ĆULUME, NEMA OPROSTA: Objavljujem prijave ubistva Davida Dragičevića

Vidjeli smo sramnu izjavu kriminalca i zločinca Darka Ćuluma po kojoj su o njemu širene "diskreditacije", no on, velikodužan kakav jeste, "oprašta svima". E pa nema oprosta! Na blogu sam postavio stranicu sa kakve je moguće pročitati kompletan sadržaj prijava koje smo Davor Dragičević i ja podnijeli nadležnim tužilaštvima. Nakon ovoga imam pravo na pitanje: kako je moguće Darko Ćulum i ostatak zločinačke grupe i nadalje sa slobode i pozicija čine tako teška krivična djela? Klikom na link OVDJE ili u vrhu stranice bloga na link pod nazivom "PRAVDA ZA DAVIDA - KRIVIČNA PRIJAVA" građani, mediji i stručna javnost moći će pregledati sadržaj prijava krivičnih djela za kakva je procesuiran Darko Ćulum, aktuelni kandidat za direktora SIPA.  Uskoro objavljujem i svoje svjedočenje i druge dokumente iz ovih krivičnih predmeta.

Naprosto, svako koga to interesuje moći će vidjeti na bazi kakvih navoda, dokaza i činjenica smo Davor Dragičević i ja još 17.05.2018. godine kod Okružnog tužilaštva u Banjaluci procesuirali Darka Ćuluma, Dragana Lukača i Darka Ilića. Kako su radili tako smo u dopunama prijava procesuirali i Želimira Lepira i Dalibora Vreću, a sve transparentno i argumentovano.

U konačnici predstavljam prijave Tužilaštvu BiH protiv imenovanih, uz dodavanje Milana Tegeltije, Mahmuta Švrake i Nedeljka Lubure. Javnost se pita zašto Tužilaštvi BiH dosad nije preuzelo predmet ubistva Davida Dragičevića, a iz prezentovanih prijava vidljivo je kada smo ovu zločinačku organizaciju policijsko-tužilaških moćnika procesuirali na tom nivou. I za kako teška krivična djela.

Na kraju ističem kako je objelodanjivanje sadržaja prijava tek prvi korak predstojeće kampanje ukazivanja kakvi kriminalci i zločinci gospodare našim institucijama. Navode prijava i dokaze dostaviću na desetine adresa raznih stručnih tijela iz zemlje i okruženja, te zatražiti stručna mišljenja o dokaznom kvantumu. Da vidimo šta struka kaže: mogu li ovakvi poput Ćuluma i drugih prijavljenih biti na slobodi, a pogotovo na pozicijama državno-represivnog aparata.

Primjedbe

POPULARNI TEKSTOVI

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

Otkrivam policijske saučesnike ubistva načelnika Radenka Bašića (FOTO)

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

Otkrivam identitet pritvorenog pomagača u ubistvu načelnika Bašića (FOTO)

ULTIMATUM MINISTRU LUKAČU: Suspenduj kriminalizovane policajce ili podnesi ostavku!

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

Ubijenog načelnika Bašića "prodale" najbliže radne kolege