SENADU HADŽIFEJZOVIĆU: Kaži Srbima koliko mikrofona si "podmetnuo" Vučiću

Od "eksperta" Dževada Galijaševića doznali smo da je Stanivuković tajno snimao Vučića za račun britanske obavještajne službe. Mikrofon na reveru postade globalni bezbjednosni problem. Šta onda reći o desetinama raznih malih i velikih mikrofona kakvima su Senad Hadžifejzović i dvije ekipe Face tv "ozvučile" Vučića, njegovu palatu i pola Beograda?


blog borislav radovanovic

Vidim da se halabuka oko Stanivukovićevog "tajnog snimanja" Vučića ne stišata. Dodikov režim traži načina za anuliranje političke šamarčine kakvu im je Vučić onako brutalno udario usred Banjaluke, kako to opisah u tekstu Pobačaj Vučić i Nedonošče Stanivuković surovo okončali Dodikovu vladavinu!. Kasnije postavljene snimke događaja dokazuju vjerodostojnost mojih navoda.

Od starta znamo da je Predsjednik Srbije odlučio prekršiti dogovoreni protokol i nakon svečane akademije održati neformalni sastanak u Banskom dvoru. Sa nebrojeno snimaka vidimo kako Vučić i Stanivuković idu uz stepenice, da predsjednik pokazuje gradonačelniku stolicu na koju treba sjesti - tik do stolice koju je sebi odabrao, kako Dodik ljutito (nezvan!) sjeda pored njih i doziva svoju svitu radi zauzimanja slobodnih mjesta... 

Mogu mantrati šta im drago, ali nema načina za pobijanje činjenice da je Vučić odlučio sa Stanivukovićem direktno dogovarati investicije i projekte, dok je Dodiku i sviti namijenio status puke publike. I egzaktno pokazao koga vidi kao referentnog pregovarača, a koga kao puke statiste iznenadnog i mimo protokola održanog sastanka. Ponižavajuća situacija iz kakve se teško uzdrmani režim sad nastoji čupati!

Pošto su uočili da famozni mikrofon na reveru Stanivukovićevog sakoa drži medijsku pažnju u tom pravcu fokusiraju javnu satanizaciju i produkovanje afere, ali sad preko privatnih i regionalno gledanih televizija Srbije. Posebice preko medija sa publikom niske inteligencije i izrazito visoke ostrašćenosti prema svakom vidu "ugrožavanja" Srpstva. Poput Heppy ili Srećne televizije.

Kao gost izrazito gledanog jutarnjeg programa Srećne televizije, kod Jovane Jeremić, pojavio se samoprozvani "stručnjak za bezbjednost" Dževad Galijašević. Ljudi, zna li iko na svijetu šta je Galiješević po formalnom obrazovanju? Kako se neko može predstavljati kao stručnjak za neku oblast bez diplome kavom se dokazuju elementarne reference? Da ne govorimo o radnom iskustvu na konkretnim poslovima gdje se teorijska znanja stečena studiranjem dodatno i konkretno razvijaju.

Elem, kakav "stručnjak", takva mu i tumačenja. Nešto u stilu: svi znamo da je Mladen Ivanić britanski čovjek koji je svoje političke nasljednike, sve do Stanivukovića, zavrbovao u tom pravcu. Potom pominje nekakav Stanivukovićev boravak u Londonu, uz prikrivanje činjenice da je taj podatak pokupio na internetu - od Dejana Lučića. Normalno, nismo čuli ništa konkretno o tom putovanju i tamošnjim događajima.

Sjećam se kad se Stanivuković sa svojom djevojkom fotografisao u Crnoj Gori, a tamošnji tabloidi raspalili priče o "budućem crnogorskom zetu" iako pojma nemaju ko je i odakle je djevojka. Bar takve podatke nisu saopštili. Tako i naš "stručnjak" Galijašević misli da u Londonu jedino postoji MI-6, pa svako ko dođe u taj grad postaje njihov "zet". Po Dejanu Lučiću u Londonu je tada boravila i Svetlana Cenić - vjerovatno u svojstvu "kume". 

Pojma nemam jesu li Stanivuković i Cenićka bili u Londonu, niti me takve stvari interesuju, ali čak i da su dolazili povodom političkog angažovanja to ima svoju osnovu. Od 1903. godine i atentata na kraljicu Dragu i kralja Aleksandra Obrenovića na zapadnobalkanskom prostoru nije formirana vlada bez britanskog blagoslova i to je istorijski fakt. Ukoliko "stručnjak" Galijašević zna za neku ustoličenu mimo toga neka i nas ostale obavijesti. Dotad neka malo prouči kako je britanski agent Musolini (zavrbovan od 1917. godine) Anti Paveliću prenio zadatak o hitnom odlasku u Hrvatsku radi formiranja NDH. Ili da istraži Projekat "Hitler" započet još 1922. godine, a o čemu mnoštvo podataka može naći na mom blogu.

Jeste da smo se malo udaljili od teme, no mi profesionalci-bezbjednjaci (po diplomi i iskustvu) razne diletante povremeno moramo dezavuisati ili "propitati" njihovo znanje. Posebice ove što sebe promovišu kao "stručnjake". Zato Galijaševića javno p(r)ozivam da objasni desetine raznih mikrofona i kamera kakve je novinarska ekipa sarajevske Face televizije cijeli bogovjetni dan postavljala u Palati Predsjednika Republike Srbije i širom Beograda. 


blog borislav radovanovic

Na gornjoj fotografiji vidite ekipu Face tv kako u Vučićevoj predsjedničkoj rezidenciji montiraju studio za snimanje popularne emisije "Centračni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem". Prethodno su snimali Vučićevo pokazivanje palate Hadžifejzoviću, šta znači da su svojim kamerama i mikrofonima kretali se širom objekta. Onda su "ostavljeni" da montiraju studio sa silom opreme kakvu je javnost mogla vidjeti sa mnoštva objavljenih snimaka, odakle sam i načinio ovu fotografiju.

Dvije ekipe Face tv ispratile su Hadžifejzovićevo gostovanje kod Vučića, pa sve do ispunjenja obećanja o obilasku Beograda na vodi. Aman cijeli dan su sarajevski tehničari na revere predsjednika Srbije i drugih aktera programa stvaljali svoje mikrofone, identične onom koji je nosio Stanivuković, da ne pričamo o onima velikima koje drže iznad glava snimanih osoba. Gdje su tek mikrofoni sa kamera ili razna oprema namjenjena za tonske efekte?

Koliko sam razumio jedino nisu snimali večeru na kojoj su predsjednik Vučić i premijerka Brnabić ugostili novinara Hadžifejzovića i dvije producentice Face tv, pa i snimatelja koji im se pridužio na predsjednikov direktni poziv. Vidim da se Senad hvali Vučićevim obećanjem o izgradnji tehnološkog parka u Sarajevu, poput beogradskog, a kakvim se oduševio i to otvoreno prezentovao u svojoj emisiji. Po ovome Senad je od predsjednika Srbije uz večeru obezbjedio investiciju za Sarajevo neuporedovo vredniju od onoga obećanog u Banjaluci. Pored toga, da paradoks bude veći, Senad reče da mu je Vučić obećao izgradnje još dva takva tehnološka parka u Bosni i Hercegovini - u Mostaru i Banjaluci.

Po ovome dogodine bi Ključ grada Banjaluke trebali uručiti Senadu Hadžifejzoviću zbog "donošenja" takve investicije, nečega šta se srpska politička elita ne bi dosjetila zatražiti. Bavi li se iko živ pitanjem mogućnosti "tajnog snimanja" Vučića od strane tehničara Face tv? Dvije ekipe sa svom mogućom opremom cijeli dan provele sa Vučićem, "ozvučile" mu kompletnu palatu i dobar dio grada, a niko od toga ne pravi problem. Kako je to moguće?

Odgovor na prednje pitanje vrlo je prost. Preko Stanivukovića srpski predsjednik je Miloradu Dodiku odvalio politički šamar onako kako je to zamislio i ta priča je za njega završena. Ne pada mu na pamet uplitanje u nebuloze raznih Galijaševića i sličnih režimskih plaćenika. Sa druge strane samozvanim "stručnjacima za bezbjednost" odlično je poznato da bi uslijedilo Vučićevo reagovanje u slučaju povezivanja Draškovih i Senadovih mikrofona. U oba događaja Vučić je odradio tačno ono šta je prethodno zamislio - ispoštovao je onoga koga je odabrao, baš kao što je ponizio one koji se sad čupaju kako vidimo.

Na kraju doista molim uvaženog Senada Hadžifejzovića da prezentuje javnosti sa koliko mikrofona su odradili predmetna snimanja, bar po nekoj paušalnoj procjeni. Pored Vučića snimani su i drugi akteri cjelodnenvog programa, te na otvorenim prostorima gdje se zvučni efekti teže postižu.. Još ga javno molim da kaže Srbima je li predsjednikovo obezbjeđenje pravilo kakvih problema oko korištenja opreme ili se pred gostima bavilo "tajnim snimanjima". Još kako se vodilo računa o tim stvarima, protivdiverziono obezbjeđenje predsjednika radilo je punom parom, ali kako to dignitet i pravila struke nalažu - neprimjetno i korištenjem softicirane opreme.

Isto tako javno pozivam Dževada Galijaševića da prezentuje reference po kojima se predstavlja kao stručnjak za bezbjednost, od diplome do radnog iskustva, a posebice zbog činjenice da je nama iz te branše totalno nepoznat. Unutar oficijelnih vojnih, policijskih, naučnih, obrazovnih i inih bezbjednosnih struktura Galijaševića naprosto nema, a nas bezbjednjake iritira kad se politički botovi lažno predstavljaju i, još grđe, obmanjuju ljude za interese svojih  poslodavaca. Za kakve poslove ga Dodik plaća nikog nije briga, ali neka se onda deklariše kao politički lobista, analitičar ili blebetalo, a nikako kroz ono šta definitivno nije - kao bezbjednjak. I još stručnjak.


Primjedbe

  1. Galijasevic je ispusena mustikla. Omrazen i u svom i u nasem narodu. Narod ne voli dousnike, ulizice i beskicmenjake. Bruka je svakog novinara ko tu neuku budalu pozove u studio. Taj covjek nema ni cestitu srednju skolu, ali ima zavrseno vise Udbaskih kurseva.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću