  14. Ti si cini mi se vise za Modrice,Sokoca nego za Hercegovine,hvalio ti nju ili ne svejedno

    OdgovoriIzbriši
  15. Tisi pametan koje za Sokolac istina te pogada .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam pametan, ti nisi pismen i nisam siguran koji od nas dva je gore prošao. Dijete uzrasta trećeg osnovne vidi koliko si nepismen, a onda može i zaključiti koliko si "kompetentan" za određivanje dijagnoza.

      Izbriši
  16. Boro cuo sam danas informaciju vezano za rad tuzilastva za Banjca u vezi izgradnje Mljecanice kazu da se nista neradi i da sve stoji.A svi jaci predmeti u policiji za privredu stoje uladicama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Banjca sam davno objasnio da nije imao "mangupe" na izborima kao drugi iz kolalicije koji su glasali za Jelenu Trivić, zbog čega je kod Dodika dobio bonus kao niko drugi. Sa druge strane i Mitrović u OJT Prijedor i Bajić iz Republičkog tužilaštva su Dodikovi vojnici i ne treba im govoriti koga ne trebaju goniti. Banjcu je Mlječanica data kao da je privatno vlasništvo i bukvalno može šta hoće. Imam tu neke izvore i znam ponešto, pa tako i koliku slobodu Banjac ima. Imao je on krivičnih djela i prije ovoga, posao sam o tome, ali sve skuplja prašinu i čeka zaborav.

      Izbriši
  17. Pa aj Boro, pisi one tekstove u kojima razotkrivas kriminal! Znas da to volimo citati, a ne ove druge gluposti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čekam nalaze i da vidimo hoćemo li na operaciju ili blokade, samo da se kotarišem ovih užasnih bolova. Nakupio sam dosta oko kriminala u prijedorskom pravosuđu i još kako nas čeka gadan okršaj. Mnogi će "fasovati" prijave, a ja takve stvari u načelu objelodanjujem. Droga je preplavila Prijedor i to primarno zato što su nam organi kriminalizovani pa svako može raditi šta mu volja, sa čim se valja uhvatiti u koštac. Elem, opet mi je tu bitno da saniram ovaj hronični išijas jer obogaljenom nije pametno udarati na gadne stvari. Drugačije je kad svakom koga prozivam valja računati da još pride može ostati patosiran naspram kad vide da sam poguren do zemlje crne i aman nepokretan.

      Izbriši
  18. Bi on,al nestalo mašte

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad živiš sa užasnim bolovima, bukvalno nepokretan, teško je fokusirati se na bilo šta - od realnosti do mašte. Osim toga ja pišem o konkretnim krivičnim predmetima, a sudski spisi kažu šta je istina. Najlakše je izdati saopštenje tipa: "Uvidom u spis utvrđeno je da bloger laže", no to 10 godina izostaje iz prostog razloga što ne mogu demantovati dokaze i činjenice. Posebice kad objavim dokumente, a šta mogu demantovati?

      Izbriši
  19. Pa objavljuj sve vise, pa dosta je cutati

    OdgovoriIzbriši
  20. Vrati Inspektor blog,nije mu trebalo pun!I dalje mlatiš bezz..Dugi ce dobiti svoje!Nego koji to prebiše onog iz Vukovara zvani"Hamer"sto radi za Slovence po Gradiskoj a bogami i u Prijedoru,nesto ućutiše u MUP-u.

    OdgovoriIzbriši
  21. Једном је тражила Аска ову причу а добро је да сви Бориславови пратиоци ово погледају и да им све буде мало јасније. Додуше , неки су већ писали овдје о овим темама.

    https://www.youtube.com/watch?v=YIcxj2oHdU0

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na linku! Da, treba pogledati... i previse ima slicnosti sa sadasnjim desavanjima... ne kazu zalud: Ko ne zna proslost, ne moze razumjeti sadasnjost, niti pretpostaviti buducnost. Pozdrav!

      Izbriši
  22. Bom Bašiću bi 2 godine juce da je ubijen, niko ni da spomenu. Sram ih bilo.. sta dalje reci

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prosle godine samo Kostresevic bio.. On je imao dozvolu

      Izbriši
    2. Prošle godine sam potregao pitanje posthumnog odlikovanja Baišića i niko se nije osvrnuo. Kako da onda po Bašiću nazovemo ulicu ili sličan oblik javnog priznanja

      Izbriši
  23. Boro, šta kažeš na vijest da je Mladen Mitrović imenovan za glavnog tužioca OJT Banja Luka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok se nekom ne smrkne drugom ne može svanuti, pa ćemo i mi u Prijedoru odahnuti od Mitrovića. Inače ovo je grdno razočaranje u VSTS koje takvima daje pozicije iako je javna tajna da su okorjeli krimosi.

