Narodni poslanici između Davida i „Golijata“ (EKSKLUZIVNE INFORMACIJE)


NAPOMENA: Neka čitaoce ne zbuni izgled bloga - u toku je redizajn

Stiže dugo očekivano zasjedanje Narodne skupštine RS o NEOPROSTIVOM ZLOČINU nad Davidom Dragičevićem. Svaki narodni poslanik će sam odlučiti hoće li stati na stranu istine i pravde, ili će se „pridružiti“ spisku već poznatih zločinaca i kriminalaca koje će „PRAVDA ZA DAVIDA“ (pro)goniti do zadnjega. Nema pardona, ni oprosta: ili će stati na stranu Davidovu, ili će završiti u septičkoj jami zajedno sa posrnulim „Golijatom“.


 Piše: Borislav Radovanović

Jasno smo svima dali do znanja kako nas ne zanimaju ni politika, ni izbori, a ni koji narodni poslanik slijedi stranačku disciplinu ili šta već. Svaki narodni poslanik ima svoje ime i prezime, ima slobodnu volju i savjest (valjda?) i PRAVO DA ODLUČI. U tom smislu naredno zasjedanje parlamenta mnogi mogu posmatrati kao „treću sreću“ i još jednom stati na stranu zločinaca i kriminalaca. No, i za to postoji SANKCIJA!

Nisu naši narodni poslanici ni „nevini“, a bogami ni NEVINI, jer ova priča nije od juče. Prvo su svojim glasovima na čelo policije doveli u narodu već dobro znanog zločinca i kriminalca Dragana Lukača. Onda su „nijemo posmatrali“ kako ovaj u policiju vraća Darka Ilića i ostatak iz kriminalne organizacije bivšeg Specijalnog tužilaštva RS. Odlično im je znana činjenica da te barabe iz Specijalnog tužilaštva deceniju i po reketiraju po Srpskoj koga i kako hoće, ali su na sve to bili „slijepi, gluvi i nijemi“.

Na prethodnoj posebnoj sjedinici isti ti narodni poslanici saslušali su našeg Davora i za to su od svog „dragocjenog vremena“ izdvojili malo više od deset minuta. Onda su sat i po slušali gadosti i nebuloze ministra Dragana Lukača. Nema potrebe da to ponavljamo – već je opštepoznato kako se ministar ponašao. Uostalom, kako se ljudski šljam i može drugačije ponašati!?

Na to je odreagovao „narko mazga“ Nasera Orića, šef kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković, i „mazga ko mazga“ predložio Anketni odbor, sve sa već poznatim sastavom. Znamo šta su narodni poslanici Anketnog odbora zaključili, te šta će na usvajanje predložiti parlamentu. Zaključili su ono šta se jedino zaključiti dalo: da je David Dragičević ubijen i da istraga (ako se to tako može nazvati) nije vođena zakonito i pravilno.

Danas neki govore da je Anketni odbor „izašao iz okvira mandata“. Kako? Dato im je u mandat da ispitaju šta se dogodilo u slučaju stradanja Davida Dragičevića, te kako su institucije reagovale. I Ljudi zaključili da je David ubijen, te da su POJEDINCI, sve sa imenima i prezimenima, odgovorni za nezakonitosti u kvaziistrazi. Četiri narodna poslanika su tako zaključila, a peti je ostao SUZDRŽAN (i to nešto znači!). Sad, ovi što tvrde da im to nije bilo u „mandatu“ – nisu objasnili šta je onda bio stvarni mandat Anketnog odbora.

Možda treba vjerovati Miloradu Dodiku i njegovom navodu kako je „mandat“ Anketnog odbora bio samo da pokaže kako je opozicija nesposobna za „državne stvari“. Ukoliko je vladajuća koalicija stradanje Davida Dragičevića samo gledala kroz prizmu politikanstva, onda nas posebno zanima SPISAK onih koji su za to glasali (i koji su odbili prijedlog Lukačove smjene). To im cijenimo kao „drugu ličnu“!

Znači, svaki narodni poslanik će sam odlučiti hoće li zaraditi i „treću ličnu“, odnosno da li će dospjeti na spisak onih koje smatramo odgovornima za stradanje Davida Dragičevića i tešku situaciju u koju je Republika Srpska dovedena nemarom i ličnim interesima pojedinih narodnih poslanika. Njihov MANDAT, obzirom da odlučuju u najvišem zakonodavnom i političkom tijelu vlasti Republike Srpske, jeste da čuvaju ustavnost i zakonitost. To što su pojedinci blagonaklono gledali na ponašanje „Golijata“, a posebno spram našeg Davida, pa i za to postoji odgovornost.

Samo, krajnje je vrijeme da shvate kako je njihov „Golijat“ davno upao u septičku rupu i da teško smrdi. Ma smrdi toliko da se njegov „smrad“ osjeća diljem Evrope i svijeta (neka malčice pogledaju evropske medije). Pritom, neka, pored onoga šta mediji izvještavaju o „PRAVDI ZA DAVIDA“, pogledaju i šta se dešava oko niza međunarodnih istraga presijecanja međunarodnih lanaca krijumčarenja narkotika. I sa te strane će njihov „Golijat“ ubrzo biti krivično gonjen.

Elem, da ne bi dalje trošili vrijeme, ovaj tekst ću zaključiti podsjećanjem da sam davno objavio kako je „interna istraga“ oko ubistva Davida Dragičevića u osnovi okončana. Nadalje je tek pitanje tehnikalija. Odgovorno tvrdim da su Dragan Lukač i Darko Ilić organizovali otmicu, monstruozno mučenje i bezobzirno ubistvo Davida Dragičevića. Da Mahmut Švraka nije odlučio stati na stranu zločinaca, odnosno da je usvojio Davorov i moj prijedlog o formiranju novog tužilačkog tima, mi bi se već povukli sa Davidovog trga i dalji postupak prepustili nadležnim institucijama. Upravo onako kako su Suzana i Davor to zatražili prvog dana – da institucije realizuju istinu i pravdu.

Ovako, ostaje nam da se borimo na dva fronta. Prvo da djelujemo procesno, ali svi vide kakve su nam tu mogućnosti. Nije za povjerovati, ali Želimir Lepir i Dalibor Vrećo još uvijek vode „istragu“ protiv mrtvog Davida oko navodne provale u kuću Rađenovih. Kako drugačije protumačiti angažovanje „slovenačkog eksperta“ da ocijeni sa „2+“ da upravo David Dragičević ulazi u kuću Rađenovih? E pa nije u tu kuću mogao ući sve i da je htio, kad se u kritično vrijeme nalazio na istom mjestu gdje i ona dvojica što su ga presreli na (kako ga danas nazivamo) Davidovom trgu. Da, govorim o onoj dvojici sa jedinog vjerodostojnog video snimka (ispred Boske) u cijelom krivičnom predmetu, a za koje sam po načinu presretanja ocijenio da su policijski operativci.

Pošto unutar organa krivičnog gonjenja Republike Srpske nemamo adekvatnog „sagovornika“, a samo zbog političke volje naših narodnih poslanika da se i dalje podređuju „Usmrđenom Golijatu“, onda nam jedno preostaje da se i dalje BORMO ZA INSTITUCIJE. Da, „PRAVDA ZA DAVIDA“ je ta koja se bori za naše institucije i Republiku Srpsku, a svi znaju za šta se bori „Usmrđeni Golijat“. Da ne bi bilo zabune: borimo se mi i za Bosnu i Hercegovinu, samo ni sa strane državnih institucija ne vidimo adekvatnih reakcija povodom spornih dešavanja. Tako da ćemo se u narednom periodu morati fokusirati na međunarodno pravo i na međunarodna tijela zaštite prava građana i osnovnih ljudskih sloboda.

JAVNO OBEĆANJE: Ukoliko kod narodnih poslanika ipak (?) proradi savjest i ODLUČE stvotiti elementarne pretpostavke krivičnog gonjenja javno obećavam da će ubistvo i ubojice Davida Dragičevića biti procesuirani u začuđujuće kratkom roku. U suprotnom: bitka ide po „planu i programu“.

Primjedbe

  1. Mora se pravda pronaci ja sam za Davida pravda mora doci dolazim na protest pravda i samo pravda David dosta je ubijanja to milijarderi smo mafija .

    OdgovoriIzbriši
  2. Lukacu da nije sramota on ministar on je mafijas sa drugima ako neko cvoku da njgovom djetetu on ce se obracunati to za mene ubica a ne covjek Davor mora doci do pravde to je njegovo dijte omladinac naj lnpsi godina zivota sda ga nema nece biti ni oni terorista dacemo i njima kraj Doko Slovenija.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću