PREDRAGU ĆERANIĆU: Izađi na TV-dulel ili zaćuti o "PRAVDI ZA DAVIDA"!

Piše: Borislav Radovanović


Predrag Ćeranić, jeftini režimski smutljivac, nikako da prekine sa lažima i manipulacijama o "PRAVDI ZA DAVIDA" kao plaćeničko-rušilačkom faktoru usmjerenom protiv Republike Srpske. Javno ga pozivam da na TV-duelu raspravimo njegove navode. Spreman sam sa pozicije struke javno dokazati da Ćeranić nije uopšte kompetentan za teme koje plasira javnosti, a potom i da je notorni lažov. Pitanje je samo: ima li hrabrosti javno suočiti se sa argumentima, ili da ga smatramo onim šta doista jeste - jeftini smutljivac?




Ovaj javni poziv na "dvoboj argumentima" režimski, a po prilici ni drugi, mediji neće prenijeti. No, to nije važno. Stotine hiljada članova i simpatizera "PRAVDE ZA DAVIDA" znaće da je poziv upućen, a na drugima je da pokažu "profesionalni dignitet" (od Ćeranića do medija). 

Navikli smo godinama da Ćeranić svoje "umotvorine" (koje godinama nikako da se materijalizuju) plasira preko plaćenih tekstova i u televizijskim nastupima bez adekvatnog sagovornika. Ponekad se pojavi u emisijama sa sličnim botovima, no, pamti li neko da je Ćeranić ikada ukrstio svoje navode sa nekim ko misli drugačije, a posebno sa nekim objektivno kompetentnim u domenu bezbjednosti?

Ovde moram članove "PRAVDE ZA DAVIDA" upoznati sa činjenicom da sam autor preko stotinu tekstova (objavljenim u prestižnim specijalizovanim medijima) koji se upravo bave specijalnim operacijama nasilnih promjena vlasti, društvenih uređenja, geostrateških dejstava i ino. To je oblast u kojoj sam prvo postigao javnu afirmaciju, a na bazi višegodišnjih istraživanja i izučavanja pojava globalizacije i Novog svjetskog poretka.

Uostalom, skidam tekstove sa starog bloga i pripremam knjigu sa tri različite oblasti. Upravo će tekstovi u domenu geopolitike činiti zasebnu oblast obzirom da sam kroz prognostičku analitiku vrlo precizno predvidio slijed globalnih promjena tokom zadnjih četiri-pet godina. Druga oblast biće posvećena mom obračunu sa ovim nakaradnim režimom, dok će treća oblast nositi podnaslov "PRAVDA ZA DAVIDA". Vjerujem da će do kraja godine, kad računam sa dovršavanjem rada, i slučaj ubistva Davida Dragičevića dobiti potreban pravni karakter, pa će to činiti jedinstvenu i zaokruženu cjelinu.

Dakle, poenta je u tome da Predrag Ćeranić, obzirom da smo podosta tekstova objavili u istim medijima, odlično zna moje kompetencije oko "obojenih revolucija" (uf, što mrzim ovaj termin!), pa teško da će prihvatiti izazov. Uostalom, na njemu je da pokaže zavređuje li doista titular dekana fakulteta "bezbjednosnih nauka" i da li mu građani mogu vjerovati. Ono šta mu mogu javno obećati jeste samo da sam spreman bukvalno ga DEMOLIRATI u pogledu struke i argumenata,

Treba li još nešto dodati? Valjda je svima jasno kako je sa strane medija nemoralno dozvoliti jednom osvjedočenom lažovu i manipulatoru da kontinuirano napada "PRAVDU ZA DAVIDA", a da toj zajednici ne omoguće elementarni princip novinarstva - pravo na odgovor. Je li profesionalno da mediji ispoštuju zajednicu sa nekih 340 000 deklarisanih članova bar u smislu omogućavanja odbrane od neosnovanih napada? I to od strane člana zajednice kom i u akademskij zajednici niko respektabilan ne osporava znanje.

Za kraj, da ne bi bilo kakve zabune: ja pozivam Ćeranića na duel sa pozicije člana "PRAVDE ZA DAVIDA" čije kompetencije su već javnosti poznate (i stručnoj i opštoj).Ukoliko imamo nekog člana da bi bolje zastupao zajednicu sa pozicije struke, te da je spreman na javni duel - o tome uvijek možemo raspraviti i dogovoriti se. Sebe kandidujem zato što solidno poznajem Ćeranićeve "umotvorine", a sa druge strane spreman sam mu kontrirati sa pozicije nekog ko je godine posvetio istraživanju bezbjednosnih dejstava kakve laici nazivaju "obojene revolucije" (iz mojih tekstova vidi se koju terminologiju koristim).


Zato: Ćeraniću, izađi na javni duel ili prestani širiti laži o "PRAVDI ZA DAVIDA"!


Primjedbe

  1. Svima je sve jasno,diktatura poltronstvo i strah onih iole postenih za svoja radna mjesta///

    OdgovoriIzbriši
  2. na licu ceranica se cita jedan nekarakteran lik..kako je on uopste na celu neke ustanove i to vaspitne..dragi Boze pomozi mi da ovo razumem. Bedna uvlakaco, kako po zemlji hodas, zar ti nije jasno da zemlja place jer je ti gazis..fuj

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću