Vučiću, gdje su "frapantni dokazi"?


Piše: Borislav Radovanović


Gospodine Predsjedniče, pridružujem se javnoj raspravi koju je potakla naša uvažena profesorica Jelena Trivić i p(r)ozivam Vas da napokon objelodanite najavljene "frapantne dokaze" miješanja u naše izbore. Ili, da zaključimo kako je sve to bilo u funkciji jeftinog spinovanja Vas i Vaših "potparola" (koje sam već javno nagrdio)? Pošto potpisujem svaki Jelenin navod u daljem ću samo proširiti teme sa kojima se kao narod kad-tad moramo suočiti. 



Vidim da Vam se Jelena pristojno predstavila, pa je red da i sam to učinim. Ja sam onaj što je prije gotovo četiri godine Vas i Dodika nazvao "trilateralcima u pokušaju", a potonje sam se tekstovima mnogo puta bavio Vašim zajedničkim prijateljima poput Jovana Kovačića.

Gospodine Predsjedniče, pošto Vam se obraćam javno moram istaći kako govorim o onom trilateralcu Kovačiću što svojevremeno bi "siva eminencija" informacionog ratovanja u pripremanju i realizaciji bombardovanja Srbije. I to preko rtv predajnika Republike Srpske koje je današnji vajni patriota Dragan Lukač po nalogu Madlin Olbrajt silom otimao i ustupao NATO. U daljem, govorim o državnom udaru koji su Dodik i Lukač počinili u okviru pripremanja agresije na SRJ. Odnosno, o tome kako je Dodik "sačuvao" mostove preko Drine zarad kopnenog napada. Ako niste razumjeli, potražite moje brojne tekstove u kojima sam ukazivao da ste u istoj ravni, pored Dodika, i samog Bila Klintona mogli pozivati na godišnjice obilježavanja početka NATO agresije.

I dalje Vam nije jasno ko Vas p(r)oziva? Ja sam onaj što je svojevremeno objavio da Vi krijete "frapantne dokaze" Dodikovih malverzacija oko kupovine vile na Dedinju i kredita kod Pavlović banke. Čak sam izrazio sumnju da to činite zbog ličnih kriminalno-koruptivnih interesa u smislu da podizanje kredita nije bilo u funkciji pokrića za kupovinu vile. Moja premisa da je Dodiku trebalo pola miliona evra za podmićivenje Tomislava Nikolića kako bi Radikali prekinuli kampanju oko kupovine vile, te da je to početni kapital potonjeg osnivanja Vaše SNS-e, vremenom sve više dobija na autentičnosti. To "frapantno dokazuje" i činjenica da nakon operacionalizacije spornog kredita od "nahočadi" postajete pobratimi.

Možda se sjetite mojih pisanja o atentatu na premijera Đinđića, a posebno oko toga da je Dodikovo političko konverovanje produkovano preplaćivanjem našeg Telekoma (da je u cijenu ušlo Dodikovo "ćutanje" o pozadini Đinđićeve likvidacije). Obećali ste porodići Đinđić pomoć u otkrivanju ovog zločina, pa me doista čudi kako Dodika nikada niste upitali za onaj "spisak atentatora" što ga sedmicu prije ubistva dade Vladanu Batiću i o informacijama koje je Đinđiću saopštio lično (svjedok Batić!). 

Prodavao je Dodik "srpske interese" i za mnogo manje pare (100 miliona USD) Madlin Olbrajt, pa nas marifetluci oko ubistva premijera ne bi trebali čuditi. Posebno kad se vratimo u kontekst vremena. Ako se, gospodine Vučiću, još uvijek niste sjetili ko Vas p(r)oziva podsjetiću na pisanije oko Dodikovog povratka na vlast preko Ljubana Ećima, Tome Kovača, Andana i drugih bandita što svojevremeno Hagu prodadoše Karadžića. Prestao sam pratiti Vama bliske medije primarno zbog gađenja na ono šta nesoj i kriminalčina Tomo Kovač plasira srpskoj i inoj javnosti. Iskreno, jedva čekam da počnemo javno razmjenjivati "frapantne dokaze" o miješanju u "naše" izbore.

Možda se dosjetite ko Vam piše po etiketi "dva blogera", što zamalo srušiše Republiku Srpsku, bar ovakvu dragu Vašim aršinima. Ja sam onaj "bloger" što ga je "PRAVDA ZA DAVIDA" imenovala u Anketni odbor NS RS. Govorim o Anketnom odboru što je nedvosmisleno dokazao kako u institucijama Srpske caruju laž, prevara i organizovani kriminal. No, ključno je da i sa te pozicije imam poneko pitanje.

Kako napisa moja prethodnica Jelena - imate moć i informacije. Zašto to ne bi iskoristili da pomognete u dosezanju istine i pravde oko ubistva mladog studenta i umjetnika Davida Dragičevića? Primjera radi mi nemamo moć istražiti zbog čega su agenti FBI (na poziv Lukača) onako hitno (27. marta) dojurili u Banjaluku i to iz nepostojećeg "odjeljenja FBI" pri američkoj ambasadi u Sarajevu. Zašto bi tu agenciju i Sjedinjene Države uopšte zanimalo (samo)utopljenje jednog nepoznatog mladića? 

Možda Vi o tome znate više pošto su i agenti BIA istovremeno boravili u Banjaluci (višestruko)!? Važno bi nam bilo doznati: kakve podatke je iz Banjaluke odnio FBI? Ili su u pitanju ipak bili lažno predstavljeni agenti Majka Pompea? Možda je to razlog što Pompeu, znamo šta je ubrzo postao, više nije smetalo da neko sa američke "crne liste"  bude imenovan u najviše tijelo izvršne vlasti naše zemlje?! Čudni neki geopolitički zaokreti, posebno nekarakteristični za anglosaksonsku spoljnu politiku, zar ne?  

Ukoliko ni nakon ovoliko navoda niste shvatili ko Vam se obraća nije ni važno. Elem, pomenute teme su iznimno važne, ma ko ih javno otvarao. Hoćemo li prednjepomenuta pitanja jednom raspraviti "frapantnim dokazima", ili ćemo ostati u domenu spinova, mantri i manipulacija? Zasad jedino možemo egzaktno govoriti o "frapantnim dokazima" Vašeg miješanja u "naše" izbore, šta uključuje i svu silu Vaših medija i "potparola" tipa Lazanskog. Iskreno, nadam se da Vam "frapantne dokaze" nisu dostavili Zavetnici ili tipovi poput Ćeranića, zbog kakvih je "PRAVDA ZA DAVIDA" dječici na Davidovom trgu dijelila bojice i bojanke (da "boje revoluciju"). Zbog takvih danas vicevi započinju: "Mujo i Haso pokrenuli revoluciju...".

Za kraj, gospodine Vučiću, svjestan da je naš glas isuviše slabašan da bi se adekvatno suprotstavili Vašoj moćnoj medijskoj mašineriji. Zato, nakon naše heroine Jelene, odlučio sam p(r)ozvati Vas u cilju pokretanja svojevrsne kampanje. Javno molim i druge aktere javnog diskursa da, normalno na svoj način, pridruže se onome šta je Jelena započela. Konkretno: da Vas nastavimo javno pozivati da predstavite te obećane "frapantne dokaze", pa da o svemu tome javno prodiskutujemo.  Kad Vam se obrati nas stotinu sa istim zahtjevom - u slučaju daljeg ignorisanja javnost će bar moći procijeniti koliko Vam ubuduće može vjerovati.

                                                                                         

Primjedbe

  1. To Boki, idemo do kraja. Sve diktatore u guzicu šutati, pravde za sve!

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo Radovanovicu! Sada ce se frapantni predsjednik se gristi za usne!Nasamario ga baja do j...!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jasno je kao dan,zbog cega je Vucic pricao o umijesanosti drugih u izbore.Dodikov ,,brat "po prljavoj raboti,se uplasio da mu bratko nece proci,pa je brze bolje izmislio pricu.A sad kad je Baja pokrao izbore i prosao,suti kao p...a.
    Vucic je jos jednom potvrdio da stoji iza Dodika,jer je ubistvo Davida Dragicevica,zabranjena tema za medije u Srbiji..Samo se nadam da ce nasa braca preko Drine,progledati i da ce napokon Srbi da se sloze.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!