Prijavi izbornu krađu: Biserku na robiju!


Piše: Borislav Radovanović


Smatrate da su Željka Cvijanović i Milorad Dodik izbornom krađom došli do mandata. Želite da Tužilaštvo BiH povodom toga provede istragu. Ništa jednostavnije! U okviru projekta "SUD Javnosti" osmislili smo unificirani obrazac prijave, kojim svaki savjestan građanin može podnijeti krivičnu prijavu. I bez ikakvog straha od odgovornosti ili posljedica.




Ilustracija: Haler.blogger.ba
Iako još uvijek projekt "SUD Javnosti" nije spreman za puštanje u punom kapacitetu dešavanja nas primoravaju na reagovanja. Promoteri ovog projekta, baš kao i gro populacije, smatraju da Željka Cvijanović i Milorad Dodik nisu mogli dobiti ni približno glasova koliko je prezentovano. Posebno Biserka!

Kako odreagovati? Kao i uvijek - pravno i legitimno, a to podrazumijeva pravnu bitku. Elem, svaki postupak započinje prvim podneskom - prijavom, a kasniji koraci biće blagovremeno objelodanjeni. Normalno, ukoliko građani i javnost prepoznaju ovakav format pravne bitke i odreaguju kako očekujemo.

Dakle, prezentujemo unificirani obrazac krivične prijave (pravilno: prijave krivičnih djela) Tužilaštvu BiH, koji svaki savjestan građanin može odštampati, popuniti podatke, potpisati i poslati Tužilaštvu BiH. Čak to može učiniti i pseudonimno (npr. napiše "Miki Maus"). Svaka ovakva prijava je validna, tužilaštvo je mora zaprimiti, te svakom prijavitelju koji naznači ime i adresu pismeno odgovoriti o tužilačkoj volji.

Ideja je opet vrlo jednostavna, a slijedi ono šta smo uradili vezano za ubistvo Davida Dragičevića kada je preko 2 000 savjesnih građana podnijelo prijave. Tad su svi prijavitelji vidjeli da takav oblik prijavljivanja nema šanse da proizvede nikakve štetne ili opasne posljedice po prijavitelja.

I u ovom slučaju valjalo bi Tužilaštvu BiH poslati nekoliko hiljada prijava, a da vidimo hoće li se neko usuditi da odbije provesti istragu da li su činjena krivična djela "prevara pri glasanju" i "izborna prevara". Ili će se tek tako usuditi da istragu zaključi kako legitimnu izbornu pobjedu. A svi znamo da Biserka legitimno nema šanse da je dobila onoliki broj glasova.

Dakle, za početak predstavljamo i nudimo na preuzimanje unificirani obrazac prijave, te čekamo da vidimo kakva će biti reakcija građana. Od toga ovisi dalji tok pravnog djelovanja. Normalno, kao i u svemu očekujemo prijedloge, mišljenja, kritike i ino od strane građana, jer tako samo možemo doći do željenog kvaliteta.




Obrazac prijave u PDF formi možete vidjeti i preuzeti klikom OVDE .


NAPOMENA: Ukoliko građani obrazac koriste pravilno (popunjavanjem podataka i potpisom) i sa oznakom "SUD Javnosti" pravnu odgovornost za sadržaj i navode prijave, te teret dokazivanja, snosi promoter projekta kriminalista Borislav Radovanović (autor). 

Pristupi FB zajednici"SUD Javnosti" zajednica

Lajkuj ili prati stranicu"SUD Javnosti" stranica


"Kad institucionalna pravda izostane nastupa "Sud javnosti""

Primjedbe

  1. Bravo! Već urađeno. Hvala što postojite :) Neko ko ubija teško da ne krade!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja isto mislim! spremni su na sve protiv naroda, a u svoju korist. Dosta vise kriminalaca !!!!!

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)