"PRAVDA ZA SVE": Ispuniću data obećanja!


Piše: Borislav Radovanović


Preko "PRAVDE ZA DAVIDA" mnogi su se obratili za pomoć u traganju za istinom u stradanjima njihovih najmilijih. I našao sam način da ispunim data obećanja! Zajedničkim snagama idemo sa doista moćnim projektom koji će objediniti na stotine slučajeva teških/životnih stradanja nevinih žrtava, a posebno zločina koji nisu zakonito procesuirani. Ovim tekstom pojasniću kakve "resurse" ćemo stvoriti, ali i kako da porodice i prijatelji nevinih žrtava sve to koriste za dalju borbu. Svakom ko to želi biće omogućeno da aktivno djeluje i u okviru pojedinačnih slučajeva i kroz solidarnu borbu za sve nastradale. Upravo kako to čine Suzana, Davor i "PRAVDA ZA DAVIDA".



Na prvom koraku želim se zahvaliti na strpljenju svima koji su iskazali želju da se bore za svoje nastradale ili za sebe, a za to im je trebalo prostor u javnom diskursu (medijski). Svima sam jasno rekao kako je ubistvo Davida Dragičevića prioritet svih prioriteta, a naprosto jer na ovom zločinu slamamo kičmu najmoćnijoj zločinačkoj organizaciji, te da to nije nimalo laka bitka.

U daljem, svakom sam jasno dao na znanje kako nekakva objava na mom blogu ili na portalima koji preuzimaju moje tekstove nije nešto šta pruža ozbiljne pretpostavke za njihovu dalju borbu. Za sve to treba stvoriti mnogo jače instrumente i resurse, a onda je na svakom da to koristi spram sopstvene volje, istrajnosti, odlučnosti... Mogu pomoći samo onima koji su voljni boriti se!

Dakle, kakav je plan? Na prvom koraku moj stari saborac Radenko Mikanović i ja kreiramo poseban blog na kom će svaki slučaj biti pojedinačno numerisan i opisan. Normalno, prvi slučaj je ubistvo Davida Dragičevića, pa Dženana Memića, Nikole Đurovića, Milana Vukelića... Slijede i brojna monstruozna ubistva na kojima sam radio, a iza kojih stoji ista zločinačka organizacija. Ide i ono šta sam obećao udruženjima koja se bore za istinu o ubistvima Srđena Kneževića, Ljubiše Mauzera, Željka Markovića.

Reče vajni ministar Dragan Lukač kako ja uvijek pominjem "neke istrage", pa da ne bi mnogo polemisali o čemu je riječ - imaće blog sa numeričkim oznakama (pošto mu je matematika slaba strana). Međutim, mnogo važnije je POVEZIVANJE ZLOČINA, pa i ZLOČINACA! Vrlo jednostavno je na blogu posebno označavati određena imena ili slučajeve, tako da čitaoci klikom mogu ići na ono šta ih dodatno zanima.

U daljem, važno je istaći kako će svaka nova aktivnost, novo dešavanje u pojedinačnom slučaju ići sa DOPUNJAVANJEM SADRŽAJA i blagovremenim objelodanjivanjem novosti. To znači da će sadržaji biti "rotirani" i na naslovnoj strani bloga čitaoci će moći lako pratiti aktuelnosti. 

Elem, ono ključno za vid borbe kakav je ovde potreban jeste INTERAKTIVNO DJELOVANJE svih zainteresovanih. Moguće je na blogu ostavljati komentare i slično, ali to je ipak nedovoljan "resurs". Tu nastupa pomenuti moj saborac Radenko sa kreiranjem veb-stranica, društvenih zajednica i slično. Cilj je da svi zainteresovani mogu prijedlozima, informacijama, komentarima i slično djelovati - kako u pogledu pojedinačnih slučajeva, tako i u domenu opšte borbe.

Već imam pozitivna iskustva sa takvim oblikom djelovanja, pa mogu najaviti kako ćemo nastojati da svima zainteresovanima omogućimo status "administratora" ili da što jednostavnije postavljaju sadržaje koje žele. Kroz takvu komunikaciju planiramo ŠIRITI BROJ ZLOČINA NA BLOGU, pa to opet vraćati na društvene mreže i zbog daljeg promovisanja dešavanja i zbog "povratnih informacija" potrebnih za BLOG - REGISTAR ŽRTAVA. No, sve to će biti dodatno objašnjavano i razvijano.

Pošto će svi sadržaji biti javni, to znači i dostupni "drugovima iz organa"! Kad ustvrde kako su ovde građani "sigurni" i da je stanje bezbjednosti "zadovoljavajuće" moraće se suočiti sa NAŠIM PODACIMA. Uz to mnogi neprocesuirani zločini dobiće imana i prezimena ODGOVORNIH U ORGANIMA, pa sve do objašnjenja i podataka na čemu počiva njihova odgovornost. SVAKO IMA PRAVO DA ARGUMENTOVANO PROZIVE SVAKOGA - bar tako kaže naš ustav.

Dakle, da ovo rezimiramo. Svi zainteresovani za ovakav projekat moraju znati da ja za objave na blogu (i ovom novom!) snosim krivičnu i materijalnu odgovornost. Zato na blogu prvo idem sa slučajevima iza kojim mogu stati snagom dokaza i za koje sam spreman ići na bilokoji sud. No, na društvenim zajednicama koje ćemo kreirati imamo potrebnu slobodu djelovanja kroz koju mogu "filtrirati" svaki slučaj zasebno - da bi isti mogao pozicionirati na "blogu - registru". Zato je važna interakcija.

Sljedeća važna napomena jeste da su ubistvo Davida Dragičevića i "PRAVDA ZA DAVIDA" još uvijek prioritetni i da nas tu čeka dosta borbe. No, na tom planu se nadamo i konkretnim rezultatima. Dok razvijemo opisane resurse za širenje solidarne borbe na druge zločine mislim da će pojedinci odgovorni za Davidovo ubistvo polako kretati ka zatvoru Tunjice. Neki se već polako "pakuju"! 

Znači: kako Suzana i Davor nebrojeno puta kazaše - ljudi, ovo je vaša borba, borite se za svoju djecu. Na tom planu svako ko je odistinski spreman da se bori BIĆE NAORUŽAN potrebnim sredstvima. Opet kažem - mogu pomoći samo onima koji su spremni da se bore. Tako sam i u "PRAVDI ZA DAVIDA" nebrojeno puta isticao kako su Suzana i Lav Davor nosioci borbe, a moje je tek da pomažem koliko mogu - jednako kako to čini i ostalih preko 300 000 članova.


Primjedbe

  1. Bravo!!!!Jedino sto bih ja dodala,obzirom da se radi o veoma bitnim temama,da se svi ukljuce,jednako ozbiljno i da se manu neprikladnih komentara,prepucavanja oko proteklog rata,nacionalizma i drugih tema vrzano za to.Dosta nam je bilo i rata i ovog posleratnog perioda.Ljudi,vrijeme je da stvarno shvatimo ozbiljnost situacije i pocnemo razmisljati o buducnosti nase djece.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sa tobom sam, kao i do sada. Za istinu i pravdu svima!

    OdgovoriIzbriši
  3. I dalje cvrsto podrzavam borbu za istinu i pravdu....Idemo do kraja!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Drug Radoslav Radovanovic samo nastavi borbu sa kojom si krenuo imas podrsku naroda,mi znamo da ti to mozes jer znas i umijes se boriti sa bandom fasistickom,a podrsku imas u narodu.Sretno ti druze,mi nemocni imamo jedino tebe koji ti vjerujemo,budi sa nama mi cemo biti sa tobom. - SRETNO DRUZE UZ NARODNU PODRSKU...

    OdgovoriIzbriši
  5. Bravo! Gospodine Radovanoviću samo nastavite tim putem,sigurna sam da ćete imati svu moguću podršku naroda!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću