MEHMEDAGIĆ, ĆULUM I LUKAČ: Lažni diplomci na čelu policijskih agencija

Zašto Dodiku za direktora OSA iznenada postaje "prihvatljiv" Osman Mehmedagić - sa već poništenom diplomom? Po istim aršinima prosvjetna inspekcija trebala bi poništiti i diplomu Darka Ćuluma, njegovog kandidata za direktora SIPA. Objavljujem i ekskluzivne informacije o lažnoj diplomi ministra Dragana Lukača. Čisto da javnost vidi kakvi "kadrovi" vode naše policijske agencije.


Danas već jasno vidimo da će Ministar (ne)sigurnosti BiH Fahrudin Radonćić realizovati dogovor Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića. Nakon onolike pompe na poziciju direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) dolazi Osman Mehmedagić - Osmica.

Nema veze što je Univerzitet za poslovne studije poništio sopstvenu diplomu, pa čak ni što su direktorica Inspektorata RS i Glavni prosvjetni inspektor RS smijenjeni zbog neispunjavanja politikantskih hirova.

Podsjećam, v.d. direktorica Danijela Batar usvojila je zahtjeve Mehmedahića i univerziteta za odgodom izvršenja rješenja o poništenju diplome do okončanja upravnog spora (odluke suda). Pravno sasvim ispravna odluka direktoricu je koštala fotelje, a danas Dodik pregovara o Mehmedagiću kao da se ništa nije dogodilo. Dno dna!


Šta je u međuvremeno uticalo na Dodikov "principijelni stav"? Naprosto, njegov kadar za direktora Agencije za istrage i zaštitu - SIPA ima identičan problem sa valjanošću diplome. Pisao sam o tome kako Darko Ćulum lažno navodi da je diplomu više stručne spreme stekao na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

Objasnio sam i kako je lažnu diplomu "višeg filozofa" 2008. godine zloupotrijebio za upis na banjalučkom Fakultetu  za bezbjednost i zaštitu, odnosno za sticanje diplome sa 180 ECTF. U konačnici, objavio sam i zašto sam ga bukvalno otjerao sa magistarskog studija - traženjem objašnjenja kada je i kako završio četvrtu godinu tog fakulteta (240 ECTF).

Niti jednu akademsku diplomu Darko Ćulum nije stekao legalno, od više do dva stepena visoke stručne spreme, a to prosvjetna inspekcija Inspektorata RS može nesporno utvrditi kad god poželi. Ili po službenoj dužnosti. I tu leži "kvaka".

Dakle, na apsolutno isti način Bakir Izetbegović može oboriti akademsko zvanje Dodikovog pretorijanca Ćuluma, kao što je to ovaj uradio njegovom Osmici Mehmedagiću. Zato je u "vitalnom nacionalnom interesu" Srba i Bošnjaka da na pozicijama SIPA i OSA sjede kadrovi sa lažnim diplomama.

Kako najavih u podnaslovu: otkrivam i podatke o lažnoj diplomi ministra Dragana Lukača. Treba znati da je Lukač na poziciju komandatnta banjalučkog odreda specijalne policije doveden sa završenim kursom za policajca. I "kursisti" je dodijeljen čin majora policije, a samo zbog prljavih poslova Tome Kovača i Brane Pećanca (pljačke, zaštita šverca...).

Kako bi ispunio nekakav minimum uslova za radna mjesta na koja je raspoređivan Lukač upisuje tadašnju Višu školu unutrašnjih poslova pri MUP RS. I "prošetao" je tom školom kao student dovoljno moćan da svakog profesora otjera sa posla. Ili mu uradi mnogo grđe stvari.

Elem, njegovo radno mjesto predviđalo je visoku stručnu spremu, a zbog čega Lukač nabavlja "novosadsku diplomu" fakulteta u koji nikad nije ni ušao. Pojma nije imao gdje se fakultet nalazio.

Lažnu diplomu nabavio mu je stari trgovac diplomama Mirko Tufegžija, a na posao mu je donio policajac Danko Karanović. Ovaj policajac je Lukaču donio lažnu diplomu u kancelariju i zato mu je odlično poznata kompetentnost svog današnjeg ministra. Zato ministar Karanoviću, inače teškom kriminalcu i siledžiji, godinama nezakonito pogoduje i poslom i primanjima.

Godinama je Lukač ovu lažnu diplomu koristio u MUP-u i na istoj bazirao primanja, sve dok viša škola (2002.) nije dobila status visoke. Upravo je zbog pozicioniranja na mjestu načelnika banjalučke komunalne policije i upisao školu čijom se diplomom danas diči, ali je u MUP-u ostalo nebrojeno dokaza njegovog korištenja lažne diplome.

Eh da, Lukač svoje kompetencije danas prezentuje diplomom "magistra pravnih nauka" stečenom na Apeironu - opet preko pomenutog Mirka Tufegdžije. To da mu je senilni Rajko Kuzmanović bio mentor vidimo iz navoda diplome "magistar nauka".

Po našem odavno važećem zakonu nema "magistra nauka", nego je magisterij najviša titula u domenu struke. No, bar je Kuzmanović poznat po aferama lažnih doktorata i diploma. Bio je senilan kada je Lukaču i meni poslije rata predavao na pomenutoj višoj školi, a danas je samo mjera "akademskog srozavanja".

Šta na kraju zaključiti? Razumljivo je da teško kriminalizovanim političarima na pozicijama šefova policijskih agencija odgovaraju kadrovi sa lažnim diplomama i priučenim znanjima. Baš kao i kad su pravosudne funkcije u pitanju. Očigledno da takva situacija odgovara i građanima jer znamo ko pobjeđuje na izborima.

Uostalom, da unutar struke postoji ikakav kredibilitet zasigurno bi u javnosti imali mnogo više ovakvih javnih objava i istupa. Gro naših "stručnjaka" u sferi bezbjednosti maše diplomama kao zastavama, a kako su do njih došli znaju rijetki koji su studirali kako bi nešto naučili. No, ti sa znanjem prolaze kao i potpisnik ovih redova - postaju nepoželni u "sistemu bezbjednosti".

Na kraju, čisto da bih ukazao na karakter osoba kakve vode naše policijske agencije moram podsjetiti na nešto šta sam davno objavio. Posljednje riječi jedne žrtve glasile su: "Što me ne ubiješ? Ubij me k'o čovjeka, šta će ti ovo?".

Ministar Fahrudin Radončić zna čije su ovo zadnje riječi, pa i kom od pomenutih "stručnjaka" su upućene - Mehmedagiću, Ćulumu ili Lukaču. Nije Radončić ništa bolji od ostatka bratije.



Primjedbe

  1. HELLO: POSOJILO MED SREDNIMI ONLINE INDIVIDUALI V 72 urah

    Iščete posojilo za oživitev svojih dejavnosti bodisi za realizacijo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov?

    Zaradi skrbi, tudi če se prijavljate v svoji državi in nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: marialeydi06@gmail.com, če želite izvedeti pogoje za odobritev posojila in financiranja, brez težav in se posloviti od vaše finančne težave.

    Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri izvajanju svojih projektov ali prekinitvi zastoja

    * Finančni

    * Naložbena posojila

    * Osebna posojila

    Ps: Vedite, da delamo v vaše zadovoljstvo, lahko sledite svoji datoteki v spletu, da spoznate njen razvoj.

    Prosim, kontaktirajte me po e-pošti: marialeydi06@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. sempol vanessa21. 04. 2020. 10:54

    Pozdravljeni, sem posameznik, ki ponuja mednarodna posojila. Kapital, ki se bo uporabljal za kratkoročno in dolgoročno odobravanje posojil med posamezniki, ki se gibljejo med 5000 in 50 000 000 EUR za vse resne ljudi, ki resnično potrebujejo, obrestna mera znaša 2% na leto brezplačno. Odobrim finančna posojila
    - Domače posojilo
    - Naložbeno posojilo
    - Posojilo za avto
    - Osebno posojilo
    Na voljo sem, da svoje stranke zadovoljim v največ 3 dneh po prejemu vašega obrazca za zahtevo.
    PS: Zelo resna sporočila. Nobena resna oseba se ne bi vzdržala. Mail: sempolvanessaclaude@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  3. POSOJILO, KI NARUČA TEŽEN DINAMIČNI TIM. Priložnost za vaše težave, smo združenje posojil Francoske Polinezije in sodelujemo v partnerstvu z več bankami po vsem svetu. Zelo si prizadevamo pomagati tistim, ki nujno potrebujejo posojilo ali naložbeno storitev.
    Obrestna mera 2%.
    Posojilo, odplačljivo od enega leta do 30 let.
    Ponudba se giblje od 1.500 do 1.000.000 evrov
    KONTAKT NASLOV
    E-poštni naslov rezerviran za vse, ki potrebujejo pomoč:
    villardfinance@gmail.com
    S spoštovanjem
    Nathalie VILLARD 

    OdgovoriIzbriši
  4. Dober dan,

    Poiščite takojšnje posojilo z nizko obrestno mero 2,5% pri svetovalcu za posojila Nortion, to je enostavno, hitro in zavarovano

    Kontaktni podatki

    e-naslov: nortionloanconsultant@gmail.com

    telefon: +17815611941 (SAMO BESEDILO)

    instagram: posojilo podjetja Nortion

    twitter: @LoanNortion

    linkedin: Svetovalka za posojila podjetja Nortion

    Obrnite se na nas za posojilo po vaših najboljših močeh

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljeni 

    Oprostite za ta način stika z vami, prejel sem to sporočilo in prepričan sem, da bi bili vi oseba, ki jo potrebujem. Moje ime je Curman Ksenija  slovenskega porekla in živim v Sloveniji. Če se oglašujem, je to zato, ker trpim za hudo boleznijo, ki me obsoja na gotovo smrt in gre za rak na grlu, na računu imam vsoto 600.000 evrov, ki bi jo rad namenil zaupanja vredni in pošteni osebi. da ga zna dobro izkoristiti. Sem lastnica naftne družbe v Sloveniji, pred 6 leti sem izgubila moža, kar me je zelo prizadelo in do danes se nisem mogla ponovno poročiti, nisva imela otrok. Ta znesek bi rad daroval pred smrtjo, saj so mi dnevi šteti zaradi pomanjkanja te bolezni, za katero v Sloveniji nisem imel zdravila, ampak pomirjevalo in me zanima, če vam ta donacija lahko koristi. Elektronski naslov: curmank39@gmail.com

    prosim odgovori mi

    OdgovoriIzbriši
  6. Ali potrebujete nujno posojilo za poplačilo dolga ali lastniško posojilo za izboljšanje vašega poslovanja? So vas banke in druge finančne agencije zavrnile? Ali potrebujete konsolidacijo posojila ali hipoteko? Ne iščite več, saj smo tukaj, da pustimo vse vaše finančne težave za seboj. Pišite nam po e-pošti: {larrybright424@gmail.com} Zainteresiranim strankam ponujamo posojila po razumni 2-odstotni obrestni meri. Razpon je od 5.000,00 € do 100.000.000,00 €

    OdgovoriIzbriši
  7. Lep pozdrav,

    Ali potrebujete kakršno koli finančno podporo? osebna/poslovna posojila? Posojimo po 2 %. Oceniti! Kontakt: (richardcosmos5@gmail.com) za več podrobnosti.

    Ponudba posojila.

    OdgovoriIzbriši
  8. Potrebujete nujno posojilo? Dajemo osebna posojila? Poslovna posojila? Stanovanjska posojila? Kmetijska posojila? Posojila za izobraževanje? Posojila za konsolidacijo bremenitev? Posojila za tovornjake? Posojila za avto? Hotelska posojila? Refinanciranje posojil? in več šolskih posojil? Zagonska posojila? .Ponujamo po 2% obrestni meri! Pišite nam preko: (richardcosmos5@gmail.com)

    posojilna ponudba

    OdgovoriIzbriši
  9. Jaz sem Abbas in sem iz Alžirije. Iskal sem spletno posojilo in bil sem zelo prestrašen, ker še nikoli nisem zaprosil za posojilo, zato sem zelo dobro iskal in iskal pravo podjetje. Našel sem podjetje, imenovano posojilne kreditne institucije. Pogledal sem in videl, kaj so ljudje rekli o tem podjetje je bilo res. Odločil sem se, da zaprosim za posojilo pri podjetju in potreboval sem posojilo v višini 16.000 dolarjev za ustanovitev podjetja, ko sem zaprosil, so mi povedali vse, kar moram narediti sam, in mi zagotovili, da bom v enem tednu Bodite s posojilom. Rekel sem, da je v redu, in čakal sem natanko en teden, da sem dobil posojilo od tega podjetja, ko to pišem zdaj, še nikoli nisem bil prevaran in to podjetje je odlično. Slišal sem, da ljudje govorijo o prevarah, vendar še nikoli nisem bil prevarant in hvala Bogu za to. Torej vsi, če potrebujete pravo posojilo, je to pravo podjetje, za katerega lahko zaprosite. Pomagalo vam bo in takrat, ko vam bodo povedali, boste prejeli posojilo, kar je natančen čas, ko boste prejeli posojilo. Samo to sporočilo moram napisati vsem, da se ne boste navadili prositi za posojilo pri napačnem podjetju, če potrebujete pravo posojilo, kontaktirajte podjetje in zadovoljni boste. Njihov e-poštni naslov je ( loancreditinstitutions00@gmail.com ) pošljite jim sporočilo na WhatsApp: +393512114999

    OdgovoriIzbriši
  10. Lep pozdrav vsem. Moje ime je Maryam Ali iz Maroka. Vendar živim v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, videla sem komentarje ljudi, ki so že najeli posojilo pri kreditnih institucijah; In potem sem se odločil, da se prijavim pri njih in že po nekaj dneh sem potrdil svoj račun 70.000 evrov na svojem računu, ki sem ga zahteval. To je res odlična novica. Vsakemu, ki potrebuje posojilo, priporočam, naj pošlje e-pošto na {loancreditinstitutions00@gmail.com} ali njegovemu agentu WhatsApp: +393512114999 Vesel sem, da sem dobil posojilo

    OdgovoriIzbriši
  11. Moje ime je Nicolás Miltiades iz Slovenije. Rad bi se zahvalil posojilno-kreditnim institucijam, ki so mi pomagale dobiti posojilo. Zadnje tri mesece sem iskal posojilo za poravnavo svojih dolgov, vsi so me poskušali preslepiti, dokler nisem končno srečal posojilno-kreditnih ustanov. lahko so mi dali posojilo v višini 110.000 evrov. ti lahko tudi pomagajo. pomagali so tudi nekaterim drugim mojim kolegom. Če potrebujete kakršno koli finančno pomoč, se obrnite na njegovo podjetje po e-pošti (loancreditinstitutions00@gmail.com) Številka WhatsApp: +393512114999 Verjamem, da vam lahko pomagajo.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću