"UJEDINJENA SRPSKA" POD ISTRAGOM: Lažno upisivali članstvo stranke (FOTO)

Nakon brojnih pokušaja zataškavanja afere prijedorsko tužilaštvo ipak je pokrenulo istragu protiv Stevandićeve "Ujedinjene Srpske". Tužilaštvo traži dostavljanje pristupnica za zaista veliki broj "članova" upisanih u registre stranke bez njihovog znanja, odnosno zbog sumnje da su u pitanju falsifikati. U svojim prevarama zloupotrebili čak i stranku Aleksandra Vučića.


blog borislav radovanovic

Mjesecima su Mladen Mitrović i Sretoja Vujanović, sa pozicija Glavnog tužilaca Okružnog tužilaštva u Prijedoru i načelnika PU Prijedor, pokušavali zataškati prijavu protiv "Ujedinjene Srpske" zbog lažnog registrovanja građana u članstvo te stranke. Na osnovu nepostojećih ili falsifikovanih pristupnica Stevandićeve lopuže u stranačke registre upisale su na stotine građana, bez njihovog znanja ili zloupotrebama pristupnica u članstvo "Srpske napredne stranke RS", kao ogranka stranke Aleksandra Vučića.

Zbog brojnih afera i tek nakon pretrpljenog "potopa" na lokalnim izborima u kompletnoj prijedorskoj regiji Stevandić je odlučio iz stranke otjerati regionalnog koordinatora Mirka Tufegdžiju, na kog sad svaljuje i krivičnu i političku odgovornost. Mnogo sam pisao o tim aferama, posebice oko Tufegdžijinih lopovija, ali i o odgovornosti drugih aktera stranačkog rukovodstva. Sa te pozicije javno tvrdim da tužilaštvo nema pravo "abolirati" od krivičnog progona stranačkog lidera Nenada Stevandića.

Na donjoj fotografiji vidite dopis policije upućen Glavnom odboru "Ujedinjene Srpske" kojim traže dostavljanje pristupnica - kako sami navode "ukoliko postoje". Na ovom spisku nalaze se imena 55 članova stranke iz Kozarske Dubice za koje se sumnja da su nezakonito i bez njihovog znanja registrovani kao "Srpski Ujedinitelji". Po mojim saznanjima mnogo veći broj građana upisan je u stranačke evidencije na osnovu falsifikovnih pristupnica i zloupotrebama podataka građana, pa pretpostavljam da postoje i drugi spiskovi ili da će bar biti sačinjeni za potrebe započete istrage.


blog borislav radovanovic

Iz prednjeg zahtjeva vidite da je Okružno tužilaštvo Prijedor pokrenulo istragu pod brojem krivičnog spisa T22 0 KT 0014270 20 od 01.03.2021. godine, a neka Mladen Mitrović objasni kada je zaprimio prijavu i zašto je mjesecima odugovlačeno sa daljim procesnim radnjama. Stoji li u opisu poslova glavnog tužioca prikrivanje prijava do okončanja izbora ili dok stranački lideri ne odluče koga će žrtvovati za počinjena teška krivična djela? Ili da sluša "sufliranja" policijskih načelnika poput Sretoje Vujanovića? 

Za Vujanovića sam davno objelodanio kako je po nalogu "Ujedinjene Srpske" vršio progon dr Maje Dragovević Stojić, zbog onog skandaloznog i javnosti dobro poznatog "izazivanja panike i nereda". Pola godine prije izbora odlično se u Prijedoru znalo da je dr Maja Dragojević Stojić najbliža kandidaturi za poziciju gradonačelnika ispred opozicije i samo zbog toga je odabrana kao meta nezakonitog i sramnog policijskog progona. Postoje konkretni dokazi da je Vujanović naredio progon, a objasnio sam po čijem političkom nalogu (vidi: SKANDALOZNO: Ujedinjena Srpska organizovala policijski progon buduće prijedorske gradonačelnice dr Maje Dragojević Stojić). 

Na blogu sam više puta prozivao glavnog tužioca Mladena Mitrovića zbog nereagovanja na teške zloupotrebe policije u političke i izborne svrhe, kao i ministra Dragana Lukača kada je u parlamentu iznosio onako ogavne laži o doktorici Dragojević. Sa druge strane objelodanjivao sam jednu za drugom afere "Ujedinjene Srpske", pa sve do postojanja krivične prijave po kojoj Mitrović tek sad postupa. Opozicione političke subjekte progone pola godine prije izbora, dok Dodikove "papke" štite i nakon izbora. Sve dok Nenad Stevandić  ne odluči koga će žrtvovati. I onda se politička oligarhija hvali "rezultatima" izbora.

Što se tiče pristupnica kakve su sad predmet istrage treba istaći postojanje dviju dimenzija prevara građana. Na jednoj strani imamo klasične falsifikate i zloupotrebe podataka građana, dok, na drugoj, moram podsjetiti javnost na besramnu prevaru oko formiranja "Srpske napredne stranke Republike Srpske". Najgore u svemu jeste činjenica da su pojedini Vučićevi "Naprednjaci", najčešće porijeklom sa naših krajeva, dolazili u Krajinu i ubjeđivali naivne građane da je u pitanju sestrinska stranka ili ogranak SNS-a.

Kada su nakupili određeno članstvo, uz opasku da je narod ipak prepoznao prevaru, izvršeno je ujednjenje te nove stranke sa "Ujedinjenom Srpskom". I Nenad Stevandić uspio se par puta prišlepati Vučiću, kako vidimo sa podnaslovne fotografije. Na drugoj strani pojedinci koji su realizovali osnivanje nove stranke i koji su svojim dignitetom pridobili ljude za članstvo originalne pristupnice sačuvali su u svom posjedu. Zato su, bar kad je Kozarska Dubica u pitanju i šta mi je neposredno poznato, vršena falsifikovanja i upisivanja članstva u "Ujedinjenoj Srpskoj" bez znanja i volje "Naprednjaka". Opet kažem: u pitanju je mnogo veći broj osoba od ovih 55 sa spiska iz formalne istrage, a koji imam u posjedu (dobijen iz stranke).

Ma šta pokušavali Nenad Stevandić i njegovi tužilačko-policijski poslušnici teško da će ova afera ostati unutar okvira Republike Srpske, odnosno da će uspjeti izbjeći reagovanje Aleksandra Vučića. Posebice kad  vidimo političke šamare kakve Vučić posljednjih dana udara Dodiku i sviti, a o čemu sam pisao. Da po Stevandića zlo bude veće Dodik se izgleda kotariše ljubavnice Natalije Trivić, zbog koje je ova "papačka stranka" i osnovana (vidi: MINISTARSTVO PROSVJETE I PROSTITUCIJE: Koliko nas koštaju Dodikove kurtizane?! ).

Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću