VJEČNA DILEMA: Jesu li mudžahedini silovali Dodika ili ga je Mujo - ZAKLAO?!

Marta 1994. godine Dodik je kao delegat Ustavotvorne skupštine formirao Federaciiju BiH kako da bi nakon 27 imao sa kim razdruživati Republiku Srpsku. Još samo da razriješimo dilemu: je li ga tad u Sarajevu silovao odred mudžahedina ili ga je, pak, po njegovoj verziji Mujo zaklao?


blog borislav radovanovic

Dodikova silna halabuka oko "razdruživanja" Republike Srpske i Federacije BiH ponukala me je da ispričam jednu ratnu legendu. Temu od kakve Milorad Dodik bježi k'o đavo od krsta i to iz dva razloga. Prvi razlog počiva na činjenici da je 30. marta 1994. godine u svojstvu delegata Ustavotvorne skupštine Federacije BiH izglasao formiranje entiteta sa kojim se sad nastoji razdružiti. Dosta jeste degutantno da se roditelj odriče svojega "čeda".

No, drugi razlog Dodikove mržnje prema Federaciji BiH počiva na onome šta se izdogađalo nesporedno nakon te skupštine, kada je Alija Izetbegović "zahvalio" Dodiku na političkom doprinosu i poslao ga kući. Znamo da tada nije bilo lako kreteti se Sarajevom, pa je Izetbegović senior svog vijernog saradnika Muju zadužio da brine o tako uvaženom gostu..

Poveo je Mujo delegata-ustavotvorca Milu kroz Sarajevo i pod još uvijek narazjašnjeniom okolnostima nekako su zalutali u kamp odreda mudžahdina. Nekih 30-40 mudžahedina, odreda Azijati i zastrašujućeg izgleda, skontalo je koga imaju u svom kampu, pa navališe na Dodika sa svakojakim idejama iz domena socijalne patologije. 

Po ovoj legendi pratilac Mujo uspio je shvatiti šta mudžahedini namjeravaju učiniti Dodiku i to mu saopštio. Reče da svih 30-40 mudžahdina želi naguziti našeg Milorada i to što bi rekli - "redaljkom". Da mu guzicu pretvore u tunel. Rado bi Mujo zaštitio uvaženog državotvorca, no bojao se i za sopstveni analni otvor, pa mu je valjalo smišljati izlaz iz nimalo bezazlene situacije.

I dosjetio se Mujo "časnog rješenja", pa punudi Dodiku da ga on lično zakolje. Na taj način ispao bi dobar džihadista kod mudžahedina, a Dodika bi poštedio muka od redaljke, odnosno da ga 30-40 ludih Azijata nabija na svoje "ražnjeve". 

Šta se tada doista desilo nije poznato, ali Dodik decenijama tvrdi da ga je Mujo - ZAKLAO!

Je li bilo klanja ili "ražnjenja" više nije ni bitno, no treba razumjeti Dodikove negativne emocije prema Federaciji BiH i njegovu želju za "razdruživanjem" sa ovom bolnom uspomenom. 

Primjedbe

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)