      INAČE IMENOVANJE MITROVIĆA DOKAZ JE VJERODOSTOJNOSTI NAVODA MOG BLOGA POŠTO SAM TO NAJAVIO

      Izbriši
  24. Boro, šta mislis o terorističkom napadu u Moskvi, jutros slušam Jugoslava Petrušića on tvrdi da je cilj napada pokušaj da se sruši Kadirov. Mogu li se dovesti u vezu ukrajinci ili ISILovci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Klasična operacija "lažnih zastava" gdje počinioci pojma nemaju ko je organizator. No, znaće Putin i vratiti milo za drago kako se najmanje nadaju. E

      Izbriši
  25. Vukovic Vanja30. 03. 2024. 06:57

    Boro pa ja i ti smo imali korektan odnos.ne znam sta je sada ovo!!!Posalji mi broj da se cujemo ili adresu da dodjem kafu da popije o.Ziv mi bio!?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vukovic Vanja30. 03. 2024. 07:02

      Samo pozuri sa odgovorom ziv bio.Znamo se 20 godina pa da vidim ko nas zavadi sve najbolje.🥷🥷🥷

      Izbriši
    2. Dovedi nam Boru vizijonara u Hercegovinu,kaze da voli a da ga mi malo ovamo produhovimo🤏
      🧜‍♂️

      Izbriši
  26. Boki dobija li izbore ovaj Djajicev doktor pored Trivicke i Draska
    Hoce li imati tvoju podrsku, nema mrlju nijednu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rano je za prognoze, ali Đajić je to odlično odigrao. Po meni dao je svojima do znanja kako može i vanstranački djelovati, pa sve do osnivanja narodnog pokreta ili nečeg sličnog. Ako je Dodik uvalio Vučiću doktora Nestorića, mogao bi zauzvrat dobiti doktora Đajića. Posebno ako se zna koliko Đajić visoko kotira kod Vučića - od oca i žene do samog Aleksandra. Dodik da ima pameti kao što nema davno bi SNSD predao Đajiću i onda sa strane posmatrao kako se vodi narod.

      Izbriši
  27. Ko pade sa 3 kg trave u doboju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro ja peglam ledja stariji sam par god od tebe moram biti zdrav valja mi cetu opet postroit ovaj nas mile ode predaleko.

      Izbriši
    2. Evo i ja čekam operaciju kičme, ali da mogu bolje raditi na farmi koju podižem. Ima Mile sina Igora da vodi čete i korpuse ako hoće, ima stranačku vojsku i neka vodi svoje bitke. Sad smo isti, Mile je meni suspendovao račune i sad je dočekao upravo ono šta je drugima radio. Neka se je*e sam u guzicu

      Izbriši
    3. Ako mogne tako bilo bi dobro ipak mislim sirotinja opet placa ceh hvala na odgovoru.

      Izbriši
  28. Boro, ko je Miroslav Bijelić, novi direktor Opšte bolnice Prijedor?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam da li je istina, navodno je imenovan na dva mjeseca. Bolnicu preuzima Darko Banjac a Mlječanicu Dado Brdar. Živi bili pa vidjeli.

      Izbriši
    2. A ko je tj.sta se zna o sadasnjoj direktorici Mariji?

      Izbriši
    3. Samo sam čuo da Bijelić dolazi iz FZO i ništa više. Mislim da ministar Šeranić ima neke svoje ideje - od smjene Andrije (tražio mu ostavku još kad sam pokrenuo aferu oko Baće) do nekih 140 ili koliko miliona za renoviranje i opremanje bolnice. Ako je do Šeranića ništa od Banjca, a posebno ne prije izbora. Ukoliko Banjac bude jak sa rezultatom, a u šta sumnjam, možda dobije i bolnicu.

      Izbriši
  29. javi se Vanja a Bora nestade bez traga i glasa :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da nije i boro otisao u fr kod nekog senatora to je sad trend

      Izbriši
    2. Kakav crni Vanja? Zar stvarno vjerujete da bi on pisao ovakve gluposti?

      Izbriši
  30. Boro jesi se javio Vanji da popijete kafu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću čim uhvatim vremena i objaviću sliku nas dvojice. Normalno sa pravim Vanjom a ne sa ovim što piše gluposti u komentarima.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

DRAMA U PRIJEDORU: Konačno razbijanje narko organizacije Dalibora Railića

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić